• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: Palmer on 13-05-2023, 23:09:14
Dogodine u Dablinu.

ne zatrpavaj topik neprikladnim oftopicarenjem, ovo je serbia today, red i disciplina.
ja ne bih tek tako potpisao da je opozicija laznjak; djeluje vrlo zapadnjacki:

opozicija: okupili bi se na ulica. trebali bi par autobusa i motivacionih sendvica, mozda i koje pivo.
sponzor: jel gej-parada?
opozicija: nije, o nasilju.
sponzor: obradite snimke.

samo zapad je toliko skrt. pitajte grenela zasto cijeni dobru porciju cevapa.

Aco Popara Zver

Quote from: Scordisk on 13-05-2023, 21:38:50
ljudi, molim vas, on osim nas nema više nikoga:D

sinčić nam je baš buntovnik bez razloga!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

Trinaestogodišnjak sekirom napao majku i sina

Uhapšen otac trinaestogodišnjaka koji je sekirom ranio ženu i njenog sina

djeca prosto traze svoje mjesto u jednom duboko patrijarhalnom i femicidnom drustvu. oponasaju model ponasanja, preslikavaju sta vide oko sebe, dokazuju se na taj nacin.

kao i kucni ljubimci:

Psi lutalice izujedali ženu kod Pančevačkog mosta: Hitno prevezena u Urgentni centar

kucni ljubimci po prirodi nisu femicidni. prosto su i oni preslikali model ponasanja kojim odishe svijet u kojem prezivljavaju.

Meho Krljic

Nego da vidimo najgori tvit meseca:

Duboko Krlo zaista snažno ističe kandidaturu za najodvratnijeg lika u istoriji srpske medicine, muzike, tvitera i marketinga. Nije mala stvar.

džin tonik

Vrane napale dve žene u Beogradu

QuoteDve žene u Beogradu danas su bile na meti vrana i obe su morale da potraže pomoć lekara. Jedna žena je napadnuta jutros u Bulevaru kralja Aleksandra i nju je Hitna pomoć prevezla u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. 

Drugu su ove ptice, kako saznajemo, napale u poslepodnevnim satima, i ona se odmah obratila lekarima.

(...)

džin tonik

D. Pešorda: Srbija je nakon svih poluizgubljenih ratova u ratu sa samom sobom

QuoteVeći dio svoga dosadašnjega života svjedočio sam iz manje ili veće blizine srpskim ratovima te...

(...)

Darko Trifunović iz Instituta za bezbednost situaciju formulira na zaoštren način: ''Nama su naša djeca objavila rat!'' Cinici bi rekli da se zločin vraća kući. Ratovi koje je Srbija na ovaj ili onaj način vodila u okolnim zemljama vraćaju joj se kao bumerang i razaraju srpsko društvo. Na žalost, rijetki su u Srbiji koji ove masovne zločine povezuju s glorifikacijom šovinizma i kriminala u srpskom društvu. Radije okrivljuju dekadentni Zapad, sekte, višak dječjih prava kojima je istrgnuta odgojna batina iz ruke roditelja i učitelja... Uglavnom, Srbija je nakon svih poluizgubljenih ratova u ratu sa samom sobom.

Kako će Srbija izaći na kraj sa svojim demonima, ne znam. Nije naše da rješavamo taj problem, nije ljudski da se naslađujemo njihovim nevoljama, a nije ni pametno. Naime, koliko god se hrvatsko društvo razlikuje od srpskog, nepobitno je da dominantni trendovi u popularnoj kulturi u toj zemlji imaju stanoviti utjecaj na hrvatsku mladež. Beograd je postao popularno odredište za hrvatsku mladež željnu zabave, srpski izvođači od Cece do Crnog Cerka imaju svoju publiku i u Hrvatskoj, izrazi iz srpskog kriminalnog žargona kao što su 'sačekuša' ili 'ovjeriti' koga ušli su već u vokabular hrvatskih glavnostrujaških medija, filmovi i serije s tematikom iz kriminalnog miljea stječu kultni status i u Hrvatskoj, kao npr. već kultni film Rane. U određenom će dijelu mladeži stanovitu fascinaciju izazvati i ovi tragični događaji u Srbiji jer su logičan nasljedak kulture zasnovane na Šešeljevim knjigama, Cecinim pjesmama, kodeksu kriminalnog miljea, poetici Zadruge i etici Srpske pravoslavne crkve koja zračnim desantom preuzima crkve u Crnoj Gori. Nadam se da je malo vjerojatno da se kod nas dogodi nešto slično onomu što se dogodilo u Srbiji premda se bojim da sa svakom korakom tzv. kulturnog zbližavanja tu malu vjerojatnost činimo većom.

Zato nas svaka jugoslavenska propaganda koja slavi bivšu državu i nada se njezinoj obnovi u nekom obliku vodi izravno u, figurativno rečeno, mašinu za mljevenje ljudskog mesa. Koja u Srbiji – kako smo vidjeli iz aktualnog suđenja jednoj kriminalnoj skupini – radi punom parom iako je električna. Nije da je u Hrvatskoj bajno, ali suludo je trčati u zagrljaj istočnoj ''braći'' kod kojih trinaestogodišnji klinac ubija osam ljudi za doručak, a od ljudskog mesa rade ćevape. Zato promotori narativa ''nekad je bilo bolje'' odskakućite u to svoje bolje...

mac

Ćevapi od ljudskog mesa? Je li to neka stilska figura?

Meho Krljic

Ne, aluzija na Belivuka i njegovo navodno pripremanje ćevapa od ubijenih konkurenata i slanje istih valja Zviceru kao poklon...

mac

Pretpostavljam da su stvarno mleli meso kao neka Gaj Ričijevska fora sa hranjenjem svinja, i čak mogu da zamislim i slanje dela mesa kao potvrdu da je posao urađen, ali ne bih rekao da je tu iko jeo ljudsko meso.

Meho Krljic

Pa... to će da utvrdi sud.

Valjda.

džin tonik

vi kao da je bas to nesto bitno u clanka; meso je meso, sta sad, teziste je valjda na opcim prilikama.

mac

Pa Gaj Riči je to opisao u flimu, što znači da je Srbija bliža Engleskoj od Hrvatske. Od mnogih stvari ovde patimo, ali bar od nedostatka mašte ne.

Meho Krljic

Nego sećate se ono pre par nedelja kad je bio problem što je osuđeni kriminalac došao posle nastave u školu da snimi muzički spot? Dobro je da je tada javnost reagovala jer da nije ko zna kakav bi haos inače imali u Srbiji. Mislim, možda bi zvali osuđene ratne zločince da drže javne časove deci iz zatvora...

Aco Popara Zver

Meho Krljic

Evo ako se neko brinuo da li su četnici sarađivali sa okupatorom:

Nikola Kalabić pravnosnažno rehabilitovan

Aco Popara Zver

rehabilitovan za klanje Srba

Meho Krljic

Nego, u Beogradu zaista veliki protest. Nije da se zna šta se tačno njime želi postići sem, jelte, da se uputi poruka da je dosta nasilja, ali zaista respektabilan broj respektabilno finih ljudi i solidno odsustvo populističke retorike. Za sada, jelte.

Petronije

Zato u Pančevu miting podrške preCedniku, više desetina hiljada Pančevaca ga je podržalo. I svi došli autobusima.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Arm the Homeless

Aco Popara Zver

opet ne znaju da snime protest, tek od drugara čuh da je puncato ispred skupštine bilo

Aco Popara Zver

džin tonik

zgodno okupljanje i duhovito dovodjenje nekih bezveznjaka, u vremenu i prostoru izgubljenih boljsevika iz hr, iz nekakvih zagrebackih odbora "mozemo", kao podrske i za ismijavanje. plus, bas elegantno zaokruzeno: odveli ih na most gdje nema nista, realno ne mogu napraviti kvara, i ostavili zavijati na mjesec dok im ne dosadi. :cry:

sad novo okupljanje u istoj organizaciji, no pod drugom firmom. ovo je vec obecavajuce.

Još 5 dana do najvećeg skupa "Srbija nade"

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Onaj stari Sendmen

Pa, pazi, da se buniš što slušate narodnjake i partizanske pesme u Hrvatskoj radi duhovnog povezivanja, pa da te čovek i razume.

Ovako, novi prizeman pokušaj fašističkog spočitavanja šunda neprijateljskoj naciji.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Onaj stari Sendmen

Truba

i srbi i hrvati su imali ratne zločince 1990-ih

ali samo je jedan DR DABIĆ... pravoslavni guru istočnjačkih new age religija... onakva luda kuća u jednoj glavi i to baš da ljetuje na plaži gdje sam i ja ljetovao Okrug Gornji Čiovo Trogir

sukus lude kuće u Dabićevoj glavi je ovaploćenje nereda koji vlada u srbiji

gledam jučer na instagramu jer pratim sve te ortodoks meme kaže prosvjedi protiv gej parade u srbiji ludilo...
dole na arapskim pismima podrška srbiji a dražin poster prvi u redu :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Onaj stari Sendmen

Pa imate i vi hrvati ludaka ratnih zločinaca... npr, Praljak egzibicionista, otrovao se čovek u sudu dok su čitali presudu... budala, umesto da je lepo sačekao da ga kao u Gotovinu i Markača oslobodi drugostepeni sud... bio bi danas i živ i slobodan i zločinac, baš kao Gotovina i Markač...

Nego, da se vratimo zločinu u Ribnikaru... ti si od celog nastupa oca odabrao baš najbanalniji deo, sa doktorkom i narodnom muzikom, a npr. ovo kako je ta emisija završena je bilo daleko potresnije:

Govor oca ubijene devojčice koji je rasplakao sve u ,,Utisku nedelje" (VIDEO)

džin tonik

praljak? blagoslovljen bio, castan covjek. no cesto se vidi da otpad razni ismijava covjeka, dijeli nekakve kvazi-saljive mimove oko praljka i sl.
no i to je razumljivo. nemaju svi tu velicinu da ziveci u potpunom satanistickom okruzenju, znaci u procjepu izmedju dvije ozbiljne manifestacije satanizma, t.j. procjepu izmedju boljesevickog otpada i bizantske varijante istog, srpske sekte, imaju veze sa ljudskoscu.

praljak je ostao vjeran istini. kao i nekad neki meksikanci! to je sve isto, iste prilike, isti otpad u nasrtaju na ljude, kako god se formalno nazivalo.
https://www.youtube.com/watch?v=hrOBT6vZuPU

ili sazeto slikovito...

Petronije

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Ma, i Mika Miš i Paja Patak, svakakve dečije idealizacije samo da se izbegne bolno suočavanje.

Nema svesti bez boli. Ljudi će učiniti sve, bez obzira koliko je to apsurdno, samo da se ne suoče sa sopstvenim dušama. Ne postoji nikakvo prosvetljenje zamišljanjem svjetlosnih figura, već osvjetljavanjem sopstvene tame."
- Carl Gustav Jung -

Petronije

Imao sam u prvoj firmi u životu gde sam radio dva matorca, zvali smo ih Lolek i Bolek. Čim se jedan pojavi, evo ga i drugi iza ćoška, nedaj bože da se zameriš jednom ili da mu kontriraš, odma' se pojavljuje drugi da mu drži stranu.

Arm the Homeless

mac

To je korisna informacija, koja treba da ide uz postavljenu sliku, da obezbedi kontekst.

Petronije

A jbg računam da kad vidiš na slici Loleka i Boleka kako radoznalim, ali glupavim pogledom posmatraju svet, ne treba ništa dodatno pojašnjavati.

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Mene je više ličilo na šegačenje s tim kako Zole uvek dečije maštovito vidi ustaški šljam i dno kace. Naiva na kub.

Mogli su i neki cvetići i vesela deca kako skakuću. Mada imaginarna stvorenja jesu najbolja, Lolek i Bolek, Mika Miš i Paja Patak, Tom i Džeri. Što imaginarnije to jače. Nekakvi jednorozi i mitološka bića.

Truba

Jeste li jos kojeg cetalja rehabilitirali danas?

Onaj stari Sendmen

Pa pazi, sve su ovo argumenti koji ti i Zole uobičajeno volite:

Dok potomci tvrde da nema dokaza da je Kalabić odgovoran za zločine, te da će sud na osnovu dokaza "razotkriti gnusne laži koje su o njemu širili komunisti", Jelena Đureinović navodi da dokumentacija i prepiske iz perioda rata potvrđuju njegovu odgovornost za tzv. čišćenja komunista, teror, pljačke, premlaćivanje i pokolj nad civilima u Srbiji.

Nema dokaza, pojela maca... zli komunisti... sloboda narodu.

Aco Popara Zver

Quote from: Black swan on 22-05-2023, 23:36:30

džin tonik

oho! zgodno, pomak u ispravnom pravcu, moze se citati kao izvinjenje; zacetak istog. gdje je ta ulica u srbiji?

"Biće posledica... Reći ćemo to i Srbiji"

QuoteAmerički seratori Kris Marfi i Geri Piters...

"Dakle, ne govorimo o posledicama za SAD. To su posledice po građane Kosova i Srbije ako njihovi lideri ne donesu teške političke izbore neophodne za normalizaciju, a zatim i za međusobno priznanje", rekao je Marfi u Prištini. 

(...)

ovo je vec mucno citati. iz hrvatskog ugla covjek nikako ne moze biti ljubitelj rusoturskog sveta koji gura srpski i bosnoturski svet, znaci ni u kom smislu, ali mora se priznati: ljudi imaju stav. i drze ga se. i guraju ga, konstantno, ustaljeno. ocigledno im i rijec nesto vrijedi. u svom ludilu specificnih vremena tocno znaju sta hoce.

a sta vrijedi ovaj us-americki otpad, kurve jedne neopjevane prolupale. znaju li sta bi oni uopce bili i sta oni uopce zele, osim da kapaju dnevnice, da se lamentira, i da ih se pokupuje? to kao ima neki stav koji zeli izgurati do kraja? duze od pet minuta? dovrsiti nesto? po mogucnosti u jednom tisucljecu? pih. :cry:
sad se dosao prodati jedan serator, pa drugi, sutra ce treci, naravno, oprecnih "stavova", i tako u nedogled. pokupujte, tko god, jednom pelcere svih opcija koje se nakote u te amerike, republikance, demokrate, transopicene, sarene, lude, ultra-lude, sorose i anti-sorose, i nek' se tornjaju.

Truba

Quote from: Labudan on 23-05-2023, 01:13:42
Quote from: Black swan on 22-05-2023, 23:36:30

Kod nas je suprotan proces...uklanjaju se i ukidaju
A kod vas rastu

Truba

Quote from: dark horse on 23-05-2023, 00:37:44
Pa pazi, sve su ovo argumenti koji ti i Zole uobičajeno volite:

Dok potomci tvrde da nema dokaza da je Kalabić odgovoran za zločine, te da će sud na osnovu dokaza "razotkriti gnusne laži koje su o njemu širili komunisti", Jelena Đureinović navodi da dokumentacija i prepiske iz perioda rata potvrđuju njegovu odgovornost za tzv. čišćenja komunista, teror, pljačke, premlaćivanje i pokolj nad civilima u Srbiji.

Nema dokaza, pojela maca... zli komunisti... sloboda narodu.

Jaro vi ne vjerujete da je vasa vojska drzala 5 un zasticenih zona u okruzenju a osvojila 2 u 1 zestoki zlocini
Ne vjerujete u dokaze otprije 30 godina a svijet bi trebao vjerovati necemu vasem otprije 80
A lagali 45 godina u medjuuvremenu

Onaj stari Sendmen

Vi ste se izdvojili iz Jugoslavije van procedure koje je predlagana u predsedništvu.

Sad, to što je Zapad to vaše protivpravno, protivustavno i protivdržavno istupanje aminovao, druga je priča, ali činjenica je da to nije bilo čisto kao što sada pričate. JNA nije bila paravojna formacija kao danas pokušavate da predstavite, već zvanična vojska države pod kontrolom predsedništva.

Ali, vama to vrlo malo znači, jer gledate samo sebe i smatrate da se posle vaših nasilnih akcija desio potop.

Ako jeste, ko je sve nasilje koje se zatim desilo odgovoran, mi ili vi? Da li ste ikad preuzeli truna odgovornosti za bilo šta, i kako se to zove kad neko za sve uvek krivi druge, a ne sebe?

U svakom slučaju, kod razvoda sve strane plaćaju ćeh, ne samo jedna, a ceh koji ste vi platili produkt je vašeg jasnog nepoštovanja zakona i procedure.

džin tonik

nemojte se svadjati oko gluposti, recite vec jednom kad je budak rehabilitiran u srbiji i gdje je ta ulica koju bato naveo, u kojem gradu, naselju. nis, beograd, novi sad?

to je lijepa gesta u ispravnom pravcu, dobar pocetak poslije mnogo lutanja. budak bijese velika zrtva fasisticke srpske drzave, naci-fasistickog srpskog drzavnog terorizma za doba kad se srbija slizala sa hitlerom (kao ovaj pavle na slici) i svi progonili ustanike protiv tiranije i srpske naci-fasisticke okupacije i kolonizacije, pa i budaka.

steta sto mediji bolje ne isticu vijest, krije se kao zmija noge da se rehabilitira oslobodilacki ustaski pokret. postupak uglavnom svakako ide u ispravnom pravcu.

budak poslije srbonacistickog atentata za prve velike srbije, drzavnog terorizma u obliku nasrtaja sa zeljeznim sipkama:

bar jednu ulicu mogli bi nazvati i po mladoj kcerci budaka koju je isti otpad pod drugom firmom izmasakrirao 1945. u sloveniji.

Onaj stari Sendmen

E da. Bio jedan mnogo dobar momak. Koji je puno učinio za svoj narod i svoju zemlju.

Adolf Hitler.

Bio je poznati i priznati slikar, umetnik, dizajner automobila. Pesnička duša.

Svašta mu se podmeće, ali dokaza danas nema. Zli komunisti ga smakli samoubistvom. Smeće jedno. Sloboda narodu.

Aco Popara Zver

Quote from: Black swan on 23-05-2023, 21:03:50
Kod nas je suprotan proces...uklanjaju se i ukidaju
A kod vas rastu

Vrlo interesantno viđenje, pitam se zašto je potpuno obrnuto od regularne logike.

Dakle, misliš da je to što Tuđman kao predsjednik dočekuje zvanično ustaše u državnim institucijama (a), nameće Budaka u imena osnovnih škola i ulica (b) i kao lektiru (c), Tompsona (d), i što ta indoktrinacija malkice jenjava, tek toliko da ne mogu baš da se prošetaju Blajburgom (e), je somehow bolje nego u Srbiji gdje se ništa od toga nije dogodilo?

U Srbiji bukvalno ponište neku tamo presudu zbog većinom tehnikalija, niko na univerzitetu normalan ne revidira zločine Kalabića kao što se revidiraju ustaški (f), niko nije porušio partizanske spomenike (g), Vučić prokleti nije primio nekog četnika iz Australije sa lovorikama pred državnim televizijama...

ma hajde Komi, ili si komplet retard ili bukvalno ne kontaš u kakvom blatu burgijaš surlom

Kad se samo nabroji šta sebi politička elita Hrvatske dozvoljava, treba ponekad i zaćutat

džin tonik

ajd, ajd sandmane, nemojte mene zajebavati. te gluposti koje srpska sekta slala u svijet za americke seratore. kladim se na nevidjeno da su srbi 1941. kad hrvati proglasili drzavu u startu prvo umrli od smijeha, pa kad se prestali smijati ekspresno izvukli balvane. kao i 1991.
mislim, nije da ne razumijem, samo, ajmo se zajebavati sa stilom, ne te gluposti za izipanja... ono, jadni srbi, nevinasca nevina nemocna.

Onaj stari Sendmen

Zole, moguće da se nismo razumeli. Evo, ponoviću:

Quote from: dark horse on 23-05-2023, 22:28:33
Smeće jedno. Sloboda narodu.

džin tonik

Brnabić: "Još samo dva dana do skupa koji će pokazati da ne postoje dve Srbije"

QuotePremijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se na društvenoj mreži Tviter povodom skupa koji će biti održan u petak.

Kako je istakla, ovaj skup će pokazati da postoji samo jedna Srbija, odnosno "Velika Srbija".

"Još samo 2 dana do skupa koji će pokazati da ne postoje 2 Srbije, kako neki stalno potenciraju - njih 'lepih, pametnih i slobodnih' i nas 'ružnih, glupih i potčinjenih' (sendvičara). Postoji samo 1 Srbija - Velika Srbija. Čemu ovolika nervoza oko tog jednog skupa? Vidimo se 26. maja!", navela je Brnabić u objavi na Tviteru.

posteno. rehabilitacija budaka, iznosenje istine o jednoj srbiji kako god formalno bila "podijeljena", lijepo.

Meho Krljic

Quote from: džin tonik on 24-05-2023, 13:34:20
Postoji samo 1 Srbija - Velika Srbija.

Eto, da se zna, jelte da i etnički Hrvati u Srbiji to priznaju.

džin tonik

priznaju i ptice na grani, vec 150 godina. mislim, priznaju da u srpskim glavama postoji samo jedna drzava, pa i kad se formalno naziva tunguzija.
samo se rijetko ovako lijepo prizna od strane srba, srbi obozavaju lagati.

QuoteLider bosanskih Srba Milorad Dodik ponovo je branio poziciju Rusije u međunarodnim odnosima i opravdavao agresiju te zemlje na Ukrajinu, ustvrdivši kako je Rusija suočena s prijetnjama "nacizma i fašizma" pa se mora braniti. Dodik u Moskvi boravi već treći dan te je nakon jučerašnjeg sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom danas govorio na skupu na koji su pristigli rijetki ruski saveznici, uglavnom s područja Azije.
UŽIVO

sta je bizantizam, negdje zadivljujuce! neki dan vucko posjeti dodika, sve pred dodikov put u moskvu. a fun fact: b92 sad "prozapadnjackim" narativom javlja "kako dodik opravdava rusku agresiju".

Данас сам се обратио...

a koji je ovo ljepotan pored dodika u moskvi kojeg b92 kao srbijansko-srpski medij tako lijepo preskocio pri svom "prozapadnjackom" narativu? :cry:
edit: ne taj crni u licu! onaj s druge strane, crni u dushi! :)