• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

OTIMAČI IZGUBLJENOG KOSOVA

Started by Ghoul, 15-02-2008, 23:26:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Albedo 0

Kada mi Drašković da pola svog stana neka daje Kosovo kome god hoće.

Джон Рейнольдс

Zašto ovaj gibaničar nije u Hagu?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

lilit

jeste da se bavim pitanjima najcrnje forme a ne suštine (da ko ne pomisli da patriotizam provejava iz mene  :lol:), ali da li je neko rekao predsednici tzv. države kosova da ovaj sako ide uz sagitin novi skin, ali da nikako ne bi trebalo da se pojavljuje u njemu, ako ništa drugo, a ono bar na zvaničnim sastancima.  :cry: :cry: :cry:

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Usul

Što bre tako? Pa baš je cool sako. Ako joj neko povrati sa strane ništa se neće videti - party proof.
God created Arrakis to train the faithful.

Savajat Erp

Quote from: lilit_depp on 24-09-2011, 00:36:36
(da ko ne pomisli da patriotizam provejava iz mene  :lol:)

Сад испаде као да је то нешто лоше.  :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

džin tonik

Quote06.00 - Vojnici Kfora uklanjaju barikade na alternativnom putu kod prelaza Jarinje.

09.00 - Na alternativnom putnm pravcu u mestu Jarinje kod administrativnog prelaza sa centralnom Srbijom pripadnici američkog i nemačkog Kfora razvukli su bodljikavu žicu u dužini od nekoliko stotina metara i u potpunoj blokadi drže nekoliko zaselaka.

10.45 - Oko stotinu Srba ponovo se okupilo na barikadama na Jarinju, pa su se vojnici Kfora povukli iza bodljikave žice na kojoj piše:"Stop ili pucamo. Kfor".

11.30 - Na prelazu Jarinje sada je mirno, a oko prelaza se okupilo više od hiljadu meštana. Oni su doneli ozvučenje do bodljikave žice koju je postavio Kfor i puštaju srpsku narodnu muziku.  xrofl

13.00 - Pripadnici Kfora su bacili šok bombe i suzavac na Srbe okupljene oko prelaza Jarinje. Nakon toga začuli su se i pucnji, ali reporter Bete nije mogao da utvrdi ko puca. Jedan deo, od oko hiljadu Srba okupljenih na Jarinju, povukao se nakon toga.

14.00 - Ministar Goran Bogdanović je izjavio da je Kfor pucao na Srbe koji su se okupili da bi sprečili zatvaranje alternativnog prelaza koji je vodio prema centralnoj Srbiji i da su četiri osobe teže povređene, a desetak je lakše povređeno gumenim mecima.

14.26 - Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Jakovljević izjavio je da je do 14 sati u tu zdravstvenu ustanovu primljeno sedam osoba koje su povređene ranije danas na Jarinju.

Prema njegovim rečima, šest osoba se nalazi na prijemnom hirurškom odeljenju, sa ustrelnim i prostrelnim povredama od bojeve municije i jedna osoba primljena je na očno odeljenje zbog suzavca.  :-|
...

Kosovo: Pucnji, suzavac i šok bombe
:-| hocemo topnistvo! hocemo topnistvo!

džin tonik

nato, samo rokaj! sve okruzi zicom i samo tuci.

SIMERIJANAC

NUNS poziva novinare i urednike da izveštavajući o događajima na Kosovu poštuju pravila profesije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) poziva novinare i urednike da se u izveštavanju o događajima na Kosovu strogo drže pravila novinarske profesije.

Naslovi poput "Ubijen Srbin u Đakovici" ili "Albanci pucali u Srbe s leđa", kao i tekstovi koji počinje rečenicom "Albanci na Kosmetu ponovo su pucali u Srbe", objavljeni ovih dana u pojedinim srpskim medijima, neodoljivo podsećaju na period ratnohuškačkog novinarstva sa početka devedestih.

Profesionalni standardi, takođe, nalažu neprekidno nastojanje da se dobiju jasni odgovori na sva pitanja i nedoumice i da se, pre nego što ta pitanja i nedomice budu otklonjene, u medijskim izveštajima ne utvrđuje konačna istina.

Tim povodom podsećamo da ni medijima ni javnosti još nisu dostupni podaci iz izveštaja srpskih bezbednosnih službi o incidentima na prelazu Jarinje, a da se bez ikakvih rezervi barata tezom o "oružanom napadu na goloruki narod".

Ogrešenja o pravila profesije naročito ima u izveštajima o ubistvu Aleksanda Putnika iz Velike Hoče u kojima se kao ubice označavaju Albanci kao etnička celina a ne konkretni pojedinci ili grupa. Napominjemo i to da do sada nisu poznati rezultati istrage.

NUNS duboko veruje da samo poštovanjem profesionalnih standarda i Etičkog kodeka svako od nas može da doprinese boljitku ne samo novinarske profesije, nego i države u kojoj živimo, ali i položaju Srba na Kosovu.

Sekretarijat NUNS-a

Meho Krljic

Pa, dobro, pošteno, treba i to da se ima na umu...

дејан

...barcode never lies
FLA

SIMERIJANAC

Mislim da bi Gaće zadovoljili jedino tekstovi sa severa Kosova sa naslovom Srpski dečak na barikadama pucao kalašnjikovom sam sebi u leđa.

scallop

Srbin okrenuo leđa Albancu i time ga iznervirao.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

bilo bi steta objektivirati izvjestaje. srbska propaganda je fenomenalna i obozam je vise od bilo kojeg drugog oblika trasha. drzim je jednom vrstom umjetnosti. i sam se nekad okusam u skladanju iste, ukradem koji nick, pustim je u komentarima nekih novina i pratim reakcije.
dosadasnji najveci uspjesi: reakcije jedne stranke na drzavnoj razini, dvije tuzbe jednog zidovskog novinara u prazno.

Alexdelarge

Vuk Drašković piše za "Blic": Odreknimo se Evrope

Reče, u Jagodini, naš patrijarh da je Srbija država i bez glave i bez srca! To je rekao, jer je rekao da Srbija ne sme ulaziti u EU, pošto od nas traže ,,strašnu žrtvu" da izgubimo Kosovo: da Srbiji odseku glavu i iščupaju joj srce! Pa, kad je to tako, rekao je on, moramo im reći da tamo nećemo, nego hoćemo da ostanemo sami ,,sa svojim Kosovom".

U Srbiji muk. Ni u vrhu države niko da kaže da je režim Slobodana Miloševića, još pre 12 godina, izgubio Kosovo i da tamo, od tada, nema ni naše vojske, ni policije, ni parlamenta, ni sudova, ni uprave, ničeg što je vlast Srbije. Niko da kaže da, uprkos gubitku Kosova, nije izgubljena Srbija i da nismo država bez glave i srca. I nikog nema da kaže da ćemo, možda, izgubiti i Srbiju ako se balvanima ogradimo od Evrope i ostanemo sami sa izgubljenim Kosovom. I niko neće da kaže da crni anđeli iz Mileševe danas bogotvore crni poredak koji je izgubio Kosovo, i ne samo Kosovo, pa i crkvenim propovedima premazuju te poraze, gurajući srpski narod i državu u novo propadanje i nestajanje.

Odreknimo se Evropske unije! Odreknimo se više od 600.000 Srba koji danas rade i žive u Nemačkoj, Austriji, Francuskoj... i ovde, u Srbiji, hrane više porodica nego radnici zaposleni u samoj Srbiji. Odreknimo se milijardi evra evropskih donacija, odreknimo se evropskih investicija, evropskih načela demokratije i slobode. Odreknimo se tog velikog tržišta na koje izvozimo 80 procenata svega što izvozimo. Odreknimo se namere da gradimo evropsku i snažnu Srbiju. Odreknimo se politike da za srpski narod na Kosovu obezbedimo vrhunska evropska prava i garancije. Svega se toga odreknimo i, odbačeni od svih, lelečimo nad izgubljenim Kosovom i nesrećnim Srbima na njemu, čije suze niko neće ni videti. Niko, osim crnih anđela iz Mileševe i falangi patriota koje traže da produžimo tamo gde nas nije stigao odvesti onaj iz požarevačkog groba.

Zavedena lažnim kosovskim mitom, čiji današnji tvorci krivotvore i narodno pamćenje, Srbija zaboravlja da istiniti ep Kosova izvire iz vere da se smrt savladava životom, a poraz pregnućem da se ovenča pobedom. Milici je, na Kosovu, u jednom danu, Bajazit ubio muža, oca i devetoricu braće, a nesrećna kneginja je, u ime života i vere u buduću pobedu, ubici podnela i dodatne žrtve. Kćerku svoju poslala mu je u harem, a sina i srpske oklopnike da ga, kao vazali, brane od Tatara. Danas od Srbije i Srba niko u Evropskoj uniji ne zahteva nikakvu sličnu žrtvu, niti ma kakvu žrtvu. Ne traži se, i neće se ni tražiti, ni da država Srbija prizna državu Kosovo. Traži se samo da se odreknemo vraćanja politici koja je, deceniju celu, sejala samo smrt, zločine, poraze srpskog naroda, mržnju, fobije i laži.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

scallop

Ovaj lažni komunista, lažni nacionalista, lažni četnik, lažni roajalista, lažni političar i na osnovu svega sigurno i lažni pisac i dalje zagađuje javnost svojim nebuloznim konstrukcijama. Zamislite koliko pametnih ćuti da bi ova budala govorila.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

дејан

Quote from: scallop on 18-10-2011, 10:23:24
Ovaj lažni komunista, lažni nacionalista, lažni četnik, lažni roajalista, lažni političar...
једном речју - агент
...barcode never lies
FLA

scallop

Ne vređaj agente. Oni imaju karakter, a ovaj još veruje da smo budale bez pamćenja.

дејан

каква земља такви и агенти...судећи по свему јасно је да, сем ретких изузетака, овде живе будале без памћења.
...barcode never lies
FLA

džin tonik

kako srbi voze slalom, minuta 3:55 nadalje:
Kosovo Prizren War 1999 (Part2)

eto, i kosovari kao i hrvati pustili gamad da zbrise, kad je trebalo tamaniti.

SIMERIJANAC

Списак јавних личности потписника прогласа "Преокрет"   

ЛДП     
четвртак, 10. новембар 2011. 

Активирање речника деведесетих којим се напада Преокрет, очигледно не може да убије позитивну енергију и добронамерне мотиве нас који смо иницирали овај проглас, као и људи коју су га у међувремену својим именом, угледом и утицајем подржали. Ми европске идеје и потенцијале боље Србије овим чинимо неспорним и због тога је наша иницијатива тако брзо покренула Србију.

Преокрет је успешан зато што је он искрена одбрана угроженог права грађана ове државе да живе у модерној, уређеној и европској Србији. Неће успети замена теза и свођење интерпретација апела на лажну дилему Косово или Европа. Људи које окупљамо само желе да покажу јавности да је могуће борити се за своју земљу разумном политиком и учинити све да као народ избегнемо самоизолацију и губитак шансе да 9. децембра сачувамо европску будућност. Због тога крећемо у акцију потписивања Преокрета по целој земљи.

Проглас Преокрет, који су иницирали ЛДП, СПО, СДУ, регионалне и мањинске странке и преко 60 представника цивилног сектора, угледних интелектуалци и појединци из јавног живота, подржали су потписници:

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а

Вук Драшковић, председник СПО-а

Жарко Кораћ, председник СДУ

Ранка Савић, председница АСНС

Драган Миловановић, бивши министар рада и бивши председник АСНС

Латинка Перовић, историчар

Рајко Даниловић, адвокат

Мирко Тепавац, публициста

Соња Бисерко, Хелсиншки одбор за људска права у Србији

Весна Петровић, Београдски центар за људска права

Миљенко Дерета, Грађанске иницијативе

Маја Мићић, Иницијатива младих за људска права

Борка Павићевић, Центар за културну деконтаминацију

Милан Антонијевић, Комитет правника за људска права

Душан Богдановић, Фонд Биљана Ковачевић-Вучо

Бора Тодоровић, глумац

Јелисавета Сека Саблић, глумица

Филип Давид, писац

Видосав Стевановић, писац

Пуриша Ђорђевић, режисер

Иван Кузминовић, Хелсиншки одбор за људска права у Србији

Изабела Кисић, Хелсиншки одбор за људска права у Србији

Драгољуб Тодоровић, адвокат

Јосиф Татић, глумац

Јања Беч Neumann, социолог

Мирко Гаспари, преводилац

Сава Траванов, сликар

Бошко Јакшић, новинар

Срђан Ћешић, хумориста

Владимир Кравчук, председник Словеначког пословног клуба у Београду

Драго Ковачевић, председник Српског демократског форума у Београду

Горан Марковић, режисер

Ратко Божовић, социолог

Фахри Муслиу, новинар

Вељко Ђуровић, сниматељ

Милојко Пантић, спортски новинар

Предраг Сарапа, новинар

Надежда Гаће, новинарка

Срна Ланго, глумица

Стеван Филиповић, режисер

Бранислав Трифуновић, глумац

Предраг Кораксић Corax, карикатуриста

Јелена Милић, Центар за евроатланске студије

Павел Домоњи, шеф новосадске канцеларије Хелсиншког одбора за људска права у Србији

Светислав Басара, писац

Коста Бунушевац, сликар

Павле Секеруш, универзитетски професор

Ивон Јафали, новинарка

Мирјана Карановић, глумица

Драган Великић, писац

Миша Бркић, новинар

Ивана Бајић, водитељка

Никола Ђуричко, глумац

Мијат Лакићевић, економски новинар

Миладин Ковачевић, статистичар

Оливера Јежина, глумица

Добривоје Танасијевић – Ден Тана, пословни човек

Динко Грухоњић, новинар

Горан Јевтић, глумац

Биљана Цинцаревић, сликарка

Влада Дивљан, музичар

Лена Богдановић, глумица

Никола Којо, глумац

Никола Чутурило, музичар

Маријана Пајванчић, професорка уставног права из Новог Сада

Лазар Стојановић, филмски редитељ

Владимир Гоати, директор Транспарентност Србија

Срђан Гиле Гојковић, фронтмен групе Електрични оргазам

Алексеј Кишјухас, Филозофски факултет у Новом Саду

Сања Крстовић, првакиња Народног позоришта у Нишу

Александра Вребалов, композиторка, доктор музичких уметности (Универзитет у Мичигену) и добитница Мокрањчеве награде

Јаша Гробаров, књижевник

Наташа Кандић, директорка Фонда за хуманитарно право

Ненад Новак Стефановић, публициста и новинар

маестра Сузана Костић, диригент и професорка Универзитета у Нишу

Стојан Богдановић, доктор математичких наука и редовни професор Економског факултета у Нишу

Лазар Лалић, продуцент

scallop

mac

Koristan je ovaj spisak. Vuk Drašković na početku, Nataša Kandić na kraju, a sad vidimo i ko je sve u sredini.

Father Jape

Српски хероји!
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Josephine

Ja bih još i razmislila, da u uvodu zapravo piše šta konkretno treba da potpišem.

pokojni Steva

Zamagljuju jedni, prate ih drugi, nadovezuju se treći a bogme i četvrti. Ja samo kažem, bojkot (braćo i sestre!); da im izađe 5% na izbore bilo bi baš interesantno videti kako bi namakli svako sebi po cenzus.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Ima na tom spisku i zombija. :mrgreen:

Savajat Erp

Чим неко помене "речник деведесетих" аутоматски ми се прикења.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Loni

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 12-11-2011, 14:50:49
Zamagljuju jedni, prate ih drugi, nadovezuju se treći a bogme i četvrti. Ja samo kažem, bojkot (braćo i sestre!); da im izađe 5% na izbore bilo bi baš interesantno videti kako bi namakli svako sebi po cenzus.

He he. Pogrešna logika.

Ne računa se procenat sa sve papirima, koji nisu zaokruženi ili nevažeći već samo oni sa papirima bez njih.
Znam is prve ruke. Sam sam bio brojač glasova i to nekoliko puta.

Pitao sam šta sa praznim listićima - rekoše da pitamo predsednika komisije.
On je rekao da ne ulaze u procenat već se upisuju u nevažeće.

Toliko o tome da će se akcijom bojkota iko potresti.

Vidim što su se Slobisti i Šešeljevci potresli kad se 1997. Đinđić opredelio za bojkot.
Mnogo im je bilo loše. Bez opozicije usvojili su svaki zakon, koji bi poželeli.

pokojni Steva

@Loni, brojao sam i ja glasove par puta, ne kontam šta hoćeš da mi kažeš. Ja govorim o sveopštem neizlasku na izbore kao vidu građanske neposlušnosti. Naravno da to ništa neće praktično značiti (više puta pominjani bojkot referenduma za novi Ustav u Vojvodini), ali će barem pokazati koliki je bes u narodu.

Loni

Ni to ih neće potresti.

Kandidatima je bitno da pobede, a to što će pobediti sa samo 51 % umesto sa 91% je nešto, čega
se tri meseca posle izbora više niko neće sećati.

Ustav Srbije je prihvatilo svega nešto iznad 50%.
Ne vidim da je zbog toga manje validan.

pokojni Steva

Pazi Loni, ja sam prvi za 'pušku pa u Frušku', al na tom putu ću nekog razdužiti, il će neko mene. Malo mi je to bljak. I mislim da grešiš, kad bi izlaznost bila nekih nakaradnih 5-10%, da vidim pavijane (izvinjenje Pavijanima) na koju foru bi vladali. Mogla bi svaka čaraparka sa pijaca da ih pljune u oko kad oće (još da je i bolesna kakvom sakagijom :-)). Malo nakoso seckanog Gandija.

Loni

Da se malo osvrnem na koaliciju PREOKRET.

Realno gledano od trojice lidera (Sa Rasimom tek treba da se prigovara): Drašković, Čeda, Korać,
jedini zaista neukaljan i dokazano skroman čovek, koji se nije menjao 2 decenije je Žarko.

Čak ne prima ni poslaničku platu jer je prijavio zaradu od profesorskog rada na Univerzitetu.

Druga dvojica na žalost jesu nešto kompromitovaniji ljudi.
Čeda je u Đinđićevoj vladi imao jasan zadatak pregovarača. Kako sa Slobom oko predaje Hagu, tako i sa kriminalnim klanovima, koje je vlada morala da stiša i pacifikuje da se protiv nje ne bi okrenuli.

Vuk se kompromitovao ne baš čestitom vladavinom u Beogradu i čestim menjanjem strana.

ALI....

Zar vi, posle ovako katastrofalnih rezultata popisa 2011. i dalje mislite da je Srbija u stanju da se jednog dana opet proširi na Kosovo?   :roll:

Samo braon boja označava teritorije, na kojima je zabeležen rast stanovništva.
Čoveče, pa to su tek sporadične mrljice: Beograd, Novi Sad i Novi Pazar (u kome takođe nisu Srbi) imaju
neki porast. U Nišu rastu samo 2 opštine od 5.
Kragujevac, Kraljevo i Jagodina drže se nešto iznad nule.

Pogledajte istočnu Srbiju.
Svetlo narandžasta boja označava krajeve, koji danas imaju samo 80 % broja, onog šta su imali pre 10 godina.

Tokom '90 tih otišlo je pola miliona mladih na rad u inostranstvo.
To se nije naročito videlo jer je tada došlo i pola miliona izbeglica. Danas se vidi.

I pored činjenica da se ubrzano prazne Borski, Zaječarski, Pirotski kraj?
Svi obodi uz granice, vi mislite da Srbi imaju kapaciteta da zavladaju i teritorijom, na kojoj veliku većinu čini neko drugi?

Koliko će nas malo biti u budućnosti (iseljavanje se sasvim sigurno nastavlja), budimo srećni što i ovoliko teritorije imamo.

Indija, Nigerija, Pakistan i Bangladeš 7 miliona ljudi smeste samo u predgrađe Nju Delhija, Lagosa, Islamabada il' Dake.

Суба

Демографско стање нема везе са способношћу једне државе да врши власт на својој територији. Косово је изгубљено због других разлога, не због шиптарске бројне надмоћности тамо.

mac

Pa dobro, i Izraelci se plaše demografskog pritiska Palestinaca. Utiče to.

Loni

Upravo tako Mac.

Izraelci i Palestinci su toliko opterećeni brojnim stanjem da mnogi ortodoksni Jevreji maltene o drugom ničem i ne razmišljaju.
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Natalitetom-tuku-Arape.lt.htm

Zaječar, koji ima status jednog od 23 priznata grada, počeo je da gubi i od mesta, koje imaju samo status vojvođanske palanke (Pazova, Kikinda)
ili beogradske prigradske spavaonice (Grocka, Obrenovac, Lazarevac).
   Sa tendencijom koncentracije stanovništva isključivo na velike centre (plus tendencije napuštanja zemlje i smanjenog nataliteta) Srbija će za koju deceniju imati toliko praznog prostora da će nam se zapatiti i vuk i smuk. A najviše muk.

Суба

Али који су разлози нерађања деце? Или, пошто има много разлога, који су највећи разлози? Ја типујем на себичност и хедонизам. Ако Српкиња са Косова може у избегличком кампу да рађа сваке године по једно... хм...  :-?

mac

U nerazvijenim sredinama porodice imaju više dece da bi deca radila po imanju, i da bi se kompenzovao visok mortalitet dece. Otkad imamo zdravstvenu negu pa deca ne umiru u tako lako, i otkad je ekonomski sistem uobličen tako da čovek može da živi samo od svog rada, i da pritom može da izdržava još nekog, više nema potrebe za velikim porodicama.

Суба

Све је то ОК, али откуд имање неком у избегличком кампу? Сматрам да је реч о здравом нагону за размножавањем који је на жалост данас угушен, умртвљен. Добар текст, Лони.

mac

Postoji neki drugi termin za te ljude, a da nije izbeglice, ne sećam se sad koji. Nema veze. Elem, možda uopšte nije istina da je u tim kampovima za dislocirana lica natalitet veći nego u normalnim sredinama. Odakle ta tvrdnja?

pokojni Steva

Interno raseljena lica.

Kikinda - vojvođanska palanka. Vrlo uspešno svedena na taj nivo. Fala majčici Srbiji.

Ghoul

Quote from: Суба on 17-11-2011, 12:33:55Сматрам да је реч о здравом нагону за размножавањем

:-x :-x :-x :-P
https://ljudska_splacina.com/

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

angel011

Quote from: Ghoul on 17-11-2011, 12:45:39
Quote from: Суба on 17-11-2011, 12:33:55Сматрам да је реч о здравом нагону за размножавањем

Potpis (na Ghoulov komentar).
We're all mad here.

Суба

Кад бих те питао зашто овакав одговор, не би знао. Покриј се ушима.

Father Jape

Quote from: angel011 on 17-11-2011, 12:51:49

Potpis (na Ghoulov komentar).

+1
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Суба

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 17-11-2011, 12:45:31
Interno raseljena lica.

Kikinda - vojvođanska palanka. Vrlo uspešno svedena na taj nivo. Fala majčici Srbiji.

Фала и локалцима, знаш врло добро.

lilit

postoji i nezdrav nagon za razmnozavanjem?! mora da je gul na to mislio.  :idea:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Суба

Quote from: lilit_depp on 17-11-2011, 13:06:24
postoji i nezdrav nagon za razmnozavanjem?! mora da je gul na to mislio.  :idea:

xjap