• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

NARATIVNA RADIONICA "LK" u 2008.

Started by Loengrin, 27-01-2008, 23:45:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zstefanovic

Quote from: "Loengrin"Zašto sam glasala da Zoran bude predsednik? Zato što njega nikada nećete čuti da gubi vreme na neke teorije o zlonameri, a izgleda mi da u tom maniru namerava da organizuje rad društva.

xjap
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Boban

Quote from: "Loengrin"Mićo, kumim te kao druga i člana, da više ne ponavljaš taj prastari san nekolicine dokonih o velikoj teoriji zavere. Želim da bavljenje takvim stvarima zatremo u samom značenju, i izbacimo iz rečnika i života kluba.

Loni, vrlo je jednostavno, neko je imbecil u svemu ovome, ili onaj ko vidi ono čega nema ili onaj ko ne vidi onoga čega ima.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Loengrin

Bobi, odnekud treba početi, tj. ako svi budemo drvili (čak i iz najbolje namere) o lošem, dobićemo samo loše. Ne tražim da se obučemo u narandžasto, nabacimo teleći pogled i pljeskamo i skačemo uz "hare krišna". Samo dosta više o tome, pliiiiz. Hajde da probamo. I treba ustanoviti direktno obraćanje onom za kog misliš da nešto ne čini kako treba. U suprotnom imamo pokvarene telefone. I ta generalizacija mi više ubi nadbubrežne žlezde na mozgu.

Veruj mi da možemo vrlo lako da delamo i bez imbecilizma. Nemoj pogrešno da me shvatiš, jer i sam dobro znaš da sam za to da se ne ignorišu uvrede, laži i drugi bezobrazluci, niti ću to ikad ignorisati, ali ako je i za vajdu rekla-kazala, dosta je.  Dovoljno dugo smo igrali tu igru ima-nema koju pominješ, aj sad da radimo nešto kreativnije. I evo, još jednom sve najlepše molim da pokušaju da deo energije, koji su do sad bacali na teoretske raspraveo zaverama i koristoljublju, potroše na nešto lepše.

Šta god više da kažem vratila bih se na temu na koju više ne želim da trošim ni vreme i energiju, niti više želim da gledam tužne face po klubu.

PS:Ovaj srpski jezik je čudo. U svakoj mojoj rečenici možeš da nađeš inspiraciju za nastavak o ovoj temi, ako ti je do toga. Meni nije.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Jake Chambers

Quote from: "Loengrin"PS:Ovaj srpski jezik je čudo. U svakoj mojoj rečenici možeš da nađeš inspiraciju za nastavak o ovoj temi, ako ti je do toga. Meni nije.

Mislim da to ima manje veze sa srpskim jezikom kao takvim, a više sa sposobnošću preciznog izražavanja korisnika istog.   :twisted:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Loengrin

Quote from: "Jake Chambers"
Mislim da to ima manje veze sa srpskim jezikom kao takvim, a više sa sposobnošću preciznog izražavanja korisnika istog.   :twisted:
xremyb
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

zstefanovic

Е нека си им рекла :)

Jake Chambers

Quote from: "Loengrin"
Quote from: "Jake Chambers"
xremyb

Loengrin

NR topik, a o poslednjoj radionici svega pet reči. Aratos me bilo. xwink2

edit: Jake, kako romantično, ima li to trnje?  :!:

Jake Chambers

Ne, divama se ne baca trnje. :)

angel011

Dive uhvatiš pa ih baciš na trnje. :evil:
We're all mad here.

drf

Pa to bocka sa svih strana?

Loengrin

Dosta o divama i o ubivenom cveću. Sledeći moj post ima da bude o radionici i ni o čemu drugom. Sad izlazim odavde.

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ghoul

kako vidim, loengrin je već počela da svira na najmanjoj violini na svetu!  :lol:
https://ljudska_splacina.com/

zakk

Daj Bobane, ne ori drumova...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Loengrin

NARATIVNA RADIONICA u ponedeljak 11.02.2007
u 18h u tribinskoj sali na prvom spratu Doma omladine

Jedno iskustvo u pripremi i realizaciji jednočinske predstave (ili skeča bolje) po imenu "Spejs džem" je za nama. Ovo iskustvo je proširilo aktivnosti društva "Lazar Komarčić" na dramaturgiju i glumu.Namera nam je prvenstveno da ostvarimo adaptacije već postojećih literarnih dela koja su napisali članovi kluba i postavimo ih na scenu. Mada su i originalni scenariji podjednako dobrodošli. Moja je želja da što više članova privučem da pišu scenarije, pa čak i da glume. Time se nadam da ćemo uspeti da zainteresujemo i privučemo nove članove u naše društvo.

Jednog dana, kada dramske aktivnosti u LK budu prerasle Narativnu radionicu, bilo bi lepo da sa novim ostvarenjima dramski kružok društva, po ugledu na FFSF, organizuje gostovanja po mestima u Srbiji.

Fantastika je ono što pišemo, fantastiku bi trebalo i da igramo!

WARLOCK

vrlo je dobra ideja,imam ja neko drustvo koji su zavrsavali neke privatne skole glume...mnogi od njih bi voleli da igraju u predstavama,ovo ce biti super,javite se meni da ih sto pre obavestim,treba mi napisan tekst kao oglas da saljem emailovima..

zstefanovic

Апсолутно подржавам као дугорочну оријентацију.

Како је технички замишљено? Где би пробе биле?

angel011

Podržavam, naravno. I meni je to palo na pamet, sa sve gostovanjima i regrutacijom glumaca (i reditelja, ako bude mogućnosti i scenografa, kostimografa...) sa akademija.
We're all mad here.

zstefanovic

Quote from: "angel011"Podržavam, naravno. I meni je to palo na pamet, sa sve gostovanjima i regrutacijom glumaca (i reditelja, ako bude mogućnosti i scenografa, kostimografa...) sa akademija.

Ах, како је лепо кад ми сви читате мисли.

Ако Јелена ово успе временом да формира као неко мало редовно језгро, дефитинивно бисмо имали још једну важну ствар у клубу.

zstefanovic

(имам мали предлог за име кружока/сцене/радионице/џепног позоришта: "Секунд вечности" по новели Драгутина Илића)

Mica Milovanovic

Zar ne bi bilo logičnije da se pozorišna radionica zove po Ilićevoj prvoj SF drami u svetu "Posle milijon godina"...
Mica

zstefanovic

Quote from: "Mica Milovanovic"Zar ne bi bilo logičnije da se pozorišna radionica zove po Ilićevoj prvoj SF drami u svetu "Posle milijon godina"...

Мићо-лишче стари. Мени није логичније: не звучи ми позоришно. Време је кључни фактор на даскама, а вечност је вечност. И тако....

А опет, ако се узме "После милион година" то је добар начин да се стално рекламира чињеница о првој НФ драми на свету.

Или још боље: (Мало) позорје "Драгутин Илић"

Ghoul

Quote from: "zstefanovic""После милион година"

ja glasam za ovaj naziv.

tako će ljudi stalno govoriti: 'evo, idem u pozorište posle milion godina!'
:lol:

zstefanovic

Quote from: "Ghoul"

ja glasam za ovaj naziv.

Ахахаха, добра фора, али си управо убио кандидата.

Из истих разлога као оно "Читам Живковићеву Последњу књигу"

"Драгутин Илић" би по мени било идеално. (или: Позоришна сцена "Секунд вечности")

Ghoul

Quote from: "zstefanovic"Ахахаха, добра фора, али си управо убио кандидата.

što, zoćina neposlednja knjiga je bila 'bestseler' – možda će i vaše milionsko pozorište da postane blokbaster! :idea:

Jake Chambers

Ja bih veoma rado učestvovao pišući scenarija, ali radionica je uvek tačno od kraja mog posla, što znači da bih uvek kasnio na sastanke  :cry:

angel011

Sam' ti piši, pa pošalji napisano.
We're all mad here.

Loengrin

Quote from: "zstefanovic"
Quote from: "Ghoul"

ja glasam za ovaj naziv.

Ахахаха, добра фора, али си управо убио кандидата.

"Драгутин Илић" би по мени било идеално. (или: Позоришна сцена "Секунд вечности")
Ево званично:

Нека свако пошаље предлог за назив будуће трупе, али резултати бирања имена не-е да буду пре него што трупа настави с радом (тј. покаже неке нове резултате).

Да вам преведем :evil: :
Ала сте се у'ватили најтежег посла, свака вам час'! :wink:

@WARLOCK
Сјајно, то нам треба! Где би ми без тебе били? Нигде, нигде! :lol:

СВИ ОСТАЛИ:

МОЛИМ ПРЕДЛАЖИТЕ ПРИЧЕ ЗА АДАПТАЦИЈУ!
Шаљите линкове, дајте наслове, без тога нема почетка.
Потом се бацамо на посао, па онда бирамо шта вреди и на крају у зноју лица свога (надам се не само мога) крећемо у реализацију.

Адаптација не мора да буде само за представу, има друштво Лазар Комарчић орне да снимају и филмове... јеР тако Ворлоцке?  :!:

Е саде, у потрагу за причом, витезови дасака које живот значе!

zstefanovic

Quote from: "Loengrin"
Шаљите линкове, дајте наслове, без тога нема почетка.[/b] Потом се бацамо на посао, па онда бирамо шта вреди и на крају у зноју лица свога (надам се не само мога) крећемо у реализацију.

Позоришна сцена "Драгутин Илић" приказује представу трупе "Секунд вечности". :)

Је ли човек написао прву НФ драму на овом дуњалуку? Јесте. Има ли нека установа са његовим именом? Нема, колико знам.

Нек се зове по њему и да се демократски изљубимо свим срцем.

drf

Dobro je to. Vidi samo da nema lijevih skrijetanja. A iako ima...

zstefanovic

Quote from: "drf"Dobro je to. Vidi samo da nema lijevih skrijetanja. A iako ima...

Сви су социјалдемократе колико сам видео, осим твога кумашина. Ал' и он ће ревидирати, нешто ми се јавља.

zstefanovic

Добра страна оваквог решења је да позориштанце "Драгутин Илић" може имати и друге трупе поред главне ("Секунд вечности").

Јелена?

Loengrin

Чекај, сад имамо два имена? Хм, и где ће да буде та сцена?
Како да се не слажем са именом сцене кад сама нисам имала никакав предлог, али 'секунд вечности' ми тако погребно звучи за назив трупе. Име трупе треба да буде некако упечатљиво и да голица машту, а овај 'секунд' то не чини.

zstefanovic

Quote from: "Loengrin"Чекај, сад имамо два имена? Хм, и где ће да буде та сцена?
Како да се не слажем са именом сцене кад сама нисам имала никакав предлог,

Па, ако не буде даљег отпора, видим да ћемо кружок, драмску секцију, сцену, позориштанце, позорје...  изгледа звати "Драгутин Илић". Аферим.  8)

Quote from: "Loengrin"али 'секунд вечности' ми тако погребно звучи за назив трупе. Име трупе треба да буде некако упечатљиво и да голица машту, а овај 'секунд' то не чини.

Ништа онда, ја само хтео да помогнем. Хајде ти, као спиритус мовенс, дај неке своје асоцијације. Може и описно, док не набасамо на лепо име.

zstefanovic

Quote from: "Ghoul"što, zoćina neposlednja knjiga je bila 'bestseler' – možda će i vaše milionsko pozorište da postane blokbaster! :idea:

8)

Ето елана, ето визије. Види се да си на Дизнију одгајен и преповијан. Слушајте и учите од овог момка, добри моји.

А и добро си рекао: што бисмо покретали да није лепо и забавно.

Биће нешто од ове замисли, Јелена, Бог и душе...

(И направи Гулу адаптацију Лептирице, или можете заједно. Нек расте овај саборни дух васколиког и ничим изазваног фандома.)

zstefanovic

Quote from: "Loengrin"МОЛИМ ПРЕДЛАЖИТЕ ПРИЧЕ ЗА АДАПТАЦИЈУ!

Пре који месец смо имали двоструки јубилеј: две деценије осфераног "Соколара"  и Тамног вилајета 1 (где је и "Ноћ која би могла променити све"). Дакле, могући кандидат је, рецимо

НОЋ КОЈА БИ МОГЛА ПРОМЕНИТИ СВЕ Владимира Лазовића

(Сад ће Бобан рећи да ја то предлажем због данашње потребе за српским нуклеарним програмом. И биће у праву  :D  )

drf

Podržavam adaptaciju pučem i uz veliki otpor svrgnutog precjenika. Jest ya dramu.

Ghoul

Quote from: "Loengrin"'секунд вечности' ми тако погребно звучи за назив трупе

meni 'sekund večnosti' dobro zvuči za natpis na spoljašnjoj strani vrata WC-a vašeg pozorišta.
:idea:

Milosh

Sedam pogleda na terazijski greben je kao stvorena da se pretoči u dramski tekst i postavi na pozornicu.

Kad je reč o scenarijima, imam ideju za scenario za ozbiljan, celovečernji film (što znači da nikad neće biti snimljen, ako i scenario bude napisan) po jednoj domaćoj priči tj. noveli, ali za sad neka ostane na tome.

Takođe, bila je svojevremeno priča oko radio drama, a gostovali su povodom toga u klubu jednog ponedeljka i neki ljudi sa Radio Beograda, šta je bilo s tim?
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

Quote from: "Ghoul"meni 'sekund večnosti' dobro zvuči za natpis na spoljašnjoj strani vrata WC-a vašeg pozorišta.

Nikad se ne zna, možde će jednog dana pisati LK prodakšn ispred najavne špice za Naživo: The Movie, tako da odmeravaj pažljivo svoje reči.  :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Jake Chambers

Quote from: "Milosh"
Quote from: "Ghoul"meni 'sekund večnosti' dobro zvuči za natpis na spoljašnjoj strani vrata WC-a vašeg pozorišta.

Nikad se ne zna, možde će jednog dana pisati LK prodakšn ispred najavne špice za Naživo: The Movie, tako da odmeravaj pažljivo svoje reči.  :lol:

Mislim da bi mu to bila najslađa kazna. Ja da napišem scenario, Loengrin da režira, a njega (odnosno "Dejana") da glumi Harvester. Buahahaha.  :lol: A jebeš mi sve ako ne bih tetku ubacio kao naratora. lol.

Loengrin

Quote from: "zstefanovic"НОЋ КОЈА БИ МОГЛА ПРОМЕНИТИ СВЕ Владимира Лазовића
(Сад ће Бобан рећи да ја то предлажем због данашње потребе за српским нуклеарним програмом. И биће у праву  :D  )

Zavisi da li si za ili protiv programa  :?:

Super je predlog, evo ja vodim već nekoliko lista predloga:
- za naziv trupe
- za adaptaciju
- za najbolje mesto na koje se može pobeći kada kod nas izbije nuklearna katastrofa :evil:
- itd...

Ej, narode, čitate li vi šta? (ja ne  :mrgreen: )
Nemojte da ovo bude jedini predlog!

Ghoul

Quote from: "Milosh"

ja ovo u najboljoj nameri, jer se naslov 'sekund večnosti' genijalno spaja sa onom definicijom teorije relativnosti (dakle, hard science / fiction!) o protoku vremena s ove ili one strane vrata WC-a.
dakle, predlog je savršeno witty & legit!

zstefanovic

Quote from: "drf"Podržavam adaptaciju pučem i uz veliki otpor svrgnutog precjenika. Jest ya dramu.

Он примопредао Породицу у моје руке онај дан, а Влада Тодоровић му честита и пита га овоооликих очију:
"Хоћеш ли сад напокон почети да више пишеш?"  :D

Ситан едит

zstefanovic

Quote from: "Milosh"Sedam pogleda na terazijski greben je kao stvorena da se pretoči u dramski tekst i postavi na pozornicu.

Још један предлог. Сад не стајте.

QuoteKad je reč o scenarijima, imam ideju za scenario za ozbiljan, celovečernji film (što znači da nikad neće biti snimljen, ako i scenario bude napisan) po jednoj domaćoj priči tj. noveli, ali za sad neka ostane na tome.

Па напиши га и нека буде стрип по којем ће се урадити филм :)

QuoteTakođe, bila je svojevremeno priča oko radio drama, a gostovali su povodom toga u klubu jednog ponedeljka i neki ljudi sa Radio Beograda, šta je bilo s tim?

И то ће се радити. Довешћемо урадника поново, не био вам ја њихов сарадник.

zstefanovic

Quote from: "Jake Chambers"Mislim da bi mu to bila najslađa kazna. Ja da napišem scenario, Loengrin da režira, a njega (odnosno "Dejana") da glumi Harvester. Buahahaha.  :lol: A jebeš mi sve ako ne bih tetku ubacio kao naratora. lol.

Хехех, демонске ли идеје, јеленских му рогова. Тетка рулз.

Ево још једне демонске: узмемо Дејанову причу и променимо јој метажанр у комедију. Ем би му доказали да хорор није жанр, ем је смех здрав.  8)

Ghoul

Quote from: "zstefanovic"Ево још једне демонске: узмемо Дејанову причу и променимо јој метажанр у комедију. Ем би му доказали да хорор није жанр, ем је смех здрав.  8)

da se dejanovih priča čitalo, možda bi se znalo da mnoge od njih već imaju naglašeno komičan ton budući da i njihov autor veruje u lekovitost smeha (što se i na ovom forumu, a i topiku, može primetiti).

što se tiče predloga za dramatizaciju, ja bih voleo da vidim dramu po bakićevih 'više od 90 fragmenata povratka', u kojoj đejk tumači hvaka a zstef prirodnu nepogodu.
:twisted:

scallop

Red bi bio da i ja kanem koju kap... :cry:
Miloš i ja da pravimo koprodukciju: ja 5 pogleda, a on 2 da bude sedam, ukupno... :cry:
Podržavam Ghoula za "Sekund večnosti" (ne na onim vratima). Dosta mi je LK ili DI. :x
Nemojte da mi dirate tetku. Bez tetke nema zabave na ovom sajtu. :wink:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Milosh

Heh, vidi stvarno, dodao sam još dva pogleda pride; neka, da bude i za nastavak.  :lol: