• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bosanske plačipičke i srpski mazohisti

Started by Ghoul, 16-02-2008, 13:31:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Perin

Ima jedan film koji mi nije bio loš, ali nažalos' mislim da se Srbi tu ne spominju...onak' kao poludrama nekakva, sa primesom komedije...film se zove "sve džaba" :)

Tex Murphy

Quote from: Son of Man on 16-02-2010, 00:18:10
Raja, sta jos valja pogledati od ovog boshnjackog djubreta, skino sam Grbavicu i Go West, sta jos ima tako u tom dno-patetika-jadni mi-zli srbi fazonu ?  xnerd

EDIT: Chetnixploatation definitivno novo ime za ovaj podzanr  :!: :|

Rimejk (režija - Dino Mustafić). Još nisam gledao, ali od ljudi koji jesu čuo sam da je to apsolutni kralj chetnixploitationa. Mislim da nećeš pogriješiti ni sa Nafakom.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alec

Da li su oni, uopste, snimali ista a da nema chetnixploataion?  xsex

Son of Man

Joj Nafaku sam gledo cim se pojavila i to iskljucivo zbog sauntraka koji je radio Sejo Sexon, i vasitinu dno od filma, pravi predstavnik Chetnixploatation subgenrea  xrofl
Rimejk cu da pojurim.

@Perine - pa pobogu film ne treba da bude dobar, nego bas naprotiv, samo patetisanje i kuknjava, jadikovka eventualno, to se trazi  :lol:

Tex Murphy

Genetski četnik

Son of Man

jednog dana neki pametan reditelj ce se setiti pa uraditi dokumentarac o chetnixploatation filmovima, jbga zao mi sto nisam u tom poslu, odma bi se bacio u akciju  :D

Ghoul

textovi poput harvesterovih -a zašto da ne, i sinovih, kad pogleda to što treba - mogu jednog dana, uskoro, da posluže kao temelji i osnove i baze i izvori i semena (da nagomilam metafore for the hell of it, a u skladu sa bosanskom neumerenošću i odsustvom suptilnosti u izrazu) za jedan takav doku-filmski projekat.

a onaj baja što je radio dijanu i unmik titanik bio bi idealan da takvo što usnimi.
https://ljudska_splacina.com/

Son of Man

Ne znam dal bi u ovaj subgenre nekako mogli ugurati i hrvatska remek dela, npr. seriju Smogovci u Domovinskom Ratu, pa evo i dokumentarac "Pavelic bez maske", naravno ima tu jos buljuk igranih filmova iz 90-ih.  :lol: 

Vampirella

Vidi ovo, skupina degenerika sama sebi pise panegirike. Nacisto sam se raznjezila!
Satan my master.

Ghoul

Quote from: Ella on 16-02-2010, 01:33:03
Vidi ovo, skupina degenerika sama sebi pise pangerike. Nacisto sam se raznjezila!

pre nego što se vratiš u kuhinju, ili spavaću sobu, mogla bi nam reći: šta je to 'pangerik'?

Vampirella

Satan my master.

Ghoul

Quote from: Ella on 16-02-2010, 01:51:11
Je l' sad bolje? 

nadam se da si sad naučila svoju lekciju i da ćeš drugi put dvaput razmisliti pre nego što se umešaš kad muškarci razgovaraju.

Джон Рейнольдс

Rastislav Dinić. Tags: LDP (Kula), Peščanik. Očekivano.

Inače, ima neku fiksaciju na Irivnga.

http://www.google.com/search?q=%22rastislav+dini%C4%87%22+irving&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls

Vređanje i baljezganje sa pokojom poentom. I ono što otkriva pravo lice tzv. "druge srbije" - rečenica u kojoj između ostaog kaže da se ovako "ne sme" pisati.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Vampirella

Quote from: Ghoul on 16-02-2010, 02:10:28nadam se da si sad naučila svoju lekciju i da ćeš drugi put dvaput razmisliti pre nego što se umešaš kad muškarci razgovaraju.

Skruseno i ponizeno napustam ovu temu i hitam u spavacu sobu. Lako noc! :)
Satan my master.

Ghoul

Vampirella

Hoćeš li ti od sada secirati sve što ja napišem? Da se znam pripremiti... Bio si mi draži (ne Mihailoviću) dok si me ignorirao. :(

EDIT: Kad bolje razmislim, možda ovo i nije loše. Barem si me natjerao da koristim slova s dijakritičkim znakovima (ali sad znatno sporije tipkam). Samo nastavi, imaš moju podršku.
Satan my master.

Tex Murphy

Napisao sam odgovor, ali se nešto pobatalilo prilikom postovanja.

Luckily, snimio sam u Word, pa ću opet probati sutra :evil:
Genetski četnik

crippled_avenger

RIMEJK je neviđeno antisrpsko smeće. Kasnije sam upoznao scenaristu filma, sticajem bizarnih okolnosti. Harvi, dugujem ti tu priču!
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Tex Murphy

Quote from: crippled_avenger on 16-02-2010, 04:01:43
RIMEJK je neviđeno antisrpsko smeće. Kasnije sam upoznao scenaristu filma, sticajem bizarnih okolnosti. Harvi, dugujem ti tu priču!

Indeed, you do! I neću to smetnuti s uma! :!:
Pretpostavljam da je to bilo kad si bio u Sarajevu prije nekoliko godina?
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: Ella on 16-02-2010, 03:25:42Kad bolje razmislim, možda ovo i nije loše. Samo nastavi, imaš moju podršku.

čvrsta ruka od žene pravi čudo.
eto vidiš, zahvaljujući meni sad znaš i sva slova...

Ghoul

Quote from: Harvester on 16-02-2010, 03:56:06Napisao sam odgovor, ali se nešto pobatalilo prilikom postovanja.

dakle, od svih trapavih šmokljana i nesposobnjakovića koje sam ikada sreo... ti nosiš šnjur!

ja sam svoj komentar okačio bez problema, i nadam se da se ovo neće dalje razvijati u ovom pravcu, jer je sve već rečeno što je trebalo reći.

Son of Man

Od ove price bi se mogo napraviti odlican zajebantski blog, gde bi Harvi (i ko jos ume i hoce) radio rivjue za sva ova dna od filmova (i serija) a usput i postavljamo linkove da narod moze i sam da se uveri. Bilo bi tu dosta materijala, a i ovaj prajsles naziv za subgenre bi zaziveo u narodu  :lol:

Naravno tu ne zaboraviti ni filmove Jakova Sedlara, Hrvatsko, ljubavi moja, Chetvorored, Cijena Zivota, i sto rece moj pobratim Collapse mene bi bilo sramota da sam Hrvat, zbog ovakvih filmova naravno.  xrotaeye

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 16-02-2010, 06:45:23
Quote from: Harvester on 16-02-2010, 03:56:06Napisao sam odgovor, ali se nešto pobatalilo prilikom postovanja.

dakle, od svih trapavih šmokljana i nesposobnjakovića koje sam ikada sreo... ti nosiš šnjur!

ja sam svoj komentar okačio bez problema, i nadam se da se ovo neće dalje razvijati u ovom pravcu, jer je sve već rečeno što je trebalo reći.

Moj komentar je iznosio debelo preko dozvoljenih 4096 karaktera, tako da sam morao da sjeckam, ali koliko god teksta izbacivao, on stalno javlja da sam prekoračio limit. I onda je sve riknulo u kompletu :-) Srećom, ko što rekoh, sve je sačuvano, pa ću ili da probam opet ili da napišem novi odgovor kad budem imao vremena.
Genetski četnik

EKSTREMISTA

Quote from: Son of Man on 16-02-2010, 09:53:07
Od ove price bi se mogo napraviti odlican zajebantski blog, gde bi Harvi (i ko jos ume i hoce) radio rivjue za sva ova dna od filmova (i serija) a usput i postavljamo linkove da narod moze i sam da se uveri. Bilo bi tu dosta materijala, a i ovaj prajsles naziv za subgenre bi zaziveo u narodu  :lol:

Jašta,brate,to bi bila jaka stvar.Evo može da se počne sa ovim Harvijevim rivjuima i Gulovom recenzijom Turneje a ja bih mogo da priložim svoj prikaz Brešanovih Svjedoka.Siguran sam da i Osvetnik ima neki zanimljiv tekst u šteku.
Blog bi naravno bio Chetnixploatationblogspot.com.
Ubrzo bi i Usrankica snimila specijalnu emisiju o nama  :!:  

Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Ghoul

sine, mislim da je krajnje vreme da pođeš stazama svog uč'telja i da pokreneš svoj DRUGI blog.

ovo uopšte nije loša ideja, i tu bi mogli da dođu u obzir i 'srpski' (što bi reko dimbo, 'izdajnički') poput TURNEJE ili ORDINARY SHIT, i hrvatski i bošnjački a vala i razni inozemni, od polurespektabilnih (WELCOME TO CAPAJEBO) pa do krša tipa BEHIND ENEMY LINES ili HUNTING PARTY.

znači, sine, prepuštam tebi da pokreneš chetnixploitation.blogspot.com a mi ostali ćemo da ti se pridužimo kao saradnici!

ali pazi - ne bi tu trebalo stavljati LINKOVE za filmove, kao na tvom abraxasu - bolje je da idu samo rivjui, pa da se kao takvi mogu linkovati na imdb, a diskretno u uglu među linkovima na blogu možeš da staviš par mesta na kojima se ti filmovi mogu skinuti. ali da tih linkova nema u samim rivjuima.
get it?

EKSTREMISTA

Quote from: Ghoul on 16-02-2010, 15:02:03
sine, mislim da je krajnje vreme da pođeš stazama svog uč'telja i da pokreneš svoj DRUGI blog.

ovo uopšte nije loša ideja, i tu bi mogli da dođu u obzir i 'srpski' (što bi reko dimbo, 'izdajnički') poput TURNEJE ili ORDINARY SHIT, i hrvatski i bošnjački a vala i razni inozemni, od polurespektabilnih (WELCOME TO CAPAJEBO) pa do krša tipa BEHIND ENEMY LINES ili HUNTING PARTY.

xcheers

Quote from: Ghoul on 16-02-2010, 15:02:03
ali pazi - ne bi tu trebalo stavljati LINKOVE za filmove, kao na tvom abraxasu - bolje je da idu samo rivjui, pa da se kao takvi mogu linkovati na imdb, a diskretno u uglu među linkovima na blogu možeš da staviš par mesta na kojima se ti filmovi mogu skinuti. ali da tih linkova nema u samim rivjuima.
get it?

Slažem se s ovim,nema potrebe da ih reklamiramo,ko želi da se izaže mazohizmu,nek se pomuči malo.
Ne bi bila loša ideja da sličice iz filmova prate zajebantski komentari.Ko čita CKM zna kako to dobro radi luda novosadska hcpunk ekipa.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Tex Murphy

I'm in! Naravno, moraćemo da kreditujemo Bobija za coinovanje istorijskog termina koji je sve i započeo! :!:

U to ime slightly modifikujem svoje prioritete za gledanje i obećavam, u vrlo skorom roku (čak i prije nove zbirke pjesama, koja samo što se nije pojavila), rivjuove Rimejka i Nafake.
Genetski četnik

Son of Man

Taj Bobby je kum od mog pobratima Collapsa, tako da je to opusteno. xcheers

Al da ne zajebavate nego da se zaista svi ukljucite, ja cu da radim administrativne poslove a vi ima da pisete, a imam i ja barem jednog coveka koji je izuzetan fan, koji samo to gleda, pa cemo da vidimo. Evo vec mi pade ideja za zaglavlje, ona fotka iz Praznika sa chetnicima sa Ghoulovog bloga, sta kazete ?

Naravno svi cemo kolektivno biti optuzeni za podrzavanje genocida zbog ovoga al' bar ce biti dobra zajebancija  :D

Ko oce da pise nek ostavi svoju gmail adresu na ovom topiku.  :|

P.S. Tesko zabu u vodu naterati  :evil:

Son of Man

E da onaj film LOV U BOSNI isto mora da uleti. i domace sranje naravno...

I mogo bi neko strucan sa tim izrazima da napise definiciju ovog subgenrea, da to bude ko neki uvod, a ?

Son of Man

E'o ga : http://chetnixploitation.blogspot.com/  :|

Da mu ostavim crnu chetnicku pozadinu il' da stavim neki kulturniji shablon ?

cutter

Ja bi za zaglavlje stavio onog što je умро пре рођења.

Son of Man

Ako necete da skrnavimo Kadijevica nabacite mi neku prikladniju fotku, najbolje bi lego neki Bulajic trip, ono noz u zubima , masna brada i kosa  xdrinka

EDIT : tooooo cutteru  :|
ja mislim da smo taj problem zaglavlja resili, jel ima neko taj film u steku ?

mac

Mogu lepo da legnu i ovi japanski četnici

Son of Man

haha, genijalno, ovo je bas exploitation rad, sad ne znam sta da turim, ah, slatke muke  :evil: 

EDIT : Uh, presurovo izgleda na crnoj podlozi, no valja probati jos par varijanti...

Son of Man

Ovaj Jakov Sedlar je definitivni hajlajt, izvalite samo te naslove u njegovom opusu :

http://www.imdb.com/name/nm0781341/

Trinaest stoljeca hrvatske kulture (1993)

:|

Son of Man

Evo jos predloga, mada ja i dalje mislim da je UMRO PRE RODJENJA nekako najbolji primer tog ludila.

Tex Murphy

Wow! Apparently, narator u njegovim ranim radovima, onima sa srpskim odredima smrti i sl., je niko drugi do MARTIN ŠIN :shock:
Genetski četnik

EKSTREMISTA

Jao bre Sine,evo valjam se po podu kad sam vido ovu sliku..to za zaglavlje,nema druge!
E sad,treba iskoristiti nepresušne izvore koje pružaju fotke i filmovi sa čedama radi poboljšana vizuelnog doživljaja bloga.
Htedoh reći da bi bilo dobro kačiti sa strane ako je izvodljivo neke od tih sličica-poput Umrlog pre rođenja,Bulajićevih četnika iz Neretve,Mrmkovih iz Poslednjeg čina,najboljih manekena sa Ravne Gore itd.Ima i jedan prajsles kadar krezubog Bore Kandića iz neke stare drame gde četnici treba da odluče o sudbini uhvaćenog partizana a Bora samo procedi:-Klanje,natenane!E kad bi to neko uspeo da izbunari.
Takođe i karikature iz hrvatske,musli i strane štampe iz vremena rata čiji su glavni junaci Srbi tj ćetnici.Ima toga po netu potrudiću se da pronađem.
Strogo se treba čuvati objektivnog i afirmativnog prikaza četnika ili bar realnog pa zato treba izbegavati filmove i fotke u tom stilu.Ni slučajno ne stavljatiti one fotke ispeglanih,izbrijanih i lepih oficira Kraljeve vojske koji poziraju u fotografskim radnjama ili one čuvene lepe četnikinje sa šubarom.Zato bih ja eliminisao i ove Japance i ne bih kompromitovao Kadiju i njegov sjajan film Praznik postovanjem tih fotki.
Što se tiče pozadine,pa tu treba razmisliti-možda crna pozadina sa crvenim krvavim mrljama,nešto u tom stilu,ne znam jel mož tako nešto da se izvede.
Tolko za sad glede dizajna što mi pade na pamet,a što se tiče pisanija,uskoro stiže predlog i oko toga,naravno da se i ja pridružujem.

Лутајући Бокељ

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Shozo Hirono

Джон Рейнольдс

Svaka čast za ideju! Četniksplojtejšn ne gledam, pa ne mogu ni da pripomognem. Na spisak stranih filmova mogao bi da uđe i Storm, jedini na tu temu koji sam (morao) da pogledam. Tiče se sad ponovo aktuelnog ( :) ) masovnog silovanja muslimanki, ali je zapravo jedna smaračka sudska triler-drama, sa tim da ništa nije ni dramatično ni trilerično.

I naravno... Ravna Gora pobediti mora!

:|
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

EKSTREMISTA

ADL,rekli smo bez afirmativnih fotki ;)

Лутајући Бокељ

Shozo Hirono

Shozo Hirono

Shozo Hirono

EKSTREMISTA

Quote from: John Reynolds on 16-02-2010, 18:14:47
Svaka čast za ideju! Četniksplojtejšn ne gledam, pa ne mogu ni da pripomognem. Na spisak stranih filmova mogao bi da uđe i Storm, jedini na tu temu koji sam (morao) da pogledam. Tiče se sad ponovo aktuelnog ( :) ) masovnog silovanja muslimanki, ali je zapravo jedna smaračka sudska triler-drama, sa tim da ništa nije ni dramatično ni trilerično.

Prioni Džone,na opštu polzu! ;)

Лутајући Бокељ

Ghoul

sine, crna pozadina, naravno: i četnici s OVNOM, naravno!
za sada su SVI koraci pravi. ne menjaj ništa od urađenog, samo mož da dodaješ.

treba nam neki baš nako prajsles citat za sa strane - to od harva očekujem. naravno, mora da se pominju ćetnici.

treba čim prije sastaviti UVODNI TEXT koji objašnjava čemu i zašto i dočim i pročim i rašta i krošta ovaj blog!
sine, preuzmi...

Tex Murphy

Sine, dodaj nas na listu saradnika da možemo da postujemo.
Genetski četnik

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Son of Man

Ovo umro pre rodjenja ide sa strane kao mala slicica, a ko hoce da pise nek mi posalje gmail adresu jbga...

Ekstremisto salji adresu, ako je nemas napravi nalog na googlu.

Inace odlicna ideja da sa strane postavljamo tako te kultne scene...