• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Aco Popara Zver

Quote from: mac on 21-12-2020, 21:29:25
A mogla bi i Hrvatska da rovari malo po Srbiji, kad je već to toliko uzelo maha.

Hrvatice su premijerka Srbije i predsjednica Republike Srpske, da je obrnuto zosko bi umro
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

zene se ne broje, to je shminka zbog tih novih trendova.
ali povuci paralelu sa forumom!
etnicko ciscenje foruma, jest' pod moratorij, ali zelju ispoljava - makedonac. parafantasticne smaracke snage - bosanac. srbi samo tiho upravljaju iz pozadine.

Aco Popara Zver

nema problema, nek se i Hrvatska našminka malo za promjenu, grdno je tu državu gledat s Milanovićem i Plenkovićem, čak i Vučić je zgodniji

scallop

A, da napišeš jedan SF roman o zaveri protiv Hrvata?

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Aco Popara Zver

Problem je što je za Starčevića i Štrosmajer bio Slavoserb, pa bi bilo zanimljivo kako bi se to sad skockalo.

džin tonik

@skalop: sf? a sta danas vrijedi pisati sf? evo, ti pishes, nemas kupljene recenzije, ugradjenu politicki korektnu propagandu da te mediji/mreze reklamiraju, itd. pa se svodi na sta? a mozes li opcenito pisati dovoljno glupo da te netko ozbiljan reklamira i otvori ti vrata masovnoj distribuciji?

a tehnologija ionako nije ispunila ocekivanja, znanost nije otvorila nove perspektive za sf, daleko kaskaju za vec napisanim sf-om (jos).

u drugu ruku postoji more odlicnog sf-a sto nije moguce iscitati ni za tri zivota; sf mora srediti misli, preskociti aktualnu oluju gluposti, oznaciti kljucna djela, urediti bibliografije, definirati temelj za neki novi sf kad znanost i tehnologija dokaskaju.

o srb/hrv? to se sve samo ponavlja, nema kreativnog, farsa. tek se otvara nisha ako se zagrabi u sluzbenu ideologiziranu povijest, za "revizionisticki" sf, a to je opet neki obrnuti sf, usmjeren u proslost, znaci stvar znanosti da ispravi.

mac

Hrvatska bira da bude žrtva Srbije, jer tako gradi svoj identitet.

Mazohista kaže "muči me"! A sadista kaže "neću"!

scallop

Quote from: džin tonik on 21-12-2020, 22:59:49
@skalop: sf? a sta danas vrijedi pisati sf? evo, ti pishes, nemas kupljene recenzije, ugradjenu politicki korektnu propagandu da te mediji/mreze reklamiraju, itd. pa se svodi na sta? a mozes li opcenito pisati dovoljno glupo da te netko ozbiljan reklamira i otvori ti vrata masovnoj distribuciji?

1. Ne pišem. Sve sam već napisao.
2. Nikada nisam sebi dozvolio kompromis sa tržištem. N'umem da pišem glupo.

Quote from: džin tonik on 21-12-2020, 22:59:49

a tehnologija ionako nije ispunila ocekivanja, znanost nije otvorila nove perspektive za sf, daleko kaskaju za vec napisanim sf-om (jos).

To nije tačno. Nauka radi svoje, ali piscima nedostaje alat koji se zove studijsko praćenje. Lenčuge su, Zosko.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Aco Popara Zver

sjooo brate, zosko kontaš li da svoje vlažne snove miješaš s faktima, kvazitendencije tumačiš kao zakone, i uvijek mora biti neki žrtveni jarac za tvoje neuspjehe, a kad se treba dokazat rado bi mijenjao temu i igrao se nečeg drugog - to su karakteristike infantilizma

džin tonik

Quote from: scallop on 21-12-2020, 23:31:05
To nije tačno. Nauka radi svoje, ali piscima nedostaje alat koji se zove studijsko praćenje. Lenčuge su, Zosko.

vjerojatno i to, ali tehnologija i znanost jos uvijek nisu bitno potvrdile postavljene i otvorile neke nove perspektive u koje bi sf dalje prodirao no sto vec je. mi nemamo bitno nove potvrde i perspektive od onih prije 100 godina, nesto toliko revolucionarno. mislim da je moguce i dalje napisati potrebno i vrhunsko djelo u malom, nekoj uskoj oblasti, no generalno ne. ne postoji nova perspektiva, ni u imaginaciji.

džin tonik

Quote from: Labudan on 21-12-2020, 23:31:07
sjooo brate, zosko kontaš li da svoje vlažne snove miješaš s faktima, kvazitendencije tumačiš kao zakone, i uvijek mora biti neki žrtveni jarac za tvoje neuspjehe, a kad se treba dokazat rado bi mijenjao temu i igrao se nečeg drugog - to su karakteristike infantilizma

sta je ovo? neka psiholoska dijareja, mijenjas metode?  xwink2

scallop

Da uporedimo. Ja sam se ceo radni vek bavio naučnim istraživanjem i još jedan pisanjem SF. Itekako sam kompetentan da prepoznam ima li šta novog. A ti nisi. Sumnjam da si u "Unazad" prepoznao odakle uređaj za jela i oružje. Kroz pedeset godina svi će znati i zato mi je besmisleno da raspravljamo o delima od pre sto godina. Pokušaj da mi navedeš na osnovu kojih naučnih pretpostavki sam sastavio svoj uređaj i videćeš da ne možeš. Zato čitaj nove knjige i otkrij šta se u njima krije.

džin tonik

razumijem to, ti si koliko sam shvatio inzinjer i istrazivac, mnogo blizi konkretnom razvoju i daleko upuceniji u tehnologiju od mene. ja se pri tvrdnji oslanjam na globalni okvir u kojem se sav taj razvoj odvija, ne nalazim novu perspektivu, revolucionarni pomak u koji bi sf dalje prodirao. cini mi se i da je ljudska imaginacija, kao i ono sto trenutacno percipiramo culima i tehnoloskim dostignucima, nedovoljna da otvori novu perspektivu.

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 22-12-2020, 00:32:37

sta je ovo? neka psiholoska dijareja, mijenjas metode?  xwink2

većinom ne, valjda je to jasno, ako nešto nije fakt i ako nešto nije zakon i ako su svi problemi Hrvatske došli izvana, to većinom nije psihološki problem ali jeste problem kvaziznanosti i neistine, dakle saznajni problem

samo se pitam kako se to toliko izokrenulo, a jedno od objašnjenja jeste psihološko, naime ono čuveno infantilno poimanje drugih ljudi kao produžetka sebe samih, pa kad ti drugi ljudi jednostavno ne rade ono što se od njih očekuje, onda postaju srpska infiltracija u hrvatsko novorođenče

to već jeste psihoproblem, ali nije na tome bio naglasak

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 22-12-2020, 00:55:18
razumijem to, ti si koliko sam shvatio inzinjer i istrazivac, mnogo blizi konkretnom razvoju i daleko upuceniji u tehnologiju od mene. ja se pri tvrdnji oslanjam na globalni okvir u kojem se sav taj razvoj odvija, ne nalazim novu perspektivu, revolucionarni pomak u koji bi sf dalje prodirao. cini mi se i da je ljudska imaginacija, kao i ono sto trenutacno percipiramo culima i tehnoloskim dostignucima, nedovoljna da otvori novu perspektivu.

pa onda je red za sf distopiju, zar ne

džin tonik

Quote from: Labudan on 22-12-2020, 01:06:33
većinom ne, valjda je to jasno, ako nešto nije fakt i ako nešto nije zakon i ako su svi problemi Hrvatske došli izvana, to većinom nije psihološki problem ali jeste problem kvaziznanosti i neistine, dakle saznajni problem

samo se pitam kako se to toliko izokrenulo, a jedno od objašnjenja jeste psihološko, naime ono čuveno infantilno poimanje drugih ljudi kao produžetka sebe samih, pa kad ti drugi ljudi jednostavno ne rade ono što se od njih očekuje, onda postaju srpska infiltracija u hrvatsko novorođenče

to već jeste psihoproblem, ali nije na tome bio naglasak

eh, to bi bio psiholoski problem kad ne bi postojao temelj u stvarnosti. povremeno cujem argumentaciju, pa iste price imamo drugog predznaka u srbiji. no postoji i objektivna istina, neke tvrdnje su usidrene u stvarnosti, neke ne. ako neke nisu, to ne diskvalificira automatski one koje jesu. znaci, ako srbija zivi bizantizam, ne znaci da su i moja iskustva nebeska...

objektivni primjer: beogradska propaganda aktualno koristi zapadnjacku alergiju spram revizije. mene oznaci kao revizionistu, sto je vrlo pogrdan pojam u odnosu na zbivanja za ww2. ali, njemacka ima znanstvenu kulturu koja je objektivno utvrdila istinu u pogledu njemacke. dok je moja povijest pisana od velikosrpske i jugokomunisticke zlocudne propagande, koja temelji na lazima, izvrtanjima i podvalama profila glupana poput tebe. ispraznih lajavaca koji ideoloski cilj stavljaju iznad objektivne istine.

Aco Popara Zver

stvarno ne znam šta da ti kažem, dakle Judson Srbin i komunista nije, a objektivno kaže da Hrvati nisu postojali 1850.

Jel ovo objektivna činjenica?

«Pur troppo s'è fatta l'Italia, ma non si fanno gl'Italiani»
Massimo D'Azeglio

Ja ti ne mogu pomoći ako sam sebi ne pomogneš

džin tonik

kako ne znas sta da kazes? pa reci judsonu da se malo zajebao. a mozda se i zblizite i usrecis ocajnu mamu, dovedes curu... :)

Aco Popara Zver

pazi, to ti je upravo primjer kako svoje snove pokušavaš maskirati u fakte

dakle, ti bi volio da su to bili Hrvati a oni to nisu bili i svi dokazi govore da nisu bili

pa i Habzburzi su radili popis stanovništva = sukob zoska sa činjenicama

džin tonik

gledam snimku iz neke druge objave, krece nekoliko sekundi ranije: samo sam zadivljen srpskim bizantizmom, koliko su to sve savrsene podvale, koliko obuhvacaju je maestralno. vi ste prvaci svijeta u podvalama, izvrtanju, biranju trenutka za nasrtaje, osiguranje plijena, pa zauzimanje stava zrtve, nove podvale, pripreme za nove nasrtaje, itd.

ovi neandertalci nemaju ni ideje u kojem se filmu nalaze. zena slucajno staje na krpu, slijede pregovori kako okajati grijeh, izdvaja se nekolicina na razini duhovnog razvoja od 8 godina koji po "teskim pregovorima" postavljau scenografiju sa neandertalcima na duhovnoj razini od 5 godina. zena staje pred krpu, nekoliko sekundi prije no krece ova linkovana snimka daje snimatelju signal, potpuno vlada situacijom, zna da predstava ide na mreze. (u tom startu se vidi koliko zapravo vlada situacijom i koliko je prisebna, te sta je bitno, dalje je gluma.)

apsolutno virtuozno; em imamo ponizenje srbije od islama (pa razumijemo kosovo, srebrenicu), em imamo mobilizaciju za nove nasrtaje. vrhunski, vrh vrhova.

džin tonik

da prikazanoj kulturi tu inace nije mjesto se podrazumijeva. vec je i lasvic u svojoj utopiji prikazao da pri susretu kulturoloski vise i nize civilizacije niza rastace visu (odnosim se iskljucivo na aspekt humanizma). humanizam nije prirodna stvar, te trazi mnogo energije, njezna je biljka, dok prirodi stremimo. ali razumiju li utopisti koji sluze raznim huskacima poput sorosa te jednostavne prirodne zakone?

scallop

Baš si se potrudio. Svi Srbi će shvatiti da su neandertalci, samo što je to i dalje na višoj razini od šimpanza gde se tvoji argumenti spotiču. Ne brini, mi te volimo. Kao kućnog ljubimca. To je u modi. Ako nemaš mačku nisi ništa u domaćoj fantastici.

džin tonik

gdje je bato? ti danas dezurni?  :)
maestralno, ekipa koja upravlja medijskom propagandom je maestralna. srbija po globalnim kretnjama ima te dilbere u zemlji, kako ih upreze je maestralno.

snimas?

scallop

Jok. Gledam film "Akvamen" na FOX HD. Ti si dosadan sa svojim ustašoidnim idejama, pa ću te ostaviti za neki drugi dan.

džin tonik

slab si ti fantasticar ako ne mozes ni pomisliti da ovaj copor njezno upravljan bez da i pomislio sta mu se desava. jos su ponosni koliko uspjesni pri iznudi, pohvalili se cijelom svijetu.
unistio te akvaman...

scallop

Izvini, bavim se ozbiljnim stvarima.

džin tonik

nije steta, malo je steta sto zena kroz gestikulaciju narushila (bas nepotrebno, mnogo ih je sa smartfonima, otislo bi to u javnost i bez glupana iz, tipujem, kruga pregovaraca). inace je sve savrseno, copor se nasao uvrijedjen, copor ispregovarao zadovoljstinu, a kladim se da je copor previse glup da neke sugestije oko, hm, pokore, scenografije i obrade, ne bi oberucke prihvatio.
pa se pokora ne shiri drzavnim medijima, jer drzava zagovara mir i toleranciju, ne "talasa" vec smiruje, vec shire sami "pobjednici" pregovora, pa preuzima masovna "paramedijska" scena, spontana...
ma e stral no!

Truba

Bato katolik hahahaha srpske vere
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

scallop

Razumem ja vaše frustacije. Uživajte. Ja ću, na nekom drugom mestu, o "Akvamenu" i nepomirljivosti SF filma i SF literature. Za početak, muka mi je što se i "Akvamen" zove Artur. Ne mogu oni bez Artura. :evil:

džin tonik

samo ti skreci, skalope, ali tesko ce bato objasniti da se nije prodao hrvatima za kilu prasetine...

scallop

Prasetina je ozbiljno iskušenje.

mac

Zove se Artur, jer se i Akvamen iz stripa (koji je literatura) takođe zove Artur. Nije za ime kriv film.

Truba

Bato slavi pradedovsku veru
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Aco Popara Zver

ja slavim sve đe ima hrane, ne pitam koji je svetac ili bog

a šta ovaj ludi zole radi na svoj Božić

Aco Popara Zver

Quote from: džin tonik on 25-12-2020, 21:22:57
vec je i lasvic u svojoj utopiji prikazao

hahahhahaha uramiti ovo i zakačit na zid ludnice

scallop

Quote from: mac on 26-12-2020, 00:52:48
Zove se Artur, jer se i Akvamen iz stripa (koji je literatura) takođe zove Artur. Nije za ime kriv film.

Šta stripadžije zaseru nijedan film ne može da ispravi. A ako anglosaksonci u bilo koju vladarsku priču ne ture Artura, piši propalo.

Truba

https://povijest.hr/nadanasnjidan/srbija-tajno-upala-u-monetarni-sustav-sfrj-1990/

Dana 26. prosinca 1990. godine Srbija je tajno upala u monetarni sustav Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Uzela je od Narodne banke Jugoslavije sredstva u vrijednosti oko 2,6 milijardi njemačkih maraka.

lopovi

Aco Popara Zver

džin tonik

Beč: Specijalne jedinice "razbile" žurku na kojoj su bili Srbi

QuotePripadnici specijalne jedinice austrijske policije Vega bili su primorani da uz primenu sile "razbiju" jednu bučnu novogodišnju žurku u Beču.

Na žurci su bili građani srpskog porekla.

Devet prisutnih na žurci u 20.bečkom okrugu su zbog svog agresivnog ponašanja, kako je saopšteno, izazvali intervenciju pripadnika Vega.

Četiri lica su, u toku intervencije, uhapšena.

Policija je, kako je danas saopšteno, tokom intervencije upotrebila i pendreke i biber sprej kako bi situaciju stavila pod kontrolu.

Policija u 20.okrugu, oko 02.45 posle ponoći na Novu godinu dobila je žalbu jednog stanara da se iz jednog stana čuje velika buka.

U tom stanu je policijska patrola naišla na devet osoba, koje nisu htele da sarađuju.

Među njima i jedan 48-godišnji srpski državljanin, protiv kojeg postoji nalog za hapšenje zbog neplaćenih kazni.

Na pokušaj policajaca da ga uhapše, njegova porodica je reagovala napadima na čuvare reda.

Policajci su šutirani i udarani pesnicama, zbog čega su zatražili pomoć specijalaca.

I kada su specijalci stigli ispred stana bili su napadnuti, pa su morali da izvade pendreke i biber sprej, čime su uspeli da od sebe odmaknu napadače.

Pored 48-godišnjaka, uhapšeni su još dva muškarca starosti od 30 i 27 godina, kao i 31-godišnja žena.

Optuženi su za pružanje otpora policiji i nanošenje teških povreda.

Jedan policajac zadobio je povrede na ruci i morao je biti prebačen kolima hitne pomoći u bolnicu.

Dvoje uhapšenih takođe je zadobilo povređe, ali lakše, pa su nakon kraćeg boravka u bolnici pušteni na kućno lečenje.

Protiv svih devet učesnika žurke podnete su i prijave zbog kršenja korona mera.

Meho Krljic

Ovaj medij ima istoriju tabloidnog izveštavanja, tako da ovo treba primiti sa mnogo skepse. Al ako se ispostavi da ima istine, baš je sramota:

Dolovac organizovala vakcinisanje za podobne tužioce

scallop

A, ako se ispostavi da nema istine? Jebote! Pa mi sa istinom imamo godinama problem.

Meho Krljic

Ako se ispostavi da nema istine onda Šolakov medij da trpi posledice a mi da odahnemo jer bolje lažljiv sajt nego ovaj nivo beščašća.

scallop

Da, ali ti si ga šerovao na Znak Sagite i time ispunio cilj. Strategija je ispovrteti više optužbi nego što se stigne demantovati.

mac

Dobro, bar se slažemo se da je beščasno, ako je istina.

scallop

Quote from: mac on 09-01-2021, 18:47:31
Dobro, bar se slažemo da je beščasno, ako je istina.

Hajde, stisni, pa napiši da je beščasno ako nije istina.

Meho Krljic

Pa to se podrazumeva, vest sam i podelio uz napomenu da ovom mediju ne verujem mnogo. A ne bih je delio da se ne radi o jednoj potencijalno stvarno strašnoj sramoti.

Aco Popara Zver

pa ček, po tom osnovu si mogo komentarisati i djelovanje udbaša protiv Trampa, iako se ni meni ne može vjerovati haha

scallop

Quote from: Meho Krljic on 09-01-2021, 19:53:46
Pa to se podrazumeva, vest sam i podelio uz napomenu da ovom mediju ne verujem mnogo. A ne bih je delio da se ne radi o jednoj potencijalno stvarno strašnoj sramoti.

Ustvari - ponovio si isto. Ne trpim ciljane informacije.

Meho Krljic

Pa ne znam šta da kažem sem da preskroluješ moje postove bez čitanja. Ovo je potencijalno informacija od javnog značaja. Možda nije tačna i to sam jasno naglasio. Ali ako je tačna, prilično je bitna. I nema potrebe da u šest postova smaramo i ćućorimo o njoj. Da vidimo da se izjasne organi pa da novinari pokažu imaju li neki dokaz pa ćemo onda.