• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

šta sam čito za vreme nato bombardovanja

Started by Ghoul, 15-02-2008, 19:03:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ghoul

šta sam čito za vreme nato bombardovanja

asociro me brsrkr na ovu potencijalno zanimljivu temu.
kaže on:
"Ja sam dao burazeru da cita Metisona (JA SAM LEGENDA) u vreme bombardovanja, dok sam ja tad citao "Kugu" Albera Kamija. Pravo okruzenje za prave knjige!"

ja sam tijekom bombardiranja NATO integracija, usred –tada još uvek naše- prištine, u uniformi čito:
CRNI OBELISK –remark
7 GODINA NA TIBETU –harer
BESNILO –pekić (repriza, početak; prekinuo me neočekivani dolazak kumanovskog 'mira')
ČAROBNI BREG –man (počeo pa ostavio, shvativši da ne mogu da tu i tada, na straži, dok mi nad glavom lete tomahavci, imam potrebnu dozu koncentracije...)
https://ljudska_splacina.com/

zakk

A ovo si postovao za vreme zemljotresa. Zazivaš kataklizmu? :shock:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

angel011

Šta očekuješ od Ghoula?  :twisted:

@Ghoul: misliš da se sećam šta sam baš tada čitala?

Sećam se da sam čitala - i nije bilo Bog zna šta drugo da se radi - ali se slabo sećam šta. Stendalov "Crveno i crno", Sjenkjevičev "Bez dogme", "Kraljevska krv" (ne mogu da se setim ko je autor, knjiga je o Ameru koji istražuje svoje poreklo, nada se bajnom otkriću, a otkrije da ima crnačke krvi u sebi pa svi krenu da mu ganjaju porodicu), mislim da je bila i neka tanka knjigica nekog Rusa al' ne mogu da se setim ni knjige ni autora... U principu, stvari koje su mi bile u kući a ranije nikako da dođu na red.
We're all mad here.

BladeRunner

Ivo Andrić - Travnička hronika. Sjećam se da sam u jednom intervjuu Milorada Pavića našao da je i on tada čitao ovaj roman (vjerovatno unazad). Pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Ghoul

Quote from: "angel011"@Ghoul: misliš da se sećam šta sam baš tada čitala?

pa dobro, odgovor nije bitan ako nije slikovito povezan sa dešavanjima, kao kod brsrkr-a i mene... mislio sam da su još neki 'prigodno' birali literaturu tih kriznih dana.
https://ljudska_splacina.com/

Alexdelarge

I meni pamcenje otkazuje poslusnost, ali ako se ne varam procitao sam nekoliko Basarinih knjiga, reprizirao sam Stranca sto kanim da ucinim i ovih dana i moze biti da sam ponovio i Na Drini cuprija.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

angel011

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "angel011"@Ghoul: misliš da se sećam šta sam baš tada čitala?

pa dobro, odgovor nije bitan ako nije slikovito povezan sa dešavanjima, kao kod brsrkr-a i mene... mislio sam da su još neki 'prigodno' birali literaturu tih kriznih dana.

Hmm... Pa, ja nisam bila ni za kakvu laganicu tih dana, kao što se iz pomenutih knjiga vidi. Niti za bilo šta vedro. Mada me, na neki čudan način, jeste razvedravalo da čitam te knjige.

Kad pogledam dosadašnje odgovore, ispada da smo svi čitali neke ozbiljne stvari tada.
We're all mad here.

Ugly MF

Mi smo tad upadali nocu u srednju skolu de je bilo umrezeno 6 raacunara i po citavu noc picili STARCRAFT!!!
Napolju lete bombarderi a mi Terrani ,Protossi i Zergovi bombardujemo jedni druge!

O Ironije!
En taro ADUN!!!! :!:

blasphemer

Mi, matori konji, u LANu to jos uvek igramo.  :oops:
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

blasphemer

A stvarno ne mogu da se setim sta sam tada citao. Uopste, ne secam se tog vremena kao bilo cega posebnog... (sem par teskih razbijanja  :(  )
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

Usul

Quote from: "SVAROG"Mi smo tad upadali nocu u srednju skolu de je bilo umrezeno 6 raacunara i po citavu noc picili STARCRAFT!!!
Napolju lete bombarderi a mi Terrani ,Protossi i Zergovi bombardujemo jedni druge!

O Ironije!
En taro ADUN!!!! :!:

Brate, u srce si me dirnuo. I ja sam ovako provodio vecheri zajedno sa PVO vojske jugoslavije. Oni po avionima a ja po zergovima.

A shta sam chitao? Uopste se ne secam, ceo taj period mi je nekako maglovit....
God created Arrakis to train the faithful.

CorwinM

Sjećam se da sam čitao LoTR po stoti put.
There are no desperate situations, there are only desperate people.

drf

Šifrarnik. Frekvencije i raspored repetitora. Neki časopis pomoću kog smo ustanovljavali koja kako se zove bomba na kojoj sedimo i šta hoće.

Nightflier

Citao sam Alana Forda, kad sam nesto citao - ali vecinu vremena proveo sam u rolpleju.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

---

Autobiografiju Karla Jaspersa.
Kapiram da ima neke veze sa događajima.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Chi(a)na

Braća Karamazovi & Gospodar prstenova
"Sorry I'm late. Oh God, that sounded insincere... I'm late!"

Father Jape

Mislim da nisam nista citao ali sam religiozno igrao prvi Civilization.  :shameless off-topic: :oops:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.