• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bosanske plačipičke i srpski mazohisti

Started by Ghoul, 16-02-2008, 13:31:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Джон Рейнольдс

Анђа кида на боксофису. Филм је коштао око десет милиона, а каже Моџо:

Domestic:  $200,200
In Release:  31 days / 4.4 weeks
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

дејан

...barcode never lies
FLA

Truba

Quote from: Джон Рейнольдс on 23-01-2012, 13:50:58

Coming Soon

In theaters February 16.

inače pretpostavljam da je njoj 10 mil kao meni 1000 maraka može prežaliti

fakat mi niste jasni sto se ložite i palite
btw ono meni ni iz džepa ni u džep neću ni gledati film
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Джон Рейнольдс

Quote from: Black swan on 23-01-2012, 14:18:10
fakat mi niste jasni sto se ložite i palite
btw ono meni ni iz džepa ni u džep neću ni gledati film

А зашто се ти непрестано враћаш на ову тему и коментаришеш то што се ми "палимо" кад и нећеш гледати филм? Има паљевина и на другим темама.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Truba

evo kolegica mi kaže da je pročitala kako je anđin film financiran iz saudijske arabije  :D :D :D :!: :!: :!: xrofl xrofl xrofl

vraćam se vamo jer sam fasciniran idejom da mislite kako je čitav svijet protiv vas
također sam fasciniran jer sam mislio da samo djeca i napaljeni tinejdžeri više puta glasaju za film koji nisu gledali

tako sam ja sa 18 glasao za taksi drajvera 20 puta

onda sam dole pročitao da se samo glasovi redovnih i regularnih glasača računaju baš da bi se riješila ova zavrzlama
:!:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

Quote from: Джон Рейнольдс on 23-01-2012, 13:50:58

promako ti je detalj da film trenutno igra samo u 14 bioskopa u usa (reda radi pušten pred božić, da bude eligible za nagrade) a tek mu predstoji veća distribucija.
https://ljudska_splacina.com/

SIMERIJANAC

Mićanović je ljubomoran na Umrlog Pre Rođenja,jer je bio ubeđen da je svojim dosadašnjim chex ulogama po UK zaslužio glavnu rolu kod Anđeline.
Ukapirao je da to nije dovoljno pa je sad malo poradio na marketingu.
Smeta mu što beogradske zgrade uništene u bombardovanju nisu renovirane-ubeđen je da je vlast to namerno tako ostavila da bi nas onemogućila da zaboravimo taj mali incident.

Coriolanus echoes the war in Serbia

Dragan Micanovic discusses his role in Fiennes' new film, set in Belgrade, which reminded him of Serbia's recent conflicts.

Zoe Dare Hall

4:48PM GMT 20 Jan 2012

When Ralph Fiennes picked modern-day Serbia as the setting for his big-screen adaptation of Shakespeare's Coriolanus, the parallels were obvious.

The tale of Roman military hard men, war and betrayal all too readily recalls the Balkan conflicts of the 1990s – the more so for Serbian actor Dragan Micanovic, who plays Titus Lartius, a comrade of Coriolanus.

Filming in Micanovic's home town of Belgrade – a city that still bears the political and physical wounds of war – provided him with a sobering lesson in just how cyclical human behaviour is.

Coriolanus, played by Fiennes, is a military hero, but his disdain for the common people sees him written off as a traitor. After he is run out of Rome, he sides with his enemy to wreak revenge.

"If we learn any lessons from Coriolanus, it's that the circle of violence will never end unless we make a full stop," says Micanovic. "And if politicians are only out to serve themselves rather than the people, whole nations will suffer.

Related Articles

Rome at the time of Coriolanus
20 Jan 2012

Coriolanus: political parable
10 Jan 2012

Coriolanus synopsis
10 Jan 2012

"I have felt that very strongly in my country. I grew up in a house near the Bosnia-Herzegovina border that has been in five different countries over the decades. That's the ridiculous modern history of my nation: I live in a country that has suffered so much and is still suffering because of terrible political decisions."

Micanovic, 41, an award-winning actor in Serbian theatre who has appeared in Layer Cake, RocknRolla, Casualty and Ashes to Ashes, finds the character of Coriolanus frighteningly familiar. "After 400 years, we still have Coriolanuses in the world," he says. "You see guys walking around Belgrade with the faces of war criminals such as Radovan Karadzic and Ratko Mladic on their T-shirts. They are still national heroes to some people."

Karadzic was a Bosnian Serb politician and Mladic the Serbian army chief during the bloody conflict that followed the break-up of Yugoslavia. Both are now being tried in The Hague.

"Mladic was a soldier, and now he's in prison. If he read Coriolanus he could find his story in it," says Micanovic, who, disillusioned with how little had changed after the war ended in 1999, left Belgrade to live in London for three years.

"Even though the war was over, the Serb president Slobodan Milosevic was still in power. It was a terrible time and I couldn't live there any more," he adds. "Even now, the prominent buildings that were bombed are still in ruins. The Government says it doesn't have the money to repair them, but I also think some people like to leave them in that state as a reminder. Serbians look constantly to the past – but one day, Serbia needs to stop being seen as Europe's troublemaker."

Curiously for a president who thought little of disposing of dissenting voices, Milosevic paid scant regard to the country's theatres when in power. "He just didn't care at all about culture, so we could do what we wanted – and we did some fantastic anti-government plays that told exactly what was going on in the Balkans," says Micanovic. "Now we have the freedom to do what we want, but there isn't much money for culture, which is sad as it would be a way to rebuild our integrity."

Poverty is rife in Fiennes' film, his directorial debut. As 'Rome', Belgrade appears dismal and beleaguered, chosen by Fiennes partly for its urban decay, but also for its busy market places and elegant civic buildings, such as the Serbian Parliament Building. Doubling up as the Roman Senate, the scenes of mass protest are an unnerving mirror of events that took place in the 1990s.

To add to authenticity, soldiers from the SAJ, Serbia's prime anti-terrorist unit, were brought in to advise the cast on battle scenes, teaching them how to shoot and protect themselves in fights. The SAJ troops play Roman soldiers on screen.

With the atrocious conflicts in the Balkans still a comparatively recent memory, such re-enactments could have been an uncomfortable reminder. But Micanovic, an ardent hater of guns and uniforms before filming, surprised himself. "Suddenly I enjoyed being a man with a gun and learning from the anti-terrorist unit, who were very young but dangerous guys, trained by the US Special Forces. We filmed the battle scenes throughout the entire town of Pancevo, just outside Belgrade, setting off explosions all over the place and firing 2,000 bullets in one day. The atmosphere was incredible."

Coriolanus's message is far more powerful, though, than a simple modern war film. And Micanovic hopes his fellow Serbians will recognise that.

"When Serbians see Belgrade as Ancient Rome and how, because of corrupt politics, heroes become villains, I hope it will change their minds of how things should be.

"But I'm not sure. We learn so little from our mistakes."

Coriolanus will be in cinemas from 20 January.

http://www.telegraph.co.uk/sponsored/entertainment/coriolanus-movie/9028178/coriolanus-echoes-war-Serbia.html

Ghoul

Quote from: SIMERIJANAC on 23-01-2012, 17:03:45ubeđen je da je vlast to namerno tako ostavila da bi nas onemogućila da zaboravimo taj mali incident.

zlopamtila!!!

scallop

Da su znali da smo takvi u inat ih ne bi porušili. :-?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Alexdelarge

Senzacionalno otkriće ,,Večernjih novosti" za verujuće Srbe
Jon Voight, otac Angeline Jolie – ustaša!

Po nalogu Borisa Tadića i Ivice Dačića, izvršena je policijska diferencijacija u srpskim tabloidima; đilasovski ,,Press" dobio je zadatak da smeni Sretena Ugričića, uništi Forum pisaca i pronađe krtice koje rade za neprijatelja; poremećenim ,,Večernjim novostima" u vlasništvu Milana Beka dodeljena je laka kontraobaveštajna vežba – da svakodnevnim napisima unište Angelinu Jolie i njen tzv. film ,,Blood & Honey", što je moralo da rezultira šokantnim naslovom: ,,Anđelinin otac u školi Alojzija Stepinca", tekstom u vlasništvu poznatog četničko-emigrantskog autora Marka Lopušine. Nestrpljivo-krvoždernim čitaocima e-novina predstavljamo ovo remek-delo dačićevskog novinarstva, obojeno laganim, terorističkim naslovima

VILIJAM DORIĆ, ISKOPINA SRPSTVA U HOLIVUDU: Američki film "U zemlji krvi i meda" režiserke Anđeline Džoli, koja je u srpskim medijima obožavana kao lepotica i glumica, kroz priču o ljubavi Srbina i Bošnjakinje ponovio je notorne laži o Srbima. Prvi je na to ukazao novinar i izdavač Vilijam Dorić, iz Los Anđelesa, koji je javno reagovao čim je video film.

VILIJAM DORIĆ, ČOVEK KOJEG ANGELINA NE MOŽE ZAJEBATI, JER TKO ZNA, ZNA: Za "Novosti" kaže: - Anđelina Džoli bi možda volela da se misli da je film umetnički, ali, u suštini, ovo delo je čista antisrpska propaganda. Režiserka publici šalje poruku da su Srbi totalno ludi, divlje zveri, a muslimani nevine žrtve. Na kraju špice ispisala je i "podatke" o muslimanskim žrtvama i "50.000 silovanih žena"...

VILIJAM DORIĆ, ŽRTVA FILMSKOG GENOCIDA, UPUCAN U SALI: Srpska pravoslavna crkva je u filmu optužena za zlodela. - Izašao sam iz sale alarmiran time da je reč Srbin ponovo upotrebljena kao sinonim za zlo. Morbidna ljubavna priča završava se tako što Danijel ubija Ajlu pucajući joj u glavu, pa pada na kolena i viče: "Ja sam ratni zločinac!" Film Anđeline Džoli pokušaj je kinematografskog genocida.

VILIJAM DORIĆ – SERE SE NA PARE: Mala zarada - Džolijeva je potrošila 13 miliona dolara za ovaj film, a on joj donosi malu zaradu. Jedan bioskop ga je u Los Anđelesu skinuo sa repertoara posle samo tri prikazivanja, što je ogroman neuspeh - kaže Vilijam Dorić.

VILIJAM DORIĆ, DUBOKO SRPSKO GRLO ORALNOG SEKSA: Dorić tvrdi da se po Holivudu priča da je film finansiran novcem iz Saudijske Arabije. I da je Anđelina Džoli odabrana kao scenarista i režiser zbog svojih političkih stavova.

VILIJAM DORIĆ, OBAVEŠTAJAC UDBE KAO USTAŠKE SUDBE: - Ona (Angelina)  nije neuka. Bliska je vašingtonskim političarima - kaže Vilijam Dorić. - A njen otac, holivudski glumac Džon Vojt, pohađao je Stepinčevu srednju školu u Njujorku. Izgrađena je 1950. godine i dobila je ime po hrvatskom katoličkom svešteniku osuđenom za zločine nad Srbima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu.

VILIJAM DORIĆ, SVEŽE ZAKLAN, OTKRIVA: To da je Džon Vojt praktično đak Alojzija Stepinca možda je ključ antisrpske kampanje Anđeline Džoli - rekao nam je Vilijam Dorić, kome su ustaše ubile 17 rođaka u crkvi u Vojnici.

VILIJAM DORIĆ, FINANSIJSKI, A SRPSKI INSPEKTOR HOLIVUDA: Kako tvrdi Dorić, od pet holivudskih filmova posvećenih Srbima kao zločincima, samo je "Iza neprijateljskih linija" zaradio novac.

VILIJAM DORIĆ, ANALITIČAR GOLE SRPSKE GOLGOTE: Pitamo Dorića kakva je sudbina takvih dela u SAD. - Filmski kritičari "Njujork tajmsa" su napisali da su ti filmovi "veliko razočarenje". Sa toliko neuspelih filmova o ratu u bivšoj Jugoslaviji nijedan producent ne bi radio još jedan takav film, naročito posle promašaja Anđeline Džoli.

VILIJAM DORIĆ – DE NIRO JE POSLEDNJA NADA SRPSTVA: U Holivudu se, međutim, priča da će Džon Travolta i De Niro raditi film o Srbiji. Znam da De Niro voli Srbiju i ne verujem da će uraditi film koji će nas uvrediti - uveren je Dorić.

VILIJAM DORIĆ, TKO RANO KRAJIŠKI RANI – POČINJE DA ČITA ,,VEČERNJE NOVOSTI": Vilijam Dorić Todorović je rođen 1939. u Zapadnoj Virdžiniji, u porodici Todorović iz Krajine. Školovao se za novinara i rano počeo da piše.

VILIJAM DORIĆ, SRBIN ZA PONETI: Kolumnista je poznatih američkih glasila i od 1985. vlasnik izdavačke kuće "GM buks". Autor je šest knjiga, od kojih je poslednja foto-monografija o Srbiji na engleskom. Nosilac je Ordena Svetog Save.

* Svi razulareno-urnebesni citati preuzeti iz teksta u ,,Večernjim novostima" koje su, po MUP zahtevu, ovih dana, već objavile sledeće radove: * Anđelinin debakl u američkim bioskopima * Kusturica: Šamarom na "iskorak" * Bjelogrlić o Anđelininom filmu: Banalno, površno i neozbiljno * Anđelinin banalan pristup zločinu * Anđelinin film pun laži. E-međunaslovi vlasništvo Alojzija Stepinca poslati sa onog svijeta, mailom.

http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-tema/57610-Jon-Voight-otac-Angeline-Jolie-ustaa.html
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Джон Рейнольдс

На половини прве реченице помислих какво је ово просеравање и одскроловах до доле, кад оно - Празилуковића опет уватио пролив од лошег вина. Раније је понекад успевао да ми задржи пажњу до друге или треће реченице, сад више не.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Ko će da odbrani Srbe ako ne brat Hrvat. Konačno, kako bi rekli u Kuriru:

NIJE DŽON KAO ANĐA DŽON MALKOVIČ UZ SRBE! 
Sreda, 25. Januar, 2012.| Autor:
Glumac snima film koji prikazuje Srbe u pozitivnom svetlu i tako se suprotstavlja stavu koji je Anđelina Žoli prikazala u svom filmskom projektu ,,U zemlji krvi i meda" BEOGRAD - Konačno!
Poznati holivudski glumac hrvatskog porekla Džon Malkovič počinje snimanje filma ,,Težina srca", koji Srbe neće predstaviti kao loše momke, krvoloke i negativce, kao što je to učinjeno u filmu Anđeline Žoli i mnogim drugim iz holivudske produkcije. Film govori o sudbini 12 beba iz Banjaluke koje su umrle bez kiseonika 1992. godine, u vreme teškog stanja zbog sankcija koje su uvele zapadne zemlje.

- Mislim da će posle filma ,,Težina srca" mnoge stvari biti jasnije i da će se u svitu slika o Republici Srpskoj i srpskom narodu u celini u velikoj meri promeniti. Ovaj potez biće dobra promocija Srpske, ali i jedna vrsta umetničkog oružja kojim ćemo se morati boriti protiv nedobronamernih - rekao je Borivoje Jevđenić, jedan od producenata novog filma.
Glavne uloge igraće Džon Malkovič i Paz Vega, poznata glumica španskog porekla.

(T. M.)

Meho Krljic

Koliko taj čovek misli o svakom detalju govori i to da je za glavnu žensku ulogu uzeo glumicu čije ime znači "mir". Pa, Anđelina će posle ovoga moći samo da besno plače!!!!!11

Father Jape

Beše, Malkovich, koga ja mnogo volim kao glumca, je ovako privatno toliko right wing, da skoro počinje da prilazi s leve strane.  :lol:

Ovo je sasvim sigurno odraz glumčeve rampantne islamofobije. -_-

EDIT: Btw, kako to da na forumu imamo ovaj neodoljivi kontingent Hrvata, a nemamo isti takav Bošnjaka, da ne kažem muslimana?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

scallop

Već će ga nagovoriti da to nije IN. :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Джон Рейнольдс

Quote from: Father Jape on 27-01-2012, 11:50:57
Beše, Malkovich, koga ja mnogo volim kao glumca, je ovako privatno toliko right wing, da skoro počinje da prilazi s leve strane.  :lol:

Можда је просто истинољубив?

#Τζούτσε

Father Jape

Treća opcija je da je pun antiestablishmentskog prkosa, te hoće da čelindžuje uvrežene nocije.  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 27-01-2012, 11:50:57

EDIT: Btw, kako to da na forumu imamo ovaj neodoljivi kontingent Hrvata, a nemamo isti takav Bošnjaka, da ne kažem muslimana?

Pa, ja se trudim, ali ne mogu ni ja sve sam.

Джон Рейнольдс

Quote from: Father Jape on 27-01-2012, 12:00:55
Treća opcija je da je pun antiestablishmentskog prkosa, te hoće da čelindžuje uvrežene nocije.  :lol:

Па то сам и ја рекао, истинољубив.  8-)

#Τζούτσε

Truba

EKSKLUZIVNO: Kako doznaju RSG 1 Sarajevo i RSG Radio, Angelina Jolie dolazi 14.februara u Sarajevo na zvaničnu bh premijeru "U zemlji krvi i meda" gdje će se pokloniti sarajevskoj publici sa kompletnom ekipom svog rediteljskog prvijenca.

eno i liam nilson  prelazi na islam
sad smo najebali  xrofl xrofl xrofl xrofl

Ghoul

Tex Murphy

Хот ДЕМ, Лазар еффинг Стојановић!!!

Ghoule, сљедећи пут кад дођеш вамо, гледамо ПЛАСТИЧНОГ ИСУСА!!!  :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

lilit

tekst ti je vanredno naivan. skoro da je slatko. :lol:
janko baljak rules.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

pokojni Steva

Tačno mi žao Stojanovića bilo, šta je on kod one štrokave izblajhane i međ nadobudnom balavurdijom tražio, nesrećnik... Baljak s Kecmanovićem podruku, ni zrno graška im u glavi ne tandrče. Fazonirana brada, fazonirana glava.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Ghoul

Quote from: lilit_depp on 05-02-2012, 00:10:25
tekst ti je vanredno naivan. skoro da je slatko. :lol:

moja 'naivnost' draža mi od tvoje 'zrelosti'.  8-)

a baljak može da rula samo u svom kupatilu. možda.

Джон Рейнольдс

"Пластични Исус" је најпрецењеније срање од филма икад. Лојд Кауфман би са гнушањем главу окренуо да је имао несрећу да га гледа. Да није био "забрањен", био би у истој фиоци са "Дорћол Менхетном", рецимо  :twisted: , а овако је сад... не знам шта, уметнос', крит'ка, шта ли...

#Τζούτσε

pokojni Steva

Plastični Isus je predosadno šezdesdtosmaško brabonjanje, što ne znači da je Lazar ovca. Film je snimljem pre 40 i kusur godina, i nije ostavio prostora autoru da se kasnije i malo jasnije artikuliše. Svakako, u toj nesrećnoj PTC emisiji, jedini koji je odavao da ima ikakvog intelekta, uključujući tu sve prisutne od publike do reklamnog regler držača, bio je čika Laza. Nažalost, to nije sam shvatio, davio se u pokušajima da pseta pameti prizove.
Samo na mahove mi se učinilo da iz njega progovara zloduh...

pokojni Steva

...pentagonski. To sam mu odbio na predugo bitisanje u društvu gde neke stvari ipak glanc dobro ferceraju, pa ga zaslepljuju. Za razliku od njega, resto prcopevaca je davalo i previše u smeru gde su umislili da treba kuropičiti. Vrlo PTCovski.

Джон Рейнольдс

Емисију нисам имао стрпљења да одгледам, а после Гуловог приказа знам да је никад и нећу погледати. Прво, не подносим "цепачицу Тикера" (ово разуме само нас неколико, можда једнога дана будем детаљнији) и њену ничим утемељену самоувереност. Друго, већ трећи пут се догађа да се мејнстрим медији баве CHEX филмовима, а да се блог не спомиње ни узгред. Од свих најбедније се понео Press кад су писали о Captifs, па су без посвете дрпили чак и Гулове скриншотове. Пре тога је писао "Печат", а потом сад ово. Мој је допринос CHEX пројекту досад ионако био мали, па није да се лично осећам ускраћено или погођено, али ако изузмемо лоповлук Pressa, очигледна је никаква припрема новинара за једну веома занимљиву тему, а за нас чак и вазда актуелну.

Било како било, њихова ствар. Ближи се Анђина премијера, дан после једног занимљивог догађања, па ће CHEX бити актуелнији него икад чак и ако надлежни испале за акредитације.

#Τζούτσε

Ghoul

Quote from: Джон Рейнольдс on 05-02-2012, 19:39:09Од свих најбедније се понео Press кад су писали о Captifs, па су без посвете дрпили чак и Гулове скриншотове.

evo ga PRESS opet sa tom tematikom - i naravno da pressovi sagovornici takođe ne pominju CHEX blog, iako neki od njih sigurno znaju za njega:

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/PresMagazin/story/201722/Kako%20su%20%27gud%20gajz%27%20postali%20kolja%C4%8Di.html

Agota

svasta , pa ne pominju jer ste im nebitni , mislim kolko treba da budes neobavesten da ne znas za blog .
self marketing rodjaci  8)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ghoul

Quote from: Agota on 05-02-2012, 20:30:53self marketing rodjaci  8)

čak i na b92 sajtu bili smo hajpovani - al ne vredi!

već i elementarna gugl pretraga na ovu temu brzo bi nekog 'istraživača' dovela do nas, al džaba...

SIMERIJANAC

Quote from: Ghoul on 04-02-2012, 19:47:29
Holivud i Srbi kao loši momci

http://ljudska_splacina.com/2012/02/holivud-i-srbi-kao-losi-momci.html

Зар већ има две године?
Ево, и Малић нас се сетио:

Wednesday, January 11, 2012

Chetnixploitation

Two years ago, a group of film critics launched a blog dedicated to "Chetnixploitation"
- a subgenre in modern cinema devoted to the demonization of Serbs.
Though in recent years it appeared to have been a passing fad,
Chetnixploitation recently made a comeback,
from a couple of throwaway lines in the latest Mission: Impossible movie to Angelina Jolie's directorial debut.
So, in the interest of public edification, and having been unable to find an adequate English-language explanation of the term,
I've decided to provide a translation of the definition, as offered by the authors:
Chetnixploitation, noun
A common name for primarily cinematic works depicting the wars in the former Yugoslavia in a naive,
one-sided, and grotesquely simplified manner; whether out of laziness/stupidity/ignorance or malice,
all or almost all the horrors and atrocities are blamed on the Serbs ("Chetniks"),
while the responsibility of other participants in the wars (Croats, Bosnian Muslims, etc.)
is either minimized, dismissed or even denied outright.
Such movies pretend to be art, yet amount to more or less camouflaged propaganda,
seeking to "affirm" the black-and-white narrative of the Western media concerning the wars, with rigid roles allocated thus:
- Serbs ("Chetniks") are the aggressors, war criminals, rapists, robbers, murderers, terrorists, sadists.
Bearded, with bloodshot eyes, bloodthirsty werewolves.
- Serb enemies (Bosnian Muslims, Croats, Albanians) are the VICTIMS:
passive, pitiful, powerless, unarmed, principally women (to be tortured and raped) and children (poor crying orphans),
innocent, with tear-washed suffering faces, sheep.
These films exploit the ethnic bigotry and the established imagery of the Serbs as war criminals,
seeking to show (or in more sophisticated examples, suggest) their primary or even exclusive culpability
for all the horrors of the Balkans Wars.

Одгледах емисију на РТС-овом сајту,шта се друго и могло очекивати од онаквих гостију.
Што се Лазара тиче,па зар је уопште могуће коментарисати човека који је делио пос..не,гадно ми то и да напишем-био муж Наташе Кандић.
Ја заврших коначно ову моју критику да имамо нешто на блогу до премијере Земље крви у Србији и Гулове критике,
ал требаће времена да се постави пошто је повелика.

Џони,како ти напредујеш са Плаћеницима?

Son of Man

Quote from: Джон Рейнольдс on 05-02-2012, 19:39:09
Од свих најбедније се понео Press кад су писали о Captifs, па су без посвете дрпили чак и Гулове скриншотове.

Ne da se krade sa naših blogova nego se OTIMA i to bahato, evo ona jajara "ISTORIČAR" Srđan Cvetković, inače osvedočeni DS kadar za kopanje grobova, sekretar komisije za prekopavanje Srbije u traženju žrtava partizanskog terora, lepo čovek mazne moj skrinšot sa teksta o Dapčeviću ne bi li ga uvalio na svoj feljton u Novostima, i aj da je feljton OK, nego je prepun laži i površnosti a na kraju i malicioznosti, te sam odlučio da od sad svaki takav tekst prebacim kod mene bez da potpišem autora i naravno prigodna sahrana na kraju u krugu porodice. Ej, bre čovek je istoričar, i kao čitao je Ćuruvijinu knjigu a nalupetao se gluposti. I jes da ima mnogo korisnih informacija o kidnapovanju Dapčevića iz Bukurešta, al' ovo sve ostalo je pisano preko kurca, što možete da vidite i kod mene, označio sam sporne momente:

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2012/02/odiseja-vlada-dapcevica-by-stanoviti.html

Inače, SMIKETOV rad je u poodmaklojh fazi sređivanja, samo čekam fotke, ajmo SIMKE jbtebog!

Son of Man

Ghoul

filmski kritičar Vladan Petković – inače, stalni saradnik FILAŽA – upravo je u berlinu odgledao anđelinino zlodelo.

na fejsbuku je ovako kazao, za strance:

"In the Land of Blood and Honey" is total crap. And I don't mean it in a Serbian way, I mean it in a purely cinematic way. What a terrible script!

na moje pitanje: is there any TRASHY entertainment value? is it at least funny in a bad way?
kazao je:
yes, it's terribly over the top. like russian propaganda films, just replace germans with serbs. the glee, the grins as they're killing!

a na srpskom je napisao:
gledao Andjelinin film. Srbi nemaju cega da se boje, film je toliko los da niko ne moze ozbiljno da ga shvati, sa cim se slaze vecina stranaca koji su ga gledali. I potvrdjujem da se nigde u filmu ne pominje 300.000 mrtvih muslimana. I ima scena u kojoj muslimanka kaze: "Ne mrzimo mi sve Srbe, samo cetnike." Ajmo sad Kurir i ostali, ko je u Berlinu?

ja ga pitao:
navodno je taj natpis stajao na odjavnoj špici. verujem da si i nju odgledao do kraja? dakle, ništa od cifara? možda ih je pod pritiscima uklonila?!

a on kaže:
da, ispratio sam sa punom paznjom odjavnu spicu. pominje se 50.000 silovanih zena, ali mrtvih muslimana nigde.

njegov rivju treba očekivati u toku dana u E-NOVINAMA!  :!: :!: :!:

Tex Murphy

Genetski četnik

SIMERIJANAC

На Првој за два сата почиње емисија "Срби као негативци" а гошћа је краљица чекса, Мирјана Карановић.

Ghoul

Quote from: SIMERIJANAC on 11-02-2012, 13:03:06
На Првој за два сата почиње емисија "Срби као негативци" а гошћа је краљица чекса, Мирјана Карановић.

ajde neka neko ko ima potrebne tehnikalije za to usnimi emisiju i okači to negde posle.

SIMERIJANAC

Сад видех,почиње у 3, после Индијане, а то је она кретенска емисија коју воде оне 4 или беше 5 кокошака. На youtubeu има ранијих емисија, тако да ће вероватно поставити и ову.

Žene
Tema: Srbi kao negativci
Ove subote Žene govore o tome kako je moguće da se toliko priča o filmu Anđeline Džoli ,,U zemlji krvi i meda", a da ga skoro niko od nas nije gledao? Odgovore na pitanja da li smo stvarno nepravedno predstavljeni kao loša nacija i kakav je naš imidž u svetu, voditeljke će pokušati da dobiju od glumice Mirjane Karanović i doktora komunikologije Bore Miljanovića.  xrofl

Agota

Aj snimicu ja tu emisiju , ne znam da je okacim - al znam ko zna pa cu se snadjem. 
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ghoul

upravo je na kraju 2. dnevnika sandra perović rekla da anđelinin film ne valja, a rade šerbetdžija - da se u njemu ne vide bošnjačka i hrvatska vojska iz vrlo logičnog razloga: film se dešava u SRPSKOM logoru, pa nema potrebe.
super logika.

nego, evo ga prvi rivju filma na srpskom od strane nekog ko ga je actually odgledo - gorepominjani VP:

http://www.e-novine.com/kultura/kultura-sa-lica-mesta/58882-Aneline-boji.html

Tex Murphy

Нисам знао да смије да се псује у е-новинама!

А да је Владан добро обавио посао, види се већ и по коментарима разноразних увријеђених идиота!
Genetski četnik

Ugly MF

Ja bi da gledam Andjin film samo ako snimi kao Severina....

Ghoul

Джон Рейнольдс

Quotena odjavnoj špici navedeno je 50.000 silovanih Bosanki ili Bošnjakinja (nisam siguran, ali ovaj podatak je svejedno verovatno tačan)

:roll:

А што се тиче другосрбијанаца и балија ништа од идиотизама и хистерисања нисмо ни могли да очекујемо, али смо можда могли да очекујемо од Празилуковића да бар одглуми да није куловчина (каква јесте) и склони коментар са Петковићевим личним подацима и претећим коментаром приде.

#Τζούτσε

Skalar

50.000 силованих жена? Колико је то мушкараца требало да ради? Бесмислица! То је требала читава војска РС да иде редом и да силује све што јој падне шака. Па није било толико силованих жена на крају другог светског рата, када су и Совјети и Англосаксонци кренули према Рајху.
Пиво и ћевапи спајају људе.

Tex Murphy

Јасмила Жбанић је у свом говору у Берлину споменула 20 хиљада, а то је било 2006. Значи да је у међувремену силовано још 30000  :!:
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: Джон Рейнольдс on 11-02-2012, 23:20:17
очекујемо од Празилуковића да бар одглуми да није куловчина (каква јесте) и склони коментар са Петковићевим личним подацима и претећим коментаром приде.

sad tek videh pretnju/psovku ali ne i lične podatke.
uklonjeni?