• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Сајт ЛК!

Started by zstefanovic, 05-02-2008, 23:05:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kap u moru

Quote from: "zakk"Ako nema Beograd, ima Zemun.  :evil:

ehm, jeste ali naplacuju prolaz
www.sf-serbia.com
Greatest FAN of "The D"

taurus-jor

Indeks filmova je završen, i sadrži 81 naslov. Ostaju samo manja peglanja - slovne, stilske greške, itd. Za sada će to izgledati ovako, a kasnije planiram da svaki film dobije sopstveni članak, a da indeks služi samo kao spisak sa linkovima i najosnovnijim podacima.

http://www.lazarkomarcic.org.yu/%D0%98%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81_%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B0%2C_%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%98%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B0_%D0%B8_%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B0

Ovaj link ne bi zapamtio niko. Ima li leka, makar za osnovnu stranicu festivala?

Postoji li mogućnost da odrednica FSFF na sajtu LK, kao kategorija, dobije alternativnu odrednicu Festival srpskog filma fantastike, radi lakšeg pronalaženja prezentacije preko Gugla i sličnih pretraživača? Kad se ukuca FSFF dobije se sve drugo osim Festivala srpskog filma fantastike. Ako se ukuca pun naziv, stvar je bolja, ali glavna prezentacija festivala opet ne iskače na prvom mestu. I samo onaj ko zna za društvo Lazar Komarčić može provaliti da se ta prezentacija nalazi na sajtu LK.

Hvala svima na podršci, a posebno hvalu Zoranu Stefanoviću na otvaranju novih vrata za Festival.

Sledeći članak na sajtu biće pregled gostovanja, koji će naknadno dobiti setliste.

Potom će uslediti indeks autora, koji će vremenom biti dopunjavan biografijama.

Planiram i spisak filmova koji nisu prikazani na FSFF. Ideja je da se na sajtu LK mogu naći podaci o svim filmovima fantastike koji su ikada snimljeni u Srbiji, ili u koprodukciji sa Srbijom. Znači, tu bi se nalazile odrednice o "Leptirici", "Devičanskoj svadbi", "Svetom mestu", itd.

Vesti su već krenule.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

angel011

Svaka čast na obavljenom poslu! xjap
We're all mad here.

taurus-jor

Hvala! Služimo narodu!

Tekstovi sadrže poneku triviju, da ne bi bili suvoparni.

Moja je želja da sajt LK i prezentacija FSFF postanu mesto na koje će ljudi da odlaze po relevantne podatke o srpskim filmovima fantastike. Znači, želim da od svaka bibliografska jedinica bude povod za dalje istraživanje. Da više nikad ne bude "nepoznatih" i "izgubljenih" filmova, da se čuje za talentovane autore koji nikada nisu isplivali na površinu, da se zna koji su novi filmovi u produkciji. Da ljudi čuju jedni za druge. Da se povežu.

Mica Milovanovic

Sjajan posao. Ima li nade da to bude i na engleskom?
Mica

zakk

Направљен механизам за објављивање вести и најава.
Биће још таквих акција.

Требају бољи текстови за Крадионицу и Емитор (да се појасни поступак око пријема радова, итд)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Loengrin

:shock: Ahoj čoveče spavaš li ti uopšte, ikad, nekad?

E vidiš, mogu da se hvalim da poznajem autora i direktora FSFFa  :lol:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

zstefanovic

Quote from: "taurus-jor"Indeks filmova je završen, i sadrži 81 naslov. Ostaju samo manja peglanja - slovne, stilske greške, itd. Za sada će to izgledati ovako, a kasnije planiram da svaki film dobije sopstveni članak, a da indeks služi samo kao spisak sa linkovima i najosnovnijim podacima.

Браво, ово је баш велики корак и за друштво и за фестивал.

QuoteOvaj link ne bi zapamtio niko. Ima li leka, makar za osnovnu stranicu festivala?

Да, наравно. Може да се направи редирекција или поддомен.

fsff.lazarkomarcic.org.RS  или www.lazarkomarcic.org.rs/fsff

QuotePostoji li mogućnost da odrednica FSFF na sajtu LK, kao kategorija, dobije alternativnu odrednicu Festival srpskog filma fantastike, radi lakšeg pronalaženja prezentacije preko Gugla i sličnih pretraživača? Kad se ukuca FSFF dobije se sve drugo osim Festivala srpskog filma fantastike. Ako se ukuca pun naziv, stvar je bolja, ali glavna prezentacija festivala opet ne iskače na prvom mestu. I samo onaj ko zna za društvo Lazar Komarčić može provaliti da se ta prezentacija nalazi na sajtu LK.

Средићемо и то током пролећа, не брини.

Ту постоје два пута која морају да се раде истовремено: оптимизовање сајта за кључне речи, али и паралелно оглашавање. Али то су рутинске ствари, само нам је мало времена потребно.

За коју недељу мислим да ће све радити беспрекорно.

QuoteHvala svima na podršci, a posebno hvalu Zoranu Stefanoviću na otvaranju novih vrata za Festival.

:) Па тек се загревамо.

QuotePlaniram i spisak filmova koji nisu prikazani na FSFF. Ideja je da se na sajtu LK mogu naći podaci o svim filmovima fantastike koji su ikada snimljeni u Srbiji, ili u koprodukciji sa Srbijom. Znači, tu bi se nalazile odrednice o "Leptirici", "Devičanskoj svadbi", "Svetom mestu", itd.

Браво, ти сад за филм радиш тачно оно што је и мени амбиција за књижевност, стрип и позориште.

Удри, биће фасцинантно кад се све згомила на исти сајт. Добићеш и од мене гомилу неких података за које се овде не зна.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

zstefanovic

Quote from: "Mica Milovanovic"Sjajan posao. Ima li nade da to bude i na engleskom?

Ако се Горан и Јован договоре за Македонију у мају, онда ће сигурно бити најважнији део материјала на енглеском и македонском, вероватно у облику специјал Емитора и фестивалског програма. Онда је лако ставити и на сајт.

Него, Јоцо, види са Жарком да двојезичне стране разбијаш на паралелне језичке верзије да би лагано енглески део кренуо (има фора: стави се језички код на дну нове стране).

taurus-jor

taurus-jor

Pocinjem da pravim indeks rezisera ciji su filmovi prikazani na FSFF. Vise o tome na //www.lazarkomarcic.org.yu/vesti_FSFF

zakk

JoRe, za takve stvari je MediaWiki lepota: NE MORAŠ DA PRAVIŠ INDEX!

Prosto edituj postojeću stranicu sa svim filmovima, i napravi linkove na režisere. Onda svakom od njih staviš kategoriju npr "Režiseri ili štaveć čija su dela prikazana na FSFF". Automatski će se svi pokazati na stranici te kategorije. Na kraju samo u edituješ stranicu kategorija i dodaš joj kategoriju FSFF :)

Doduše, jeste brže da pejstuješ imena u jednu listu ako si samo to namerio. Ali ako ćeš da praviš stranice o svakom, onda ti je ovo prava stvar.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

taurus-jor

Napravio listu. Biografije krecu uskoro.

zstefanovic

Quote from: "taurus-jor"Napravio listu. Biografije krecu uskoro.

Биће још један важан ефекат овог рада: ИМДБ не прима одредницу за филм ако не постоји угледна референца на самој Мрежи. Овим дајеш легитмитет сваком иоле битнијем филму.

taurus-jor

Pravljenje posebnih odrednica o autorima (biografije) trebalo bi da potraje par nedelja. Ali pravljenje posebnih odrednica o filmovima - na nacin na koji ja to zamisljam - potrajace malo duze i ici ce postepeno, uz stalna "apdejtovanja".

Ja te filmove - nezavisno od njihovog kvaliteta - ne zelim da predstavim kao "amaterske filmove", "studentske filmove" i sl, vec kao dela vredna razmatranja, eventualnog respekta - nezavisno od budzeta, produkcijskih uslova, minutaze, festivalskih renomea (sto su podaci kojih ce se svakako biti u clancima). Znaci, hocu da zainteresovane uvedem u jedan nov, nepoznat svet, da ih navedem da istrazuju te svetove, tako sto cu da im pruzim zanimljive detalje o nastajanju filmova za koje do sada nisu culi. Uz sizee isle bi trivije. Anegdote sa snimanja. Kako se doslo do ideje za film. Male tajne majstora za efekte. Naravno, uz clanke bi isle fotke iz filmova, a uz izricitu saglasnost autora i inserti iz njih. Nepoznato bi trebalo uciniti zanimljivim i atraktivnim. Nepoznato bi trebalo izbaciti na povrsinu, da posluzi kao inspiracija za stvaranje neceg boljeg.

kap u moru

niko da odgovori na pitanje moze li se i kako na daljnu pristupiti drustvu LK
www.sf-serbia.com
Greatest FAN of "The D"

zstefanovic

Quote from: "taurus-jor"Ja te filmove - nezavisno od njihovog kvaliteta - ne zelim da predstavim kao "amaterske filmove", "studentske filmove" i sl, vec kao dela vredna razmatranja, eventualnog respekta - nezavisno od budzeta, produkcijskih uslova, minutaze, festivalskih renomea (sto su podaci kojih ce se svakako biti u clancima).

Мислим да је то користан и поштен приступ. И то ће већ кроз коју годину довести до редефинисања сцене. Таман на време када и продукциони услови овде буду далеко бољи.

Не могу да ти опишем моје задовољство овим, јер имамо на делу феномен сличан Стриперу, "Космопловцима" и "Лоу-Фај видеу" у 1990-им, с тим што у ФСФФ постоји и јасан главнотоковски потенцијал.

zstefanovic

Quote from: "kap u moru"niko da odgovori na pitanje moze li se i kako na daljnu pristupiti drustvu LK

Ја сам ти већ одговорио да може. А секретар ће ускоро поставити услове на сајт друштва. Уживај.

taurus-jor

Formatirao sam indekse autora i filmova, da stvar bude preglednija i lepsa. Uveo sam rubriku Turneja FSFF, gde ce moci da se vide najave gostovanja. Na listu se, inace, po cetvrti put upisao Zrenjanin.

taurus-jor

Prvo potvrdjeno gostovanje u ovoj godini. Zrenjanin. Cetiri dana. Idite na //www.lazarkomarcic.org.yu/Vesti_FSFF

Loengrin

Ja čekam kade će kod naske da bidne repriza  :!:
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

taurus-jor

Na prezentaciji FSFF konačno sam napravio izgled naslovnice koji mi se koliko-toliko dopada (kad naučim da formatiram bolje, i da radim sa šablonima, sve će to da bude bolje). Oni koji su danas odlazili, mogli su da primete bar četiri radikalne izmene. Kako god, ustalio sam rubriku "Poslednja vest". Trenutno je to izveštaj sa otvaranja izložbe posvećene Čarlstonu za Ognjenku.

Loengrin

Zaboravih da napomenem, ubacila sam Narativnu na LK sajt -
http://www.lazarkomarcic.org.yu/Narativna_radionica - a uskoro nameravam i o Dramskom kružoku nešto posebno da napišem (kad se budem konsultovala sa ostatkom družine).
Biće tu još dodatnih tekstova i poneki fajl.
Zorane, eno napisah ponešto i o sebi, kad si tražio. :roll:  :(  

PS:  Ko u ovim tehtevima spazi gr&pr greške nek ispravlja il' nek me gađa obućom xtwak , pa ću ja ispraviti.

taurus-jor

Postavljen program cetvorodnevnog gostovanja u Zrenjaninu:

//www.lazarkomarcic.org.yu/Vesti_FSFF

Loengrin

Juče je društvo Lazar Komarčić dobilo primerak romana "Treptaj".

Drug Melkor je rekao kako je već vreme da se skupe i popišu sve
knjige koje je klub dobio i da se osnuje LK biblioteka. Možda
poneko bude voljan i da pokloni koju knjigu novoj biblioteci.

U toku ove nedelje nameravam da na sajtu LK otvorim stranu koja
će se zvati 'Biblioteka' i gde ćemo ubacivati naslove knjiga koje
mamo ili budemo dobili.

Kada se bude odredilo mesto biblioteke, kao i bibliotekar, članovi
će moći da posuđuju knjige i VRAĆAJU iste nazad.

Ovim takođe molim zainteresovane da nam šalju svoje ideje za
LK exlibris. On se može uraditi tako da bude pečat ili nalepnica.
Pečat se više isplati, ali nalepnica daje više slobode autoru da
se izrazi.

MarkoMitranic

Quote from: "Loengrin"i gde ćemo ubacivati naslove knjiga koje
mamo ili budemo dobili.

Eto, da se i ja ubacim u kliše... Nemo'š "mamiti" knjige :D  :D

Loengrin

Morrreee! A da ja počnem da zavijam uši na pola dvanaest, a? :twisted:

Nego vidim da je post o LK biblioteci bio poslednji na prošloj strani pa reko' da gi postujem još jedared, neće se baci.

Quote from: "Loengrin"Juče je društvo Lazar Komarčić dobilo primerak romana "Treptaj".

Drug Melkor (iz nadzornog odbora) je rekao kako je već vreme da se skupe i popišu sve
knjige koje je klub dobio i da se osnuje LK biblioteka. Možda
poneko bude voljan i da pokloni koju knjigu novoj biblioteci.

U toku ove nedelje nameravam da na sajtu LK otvorim stranu koja
će se zvati 'Biblioteka' i gde ćemo ubacivati naslove knjiga koje
imamo ili budemo dobili.

Kada se bude odredilo mesto biblioteke, kao i bibliotekar, članovi
će moći da posuđuju knjige i VRAĆAJU iste nazad.

Ovim takođe molim zainteresovane da nam šalju svoje ideje za
LK exlibris. On se može uraditi tako da bude pečat ili nalepnica.
Pečat se više isplati, ali nalepnica daje više slobode autoru da
se izrazi.

scallop

Loengrin, ti ne moraš ništa da radiš. Dovoljno je što predlažeš.

Imam knjiga za biblioteku, samo nađite prostor gde ćemo da ih čuvamo i kako ćemo da ih dajemo na čitanje.

EX Libris je prava stvar. Da vidimo predloge na sajtu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Loengrin

Предлози без рада су као лептирови, цркавају за два дана.

За простор, тј. полицу где ће књиге бити одлагане и чуване, треба да се обратимо председнику, да нам помоге и да нас посаветује.
Зоране, ако ти не решиш питање простора/полице, ништа од наше библиотеке.

Силвана ми је послала листу од 30так наслова које би поклонила ЛК библиотеци. То ће бити окачено на ЛК сајт.

Какво име да јој дамо... библиотеци, не Силвани  :wink:
Молим вас само да не буде опет нека скраћеница као БДЛК или име и презиме. Будите креативни мало.

Ех, лепо сам ја рекла Зорану, још да неко полуди па да нам да бесплатан простор за окупљање  :( то нам тако фаалиии   :cry:

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Loengrin

:?  no 'oror, no fantaaazija, samo go SF?  :evil:

Skupljaćemo mi i druge stvari osim knjiga, pa s te strane SFeznanje ima smisla, ali ga niko neće izgovarati jer lomi jezik.

Za danas sam gotova s idejama.

scallop

Quote from: "Loengrin":?  no 'oror, no fantaaazija, samo go SF?  :evil:

To je SFe što možeš da dobiješ od mene. :x

angel011

Quote from: "Loengrin"Skupljaćemo mi i druge stvari osim knjiga, pa s te strane SFeznanje ima smisla, ali ga niko neće izgovarati jer lomi jezik.

Lomi jezik? Kome? Nekome ko se oporavlja od šloga?  :twisted:  :)

Meni se naziv sviđa, zabavan je.
We're all mad here.

Loengrin

Ene de, kad pre ispade da mi se SFeznanje (SFzezanje) ne sviđa.
:lol:
Ma, imala sam ideju koja mi od umora izvetre iz glave.
Nešto kao: biblioteka je zgrada/mesto... pa sam htela da i naziv liči na ime nekog mesta (pri tom ne mislim na naselje). E sad se treba setiti šta sam to mislila.  :(

scallop

Ima i dobrih primera - aSFalt. Tako se piše. :lol:

MarkoMitranic

Jagodina Bobica?   :D

Šalu na stranu, neznam, treba u suštini nešto kratko što se lako pamti, A OPET znači nešto.

KnjigoSFera, SFeFoH("X-KS") ili tako nešto?  :roll:

zakk

tranSFer ili tranSFuzija

Draza

TranSFuziju je upravo pokrenuo Darko Macan.

zakk

mac

Biblioteka kluba je deo kluba... Da li postoje drugi delovi kluba? Da li ti drugi delovi imaju svoja neviđeno kul imena? Ako nemaju onda zašto je potrebno da biblioteka ima?

Što se ekslibrisa tiče, lepo bi išao sam logo kluba.

zakk

to je odlično pitanje na koje nemam odgovor, sem što volimo da smišljamo imena

scallop

Quote from: "Draza"TranSFuziju je upravo pokrenuo Darko Macan.

Trebalo bi - TranZFuzija;

onda bismo mi mogli - TraNFuzija.

Mica Milovanovic

Mica

Loengrin

Quote from: "zakk"tranSFer ili tranSFuzija
:? uze mi pola reči iz glave
'tedok da kažem tranSForm, tranSForum

Quote from: "Mica Milovanovic"KoNFuzija

iNFuzija   :wink:

iNForm
NFoteka

Polica  :!:

edit: Dajte ljudi, ko bi za početak udomio nekih 100-200 knjiga? (Melkor i ja smo najmanje pogodni za to, što se prostora tiče) Naravno, taj neko treba da je voljan da se bavi odnošenjem i donošenjem knjiga u klub, što znači da treba da je redovni posetilac. Ja mogu da vodim spisak i vodim evidenciju pozajmica.

zakk

To je velika matematika...  :(

Loengrin

Nije.
Sasvim je mala.
Džaba ime bez police.
Nemojte me terati da kod sebe kući napravim prostor za te knjige, bila bi sramota.

zakk

hm, hajmo ovako: ja ne želim da to bude kod mene, ali rado ću dati gomilu knjiga.

Loengrin

:evil: iskusno, iskusno  :evil:

MarkoMitranic

Quote from: "Loengrin"
iNForm
NFoteka

ma ajde sad brate iNFo biro još da budemo   :P :D

nego, tranfaj, SFitanje, SFratište,

a šta kažete na: "Biblioteka Naučne Fantastike Kluba Lazar Komarčić"  :!:

Loengrin

Quote from: "MarkoMitranic"
a šta kažete na: "Biblioteka Naučne Fantastike Kluba Lazar Komarčić"  :!:
Aaa, ne važi se, MAC ti je šaputao  xfrog  :wink:

Taj tvoj predlog ima odmah da se skrati na BNFKL  :P
Missim stvaarno.

OK, mož' da bude i biblioteka kluba, ali što reče Zakk, mi baš volimo da smišljamo imena, stoga ne kvari žurku :lol:

Naravno, ime dolazi tek kad nađemo policu za knjige, je l'?