• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ŽIVELA SRBIJA! ŽIVEO PREDSEDNIK!

Started by DušMan, 23-01-2008, 01:27:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

a jeste li se izrugali vas dvoje... ili još niste?
S obzirom koliko ste zanimljivi ostalima slobodno možete da se dokuckavate na internom chatu.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ghoul

Quote from: "libeat"Naprosto, ZStef je najbolje što Klub ima da ponudi, tako da je prosto logično da bude upravo predsednik.

PORAŽEN SAM SNAGOM TVOG ARGUMENTA I POKUNJENO PRIZNAJEM ... EVO, PRVI PUT U ŽIVOTU... DA SI 100% U PRAVU!

menjam mišljenje i vatreno glasam za ZSTEFA, svim srcem! :evil:
https://ljudska_splacina.com/

zstefanovic

xbigok

Хвала, браћо. (Држи, тата.)

Пошто видимо да је народна воља јасно показала у ком би се правцу будућност Отечества и нашег нам Новума градити могла, прихватамо се улоге кандидата за часно место, где ћемо гигантима на раменима стајати. Тако нам Бог помогао, Бобане ;)

Али плашимо се да наша начела неће бити нимало контроверзна, јер су крајње проста и у својој врсти логична:

* наставити са оним шта је ваљано и шта волимо,
* поправити оно што би можда могло бити боље,
* проширити делатност на оно шта можемо и шта би нас радовало.

Наставили бисмо, дакле, чеда наша, оно што је био пут и амбиција наших цењених претходника, чије присуство активно очекујемо и надаље у Друштву нам.

Да се осврнемо овом приликом и на гласове разумне забринутости за народну судбину ако бисмо ми преузели гигантски трон:

QuoteTri razloga zašto zstef ne bi trebao da bude predsednik:
1. Puši, te je loš primer mladima

Није крити да смо лош узор нашој младежи по том тужном питању.
.
Quote2. Pije Efes pivo i za vreme posta

Неспоразум око Ефес пива је настао због помињања рекламе која нам је запала за око. Нисмо га никад пили да бисмо сад имали одмерен став о том питању.

Quote3. Sve ćirilizuje i time nam smanjuje domet

Овде постоје две битне ствари.

1. ЋИРИЛИЦА: Није крити да ће сви материјали друштва ићи по истим стандардима као и за сва остала најбитнија културна друштва у Срба (На другој страни, све битно ће у штампаном и Интернетском облику имати и латиничне верзије да би Словенци и Бобан могли да нас читају).

2. ДОМЕТ ДРУШТВА: у некој визији коју ,,пројектујемо у будућност", било би корисно и душеполезно имати двосмерну сарадњу са регионалном и светском фантастиком. Не бисмо опширније о томе сад говорили, али барем један детаљ илуструје нашу племениту намеру проширивања домета током нашег мандата: мали специјали ,,Емитора" (о српској фантастици и клубу) на енглеском, мађарском, албанском и румунском. Сматрамо да ова намера довољно показује нашу бригу за ваљану комуникацију и мир у свету.

------------------------------

Да се овде осврнемо и на речи доброг нашег чеда, Дејана Огњановића из Ниша, Нишавски округ, будућег доктора за хорор у Друштву нам.

QuoteZaljubljenik i poznavalac fantastike u svim oblicima - izuzev horora, dakle, vrlo važnog i nezanemarljivog oblika.

Ценимо, чедо наше, да си аутентични српски обожавалац сваке страве и васколиког ужаса, и да ово питање страсно занима твоју младу душу која жуди за духовним и образовним усавршавањем.

Зато ти од срца препоручујемо званично канонско тумачење Светих отаца по овом питању које ће те у основном и питко упознати са материјом која је почела да те занима. Ту имаш и оних 11 српских апостола и апостолских ученика које Св. Оци стављају у светски стравичарски пантеон. Видећеш по словом С да смо чисти од сваког греха који нам импутираш у плахости својих нежних година.  :D

Опет, с радошћу прихватамо твоју синовску подршку, као доказ да зрак надежног сунца благодаћу Когнитивног долази овим променама и у твој свет.

Нашим драгим дамама поручујемо да ће њихова сестринска и мајчинска улога бити још цењенија и вреднованија преко виших и бројнијих положаја у Друштву нам, јер ћемо женском началу и надаље придавати велики значај у овој ери Водолије. Видимо се на балу.

Сину Душману и његовом изборном штабу упућујемо благослов и топлу захвалност за спонтано али витешко учвршћивање владавине народне.  8)

Остајући Ваш доброжелатељ,
Зоран М. Стефанович, пл.

У престоном Београду, на 23. јануар 2008. Г.Г.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Mixitron M. Storm

Bio sam ubeđen da se predsednici biraju na skupštini glasanjem članova za predložene kandidate, a ne ovako :lol: Oh well, ko hefta statut...

Au, čekaj... PROTIVKANDIDAT!

spy photo uslikan posred rodne planine zstefa & mene :)

Boban

javlja mi se da ćeš biti prvi predsednik LK na koga će biti izvršen atentat.

zstefanovic

Quote from: "Mirza Đamfir"Bio sam ubeđen da se predsednici biraju na skupštini glasanjem članova za predložene kandidate, a ne ovako :lol: Oh well, ko hefta statut...

Па то им и ја причам већ три дана...

Предлажем да Павле, Јоца и ја будемо кандидати. А ево сад и Гул.

zstefanovic

Quote from: "Boban"javlja mi se da ćeš biti prvi predsednik LK na koga će biti izvršen atentat.

:D

Mixitron M. Storm

Quote from: "zstefanovic"
Па то им и ја причам већ три дана...

Предлажем да Павле, Јоца и ја будемо кандидати. А ево сад и Гул.

Предлажем да се обори целокупно руководство клуба без права резибора на било коју функцију.

Да 'с разумемо, немам ништа против свог земљака тј. тебе, ал' ако 'им' причаш 'то' већ три дана, а 'им' су, некако ми се јавља, они ликови затечени око гроба који су врло вољни да позирањем пред спомеником ставе до знања да ће они да се питају без обзира шта ти, кога предлажу, мислиш о томе, онда би 'им' требали бар да знају да то не иде тако. Јбт ни да манипулишу нису способни. Или су толико зајебани да немају кад да се смарају манипулацијама.

И само ли некад чујем неког са оних слика да икад више помене како је неко други са дотичних слика одвратно гмизаво створење које му подмеће ногу и хефта га у мозак и слично... ух.

Шта ће да буде... хм, ништа, све што бих урадио је ван закона. Вероватно ћу да се исповраћам по дотичној особи, мучнина је дозвољена.

zstefanovic

Ма јок, нису они са слика у питању. Него треба убедити Павла и Јоцу.

И мојне нам нехотице квариш помиритељску атмосферу у клубу пред изборе.

Mixitron M. Storm

Не дају се убедити? Потребни су нам демократски избори, да не буду једнопартијски, али противкандидати не иступају?
Ех?

Зстеф, теби као (још формално неизабраном) председнику тешко да може ишта да се замери (немој само да пушиш на седницама у малом простору), али зашто избори пре избора иза леђа клуба и рекламирање свршеног чина?

Помиритељску атмосферу?
За који се оно политички потез каже да је као убеђивање крокодила (кад си заједно са њим и још неким ликовима у бари) да те поједе последњег?

Cornelius

Нашим драгим дамама поручујемо да ће њихова сестринска и мајчинска улога бити још цењенија и вреднованија преко виших и бројнијих положаја у Друштву нам, јер ћемо женском началу и надаље придавати велики значај у овој ери Водолије.

When the moon is in the Seventh House
And Jupiter aligns with Mars
Then peace will guide the planets
And love will steer the stars

This is the dawning of the age of Aquarius
The age of Aquarius
Aquarius!
Aquarius!

Harmony and understanding
Sympathy and trust abounding
No more falsehoods or derisions
Golden living dreams of visions
Mystic crystal revalation
And the mind's true liberation
Aquarius!
Aquarius!

xflowy  xremyb  xyxy  xcheers
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

zstefanovic

Quote from: "Mirza Đamfir"и рекламирање свршеног чина?

Па није свршен чин, као што видимо. Ником се нисам заклео на Јеванђеље да ћу се и ја појавити у понедељак.

Ти ово Душманово схваташ очигледно као електорски потез,  а ја тек треба да се уверим да не бих награбусио као претходних неколико људи ако бих се упетљао у целу ствар.

zstefanovic

Quote from: "Cornelius"
Mystic crystal revalation
And the mind's true liberation

Видите, прво је фантазија, друго НФ. Нигде нема метажанра :D

Cornelius

Ти ово Душманово схваташ очигледно као електорски потез.

Jakako. Ovo je predizborna kampanja, vodjena i orkestrirana iz više zemalja. Interkontinentalni domet "Laze Komarčića".
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Mixitron M. Storm

Нисам баш сигуран да ћеш ти и морати да се појавиш у понедељак, нити да ће ти бити дозвољено да се увераваш.

Није свршен чин јер се, канда, нашао неки лудак да се ту дере к'о да га деру (а нико га заправо не ј. по обичају) и позива на онај несрећни статут.

zstefanovic

Quote from: "Mirza Đamfir"и позива на онај несрећни статут.

Па реци шта да урадимо по твом мишљењу и мирна Мачва.

Cornelius

Quote from: "Ghoul"
PORAŽEN SAM SNAGOM VASIH ARGUMENTA I POKUNJENO PRIZNAJEM ... EVO, PRVI PUT U ŽIVOTU... ZSTEF JE 100% U PRAVU PO PITANJU HORORA.

I dodao bih - menjam mišljenje i vatreno glasam za ZSTEFA, svim srcem!  :oops:

Bravo, Ghoule. To se zove samokritika. Kao u stara dobra vremena.
xcheers

zstefanovic

Quote from: "Mirza Đamfir"Нисам баш сигуран да ћеш ти и морати да се појавиш у понедељак, нити да ће ти бити дозвољено да се увераваш.

Прочитај још једном ово шта си написао, а онда размисли да ли баш знаш коме си написао.

Mixitron M. Storm

Quote from: "Mirza Đamfir"
Предлажем да се обори целокупно руководство клуба без права резибора на било коју функцију.

Да напишем црно на бело - нисам размишљао о теби као о председнику, али сад кад се поменуло, звучи боље од осталих кандидата. Али ми је врррло бзвз да будеш овако протур(е/а)н пре рока. Мислим, чему?

Mixitron M. Storm

Прочитај још једном ово шта си написао, а онда размисли да ли баш знаш коме си написао.

Преоштро и слепачки, знам, али ми тако звучи  :(

zstefanovic

Да напишем црно на бело - нисам размишљао о теби као о председнику, али сад кад се поменуло, звучи боље од осталих кандидата. Али ми је врррло бзвз да будеш овако протур(е/а)н пре рока. Мислим, чему?

Па да ли сам протурен?

Да ли се јавним разговорима у клубу прекјуче и овде то намеће?

Шта мене уопште тера у каљугу људских односа, као да их немам довољно?

Boban

Mixi, ko je tebi kriv što ne dolaziš više u klub i nisi u toku. Sada u ponedeljak je petnaestak ljudi sedelo i pričalo o budućnosti kluba, Emitora, programa, te koji bi ljudi bili najbolji za koju funkciju.
Ništa nije odlučeno, Skupština je u ponedeljak ali nema razloga da se na skupštinu izlazi nepripremljen i da se tamo lovi ko bi šta mogao da bude. Ozbiljne organizacije unapred odrade razgovore, pripreme i procene pa se na Skupštinu izlazi sa jasnim stavovima.
Nije tajna da se zstef nametnuo kao najzreliji kandidat za funkciju predsednika a, verujem da bi i on bio srećan da se pojavi bolji kandidat. Dakle, ništa nije urađeno mimo propisa, ja sam predložio čoveka za tu funkciju, konsultovao sa sa nekoliko bitnih ljudi među kojima i sadašnjim predsednikom, seli smo, gomila nas zainteresovanih i pokušali da pretpostavimo kako bi to izgledalo pod vođstvom zstefa. Zaista ne vidim šta je tu problem, očigledno se mnogima predlog dopao, a nekolicina veruju da je u ovom trenutku razjedinjenosti kluba ovo blagotvorna i spasonosna ideja. Osim ćirilice. Dušman je samoinicijativno uradio ove plakate i sve ovo, mada deluje kao zajebancija, prvi put u istoriji kluba imamo priliku da razgovaramo s potencijalnim predsednikom dok još nije kasno.

Mixitron M. Storm

1 - хајде сад, да погледамо цео топик испочетка?

2 - мени на душу што нисам био на јавном разговору у клубу

3 - не свађам се са тобом, имам утисак да то мислиш.

Mixitron M. Storm

Quote from: "Boban"Mixi, ko je tebi kriv što ne dolaziš više u klub i nisi u toku.

citiram sa http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=5513

Quote from: "Milosh"
Quote from: "taurus-jor"Tu su uvek druženje, neformalni razgovori, razmena knjiga i diskova...

...a i po koja reč u vezi narednog (i narednih) Emitora, za sve zainteresovane da u tome učestvuju.

Eto, ne dolazim i nisam u toku.

ovo je edit:  Opasni vam ti neformalni razgovori.

Mica Milovanovic

QuoteШта мене уопште тера у каљугу људских односа, као да их немам довољно?

Jesi li ikada video sliku Laze kako gleda u nategaču?

Ne nasedaj na provokacije...
Mica

Jake Chambers

Čisto da se zna... i ja sam za zstefa... ali sam isto protiv nasilnog navikavanja na ćirilicu, iako sam konzervativni, a doduše bivši student teologije koji privatno svojom rukom (ako je ikad koristi za olovku) piše ćirilicom.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Mixitron M. Storm

Bio sam ubeđen da je ova zemlja nasilno naviknuta na latinicu?

Jake Chambers

Quote from: "Mirza Đamfir"Bio sam ubeđen da je ova zemlja nasilno naviknuta na latinicu?

I sad opet po navici kenjaš. To je bilo nekada davno. Ne možeš današnjim generacijama koje su ODRASLE (pazi, odrasle, ne naviknute) uz jedno, odnosno dva pisma, naturati da pišu samo onim jednim. Po zakonu imaju pravo da pišu jednim od dva i tačka. I mani se istorijskog proseravanja, molim te. Isti taj narod je nekad nateran: prvo da nauči glagoljicu, a onda da pređe sa iste na ćirilicu, prvo onu jednu, pa onda ovu drugu... :roll:

zstefanovic

Quote from: "Mica Milovanovic"
QuoteШта мене уопште тера у каљугу људских односа, као да их немам довољно?

Jesi li ikada video sliku Laze kako gleda u nategaču?

Ne nasedaj na provokacije...

Па морам да одговорам, народ пита, бре  :)

Што рекао Бобан великодушно:

Quoteprvi put u istoriji kluba imamo priliku da razgovaramo s potencijalnim predsednikom dok još nije kasno.

На то ја кажем: "Лако је туђим егзоскелетом глогиње млатити. А и могу вам само понудити крв, зној и сузе у овим поратним временима обнове."

DušMan

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

zstefanovic

Еј, биће додатна латинична верзија и Емитора и сајта, шта се примате на Бобана.

Информациона цивилизација. Све за свакога. ОК?

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

zstefanovic

крв = постмодерниста

зној  = на журкама

сузе  =  радоснице

Mixitron M. Storm

Quote from: "Jake Chambers"Po zakonu imaju pravo da pišu jednim od dva i tačka.

Ali je poželjno da pišemo samo jednim, pošto bi inače naturali ono drugo.

Dakle, kao što si rekao - po zakonu imam prava da pišem ćirilicom, a kome se to ne sviđa, nek' i sebi servira.

Meni je smor da kucam ćirilicom samo zato što mi onda ne rade prečice.

Jake Chambers

Ok, onda se vidimo u ponedeljak na glasanju.  8)

zstefanovic

Boban

zstefanovic

Quote from: "Boban"Ćirilica neće proći...

Зато што је вечно млада и не застарева.

Boban

prirodno srpsko stanje je nepismenost, tako da je svaki oblik pismenosti naturanje. Latinica zauzima manje mesta, uklopljena je u Zapad i kompjutere i navikli smo se na nju. Uopšte nema razloga da se koristi ćirilica u bilo koje svrhe.

zstefanovic

Quote from: "Boban"navikli smo se na nju.

Тако, брате, реци, да те не плашимо више.

И чему сад даља прича кад ћеш и латиницу имати? И шиптарски и остале феномене од интереса за културни империјализам.

Mixitron M. Storm

Ma još je onaj Rastko sve zajebao kad je zaključio da je pametnije biti bliži istočnoj školi jer se graničimo sa Vizantijom a ne sa Rimom. Još malo pa ceo milenijum ne možemo da se oporavimo od toga.

Ako ćemo već da se uklapamo, glasam za Kineski.

drf

Kovertiraću potez ili poslati đaka-pešaka na glasanje.
Ako dođem, brojim glasove - to, doduše, glasanje čini izlišnim...

Kume, zamisli...

...uzbudljivu knjigu, onu koja se čeka, onu zbog koje se knjige uopšte čitaju...
...na ćirilici.
Misliš li da bi bio problem za latiničare širom Balkana?

Oko dosadnih knjiga se zakureta.

Jake Chambers

A baš se pitam, a mogao bi ti Mixi evo kao očigledan poznavalac istorijskih prilika da nam kažeš, koje se to pismo konkretno koristilo u Vizantiji?  :twisted:
I mogao bi da nam ispričaš nešto o istoriji pismenosti u nas. Prosvetli nas.

@zstef: Dovoljan ti je bio jedan post, nisi morao da se citiraš još par puta u sledećem.  :)

zstefanovic

Quote from: "Jake Chambers"A baš se pitam, a mogao bi ti Mixi evo kao očigledan poznavalac istorijskih prilika da nam kažeš, koje se to pismo konkretno koristilo u Vizantiji?  :twisted:

Еј, то ја Бобану спремам засебан топик, мојне се преједете слатког сад.

Quote from: "Jake Chambers"@zstef: Dovoljan ti je bio jedan post, nisi morao da se citiraš još par puta u sledećem.  :)

Па волим да поенту доведем до апсурда, па да се терапеутски изњачемо после тога.

Boban

Kada me ti pitaš: "šta ti znači na kom pismu je napisano? Što nećeš da se uklopiš u standard?" Ja odgovaram: "Ako nije važno što si ti onda zapeo da me prevedeš na drugu stranu? Ako je svejedno, onda me pusti da pišem kako hoću. A ako kojim slučajem nije svejedno, pa tek onda me pusti da pišem kako sam naučio."

zstefanovic

Quote from: "Boban"Kada me ti pitaš: "šta ti znači na kom pismu je napisano? Što nećeš da se uklopiš u standard?" Ja odgovaram: "Ako nije važno što si ti onda zapeo da me prevedeš na drugu stranu? Ako je svejedno, onda me pusti da pišem kako hoću. A ako kojim slučajem nije svejedno, pa tek onda me pusti da pišem kako sam naučio."

Па не питам те ја за твоје писање, већ зашто мени није дато у главном граду моје земље да објављујем на свом писму. Али нема везе, то је за други топик.

Boban

ti objavljuj na svom pismu, ali ne teraj mene da ga ja koristim.
Ćirilica nije moje pismo.

Jake Chambers

Quote from: "Jake Chambers"A baš se pitam, a mogao bi ti Mixi evo kao očigledan poznavalac istorijskih prilika da nam kažeš, koje se to pismo konkretno koristilo u Vizantiji?  :twisted:

Еј, то ја Бобану спремам засебан топик, мојне се преједете слатког сад.

Izvini, ali koliko god tebe da poštujem, neke druge volim da prozivam kada pokažu očigledno nepoznavanje činjenica o kojima govore. Šta ću, tako mi u zvezdama napisano.  :twisted: Jer ipak... ako je Rastislav hteo da se približimo Vizantiji, što onda ne pišemo grčim alfabetom? Otkud nam ćiriica? I glagoljica? Šta su radili onda Ćirilo, Metodije i Kliment? I ne behu li bar prva dvojica oko dva veka pre Rastislava? Ovo ti dođe kao Dosije X.  8)

zstefanovic

Quote from: "Boban"ti objavljuj na svom pismu, ali ne teraj mene da ga ja koristim.
Ćirilica nije moje pismo.

Па не терам те. Ради шта хоћеш, а и ја ћу. Већ сам се заморио од те приче.

Boban

Moj otac celog života nije napisao slovo ćirilice, ja jesam tu i tamo, ali volim latinicu, nekako mi je lepša i prirodnija i za srce prirasla... ako to nekome smeta, ako neko kaže da Srbin mora da piše ćirilicom, onda doviđenja braćo, ja odoh u Hrvate.