• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Milane, reaguj! HANCOCK

Started by crippled_avenger, 27-12-2007, 13:45:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Ugly MF

Ja sam neki trejler vido odavno,
oni tamo cike sto imaju puno para i snimaju ovakve filmove,
imaju neke druge cike koje odma kenjaju po onome sto ovi prvi snime...valjda nekom treba da smrkne ,nekom da svane,elem,
oni sto kenjaju rekose da Will Smith nije mogao nize da padne od ovoga sto je uradio sa Hancockom...
Svejedno,meni cika Smith biti jedan od omiljenih a po trejleru vidim da cu film gledati vise puta bez obzira sta rekli oni drugi...dabogda se leba ne najeli od tog pisanija,nego razvlacili kablove iza kulisa dok cika Wil Smit snima svoje filmove.
I limunadu da mu donose... 8)

crippled_avenger

Meni trejler ovaj, mada je ovo više tizer, deluje odlično.

milan

Bem ti, u studiju mi vec nekoliko dana ne radi net, a ovde na televiziji iz nekog razloga ne mogu da pogledam tizer... ali posto sam inace postovalac zivota i dela nekada mladjahnog gospodina Vil Smita, ne sumnjam da je jos jednom napravio mudar potez u svojoj karijeri, i da ce ovo biti sasvim okej...

BladeRunner

'Henkoka' je već spominjao Cripple na svom topiku na kome je dao i veoma zanimljivu analizu istog. Glupo mi da nastavljam tamo jer je to topik gdje on lista svoje recenzije, pa bolje da napisano copy-pastuje ovdje. Uzgred, mislim da je za SF/horor filmove bolje da imaju svoje topike na ovom forumu, a ostali mogu da upadnu u 'šta sam gledo-nisam gledo' kategoriju (bottomline: pretraživanje sucks, a ovako se olakšava).

Hancock je film koji počinje kao poprilično mračna i veoma uspješna komedija. Početni koncept propalog superheroja u sebi krije više pravog preispitavanja superherojskog mita nego poluozbiljni Hulk i Betmen (nit pokušao da nastavi i Iron Man). Recimo da je po svojoj nehotičnoj ozbiljnosti, na početku Hancock veoma blizak Incrediblesima. I to tako traje jedno četrdeset minuta.

Šok koji se desi na polovini filma i gura ga u gotovo antičku tragediju ima jednu veoma ozbiljnu manu: djeluje kao da je pao sa Marsa. Meni to zaista nije leglo u filmu, prosto se sklizne iz superherojske komedije u dramu sa nemogućim zapletom u nekoliko sekundi i teško da takvo šok iznenađenje funkcioniše. Ovaj rez se potencira do kraja - humora nakon ključne scene gotovo da uopšte nema, dok se drama istražuje na sve fatalniji i upečatljiviji način (pametno kulminira u poslednjim scenama). Nekako mi djeluje kao da je Henkok skrpljen od dva zaista dobra filma, pri čemu je meni zabavniji bio prvi, ali drugi nudi daleko više materijala za razmišljanje i mnogo je hrabriji. Da ne bi davio sa ovim rezom, reći ću samo da to ne znači da je druga polovina loša - Henkok je jedan od rijetkih filmova gdje zaista nisam mogao da naslutim kuda će priča odvesti u sledećoj sceni. Dodaću samo da sam bio i ostao veliki ljubitelj prvog 'novog' Betmena i da sam bio jedan od onih koji su ga prigrlili kao revoluciju u superherojskom filmu. Tek nakon Henkoka shvatio sam koliko nisam bio u pravu i koliko Batman Begins, u svojoj suštini, nije nudio nijedan stvarno nov koncept u superherojskom podžanru (uticajan jeste bio, ali to nisu iste stvari). Kakav god da je, Henkok postavlja neka nova pravila, svojom postavkom je ozbiljniji od svih ozbiljnih superherojskih filmova u kome glume oskarovci, i nekako me više zabavio kada sam izašao iz bioskopa i razmišljao o njemu, nego dok sam ga zaista gledao.

Baš kao i Cripple, mislim da je ovom filmu suđeno da postane kult. U toku gledanja me ostavio relativno hladnim (mada je bolji od Iron Man-a, koji me ostavio još hladnijim), ali nudi toliko toga novog da ne može i ne smije da se ignoriše. Nekako što sam više razmišljao o filmu, shvatao sam koliko je u stvari dobar i zbog toga mislim da će Henkok biti veoma zahvalan za višestruko gledanje. Da je rez na polovini bio malo manje brutalan, da je sve nakon toga imalo bar pokoji comic relief momenat i da poslednja scena u filmu nije toliko prizemno američka (sa Mjesecom), ovo bi bio vjerovatno najbolji superherojski film koji sam ikada gledao. Ovako je njegova brutalna originalnost zabašurena krajem koji kao da je došao iz nekog trećeg filma, recimo iz Spajdermena, ali čak i sa tim sitnim felerom ovo je i dalje veoma dobro. Dajem mu 8/10, gdje je ova osmica čvrsta i stamena. Pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Tex Murphy

Welcome back!  :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Milosh

Super je Henkok, a evo je i popboks kritika koja meni baš i ne deluje da ima mnogo veze sa samim filmom (ovim konkretnim a i inače)... http://www.popboks.com/tekst.php?ID=6601

EDIT: ispalo mi N iz Henkoka, tek sad videh...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Pa dođavola, onako nešto mogu I JA da napišem!  :roll:  Bolje da su BladeRunnera angažovali za rivju.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

crippled_avenger

Blade, drago mi je da ti se dopao film i u to ime...

Pogledao sam HANCOCK Peter Berga.

Ovaj film mi je bio najočekivaniji ove sezone i moram priznati da me je iznenadio iako sam bio spreman na iznenađenja. Naime, sve najave su govorile da je film mračniji nego što se misli, da uopšte nije ono što očekujemo, međutim, to su najave koje studiji daju za svaki film oko koga geekovi istovrmeno imaju i očekivanja i dileme.

Međutim, HANCOCK zaista JESTE DRUGAČIJI, a samo gledanje filma će iznenaditi i one koji su pročitali sve kritike i spoilere.

Ja u spoilere neću ulaziti, iako mislim da će ovaj film sigurno generisati diskusiju među onima koji su ga gledali.

Ono što iznenađuje čak i nekoga ko je vrlo pripremljen za film jeste činjenica da je ovo zapravo ozbiljno koncipirana drama sa povremenim komičnim i akcionim deonicama, ali da je HANCOCK pre svega film krupnih planova, pre svega film oslonjen na glumce i karaktere, i smešten u krajnje kamerne okolnosti. Naravno, nema sumnje da je film koštao 150 miliona dolara i da se te kamerne okolnosti itekako prevazilaze, međutim, u suštini ovog filma bi bilo i bez 150 miliona dolara pošto su ključne situacije intimističke i vezane za odnos među karakterima.

Nema nikakve sumnje da je lepo što se karakteri izražavaju kroz glasnu fizičku akciju, i ja to volim, međutim, u ovom filmu ni po minutaži ni po rediteljskom fokusu to nije primarni vid izražavanja.

Unutar samog superherojskog filma, ja sam oduvek više bio sucker za preispitivanja mitosa poput SKY HIGH, INCREDIBLES, a evo i HANCOCK zapravo prati sličnu trasu. Međutim, HANCOCK je izrazito okrenut odraslima i uprkos akciji i humora u suštini tretira problem koji bi odrasle, obično vrlo cinično zanimao, kad je reč o superherojima.

Na neke od ovih dilema, odgovorili su savremeni stripovi, tako da čitaocima savremenih strip autora, HANCOCK neće pružiti ništa što već nisu videli, no ovakav bezobrazluk još uvek nije viđen u letnjem blockbusteru.

Troje glavnih glumaca, Smith, Charlize i Bateman su odlični, i Berg ih tretira kao u nekom Cassavetesovom filmu, sa dosta krupnih planova, scena snimanih sa više kamera a igranih u kontinuitetu, sa dosta improvizacija, i u tom smislu HANCOCK najdalje odlazi u približavanju suprherojskog filma realizmu. Štaviše, Berg ga u ovom slučaju približava najreakcionarnijim formama realizma.

U rediteljskom smislu, Berg prati liniju svoje serije i filma FRIDAY NIGHT LIGHTS. Kad je reč o scenarističkom konceptu, akcija je toliko prepletena sa melodramom da proprima dosta cameronovsih karakteristika što odavno nismo videli i što raduje.

Uprkos tome što akcenat nije na akciji, HANCOCK ima zaista moćnih emotivnih momenata u akcionim situacijama.

Ono što smeta filmu jeste izvesna sažetost u izlaganju brojnih ideja, od kojih su mnoge bile dovoljne da se na njima bazira čitav film. Usled toga, film ima tendenciju da postane epizodičan i da ne nudi kontinuirane dramske sukobe.

Međutim, imajući u vidu koliko dugo se radilo na scenariju i šta se sve na tom putu dešavalo, mislim da je HANCOCK do nas dospeo u pristojnom stanju.

Smatram da reditelji budućih superherojskih filmova imaju dosta da nauče iz HANCOCKa pošto je u njemu Berg zaista odlično smestio superheroja u popcorn movie realnost. Ove godine je i HULK pošao dobrim putem i nadam se da će studiji zadržati taj kurs.

Isto tako, nadam se da će HANCOCK biti uspešan, pošto ovakvo reinterpretiranje blockbuster materijala i jeste nešto na čemu je Holivud izgradio neke od svojih najboljih filmova,

* * * 1/2 / * * * *

Ghoul

jak bre ovaj henkok.
imo sam svojih sumnji i nisam mnogo očekivo, al mnijem da je 3+ baš nako ko za ovo, što će reći: H je otprilike najdalje i najviše što se može uraditi s konceptom superheroja a da to još uvek ima prisenak 'ozbiljnog' (dakle, da nije neka over-stilizacija a la meni ipak i još uvek najdražeg prectavnika ovog pod-žanra, burotonvog BATMAN RETURNS). verovatno je izlišno uopšte reći da zak snajderovi vočmeni neće prići ovome.
zadivljujuće dobro upotrebljen vil smit: H me pocetio da on, zapravo, ume da glumi, tj da radi ono što 1st rate star treba da radi (da provajduje ubedljive surogate emocije); paradoxalno, i am legend je od njega tražio više, a tamo je vil dao manje (zahvaljujući inferiornijem scenariju i režiji); ovde, berg je uhvatio baš one momente i sekunde koji govore volume, sa ekonomijom koja je za divljenje (ispod 90 min!).
volim kad dobijem što više stvari odjednom, i da budu gusto namazane jedna preko druge, i zato sam prijatno iznenađen ovom zapravo svedenom, suzdržanom, jednostavnom, ali potentnom storijom, blagosloveno lišenom uobičajenih superherosummertimebloskbusterbullshita (u story departmentu kao i u efektima).
oduvek sam bio fan svete jednostavnosti i odbacivanja svega nepotrebnog, a ovih dana kada se tih principa pocećam čitajući/pišući o KRALJU tih vrlina, e. a. pou, te kvalitete cenim još i više, tim pre što ih nalazim tamo gde ih ne bih ičekivao.
kupio me. i laughed, i cried, i wanted more.
now, that's entertainment.
https://ljudska_splacina.com/

crippled_avenger

E, Ghoule, kad se i tebi dopalo, znaci stvarno dobar film...

ginger toxiqo 2 gafotas

...ja sam bio vredan i prekucao presudu HANCOCKu iz pera Milana Vlajčića za zabavu na Novim kadrovima, ali da ne škrtarim, evo tog urnebesnog teksta iz jučerašnjeg BLICa i za ovdašnje društvo....

Skitnica/supermen

Početkom leta, po pravilu, iz Holivuda pristižu spektakularne priče o superjunacima, čudotvorcima, čuvenim likovima iz stripova na kojima su odrasle generacije. "Henkok" pripada tom redu dela, ostvarenih moćnom filmskom tehnologijom i uz najveće filmske zvezde. Početno osveženje je u činjenici da je glavni junak Džon Henkok (Vil Smit) protuva sa društvenog dna koga vidimo kako, musav i s bocom alkohola, spava na klupi u parku s musavom vunenom kapom na glavi. Ubrzo nam otkriva i to da ima natprirodne moći supermena, da poput svog prethodnika ili Betmena pritiče u pomoć ugroženima kako bi se obračunao s nasilnicima, ali posle njegovih podviga ostaju velike materijalne štete. Građani Los Anđelesa ga zbog toga ne vole.

Po scenariju Vinsenta Ngoa i Vinsa Giligera, reditelj Piter Berg nas uvodi u komediju na ivici parodiranja modela superjunaka. Henkok spasava čoveka čiji se auto zaglavio na železničkim šinama, ali zato cela kompozicija završi kao gomila otpadaka. vek kome je spasao život Rej Embri (Džejson Bejtmen) spretan je u gradnji javnog imidža svojih mušteija i odvodi Henkoka svojoj kući, pruža mu priliku da promeni građanski izgled. Uzgred, Rej je oženjen lepom Meri (oskarovka Šarliz Teron) na koju Henkok ostavlja snažan utisak. Negde na polovini filma, menja se komički smer, počinjemo da doznajemo prošlost junaka (sa daleke zvezde, kao Supermen), a novi melodramski tonovi kao da pripadaju drugom filmu. Pojavljuje se novi, zli junak sa supermenskim moćima i Henkok ima nevolja kako da izađe na kraj . Velika holivudska zvezda Vil Smit igra naslovnog junaka sa oprobanim šarmom, ali i to ima svoje granice. Šarliz Teron je suviše lepa da bi se uklopila u kožu frustrirane malograđanske domaćice. Džejson Bejtmen je odličan, ali svi ti likovi se ne uklapaju zajedno. Na kraju, nisam bio siguran šta se i zašto dogodilo.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Bel-MarduKKK

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"
Skitnica/supermen

Pojavljuje se novi, zli junak sa supermenskim moćima i Henkok ima nevolja kako da izađe na kraj.

Ko je taj zli junak sa supermenskim mocima? Ja ga ne videh u filmu.
neki ljudi nikad ne polude.
kakve zaista uzasne zivote
oni vode.

Ghoul

Quote from: "Milan Vlajčić"Na kraju, nisam bio siguran šta se i zašto dogodilo.

ne znam ni ja šta je na kraju tačno bilo - al znam da je deda vlaja ispao najpametniji i sve ih je nadmudrio!
(a pod tim mislim pre svega na uspešnu impersonaciju ozbiljnog i respektabilnog filmskog kritičara)

PS: pa vidim bre ja, nešto mi kratak ovaj film: nema ni sat i po. mora da smo gledali skraćenu verziju, a jedino vlaja video director's cut i tog novog negativca sa super-moćima!

crippled_avenger

Uh, Vlaja je mislio da moze da se izvuce sa kritikom filma koji nije gledao. Ipak, film ima petnaestak hiljada gledalaca i nije tako efemeran kako je Vlaja mislio.

Ipak, cesto se desi da kriticari iz najbolje namere govore o filmu koji nisu gledali. Jos uvek se secam prigode kad smo snimali neku hroniku Cinemanije za Art kada je srpski master of horror na sva usta hvalio LOS SIN NOMBRE nadajuci se, kao i svi mi, da ce to biti vrhunski film, a kad ono... :D

Medjutim, Vlaja nije govorio o filmu iz najbolje namere i zato zasluzuje da bude kaznjen...

crippled_avenger

Kad sam naslovio topik sa Milane reaguj, nisam mislio na Vlaju... :oops:

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"Medjutim, Vlaja nije govorio o filmu iz najbolje namere i zato zasluzuje da bude kaznjen...

imaš li ideju – KAKO?

jel ima ovo onlajn, pa da pišemo komentare?
il da masovno zatrpamo redakciju BLICA pismima?
il da neko od nas ode ispred redakcije i stupi u štrajk gladi do ispunjenja zahteva (da vlaja pogleda film i napiše pošten i adekvatan prikaz)?

---

da neko sa Novih kadrova postane kritičar Blica i uzme Vlajčiću hleb nasušni

Vlajčić u Blicu dobija 8000 dinara po tekstu
tako se bar sam hvalio

go figure
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

crippled_avenger

E,aj da zatrpamo BLIC pismima. Mislim da to može biti delotvorna akcija.

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"E,aj da zatrpamo BLIC pismima. Mislim da to može biti delotvorna akcija.

ja sam zaista ozbiljno za ovo. ajde da operacionalizujemo ovu akciju i da se sagitaški posvetimo tome: kako ćemo, šta ćemo...?

da pišemo papirna pisma i ptt-om šaljemo redakciji?
dajte adresu.
da se dogovorimo oko intonacije (nikako uvredljivo, nego sve lepo fino i argumentovano) pa da pišemo i ŠALJEMO!
KO JE ZA?
:!:

Shozo Hirono

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "crippled_avenger"E,aj da zatrpamo BLIC pismima. Mislim da to može biti delotvorna akcija.

ja sam zaista ozbiljno za ovo. ajde da operacionalizujemo ovu akciju i da se sagitaški posvetimo tome: kako ćemo, šta ćemo...?

da pišemo papirna pisma i ptt-om šaljemo redakciji?
dajte adresu.
da se dogovorimo oko intonacije (nikako uvredljivo, nego sve lepo fino i argumentovano) pa da pišemo i ŠALJEMO!
KO JE ZA?
:!:
Za su sigurno ovi albanski hakeri sto su upali na sajt Ministarstva poljoprivrede !!! :evil:

Usul

Poenta nije da vas N napise jedno pismo gde bi se svi potpisali ispod. Mnogo veci efekat bi bio da vas N posalje svaki svoje pismo u kome izrazava svoje nezadovoljstvo sa pomenutim clankom. Pa to onda predje u polemiku, pa se napravi specijalno izdanje itd. :)
God created Arrakis to train the faithful.

crippled_avenger

Pazite, mislim da ih imamo u šaci pošto imamo materijalni dokaz. U tom smislu predlažem da svako piše pojedinačno pismo. Mislim da to ima više smisla, zar ne?

Ghoul

ma ne, kakvo grupno pismo, niko to ovde nije ni mislio: ne peticija, nego nekoliko tuceta zasebnih pisama, svako sa druge adrese poslato, ali sa sličnom poentom.
ja samo kažem da to usaglasimo ovde, u stilu da se dogovorimo oko opštih principa: da budemo što manje uvredljivi i psovački, da zvučimo kao klasični indignirani čitaoci-gledaoci kojima je dosta neznalačkog, netačnog, materijalno pogrešnog pisanja i estetički sumnjivog ocenjivanja, ma odakle ono dolazilo, pa čak i od legende, deda-vlaje!

ajde da to uradimo.
NOVI KADROVI
+ svi filmofili koji zalaze ovde, kojima je stalo da se nešto pomeri, i nabolje promeni u filmskoj kritici: ajde da dignemo halabuku, da zatrpamo redakciju pismima i razglednicama sa protestima, pa da onda za nedelju-dve to i medijski malo zalaufamo ako BLIC bude mudro ćutao...

LET'S GO!

znači, bez mnogo filozofije, bez 'sitnih knjiga' na 6 gusto-kucanih strana, nego par rečenica-par pasusa, prema potrebi, al svako da napiše ponešto, što više nas da izdvoji po 5-10 minuta da to sroči i adresira i da narednih dana da na poštu...

SAGITAŠI, REAGUJTE!!!

crippled_avenger

Alexdelarge

Jao ljudi, pa ja se bojim...ne znam kako se ta rubrika zove u Blicu, u Politici je naslovljena Medju nama u kojoj se javljaju citaoci sa literarnim ambicijama da komentarisu objavljene tekstove ili da iznose svoje probleme. Ova inicijativa mi lici na to. BR je otvorio temu Demokratija digitalnog jednoumlja i bojim se da je tu anticipiran ishod ove vase plemenite akcije. U svakom slucaju zelim vam puno uspeha.

P.S.

Nikada ne potcenjujte moci cenzure.
:wink:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Milosh

Hm, meni to sa pismima čitalaca deluje poprilično bezveze, posebno u obliku bilo kakve organizovane varijante...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ghoul

koja ste bre vi gomila apatičnih defetističkih kukavičkih good-for-nothing sumnjala!  :roll:  :x  :cry:

Alexdelarge

Quote from: "Ghoul"koja ste bre vi gomila apatičnih defetističkih kukavičkih good-for-nothing sumnjala!  :roll:  :x  :cry:

Ja, sve to jesam... suvise je naivno,cak rekao bih detinjasto,na momente i povrsno menjati svet pismima. Sagitasi su bar ljudi radiklanih resenja. Prikljucujem se akciji, ukoliko pismom saljete antraks.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Shozo Hirono

Quote from: "Ghoul"koja ste bre vi gomila apatičnih defetističkih kukavičkih good-for-nothing sumnjala!  :roll:  :x  :cry:

A ti menjas talasne duzine raspolozenja u zavisnosti od vremena......juce ne zelis da se boris za fanove i publiku i ides tamo gde te pozovu,za pare,a vec danas,dizes revoluciju protiv starijeg kolege,doduse sa razlogom.
Ako je Vlaja kolega kriticar,i ako ga takvim smatraju Novi kadrovi,zar ne bi bilo postenije poslati prigovore direktno njemu naslovljene na Blic,tipa We know what you did !,i pozvati ga da poseti sajtove i forume na kome deluju omladinci i kriticki podmladak,zbog druzenja i razmene informacija.Ovako,hajka je krenula zbog informacije da on za "lazi" dobija 100E,shodno tome lepo bi bilo da neko od Novih kadrova preuzme njegov titularaski posao,tako sto ce kao tuzibaba izdejstvovati njegov SACK !Tako bi to otprilike bilo shvacemo u redakciji Blica,gde on verovatno ima jaku bazu.
Postnije je pisati direkno njemu,uputiti ga na ovaj topik,pa nam mozda i otkije na cemu je bio dok je gledao film ! :evil:

Ghoul

jebote, šozo, a mislio sam da sam JA idealista i nerealan... :roll:

Shozo Hirono

Quote from: "Ghoul"jebote, šozo, a mislio sam da sam JA idealista i nerealan... :roll:

Svi smo mi pomalo idealisti.....pokusaj "pozitivne kritike" putem slanja pisama redakciji,moze biti jednak slanju iste njemu direktno. :evil:

Alex

Kakav niz pozitivnih reakcija i hvalospeva!
(pazi spoileri!)

Hancock - ili još jedan prosečan, od jedva sat i po, filmić sa Vilom Smitom

Superherojski film? Indeed.
Jedina veza sa superherojskim filmom su moći glavnog junaka, drsko maznute od, ni manje ni više, nego Supermena (!) - prototipa svih super heroja. Kakva "maštovitost & originalnost".
Prvi deo filma uspešno demonstrira humor za decu do 10 godina, a drugi takvu "ozbiljnost" da je to stvarno neozbiljno. Ima tu simpatičnih i gledljivih detalja, kao u svakoj holivudskoj-isključivo komercijalnoj-visokobudžetnoj-lakoj zabavi. Nedostatak prave i razvijene priče, koja je jedva razvučena na slabašno trajanje filma, i zbrzano finale, koje deluje lošije u ovom nazovi akcionom ostvarenju, nego u I Am Legend, ne doprinose kvalitetu i upečatljivosti, već zaboravljivosti Henkoka. Vil Smit malčice vadi stvar - zato ga valjda (toliko) i plaćaju.

Henkok -film neće postati kult, neće imati nastavke, a Henkok -lik i kvazisuperheroj neće postati popularan lik, neće doživeti uspešne serije stripova i tv i animirane serije. Zato što se tako ne (o)smišlja super-heroj.
Hancock je, u stvari, fantasy priča o rasi nadljudi, njihovom večnom životu, moćima, sukobima i neizbežnom odumiranju.

Sve to je daleko bolje 80-ih ispričao Highlander, a zna se da takav (film), može biti samo jedan!
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

mac

A šta je ovde spojler?

Alex

Quote from: "mac"A šta je ovde spojler?

E da, mislio sam da napišem malo duži post, pa sam ga skratio. Ako ništa drugo ono o nadmoćnim besmrtnicima itd.

ocena: 5+/10
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alex

Lepo je videti da na hrvatskom Popcornu ima recezenata koji znaju da procene kvalitet filma:

Iako sasvim pristojna akcijsko-komična razbibriga, "Hancock" ne spada među bolje filmove ovog ljeta. Ali ima aduta kojeg drugi nemaju. Will Smith u glavnoj ulozi već je godinama mamac za publiku i bez obzira kakav film snimio ovaj je glumac garancija gledanosti. Njegovih zadnjih sedam filmova otvorilo se na broju jedan po zaradi na američkim kino blagajnama pa ni "Hanckoku" nije bilo teško postati jedan od najvećih hitova godine. "Hancock" nije loš film, ali je, u nedostatku boljeg termina, nezaokružen. Radnja nema baš sasvim jasan, linearan tok već se više čini kao da su scenaristi samo pokušali nanizati nekoliko zanimljivih situacija jednu na drugu, sa manje ili više uspjeha.

"Hancock" kao parodija superjunaka djeluje zanimljivo, ali on je superjunak u svijetu bez superzločinaca tako da pred njim i nisu neki veliki izazovi. Za razliku od Batmana, Spider Mana, Iron Mana, Hulka i sličnih on nema protivnike koji mu mogu ravnopravno parirati pa napetost u filmu sasvim izostaje, a težište je bačeno na humor, koji, usprkos Willu Smithu i nekoliko za njega karakterističnih dosjetki, i nije baš sjajan. Njegova najveća borba tako postaje ona sa samim sobom, svojim alkoholizmom i nastojanjima da postane bolja osoba, u čemu se vjerojatno krije neka didaktička poruka za mlađe naraštaje gledatelja, ali da je jako filmično - nije.

No, od rutinera kao što je Peter Berg (koji je vjerojatno poznatiji kao glumac nego kao redatelj) ionako ništa bolje od rutine ne treba očekivati. Ako ništa drugo, pohvalno je što je Berg na vrijeme odustao od bavljenja ozbiljnim temama (poput one koju je neuspješno pokušao obraditi u "Kraljevini") i vratio se plićim sadržajima koji mu bolje leže. "Hancock" će, zahvaljujući Smithu, postati jedan od većih hitova ove 2008. godine, ali će, kao i mnogi slični spektakli, vrlo brzo pasti u zaborav.

ginger toxiqo 2 gafotas

...volim i cenim Willa Smitha, ali kada je SEVEN POUNDS/SEDAM ŽIVOTA u pitanu, što je mnogo, mnogo je. Evo i eksplikacije u 3000 i kusur Popboks karaktera...

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=7307
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."