• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Onaj stari Sendmen

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

mac

Quote from: Dybuk on 06-11-2023, 17:07:04
Mac, ne prestaje da me fascinira tvoja naklonost prema Raduloviću.

Pa sad ispada da je ovde sva opozicija lažna osim DJB. Jbg, ja imam svoje prioritete.

Aco Popara Zver

Mom rođi vjeruješ ccc
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Onaj stari Sendmen

Radule nije lažna opozicija, ali bi Vućićevu ponudu prihvatio brzinom svetlosti, tako da dođe na isto.

Meho Krljic

Quote from: mac on 06-11-2023, 12:32:35
Nisam baš razumeo. Zavetnica priča o Kosovskom zavetu, a o čemu priča Bakić? Neka Zavetnici i jesu projekat BIA (a pošto su lažna opozicija verovatno i jesu), ali ne vidim to razmontiravanje.

A, da, pogledao sam ovo. Bakić mi je drag, ali, mislim, kakvo prazno poigravanje semantikom. Jao pa vi ne znate da je zavet iz jevrejske tradicije, jao pa vi pominjete Njegoša a ne Cara Lazara... Ja ne vidim nikakvo razmontiravanje nego jednu sasmozadovoljnu nadmenost intelektualca i prezir prema svakome koji se ne doživljava kao da je na istom intelektualnom nivou.

Hoću reći, kad je Bakić prozvao Tomu mu kaže na kom je smeru magistrirao ili da navede jedan predmet sa master studija, to je bilo pravo u metu, ovo je jedno dokono poigravanje semantikom.

Onaj stari Sendmen

Hm, ne bi se složio. Sem ako za "intelektualni nivo" ne smatramo razliku između "nabiflala prazne fraze" i razumevanja suštine.

To bi bilo kao da tvrdimo da osobe koje misle da je 3 na kvadrat 6 i osobe koje misle da je 9 na različitom intelektualnom nivou.

Pa jesu, samo što su ove prve totalni degenerici, jbga.

Meho, postaješ MekHan sa godinama. MeKho!!  :lol:

Meho Krljic

Ma, ne ulazim ja sad u neku STVARNU razliku u intelektualnoj opremljenosti već u tome kakav utisak ovo ostavlja na gledaoca: profesor koji nadmeno ispituje ženu za koju se vidi da misli da je glupača kojoj drugi pišu šta će da kaže i kada i dobije odgovor nastavlja sa prezirnim tonom kako to nije TAJ odgovor koji je on očekivao... Isprazno.

Onaj stari Sendmen

Jedino što nju može da opere jeste činjenica da ona nije osnivač stranke, već njen muž Stefan Stamenkovski, bivši predsednik stranke, pa zato eto nije do kraja upućena oko imena. Mada, i on je teška crnogorčina, nisam siguran da ne bi imao isti odgovor oko imena, da su ga pitali.

Ovo je po meni više sprdnja sa bcg-ima koji i dalje misle da vladaju Srbijom, a da pojma nemaju o njenoj istoriji, već se samo konstantno pozivaju na Njegoša u bilo kojem kontekstu. I samonabeđeno veruju kako je to jedini ispravan odgovor. A zapravo su ljidi iz vica. Koji nam je ovaj put ispričao Bakić.

To su ipak stvari oko kojih se ljudi moraju buniti i više i češće, da ne kažem u svakoj prilici, da bi se nešto promenilo. Pošto se crnogorci svakako bune oko sličnih situacija u Crnog Gori, jel. Zašto bi mi ćutali i trpeli njihovu okupaciju, pri tome crevima uvezanu sa DB-om?

Aco Popara Zver

džin tonik

Ispovest prave "Dare iz Jasenovca": "To je bio logor smrti, bolest je kosila" VIDEO

QuoteProšlo je skoro 30 godina i đaci iz Srbije su ponovo počeli da idu na ekskurzije u Jasenovac, a jedna od preživelih iz tog logora podelila je svoja potresna sećanja i iskustvo u razgovoru za Tv Prva.

Film "Dara iz Jasenovca" nas je podsetio na sve strahote koje su Srbi preživeli, a one koji možda nisu znali ništa o tome, naučio je nečem novom. Ona je imala samo četiri godine kad su je, zajedno sa sestrom i dvojicom braće, ustaše otrgle od majke i zatvorile u logor smrti i bila je je prava "Dara iz Jasenovca". 

"Mislim da se nije dovoljno posvetilo pažnje tom delu što se tiče Jasenovca i dece. To je stvarno bilo negde potisnuto u drugi plan. Ja ovolike godine imam, ja ne znam da li sam 5-6 puta čula da su obratili pažnju na taj deo i mislim da je učinjena jedna velika nepravda što se tiče tih ljudi, odnosno tih mališana koji su živeli sticajem okolnosti, napatili se za sva vremena", započela je Darinka razgovor u emisiji Jutro.

Njena majka i najstarija sestra su odmah bile transportovane u Nemačku kao radna snaga, dok Darinka oca nije ni zapamtila, on je uhapšen čim je počeo rat jer je bio veliki Srbin, a niko od porodice ne zna ni gde ni kako je završio.

Nju su sticajem okolnosti usvojili ljudi iz Slovenije, koji su imali dvojicu sinova i želeli su devojčicu. Prema njenim rečima, imala je puno sreće.

"Ja sam bila šokirana koliko su oni bili tople ličnosti. Najrođeniji ne bi se tako ponašali. Oni su mene prihvatili kao rođeno. Ja sam rasla kao njihovo dete. Bila zbrinuta i voljena. I školovana. Upisali su me na balet, sviranje klavira, učenje nemačkog jezika", rekla je Dara.

Zahvaljujući čoveku koji ju je usvojio, uspela je preko njegovih veza da stupi u kontakt sa majkom i sestrom u Nemačoj, a nova porodica ih je obaveštavala o Darinom napretku.

"Jasenovac je bio logor smrti, samo se čekalo da deca umru, bilo je masovno. Deca su bila gola, bosa, gladna, žedna, svaka bolest ih je kosila", rekla je ona u emotivnoj ispovesti.

Dara je preživela još jednu tešku situaciju kada su njenoj porodici koja ju je usvojila konfiskovali imovinu, istraumirana da će ponovo ostati bez ikoga, Dara se vratila u Slavoniju, a njena porodica se nikad nije okupila dok deca nisu odrasla.

Šta je još otkrila u emisiji, kao i kako se izborila sa svim traumama koje joj je život priredio, pogledajte u video-prilogu ispod.

ali meni nikako nije jasno sta srbiju tjera na ove budalastine. zar ne bi bilo jednostavnije reci istinu?
dobro, istina ocigledno nije na cijeni, nije maltene nikom u interesu, ali jedina oslobadja od ponavljanja gluposti.

mac

Naša istina je jača od vaše istine..

džin tonik

to su te budalastine, nasa istina, vasa istina. ima samo istina, sve jednostavno.
zasto sve odgovara osim istine? to je budalasto, nema smisla.

ako se pravimo da ova nije izmisljena, moze samo reci - ustase i ndh su mi spasili zivot kad je nacizam (njemacki?) nasrnuo na komunizam (ruski?) koji uvijek u borbu uvodi sav narod, pa tako i oko kozare, odvukao u roblje radno sposobno, a nejac ostavio hrvatima da se zajebavaju s njima. pa ih hrvati izbacili iz jasenovca, plus, pokrenuli akciju za udomljavanje u sklopu koje budisavljevicka djelovala i primila odlikovanje od ndh za to. jer nasuprot berlina, moskve i slicnih sponzora - hrvati ne ubijaju djecu.

je li to nesto komplicirano?

Onaj stari Sendmen

To vaše je istina taman koliko i da je Đimlas priznao da je ukrao 619 miliona evra ili da je uopšte imao toliki profit, a ne samo prihod, na koji je imao rashod istog reda veličine. :cry:

A nije ga imao samo dok je bio na vlasti, već ga ima i dan-danas. Laganje je čudo:

https://www.companywall.rs/firma/direct-media-doo-beograd/MMkkLeYY

mac

Ja sam ranije ovde naveo Muzej genocida koji ima svoje PDF spiskove. Evo sad hrvatski sajt, na .hr domenu, JUSP Jasenovac, koji je moderniji, umesto .pdf fajlova ima bazu koja se može pretražiti. Pretragom po godini rođenja imamo sledeće brojeve, crnu statistiku beba i dece umrlih u periodu 1941-1942. U pitanju su stranice i stranice, pa sam ja množio stranice sa 40 beba po stranici, i osećam se bedno zbog toga. Zosko, treba te bičevati, a i mene što sam budala:

Godina rođenjaBroj umrlih
1942320
1941800
19401080
19391160
19381120
19371040
19361000
1935920
1934920
1933760
1932960

Spisak ne staje tu, ali ja moram jednom da stanem.

džin tonik

nemoj me zajebavati. kakav jebeni muzej kakvog jebenog genocida, kakav jebeni jusp jasenovac, to je jugokomunisticka prica koju vec godinama znanost masovno diskvalificira. spisak jusp jasenovca ne vrijedi ni pisljiva boba, sve gamad manipulatorska.
broji se samo objektivna istina.

sve iz srpskih i jugokomunistickih (kvazi-hrvatskih) izvora je otpad; naravno, ni njemacki ili globalno partijski nisu puno bolji. zasto jednostavno ne ukljucis mozak?

Onaj stari Sendmen

Ajd ti uključi mozak.

Ako je Dijana Budisavljević spasla oko 10.000 dece, ako postoje njeni spiskovi sa 5.800 imena srpske dece, koliko ih onda nije spasila iz logora, procentualno?

Znam da ćeš reći da ih je sve spasla, tj. 0%... pa ovi macovi spiskovi su bukvalno žestoko proređeni minimum minimuma, nekih 10.000 imena. Po svakoj logici trebalo bi da ih je duplo ili triput više. Nije stvar do nepristrasnih izvora, već nikad čovek od tebe Zole. :)

džin tonik

postoji ca. trilijun varijanti kako te preglupe lazi normalan covjek moze rastaviti na atome. zasto me ispitujes budalastine? sto tu treba crtati?

vi srbi kao da ocekujete da se hrvati pravdaju sto su djecu komunista protiv kojih vodjena akcija, a koju nacisti kao radno nesposobnu uputili u logore i nakalemili hrvatima, iz logora izbacili i organizirano, na drzavnoj razini, udomili? ndh ih udomila. jedna jebena tuka je "spasila iz ustaskih logora" 10k djece, 10.000, deset tisuca! pa gdje vam je mozak?

tocka na i: sve to iz pozicije genocidnog, ultra-lazljivog i placipizdovskog pogibeljomanijskog naroda koji bi djecu protivnika doslovno potamanio svakom prilikom, ne bi djeca nikad ni stigla bilo gdje osim u prvu jamu na kozari, kao mnoga prije i poslije njih, sve na sisi sponzora, berlina i moskve, a koji su u logorima stvarno pobili na milijune djece.

zar to nije kretenski? mislim, ja sve to razumijem, bizantizam, laz, srpske posebne potrebe, idiote, sve je to prakticno u nekim okvirima, ali srbija zadnjih godina ocigledno pokusava uzdici te preglupe izmisljotine na razinu holokausta i u globalnom okviru.
u jasenovcu postoje samo dvije grupe zrtava: romi i zzidovi. uz sto i zzidovi malo uvjetno, ali da ne kompliciramo.
nitko nije dospio u jesenovac jer bi bio srbin.

Onaj stari Sendmen

Quote from: džin tonik on 08-11-2023, 19:12:47
postoji ca. trilijun varijanti kako te preglupe lazi normalan covjek moze rastaviti na atome. zasto me ispitujes budalastine? sto tu treba crtati?

nitko nije dospio u jesenovac jer bi bio srbin.

Ajde da ti i nacrtam.

Mile Budak kaže: trećinu poklati, trećinu proterati, trećinu pokatoličiti.

Dijana Obekser Budisavljević: 10.000 dece da se pokatoliči.
Onaj macov spisak: 10.000 dece da se pobije.
Još toliko je proterano, znači: 10.000 dece poslato u Srbiju. Ovo je već teže proveriti. Ali nema razloga da sumnjamo u vašu preciznost.

Zapravo, brojke se odlično uklapaju, pogrešio sam.  :lol:

Brojke za proterivanje verovatno imaš ovde, nabavi pa pročitaj, edukuj se:

https://knjiga-znanja-veda.hr/prodaja-knjiga/knjiga/nezavisna-drava-hrvatska-1941.-1945

džin tonik

usput, nisam se nikad osvrtao na tu "budakovu"; cak i to je preslikavanje srpskih bisera, odredjena podvala.
ali to je sve nebitno.
zanima zasto srbi ne mogu ukljuciti mozak? mislim, ovo je bar trivijalno. dodje budala i kaze eno tamo neka tuka spasila 10k djece iz "ustaskih logora za decu". to je kretenizam koji pobija sam sebe na nekoliko razina. vrijedja inteligenciju.

da se razmijemo, ja bih istog trena potpisao 2 milijuna izgenocidiranih srba u ndh. kad je ples, onda se plese. ali ovi telci od hrvata nisu usli u to kolo. sad im svaka budala pakira, onako, vidis kretena, pa sta ces drugo.

mislite li da su stvarno kreteni sto nisu ubijali poput srba, nijemaca, rusa, posteno vas izgenocidirali u duhu vremena?

Onaj stari Sendmen

Jest vala, ono što je i meni čudno kako i zašto nemci nisu više "humano" pokatoličavali? Nema nikakvog smisla. Možda su se suviše smatrali "višom rasom", pa ih je odbijalo?

Mada, ima onaj film "Kako su me ukrali nemci" Miše Radivojevića.

Onaj stari Sendmen

Ustvari, sve jasno, nema tu nikakve misterije: nemaca tek 30% katolika, a hrvata 80%.

Svi vodeći nacisti u 2 sv. ratu su imali katoličko vaspitanje, čega su se odrekli u ranoj mladosti, čim su počeli da razmišljaju.

Smatrali su crkvu prevaziđenom institucijom kojoj nije mesto da se meša u državne poslove.

Hitler je religiju smatrao podesnom za robove i inferiorne narode.

Baš si se ti Zole tako religiozan, a faštista, dobro uklopio u tu tvoju Nemačku, rekao bih. Samo su tebe čekali. :D

Onaj stari Sendmen

Nego reci mi u poverenju, neću nikome da kažem: osećaš li se manje pripadnikom prevaziđene crkve, inferiorne nacije i robom u Nemačkoj dok sereš po srpskim sajtovima ili je i to sve nebitno?

Onaj stari Sendmen

Quote from: Meho Krljic on 07-11-2023, 06:50:20
Ma, ne ulazim ja sad u neku STVARNU razliku u intelektualnoj opremljenosti već u tome kakav utisak ovo ostavlja na gledaoca: profesor koji nadmeno ispituje ženu za koju se vidi da misli da je glupača kojoj drugi pišu šta će da kaže i kada i dobije odgovor nastavlja sa prezirnim tonom kako to nije TAJ odgovor koji je on očekivao... Isprazno.

Pa pazi, isprazno možda jeste i bilo, ali samo zbog onog što je Bakić propustio da kaže. Taj kosovski zavet je bilo odlično mesto da se srbima uputi strašna poenta, za koju je Bakiću nedostajala hrabrost: Lazarev zavet uopšte i ne govori o Kosovu kao Kosovu, kao parčetu zemlje sa manastirima, Kosovu na način na koji ga danas db patetično predstavlja narodu, već se radilo o gubitku srpske državnosti. Lazareva kletva je zapravo bio apel da crkva očuva jezgro naroda u trenutku kada je srpska država izgubljena. Što je ovaj pogubljeni narod očigledno zaboravio.

Kosovski zavet istorijski ima ogroman značaj, ali je danas vrlo deplasiran, kao i samo pravoslavlje, jer džava postoji, kakva da je. Sa ili bez Kosova.

Zapravo, zavetnica i prvosrbijanci su konstantno daleko jaloviji od bilo koga samim svojim retrogradnim postojanjem, u bilo kom nastupu. Upravo oni i ova vlast potpuno obesmišljavaju postojanje srpske države i Lazarev zavet, svodeći ga na večno tuljenje o granicama, umesto da smognu snage da tu priču stave ad akta. Nikakav car Lazar ili Njegoš im nisu rekli da to nikako ne treba da urade. To je ono što najviše vređa inteligenciju.

džin tonik

Mlinarić poručio Pupovcu da ove godine neće baciti vijenac u Dunav: Neka ne krši Zakon

QuoteStipo Mlinarić, saborski zastupnik Domovinskog pokreta održao je konferenciju za medije u Hrvatskom saboru na kojoj je govorio o SDSS-ovom bacanju vijenaca u Dunav najavljenom za 17. studeni. Mlinarić je podsjetio na to da je prošle godine na jednoj nacionalnoj televiziji 17. studenoga najavio da Milorad Pupovac više neće baciti vijenac u Dunav i tako prljati žrtvu Vukovara.

"Ja do svoje riječi držim. Ove godine Milorad Pupovac neće baciti vijenac u Dunav, a sad ću vam reći i zašto. Nismo mi siledžije, nasilnici niti huligani. Postoji crta ispod koje se ne ide, a ovo je crta ispod koje se ne ide", poručio je Mlinarić te ukazao na Zakon o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta.

Što kaže Zakon?

Podsjetio je na to da su za taj zakon bili i Andrej Plenković, Tomo Medved te Milorad Pupovac i SDSS. "U člancima 6, 7 i 8 jasno stoji da su dani pijeteta u Vukovaru 17., 18., 19. i  20. studenoga. Točno u zakonu stoji kome se pijetet odaje. U članku 8 navedena su mjesta gdje se odaje pijetet. To su vukovarska bolnica, braniteljsko groblje, Ovčara, Borovo Commerce i Velepromet. To nije Dunav gdje dolazi Milorad Pupovac raditi performans", pojasnio je Mlinarić.

"Ne baca vijenac u Dunav Milorad Pupovac, vijenac baca Andrej Plenković. Ništa se ne radi što nije odobrio Andrej Plenković. Za nas Vukovarce, ta četiri dana koja su proglašena danima posebnog pijeteta, to je za nas veliki tjedan kao za katolike Uskrs. To su naši Veliki četvrtak, petak i subota. Tih su dana mir i tišina, kao kod katolika, nema provokacija", poručio je.

Kome baca vijenac?

"Prošle godine smo ga čekali ja i Mario Radić, ali nas je zaobišao i sat vremena ranije bacio taj vijenac. Pitali smo ga kasnije neka kaže kome baca vijenac. Tko je ubijen 17. 11. tamo gdje on baca vijenac? Za svaku godišnjicu koju mi obilježavamo znamo svako ime i prezime poginulog, a za 50 posto znamo i gdje su poginuli. Za neka mjesta ne znamo kao za dr. Šretera, no možda zna gospodin Pupovac. Možda bi to bila ruka pomirenja da kaže gdje je dr. Šreter. Možda je ruka pomirenja da Dragana Jeckov svoje sumještane pita gdje su nestali iz Negoslavaca pokopani. To je ruka pomirenja", istaknuo je Mlinarić.

Mlinarić je podsjetio i na to da se njegov prijatelj Šestan iz Borova Sela vodi kao nestao. "Njegova majka ga do danas nije pokopala kao što nema ni Mario Radić grob da ocu zapali svijeću. To Milorada Pupovca, Draganu Jeckov i ostale iz SDSS-a ne zanima, ali to ne zanima ni Andreja Plenkovića. To je poraz, a time krše i zakon koji su oni samo izglasovali", naglasio je Mlinarić.

"Ako će ove godine kršiti zakon, ja ga čekam tamo. S koliko ljudi? Mogu dovesti koliko hoću. Stat ćemo u živi lanac, ne ćemo dati da se krše zakoni. Mi znamo da HDZ krši zakone gdje god stigne, od prometa i krađe do lopovluka. Ovaj zakon je za nas svet i ne će ga kršiti. Ne će ga nitko prljati sa svojim performansama. Pupovac je izabrao 17. 11. da izjednači agresora i žrtvu. Ne može to tako, Milorade".

'Pupovac ove godine neće bacati vijenac'

Mlinarić je podsjetio na da je osnovao centar dr. Ivan Šreter koji je podignuo kaznene prijave DORH-u. U tim prijavama točno stoji, u priloženoj dokumentaciji, koja je srpska dokumentacija, da su zločine planirali devedesete godine, stoji gdje je skladište oružja teritorijalne obrane u Srbiji iz kojeg je uzeto oružje, a točno stoji i broj puške koju su zadužili u selima poput Trpinje, Bobote, Borova Sela, Bršadina i Negoslavaca.

"Pripremali su, organizirali su i vodili agresiju na Republiku Hrvatsku. I što bi mi sada trebali 2023. godine? Staviti znak jednakosti. Pupovac ove godine neće bacati vijenac. Pozivam Plenkovića da se očituje o ovom zakonu, pozivam ministra Božinovića da ne krše zakon. Pozivam gospodina Milinu da se drže zakona. Ako oni ne budu provodili zakon mi ćemo stati u živi lanac, u miru, u tišini, bez ekscesa. I ne će ga baciti", rezolutan je Mlinarić.

Radić: Kakva su to dva antifašizma?

Potom je govorio i zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić. On je podsjetio na to da se Domovinski pokret proziva za radikalizam, a da se zapravo samo traži poštivanje zakona.

"Tko je taj koji radi podjele, koji radi dvije kolone, koji obilježava nekakve dane na raznim mjestima? Službeni Dan antifašizma u Hrvatskoj je 22. lipnja. Ekskluzivni dan antifašizma za Milorada Pupovca je 27. srpnja u Srbu. Kakva su to dva antifašizma? Dan obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti je 5. kolovoza u Kninu. No on ide i na Frušku goru i u Novi Sad i Prijedor. Što tamo slavi, kao član vladajuće većine?", zapitao se Radić.

Radić je ukazao i na činjenicu da Milorad Pupovac govori o ratnom raspadu Jugoslavije u Vukovaru, ali ne i o agresiji. Podsjetio je i na to da svake godine Pupovac radi podjele i u Jasenovcu gdje mu smeta ploča poginulih HOS-ovaca.

"Pupovac je 1991. i 1992. pričao o 10,000 prekrštene srpske djece u Hrvatskoj i tako dolijevao ulje na vatru. Sedamnaestog studenoga na Televiziji Beograd bila je vijest o 40 beba koje su ustaše zaklali pa je nakon toga bio krvavi pir na Veleprometu i Ovčari. Nakon što je završio krvavi pir rekli su da je to bila kriva informacija. Možda povodom tog događaja baca vijenac u Dunav?", zaključio je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić.

divim se ljudima koji pri natezanju sa srboturskim ljigavim obrascima izvrtanja istine i stvarnosti imaju snagu za kulturnu diskusiju. ostati kulturan sa razinom propalica poput srpskog nacistickog vijeca, pupavke, kojeg god isprdka fasisticke srbije, je izuzetno humano. nevjerojatno.

Meho Krljic

Otkazan koncert poljskog metal benda u Beogradu zbog pritiska javnosti

Bizarno, s obzirom da su Baćuška poznati po tome da actually propagiraju pravoslavlje...

džin tonik

17. studenoga 1991. Zločini srpske vojske – medijska proizvodnja laži i mržnje o ubijanju djece

QuoteLaž koju su objavili srbijanski mediji uoči pada Vukovara objavio je i BBC te drugi veliki svjetski mediji. Ta laž je glasila: hrvatski vojnici zaklali su 42 bebe i bacili ih u plastične vreće.

Tom monstruoznom laži i svim drugim lažima Srbi su svjesno radili slijedeće: obmanjivali svoj narod i  pripremili put da oni mogu ubijati hrvatsku djecu, žene i starce.

(...)

Dvoje novinara, Bojan Tončić i Milica Jovanović u feljtonu: ,,Olovka piše mržnjom" prije nekoliko godina obradili su temu izvještavanja srpskih medija o bitki za Vukovar i njegovoj okupaciji te ispratili dobar dio novinskih natpisa koji su potpali pod najgoru moguću novinarsku kategoriju – ratnog huškanja. Koliko vrijede i znače ispisane riječi u današnjem vremenu brzog protoka informacija, gdje sve napisano može još brže biti uređeno, ispravljeno, prekriženo ili dodano, pokazuje vrijeme u kojem to nije moglo biti moguće. U počecima devedesetih dostupnost informacija svela se na vlastitu angažiranost gdje ste samo svojim općim zanimanjem za dnevnu štampu ili vijesti, mogli biti u toku s onom što se događa. Točnije...

(...)

Meho Krljic

U vestima mlađim od trideset godina, evo pregleda najnovijih događanja vezanih za štrajk poštara. Ukratko, kriv je Šolak, a država nema vremena da radi po propisima kada treba ispraviti Šolakove nepravde i zverstva:

https://nova.rs/vesti/drustvo/pogledajte-kako-su-ukp-i-poreska-policija-sinoc-upali-bez-sudskog-naloga-u-d-express-video/

Onaj stari Sendmen

Ovo dođe kao razmirica između poslovnih partnera, nešto kao sukob Vučić-Belivuk.

Truman

oću li ja na kraju da dobijem račune illi ne. I dalje sam staromodan, volim da vidim račun u ruci (u stvari ne volim, ali tako se kaže).
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Petronije

Računi me se ne tiču, prekinut je lanac dostave paketa sa AliExpress, što je mnogo ozbiljniji problem.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Arm the Homeless

džin tonik

18. studenoga 1991. Zločini srpske vojske – pokolj i žrtve u Vukovaru i Škabrnji

QuoteHrvatska se danas prisjeća pokolja i žrtava u Vukovaru i Škabrnji, 18. studenoga 1991.

Pokolji u Vukovaru i Škabrnji bili su dio plana i organizacije Srbije za izvršenje genocida nad Hrvatima najsurovijim i najokrutnijim metodama koje je Europa vidjela nakon II. svjetskog rata. Pokolji hrvatskih civila u Domovinskom ratu, te u BiH, dio su paklenog plana Srbije za proširivanjem svojih granica.

(...)

Onaj stari Sendmen

UDBA i Srpska Pravoslavna Crkva

Ja sam celu ovu priču o udbašima u redovima SPC čuo od jednog kolege sa faksa ranih devedesetih, a verovatno je bila javna tajna još mnogo ranije.

Sad, što se o takvim stvarima malo priča (a kamoli ozbiljno piše), a uglavnom govori o interpersonalnim sukobima između različitih frakcija iste bande oko podele plena otetog od građana Srbije, koga verujem malo kog zanimaju, osim direktno involvirane lopuže, prosudite sami, zaključak se sam nameće.

tomat

Quote from: Petronije on 18-11-2023, 09:37:04
Računi me se ne tiču, prekinut je lanac dostave paketa sa AliExpress, što je mnogo ozbiljniji problem.

This, plus tri paketa ploča, neko će morati biti ubiven bude li se nešto izgubilo.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Quote from: tomat on 18-11-2023, 14:43:50
Quote from: Petronije on 18-11-2023, 09:37:04

This, plus tri paketa ploča, neko će morati biti ubiven bude li se nešto izgubilo.
Bio sam u lokalnoj pošti da se malo ispričam sa službenicom, i ispipam situaciju. Štrajkuje im kompletan sistem distribucije paketa, ne samo poštari. Kad im se nagomila, iz centrale pošalju u lokalne pošte gomilu džakova sa pošiljkama, i onda se iz te glavne lokalne pošte distribuira po manjim jedinicama sve to. Zatim službenice samoinicijativno raspodrede te pakete i zovu ljude da dođu u poštu da pokupe pakete jer paketomat nema kapacitet da primi toliku količinu paketa, a i po pravilu paketomati mogu samo 2 dana da drže pakete, pa onda moraju sa se smaraju i sa tim, lakše im je da zovu ljude da dolaze, jer poštari neće to da raznose. Možeš da zamisliš na šta sve to liči. Kod mene u naselju lokalne službenice su izuzetno fine i očigledno pismene žene, ali ne smem ni da zamislim horor po selima i nekim drugim malim lokalnim poštama. Šanse da se paket zagubi su izuzetno visoke.

Arm the Homeless

tomat

Meni je neka pošiljka iz Njemačke u sortirnom centru od 2.11. barem prema evidenciji sa aplikacije za praćenje statusa pošiljke.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Onaj stari Sendmen

Tako je i meni bilo. Pa su je otvorili i ćao.

Neverovatno se krade u pošti i carini sada.

Pazi da ti ne isteknu rokovi za žalbu kod tog koga si naručio, kao što se meni desilo.

Petronije

Quote from: dark horse on 18-11-2023, 17:19:26
Tako je i meni bilo. Pa su je otvorili i ćao.

Neverovatno se krade u pošti i carini sada.

Pazi da ti ne isteknu rokovi za žalbu kod tog koga si naručio, kao što se meni desilo.
Ne razumem, zašto bi se žalio pošiljaocu ako štrajkuje pošta Srbije?

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Zato što ti ne možeš ništa, pošiljka je na njih, ne na tebe. A oni su dužni da reaguju samo u određenom roku.

Bukvalno ti novac propada ako im se ne žališ. To njih više ne zanima ako se nisi žalio u roku.

A taj štrajk može da traje preko svakog roka.

Niti će strane kompanije štetovati od ovog štrajka, niti pošta, niti carina, niti Šolak. Samo građani.

tomat

Nije mi se dešavalo da ukradu, čak ih ne otvaraju ni ako rebnu carinu nego to rade na osnovu vrednosti koja je naznačena na carinskoj deklaraciji koju je popunio pošiljalac. Ne trebaju im ploče, očigledno. Samo obmotaju poštinom lepljivom trakom da izgleda da je prošlo carinski pregled.

Dešavalo se da ne dođe neka sića sa aliekspresa, ali sumnjam da o iko krade jer to nikom ne treba (verovatno ni meni) pre mislim da se zagubi na putu do Srbije.

Truman

Ručno  sam ispisao uplatnicu za mobilni i uplatio. Što se tiče struje, ako iseku boli me uvo. Infostan nemaju pravo da zaračunavaju kamatu jer nismo dobili račnu.

Petronije

Quote from: dark horse on 18-11-2023, 17:37:04
Zato što ti ne možeš ništa, pošiljka je na njih, ne na tebe. A oni su dužni da reaguju samo u određenom roku.

Bukvalno ti novac propada ako im se ne žališ. To njih više ne zanima ako se nisi žalio u roku.

Niti će strane kompanije štetovati od ovog štrajka, niti pošta, niti carina, niti Šolak. Samo građani.
Upravo zbog ovakvog stava i razmišljanja sve više aliexpress prodavnica skidaju Srbiju sa spiska zemalja kojima isporučuju robu. Ili nabijaju nerealne šiping cene.

Arm the Homeless

Petronije

Quote from: Truman on 18-11-2023, 23:58:03
Ručno  sam ispisao uplatnicu za mobilni i uplatio. Što se tiče struje, ako iseku boli me uvo. Infostan nemaju pravo da zaračunavaju kamatu jer nismo dobili račnu.
https://portal.eps.rs/

Arm the Homeless

tomat

Quote from: Petronije on 19-11-2023, 02:14:10
Quote from: dark horse on 18-11-2023, 17:37:04

Upravo zbog ovakvog stava i razmišljanja sve više aliexpress prodavnica skidaju Srbiju sa spiska zemalja kojima isporučuju robu. Ili nabijaju nerealne šiping cene.

Ranije je aliexpress vraćao pare bez pitanja ako ne stigne roba, sad proveri gde je, kaže da je kod lokalnog poštonosca i da ja to vidim sa njim, nema vraćanja para.

E sad, problem je što često koriste Mađarsku ili Letoniju kao hab, pa onda računaju da je stigla u zemlju destinacije čim dođe tamo. Desila mi se ta situacija par puta, srećom sitna lova bila u pitanju pa sam lako preboleo

Petronije

Pa uvek je sitna lova kad je ta vrsta praćenja u pitanju. Čim je nešto malko skuplje, tipa 10+$, tu je već onaj full tracking, koji prati i naša pošta. Te pakete mora poštar lično da ti uruči, nema trpanja u sanduče.

Arm the Homeless

Aco Popara Zver

veće sam probleme imao sa isporukama iz zapadnih zemalja nego Kine. Tu mi ni ponovljena pošta nije stizala iz Britanije, obična knjiga, ko bi je ukrao uopšte. Ili britanske secikese slagale da su poslale 2 kopije i niti jedna nije stigla.

A Kinezi naravno kad imaju posla sa bagrom dignu troškove dostave, što i ne bi

samo ne znam da li je to zbog poštara ili nekog drugog faktora, preprodavcima sigurno ne odgovara da kupujemo direkt iz Kine

Petronije

Kupujem sa AE bukvalno od nastanka, a pre toga sa Ebay. Mislim da mi je uvek sve stizalo iz Kine, ako ne sve onda 99% paketa, jedino što sam imao problema sa prevarantima dok nisam naučio da filtriram prodavce, a i tu sam uvek izvlačio pare. Tako da, nije problem u prodavcima, mi smo govna.

Arm the Homeless

Truman

Quote from: Petronije on 19-11-2023, 07:22:25
Quote from: Truman on 18-11-2023, 23:58:03
https://portal.eps.rs/

Ti malera, sad nemam izgovor da ne plaćam.

Hvala.

džin tonik

Višnja Kamenski Bačun: U Vukovaru se vodila bitka dobra i zla biblijskih razmjera

QuoteGošća podcasta "55 minuta kod Željke Markić" bila je HRT-ova ratna reporterka, novinarka i urednica Višnja Kamenski Bačun. Sa svojim suprugom Srećkom Bačunom, snimateljem HTVa, ušla je početkom 10. mjeseca 1991. u Vukovar. Misleći da će ostati par dana. Iz Vukovara su izašli nakon njegova pada – Višnja sa civilima, ženama. Srećko s muškarcima. Prolazeći strašna zlostavljanja kroz sljedećih 6 mjeseci u srpskim logorima.

(...)

Nisam znala, ali sam negdje slutila što se u Vukovaru događa. Tek dan dva nakon ulaska smo osvijestili činjenicu da smo ušli na mjesto gdje se događa i gdje će se događati, borba dobra i zla gotovo biblijskih razmjera. To nije bio rat. To je bilo uništenje. Jean-Michel Nicollier je rekao klaonica. I to je jedina riječ koja zaista opisuje sve što se događalo u Vukovaru. Klaonica.

(...)

...U Beogradu sam otišla u Međunarodni Crveni križ. Govorim čovjeku kojeg su mi dodijelili tko sam i da se u Vukovaru odvija pokolj. Opet me nitko nije tražio nikakvu identifikaciju. A on me pita o čemu pričam, Vukovar je oslobođen, kaže. Izašla sam van.

(...)

otpad. sve otpad, pa i kad pod blagim premazom covjeka.

džin tonik

20. studenoga 1991. Velepromet kao 'najveće stratište' u hrvatskoj državi

QuoteDva dana nakon pada Vukovara malo tko od Vukovaraca je mogao pretpostaviti kakva ih kalvarija čeka. Kroz logor u Veleprometu prošlo je deset tisuća ljudi, a prema podacima Društva Logoraša ubijeno ih je 700, piše Dani sjećanja HRT.

Među 700 ubijenih u Veleprometu bilo je žena, djece, zaklana su djeca od 12, 14 i 16 godina, svjedočio je Danijel Rehak. Velepromet se naziva najvećim stratištem u hrvatskoj državi.

Kronologija krvavih događaja u Veleprometu

Snimatelj HRT-a Srećko Baćun preživio je strahote Veleprometa.

Opisao je kako je to izgledalo.

,,U Veleprometu sam završio iz bolnice koja je bila sabirni centar u kojoj smo u zadnjim danima dovlačili civile iz skloništa jer su četnici, kako su polako padali dijelovi Vukovara, ubijali bez pitanja. U bolnici se u to vrijeme nalazilo više od 10.000 ljudi, to je bila nevjerojatna gužva.

Nekoliko dana prije započeli su tzv. pregovori o predaji. To se nije moglo nazvati pregovorima, to su bili u principu samo ultimatumi. Branitelji, nažalost, nisu mogli više podnositi pritisak četničkih snaga koje su okruživale Vukovar, strahovito puno ljudi je ginulo, ostajali su bez streljiva – što je najvažnije – protuoklopnog, i ta se sila jednostavno više nije mogla zadržavati.

U bolnicu su došli svi koji su mogli, i branitelji koji su pokupili svoje obitelji iz kuća gdje su bili skriveni. To je bilo mjesto koje je trebalo biti nekakvo utočište, barem je tako bilo rečeno – da će doći međunarodni Crveni križ i napraviti popis. Bio je plan da će taj međunarodni Crveni križ, zajedno s jednom našom delegacijom u kojoj je trebala biti doktorica Bosanac i Marin Vidić Bili, otići u Borovo Commerc i obućaru i druga skloništa i napraviti popis svih Vukovaraca, kako bi se izbjegle odmazde i žrtve. Barem se tako govorilo.

Naravno, u 24 sata sve je to palo u vodu, osobe koje su bile na pregovorima i osobe iz Crvenog križa s naše strane, koje su se nalazile u bolnici, shvatile su da je sve propalo i da će agresor ući bez Crvenog križa, odnosno da ćemo biti u potpunosti bez zaštite.

Velepromet je bio mjesto totalnog, apsurdnog nasilja koje se ne može opisati. Da mi je bilo tko takvo nešto pričao, ne bih vjerovao.

Iz bolnice je za transport do Veleprometa bila zadužena JNA. U principu, pripadnici JNA su vozili kamione do Veleprometa. Velepromet je udaljen samo 1000 metara od bolnice, ali u Veleprometu su nas dočekivali četnici. Nije bilo pripadnika JNA, bili su četnici, i četnici su radili selekciju – ,,Srbi levo, Hrvati desno". I tako je počelo.

Nažalost, mene su čim sam došao u prvom valu identificirali kao snimatelja Hrvatske televizije. Imali su zapovjednike punktova, ali snimatelja Hrvatske televizije su imali samo jednog. Oni su bili presretni što su uhvatili snimatelja Hrvatske televizije i konačno su se mogli obračunati. Tukli su me kasnije dan i noć, ali taj prvi doticaj s njima je bio toliko brutalan i toliko zvjerski, ja ga proživljavam svaki dan", prisjeća se.

Osobno je svjedočio likvidacijama ljudi u Veleprometu

,,Za početak, mene kad su uhvatili, prvo su me prebili tako da su mi slomili vilicu, nekoliko rebara, izboli su me bajonetama po nogama da ne bih pobjegao, pucali su mi u nogu iz ,,škorpiona"... Ne znam što me spasilo u tom trenutku, zaista, jer sam bio u polusvijesti. Zatim su me odveli u onaj poznati hangar smrti u kojem se čitala Biblija i dali su mi da čitam ,,Molitvu za mrtve".

Rekli su mi da će me izvesti van i zaklati. Nakon 10-ak minuta, dok sam dolazio k sebi i čitao uz svijeću tu ,,Molitvu za mrtve" uz druge ljude, došli su po mene i izveli me van da mi pokažu što će raditi sa mnom, rekli su da će za mene još nešto bolje smisliti. Odveli su me iza tih hangara, tamo su bile drvene palete.

Na tim drvenim paletama je bio razapet, potpuno gol, jedan branitelj. Oko njega je bilo nekoliko četnika, igrali su se s bajonetama. On je bio potpuno pretučen, krvav, jedva pri svijesti... Čovjek nije ni znao za sebe, nije ni mogao govoriti... Jedan četnik prišao mu je s bajonetom i kastrirao ga. Čovjek je vrištao, oni su se svi smijali. Pola ih je bilo pijano od rakije, pola od hrvatske krvi, to je bilo nešto nevjerojatno.

To su slike strahovitog mučenja, strahovite nepravde, strahovitog zločina za koji nitko nije odgovarao. To je nešto za što svi čekamo nekakvu pravdu. Pitam se kako netko može živjeti s tim što je učinio?", kaže Srećko Baćun.

Jako puno Vukovaraca pita se kako to da nitko o nalogodavaca ovih zločina nije odgovarao. Dodaje: ,,I dalje postoje tisuće svjedoka koji su to sve gledali, koji poznaju te ljude. Ja ne poznajem te lokalne četnike, ali većina ljudi ih je prepoznala, to su ljudi s imenom i prezimenom, neki čak i s adresama u Vukovaru, ljudi koje svaki dan mogu vidjeti na cesti", govori Baćun o izvršiteljima zločina.

Što se nalogodavaca tiče, kaže da se takvo nešto mora vidjeti jer da se takve strahote ne mogu narediti niti osmisliti.

,,To je bio tako stravičan čin, oni su se do te mjere iživljavali na ljudima da to nitko nije mogao planirati i smisliti. Bila je vjerojatno planirana likvidacija određenog broja Hrvata na ovaj ili onaj način, kako bi čovjek rekao – ,,čista likvidacija metkom i u Dunav" – ali ovo su bila zvjerstva. U Veleprometu su čovjeka na cirkularu razrezali, gledao sam kako kastriraju čovjeka, za mene su rekli da će me nabiti na kolac. To su bile takve ideje, tko zna što su još radili. To jednostavno nije moglo biti naređeno, to su ljudi koji su to imali u glavi, nešto kao povampireni ubojice", smatra Baćun.

(...)

i tako vec 150 godina. srboturski otpad masakrira ljude, pa iskasapljene administrativno pripisuje zrtvi, obrce uloge, kuka, narice, pretvara se u zrtvu, laze i mulja po svim kanalima, od institucionalnih, preko privatnih, do srpske satanisticke sekte spc.
i na kraju, jos nije dosta, opet i opet bi se srboturci nakotili u susjeda i bujali. bilo pod velikosrpskim, bilo pod jugovnoslavenskim geslom.

mislim, kako vas sve skupa nije sram?

Petronije

Nemamo sad vremena da se bavimo takvim trivijalnostima, zar ne vidiš da je stala doprema paketa iz Kine?!!

Arm the Homeless