• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Сајт ЛК!

Started by zstefanovic, 05-02-2008, 23:05:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zstefanovic

БИОГРАФИЈЕ

Сајт http://www.lazarkomarcic.org.yu/  се активно пуни од средине децембра. Један део старијих чланова већ има своје биографије

Сад идемо даље.

БИОГРАФИЈЕ ЧЛАНОВА КОЈИ ИМАЈУ ФУНКЦИЈЕ И ТРАЈНЕ АКТИВНОСТИ:

Молим следеће чланове "Лазар Комарчић" (који су у телима и редакцијама друштва) да доставе до краја 28. фебруара своје најновије биографије да би биле објављене на сајту друштва :

Бојан Бутковић, Кристина Ђуковић, Павле Зелић, Мирослав Лакобрија, Тамара Лујак, Јелена Мартиновић, Ивана Милаковић, Жарко Милићевић, Марко Митранић, Дејан Мујановић, Јован Ристић, Филип Роговић, Драгана Стојиљковић, Владимир Тодоровић, Милан Урошевић, Душан Филипин, Милош Цветковић...

Ставите основне биографске податке, образовање, професионалне и фановске активности, интересовања и све друго што сматрате за релевантно.

Пишите јегровитим стилом и одмереним тоном. Ако сте радили много разних ствари, НЕ морате навести сваки детаљ и сваку појединачну акцију.

Нека вам Википедијина правила служе као смерница.

Не гарантујемо да ће биографије бити објављене у облику у којем их дајете.

lazarkomarcic@yahoo.com

Намера је да се биографије временом преводе (Лоенгрин већ припрема за немачки).

Има ли добровољаца да буде лектор ових биографија (уједначавање и лекторисање)?

ЕДИТ! ЕДИТ!  :? И Миодраг Миловановић и Владимир Весовић.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

DušMan

Au... Pa to će javno da ide? Znao sam da sam trebao da slažem nešto... barem za obrazovanje.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

zstefanovic

РЕГИСТРАЦИЈЕ НА САЈТУ

Молимо све чланове телa и редакција друштва да се региструју на сајту, не би ли могли освежавати податке.

Loengrin

Redosled podataka u biografiji, koji sam pominjala, a koji neko drugi treba da do kraja sistematizuje (i da nove nazive poglavljima) bi možda trebalo da izgleda ovako:

IME PREZIME
----------------------------------
Datum i mesto rođenja, druga prebivališta, eventualno nešto o privatnom životu.

OBRAZOVANJE
----------------------------

STVARALAŠTVO, SELEKTIVNO NAVEDENA DELA I SVE NAGRADE
-------------------------------------------------------

DOPRINOS RADU KLUBA LAZAR KOMARČIĆ
---------------------------------------

EVTL. UČESTVOVANJE U ORGANIZACIJI ILI ORGANIZOVANJE FESTIVALA, IZLOŽBI, TAKMIČENJA I DRUGIH MANIFESTACIJA
---------------------------------------------------------

OSTALE AKTIVNOSTI, ZAPOSLENJE I SL.
----------------------------------------

SLEDE RAZNI SPISKOVI (autorska dela sa mogućim linkovima na ista, izložbe i sl.)
----------------------

LINKOVI NA EVTL. BLOG STRANICE I SL.
---------------------------------------

Kome nešto fali ili misli da ima bolju ideju obavezno nek postuje. Ko ima zamerke na ovo moje, ispravke ili bilo šta, nek postuje i ispravlja.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

zstefanovic

Quote from: "Loengrin"Redosled podataka u biografiji, koji sam pominjala, a koji neko drugi treba da do kraja sistematizuje (i da nove nazive poglavljima) bi možda trebalo da izgleda ovako:

Да, ово има неку структуру.

taurus-jor

Primio k znanju i registrovao se, biografiju spremam. Sinoć sam unapredio osnovni tekst o FSFF, zajedno sa engleskom verzijom, i u sekcije FSFF2 i FSFF3 ubacio podatke koji su falili, odnosno uskladio podatke sa onim što se zaista zbilo na terenu, uz komentar, da bi čitalac znao i šta je bilo planirano i ono što je ostvareno. Na primer, ukazano je da "Knjiga senki" nije prikazana zbog tehničkih problema, ubačene su informacije o filmovima iznenađenja, ("Shuffle" u FSFF2 i "Kukuruz" u FSFF3), sa svim propratnim podacima, itd.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

zakk

Лепо :)

Корисни линкови за ЛК сајт:
Скорашње  измене показују који су чланци недавно допуњавани или мењани.

Нове странице су листа нових чланака и одредница.

Обе ове странице имају свој РСС фид, а ја препоручујем да преузимате "Нове странице", тако ћете увек бити у току шта је ново на сајту.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zstefanovic

Loengrin

E ovo će da sačeka, a vala ne verujem da će za mojom biografijom neko plakati, ako je ne napišem iste sekunde.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Ghoul

Quote from: "Loengrin"E ovo će da sačeka, a vala ne verujem da će za mojom biografijom neko plakati, ako je ne napišem iste sekunde.

EVO, MENI SUZE VEĆ KREĆU (MADA, JA SAM POZNAT KAO LAK NA SUZE, PA SE TO NE RAČUNA)...
https://ljudska_splacina.com/

Cornelius

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Loengrin"E ovo će da sačeka, a vala ne verujem da će za mojom biografijom neko plakati, ako je ne napišem iste sekunde.

EVO, MENI SUZE VEĆ KREĆU (MADA, JA SAM POZNAT KAO LAK NA SUZE, PA SE TO NE RAČUNA)...

Obriši suze mala moja,
nek osmeh lice ti krasi;
obriši suze suviše si mlada,
da obraz suza ti kvasi.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

angel011

krokodilske suze?  :lol:
We're all mad here.

zstefanovic

Quote from: "Loengrin"a vala ne verujem da će za mojom biografijom neko plakati

Неће, неће. Ово је само тест борбене готовости.  :wink:

zstefanovic

Quote from: "zstefanovic"Неће, неће. Ово је само тест борбене готовости.  :wink:

...и сходно томе, те биографије су ипак важне. Хвала унапред.

MarkoMitranic

Auf, ja da imam sta da napisem u biografiji (osim www.sf-serbia.com), do sad bih je odstampao i zalepio/prikucao eksercicem na celo...  :x

angel011

Imaš ime i prezime, mesto rođenja, do sada stečeno obrazovanje, nekakve aktivnosti u životu, i sajt za promociju sf-a. Zar je to malo?
We're all mad here.

DušMan

Vala baš! Ako sam ja uspeo da stavim par stavki, može svako!!! Doduše, kod mene je jedna stavka i informacija od kad puštam kosu.

zstefanovic

Quote from: "angel011"Imaš ime i prezime, mesto rođenja, do sada stečeno obrazovanje, nekakve aktivnosti u životu, i sajt za promociju sf-a. Zar je to malo?

Ејнџел је схватила поенту, добри моји. Ако је Управа поносна на вас, чему те сумње?

Loengrin

Ček, ček, ovim bezmalo objavljujemo biografije kompletnog članstva   :shock: wt...

Rekok šta rekok, možd moju biografiju i budete čitali jednog dana. Do tada "Don't cry for me Argentina"  xfrog

@Marko
Fala bogu te su za naše biografije dovoljni sićušni ekseri... xvoo   :evil:

zstefanovic

Quote from: "Loengrin"Rekok šta rekok, možd moju biografiju i budete čitali jednog dana. Do tada "Don't cry for me Argentina"  xfrog

Направићемо Редакцију за мољење са шлагом :)

Ghoul

Quote from: "zstefanovic"Направићемо Редакцију за мољење са шлагом :)

evo, ja kandidujem libeat za Predsednika i Glavnog i Odgovornog Urednika te Programskog Direktora Redakcije za Moljenje sa Šlagom (The Sweetie Pie Division).
ako Statut i Predsednik dopuštaju da 1 član vrši 2 (srodne!) funkcije, mislim da bi (vezano za prethodno) ona mogla biti i Selektor i Izvršni Direktor Prvog Srpskog Festivala Šlagova, Kremova, Sladoleda i Krem-Pita.
:lol:

zstefanovic

Quote from: "zstefanovic"Направићемо Редакцију за мољење са шлагом :)

evo, ja kandidujem libeat za Predsednika i Glavnog i Odgovornog Urednika te Programskog Direktora Redakcije za Moljenje sa Šlagom (The Sweetie Pie Division).
ako Statut i Predsednik dopuštaju da 1 član vrši 2 (srodne!) funkcije, mislim da bi (vezano za prethodno) ona mogla biti i Selektor i Izvršni Direktor Prvog Srpskog Festivala Šlagova, Kremova, Sladoleda i Krem-Pita.

Не може док не да тражену библиографију. Воле да их молиш, па то ти је...

zakk

Quote from: "Ghoul"evo, ja kandidujem libeat za Predsednika i Glavnog i Odgovornog Urednika te Programskog Direktora Redakcije za Moljenje sa Šlagom (The Sweetie Pie Division).
:shock: Suuunce ti tvoje, Libeat koja muti šlag, kakva mentalna slika!  :?
xjump
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

Quote from: "zstefanovic"Не може док не да тражену библиографију.

ne znam ima li šta da turi u istu.
sem mleka, jaja i tako to...

angel011

Quote from: "zakk"
Quote from: "Ghoul"evo, ja kandidujem libeat za Predsednika i Glavnog i Odgovornog Urednika te Programskog Direktora Redakcije za Moljenje sa Šlagom (The Sweetie Pie Division).
:shock: Suuunce ti tvoje, Libeat koja muti šlag, kakva mentalna slika!  :?
xjump

Gulova mašta, šta ćeš!  :!:  :evil:  xjump
We're all mad here.

PTY

Quote from: "zstefanovic"Не може док не да тражену библиографију.

ne znam ima li šta da turi u istu.
sem mleka, jaja i tako to...

Pa, nemam. Što jes – jes.

Ali eto, mislim da me Zstef koristi u funkciji trna u koječijem oku, pa zato sebe lepo i samopredlažem ovde.

Za direktorijat navedene funkcije.  8)

Loengrin

Либ, мислим да су неки помешали своје бркове од млека (обележја своје титуле), са оним пивским који се могу видети на ветеранима. :evil:

И какво је то тамо помињање шлага без мараскино вишње, миссим свааарно.

zstefanovic

Quote from: "Đehouva"Pa, nemam. Što jes – jes.

Направићемо, одмори ти на тој боцванској врућини  :D

QuoteAli eto, mislim da me Zstef koristi u funkciji trna u koječijem oku

:shock:

zstefanovic

Е, после комичног предаха да саберемо поене:

- 18 регистрованих сарадника  8)  
- сајт се сваки дан допуњује и поправља. (Ових дана Јоца Ристић се немилосрдно вредно придружио Заку и мени.)

Риспект за елан свима. Стеј тјунед енд иксајтид.

PTY

Quote from: "zstefanovic"
Quote from: "Đehouva"Pa, nemam. Što jes – jes.

Направићемо, одмори ти на тој боцванској врућини  :D
:

Jel'? pisaćete pod mojim pseudonimom? naučnu fantastiku? kuuul.  :!:

PTY

Quote from: "Loengrin"И какво је то тамо помињање шлага без мараскино вишње, миссим свааарно.

fat-free, cherry-free, chock-chip free whipped cream???
(bljak  :wink: )

zstefanovic

Quote from: "Đehouva"Jel'? pisaćete pod mojim pseudonimom?

Ма јок, него да ми није преломни месец, сад бих ти за пар сати испоручио твоју библиографију, инертни створе.

Quote from: "Đehouva"naučnu fantastiku? kuuul.  :!:

И фантазију, и кулинарство и све...

angel011

Fantazija pod njenim imenom? Kul!  :evil:  :!:  :D
We're all mad here.

Loengrin

Quote from: "Đehouva"fat-free, cherry-free, chock-chip free whipped cream???
(bljak  :wink: )
Creamless cream president?!  :shock:  
Ma, batali ti tu f-ciju i odmaraj kad ti Zoran pozajmi malo vremena za to  :evil:

Quote from: "zstefanović"Ма јок, него да ми није преломни месец, сад бих ти за пар сати испоручио твоју библиографију, инертни створе.
I tebi? Ququuu!
Ja više ne znam ni koji je dan, a ni kad je dan.  :(

Loengrin

Aj nek mi neko prevede izraz "kulturni aktivista"  
Dajte, disciplinujte se s tim izrazima u biografijama. :roll:

angel011

Bolje nego nekulturni aktivista.
We're all mad here.

DušMan

Prevedite to u 'nudista' i svi srećni.

taurus-jor

Uveo sam rubriku "Vesti FSFF".

zstefanovic

Quote from: "taurus-jor"Uveo sam rubriku "Vesti FSFF".

Пратимо шта радиш. Добар си. xjap

Loengrin

Quote from: "angel011"Bolje nego nekulturni aktivista.
pa to... :mrgreen:

Sad ozbiljno, biografije treba prevesti na neke neslovenske jezike, a ja bih ovo da znam kako bi preveli na srpski (mada ne verujem da postoji adekvatan prevod).
To bi trebalo da bude čitav manir na koji se čovek angažuje u društvu i promoviše svoje znanje i ideje.

Engleski - cultural activist - značenje: the person who lectures, performes and conducts workshops at the request of  government, city councils, universities, schools, diverse organisations or groups.
...
Cultural activism is as well concerned with how individuals interact with their environment and seeks to influence the process of social replication.

...
Daljim kopanjem naišla sam na tekst o Virtuelnom kulturnom aktivizmu:

"Virtual Cultural Activism is dialogue based, ego driven and unconcerned about measurable results. The dialogue created or exposed through the use or abuse of the medium is the only point of relevance.

The processes of selection of subject, function of action, and distribution are ego driven like much art. It is entirely in the hands of the artist what issues are brought forth if any, how they are examined, and finally what the resulting presentation and audience will be. All other objectives are subsumed by the goals of the artist.

Results, when they can be acknowledged, are frequently limited to publicity. This often amounts to advertising for the artist or perhaps the artist and the adopted cause. Art as an act of electronic civil disobedience only results in a few thousand additional website hits (which is insignificant to a site receiving thousands of hits a day) and a short article in Wired. Is the target of the action affected in any measurable way? This concept has no relevance unless the underlying dialogue of the work addresses this question.

Group cultural activism in the electronic realm becomes theater, or a collaborative dialogue. The goal remains ego driven but the method changes to include the wishes of the collective or team. The work takes on the character of performance.

Virtual cultural activism is singly motivated by an individual, the intent need not be understood nor the goals achievable for the action to be valid or successful.

Cultural activism is inspired; sources are both profound and self-referential. Idea and ego drive these actions on their purest levels."

Nemački - kulturell Aktivist, značenje: manje više isto, ali se ne upotrebljava toliko mnogo...

mac

Što mora kulturni, zar ne može kulturalni aktivista? I dalje ne znam koji mu je to đavo, ali bar ne mora da bude kulturan.

scallop

Ako se kulturni aktivista bavi obučavanjem, onda je - obućar. :cry:  :cry:  :cry:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Loengrin

Ma kad Nemci nemaju svoju kovanicu za ovo, onda nek ide život.

taurus-jor

Od juče na sajtu možete da čitate vesti FSFF, a indeks filmova napreduje iz časa u čas. Stigao sam do slova P. Ostalo je nešto manje od pola posla da se uradi.

Loengrin

Joco vredan si svaka ti čas'!
xcheers

zstefanovic

Quote from: "taurus-jor"Od juče na sajtu možete da čitate vesti FSFF, a indeks filmova napreduje iz časa u čas. Stigao sam do slova P. Ostalo je nešto manje od pola posla da se uradi.

Пратим шта радиш и видим да си се повампирио баш као и Зак. Добро је све, нарочито зато што ћемо тај материјал користити и за ФСФФ специјале Емитора (монографија фестивала) и друге ствари.

Треба видети око неких словних грешкица и Вики-форматирања, али то је ситница.

Чисто да знаш, "Медијавики" има лако управљање и паралелним језичким верзијама, што нам је такође битно.

(Успут, средио сам ти ФСФФ у Македонији на међународном фестивалу, као и за њихову кинематографију код нас овде, али о томе ћемо кад се видимо следеће недеље.)

kap u moru

Moze li se prikljuciti drustvu na neki drugi nacin, s obzirom da ne mogu da dolazim u beograd kad god to pozelim?
www.sf-serbia.com
Greatest FAN of "The D"

zstefanovic

Quote from: "kap u moru"Moze li se prikljuciti drustvu na neki drugi nacin, s obzirom da ne mogu da dolazim u beograd kad god to pozelim?

Врата су отворена свима, географски и духовно. Ионако захваљујући Интернету радимо 24 сата.

Надам се само да си из овог сунчевог система.

kap u moru

iz komshijskog sam sistema, ali to nije problem. problem je taj sto beograd nema paraskalne kapije da mogu da doputujem tamo
www.sf-serbia.com
Greatest FAN of "The D"

zakk

Ako nema Beograd, ima Zemun.  :evil: