• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Uputstvo za žene: kako izbeći silovanje!

Started by Paramecijum, 14-01-2008, 14:32:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

---

pa jes, ali skakanje sa bandžijem ne podrazumeva moralističke kategorije "odgovornosti", kao u slučaju nabudženih sisa i mini suknje.

ako misliš da nećeš šetati po najzavučenijim delovima parka noću, iako imaš pravo na to, jer možeš biti prebijena/opljačkajna/silovana - radi se o tome da nisi NAIVNA pa da veruješ kako zakon funkcioniše u zabačenom parku, mada bi, naravno, trebalo da funkcioniše i valja potpisivati peticije za to.

ali ako nosiš mini-suknju, budžiš sise, vataš se sa tipom, a posle nećeš da se tucaš, pa budeš silovana - onda si odgovorna. kao, kad si već kurva, onda budi kurva do kraja - ili ćeš postati žrtva. i ko ti je kriv? sudija bi u tom slučaju trebalo da osudi muškarca, naravno, ali ženi bi trebalo da očita bukvicu i da sa uzdahom zaključi: eh, što nemamo šerijat pa da ne možete da izazivate, a posle ja da vam isterujem pravdu.

to samo znači da muškarci vladaju svetom, muškim pogledom se gleda na sve, a muškarce ne treba izazivati - jer mogu postati nasilni. ako je za utehu, u ljuckim društvima, a naročito ovim prokazanim zapadnog tipa što su dekadentna i nemaju onu jačinu selekcije društva lavova, recimo - muškarac će u zatvor, samo, eto, kad se izmeri koliko ga je žena izazivala.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Jake Chambers

Kad smo već kod seksualnog uznemiravanja - zašto se uvek govori samo o seksualnom uznemiravanju koje vrše muškarci nad ženama?
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Bilja

Ne znam, meni to zvuci kao preterana krajnost, to sa tim oblacenjem kao da ste sisli direktno sa Pinkovog "Granda". U cemu je zapravo svrha takve odece, osim one scenske? Sto se tice zavodjenja samo radi isprobavanja sopstvene (seksualne) moci nad suprotnim polom, to mi zvuci kao nesigurnost, i takodje je glupo, naivno i prilicno opasno.
A ako prihvatis neciji sunjiv "poziv na kafu", pa makar bila i u dzemperu i farmerkama, a osobu ne poznajes dobro, bilo bi surovo i krajnje nehumano reci da si izazivala, ali nazalost, zene koje su po konstituciji slabije od muskaraca, moraju da imaju nekakav instinkt samoodrzanja, ne smeju sebi da dopuste da se dovode u sumnjive i potencijalno opasne situacije. To smo svi vec odavno trebali da naucimo. Nema tu-to je kaznjivo, pa nismo zivotinje, pa umes li ti da se kontrolises... jednostavno, moras sam(a) da se cuvas i tacka i da ne racunas i na koga drugog.
E sad za zrelost, ej bre Jake, zar si na osnovu jednog jedinog mog "smirenijeg" posta zakljucio da sam odrasla? Uostalom, ne smem ni da napisem koliko sam starija od tebe.  :wink:
HOstel nije merilo zrelosti, nije da je bas los, u najmanju ruku, originalan je (relativno) i gledljiv je (ako imas jaaaaak zeludac) ali bas da je genijalan...  :roll:
Ajd' me prosvetlite nesto: Ko je Paramecijum? Nesto mi tu sumnjivo, ali ne usudjujem se da komentarisem...  :wink:
Bilja
----------------------------------------@

Usul

Quote from: "Jake Chambers"Kad smo već kod seksualnog uznemiravanja - zašto se uvek govori samo o seksualnom uznemiravanju koje vrše muškarci nad ženama?

Verovatno zato što je ono mnogo češće nego obrnuto. To naravno ne znači da nema napasnih žena.

Npr. ovaj film se bavi tom tematikom

http://us.imdb.com/title/tt0109635/
God created Arrakis to train the faithful.

Tex Murphy

Paramecijum je osoba za koju svi misle da je Boban, a zapravo je Dragan Stojković Piksi.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

QuoteHOstel nije merilo zrelosti

Ta tvrdnja znači da još nisi dostigla potrebnu zrelost  :wink:
Genetski četnik

crippled_avenger

Harvestere, pošto si rodom iz Republike Srpske, ti si sigurno imao prilike da učestvuješ u organizovanim silovanjima još dok si bio u osnovnoj školi. Poznato je da su u Republici Srpskoj dečaci iz osnovnih škola bili odvođeni da siluju zarobljene Muslimanke tokom tzv. "radnih subota". Stoga, kakva su iskustva nekoga ko sigurno sa podsmehom čita našu laičku kontemplaciju o silovanju?
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Mixitron M. Storm

Quote from: "Bilja"to sa tim oblacenjem kao da ste sisli direktno sa Pinkovog "Granda". U cemu je zapravo svrha takve odece, osim one scenske?

Ti živiš na Marsu. Kad svratiš na Zemlju, prošetaj ulicom i gledaj oko sebe.

Znaš li kako izgleda videti na -6 klinku od možda 12 godina kako seva stomakom po ulici, namontirana za izlazak u radnju po hleb i novine? Pitaj je što se tako oblači. Šta će da odgovori? "Kako što? Pa tako se oblači. Neću valjda da budem penzioner i da nosim babin džemper."
Posle čak ne mora ni da brine o kontracepciji, izmrznu joj jajnici na vreme.

Mixitron M. Storm

Možda ovo nije vreme ni mesto da to pomenem, ali Paramecijum je više puta osuđivan za silovanje, sve žrtve je najpre namamio na pićence i pričicu...  :evil:

Bilja

Quote from: "Mixitron M. Storm"
Quote from: "Bilja"to sa tim oblacenjem kao da ste sisli direktno sa Pinkovog "Granda". U cemu je zapravo svrha takve odece, osim one scenske?

Ti živiš na Marsu. Kad svratiš na Zemlju, prošetaj ulicom i gledaj oko sebe.

Znaš li kako izgleda videti na -6 klinku od možda 12 godina kako seva stomakom po ulici, namontirana za izlazak u radnju po hleb i novine? Pitaj je što se tako oblači. Šta će da odgovori? "Kako što? Pa tako se oblači. Neću valjda da budem penzioner i da nosim babin džemper."
Posle čak ne mora ni da brine o kontracepciji, izmrznu joj jajnici na vreme.

Pa sad u januaru bas i ne vidim takve prizore, mada sam prosle goine videla jednom curicu od nekih 16-tak na minus nesto (bio je februar pa jos nocu) u majicici na bretele sa ogoljenim stomakom, kako se "rashladjuje" ispred jednog kafica okruzena gomilom omladinaca svi do jednog u perjanim jaknama, kapama i salovima. Ja se tada uopste nisam videla od jakni, salova, cizmi i sl.
Malo je drasticno reci da se tako oblacis da se ne bi oblacio "kao penzioner". To ti je kao kad bi na posao na drugi kraj grada isao helikopterom zato sto je gradski prevoz gnjavaza.
PS i ja sam mislila da je Paramecijum BOban...
Bilja

Paramecijum

Quote from: "Bilja"Ajd' me prosvetlite nesto: Ko je Paramecijum? Nesto mi tu sumnjivo, ali ne usudjujem se da komentarisem...  :wink:

'vako, Biljo, ja sam sutra u tvom gradu pa da se nađemo negde na nekom neobaveznom pićencetu i tako to, malo priče, tu i tamo, šta ispadne... možemo i da se odvezemo malo van grada, verovatno ima znamenitosti koje bi mogla da mi pokažeš.

angel011

Quote from: "Bilja"Malo je drasticno reci da se tako oblacis da se ne bi oblacio "kao penzioner". To ti je kao kad bi na posao na drugi kraj grada isao helikopterom zato sto je gradski prevoz gnjavaza.

Drastično ili ne, to ti je danas rezon klinkica (klinkica po godinama ili u glavi - znam frizerku od četres'-i-kusur koja je i zimi u majičici koja joj ogoli i stomak i bubrege, a nije baš da je u njenom salonu tolika vrućina).
We're all mad here.

Jake Chambers

Quote from: "Bilja"
E sad za zrelost, ej bre Jake, zar si na osnovu jednog jedinog mog "smirenijeg" posta zakljucio da sam odrasla? Uostalom, ne smem ni da napisem koliko sam starija od tebe.  :wink:

Godine nisu merilo zrelosti. Evo najbolji primer smo ti i ja. A akacija kao izuzetak potvrđuje pravilo.

@cripple: Harvi nije toliko mlad da je mogao biti rođen u RS.  :twisted:

lilit

Quote from: "Jake Chambers"Godine nisu merilo zrelosti. Evo najbolji primer smo ti i ja.
Samo te slusam i ne mogu da verujem.

Nego, svi vi ko da ste uvek bili tako "karijatidno-kompozitno-strejt". Samo jos cekam da cujem ono: "Eeee, kakva je danas ova omladina, a u moje vreme je sve bilo drugacije, bolje i lepse".  :evil:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

CorwinM

Quote from: "Boban"to je bila germanska direktiva da se obnovi nacija... 46 godina kasnije ta generacija je srušila Berlinski zid i uzdigla Nemačku na put stare slave.

Ma jok, vojska se vratila sa fronta, pa navalila. A one koji se nijesu vratili uspješno su i odgovorno zamijenili Rusi.  
Pretpostavljam da od tih 700 000 beba koji se danas rađaju u Njemačkoj, veliki procenat naprave (i rode!) ne-Njemci.
There are no desperate situations, there are only desperate people.

angel011

Quote from: "lilit_depp"Samo jos cekam da cujem ono: "Eeee, kakva je danas ova omladina, a u moje vreme je sve bilo drugacije, bolje i lepse".  :evil:

Za bolje i lepše ne bih da komentarišem, ali što se drugačijeg tiče - da li si ti sa deset godina izlazila u diskoteku u jedanaest uveče i to u majičici na bretele, sa ogoljenim stomakom, u suknji toliko kratkoj da bi mogla da prođe i kao kaiš, na stileto štiklama, sa tri tone šminke na licu? A ne radi se o maskembalu?
We're all mad here.

Mixitron M. Storm

Quote from: "Bilja"
Pa sad u januaru bas i ne vidim takve prizore,

Video ja dan-dva pre božića. Ne mogu da kažem da su sve takve, ali se definitivno ide na to da se zmijsko telo od 7-37 reklamira u svakoj prilici...

Meho Krljic

Ja sam, informacije radi, stariji od Gula i Lilite dve godine.

A rasprava koja se vodi kao da je malko izgubila iz vida osnovnu premisu: da se ne može biti KRIV za to ako si silovan(a). Da, možda si provocirao(la) nekoga, obećavao(la) svašta pogledom i rečima, oblačio(la) se ovako i onako, vatao(la) za intimne i neintimne delove tela. I sve je to bilo uz obostrani pristanak. Onog trenutka kada si izrazio(la) svoj nepristanak, sva krivica spada na onog drugog koji koristi silu da nametne svoju volju. Kako Boban već reče, krivica se može stepenovati, naravno, ali i dalje se ne može prebaciti na žrtvu. Ne znači ne, koliko god mi bilo bljutavo da takvu stvar uopšte izgovorim i zvučim kao nekakav anarholiberal.

Jake Chambers

Meho, rasprava se nikad nije ni vrtela oko krivice. Pitanje krivice je uvek bilo jasno. Govori se o odgovornosti za uzrok događaja, ne za sam događaj. Mislio sam da si smarter than that...  :lol:

---

nisam ni znao da na ovom forumu imamo toliko zahteva za moralom, odgovornošću i pristojnim oblačenjem. žena.

ccc, sve go konzervativac.

neko je gore pomenuo da ih sve treba silovati. meni se čini da bi to rešilo dosta toga. gde svi siluju - niko ne siluje. a kad ih sve budemo silovali - valjda će se oblačit kako dolikuje.

Meho Krljic

S obzirom da sam raspravu inicirao ja tvrdnjom da krivica ne može da se pripiše žrtvi, to samo znači da vi ostali niste pratili fabulu radnje i da ste je odvukli na svoje strane optužujući četrnaestogodišnje klinke za promiskuitetan imidž i izbijajući karte iz ruku svima nama poštenim muslimanima koji smatramo da je zabrađivanje žena varvarska, muškarca nedostojna praksa.

Edit: ovo je bilo u odgovor Đejku, ali Žika voli da se umetne tamo gde ga najmanje očekuju. Tad je i najslađe, naravno.

acaciA

@Biljo, iskreno, malo mi je čudno da ti kao zrelija žena, devojka, kako god, ne možeš da napraviš razliku između besa i inata koji se oseća u mojim postovima. Ali opet ponavljam, nisam ja tema ovog topića.

mac

Quote from: "Jake Chambers"Meho, rasprava se nikad nije ni vrtela oko krivice. Pitanje krivice je uvek bilo jasno. Govori se o odgovornosti za uzrok događaja, ne za sam događaj. Mislio sam da si smarter than that...  :lol:
Pa, vrtela se prva dva-tri posta...

lilit

Quote from: "angel011"
Za bolje i lepše ne bih da komentarišem, ali što se drugačijeg tiče - da li si ti sa deset godina izlazila u diskoteku u jedanaest uveče i to u majičici na bretele, sa ogoljenim stomakom, u suknji toliko kratkoj da bi mogla da prođe i kao kaiš, na stileto štiklama, sa tri tone šminke na licu? A ne radi se o maskembalu?
Hm, vidi, ne videh da je iko pricao o deci koja imaju 10 godina nego su se pominjale razgolicene mlade devojke od 16, a kad bacim pogled i setim se svojih 16 godina ne mogu reci da sam bila "apsolutno & odgovorno strejt" kao sto sam sad sa 35. Heh.

Da, jesam nosila suknjice koje su licile na kais i jesam skocila s mostarskog mosta i jesam radila jos puno stvari koje sad verovatno ne bih, al tad sam bila MLADA. Naravno, mladost nije opravdanje za sve, al mi prosto neverovatno da ste sa 16 razmisljali kao danas.

PS. Informacije radi Meho je stariji od mene godinu dana, a ja od Gula 8 meseci.  :wink:

Milosh

Quote from: "Jake Chambers"Pitanje krivice je uvek bilo jasno. Govori se o odgovornosti za uzrok događaja, ne za sam događaj.

Pa sad, i ja sam već napisao nešto na tu temu... I dalje mislim da je odgovornost prejaka reč, da je nedovoljno precizna (odgovornost za šta tačno?), kao i da je po značenju preblizu krivici.

I, da, ja možda i jesam neizlečivi konzervativac, ali samo na prvi pogled.  :wink:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

Quote from: "lilit_depp"Naravno, mladost nije opravdanje za sve, al mi prosto neverovatno da ste sa 16 razmisljali kao danas.

Uf, ja sam sa svojih 16 bio znatno više "apsolutno & odgovorno strejt" nego danas. Znam, užas...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

lilit

Quote from: "Milosh"
Quote from: "lilit_depp"Naravno, mladost nije opravdanje za sve, al mi prosto neverovatno da ste sa 16 razmisljali kao danas.

Uf, ja sam sa svojih 16 bio znatno više "apsolutno & odgovorno strejt" nego danas. Znam, užas...
Niko nije savrsen.
:lol:  :lol:  :lol:

Jake Chambers

Quote from: "Milosh"
Quote from: "Jake Chambers"Pitanje krivice je uvek bilo jasno. Govori se o odgovornosti za uzrok događaja, ne za sam događaj.

Pa sad, i ja sam već napisao nešto na tu temu... I dalje mislim da je odgovornost prejaka reč, da je nedovoljno precizna (odgovornost za šta tačno?), kao i da je po značenju preblizu krivici.

I, da, ja možda i jesam neizlečivi konzervativac, ali samo na prvi pogled.  :wink:

Odgovornost za sopstveno ponašanje.
I da, ispadoh i ja konzervativac... JA! LOL!  :lol:

Bilja

Quote from: "Meho Krljic"Ja sam, informacije radi, stariji od Gula i Lilite dve godine.

Onda izgledas mnogo mladje nego sto jesi.  :)
Bilja

---

ne izazivaj ga, ne deli mu komplimente! on ovde samo naizgled brani žene, ne znaš ga ti kao što ga ja znam!

Goran Skrobonja

Quote from: "Truba"STRAVIČAN zločin potresao je Veliku Britaniju. U sjevernom predjelu Londona, Tottenhamu, u napuštenoj obiteljskoj kući, petorica pripadnika bande silovala su 16-godišnju djevojku. Osim što su je pretukli, nakon silovanja su je zalili otopinom natrijeva hidroksida kako bi na njoj uništili sve DNK dokaze, piše Daily Mail.

Neki cinik bi na ovo mogao da kaže sledeće: "Da silovanje nije zakonom zabranjeno, nestašni momci ne bi ni morali da se trude da uklanjaju DNK dokaze, ergo: društvo je krivo, a počinitelji su samo iskazali visoku svest o odgovornosti prema nametnutim normama kroz težnju da istu izbegnu." Ali pošto ja nisam cinik, a imam i dve kćerke u nezgodnim godinama, kaznio bih idiote najpre kastracijom, a zatim uposlio odgovarajuće izvršioce da "go medieval on their asses" - dok svaki od njih ne ispusti dušu, ili makar one njene bedne ostatke koje je možda uspeo da zadrži u sebi.
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Milosh

Quote from: "Goran Skrobonja"...dok svaki od njih ne ispusti dušu, ili makar one njene bedne ostatke koje je možda uspeo da zadrži u sebi.

Divno sročeno...

Tex Murphy

Sa ovim neopisivo zastarjelim, primitivnim i krvničkim Goranovim metodama za razračunavanje sa siledžijama sam apsolutno saglasan.

A šta vam kog klinca znači to "strejt"?
Genetski četnik

Alexdelarge

Quote from: "Harvester"

a sta ti kog klinca znaci klinac? :evil:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Tex Murphy

Quote from: "Alexdelarge"
Quote from: "Harvester"

a sta ti kog klinca znaci klinac? :evil:

klinac = dječak
Genetski četnik

Ghoul

bravo, harv!
tako govore pravi pedofili!  :!:
https://ljudska_splacina.com/

acaciA

Malo idem u krajnost, i izvinjavam se, ali živo me zanima, da li biste govorili o odgovornosti druge strane da je u pitanju vaša sestra, devojka, žena, prijateljica?

Alexdelarge

Evo sta kaze Danil Harms

PREDAVANJE

Puškov je rekao:
- Žena je ljubavna mašina - i istog časa dobio po njušci.
- Zašto? - upitao je Puškov i, pošto nije dobio odgovor na svoje pitanje, nastavio:
- Evo šta mislim: ženi se treba uvlačiti. Žene to vole i samo se prave da ne vole.
Tu Puškova opet tresnuše po njušci.
- Ma šta ovo znači? Onda neću ni da govorim - kaza Puškov, ali, sačekavši frtalj minuta, nastavi:
- Žena je napravljena tako, da je cela meka i vlažna.
Tu Puškova opet tresnuše po njušci. Puškov pokuša da odglumi kako to nije ni primetio i nastavi:
- Ako ženu pomirišeš...
Ali ovde Puškova tako jako opaučiše po njušci, da se on uhvati za obraz i reče:
- Drugovi, u ovakvim uslovima je apsolutno nemoguće održati predavanje. Ako se ovo ponovi, ja ću zaćutati.
Puškov sačeka frtalj minuta pa nastavi:
- Gde smo stali? Ah, da! Dakle: žena voli sebe da posmatra. Ona sedi pred ogledalom gola golcijata...
Kod ove reči Puškov opet dobi po njušci.
- Gola golcijata - ponovi Puškov.
- Tras! - odalamiše ga po njušci.
- Gola golcijata! - povika Puškov.
- Tras! - lupiše ga po njušci.
- Gola golcijata! Gola golcijata žena! Gola golcijata riba! - urlao je Puškov.
- Tras! Tras! Tras! - dobijao je Puškov po njušci.
- Gola golcijata riba s krčagom u ruci! - vrištao je Pukov.
- Tras! Tras! - pljuštali su udarci po Puškovu.
- Ribin rep! - vikao je Puškov, eskivirajući udarce. - Gola golcijata monahinja!
Ali tada Puškova udariše tako snažno, da se on onesvesti i pade na patos kao pokošen.

12. oktobar 1940.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Kastor

OT
Koja je ono beše periodika imala Harmsov temat pre godinu-dve?
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

---

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Jake Chambers

Quote from: "acaciA"Malo idem u krajnost, i izvinjavam se, ali živo me zanima, da li biste govorili o odgovornosti druge strane da je u pitanju vaša sestra, devojka, žena, prijateljica?

Da. I da je imam, ne bi se ponašala kao drolje koje sam opisivao (lilit, ubij me). Bar ne dok im se brat ponaša tako.  :twisted:  :evil:  :twisted:

Nego ozbiljno. Da. Svakako.

mac

Quote from: "Alexdelarge"Evo sta kaze Danil Harms...

Odlično!

Truba

Quote from: "acaciA"da li biste govorili o odgovornosti druge strane da je u pitanju vaša devojka

xrofl  xjump  xrofl

čije crne djevojke?
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

crippled_avenger

Quote from: "acaciA"Malo idem u krajnost, i izvinjavam se, ali živo me zanima, da li biste govorili o odgovornosti druge strane da je u pitanju vaša sestra, devojka, žena, prijateljica?

Zašto ne majka, ili baka?

Setimo se masovnog talasa silovanja starica pre jedno četiri-pet godina.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

---

kako se ne bismo sećali!

starice su se tada oblačile izazovno i nadraživale međunožja mladih muškaraca. ne opravdavam, naravno, taj talas silovanja starica, ali mislim da je njihova odgovornost velika.

nego sam hteo mehu da pitam: jesu li zabrađene žene isto što i bradate žene?

pošto, ako je isto, onda razumem što ih ne siluju i što manje izazivaju muškarce u muslimanskim zemljama.

acaciA

Ovde govorimo o devojkama/ženama koje vole da se oblače izazovno, da flertuju i da se ponašaju malčice slobodnije, i tim ponašanjem preuzimaju odredjeni deo odgovornosti za ono što im se može desiti (po mišljenju mnogih ovde, ne i mom).

Ako se nečija majka ili baka uklapa u taj opis, nema problema, može i taj neko da odgovori ;)

acaciA

Quote from: "Jake Chambers"
Nego ozbiljno. Da. Svakako.

Aha. Uverljivo, nema šta.

Jake Chambers

Kastor

Quote from: "Zika Kisobranac"
pošto, ako je isto, onda razumem što ih ne siluju i što manje izazivaju muškarce u muslimanskim zemljama.

Biće da je zbog kamila. Onako su ćutljive, mazne, izdržljive i visoke, gotovo svakog puštaju da im opkorači obline.  Pa još i cameltoe, ih! Kamile omogućavaju svakodnevno pražnjenje...
Mislim da je kod nas izuzetno izražen taj problem nedostatka kamila kao uzrok povećanog broja silovanja. Imali smo priliku onomad (kad to beše onaj samit?) kad smo imali priliku da zapatimo nesvrstane kamile, ali su odabrani rasplodni primerci nedugo potom ispustili duše. Šuška se da nisu izdržali gimnastičke zahvate druga Tita.