• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

NARATIVNA RADIONICA "LK" u 2008.

Started by Loengrin, 27-01-2008, 23:45:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Loengrin

Avaj, što nisi umesto tog mali milion napisala ime knjige ili filma  :wink:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

angel011

Isijavanje. The Dead Zone. Selo prokletih. Strvinarska uteha. The Scanners. Shocker. Nightmare on Elm Street. Đejson 6. Poltergajst. Konstantin. Potpaljivačica. The Gift. Stir of Echoes.

Mrzi me dalje da razmišljam. Motiv paranormalnih sposobnosti je jedan od najizrabljivanijih u hororu, nije uvek u glavnoj ulozi, ali se skoro uvek pojavi, makar neko ima neki predskazivački san.
We're all mad here.

Boban

protestvujem. paranormalno je SF motiv i pre ovih pobrojanih knjiga postoji bezbroj boljih i starijih, Više nego ljudski... Umiranje iznutra, Ubik.
Da li je moguće da smo svi potonuli u ova horor sranja i da ne vidimo ništa van toga?
Ako se nastavi sa ovakvim skrnavljenjem činjeničnog stanja biće svašta...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Loengrin

Bobane, da si pratio rad Narativne, kao što nisi, video bi da je slična tema bila čak dva puta na tapetu ali vezana za SF.

Inače, nije lepo što pretiš naokolo u 'dahijskom' maniru.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Ghoul

Quote from: "Boban"protestvujem. paranormalno je SF motiv

da je boban pazio na času u srednjoj saobraćajnoj, znao bi da se kaže 'protestujem' a ne 'protestvujem'. to 'v' mu je upalo iz stripova (možda iz onog V kao vendeta što ga onako lepo odštampa?)!

da je boban pazio na časovim narativne radionice, znao bi da su već 2put imali teme koje im spočitava da nisu.

da je boban pazio tokom bilo koje od 200ak naših rasprava o 'bezvrednosti horora', 'nazadnim pokretima', 'SF vs Horror' itsl, do sada bi možda naučio šta je motiv, i kakva je njegova veza sa žanrom, i ne bi ovako laički, kao pokvareni gramofon, ponavljao te nesuvislosti. boban je kao čovek koji je naučio da je kiseonik glavni sastojak vazduha (bar iz čovečje perspektive, ne po količini), i sad naivno očekuje da će svaka smesa gasova, svaki isprdak u kome u nekom procentu postoji kiseonik da bude dobar za disanje.

kad bi boban uopšte slušao druge, za njega bi bilo nade: npr, kad bi došao u utorak u dom omladine da mu na uvce ispričam šta je horor, kako je nastao, šta su motivi, koja je njihova uloga u gradnji žanra itd.
ali on ne sluša nikoga, i ostaće u neznanju.

:roll:
https://ljudska_splacina.com/

Boban

naravno da nisam pratio i da sam reagovao samo na poslednji post.
Odakle vam uopšte ideja da na ovakav način parcelišete stvari i da razdvajate horor od SF-a u jednom potpuno SF motivu?
Upravo ove knjige ili filmovi gore pobrojani su pokazatelj koliko je horor umišljena kategorija. "Selo prokletih" je horor samo zato što se neko plaši; OK, pa u 99% ostvarenja neko se plaši. Otkad su ESP moći horor: čitanje misli, pomeranje predmeta, paljenje vatre? Zaita ne razumem, kako je čitanje misli postao horor motiv?

ghoule, prepuručujem ti da nađeš negde čuvenu emisiju suočenja Lepe Lukić i Hanke Paldum. Mnogo ćeš moći da naučiš iz toga. Gledaj, to što ja imam praktično osnovnu školu a ti eto umalo da magistriraš, to što ti grozničavo paziš u svakoj situaciji kako se koja reč piše a mene boli kurac za to (korektori to odrade pred štampu ako do štampe dođe) neće promeniti odnos snaga: da je moje baratanje u srpskom jeziku, rečima, rečenicama, uklapanje i kombinatorika, te krajnji rezultat u vidu literarnih dela toliko iznad onoga što ćeš ti ikada jedva, povremeno, u trenucima ludačke lucidnosti moći uopšte i da pojmiš da rasprava na ovu temu i poređenje gotova da nema nikakvog smisla.

Ghoul

na stranu lektura i korektura, to sam pomenuo kao usputnu zajebanciju, sasvim nebitnu.

MNOGO BITNIJE:

Quote from: "Ghoul"kad bi boban uopšte slušao druge, za njega bi bilo nade: npr, kad bi došao u utorak u dom omladine da mu na uvce ispričam šta je horor, kako je nastao, šta su motivi, koja je njihova uloga u gradnji žanra itd.

Boban

horor kao motiv da, kao metažanr da... kao gradivni element pravih žanrova da.

Ghoul

Quote from: "Boban"Zaita ne razumem, kako je čitanje misli postao horor motiv?

veruj mi, ako bi čitao MOJE misli, to bi bio HORROR motiv!!!  :evil:  8)

angel011

Quote from: "Boban"protestvujem. paranormalno je SF motiv

Paranormalno se koristi i u hororu. Loe je pitala za paranormalno u hororu, i otud dela koja sam navela. Pobrojana su nasumično, kako mi je šta padalo na pamet, bez udubljivanja u hronologiju ili vrednost.

Pod "Selom prokletih" mislim na Karpenterovu verziju, ne na original, niti sam (ako primećuješ) pomenula "Decu prokletih".

Paranormalno može i te kako da bude upotrebljeno kao horor motiv, zavisi od načina na koji se tretira.
We're all mad here.

mac

Grešite kad žanrove posmatrate ekskluzivistički. Žanrovi nisu fioke, nego etikete.

Boban

potpuno je IMBECILNO posmatrati fenomen paranormalnog u umetnosti sa horor aspekta. Horor je tu prosta usputna posledica, a ključni aspekt je socijali ugao.

varvarin

Quote from: "Boban"
ghoule, prepuručujem ti da nađeš negde čuvenu emisiju suočenja Lepe Lukić i Hanke Paldum. Mnogo ćeš moći da naučiš iz toga
OK, ti i ja smo približno ista generacija: Kaži mi, oću da svisnem - šta ima u toj emisiji?????!!!!!!!

Loengrin

SF NIKO NIKADA NIJE NI ISKLJUČIVAO.
I da hoću ne bih znala kako se to radi.
Da se razumemo nisam ja ta koja je iz SF naziva društva izbacila S. Diži frku da se to S vrati i ja ću ti pomoći, a do tada, molim te, ne tumači nego pitaj... ako ti se ne gadi.

Quote from: "Boban"...korektori to odrade pred štampu...
A često i ne (Blagoje Jankovski vs. Blagoje Petrovski)  xscatt

@Ghoul
Utorak? (stao mi bubreg)

@Varvarin
eeeeE! Kuj ti kriv što nisi gled'o  :evil:

Ghoul

Quote from: "varvarin"
ghoule, prepuručujem ti da nađeš negde čuvenu emisiju suočenja Lepe Lukić i Hanke Paldum. Mnogo ćeš moći da naučiš iz toga
OK, ti i ja smo približno ista generacija: Kaži mi, oću da svisnem - šta ima u toj emisiji?????!!!!!!!

ma boban je bre ko pokvaren gramofon, stalno vrti jedno te isto u krug.
ovo je već pominjao negde - radi se o sukobu školovane i neškolovane (gde, naravno, happily for boban, ona neškolovana ispadne najpametnija, ili tako nekako)... :roll:

Boban

uvek je tako, ghoule, jer neškolovan ako ne vredi može samo ovce da čuva, a školovan i kao najbezvezniji može da se duva da ima to što ima.

scallop

Quote from: "Loengrin"
Da se razumemo nisam ja ta koja je iz SF naziva društva izbacila S.

Ko bi rek'o da ćeš baš ti da mu to saspeš u njonju.

Sad sa fantastikom nije nigde, a Ghoul je u meta-žanru (ako se to tako zove) i udobno mu je.

Ghoule, onaj fazon sa Lepom i Hankom će uvek biti tupav. Ciga je to rekao bolje: "Ne zna dete šta je sto kila - uzme i nosi."
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

PTY

Quote from: "Loengrin"... Da se razumemo nisam ja ta koja je iz SF naziva društva izbacila S...

:shock:
izbacili S??
ko?
kada?
gde?

Ghoul

Quote from: "Đehouva":shock:
izbacili S??
ko?
kada?
gde?

OSTALI SAMO DUGMIĆI, HI HI HI!

angel011

Quote from: "Đehouva"
izbacili S??
ko?
kada?
gde?

Ne znam tačno kada je to bilo, ali zvaničan naziv društva je već neko vreme Društvo ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić", ne Društvo ljubitelja naučne fantastike "Lazar Komarčić". ABN već dugo kuka zbog toga.
We're all mad here.

PTY

Pa dobro, u tom kontekstu mi nekako i ne smeta, ali... stvarno nisam znala da se to tako radi...  :(

scallop

Quote from: "Đehouva":shock:
izbacili S??
ko?
kada?
gde?

To je bilo kad se ponadao da će malo da pliva niz maticu.  :evil:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

Ako ćemo iskreno društvo ljubitelja naučne fantastike koje je registrovano 1981. godine prestalo je da postoji 1997. godine... sasvim slučajno neposredno pre toga ja sam napustio klub zbog samovolje tadašnjih čelinka (ABN i Skrobonja kao vođe - da uprkos izglasanom stavu na vanrednoj skupštini da se društvo ne oglašava u sredstvima javnog informisanja povodom studentskog protesta... bla bla bla...) Nakon toga, registrovano je neko novo udruženje građana pod istim imenom ali drugačijeg prefiska, a ja nisam bio ni u krugu od 100 kilometara od toga. ABN koji je u svemu tome učestvovao donekle zapravo snosni nesvesno najveću krivicu jer je boreći se protiv mene i radmila (zbog našeg protivljenja da se klub bavi politikom - ja sam se povukao a radmilo se posvetio udaji kčerke u Ameriki) zapravo omogućio da horor snage zaposednu klub i učine od njega ovo što je danas... izbacivanje ABN-a iz kluba posle svega bilo je samo jagoda na torti.

Loengrin

Quote from: "scallop"
Quote from: "Loengrin"
Da se razumemo nisam ja ta koja je iz SF naziva društva izbacila S.

Ko bi rek'o da ćeš baš ti da mu to saspeš u njonju.
Sori ako sam otkrila javnu tajnu.

Quote from: "Ghoul"OSTALI SAMO DUGMIĆI, HI HI HI!
Ima i bolja, nakon saobraćajke (sletanje s puta i prevrtanje punog kamiona) vozač zove kolegu, ispriča šta mu se desilo i kaže da nije poveđen.
- A kamion?
- Od kamiona niš', sam' točKOvi. (nesrećnim glasom)
- Aman kako li si živ kad ostaše samo točkovi.
- Ma ne, sam' točkOvi su otpAli.
Od tada kad god mi se namesti zgodno ja kažem 'od ____ niš' sam' točkovi'

Quote from: "Boban"Ako ćemo iskreno društvo ljubitelja naučne fantastike koje je registrovano 1981. godine prestalo je da postoji 1997. godine... sasvim slučajno neposredno pre toga ja sam napustio klub zbog samovolje tadašnjih čelinka (ABN i Skrobonja kao vođe - da uprkos izglasanom stavu na vanrednoj skupštini da se društvo ne oglašava u sredstvima javnog informisanja povodom studentskog protesta... bla bla bla...) Nakon toga, registrovano je neko novo udruženje građana pod istim imenom ali drugačijeg prefiska, a ja nisam bio ni u krugu od 100 kilometara od toga. ABN koji je u svemu tome učestvovao donekle zapravo snosni nesvesno najveću krivicu jer je boreći se protiv mene i radmila (zbog našeg protivljenja da se klub bavi politikom - ja sam se povukao a radmilo se posvetio udaji kčerke u Ameriki) zapravo omogućio da horor snage zaposednu klub i učine od njega ovo što je danas... izbacivanje ABN-a iz kluba posle svega bilo je samo jagoda na torti.
I sad... šta? Mislim, šta ti predlažeš?
Iskreno na ovo prethodno mogu samo da kažem 'aha' i nikom ništa. Na kraju krajeva, mogu da razumem to 'devičansko' svi su protiv mene, mogu da razumem i da nemaš više živaca za sve u vezi kluba, ali ne mogu da podržim dizanje sidra, pa onda sporadično trubljenje gromoglasnom sirenom iz daljine. Iskreno, mrzim dovikivanje. I prestani da zvučiš kao nostalgični starac Fočo od 100 leta, jer od toga nema 'leba, nego počni da funkcionišeš kao deo društva, a ne kao ogorčeni pojedinac. Tako jedino možeš nešto da promeniš.

angel011

Ko kaže da Boban želi nešto da menja?
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "Boban"Ako ćemo iskreno društvo ljubitelja naučne fantastike koje je registrovano 1981. godine prestalo je da postoji 1997. godine... Nakon toga, registrovano je neko novo udruženje građana pod istim imenom ali drugačijeg prefiska, a ja nisam bio ni u krugu od 100 kilometara od toga. ABN koji je u svemu tome učestvovao donekle zapravo snosni nesvesno najveću krivicu ...

zanimljivo.

ako je gore izrečeno tačno, onda ispada da se današnje društvo sa istim imenom lažno predstavlja kada u promo-emitoru, na sajtu, javnim nastupima, beokonu i drugde tvrdi da postoji dvajes i kusur godina, da mu je dr zoća bio među osnivačima, itd itd.

umesto toga, po bobanu, trebalo bi da se kaže da sadašnji LK postoji tek 10ak godina, da su mu osnivači ABN i skrob, i da je to sasvim drugo društvo od onoga osnovanog 1981.

tako bar ja razumem ovo što gore piše.

Loengrin

QuoteKo kaže da Boban želi nešto da menja?

Ako je tako, onda jedva čekam ponedeljak.

Zanima me da li je bilo horor priča ili filmova u kojima glavni lik ne sme da zaspi, jer čim zatvori oči i počne da sanja, stvara novi svet u kom se probudi i ne može u onaj prethodni...
Na to sam donekle naišla u eXistenZu ali nisu snovi bili u pitanju, te nije paranormalno u pitanju i nije horor.

angel, hvala na primerima, a sto se tice izrabljenosti teme u hororu, reci za koju ti misliš da nije izrabljena. Možda i ne bi trebalo da sužavamo izbor, ali sve je više halavuždi ili običnog pokolja, pa smo hteli da to zaobiđemo donekle.

Ako neko ima dodatnu ideju 'let him/her spik nau...' pliz  :lol:

edit:

@Ghoul:
Pitaj scallopa

angel011

Quote from: "Loengrin"Zanima me da li je bilo horor priča ili filmova u kojima glavni lik ne sme da zaspi, jer čim zatvori oči i počne da sanja, stvara novi svet u kom se probudi i ne može u onaj prethodni...

Bila je jedna epizoda Zone sumraka koja liči na to, samo što to nije bio horor.

I Grad tame je donekle ličio na to, ali ni to nije niti paranormalno niti horor.

Ne mogu da se setim neke određene teme koja je manje od ostalih izrabljivana u hororu, niti sam se bunila protiv ove teme kao takve, samo protiv toga da se okarakteriše kao "manje izrabljivana", jer to nije. A inače je zanimljiva za razgovor.

Ako je samo do izbegavanja koljačine, hektolitara krvi i tona iznutrica, onda je dovoljno da taj deo naglasiš, i da tražiš da priča bude o horor filmovima/pričama/čemugod u kojima ima elemenata fantastike (jerbo se radi o društvu ljubitelja iste :lol: ) i u kojima nema klanja, klanja i klanja, niti su pravljeni po krv-džigerica-krv principu.
We're all mad here.

Boban

mnogo me iritira što su mi neki prirodni saveznici tupoglaviji nego što mogu da podnesem a prirodni oponenti bistriji nego što je potrebno.

Loengrin

Quote from: "angel011"samo protiv toga da se okarakteriše kao "manje izrabljivana", jer to nije
Jes' vala, kad pogledam danas malo to ga ima što je ostalo neizrabljeno (sem ponekad pameti  :evil: )

Ne tražim da pričamo o filmovima (to je ovde nekako krenulo).

U meni su koljački horori koliko god izopačeni bili dovodili do zevanja (ako nisu imali još nešto drugo kao potporu) ili kod filmova do pauziranja filma i razgledanja specijalnih efekata.
Horor koji je kod mene izazivao pravu rekaciju je poremećaj logike, psihe, percepcije, strah ne od fizičke već od psihičke ugroženosti ili izlaženje na kraj sa nečim što ostali ne vide, ne čuju, ne razumeju.

Tu je zaista SF osnova, ali sam želela da pretegnemo na stranu horora koji se iz svega toga može izroditi. Naravno, niko neće stradati ako ubaci neko čudovište ili ubije nekog u priči, ali osnova treba da bude nešto više. Hmm, lepo smo tu temu razradili prošlog ponedeonika, šteta što niste bili. E, zato, dođite prekosutra  :D

Quote from: "Boban"mnogo me iritira što su mi neki prirodni saveznici tupoglaviji nego što mogu da podnesem a prirodni oponenti bistriji nego što je potrebno.
Jbt! Isti Bilbo pod drvetom!
    "I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
Hoću reći, u tom stilu je. :?:

Ghoul

Quote from: "Boban"mnogo me iritira što su mi neki prirodni saveznici tupoglaviji nego što mogu da podnesem a prirodni oponenti bistriji nego što je potrebno.

zar ti to jasno ne pokazuje da se družiš sa pogrešnim ljudima (tj tupima, umesto bistrima)? i zar to ne govori nešto i o tvojoj bistrini?

nego – zašto su 2 lidijina posta izbrisana odavde, & by whom? kakve se ovo mutne radnje i cenzure dešavaju ovde?

Loengrin

Wtf? Na ovoj strani? Kad se to desilo? Pa sve vreme sam ovde, nisam primetila.
Đahve, šta ti kažeš?

edit: e j... sad moram da idem.

PTY

Ne, ne, dobri ljudi, nema nikakvih mutnih radnji... ja sam oba posta "očistila" a onda ih je Boban uklonio. Verovatno njegov poslednji komentar ima neke veze sa tim, ali... u prvom postu sam pitala isto ono što i Ghoul pre mene, a za moje pitanje u drugom postu... nekako sam došla do zaključka da me odgovor zapravo i ne zanima...   :(

Boban

žao mi je što nisam video nijedan od ta dva lib posta.
Ajde šta je bilo u drugom...
Inače, komentar se ne odnosi na tebe.
Samo mi Loni-lako ćemo ide na živce, taj otužni pristup da ništa nije bitno sem da zabava ide dalje.

PTY

Pa, bilo je pitanje nekako u fazonu kako se to danas krivica svaljuje na tebe, kad nisi bio ni u 100km radijusu, i tako to... a onda mi palo na pamet da me odgovor zapravo i ne zanima, jer će najverovatnije, tojest svakako biti besmislen...  :roll:

Plus, užasava me perspektiva prirodnog savezništva, kad već imam u vidu da i ja slično reagujem na Loni-lako ćemo - ijade...    :cry:

Boban

ljudi su skloni stereotipima, a ja sam prirodni krivac za sve. ABN je u prelomnom trenutku za klub izabrao Skrobonjinu stranu zbog njegovog pristajanja na politički angažman i zapravo zadao smrtni udarac svojoj ideji jer u okruženju samo horora što je ubrzo klub postao on morao da otpadne. Da je klub kraj prošlog milenijuma dočekao sa mnom i radmilom i još nekim ljudima uz nas ta prevlast ne bi bila tolika, a svakako ne bi imala ovakve fatalne posledice.
Mene optuživati za nekakav zaokret ka fantastici, pa to je besmisleno, pogledajte samo moje priče koje su pobeđivale na prvim konkursima kluba 1981-4... "Noć koja neće doći" čista fantazmagorija ili "Demon straha" esencija horora, u Tamnom vilajetu 2 postoji samo jedna jedina SVEMIRSKA fantastika... moja! Tu stupa na delo Radmilo koji ni dan danas nije shvatio moju poetiku pristupa fantastici (vrlo vrlo širok i slobodan SF) već je naseo na ABN-ovo trućanje o zaokretu nakon Antologije alternativne srpske fantastike koji je bio pokušaj da se SF ugura u glavni tok, a ne da se glavni tok ugura u naš SF... bilo kako bilo, ja sam potpuno nevin po svim tačkama navoda i dosledan toliko da to već postaje dosadno.

PTY

Ti ćeš sad verovatno opet da posegneš za celim gadem dijapazonom pavijana i tropike i vrućina i svega toga, ali... ja stvarno ne vidim horor danas u klubu.
Zapravo, ne vidim ga ni van kluba.
Ne vidim ga uopšte u fandomu.

scallop

Jel' mogu ja ovo da uzmem za rezervni potpis? :roll:

Pošto tu tvoju poetiku fantastike nisam shvatio, mora da spadam među tvoje prirodne saveznike. :shock:

1997. godine i LK se praktično ne sećam (argument više za Šefa). Iz tog perioda se sećam nekog haosa sa FRP-ovcima, a Skrobovo šefovanje sam omašio. Amerike smo uključili u program krajem 1998.

Boban ovde faulira istinu: priča je bila o tome kako je SF izgubio S, a ne ko je davao podršku studentima i menjao Statut. I dalje tvrdim da je S nestao da bi Boban skinuo žanrovsku mrlju sa svoga lika i dela. Iz tog vremena datira i šurovanje sa Jerkovim, a zajednički blok priča F i SF je prilično benigna posledica.

Bobanova mera od 100 km. spada u priču o Lepi i Hanki, t.j. ne zna on da km ima 1000 mm. :x

angel011

Quote from: "scallop"ne zna on da km ima 1000 mm. :x

To ne znam ni ja.  :lol:
We're all mad here.

Boban

vidiš, radmilo, kako se moja dobra volja i otvorenost ka SVIM vidovima fantastike najednom tumači kao moja najveća mana.

Rile

Quote from: "angel011"
Quote from: "Đehouva"
izbacili S??
ko?
kada?
gde?

Ne znam tačno kada je to bilo, ali zvaničan naziv društva je već neko vreme Društvo ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić", ne Društvo ljubitelja naučne fantastike "Lazar Komarčić". ABN već dugo kuka zbog toga.
Na mojoj članskoj karti od pre četvrt veka piše Društvo PRIJATELJA    
naučne fantastike dakle pojma nemam o kojim društvima se ovde raspravlja!

Loengrin

Samo mi Loni-lako ćemo ide na živce, taj otužni pristup da ništa nije bitno sem da zabava ide dalje.
Ти си изгледа што изгледа имају проблем с видом, кад све видиш тако искривљено.

Лако ћемо, да баш тако. Да ми је по динар за сваки пут када сам то чула, сад бих живела у неком рају на мајчици Земљи, али замисли, чак ми ни тада не би било једино важно да забава иде даље. Површнији закључак нисам скоро чула.

Ок, прошли смо део где твоје неразумевање саговорника потиче од површног посматрања и мање или веће неинформисаности. Хајде сад да пређемо на то како твоје изјаве могу врло лако бити протумачене како је теби, заправо, криво што клуб није црк'о истог трена кад си ти одлучио да укинеш свој креативни допринос и претвориш се у мапет Волдорфа или можда Стетлера, или можда обојицу одједном. Кажем да те изјаве могу бити протумачене тако, ако човек крене да их тумачи на твој начин. На сву срећу, нико сем тебе то не ради.

Нико се овде не упиње да те убеди у нешто у шта не верујеш, али су твоји мотиви и жеље постали крајње неразумљиви услед свог тог добацивања из далека. Јесте, видела сам те и у клубу, долазиш ти повремено... и тада ћутиш или уздишеш. Јбт. речник за то немам, кажи шта хоћеш, кажи шта нећеш, само, у том случају ћеш морати с дужном пажњом да саслушаш све оне који су и тебе слушали и да покушаш да разумеш све оне који се труде да тебе разумеју (или те можда већ разумеју) и тек онда да одлучиш шта прихваташ, а шта не.

Ако немаш живаца за све то... па, шта ти ја ту могу. Свако од нас има своје зубе да стеже, своје од 1 до 10 да броји и свој ваздух да држи док рони кроз овај хаос у потрази за неким смислом.

За крај додајем само да ме твоје тренутне реакције невероватно подсећају на ISBN 86-7781-024-2 страна 27 десно. Разумеш ли ти шта тај уопште хоће?

Boban

Ako ja gotovo nikada ne dobijam odgovore na svoja pitanja, nema razloga da se i drugi nadaju drugačijem ishodu. Možemo da hodamo jedni pored drugih, svako sa svojim dilemama i pitanjima, bez stvarne komunikacije i saradnje.
Milion stvari je gurnuto pod tepih da se ne bi uzburkavale strasti, OK, neko treba i da živi sa tim. Ja svakako neću, kao što nikada nisam i uvek na kraju ispadnem grbav jer, bože moj, postoje stvari o kojima se ne priča javno.

Kao i u mnogim drugim oblastima pokazalo se da oni sebičniji bolje prolaze. Praksa za ovih gotovo tridesetak godina druženuja pokazala je da postoje tri vrste osoba: sebični koje boli kurac za sve ostale; oni su najbolje prošli; oni srednji koji pokušavaju da budu na svakoj strani po malo i oni koji su mnogo više dali nego što su dobili. Čudne su to stvari, loni; jedini problem je u tome što posla nas ostaje ono što smo dali a ne ono što smo grozničavo otimali celog života. Mada, s druge strane, koga još boli kurac šta će biti jednog dana?

scallop

Quote from: "angel011"
Quote from: "scallop"ne zna on da km ima 1000 mm. :x

To ne znam ni ja.  :lol:

Da si dobro odslušala tu opštu hemiju danas bi znala da su dometi proporcionalni uzletima. :wink:

scallop

Quote from: "Boban"vidiš, radmilo, kako se moja dobra volja i otvorenost ka SVIM vidovima fantastike najednom tumači kao moja najveća mana.

Navrati da jecamo zajedno. :cry:

Ali, zbog razumevanja, objasni kako to da ako ABN i ja zagovaramo SF, Skrob - horor, a ti si otvoren k'o lubenica, na kraju ostane - fantastika? A, krivi ABN i Skrob!  :?

Loengrin

Quote from: "Boban"Ako ja gotovo nikada ne dobijam odgovore na svoja pitanja, nema razloga da se i drugi nadaju drugačijem ishodu.
Možemo da hodamo jedni pored drugih, svako sa svojim dilemama i pitanjima, bez stvarne komunikacije i saradnje.
Milion stvari je gurnuto pod tepih da se ne bi uzburkavale strasti, OK, neko treba i da živi sa tim. Ja svakako neću, kao što nikada nisam i uvek na kraju ispadnem grbav jer, bože moj, postoje stvari o kojima se ne priča javno.

Kao i u mnogim drugim oblastima pokazalo se da oni sebičniji bolje prolaze. Praksa za ovih gotovo tridesetak godina druženuja pokazala je da postoje tri vrste osoba: sebični koje boli kurac za sve ostale; oni su najbolje prošli; oni srednji koji pokušavaju da budu na svakoj strani po malo i oni koji su mnogo više dali nego što su dobili. Čudne su to stvari, loni; jedini problem je u tome što posla nas ostaje ono što smo dali a ne ono što smo grozničavo otimali celog života. Mada, s druge strane, koga još boli kurac šta će biti jednog dana?
Sve sam to već razumela i mogu da ti kažem da se, za razliku od tebe, veoma čuvam generalizacije, jer kad-tad navede čoveka da silno pogreši.
U prevodu, ne pripisuj mi ono što nisam uradila/rekla.

Što se nadanja tiče, odavno sam naučila da se ne nadam onom što mi već nije u ruci ili se već nije desilo. Naučila sam odavno i to da je čovek često suviše gord da zatraži pomoć, suviše sujetan da bi priznao grešku, suviše ohol da prihvati nečiji dobar savet, suviše sebičan da podeli uspeh i suviše samoživ da bi se radovao tuđoj sreći. Naučila sam, takođe, da nije baš uvek tako.

Boban

Kada bi se svi nadali samo onome što su već ostvarili, nikakvog napretka u ljudskom rodu ne bi bilo.

Ghoul

Quote from: "Boban"Kada bi se svi nadali samo onome što su već ostvarili, nikakvog napretka u ljudskom rodu ne bi bilo.

fala bogu azatotu što ljucki rod pored svojih loengrina ima i svojih boBAna!  :lol:

Loengrin

Meni je nada kao i gledanje u pasulj, zabavna, ali ne od presudnog značaja. Naravno da sanjam i želim, ali me najviše raduje da ono što mi je na pameti detaljno isplaniram, a potom zavrnem rukave i dam sve od sebe da to i ostvarim. Sve što nije samo u mojoj moći, opet ne zavisi od nade, već od dobre volje (ili loše) svih uključenih.

Ghoul

nego, ako je ćutanje odobravanje, onda ispada da sam ovo dole navedeno tačno interpretiro!

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Boban"Ako ćemo iskreno društvo ljubitelja naučne fantastike koje je registrovano 1981. godine prestalo je da postoji 1997. godine... Nakon toga, registrovano je neko novo udruženje građana pod istim imenom ali drugačijeg prefiska, a ja nisam bio ni u krugu od 100 kilometara od toga. ABN koji je u svemu tome učestvovao donekle zapravo snosni nesvesno najveću krivicu ...

zanimljivo.

ako je gore izrečeno tačno, onda ispada da se današnje društvo sa istim imenom lažno predstavlja kada u promo-emitoru, na sajtu, javnim nastupima, beokonu i drugde tvrdi da postoji dvajes i kusur godina, da mu je dr zoća bio među osnivačima, itd itd.

umesto toga, po bobanu, trebalo bi da se kaže da sadašnji LK postoji tek 10ak godina, da su mu osnivači ABN i skrob, i da je to sasvim drugo društvo od onoga osnovanog 1981.

tako bar ja razumem ovo što gore piše.