• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 24 Guests are viewing this topic.

Krsta Klatić Klaja

jebote, pa koji moj je ovo ako je srpska rasna doktrina srbi sa 3 vjere

ti si bukvalno ili bezobrazna trolčina ili umno sakata i poremećena osobaa, pa biraj šta si
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truba

dzaba ti sve "znanje" sveta kad si ga upregnuo u zlosilje i neveru

imas vremena da prdis po forumu ali si u osnovi zlo biće bez osjećaja za tuđu patnju i jame sa djecom i ženama

sad nastavi citirati
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

klasicni primjerak intelektualnog kepeca koji je svoje znanje upregnuo u radovanova ili miloseviceva kola ratnih zločina i opravdavanja klanja nesrba

kaci bilborde neke nesto nebitno cini mi se da u hrvatskoj ima 14000 hrvata pravoslavaca
od sume ne vidi drvo
ili obratno
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

Quote from: Labudan on 28-05-2024, 17:45:59
rasni zakoni su doneseni, u to nema dvojbe.

naravno da su doneseni kako bi velika srbija bila cista od nesrba po primjeru zločina u prijedoru grbavici visegradu briešvu skabrnji dragočaju pakracu sanskom mostu brodu vukovaru srebrenici...

Krsta Klatić Klaja

bukvalno nijednom u 20 godina na Sagiti nisi osudio nijedan zločin tuđmanovske vojske da je smiješno da meni bilo šta pričaš, sem nastavke sopstvenih laži

ja Radovana i slične bilmeze ne branim, niti Mladića i lopovčine koji ih podupiru

ajde napiši "Tuđman je bilmez" :)

Krsta Klatić Klaja

Quote from: Truba on 28-05-2024, 18:33:11
Quote from: Labudan on 28-05-2024, 17:45:59
rasni zakoni su doneseni, u to nema dvojbe.

naravno da su doneseni kako bi velika srbija bila cista od nesrba po primjeru zločina u prijedoru grbavici visegradu briešvu skabrnji dragočaju pakracu sanskom mostu brodu vukovaru srebrenici...

e da, upravo tako

u realnosti jedino Hrvatska donese rasne zakone i sprovede ih

u snovima seksualne tenzije Trube i Tuđmana to je zapravo uradila neka srpska država

sad što u realnosti tih pravnih propisa ima samo u Tuđmanovoj Hrvatskoj, to treba da zanemarimo, kao i da zanemarimo Trubin vazelin

mac

To je ta razlika između Zapada i Bizanta. Bizantu ne trebaju zakoni da bi počinili zločine...

džin tonik

ja ne bih zelio ometati batina visokozabavna predavanja, samo usput, rasne zakone uvela je velika srbija jugoslavija, beograd, 1940., sve uz ogranicenje pristupa zzidovima obrazovnom sustavu.

Krsta Klatić Klaja

rasne zakone je uveo njemački protektorat iliti okupirana Šumadija sa Nedićem kvislingom na čelu, ali Nedić je stradao taman kao i Pavelić, a četnici i ustaše su zajedno bježali

znam da boli, Zorane, znam :)

Krsta Klatić Klaja

Quote from: mac on 28-05-2024, 19:32:48
To je ta razlika između Zapada i Bizanta. Bizantu ne trebaju zakoni da bi počinili zločine...

to je razlika između ratnog zločina i genocida

jedno je odluka pukovnika Kurca na terenu, kad ga uhvati ludilo

drugo je sistemska institucionalizovana, pravno uređena diskriminacija prvo na ekonomskom, kulturnom, obrazovnom, religijskom planu a potom biološkom i fizičkom

i onda lijepo dođeš i vidiš ko je čitavu državnu strukturu organizovao sa objektivno vidljivom namjerom da počini genocid, jer su mu svi zakoni bili upereni na odstranjivanje i progon određene populacije

sve je to jasno ko hoće da mu bude jasno, ko hoće da Trubi i izjednačava ekscese iza kojih ne postoji pravno-politička pozadina sa genocidnom namjerom, taj mora da izmišlja da je svaki zločin = genocid

noć u kojoj su sve krave crne, što bi reko Hegel. Najlakše je isključiš svjetlo i mozak i onda zaključiš da nijedna krava nije šarulja, jer su sve crne, vidio je to Komi svojim truba očima

džin tonik

Quote from: Labudan on 28-05-2024, 21:38:26znam da boli, Zorane, znam :)

bato, glupost ti se povecala.

ajd razmisli: sta mislis koliko ja dobijem anonimnih prijetnji? vise ih nit brojim nit citam.

ali: uvijek sam zahvalan kad mi netko koga mogu lako identificirati javno uputi nesto u tom smislu, kao kenjo kojeg sad oponasas. mislim, mi se nikad nismo upoznali, ja ne znam kako se ti zoves ili sam znao pa zaboravio, a ti me oslovljavas imenom. kao da zelis reci, znamo te.

izipanj je prije vise od deset godina dijelio ljudima moje osobne podatke, to imam snimljeno. zelis li da te upisem u listu ispod izipanja i kenje za svaki slucaj? pa se pravdaj indijanskoj policiji u slucaju slucaja. :cry:

onako, mozda ti ne bi imao veze ni sa cim, ali ti bi se tu nasao. a u nedostatku goluba, meni je dovoljan i vrabac, ja sam skroman covjek.

Krsta Klatić Klaja

au pa šta mi napriča, misim to je valjda jasno da želim da te upoznam uživo, to sve trčim da prljam ruke :)

Petronije

Jadan zosko, dobija anonimne pretnje, a baš je dečko za primer, stvarno mi nije jasno zašto. Evo mene prijavi toj tvojoj policiji, javljam se kao dobrovoljac, ali ćeš morati da im objasniš i kilometre nacističke propagande i govora mržnje koje si ovde prethodnih godina izasrao.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

džin tonik

o boze, privuklo se i idiote. ti na p, zasto, pojma nemam, koliko je sati, zasto ne gledas neki film, peres zube pred spavanje, sta ja znam? zasto mislis da moras glumiti mamu bati?

Krsta Klatić Klaja

Zole, ne brini, zašto bi ti neko fizički naudio, psihijatrijske pacijente treba liječiti

npr ja se ne slažem sa Savajatom da se mi raspravljamo s tobom kao da si normalan

čito sam Bejtsonov tekst o shizofreniji i on piše da pacijentima moraš autoritativno da se obraćaš da bi se urazumili

nije kao da moraš da sastavljaš ustašoide u svom podrumu kao u stara dobra vremena

ovo je više neka vrsta terapije prema Bejtsonu

džin tonik

hm. znas, taj bejtsin u nastavku, apdejtu terapije, kaze da dobro i najbolje djeluju zlato, kurve, dolari i tako, iskazivanje brige za covjeka kroz skromne pokloncice. mislim, samo kazem, ne sad, ono, da se bas osjetis pozvanim optimirati terapiju. broji se i ovo, bar malo, neznatno. uglavnom, tako kaze struka.

dark horse

Ove vaše rasprave sa Zološem potaknu čoveka na razmišljanja o smislu života, pravičnosti i postojanju Boga.

Npr, svaki put kad Zološ nazove nekog kenjom ili panjem mora biti da nastrada jedna Bambijeva majka ili neki sličan ekvivalent. Inače, Boga definitivno nema.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

i ti, dezurni, vec pomalo smaras sa zolosom. zasto se, ako vec ne zelis o topiku, vuckojebini tudej, ne bavis sobom? sta ja znam, ako ti je dosadno, daj si nesto istetovirati, mozda preko cijela ledja kakvu kurvu. da se malo uljepsas.

Truba

Bata me podsjećča na Šešelja ili radovana
sve svoje znanje inntelektualnost citate i ostalo upregnuo u kola obrane ratnih zločina

to je onaj tip ljudi koji neće uprljati ruke ali će s katedre faksa ili u izjavama medija opravdavati klanja

kakav je to intelektualac
bolje biti truba ili obični seljak

Krsta Klatić Klaja

Dakle, da rezimiramo

1. Koristiš ustaške i post-fašističke izvore kao glavne izvore informacija. To te čini simpatizerom fašistoidnih politika, a ne mene, jelte.

2. Nisi sposoban da za 20 godina staža na Sagiti jednom napišeš "Tuđman je bilmez". Zato što misliš da Tuđman nije bilmez :)

3. Pritom lažeš da ja nisam osudio ratne zločine, to zapravo ti nikad nisi učinio u vezi ključnih zločina koje su počinili hrvatski ekstremisti.

Znam da boli :)

dark horse

Quote from: džin tonik on 29-05-2024, 10:50:06
ako ti je dosadno, daj si nesto istetovirati, mozda preko cijela ledja kakvu kurvu. da se malo uljepsas.

Šta ti sad trebam odgovoriti na ovo? Da spominjem tvoju mamu u kontekstu kurve, ko što ti radis drugim diskutantima? Malo mi je jadno sve to... Kad već deliš savete, posluži se onda njima ponekad i sam, tj. Počni gledati svoja posla, umesto što si za sve dežurni

Meho Krljic

(Ne)odgovornost institucija: Umesto zaštite žrtve, škola u Toponici podnela krivičnu prijavu protiv porodice zlostavljane devojčice

Ali koji je ovo pakao u nastavcima... Da ti se stomak okrene. I da se razumemo, NARAVNO da je moguće da je dete zlostavljano i kod kuće, ali čak i da se to pokaže kao tačno, ovo ničim ne abolira školu i njene zaposlene što su pustili da im se ispred nosa dešava zlostavljanje. To dete je sada bez podrške, ne ide u školu a klinci koji su je zlostavljali idu kao da se ništa nije desilo. Naravno da ne mislim da dečaci u tom uzrastu treba da idu u zatvor, ali i naravno da mislim da će oni u svemu ovome naučiti samo lekciju o sopstvenoj neranjivosti, zajedno sa svojim roditeljima i da će biti opasnost i za druge devojčice, dok klinka koja je sve ovo preživela sada prolazi kroz dodatni stres i ne dobija adekvatnu podršku... Potpuni pakao i jasan pokazatelj kako opšta korupcija u institucijama ima vrlo merljive posledice na nedužne pojedince na dnu sistema.

dark horse

Quote from: džin tonik on 29-05-2024, 10:50:06
o topiku, vuckojebini tudej

Inače, topik (a možda i ceo forum) treba preimenovati u:

Zološeve svinjarije - Kazivanja jednog vepra

Meho Krljic

Sudija tužila KRIK, traži zatvor za novinare i zabranu rada

QuoteSudija Apelacionog suda u Beogradu Dušanka Đorđević podnela je čak dve tužbe protiv KRIK-a zbog baze podataka ,,Prosudi ko sudi" u okviru koje smo istraživali rad pravosuđa, između ostalog i njen rad. Tužbama koje je podnela zajedno sa suprugom osim novčane odštete, traži i dvogodišnju zabranu rada novinarima i po 10 meseci zatvora – zbog navodne povrede prava na privatnost. U tužbi sudija Đorđević – poznata po tome što je bila članica veća koje je oslobodilo optužene za ubistvo Slavka Ćuruvije – tvrdi da joj novinari KRIK-a ,,crtaju metu" i pomažu kriminalcima da je pronađu.

(...)

U profilu sudije Dušanke Đorđević koji se nalazi u KRIK-ovoj bazi navedeni su podaci o njenom napredovanju u pravosuđu, opisani su ključni predmeti u kojima je sudila, kao i informacije o broju nekretnina koje sa suprugom poseduje – pet stanova, dve garaže, poslovni prostor u Beogradu, kao i zemljište nadomak Bajine Bašte. KRIK ni za jednu od ovih nekretnina nije naveo adresu, čime nije ugrozio bezbednost sudije i njenog supruga.

Pre objavljivanja njenog profila u bazi podataka, novinari KRIK-a su kontaktirali sudiju Đorđević i dali joj priliku da detaljno odgovori na naša otkrića i objasni kako su ona i suprug stekli imovinu. Ona je to odbila i u pisanom odgovoru navela da novinari nemaju pravo da se time bave i da je to krivično delo.

(...)

Do danas su u KRIK-ovoj bazi objavljeni profili 51 sudije koji sadrže podatke o njihovoj karijeri, najvažnijim slučajevima u kojima su postupali, postupcima koji su vođeni protiv njih, kao i imovini koju poseduju. U bazi nema informacija koje bi mogle da na bilo koji način ugroze bezbednost sudija ili članova njihovih porodica. Podatke o svim profilima novinari su dobili zvaničnim putem i pronašli u zvaničnim bazama podataka, a pre objavljivanja svakog sudiju su kontaktirali za intervju ili komentar. Trećina njih se odazvala, odnosno pristala na razgovor ili odgovorila na pitanja.
O vrednosti i značaju ove baze govori i globalno novinarsko priznanje ,,Sigma" kojim je KRIK-ova baza ranije nagrađena. Međunarodni žiri je tada istakao da su ,,sudije, njihova dela i bogatstvo neke od najbolje čuvanih tajni u srpskom društvu" i da je KRIK istrajnim izveštavanjem uspeo da pokaže šta se krije iza kontroverznih odluka koje su uticale na građane tokom prethodnih decenija.

Dybuk

Sagitaši, srećno na izborima. Lično sam veoma pesimistična.

Najnovija epizoda podkasta Vremena 'Ova situacija': https://www.youtube.com/watch?v=KlQjdxmvt34

Truman

Quote from: Dybuk on 30-05-2024, 20:51:03
Sagitaši, srećno na izborima. Lično sam veoma pesimistična.

Najnovija epizoda podkasta Vremena 'Ova situacija': https://www.youtube.com/watch?v=KlQjdxmvt34

Skoro sam siguran da u Bg nema ništa od promena, ali ću izaći reda radi kao i do sada.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

džin tonik

Veliki poklon Vučiću od Orbana: U Srbiju stigla moćna borbena vozila

QuoteU Republiku Srbiju ušla je velika železnička kompozicija natovarena sa 50 oklopnih borbenih transportera BTR-80A koji će pojačati jedinice Vojske Republike Srbije.

To je poklon mađarskog premijera Viktora Orbana srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.

(...)

U propratnom pismu koje je tom prilikom poslao mađarski premijer Viktor Orban naglašava se visok nivo saradnje između dve države koja je ostvarena zahvaljujući agilnom rukovodstvu Republike Srbije i pre svega njenom predsedniku Aleksandru Vučiću.

12

a tu je i bakshi

Владимир Челекетић Hrundi V. Bakshi pre 3 sata

Не разумем како не разумете логику. Наши родољупци кажу да треба да будемо део Евроазије, ја кажем да смо то могли бити без устанака, просто, остајући у Турској. Шта ту није јасно? Сад, Ви кажете, не свиђа Вам се Турска, више Вам се свиђа Русија. Ја немам ништа против да се људима свиђа или не свиђа било шта, али то не спори оно што сам ја изнео.
Но добро, сад за просутим млеком не вреди плакати.
Што се тиче питања, да ли је мени прихватљиво да се Србија укључи у Евроазију, ја на то не бих умео да одговорим, је не знам шта то значи. Евроазија, као политички пројекат, не постоји. Постоје Дугинове фантазије и постоји замајавање Срба удбашким патриотизмом по систему, Бангладеш нам је ближи од Чешке. Дакле, питања гласе, како Србија постаје део Евроазије и шта је то, уопште, "Евроазија" у политичком смислу?

1
0
Одговорити
Поделити ›

−
    Аватар
    Hrundi V. Bakshi Владимир Челекетић pre 2 sata

Да одговорим у вашем стилу, контрапитањем? Како се утапањем у Турску постаје део интеграција у Евроазији? Да ли је Турска уопште део Евроазије у политичком смислу? Узгред, чини ми се да врло мало знате о самој Евроазији, као што сте својевремено показали незавидно незнање о "руској чизми".

И опет да поновим, нормалан човек не доводи у питање наше ослобођење од турског јарма, као и отпор Аустрији, мађаронима, Бугарима, Арнаутима, Хрватима, Муриканцима... За неког потурка, арнауташа или усташу, који не би ни постојали без стране окупације, вероватно важи друга логика.
    1
    1
    Одговорити
    Поделити ›
            −
        Аватар
        Zrenjaninac Hrundi V. Bakshi pre jednog sata

Pravi se lud i verovatno radi za pare. Klasicna srpska zutara.
        Sve je vrlo jednostavno.
        Evropa 1800, kojoj je Srbija tada tezila, je bila hriscanska civilizacija, a Evropa 2000 je satanisticka.
        Evroazija kao koncept 1800 nije postojao, a 2020-tih postoji.
        Svaki politicar se bori za interese svoje generacije, a ne za ono sto ce biti za 200 godina (jer se to ni ne moze predvideti).
        Kad ides na posao radis za platu koju ocekujes na kraju meseca, a ne za 20 godina.
        Tip je debil i pro-nato zutara, nemoj gubiti vreme na njega.

džin tonik

Gradi se novi kompleks u Beogradu: Biće pravi "grad u gradu" sa kulom od 16 metara

QuoteNa javnom uvidu nalazi se Plan detaljne regulacije područja između ulica Jurija Gagarina i Zemunske (sada Egipatske) II faza na Novom Beogradu, prostora na kome se nalazi nekadašnja IMT fabrika.

Ovde će nići kompleks Green Line, čiji je investitor ABL inSolvent, dok je biro Zappa bio zadužen za arhitektonsko-urbanistički projekat, piše eKapija.

Prostor je podeljen na: saobraćajnice, površine za infrastrukturne objekte i komplekse, zelene površine, površine za objekte i komplekse javnih službi, mešovite gradske centre i površine za komercijalne sadržaje. Predviđeno je šest blokova.

Kako je prenela Gradnja, arhitekte su odlučile da uže, ali više objekte (do 6,4 metara), postave po obodu i po unutrašnjoj zoni blokova. Duži, ali niži objekti (do 3,2 metra) pozicionirani su tako da formiraju unutrašnja dvorišta, koja imaju ulogu parkovskih mikrocelina, a međusobno su povezani manjim prolazima.

Blok 3 ima tri manje poslovne kule koje su visine između 11 i 12 metara, blok 4, koji gleda na ulicu Jurija Gagarina, glavnu poslovnu kulu, visine do 16 metara.

"Landmark" prostora je zeleni koridor, koji se u dužini od 800 metara proteže od Egipatske ulice do ulice Jurija Gagarina.

Kako je navedeno u dokumentaciji, ukupna površina u obuhvatu plana iznosi oko 36 hektara. Prostor je predviđen za gradnju 50 stanova za 135 stanovnika. Planirano je 35 zaposlenih. BRGP stanovanja iznosi 587 metara kvadratnih, a komercijalnih sadržaja 45 metara kvadratnih.

12

U autobusu gledam Kineza, cudne fizionomije. Ne mogu da odredim da li ima deset ili dvadeset godina. Izrazito smiren. Jedan je po ponoci. Ustace i krenuti na posao u dva po ponoci

Truba

čudni ljudi...ispade da sva ona samohvala o nasoj balkanskoj rasi ispada laž za vrijeme komunizma
svi drugi sve bolje obavljaju...negdje smo u sredini... spašava nas samo blizina supernacijama tipa njemačka ili italija

džin tonik

Sastali se Putin i Dodik

QuotePredsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Sankt Peterburgu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Srdačno vam želim dobrodošlicu u Sankt Peterburg. Videli smo se ne tako davno u Kazanju na marginama jednog sportskog događaja. Sada ste prihvatili naš poziv i učestvovaćete u radu Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma," izjavio je Putin na početku razgovora.

Sastanak se odvija na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma.

Tokom Dodikove posete biće potpisani Plan manifestacija za sprovođenje liste prioritetnih pravaca saradnje između Vlade Sankt Peterburga i Republike Srpske za period od 2024. do 2026. godine, kao i Memorandum o saradnji između Vlade Ivanovske oblasti i Vlade Republike Srpske.

Predsedniku Republike Srpske biće uručena medalja za razvoj saradnje a povodom 15. godišnjice Predsedničke biblioteke "B.N.Jeljcin".

Tokom posete, a na poziv generalnog direktora Aleksandrinskog pozorišta Sergeja Jemeljanova, Dodik će održati govor u okviru sednice "Razvoj kulturne diplomatije".

stizu nove instrukcije za vucica, orbana, zlovence, austrijske metastaze istih i milanoviceve rijeke pravde. pored sve tehnologije, ocigledno se instrukcije izmedju kljucnih figura jos uvijek komuniciraju uglavnom samo usmeno i osobno.
bar nesto sto putovanjima duznosnika daje smisao.

džin tonik

Vučić o Svesrpskom saboru: To nije samo sastanak Vučića i Dodika, biće to velika manifestacija

Quote"Biće velika manifestacija volje, želimo da pokažemo jedinstvo u opredeljenju da ne krijemo pripadnost istom narodu, poštovanje instrukcija iz Moskve, Dejtonskog mirovnog sporazuma što se tiče Srpske... Ljudi misle da je to samo sastanak Dodika i Vučića, ne, svaki ministar će primiti kolegu iz Republike Srpske, fudbalski klubovi sa fudbalskim klubovima, muzeji će da sarađuju, pozorišta," rekao je Vučić.

"Imaćemo 1.000 ljudi iz kulturno-umetničkih društava iz Srbije i 1.000 iz Srpske u po 20 autobusa, možda 30," dodao je.

Mnogo dobrih stvari će biti sutra, a govoriće se i o izgradnji mitoloških centara.

(...)

12

pozivam crnu macku. gledaju me iz tog crnila zelene oci. kratkotrajno je to njeno interesovanje. ona nastavlja da spava

Meho Krljic

Da pomenem da sam danas pričao sa jednim kolegom iz Belorusije koji mi je opisao da je kod njih svebeloruski sabor postao nadinstitucionalno telo kojim predsedava Lukašenko i koje ima ozbiljnu političku moć, između ostalog da odobrava raspisivanje izbora, pa pošto smo u prijateljskom razgovoru utvrdili da sve što znamo da Vučić radi pre njega je već radio i testirao Lukašenko, da se ne iznenadimo za koju godinu...

džin tonik

znaci sve ostaje isto kao i bez "sabora". a i inace bi to bila niska cijena za krvavi plijen koji se kani osigurati kao mostobran, ucvrstiti za buduce agresije, genocide i etnicka ciscenja. konacno, poslije vise od stoljeca, bez formalnog skrivanja iza jugoslavenstva. sta bi jos moglo poci ukrivo. nista. :cry:

džin tonik

Žene iz ove zemlje lude za muškarcim iz Srbije, evo i zašto

QuoteSrbija je zemlja sa bogatom kulturom, istorijom i živopisnim ljudima...

Međutim, postoji jedna zemlja čije žene su posebno fascinirane srpskim muškarcima i često ih preferiraju kao partnere. Pitate se koja zemlja? Reč je o Mađarskoj! Da, dobro ste čuli, žene iz Mađarske su apsolutno lude za Srbima.

Šta privlači Mađarice ka Srbima?

Jedan od razloga zašto Mađarice posebno privlače Srbi je sličan jezik, mentalitet i kultura.

12

slican jezik je cini mi se presudan

Truman

"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

12

srpski, pa jos i sve

12

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

12

evo od stotinu hiljada postova na ovom sajtu, mozda cak i pedeset hiljada (asteriks), nejveceg arta i koncepta.mislio sam da stavim samo jedno a. ali se sa jednim a ne mozete pregurati red ispod. a vec povrsina nekako uvek da na znacaju.
'a' je slucaj. moglo je biti bilo koje slovo ili znak. valjalo se, jel'te, izboriti sa forumskim tehnickim ogranicenjima. ili neogranicenjima, posto se ovo 'a' moze protezati unedogled. bilo je bitno zaustaviti se na vreme

12

povodom madjarica, sinoc mi vozac koji me odvozi na posao prica kako mu je neka madjarica govorila da je njihov posao da probude zver u coveku, ili da od jednog coveka naprave jos dva-tri. da probude ono sto je sakriveno u svakom od nas. ja gledam, i ne verujem. mislim, ne verujem u to sto cujem

12

bio je to grupni prevoz. da ne pomislite da imam licnog vozaca

džin tonik

Kako je Vučić ujedinio Srbe? Od brige za narod i ponosnog isticanja trobojke do Svesrpskog sabora

QuotePredsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo je da ujedini Srbe, piše "Informer.rs".

Kako navodi ovaj medij, kruna srpske sloge je Svesrpski sabor koji je juče održan u Beogradu.

Ipak, kako navodi ovaj medij, važno je podsetiti na neke od Vučićevih poteza koji su doveli do toga da svi ponosni Srbi stanu ujedinjeni.

Kako piše "Informer.rs", jedna od najvažnijih tekovina je kultura sećanja na srpske žrtve u svim ratovima, uključujući Prvi i Drugi svetski rat, a naročito ratove devedesetih, koja je u našoj zemlji postala praksa tek nakon dolaska Vučića na vlast.

Dok su pripadnici bivšeg režima saginjali glavu i ćutali o mučki ubijanoj deci, ženama i starcima u zločinačkim akcijama "Bljesak" i "Oluja", o Martovskom pogromu, ali i o monstruoznim dešavanjima u Jasenovcu, Vučić ne dopušta da srpske žrtve padnu u zaborav, piše "Informer.rs".

U prilog tome svedoči što se od 2015. godine svakog 4. avgusta obeležava Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u "Oluji". Pored toga, obeležava se i Dan sećanja na žrtve zločina u logoru Jasenovac i NDH, ali i Dan sećanja na stradale u NATO agresiji na SRJ.

Takođe, kako navodi ovaj medij, Vučić je inicirao da se snimi potresan film "Dara iz Jasenovca", koji govori o stradanju Srba u ozloglašenom ustaškom logoru. Pored toga, snimljen je film "Oluja" o hrvatskoj zločinačkoj akciji protiv srpskog naroda, na šta je Vučić istakao da je ponosan.

Svi pamtimo da se za vreme bivšeg režima zastava Srbije mogla videti jedino na zvaničnim državnim institucijama.

Dolaskom Vučića na vlast, kako navodi "Informer.rs", to se promenilo, pa se srpske trobojke ponosno vijore na sve značajne državne praznike, a na nekim mestima su stalno istaknute kako bismo pokazali da se ne stidimo svoje zastave.

I ne samo to, već je ustanovljen i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, državni praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Takođe, Vučić je izazvao oduševljenje među Srbima širom sveta kada je u Ujedinjenim nacijama za vreme glasanja o rezoluciji o Srebrenici ogrnuo srpsku zastavu, uprkos protivljenju predsednika Generalne skupštine UN i zahteva obezbeđenja da je skine.

"Niko na svetu mi neće uzeti moju zastavu", poručio je Vučić.

Osim o Srbima u Srbiji, uključujući naravno južnu pokrajinu Kosovo i Metohiju, kao i Republici Srpskoj, kako piše "Informer.rs", Vučić pokazuje brigu i za pripadnike našeg naroda iz regiona.

Poseban naglasak stavlja na najmlađe, pa se tako predsednik često sastaje sa srpskom decom iz Federacije BiH, Hrvatske, Crne Gore i Severne Makedonije.

Deca od Vučića nikada ne odu praznih ruku, već dobiju poklone, a mališani predsednika uvek obraduju nekim crtežom, na šta on ne krije oduševljenje, piše ovaj medij.

Ovo su samo neki od poteza koji su doveli do toga da se spski narod pod Vučićevim vođstvom složi i ujedini.

ostaje samo jos pitanje zasto srbija nije pod sankcijama, vizama i sl, vec se jos i ekonomski tetosi.

ovo sustavno gradjeno fasisticko ludilo, sve sa mitovima, opet ce se isprazniti u nasrtajima na susjede. tko to ne vidi je potpuni idiot.

12

- ne svidja mi se da budem zensko. vise su mamine maze, povlacnije su
- kakve su?!
- malo se povlace uvek, mislim

Vilijam Šekspir Otelo

12

vozio me je taj grupni pervoz do kinoteke, gde vec 20 godina cepam karte, zakasnele baterijskom lampom odvodim do mesta i na kraju projekcije sirom otvaram vrata. valjda da se to nekadasnje u njoj, svakim novim otvaranjem, iznova provetri

p/s sad se stvarno zezam :)

mac

Šta misliš o ideji da otvoriš jednu temu samo za sebe, gde ćeš moći da pišeš šta god hoćeš, a da ti niko ne spočitava da si promašio temu?

12

niko mi nista ne spocitava, tako da ne mislim nista

sem mozda trube, al to je i tako neka druga tema

12

u principu, teme su nebitne. saznate to jos kao mladi

a i to da cepam karte je u srbiji danas, srbija je to danas, te mi zaista nejasno kako sam to promasio temu