• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zagor :: Veseli Cetvrtak

Started by Alexdelarge, 07-02-2008, 14:43:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alexdelarge

Je l' pazario neko Tajnu Sumera? Kakvi su utisci?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Tex

Prilicno slabo nacrtano, videcemo kakva je prica.

DušMan

Meni ovo deluje kao početak vica.

Pričaju Mister No i Tex i kaže ovaj prvi: "Jesi li kupio novog Zagora?".
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Tex

Quote from: "DušMan"Meni ovo deluje kao početak vica.

Stvarno izgleda smesno :wink:

Vladimir

I onda dodje Bender i sve ih zajebe...  :lol:

DušMan

Samo sam čekao da neko primeti.  :lol:

No, hajde nazad na temu. Svaka čast novom izdavaču i želim mu/im puno uspeha. Pamet u glavu, samo hrabro i ostale dobre namere.

Ser_Gile

Zelim im puno srece. Ovaj broj izgleda OK mislim da ima nade[/img]

Death Wish

mrzim Zagora i nema sanse da ga procitam...
ali kupio sam ovo, da podrzim izdavaca....

ja sam zadovoljan izdanjem, mada mislim da bi trebalo da skinu svoj logo sa prednje naslovnice jer je mnogo veliki...

i dizajn slova naslova je bezveze, ali valjda zato sto je to zagor... vec na najavljenom Dilanu Dogu to deluje bolje...

kvalitet izdanja je veoma blizak Ludensovim izdanjima, ali stamparija nije bas najbolje odradila posao... ima dosta mutnih stranica, a i naslovna deluje bledunjavo...

mada suvise "kenjam" za kisok izdanje!! super je sto izlaze... ne verujem da ce klinci to da kupuju... ali treba probati...

i odlicno je sto su krenuli sa dosta aktuelnim epizodama... ovo je broj 469, a vidim da je Mister No oko broja 300... Dilan Dog je nesto posle broja 200

Dampir je odlican izbor!  

mislim da treba da pucaju na ozbiljnije i svezije junake... Dampir, Napoleon, Natan Never...

samo napred!
Pol Kerzi ne oprasta!

DušMan

Bilo bi super da se na zadrže samo na Bonelliju, ali za prvih godinu dana je dovoljno što su i ovo zagrizli.
Naravno, ako žele da privuku klince kojima roditelji ne vise no forumima, moraju nešto šareno, popularno i jeftinije od ovoga da rade.

prozirna senka

>>Dampir je odlican izbor!

Заправо је Дампир језив избор. Дојадиће вам после трећег броја.
"Kruna je u Beogradu, glava je u Beogradu i nastavićemo borbu da se kruna nađe na glavi" (V.D.)

DušMan

Čim prestane da se bavi Srbima, a?  :evil:

prozirna senka

:mrgreen:

Онда бих казао после другог броја :lol:
Ма јок, Дампир је говно од стрипа, и мислим да ово баш и није био најсрећнији избор. Да су барем Магичног узели наместо Дампира, и наставили тамо где је Систем стао, било би много паметније.

А и Магични, који је бар 10 пута квалитетнији стрип од Дампира, није успео да нађе пут до читалаца. Да ли је то до публике или Система, то је већ неко друго питање...
"Kruna je u Beogradu, glava je u Beogradu i nastavićemo borbu da se kruna nađe na glavi" (V.D.)

BornToRun

Jel to znaci da se ne isplati kupovati dampira ?
Ja ga do sad nisam nikad citao ali sam spreman da probam.

DušMan

Pa ako si već spreman, daj mu šansu i kupi prvi broj. Tako ćeš najbolje znati da li se isplati, zar ne?

BornToRun

Quote from: prozirna senka:mrgreen:
Ма јок, Дампир је говно од стрипа, и мислим да ово баш и

Ovo je za mene dovoljno da mu ne dam sansu.

DušMan

Veruješ čoveku koji ima partizanov logo kao avatar?  8)

BornToRun

Vidis o tome nisam razmisljao.Mudro zboris. :idea:

Death Wish

DAMPIR je odlican izbor.
odlican strip. moderan. zanimljiv.

ja imam sve od hrvatskih izdavaca - to je prvih 16 brojeva, i vecina je super.

epizode 3,4,5 mi se nisu svidele, a ostale sve su manje-vise odlicne...

dobro je napisan strip i odlicno nacrtan...

Magicni Vetar je samo dobro nacrtan... najveca mana Magicnog Vetra je sto su epizode jednobroji... svaka epizoda ima super uvod i gradjenje price, a onda zbrzan kraj na poslednje dve stranice...
Pol Kerzi ne oprasta!

Alexdelarge

Jes' malo ova naslovnica anemicna;treba je poslati u planinske krajeve na svez vazduh. :evil:

Man Of Steel

Quote from: "Vladimir"

I onda dodje Bender i sve ih zajebe...  :lol:
E bila bi fora...  :lol:
When ever you need hard center i will be there

prozirna senka

Quote from: BornToRun
Quote from: prozirna senka:mrgreen:
Ма јок, Дампир је говно од стрипа, и мислим да ово баш и

Ovo je za mene dovoljno da mu ne dam sansu.

Не, немој тако. Дај му и ти шансу. Ево, кад је Дампир излазио овде у Америки, ја сам га куповао, иако сам лепо био упозорен на "квалитет" штива. Међутим, пошто ја никога у животу не слушам, почнем да купујем не тако јефтин стрип (8$ по свесци!), само да би после прве прочитане епизоде побеснео, после друге почео да јебем милу мајку Жабарима, трећа је била просечна прича, четврта скроз ок, да би од пете па надаље скапирао да су све приче на један те исти калуп. Имена Дампирових жртава и земље у којима их јурца су различите, али сви ти зли вампири скончавају овако или онако кад падну шака једном босанском сељачету.

Не објашњава се нигде где је то и када босанско сељаче научило енглески и ине стране језике, кад се већ јебава по пољима Немачке, Чешке, Русије и другде...

Да скратим, скупио сам свих 9 свески на енглеском и нисам знао шта да радим с њима. Да их бацим-боли, то значи да је боље било да сам бацио паре у ватру; да их оставим-нећу, иду ми на курац при самој помисли да ми стоје на полицама.

А онда се појави спасеније у виду овог сакера xbaby2 Душманина, који откупи моје Дампире. Мојој срећи нигде краја није било :D

Не знам за тебе, али мени је ова Дулова адвокатура за Дампира сумњива. Знаш оно, кад се већ једаред жешће зајебао, дај да зајебе још некога, да га душевни бол мине :roll:  :lol:

DušMan

... a sve zato što sam ja skapirao da je Dampir zapravo Srbin...

Man Of Steel

Quote from: "DušMan"... a sve zato što sam ja skapirao da je Dampir zapravo Srbin...
Ma i Zagor je srbin po babinoj liniji! :lol:

Inace kupio Dilana, starno extra prica i sve pohvale na kvalitet izdanja!

BornToRun

@prozirna senka

Ja cu definitivno imati 150 dinara vise mesecno.

Man Of Steel

Quote from: "BornToRun"@prozirna senka

Ja cu definitivno imati 150 dinara vise mesecno.
Svakako bi trebalo naci.
Mene raduje sto sam konacno u prilici da izaberem sta zapravo zelim da citam, a ne na ono nasta sam silom prilike upucen nedostatkom kvalitetnih naslova na nasim trafikama.

Ghoul

našao mi se u rukama jedan od tih novih, veselih zagora, nešto sa mesopotamskim demonima.

ne bih to govno ni uzeo u ruku, ali morao sam nakon što me je aca radivojević do besvesti zasmejavao citatima otuda, od kojih je najmanje 1 već ušao u antologiju i zauzeo svoje mesto među citatima iz BRAĆE PO MATERI.

kaže: 'ali čiko, ne zaboravi kepeca koji se maskirao u Namtara!'

(Namtar je 1 od tih demona oko kojih se vrti ova martimisterijevska zavrzlama: TAKO MI NAMTARA, JA BI REKO DA SI TI NJIOV!)

strip je, inače, UŽASNO loše crtan - i to čak i za junaka koji NIKADA nije imao sreće sa iole vrednim crtačima, ali za ljubitelje TRASHA ovo je zaista zlatni rudnik.

sad mi je jasnije zašto se izdavač zove 'gay thursday'!
https://ljudska_splacina.com/

marduk

Quote from: "Ghoul"našao mi se u rukama jedan od tih novih, veselih zagora, nešto sa mesopotamskim demonima.
...

Lepo od Ghoula što i on kupovinom ovih friških izdanja podržava ovu veselu stripovsku akciju.  :D

Ghoul

znaš šta, marduke, nikad nisi bio naročito perceptivan student, a to i sad exempliraš: nigde nisam rekao da sam dao pare za to sranje, već samo da sam ga uzeo u ruke, ponukan acinim smehotresnim citatima: dakle, moja financijska podrška NIJE otišla veselom četvrtku ili čemu već.
za dž. sam prelistao i smejao se acinom primerku. to je najveća 'podrška' koju ovo izdanje od mene zaslužuje.

džin tonik

gule, dobro nam dosao u eksluzivni klub ljubitelja zagorovog djela.

Duh_koji_hoda

Quote from: "Ghoul"znaš šta, marduke, nikad nisi bio naročito perceptivan student, a to i sad exempliraš: nigde nisam rekao da sam dao pare za to sranje, već samo da sam ga uzeo u ruke, ponukan acinim smehotresnim citatima: dakle, moja financijska podrška NIJE otišla veselom četvrtku ili čemu već.
za dž. sam prelistao i smejao se acinom primerku. to je najveća 'podrška' koju ovo izdanje od mene zaslužuje.

... ma zajebi ti tu pricu, meni je Dusmanin licno posvedocio kako si bio poprilicno uzbudjen gledajuci Zagorelog i posle su te pratili krisom i videli kako kupujes primerak za sebe...

Ghoul

Quote from: "Duh_koji_hoda"... ma zajebi ti tu pricu, meni je Dusmanin licno posvedocio kako si bio poprilicno uzbudjen gledajuci Zagorelog i posle su te pratili krisom i videli kako kupujes primerak za sebe...

jednog od ovih dana dušman će najebati zbog svoje sklonosti da stalkuje i peepuje pojedince i parove u njihovim intimnim momentima...

Duh_koji_hoda

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Duh_koji_hoda"... ma zajebi ti tu pricu, meni je Dusmanin licno posvedocio kako si bio poprilicno uzbudjen gledajuci Zagorelog i posle su te pratili krisom i videli kako kupujes primerak za sebe...

jednog od ovih dana dušman će najebati zbog svoje sklonosti da stalkuje i peepuje pojedince i parove u njihovim intimnim momentima...

.... ha, ha... jedva cekam... :!:  :!:  :!:  :!:

DušMan

Quote from: "Ghoul"jednog od ovih dana dušman će najebati zbog svoje sklonosti da stalkuje i peepuje pojedince i parove u njihovim intimnim momentima...
Ha!
Zapravo i jesam najebao skoro, ali iz čista mira. Biće da je karma u pitanju.

On topic: Izašao i Zagorov specijal, verovatno standardno izuzetno kvalitetan, mada sam čuo ljude kako kukaju zato što im je podvaljeno da uz strip dobiju i knjižicu. Sa tekstom i vrlo malo slika!!!! Šta ti ljudi misle, da ćemo da čitamo slova?!?!

Fidel

Taj specijal "Crni plamen" je neki pokusaj u maniru Magicnog Vetra sa iskoriscenom pricom iz indijanske mitologije,nista posebno...
a Zagor je po meni strip za decu do 12godina...
sad sto sam ga ja citao to je i meni neobjasnjivo,valjda mi je bilo toliko dosadno...
Ali je super sto ponovo neko rizikuje sa izdavanjem stripova svake nedelje u ovoj zemlji u kojoj vecina tzv. "urbanih" klinaca ne zna sta je to strip pa su glavna publika ljudi koji su se na stripove navukli jos davnih 80-ih...
Voleo bih da pocnu sa Texom koji su poslednjih godina radili neki jako dobri autori...
Od ovoga sto sad izlazi u "Veselom cetvrtku" najbolji mi je Mister No,ima najslozeniju pricu,sa dosta uverljivih detalja i dobrom atmosferom...

Alexdelarge

QuoteOd ovoga sto sad izlazi u "Veselom cetvrtku" najbolji mi je Mister No,ima najslozeniju pricu,sa dosta uverljivih detalja i dobrom atmosferom...

Izuzetno dobro si zapoceo karijeru na ovom forumu. :wink:

Fidel

Aha,vidim da si ljubitelj po avataru...Ma meni je to extra strip,obozavam sve te detalje koji cine njegov svet:50-e XX veka,izdrndani pajper,Amazonija,stalno u dugovima,to sto voli vesterne i jazz,njegovog frenda Krugera,a i sporedni likovi su uvek zivopisni...ali najbolja je sama koncepcija njegovog lika kao vecitog buntovnika...kako covek da se ne nalozi na nekog ko stalno kaze NE? :evil:

džin tonik

apsolutno se slazem. mister no je namenjen uzrastu do 15-16 godina i jednostavno sam lud za tim romanom.
zagora bi me bilo stid traziti po kioscima.

Savajat Erp

Ову задњу епизоду Мистер Ноа су беспотребно збрзили, а прва епизода је баш обећавала...штета...а Загор стварно нема среће са цртачима, ипак је фосил Фери најбољи,иако ми је и његов цртеж полу-одвратан...ове задње епизоде по стоти пут имају тему Јукатан и Астеке...а Црни пламен је бледи покушај да се направи епизода слична онима Демони лудила,Дивови добра и зла итд.Магични Ветар ми је супер стрип,мада и код њега смандрљају крај и направили су најгори маркетиншки потез када су га укоричили и дигли цену у небеса, а ја се таман примио...мада опет излази,али од 16-ог броја...
Дампир је мање-више лош, бар ове прве две које сам читао, а Дилан Дог по свој прилици више никад неће бити оно што је био...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Fidel

Quote from: "Savajat Erp"а Дилан Дог по свој прилици више никад неће бити оно што је био...
Dilan je prs'o...od ovih novijih ne secam se da sam procitao neku koja je na nivou onih iz prvih 50-60 kao sto su "Njujork,Njujork","Golkonda",o ruzicastim zecevima,itd...

Alex

Interesantno, da su mnogi navijali da Dilan u Srbiji izlazi posle broja 200, jer su navodno te epizode mnogo bolje od onih nižih brojeva koji kod nas nisu zvanično izašli (samo u Hrvatskoj).

Ako su ove, novije epizode puno bolje, a najčešće su rutinski prosečne, kakve su onda preskočene?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

DušMan

Užasno loše uglavnom.

Savajat Erp

Како ли то тек изгледа? :x

Dry-Na-Nord

Quote from: "Savajat Erp"а Црни пламен је бледи покушај да се направи епизода слична онима Демони лудила,Дивови добра и зла итд.

Tih pet svezaka su kao najbolje epizode Zagora, verovatno jer ih je pisao Tiziano Sclavi... Ja sad počeo da čitam stare Zagore, krenuo od Lunov Magnus Serije, to bre izašlo pre četrdeset godina, teška je to muka čitati, hermeneutički zid je debeo pola metra...  :(

DušMan

Ma i ove što sad izlaze se teško čitaju. Ja pokušavam od februara i još nisam uspeo. Ali ne dam se... Nije valjda neki Zagor jači od ovakvog delije!?

Savajat Erp

Ја сам имао на диску првих тридесетак епизода и толико је труло и застарело да се стварно чита преко пениса...али ја и овако читам свакакве глупости које дохватим...ипак је то прилично клиначки,али с обзиром да сам инфантилан...А,да, ако је неко ипак прочитао Тајну Сумера и следећа два,да ли је приметио како Загор и екипа оловљавају једни друге..."Драги мој Чико,драги професоре Олдбоунс(иначе врло непроваљиво презиме за археолога,машта им стварно врца),драги тај-и-тај"..get a room!

Vladimir

Quote from: "Savajat Erp"професоре Олдбоунс(иначе врло непроваљиво презиме за археолога,машта им стварно врца)
Veribed je ipak najjaci...  :roll:

BladeRunner

Fidel
QuoteDilan je prs'o...od ovih novijih ne secam se da sam procitao neku koja je na nivou onih iz prvih 50-60 kao sto su "Njujork,Njujork","Golkonda",o ruzicastim zecevima,itd...

Meni jedino pada na pamet 'Dugački pozdrav'. Šteta što to nije izašlo u Zlatnoj Seriji.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Meho Krljic

:lol:  :lol:

Ja imam hrpu skeniranih tih starih ZS i LMS, ali, jebote, em su skenovi katastrofa, em ja nikad te stripove nisam voleo. Ali jednom kad budem baš zaludan (znači za 30-40 godina), moraću malo da se podsetim zašto sam Bonelija izbegavao i kao dijete.

Savajat Erp

Невезано за то ко шта воли или не,скениране стрипове је стварно мучно читати...јебеш то ако не можеш да се завалиш и читаш к`о човек... :idea:

Meho Krljic

Ma, pazi, ja čitam skenirane stripove svakog dana, meni to nije nikakav problem, ali ovo su očajni skenovi. Mislim, svaka čast za trud, ali na momente je skoro nečitljivo.