• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

HOĆE LI TADIĆ MIRNO PREDATI VLAST?

Started by drf, 30-01-2008, 00:36:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

drf

Rile

Quote from: "DušMan"Moja je procena da Tadić pobeđuje sa 10% razlike. Barem.

Тадић побеђује са 7,62 посто разлике...

Alexdelarge

Tadic pobedjuje sa jednim glasom viska i to mojim,posto sam odlucio da iz statusa spavaca u nedelju u poslednjem satu glasanja postanem nestranacka licnost tadicevske provenijencije.

Bas kao i 2000. god.,opet im je potrebna moja pomoc.

Ova vlast mi je ipak pruzila neka sitna zadovoljstva kao sto su civilno sluzenje vojnog roka,mogucnost da gledam neke strane bendove,mogucnost da citam neke stripove odnosno da se neko uopste bavi izdavanjem stripova,adsl net umesto sporog dial-up,a to indirektno znaci besumucno downloadovanje velikog broja filmova itd.Za hacijendu i Moniku Beluci sam cu se pobrinuti.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

DušMan

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

DušMan

Evo, u propagandnom programu Radikala, Vučela tvrdi da će svi koji su glasali za SPS glasati za Nikolića. Konačno je došlo vreme da partizani glasaju za četnike. Živela istorija!
A Tadić na Trgu spominje Dositeja, Vuka, Andrića i ostale masone.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

zstefanovic

Мада сам срећан политички пензионер од 5. октобра 2000. приметио бих да Фипа, Алекс и Истребљивач имају нешто прецизнију слику шта се у ствари дешава, него неки њихови цењени саговорници и кумови.

У то сам уверенији сад кад сам одгледао финиш кампање.

Quote from: "Ralf"Nope. 90-ih je bilo problema i sa glasovima. CESID je objavio publikaciju o lažiranju glasova izbora devedesetih godina...

ЦЕСИД још није објавио публикацију како су они сами учествовали у лажирању црногорског референдума за отцепљење. Али ће неко већ објавити.  :D
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Kastor

Quote from: "zstefanovic"како су они сами учествовали у лажирању црногорског референдума за отцепљење.

Misliš osamostaljivanje?
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

zstefanovic

Quote from: "Kastor"
Quote from: "zstefanovic"како су они сами учествовали у лажирању црногорског референдума за отцепљење.

Misliš osamostaljivanje?

Е то... Него сам заборавио како се каже латиницом :)

drf

Prvo su se otcijepili, pa osamostalili.

Tex Murphy

Quote from: "drf"Prvo su se otcijepili, pa osamostalili.

Osamostalili? Zar već? Kakav crnjak, pa MI smo se otcijepili još devedeset druge, a još se nismo osamostalili  :twisted:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Antonius

Quote from: "zstefanovic"ЦЕСИД још није објавио публикацију како су они сами учествовали у лажирању црногорског референдума за отцепљење. Али ће неко већ објавити.  :D
Naravno, pravda ne postoji... Teorije zavere... 'Ajde molim vas. Pričajmo uz argumente.

No, to nije tema ovog topica. Mislim da da. Ukoliko izgubi predsedničke izbore, predsednik Boris Tadić će mirno predati svoju poziciju.

EKSTREMISTA

Radikali su svesni da nikad nisu bili bliži pobedi i zato sigurno neće blejati ako demokrate pokušaju krađu.Mnogo je zle krvi,Srbija je žestoko podeljena i zato se nadam da DSu takva ludost neće pasti na pamet.Milova mafija je mogla da namesti referendum i pošalje svoje simpatizere da slave unapred jer su imali silu u svojim rukama dok bi u Srbiji  tako nešto bilo mnogo opasno jer ni jedna stranka nema apsolutnu kontrolu nad aparatom prinude.
Tadić je u drugom krugu sam odradio kampanju za Nikolića-prljavštine koje je o radikalima plasirao njegov štab,hvatanje za poslednju slamku spasa-ozloglašenog četničkog vojvodu Šešelja,pomešano sa smehotresnim upozorenjima "ekonomskih eksperata" i ružičastim obećanjima evropskih prijatelja("Glasajte za Tadića i živećete dobro kao mi",reče rumunski predsednik),uvredljivih za svakog čoveka sa pola mozga,pa sve začinjeno sa tužnom Tadićevom slikom sa mitinga-slikom gubitnika koji u nemoći urla i sumanuto maše rukama,ne samo što odbijaju takozvane demokratske spavače i neopredeljene već će sigurno navesti i neke apstinente da iz inata glasaju protiv njega.
Boris je i iz "demokratskog inozemstva" dobio šipak,kao da su sa saopštenjem EU da će priznati svakog kandidata koga narod demokratski izabere, konačno odlučili da prekinu da nas foliraju i jasno nam poručili:-Srbi,koliko god nam se vi uivlačili i ispunjavali sve naše uslove i koliko god vam bio demokratski predsednik,za nas ste i dalje ista gamad i jebaćemo vas i dalje dok vas ne svedemo na beogradski pašaluk kao što smo planirali.
Koštunica je kao najpremazaniji srpski političar postupio potpuno očekivano i dao Tadiću ponudu za koju je znao da je ovaj neće prihvatiti svestan da bi Borisov poraz mogao da bude i njegov sopstveni.
I posle svega toga,Tadić je kao grogirani bokser uleteo u ring na tv duel Tomi Nikoliću,sveže dopingovanom posle posete Medvedevu koji ga je razbucao sa 7:1 u bodovima kao poslednjeg amatera iz Male Moštanice koji se umesto da se uzda u svoje sposobnosti,sve vreme okretao treneru iza ringa Nebojši Krstiću tj.napisanom tekstu svog izbornog štaba.
Borisu je sada svaka pomoć dobrodošla pa ako mu nije bilo dovoljno što su ga podržali Nikola Tesla i Ivo Andrić,valjda će ga izvući Novak Djoković u subotu.
Istina,korisniji bi mu bio doček neposredno posle OziOpena ali Srđan Đoković očigledno nije bio zaboravio koliki mu je reket tražila Yellow mob za zemljište za teniski centar pa je očigledno sačekao pravi trenutak da tvrdi pazar.Nena veze,žutima sigurno sad nije do cenkanja,dobro će im doći glas svakog punoletnog klinca koji se u subotu pojavi ispred Skupštine.
Ne znam,sve je moguće u zemlji Srbiji i stvarno je nezahvalno prognozirati(pogledajte kladionice),ali mi se čini da bi Borisa još jedino moglo da spase ako bi mu Putin u subotu uveče sleteo helikopterom u dnevnu sobu.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Tex Murphy

Čak i u ova turobna i mračna vremena, nađe se poneko odlično i interesantno štivo na ovom forumu, a pri tom mislim prvenstveno na analize BladeRunnera i Ekstremiste upravo na ovom topiku!  :!:  Keep 'em cummin'!
Genetski četnik

Antonius

Ne znam propuštam li nešto... Nekome je stvarno zabavno čak i pri pomisli da pobedi Nikolić?

Čini mi se da se situacija ipak ne percepira ozbiljno koliko je neophodno. Neko ovde ne zna šta predstavlja SRS!?

Da li je moguće da nekome predsednički izbori predstavljaju vid zabave?

Cornelius

Quote from: "Ralf"

U istoj meri kao i crna hronika. Ljudi najradije čitaju ko je šta ukrao, ko je došao da mu se osveti, sa koliko hitaca mu je ubijena porodica... Tako i izbori imaju svoju privlačnost kroz morbidnost kandidata, plus sve one morbidarije koje iščekuju Srbe posle izbora. Trenutno, najružnije stvari najbolje prodaju novine, TV program i ostale zaglup-medije.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

drf

Ralfe, ovi izbori su za predsednika, praktično beznačajni za tzv. put ka Evropi.
Tenzija koja je napravljena me i podstakla da malo zavrzujem oko teme.
Ovo nije referendum. Ni za šta.

Antonius

Nisu beznačajni. Setih se upravo Maje Gojković... Kada je postala gradonačelnica, Novi Sad je izgubio gomilu kontakata...

Evropa i Svet znaju ko su radikali.

Pobedom Nikolića šalje se jako loša metafizička poruka ostatku... Da je svest naših ljudi i dalje ostala na niskom nivou... Ipak je šef SRS-a napisao knjigu "Evropska unija - satanistička tvorevina", nalazi se u Hagu... SRS imaju stav da Srebrenica "ne postoji"...

I, kao što bih trapavo rekao kada me mrzi da objašnjavam - "sve ima veze sa svačim". Sve je u interakciji. NARAVNO da je bitno da Nikolić ne bude predsednik... Čak i da si poptuno u pravu, da neće ništa promeniti na praktičnom planu, pobeda Nikolića (po 100-ti put...) je jako loša metafizička poruka.

drf

Evropu i Svet ne uznemiravaju lik i delo izabranika ako posao odmiče.

zstefanovic

За изборе немам шта паметно да додам (а не би ни било лепо, с обзиром на то да сам негласач), али ево оф-топика.

Quote from: "zstefanovic"ЦЕСИД још није објавио публикацију како су они сами учествовали у лажирању црногорског референдума за отцепљење. Али ће неко већ објавити.  :D
Naravno, pravda ne postoji... Teorije zavere... 'Ajde molim vas. Pričajmo uz argumente.

Какве сад "завере"? Ово је обична теорија намере... :)

Не знам колико заиста знаш ситуацију око референдума, али би се могло свести на следеће: две најјаче братске  странке, црногорске усташе и црногорски комунисти (мислим на геополитичке категорије, не етичке) су, уз учешће београдских рођака, заједнички спровеле референдум. По спољном сценарију.

Мање-више је све остало у породици, а остали фактори су за сада статисти: српске, шиптарске, муслиманске и хрватске странке.

Сва друга прича око тога је била неопходно замајавање, не би ли био привид да се глупи народ ишта пита.

То опет значи да је цела ствар привремена и провизорна и да ће "самосталност"  и читава ова позиционо-опозициона гарнитура нестати истог момента кад буде геополитички неупотребљива.

А о томе се већином одлучује у Москви, Лондону и Вашингтону, а не у Подгорици и на Дедињу.

П. С.

И молим све да не називају Европску унију "цела Европа" јер је географски гледано -- то тек њена западна половина ;)

ЕДИТ: типоси.

zstefanovic

Quote from: "Cornelius"

U istoj meri kao i crna hronika. Ljudi najradije čitaju ko je šta ukrao, ko je došao da mu se osveti, sa koliko hitaca mu je ubijena porodica... Tako i izbori imaju svoju privlačnost kroz morbidnost kandidata, plus sve one morbidarije koje iščekuju Srbe posle izbora. Trenutno, najružnije stvari najbolje prodaju novine, TV program i ostale zaglup-medije.

Нека, то је начин како се чисти социјални гној. Живела жута штампа!

Antonius

Quote from: "zstefanovic"За изборе немам шта паметно да додам (а не би ни било лепо, с обзиром на то да сам негласач), али ево оф-топика.

Какве сад "завере"? Ово је обична теорија намере... :)
Ne možeš to reći za CESID jer ne postoje dokazi. Dakle, čisto nagađanje. (da ne upotrebim težu reč...)

Quote from: "zstefanovic"Cрпске, шиптарске, муслиманске и хрватске странке.
Srpske, albanske, bošnjačke i hrvatske.

Quote from: "zstefanovic"И молим све да не називају Европску унију "цела Европа" јер је географски гледано -- то тек њена западна половина ;)

Ima li nekoga ko ne misli da je ovo najbitniji "deo" Evrope?

zstefanovic

Quote from: "Ralf"Ne možeš to reći za CESID jer ne postoje dokazi. Dakle, čisto nagađanje. (da ne upotrebim težu reč...)

:) Не нагађам.

Сећаш ли се оних сати када су пуштани ЦЕСИД-ови резултати око референдума. Сећаш ли се 5. октобра У Београду? Украјине? Грузије?

ЦЕСИД је у Црној Гори намерно учествовао у лажираном и контролисаном референдуму, а круна тога је била одлука да се примени уобичајени штос приказивања прелиминарних резултата у реалном времену као дефинитивних.

Матрица је ту, а ко хоће да провери, може лако да провери и математику око референдума. Чиста намештаљка и чиста сила. Самим тим је и самосталност привремено стање.

Ово ти каже човек који је био активни део анитмилошевићевског фронта годинама.

Quote from: "zstefanovic"Cрпске, шиптарске, муслиманске и хрватске странке.
Srpske, albanske, bošnjačke i hrvatske.

Ма може, бре... Зови их како хоћеш, само их немој разбити. :)

("Шиптари" сам рекао као самоназив, а Срби, муслимани и штокавски Хрвати су по мени ионако један етнос у више нација. Ја волим све људе и борим се за мир у свет :) )

Quote from: "zstefanovic"Ima li nekoga ko ne misli da je ovo najbitniji "deo" Evrope?

Ја не мислим.

Ти изгледа Европу стављаш, као и СИЕНЕН и Б92, на  источну границу Украјине?  :D

Не знаш за Де Голову дефиницију Европе? Заједничке културне, археолошке, лингвистичке, генетске корене...?

Ај баш да видимо за коју годину и деценију.

Ја кажем: "хартленд рулз" и "теже претеже".

Antonius

Da ne uništavamo drf-u temu - ne bih nastavljao... Isuviše je široka tema... A svaka dalja rasprava je još dublji off-topic.

Imajmo poštovanja za DRF-ovu temu.

zstefanovic

Quote from: "Ralf"Da ne uništavamo drf-u temu - ne bih nastavljao... Isuviše je široka tema... A svaka dalja rasprava je još dublji off-topic.

Imajmo poštovanja za DRF-ovu temu.

У праву си, не знам ни шта ми би. Извињавам се...

(Само се плашим да нам се исто не догоди у недељу на ноћ.)

Kastor

Ima li podataka o razlici u broju birača izmedju ova dva kruga?
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Alexdelarge

Quote from: "Kastor"Ima li podataka o razlici u broju birača izmedju ova dva kruga?

ako sam dobro cuo,oko 20 000 biraca ima vise
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Loengrin

20.000 punoletnih za nedelju dana.... nije loše! ... ili je Tadić posrbio još jedno kinesko selo?
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

zstefanovic

Quote from: "zstefanovic"(Само се плашим да нам се исто не догоди у недељу на ноћ.)

Ахахаха, па рекох вам ја јуче..! :D

"100.000 разлике, 1,7% неважећих листића" (= "Николић је победио, али ће Борис бити председник").

И Грузија на улицама...  И ЦЕСИД :)

Па добро...

П. С.

Ја гледао избор за словеначку песму Евровизије — све са турбо-фолком и "Молитвом" на крају  — али сад стварно нисам одолео да се не укључим у ове наше фестивале.

Antonius

@zstefanovic: Rekoh ti... Teorija zavere... Neko cepao listiće... Neko ih poneo kući... Ludnica...

zstefanovic

Quote from: "Ralf"@zstefanovic: Rekoh ti... Teorija zavere... Neko cepao listiće... Neko ih poneo kući... Ludnica...

Ма јок, креативно књиговодство, опусти се — каже ти човек чија је канцеларија 1996-1997. била крај Ђинђићеве.

А да је режија, режија је 100%. Али видим да ће бити срећни и Исток и Запад и Север и Југ ("нека љубе сеееее...")

Па да не кваримо идилу детаљима :D

zstefanovic

Ево и говори кандидата, све витешки подносе шта им се дешава  :D  Домаћински и по протоколу договорено.

У ствари, кад боље размислим, ми присуствујемо великој ствари -- смањењу расцепа после 20 година, прављењу озбиљног друштва.

Antonius

Quote from: "zstefanovic"
Quote from: "Ralf"@zstefanovic: Rekoh ti... Teorija zavere... Neko cepao listiće... Neko ih poneo kući... Ludnica...

Ма јок, креативно књиговодство, опусти се — каже ти човек чија је канцеларија 1996-1997. била крај Ђинђићеве.

А да је режија, режија је 100%. Али видим да ће бити срећни и Исток и Запад и Север и Југ ("нека љубе сеееее...")

Па да не кваримо идилу детаљима :D

Aha... Znači teorije ne postoje...

Sve je bilo unapred dogovoreno?...

Kastor

Šta god da se desilo, dobro je. Podržavam svakakav scenario. Nećemo valjda od radikala da izgubimo demokratskim putem.  :evil:

Boban

U Srbiji se nikada u istoriji i niti u jednom slučaju vlast nije promenila dobrovoljnim putem.

A inače su zabeležena valjda tri slučaja u svetu da su se diktatori povukli samovoljno i bez stvarne potrebe.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

drf

Moje pitanje je od večeras nevažeće.
Hteo sam da naglasim agresivnost DS-a (i pratećih) u prilično trivijalnom političkom događaju.
Toma se ne buni, te  ni ja nemam razloga da se osporavam regularnost.
Dopada mi se pomirljiv ton, jer retorika sudnjeg dana je pretila da produbi rascep između glasača DS i neglasača DS.

zstefanovic

Quote from: "Ralf"Aha... Znači teorije ne postoje...

Ma opusti se, bre. Sve je pod kontrolom.

Ja video da su svi srećni dok drže govore, ne bi ljudi folirali da im je pao kamen sa srca. :)

Quote from: "Ralf"Sve je bilo unapred dogovoreno?...

Pa unutar porodice je ostalo kao što vidimo.

Domaćinski će sad da osvoje Evropu svim srcem. I otvaraju se boce sa ruskim gasom da se nazdravi u to ime.

Nije ovo loše. Geopolitički dobra fora.

Cornelius

Quote from: "zstefanovic"ми присуствујемо великој ствари -- смањењу расцепа после 20 година, прављењу озбиљног друштва.

Ako sam dobro razumeo, mi smo ranije bili neozbiljno drustvo. Narocito u vreme Tita. Vidis, ne bih se slozio. Juce u razgovoru sa jednom mladom zenom, spomenuh samoupravljanje i Tita, a ona mi kaze: Cekaj, zar Tito nije bio predsednik jedne africke zemlje? Kao sto vidis, globalisticka politika koju je vodio Tito (inace, car Afrike i Azije) bila je krajnje ozbiljna i ostala u trajnom secanju cak i mladima van koridora od vardara pa do Triglava. On ne bi ni ustajao iz kreveta za ovih 100 hiljada kvadratnih kilometara danasnje drzave.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

Prilično uzbudljiva vremena. Ovako tesna 'pobeda' znači da će sledeći parlamentarni izbori (a utisak je da nam se smeše u narednih nekoliko meseci, s obzirom na tenzije u koaliciji i s obzirom na Tačijevu najavu da će u sledećih petnaestak dana da proglasi nezavisnost Kosova) biti veoma napeti. U to ime, evo šta Reuters putem britanskog Yahooa kaže:

QuoteBy Douglas Hamilton Reuters - 39 minutes ago

BELGRADE (Reuters) - Serbia's pro-Western president Boris Tadic has won re-election in a contest with nationalist Tomislav Nikolic, but his narrow victory may only have set up a fresh struggle over the country's future course.

(
Analysts say it puts the survival of Serbia's ruling coalition in question as it braces for the secession of Kosovo, the Albanian-dominated province, which has Western backing for a declaration of independence in the next few weeks.

Tadic won Sunday's presidential election by 50.5 percent to around 47.8 percent, according to a partial count by the state electoral commission, which reported many spoiled ballots.

In a 2004 presidential race, Tadic beat Nikolic easily by some 9 percentage points, in what the West saw as a welcome sign that the reactionary nationalism which fuelled war in the 1990s over the breakup of Yugoslavia was steadily weakening.

"There is no winner here," said Dragoljub Zarkovic, editor-in-chief of weekly news magazine Vreme. "Formally, it seems Boris Tadic will be president for the next five years, but in essence the moral winner is Tomislav Nikolic."

Zarkovic saw it as a telling comment on the split in Serbian society that, seven years after ousting former autocrat Slobodan Milosevic, Serbs seemed still equally divided between hardline nationalism and a pragmatic, pro-Western course.

Analysts said the election turned on economic issues and the outcome was the most meagre endorsement of post-Milosevic reforms that many Serbs feel have benefited only the few.

COALITION SHOWDOWN?

The EU saw it as a referendum on how Serbia should react to Kosovo's independence. Tadic says EU membership must remain the top priority. Nikolic advocated turning to Russia.

Current EU president Slovenia welcomed Tadic's victory as "support for (Serbia's) European course", without commenting on the narrow margin.

Former U.S. envoy William Montgomery warned in advance of the vote that the West had misread Milosevic's defeat as proof that Serbia had renounced nationalism. It must not make the same mistake by assuming a Nikolic defeat on Sunday would mean smooth sailing for Kosovo's independence, he said.

Serbia's medieval heartland has been run by the United Nations since NATO drove out Serb forces in 1999 to halt ethnic cleansing during a counter-insurgency war in which thousands of civilians -- mainly Albanians -- were killed by Serb forces.

Serbian Prime Minister Vojislav Kostunica made coalition ally Tadic look like a junior partner over the past year, driving an uncompromising line on Kosovo with strong backing from Russia as Tadic strove for a balanced approach.

Kostunica wants a hardline response to independence, including diplomatic sanctions against the West, repudiation of the EU and measures to strangle the province economically. A few days ago, he announced he would not support Tadic's re-election.

With Nikolic as head of state, Kostunica would have secured support for a confrontational policy. But Tadic wants Serbs to put their future prosperity ahead of any bitterness they feel over the loss of Kosovo, and pursue an EU future.

The battle over that choice of course must now be fought.

Analysts said the collapse of the coalition could come soon, with Kostunica's refusal to accept a proffered political agreement with the EU and insistence that Serbia actively oppose deployment of a planned EU supervisory mission to Kosovo.

Tadic's Democratic Party "will threaten early parliamentary elections and Kostunica will threaten to form a government with (Nikolic's) Radicals", analyst Djordje Vukadinovic said.

But analysts were split on whether the coalition would fall, triggering a snap election as Kosovo declares its independence.

"Kostunica will no longer be able to decide on everything in this government," political analyst Dragan Bujosevic said. "The president will now have greater influence."

(Editing by Alison Williams)

Ghoul

Quote from: govedaFormer U.S. envoy William Montgomery warned in advance of the vote that the West had misread Milosevic's defeat as proof that Serbia had renounced nationalism. It must not make the same mistake by assuming a Nikolic defeat on Sunday would mean smooth sailing for Kosovo's independence, he said.

svidja mi se ovaj rezon: ko oće da sačuva kosovo, taj je hard-lined nationalist.
ko mu omogući 'smooth sailing' - taj je pragmatic pro-western!

pu, mamu vam j*?=0($#
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Nećete vjerovati, ali ponekad se i meni javi razmišljanje tipa "Da li je možda ipak moguće da je čitav svijet u pravu, a da smo ipak mi, srpski nacionalisti, u krivu? Da li bi možda ipak trebalo da razmislimo o nekim svojim postupcima? Možda negativna slika koju svijet ima o nama ima određeno utemeljenje u stvarnosti?"
A onda pročitam imbecilni imbecilizam poput ovog

Quotein what the West saw as a welcome sign that the reactionary nationalism which fuelled war in the 1990s over the breakup of Yugoslavia was steadily weakening.

i shvatim: "Ne, ipak su to sve sami idioti."
(Za one kojima treba tumačenje ove izjave: U BH Federaciji već stotinama godina na vlasti je Izetbegovićeva SDA (jedna od tri stranke koje su, uslovno rečeno, bile glavni faktori u izbijanju rata. U Hrvatskoj je na vlasti HDZ, još jedna članica Trija Fantastikus, sa sve deklarisanim fašistom Stjepanom Mesićem na mjestu predsjednika. Jeste, to je isti onaj koji je rekao "Moj posao je završen, Jugoslavije više nema" u vrijeme dok je bio PREDSJEDNIK JUGOSLAVIJE. U Srbiji je Miloševićev SPS već eonima sveden na fusnotu. U Republici Srpskoj takođe već eonima za SDS (treću članicu magičnog trilinga) glasaju samo članovi najuže rodbine, dok ubjedljivo trijumfuju Dodikovi Nezavisni socijaldemokrati, upravo najveći protivnici i kritičari pomenutog SDS-a. Što se Radikala tiče, u Srbiji su znali da budu najjača parlamentarna stranka, ali koliko znam nikad nisu imali apsolutnu većinu u Parlamentu, zbog raznih podmuklih đinđićevskokoštunjavih koalicija. U Republici Srpskoj su takođe na nivou fusnote. Ali ne - isključivo SRPSKI nacionalizam je problem.)
Genetski četnik

zstefanovic

Quote from: "Cornelius"
Quote from: "zstefanovic"ми присуствујемо великој ствари -- смањењу расцепа после 20 година, прављењу озбиљног друштва.

Ako sam dobro razumeo, mi smo ranije bili neozbiljno drustvo. Narocito u vreme Tita.

Ма не Тита... Мислио сам на то што је у периоду 1987-2007. у Београду била друштвена располућеност, а сад се смањује. Сви нешто постају технократе и као државотворни.

Ово око Косова последњих месеци је била једна од најбољих геополитичких партија које сам видео у животу и невероватно је који су комплексан шах Руси стрпљиво одиграли.

Сад су братски частили Европу и гасом и Борисом.... А Монтгомери из пензије може да слика уљаним бојама свој вишфул тинкинг све преко карте Афганистана и можда Пакистана.

Наравно, игранка се наставља и ја стварно немам појма шта ће бити на Балкану, али ми се чини да су избори били изванредно одигран геополитички потез. Уз малу помоћ наших западних и источних пријатеља.

Све у свему, од реметилачких фактора у региону, остаде само ОВК :)

Meho Krljic

Quote from: "Harvester"Nećete vjerovati, ali ponekad se i meni javi razmišljanje tipa "Da li je možda ipak moguće da je čitav svijet u pravu, a da smo ipak mi, srpski nacionalisti, u krivu? Da li bi možda ipak trebalo da razmislimo o nekim svojim postupcima? Možda negativna slika koju svijet ima o nama ima određeno utemeljenje u stvarnosti?"
A onda pročitam imbecilni imbecilizam poput ovog

Quotein what the West saw as a welcome sign that the reactionary nationalism which fuelled war in the 1990s over the breakup of Yugoslavia was steadily weakening.

i shvatim: "Ne, ipak su to sve sami idioti."
(Za one kojima treba tumačenje ove izjave: U BH Federaciji već stotinama godina na vlasti je Izetbegovićeva SDA (jedna od tri stranke koje su, uslovno rečeno, bile glavni faktori u izbijanju rata. U Hrvatskoj je na vlasti HDZ, još jedna članica Trija Fantastikus, sa sve deklarisanim fašistom Stjepanom Mesićem na mjestu predsjednika. Jeste, to je isti onaj koji je rekao "Moj posao je završen, Jugoslavije više nema" u vrijeme dok je bio PREDSJEDNIK JUGOSLAVIJE. U Srbiji je Miloševićev SPS već eonima sveden na fusnotu. U Republici Srpskoj takođe već eonima za SDS (treću članicu magičnog trilinga) glasaju samo članovi najuže rodbine, dok ubjedljivo trijumfuju Dodikovi Nezavisni socijaldemokrati, upravo najveći protivnici i kritičari pomenutog SDS-a. Što se Radikala tiče, u Srbiji su znali da budu najjača parlamentarna stranka, ali koliko znam nikad nisu imali apsolutnu većinu u Parlamentu, zbog raznih podmuklih đinđićevskokoštunjavih koalicija. U Republici Srpskoj su takođe na nivou fusnote. Ali ne - isključivo SRPSKI nacionalizam je problem.)

Vidiš Harvi kako te mladost i vrela krv lako odvedu na krivi put. Pojašnjenja radi, podvućiću delić ovoga što si ti citirao:

Dakle, REAKCIONARNI nacionalizam. Čime se pretpostavljam želi reći da je miloševićevski srpski nacionalizam bio antievropski, dozlaboga nedemokratski, nasilan, opresivan itd. a da je nacionalizam HDZ-a i SDA-a bio tolerabilnog karaktera. S obzirom da jedini mi izađosmo iz rata ukaljana obraza (Srebrenica, ograničeni genocidni aktovi itd.), ovo je sasvim dosledan diskurs... Nažalost.

Mica Milovanovic

је л' ти сад јасно што си изабран за предшједника?

оптимизам, оптимизам, и, само... "реално сагледавање геополитичке ситуације"...  :cry:
Mica

Mica Milovanovic

ово моје се, наравно, не односи на инфилтрирајуће зелене елементе...
Mica

Alex

Quote from: "Meho Krljic"
Dakle, REAKCIONARNI nacionalizam. Čime se pretpostavljam želi reći da je miloševićevski srpski nacionalizam bio antievropski, dozlaboga nedemokratski, nasilan, opresivan itd. a da je nacionalizam HDZ-a i SDA-a bio tolerabilnog karaktera. S obzirom da jedini mi izađosmo iz rata ukaljana obraza (Srebrenica, ograničeni genocidni aktovi itd.), ovo je sasvim dosledan diskurs... Nažalost.

Ne, ne želi se to reći. Oni svaki nacionalizam smatraju negativnom (dakle i reakcionarnom) pojavom, a srpski se ističe u odnosu na druge iz sasvim drugih razloga. A njega je (u pravom smislu reči) bilo ponajmanje. I danas ga ima manje nego kod "ostalih".
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

zstefanovic

Quote from: "Mica Milovanovic"је л' ти сад јасно што си изабран за предшједника?

Хехе :)

Quote from: "Mica Milovanovic"оптимизам, оптимизам, и, само... "реално сагледавање геополитичке ситуације"...  :cry:

Па реално сагледавање је да нам је већ омча била око врата и да нам није било спаса ич. А онда је у последњем моменту то промењено. Барем привремено.

И то није наша заслуга, већ су се десили невероватни међународни обрти у 2007. и дешавају се и надаље, из сата у сата.

Једино што треба Бога да молимо је да се некако ипак избегне рецесија у САД, јер ће то сигурно изазвати рат негде. Дакле, нека живе САД, Русија и цела планета берићетно и благословено.

Мени је само да нас више не чачкају овде по Балкану.

Ето чиме су дављеници задовољни. :)

Rile

Ja video da su svi srećni dok drže govore, ne bi ljudi folirali da im je pao kamen sa srca. :)

Domaćinski će sad da osvoje Evropu svim srcem. I otvaraju se boce sa ruskim gasom da se nazdravi u to ime.

Да ли ја то добро видим - Бобан је успео, З.Стеф ПИШЕ ЛАТИНИЦОМ!

Или је ово нека завера...

Rile

Да ли ја то добро видим - Бобан је успео, З.Стеф ПИШЕ ЛАТИНИЦОМ!

Meho Krljic

Quote from: "Alex"
Quote from: "Meho Krljic"

Ne, ne želi se to reći. Oni svaki nacionalizam smatraju negativnom (dakle i reakcionarnom) pojavom, a srpski se ističe u odnosu na druge iz sasvim drugih razloga. A njega je (u pravom smislu reči) bilo ponajmanje. I danas ga ima manje nego kod "ostalih".

Voleo bih da se složim sa tobom, ali praksa nas demantuje. Mislim, možda na rečima ti neki 'oni' (politički predstavnici zemalja zapadne Evrope i Evropske Zajednice) smatraju svaki nacionalizam reakcionarnom i negativnom pojavom, ali u praksi podržavaju nacionalizme koji guraju na 'njihovu' stranu, ne? Dakle, 'naš' nacionalizam je osuđivan jer je reakcionaran, to jest, kako već rekoh, nije u skladu sa evropskim makropolitičkim tendencijama i bla bla bla...

zstefanovic

Quote from: "Rile"Да ли ја то добро видим - Бобан је успео, З.Стеф ПИШЕ ЛАТИНИЦОМ!

Јака ствар... :) Писаћу и матуфицом, и чртама и резама ако треба. Није бег циција и пуританац баш толики. "Живот је закон"  :D