• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

varvarin

Kao neko zadužen za saradnju s Haškim tribunalom - u svom onom jadu s potragom za Mladićem i njegovim hapšenjem, Rasim se držao krajnje profesionalno.  Korektnije nego većina drugih ministara u vladi. Mislim, ozbiljno.

pokojni Steva

Quote from: Суба on 29-07-2011, 15:18:34
Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 29-07-2011, 14:12:57
Vidiš ti kako pametan čovek brzo razmišlja. Znači, bole nas sedalo za "KosovA! KosovA!" - vratite ga SrbimA(!), istorijska je srpskA! teritorijA! I RS je istorijska srpskA! teritorijA!, pogotovo Prirodnjački muzej u Sarajevu gde je poslednji vrabac prepariran 1908. Ali to je, srpski vrabac!, i to tako mora i ostati. TačkA!
I odmah usleđujući zarez,
" Srbi, daklem, vrabac je vaš, KosovA! je vašA!, a mi smo... Evo baš smo opravili novog Pikolominija, a i Vaš drugi omiljeni Latin, Prinz Eugen se sve bolje oseća  :). Ako bismo mogli, imamo neka nesređena posla sa one 64 županije, pa ako nije greda, potrebovali bismo onu severnu teritoriju, za prolaz samo...  :roll:"
"Bre, bre, ne se ždereš bre. Ako bate. Bujrum izvolte! To su ionako pič..., banda prečanska. A, vraćate nam ih kad, u utorak?"
"Ako nije greda, od nedelje, bilo koje srede  :roll:"
"Ma nosi! KosovA! KosovA! kosov", udaljujući ton.
"I još samo, onaj, vrabac, srpski...khm...mislim, ako vam trenutno ne treba..."
"Jebo to vrabac, kad vr`ćeš?"
"Od nedelje, bilo koji četvrtak!  :roll: Može?"
"Jebo te vrabac da te jebo. Može i petak...KosovA!, KosovA! koso...", sve uz talambase, prašilo se u daljini...
Vrapci,  :shock:, zanemeli...

Ово ни совјетска Ставка не би дешифровала.

:lol:
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

pokojni Steva

Anomander Rejk

Situacija se baš zakuvava. Tači se skroz otkačio- nazvao je boravak Stefanovića na Kosovu ilegalnim, drži lekcije Euleksu da ima dvostruke aršine za sever ( ! ), i preti kako niko, nijedan diplomata ne može da priča sa Srbijom o sudbini Kosova. Da li je to sve po planu, ili se otrgo od lanca ?
Istovremeno, posle nekih pola veka i kusur, dočekasmo i to da nam silom preti nemački general KFOR. Danas je odustao, kaže ubuduće ima da silom rasturi barikade. U svetloj tradiciji države koja je ovde sejala smrt 14-18 i 41-45.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Josephine

Lepo rekoh, Tači misli da ume sam da misli.

akhnaton

Quote from: D. on 30-07-2011, 00:54:40
Lepo rekoh, Tači misli da ume sam da misli.

Misliti i j..... nije isto, kad misliš ne j...., a kad j.... ne misliš! Tako da Tači izgleda ne radi ni jedno ni drugo. :idea:
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

džin tonik

koji krasan uvod u preko potrebnu okupaciju srbije po irackom receptu. milina jedna.
joj sto ce biti "no historical bullshit".

Albedo 0

Šef Euleksa Gvazije Bu de Marnak izjavio je danas da Euleks poštuje Ustav i zakone Kosova i podržava uspostavljanje carinske kontrole na celoj teritoriji Kosova.

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/268760/Specijalne-jedinice-Euleksa-grupisu-se-u-juznoj-Mitrovici

Misle na onaj Euleks za koji je Tadić garantovao famoznih šest tačaka i poštovanje Rezolucije 1244 haha

e kad bi u Srbiji postojao impičment za otvoreno laganje

pokojni Steva

Anomander Rejk

Propade mu miroljubiva politika, eh kud naleteše malinari, a mogao je dobiti još
neku nagradu...

Josephine

A, zašto se rugaš miroljubivoj politici sve vreme? Šta je, po tvom mišljenju, rešenje? :)

Hobit

Za šta rešenje?
Za malinare?    :lol:
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Josephine

Zanima me alternativa miroljubivoj politici.

Anomander Rejk

Alternativa je da se kaže narodu istina.
1. Sile nemamo da ratujemo.
2. Našu miroljubivu politiku možemo okačiti mačku o rep. Zašto bi neko ko iza sebe ima silu, pristajao na bilo kakve ustupke ? Ako neko otvoreno kaže da se neće braniti ( Tadić ), naravno da će mu protivnik prići, opaučiti ga pesnicom i izgaziti. Miroljubiva politika nije donela ni jedan rezultat : najveći ustupak Albanaca je u vezi kopija od katastra.
Dakle reći narodu istinu, a ne zamajavati ga .

tomat

Quote from: Anomander Rejk on 02-08-2011, 19:28:35
Alternativa je da se kaže narodu istina.
1. Sile nemamo da ratujemo.
2. Našu miroljubivu politiku možemo okačiti mačku o rep. Zašto bi neko ko iza sebe ima silu, pristajao na bilo kakve ustupke ? Ako neko otvoreno kaže da se neće braniti ( Tadić ), naravno da će mu protivnik prići, opaučiti ga pesnicom i izgaziti. Miroljubiva politika nije donela ni jedan rezultat : najveći ustupak Albanaca je u vezi kopija od katastra.
Dakle reći narodu istinu, a ne zamajavati ga .

ne znam da li će nešto poboljšati stvari ako se umesto "nećemo se braniti" kaže "nemamo se čime braniti".
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Josephine

Ali istina nije alternativa miroljubivoj politici? Makar ja ne vidim da je tako. Ako "nemamo sile da ratujemo", valjda nam preostaje samo miroljubivost?

Stipan

Otkad je kapitulacija miroljubivost, za ime boga?  :x

Franz Xaver von Baader

dobar je anomander. baš čitam Sorela i znaš da si skroz na njegovoj liniji. recimo ovo:
Quote from: Anomander Rejk on 02-08-2011, 19:28:35
Ako neko otvoreno kaže da se neće braniti ( Tadić ), naravno da će mu protivnik prići, opaučiti ga pesnicom i izgaziti.

oko te teze on razvija cijelu svoju teoriju o proleterskom nasilju. i rješenju.

ali, kako kažeš "Sile nemamo da ratujemo" onda ti ne preostaje drugo nego da pređeš u tabor sa D. na kompromiserska alternativna rješenja.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Stipan

Još si samo ti tu falio sa teorijama o fucked alternativama.   xfuck5

Anomander Rejk

Pa ja sam to tako razumeo.
Tadić kaže : nipošto nećemo primeniti silu. Dva dana kasnije, Tači mobiliše snage i kaže : primenićemo silu. Sasvim očekivano-ako neko poruči da se neće braniti, naravno da će dobiti po nosu.

tomat

Quote from: Anomander Rejk on 02-08-2011, 19:45:29
Pa ja sam to tako razumeo.
Tadić kaže : nipošto nećemo primeniti silu. Dva dana kasnije, Tači mobiliše snage i kaže : primenićemo silu. Sasvim očekivano-ako neko poruči da se neće braniti, naravno da će dobiti po nosu.

da, ali još jednom: šta bi bilo drugačije da je Tadić rekao "nemamo se čime braniti"?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

džin tonik

anomander bi imao izgovor za kukavicluk.

džin tonik

nakon sto su srbi zaustavili bühlera na nekoj barikadi nato salje pojacanje. pojacanje se sastoji od orf-bataljona i to njemackog. 550 nijemaca i 150 austrijanaca. vrhunski spremnih za razbijanje srbskih igrarija na kosovu.

Джон Рейнольдс

Nije rešenje, ali je prvi korak:

Proglasiti delimičnu okupaciju državne teritorije. Po etnilkom principu zabraniti ulazak i prelazak preko teritorije Srbije. Čitaj: Srbi mogu, Šiptari ne mogu. Možda ograničeno kretanje Šiptarima sa ispravnim srpskim dokumentima. Zabraniti transport bilo kakve robe u i iz Južnog Kosova. Ozbiljnim radom mogao bi se ometati transport koji bi (najverovatnije) išao preko Crne Gore. Umesto da tuku malinare, poslati Žandarmeriju na "granicu". Ako već ne smeju da se angažuju, mogu bar da mrko izgledaju.

Onda pregovarati.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Hobit

Alternativa?
Ko kaže da ne postoji alternativa?
Malo kasnimo, gubimo vreme... ali...
Treba odjebati pristup EU i ubrzati, na sve načine, prijem u NATO
I, onda.... miroljubivo....    :evil:
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Milosh

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/154965/Kursumlija-Zabranjeno-mu-da-cisti-reku-jer-nema-dokumentaciju

Vodoprivredni inspektor zabranio je Miodragu Mihajloviću iz Kuršmlije čišćenje rečnog korita Toplice, koje je on samoinicijativno počeo pošto se na njegov poziv za čišćenje nijedan državni organ nije odazvao.

Vodoprivredni inspektor iz Prokuplja Dragoslav Đorđević doneo je rešenje o zabrani čišćenja rečnog korita, koje je Mihajlović započeo pre 10 dana, u blizini svog imanja, jer prema rešenju, nema projektnu dokumentaciju niti dozvolu za obavljanje te vrste poslova.

Mihajlović je organizovao akciju čišćenja Toplice u naselju Kastrat, postavio oglasne table u gradu, pozvao sve institucije, obavestio nadležna Ministarstva, a pošto se niko nije odazvao, Mihajlović sam svojim bagerom i kamionom ušao u reku i započeo čišćenje.

"Nakon što su se svi oglušili na moju molbu, ja sam sam zagazio u reku i za 10 dana sam odvezo petnaestak punih kamiona smeća na deponiju. Problem je što se u reku baca sve i svašta. Verovali ili ne, iz reke sam vadio stare fotelje, krevete, šporete, i drugo smeće", priča Mihajlović.

On gotovo svake noći dežura na mostu u tom naselju i kaže da je imao niz konfliktnih situacija sa građanima koji se, kako je istakao, ljute što ih slika i snima dok bacaju smeće sa mosta u reku.

"Slao sam te snimke raznim ministarstvima i drugim institucijama, ali džabe, nikome nisam uspeo da skrenem pažnju", ispričao je Mihajlović.

Vodoprivredni inspektor i predstavnici opštinskog odeljenja za ekologiju i zaštitu životne sredine danas su ga posetili po prijavi građana i uručili mu rešenje o zabrani čišćenja reke Toplice.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Ovo je apsolutno strašno. Ne mogu da vjerujem šta neki ljudi sebi dozvoljavaju. Sreća da je inspektor pravovremeno reagovao i spriječio tog ludaka da čisti rijeku. Pa valjda mora da se zna neki red! Šta bi bilo kad bismo sad svi odjednom samoinicijativno počeli da čistimo okolo i da se ponašamo civilizovano? Na šta bi to ličilo? Ni na šta, eto na šta.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

nickname

Vest kao da je sa njuz.net. Strašno. Ovde treba hidrogensku bombu baciti.

džin tonik

reka tece da odnosi smece! obranimo nasu tradiciju!

pokojni Steva

Saće Tadić i Mihajloviću da stegne šaku, 'Kaži imena! Kaži ko to baca nahtkasne u reku, nanunaninuim!' (u narodu poznatije kao 'ninanana').

Stipan

Je, a i ekologičarski ministar je sa severa Bačke, jebala ga traumatologija...

Anomander Rejk

Ma to je jedna fina i kulturna država, jedno napredno i osvešćeno društvo, Anomander je fašista, četnik, Šešeljevac koji želi propast te bogougodne države... Čovek je pretučen kod Splita, polomljena mu vilica ; otkazan koncert Ane Nikolić, približava se proslava Oluje, pa domoljubi ne bi da im se Srbi ili Srpkinje tih dana šetkaju u blizini.

džin tonik

"... Predstavnici srpske zajednice smatraju da bi nuklearni otpad Srbe sa Banije i Korduna mogao zauvek oterati iz njihovog zavičaja i delovati izrazito deprimirajuće na celokupnu srpsku populaciju. ..."

hahaha, genijalno, odlicno, fantasticno. ja bih to jos optimirao da me se pita. koja slucajna nezgoda, malo kontaminacije vode tu i tamo, pa polako.

mac

Priča o nuklearnom otpadu na hrvatskim teritorijama sa srpskim stanovništvom je starija od Krajine. Nisu Srbi bez razloga tražili autonomiju.

Anomander Rejk

Željko Mitrović i Pink :
Zabrana prikazivanja hrvatske muzike i kinematografije na svim televizijama Pinka, a ima ih pet, valjda.
Zabrana reklamiranja hrvatskog turizma na svim televizijama Pinka.
Nema više prećutkivanja incidenata i neprijatnosti koje doživljavaju srpski turisti.

Naravno, povod je lični, pošto je dotičnom zapljenjen ( i sada se prodaje brod )  u Lijepoj Njihovoj, ali dobro je da bar neko prestane sa Tadićevom politikom spuštanja gaća i uzvrati na kamen kamenom, a ne hlebom.

Josephine

Pa, dragi Anomanderu, kada bismo svi uvek uzvraćali kamenjem, povazdan bismo išli krvavih glava.

Da ne pričam o opštem sniženju IQ-a zbog stalnih udaraca u glave. :)

angel011

Na kamen kamenom?

An eye for an eye and the whole world goes blind.
We're all mad here.

Stipan

Najzad jednom da se Angel i Princeza nađu na istoj strani barikada. Neverovatno ali istinito.
Ovo je toliko dobro da ću se uzdržati od bilo kojeg drugog komentara!  :)

džin tonik

QuoteNakon što je Carinska uprava u dnevnim novinama objavila oglas za prodaju luksuzne jahte Željka Mitrovića vrijedne 75 milijuna kuna, s početnom cijenom od 23,636 milijuna kuna, vlasnik televizije Pink objavio je rat Hrvatskoj.

– Najavljujem ukidanje hrvatske glazbe i kinematografije u svih pet zemalja u kojima Pink ima svoje televizije, posebnu brigu o kontroli kvalitete hrvatskih proizvoda u zemljama izvan Hrvatske, a na snagu je već stupila zabrana reklamiranja hrvatskog turizma – jasan je Željko Mitrović, koji dodaje da više nikad neće biti u prilici zataškati incidente i "neprijatnosti" koje srbijanski, bosanski i crnogorski državljani doživljavaju na ljetovanju u Hrvatskoj.

Srbijanski tajkun zapljenu svoje jahte, koju je u rujnu 2010. godine napravila Carinska uprava tražeći od Mitrovića da plati dva milijuna eura carine i pristojbi, nazvao je "klasičnom otimačinom srpske imovine".

Brod je za rekreaciju

– U istom statusu u kojem je moja jahta nalazi se na tisuće brodova koji također koriste hrvatsku posadu. Ti su zakoni u Hrvatskoj doneseni da bi se spriječila zloupotreba brodova u svrhu takozvanog "crnog chartera", što u ovom procesu nije slučaj. Naime, cijela hrvatska javnost zna da sam brod koristio u osobne svrhe i kao takav nisam porezni i carinski obveznik – objasnio je Mitrović zašto ne misli da bi dug hrvatskoj carini trebao podmiriti.

Jahta je zaplijenjena kad je iz crnogorskog uplovljavala u hrvatsko teritorijalno more. Prijestupi koje su carinici tada zabilježili bili su da većinski vlasnik broda (Mitrović) nije bio na njemu u trenutku uplovljavanja u hrvatske teritorijalne vode te što su na brodu radila četiri državljanina iz Hrvatske, a brod je u vlasništvu tvrtke iz Gibraltara. Također, u rješenju Carinarnice Dubrovnik piše da je Mitrović plovilo koristio kao da ispunjava uvjete za privremeni uvoz, a zapravo ih nije ispunio.

– Zbog male proceduralne greške ne mislim da se treba kažnjavati iznosima od 5,000.000 do 10,000.000 eura. Proceduralna greška zasniva se na mojoj ambiciji da članovima posade reguliramo mirovinsko, socijalno i ostale doprinose u Hrvatskoj. Da su bili zaposleni u Srbiji ili nekoj drugoj zemlji, do proceduralne greške ne bi ni došlo – kaže Mitrović i nastavlja:

Kao što je poznato, sve ove godine trudio sam se unapređivati međususjedske odnose između Hrvatske i Srbije. To su prije svega bili medijski poslovi koji su podrazumijevali favoriziranje hrvatske glazbe, kinematografije i hrvatskih investicija u zemljama bivše Jugoslavije. Hrvatska država, zajedno s premijerkom Jadrankom Kosor, našla je dobar način da mi za to zahvali.

Jahtu želi hrvatski tajkun

Našoj je premijerki tajkun, koji svako ljeto sa suprugom Milicom i kćerima Kristinom i Andreom dolazi na otok Hvar, poručio da za njezine vlasti neće nogom kročiti na hrvatsko tlo te kako će se još posvetiti pitanju kulturne i robne razmjene između Hrvatske i Srbije.

U cijelom slučaju Mitrović vidi veliku zavjeru. Smatra da "postoji osnovana sumnja kako je riječ o akciji čiji je cilj da otetu srbijansku imovinu jeftino proda nekom hrvatskom tajkunu". Uvjeren je da je jedan od najvećih i najraskošnijih brodova, njegov El Bosco V, bio trn u oku domaćim tajkunima jer je u vlasništvu srbijanskog državljanina, a oglas za njegovu prodaju Mitrović naziva kaznenim djelom.

– U njemu se kao datum prodaje navodi 17. kolovoza, s definiranom visokom cijenom. U istom oglasu nalazi se i rok od osam dana za ponovnu licitaciju u kojoj će biti moguća neposredna pogodba. Dakle, novi oglas neće biti objavljivan što upućuje na namjeru da se u velikoj tišini, bez ponovne objave licitacije brod proda po bilo kojoj cijeni. U Srbiji su ovakvi slučajevi obilježili 90-e i provoditelji licitacije tretirali su ih kao teško kazneno djelo – još jednom optužbom završio je Mitrović niz svojih napada na Hrvatsku.
Srbijanski medijski tajkun Željko Mitrović prijeti Hrvatskoj
:| :|
odakle, odakle mu ideja da je
a) pozvan "unapredjivati" hrvatsko-srbske odnose
b) pozeljan, potreban, dobro dosao itd. itd. u hrvatskoj?

Tex Murphy

Quote from: angel011 on 03-08-2011, 21:09:04
Na kamen kamenom?

An eye for an eye and the whole world goes blind.

Pa, to jeste rasprostranjeno tumačenje, ali je takođe i potpuno pogrešno.
Genetski četnik

pokojni Steva

Tako mu i treba kad letuje u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Šta fali Sejšelima?

Tex Murphy

Quote from: Anomander Rejk on 03-08-2011, 19:08:26
Željko Mitrović i Pink :
Zabrana prikazivanja hrvatske muzike i kinematografije na svim televizijama Pinka, a ima ih pet, valjda.
Nema više prećutkivanja incidenata i neprijatnosti koje doživljavaju srpski turisti.

Naravno, povod je lični, pošto je dotičnom zapljenjen ( i sada se prodaje brod )  u Lijepoj Njihovoj, ali dobro je da bar neko prestane sa Tadićevom politikom spuštanja gaća i uzvrati na kamen kamenom, a ne hlebom.

Potpisujem. I nadajmo se da će neko konačno da ukloni one iritantne "Hrvatska, tako lijepa a tako blizu" plakate.
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 03-08-2011, 22:55:24
Tako mu i treba kad letuje u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Šta fali Sejšelima?

Doduše, ovo takođe potpisujem.
Genetski četnik

Agota

Quote from: Harvester on 03-08-2011, 22:58:00
Quote from: Anomander Rejk on 03-08-2011, 19:08:26
Željko Mitrović i Pink :

Naravno, povod je lični, pošto je dotičnom zapljenjen ( i sada se prodaje brod )  u Lijepoj Njihovoj, ali dobro je da bar neko prestane sa Tadićevom politikom spuštanja gaća i uzvrati na kamen kamenom, a ne hlebom.

Potpisujem. I nadajmo se da će neko konačno da ukloni one iritantne "Hrvatska, tako lijepa a tako blizu" plakate.
uh bole ih usi sto ce pink da ih zabrani,jer gleda neko gossip girl ,pa tu imaju reklamu za vjek vjekova.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Джон Рейнольдс

Mitrović je dugogodišnji promoter hrvatskog đubreta u Srbiji. Užasno je licemerno da lične lomove, ne samo brod nego i činjenicu da u hrvatske medije nije uspeo da uđe posle mnogo pokušaja, sad pretvara u nekakav stav.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

tomat

Quote from: John Reynolds on 03-08-2011, 23:07:04
Mitrović je dugogodišnji promoter hrvatskog đubreta u Srbiji. Užasno je licemerno da lične lomove, ne samo brod nego i činjenicu da u hrvatske medije nije uspeo da uđe posle mnogo pokušaja, sad pretvara u nekakav stav.

srediće se to. slične su situacije bile i sa Lukasom i sa Cecom, pa eto ih sad.

džin tonik

Quote from: Harvester on 03-08-2011, 22:58:00... nadajmo se da će neko konačno da ukloni one iritantne "Hrvatska, tako lijepa a tako blizu" plakate.

mogao bi ih preinaciti u "hrvatska, tako blizu a tako daleko".