• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Father Jape

Mislim da u skolama treba da se uvede predmet u kome bi se debunkovali ovakvi clanci.
Ono, kako prepoznati bullshit, in all walks of life.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Srpska fetišizacija tesle je zastrašujuća.

Mislim, da ne bude zabune, čovek je bio genije i treba ga mitologizirati i praviti od njega naučnog sveca i sve to. Ali u granicama koje podrazumevaju da će to proizvesti više interesovanja za nauku i znanje a manje ispraznog nacionalističkog busanja u grudi.

As it is, u svetlu one priče (kačene na podforum "Nauka" pre neki dan) kako su naučnici, čini se, svedočili da neutrino može da putuje brže od svetlosti, domaći besplatni dnevni list 24 sata mrtav ladan objavljuje kao je Tesla (pa naravno) znao za čestice brže od svetlosti još 1932. godine, samo kod njih se te čestice zovu - neutroni...  :cry: :cry:

http://www.24sata.rs/vesti/svet/vest/tesla-jos-1932-znao-za-cestice-brze-od-svetlosti/14364.phtml

Otkriće naučnika u CERN-u da postoje čestice koje se brže kreću od svetlosti zbunilo je naučnike. Međutim, naš najveći naučnik Nikola Tesla ovo je predvideo i o tome govorio još 1932. godine.

NAUKA - Tesla je te godine izjavio ,,sva moja istraživanja, kako se čini, navode na zaključak da postoje sitne čestice, od kojih svaka nosi tako mali naboj da ih s pravom možemo nazivati neutroni. Oni se kreću velikom brzinom, većom čak i od brzine svetlosti".
Vladimir Jelenković, direktor Muzeja Nikole Tesle, potvrdio je u razgovoru za ,,24 sata" autentičnost ove Tesline izjave.
- Tesla je to zaista rekao i to je rečenica iz intervjua koji je objavio Džon Onil, koji je bio veliki poštovalac Nikole Tesle i njegov biograf. Intervju je objavljen u časopisu ,,Bruklin igl", u kojem je Onil bio naučni urednik, i zanimljivo je da je objavljen 10. jula 1932, na dan Teslinog rođenja - kaže Vladimir Jelenković.
Jelenković još dodaje da je naslov tog članka bio ,,Teslin motor pomoću kosmičkih zraka može da prenosi energiju oko Zemlje".
- Tesla je u tom intervjuu još ispričao da je pre 25 godina počeo istraživanja i da pukašva da uhvati kosmičke zrake, ali da zasad ne može da kaže da je sasvim uspeo da napravi uređaj koji bi mogao da ih koristi - priča direktor Muzeja Nikole Tesle.
Naučnici najveće svetske laboratorije za nuklearnu fiziku saopštili su pre nekoliko dana da su zabeležili kretanje čestica bržih od svetlosti. Antonio Ereditato iz Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) rekao je da su trogodišnja merenja pokazala da se neutrini kreću 60 nanosekundi brže od svetlosti na razdaljini od 730 kilometara između Ženeve i italijanskog grada Gran Saso. - Naši rezultati su izuzetno pouzdani, ali je potrebno da i druge kolege obave testiranja kako bi ih potvrdili - izjavio je Ereditato.
Ukoliko dođe do potvrde, ovo otkriće će opovrgnuti ključni deo Ajnštajnove ,,specijalne teorije relativiteta" iz 1905, po kojoj se ništa u univerzumu ne kreće brže od svetlosti. 
  Rano je za prognoze
FIZIČARI - Profesor Petar Adžić sa Fizičkog fakulteta, jedan od rukovodilaca srpskog istraživačkog tima u CERN-u, kaže da je još rano da se govori o mogućim implikacijama na fiziku: - Kao jedna od fundamentalnih elementarnih čestica u prirodi, neutrino (inače postoje tri vrste neutrina) uvek je predstavljao veliku enigmu za nas, fizičare. Poslednji razultat samo pokazuje da ovu česticu, kao i njene interakcije u prirodi, još ne poznajemo i ne razumemo dovoljno. Ukoliko se dokaže da je ovaj rezultat verodostojan, svakako će morati da dođe do određenih korekcija u fizici, ali i naših pogleda na prirodu - objašnjava Adžić.

To sa neutronima je inače citat odavde:

http://www.tfcbooks.com/tesla/1932-07-10.htm

džin tonik

Srbija Nemcima duguje 32 mlrd. evra

mislim da sljedeci komenatr najbolje ospisuje usljed stoljetnog fasizma izopacenu srbsku svijest:

Josephine

ma samo priznaj da si ti postovao ovaj koment

džin tonik

aha. i preporucio ga 22x...

Meho Krljic

Ali Nemci jesu završili sa plaćanjem odštete iz Prvog svetskog rata... prošle godine.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Ima li još neko da mu je Srbija dužna?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Quote from: scallop on 02-10-2011, 17:28:46
Ima li još neko da mu je Srbija dužna?

Možda i na primer,

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:344182-Restitucija-Vlasnici-ne-prihvataju-obveznice

Jedna Tanurdžićeva palata, Jodna banja, šta god, vredi malo više od 500K Ojrića po grlu "restituciranom". Baška bezobrazluk sa obveznicama.

Savajat Erp

А шта тебе толико пеца реса око тога?
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

pokojni Steva

Quote from: Savajat Erp on 02-10-2011, 17:42:07
А шта тебе толико пеца реса око тога?

A zamisli šta bi tek bilo da mi je pradeda ostavio štogođ sem prezimena  :-x

džin tonik

i od mojih bengera se je gamad napljackala. bez da spominjem opljackane hrvatske pretke.

Savajat Erp

А још кад би хтео да спомињеш своје опљачкане српске претке списак би био бескрајан. :)

džin tonik

nemam srbskih predaka. pih, zar to nije ocigledno?

Savajat Erp

dunja

Imala sam prilike da u Nemackoj udjem u kuce ljudi koji su nakon rata proterani iz Jugoslavije, i kojima su oduzete kuce u Vojvodini, (pri tom nisu bili ucesnici na strani Nemacke), i iako su u Nemackoj vec decenijama, sobe pune slika i uspomena na Vojvodinu, nacin na koji govore o "svojoj kuci", ganuli su me do suza.
Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic

pokojni Steva

Banana Džo jednom mesečno na PTCu. Nešto kao BDSM preskripcija. Još i bolje deluje kad je (BG) dan žalosti. Taj Karlo je potpuni imbecil il samo Tijanićevo mokro snenje?

Father Jape

Mme Chauchat

Ahhh. Postovao si link na Peščanik na ZS. Pa to je pravi, najiskreniji mazohizam, u najuzvišenijem bestelesnom smislu te reči.

lilit

i to ga je sigurno kopirao s twittera. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Mme Chauchat

E, to je već nešto omladinsko, ja s tim nemam ništa, ni u fejs se ne razumem. I radio slušam preko... radio-aparata.

lilit

ma link ga je odao. xrofl

Mark

Quote from: Meho Krljic on 28-09-2011, 13:04:49
http://www.24sata.rs/vesti/svet/vest/tesla-jos-1932-znao-za-cestice-brze-od-svetlosti/14364.phtml

Tabloidi su bas tamo gde treba da budu! Eno ga Kurir je pre par dana na naslovnoj strani objavio da je NASA izracunala datim kraja sveta - 2013 ...

:lol:
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Father Jape

Quote from: Jevtropijevićka on 04-10-2011, 19:23:05
Ahhh. Postovao si link na Peščanik na ZS. Pa to je pravi, najiskreniji mazohizam, u najuzvišenijem bestelesnom smislu te reči.

Zato sam ga i zakamuflirao, jer znam da inače niko ne bi kliknuo.  :lol:

džin tonik

Vladimir Putin oživljava SSSR: Po uzoru na EU gradi moćnu Euroazijsku uniju
QuoteTako je u svom tekstu za moskovski list Izvestija ruski premijer, i najvjerojatniji novi-stari predsjednik, najavio veliki ruski plan osnivanja moćne međudržavne političko-gospodarske integracije - Euroazijske Unije, po ugledu na EU, od zemalja bivšeg SSSR-a.
...
Inače, ponuda iz Moskve stigla je i na beogradsku adresu pa se Srbiji zavodljivo nudi da Beograd bude jedno od četiriju sjedišta nove unije, a prema nekim političkim strateškim planovima, ponudu misle poslati i Turskoj.

hurrra! daj boze, vraze, sveti petre, cthulhu!
vi uzmete kredite da bi se borili protiv zapada, mi za borbu protiv istoka.
mi zivimo na osnovi konzuma, vi na bazi petogodisnjeg plana.

Father Jape

E, i onda se ta Rusijom vodjena unija spoji sa Kinom, i milioni Kineza navrnu ovamo, i cela Srbija postane ustvari svojevrsna Kineska Krajina.

pokojni Steva

džin tonik

odlicno, mozda podignu i kineski zid na granici sa hrvatskom da ne mozete bjezati.
i jedino jos odsjeci vojvodinu i vratiti je u civilizaciju.

Father Jape

U tom slucaju bi Zemun i Novi Beograd činili nezavisni, neutralni distrikt, poput Brčkog.

Mica Milovanovic

Što je odavno poznato pažljivim čitaocima Tamnog vilajeta...
Mica

džin tonik

sveti petre, kad nisam pao sa stolice:
Beograd -- Muftija Muamer Zukorlić kaže za B92 da se nakon susreta sa liderom SNS Tomislavom Nikolićem mogu očekivati neki konkretni oblici saradnje.

na sta su ljudi sve spremni da bi se dokopali mogucnosti pretakanja drzavnog novca u svoje dzepove.

lilit

hahahah. to se dalo ocekivati.

zosko,
smorio si me promenama. :cry:

džin tonik

ma natjerali me iz zavisti. imao prelijepi avatar.

scallop

Večeras sam na TV gledao Robina Vilijamsa kako odvaljuje:

Političari su kao dečje pelene. Treba ih često menjati... iz istog razloga.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

džin tonik

hoce li srbi uskoro morati placati rezije? nepravda na pomolu!

Zaplenili prase zbog TV pretplate
QuoteMnogi ljudi spremni su da izmire dug supruge poginulog borca, kako ona i njen nezaposleni sin ne bi ostali bez jedinog izvora egzistencije, piše Pres.

Dušanka Adžić, prenosi taj list, preživljava od 75 evra invalidnine. Ona kaže da joj je svinja oduzeta iako uredno plaća taksu Radio Televiziji Republike Srpske (RTRS), ali joj dug datira od pre desetak godina.

Takođe, jednom njenom sugrađaninu iz istih razloga oduzeta je kobila stara 30 godina.

"RTRS me tereti za četiri neplaćena računa, ali ja nisam platila tri. Kada su me obavestili o dugu, nisam imala para da ga platim. Onda se desilo šta se desilo. Došli su sudski radnici i popisali mi jednu od dve svinje koje sam imala. To je bilo moje jedino blago, sada ostajem bez ičega. Muž mi je poginuo u ratu, tako da sam još više ogorčena na ovaj potez nadležnih", kaže Adžićeva.

Ona je naglasila da je sud procenio da njen dug za RTV pretplatu sa kamatama iznosi oko 60 evra.

"Toliko su procenili moju svinju tešku 30 kilograma i presudili da će njome biti pokrivena dugovanja prema RTRS-u. Plakala sam i molila da mi je ne oduzimaju, ali nije pomoglo! Pre nekoliko dana sud me je obavestio da je svinja sada u nadležnosti RTRS-a i da će oni doći da je preuzmu", ispričala je Adžićeva.

Posle zaplene svinje, Osnovni sud u Derventi je raspisao licitaciju za prodaju, gde je svinju RTRS "kao najbolji ponuđač" kupio za šest evra i potpisao da će, po preuzimanju kupljene stvari, u potpunosti biti namireni svi dugovi.

U Srbiji za sada nije zabeležen nijedan slučaj zaplene imovine zbog neplaćanja TV pretplate, ali je RTS od početka godine na 140.000 adresa neplatiša poslao opomene, poslednje opomene ili obaveštenje da je podneo tužbu.

Procedura je takva da se pre podnošenja tužbe upućuju opomene pred utuženje i pruža se mogućnost građanima da svoju neizmirenu obavezu izmire u više mesečnih rata.

S obzirom na ekonomsku situaciju, najbolja naplata se ostvaruje na području Beograda, koja u proseku iznosi od 65 do 70 odsto, i Vojvodine, gde je u proseku od 55 do 60 odsto. U južnoj i istočnoj Srbiji naplativost je najniža, dok na području centralne Srbije ona iznosi oko 35 odsto. Podsetimo, pretplata je uvedena na predlog Vlade 2002. godine kao zakonska obaveza.

pokojni Steva

Pretplata za razglasnu stanicu PTC nije režija neg namet na vilajet  xuzi

varvarin

A sad nešto drukčije.
Nekad su moroni iz cele SFRJ mogli, uz malecku doplatu, da dobiju svedočanstvo o svršenoj srednjoj školi u čuvenoj Srednjoj frizerskoj u Zagrabu... Danas imamo Internet.

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Doktorska-titula-za-200-dolara.sr.html

Докторска титула за 200 долара

Преко Интернета могуће је купити средњошколску или мастер диплому, чак и сертификат да сте професор

Не морате полагати пријемни испит. Не морате никада ући у учионицу, нити учити. Потребно је само да уплатите одређени износ новца и на кућну адресу, у року од пет до 15 дана, добићете диплому која потврђује да сте мастер или чак и доктор наука. У пакету обично стиже од 10 до 30 различитих докумената који прате диплому, у посебну понуду улази и кожни рам, а да би све било што уверљивије, можете добити и капу са дипломског испита.
Иако звучи као виц, то није случај – Србија великом брзином добија нове докторе наука, чак и професоре. Виртуелни универзитети који нуде инстант диплому постају прави хит међу младима, који најчешће бирају баш докторске титуле.
Најчувенији ,,универзитет" који нуди диплому на основу ,,вашег досадашњег знања и пословног искуства" је Ешвуд, који је у јавности први пут поменут пре три године када је професор једног медицинског факултета из унутрашњости био оптужен да је фалсификовао своју титулу. Истрага је лане обустављена...   ITD,  IMA JOŠ.

scallop

Ne može mu se pripisati da nema iskustva.

Melkor

Doček patrijarha u Jagodini

Posted on 15.10.2011. by UO Ateisti Srbije.

Udruženje građana ,,Ateisti Srbije" najoštrije osuđuje najnovije kršenje sekularnosti, kao i osnovnih ljudskih prava učenika osnovnih i srednjih škola u Jagodini i njihovih roditelja, koje se upravo odvija u tom gradu.Ministarstvo prosvete Republike Srbije je, preko Školske uprave za grad Jagodinu, dalo preporuku direktorima svih osnovnih i srednjih škola u Jagodini da mogu nedelju, 16.10.2011, proglasiti radnim danom, kako bi se organizovao javni doček patrijarha Srpske pravoslavne crkve, a to ,,pravo" su svi direktori i iskoristili. Napravljen je čak i raspored na trotoarima gde će učenici pojedinih škola stajati.Podsećamo Ministarstvo prosvete da je Miroslav Gavrilović predstavnik samo jedne od priznatih religija u Republici Srbiji i da država nema pravo nikome da nalaže da jednog verskog poglavara dočekuje, jer time uspostavlja tu religiju kao državnu, suprotno članu 11. Ustava Republike Srbije. Bez obzira na to što je ovo sve zamaskirano u formi ,,preporuke", sasvim je jasno da je u pitanju naredba o koju se niko neće oglušiti ako ne želi da rizikuje posledice. Pitamo Ministarstvo prosvete, po kojem pravnom osnovu, kojem zakonu i podzakonskom aktu, Ministarstvo može da direktorima škola preporučuje da nedelju proglase radnim danom radi organizovanja dočeka verskom poglavaru? Time što je Ministarstvo ,,samo" preporučilo direktorima da donesu ovu nezakonitu odluku, nije sa sebe skinulo odgovornost, jer ni Ministarstvo, ni direktori škola, nisu nadležni da organizuju dočeke verskim poglavarima.Pravoslavni vernici imaju pravo da svojevoljno dočekuju bilo kog predstavnika pomenute crkve, kao što i svi drugi vernici imaju pravo da dočekuju predstavnike svojih religija. Međutim, preporuka Ministarstva prosvete i proglašenje nedelje za radni dan od strane direktora škola, predstavlja jasno kršenje člana 11. Ustava Republike Srbije i nasilnu indoktrinaciju pomenute dece, kao i nametanje pravoslavne vere.Takav način organizovanja dočeka neodoljivo podseća na vreme komunizma i dočekivanje Josipa Broza Tita. Ni za te dočeke se nisu donosili formalno obavezujući pravni akti. Pitamo se da li odbijanjem jedne takve preporuke zaposleni u školama, javnim preduzećima i privrednim društvima rizikuju svoje radno mesto i da li učenici nedolaskom rizikuju slabije ocene, kao i druge posledice?

tapa...tapa...talk
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

džin tonik

ma sta se bune. kao da je patrijarh neko cudoviste; on voli malu djecu. i tito je volio i tiberius...

tomat

i Pahomije voli malu decu... i orden je dobio...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

džin tonik

Quote... Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković je zahvalio patrijarhu na dolasku i ocenio da će, uz trenutni natalitet, Srbi za 50 godina biti nacionalna manjina. ...
patrijarh: srbi, jebite se

tomat

sada sam video ovo kao jedan od utisaka u Utisku nedelje, a promaklo mi je u momentu kada se desilo (sreda ili četvrtak, nisam siguran). neverovatna stvar, na početku jeseni, u kraju gde je više od polovine stanovnika nezaposleno, otvara se otvoreni bazen. u glavnim ulogama Dačić i Dulić. mislim...

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/57/Srbija+danas/972484/Bazen+posle+15+godina.html

http://www.kurir-info.rs/srbija/dacic-i-dulic-otvorili-bazen-u-babusnici-136256.php

Plut

I bre, kaki si to čo'ek? Šta bi nam ministri otvarali da su ga ranije pustili u rad?

džin tonik

najmanji je problem izgraditi kompleks bazena. njihov pogon je krajnje skup i u pravilu neisplativ.

Meho Krljic

angel011

Prvo decu teraju da im nedelja bude radni dan i da dočekuju patrijarha, pa reklama pada na njih... Ta Jagodina ispade baš nezgodna za dečicu.
We're all mad here.

Meho Krljic

Ali da nastradaju tokom demonstracije antiterorističke jedinice!! Kakva ironija!!!