• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Nove i pročitane knjige (u 2017.)

Started by Nightflier, 07-03-2008, 11:58:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Nightflier

Ljubitelji Džima Bučera i Sajmona Grina (koji bi bio sjajan dodatak Goranovoj izdavačkoj kući, odmah uz Njumena) trebalo bi da obrate pažnju na pisca po imenu Thomas E. Sniegoski. Evo šta Amazon kaže za njegov novi roman:

QuoteFrom Publishers Weekly
Tightly focused and deftly handled, this adult debut from YA and comic book author Sniegoski (The Fallen) covers familiar ground in entertaining new ways. The angel Remiel wanders the Earth in human form as private investigator Remy Chandler, experiencing the mortal life while indulging his fondness for the trappings of noir. When the Angel of Death vanishes, Heaven hires Chandler to find him as well as a missing set of scrolls that could bring about the apocalypse. Sniegoski's choice to frame this high concept with a straight noir detective tale grounds the world for the reader and highlights the mystical elements. Chandler's dog, Marlowe, written with a humorous but heartfelt voice, shows off Chandler's ability to talk to animals and provides some charming comic relief. Fans of urban fantasy and classic detective stories will enjoy this smart and playful story.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Perin

Ovo se definitivno mora procitati. Skidam odma'.

Nightflier

Zavidim ti na slobonom vremenu. Meni je poštar upravo doneo "Poslednju želju" i "Duvača stakla iz Murana", a ja nemam predstave kada ću stiči da to pročitam.
First 666

Perin

Ah, druze moj; nemam ja bash toliko slobodnog vremena. Ali to nadoknadjujem time sto vec jedno 7 godina ne lezem pre 3 sata ujutro...bez obzira kada ustajao sutradan. Moj bioloski sat je takav da mi je dovoljno svega 5 sati sna i da se osecam naspavanim...tako da sve knjige koje citam, citam navece ;) U svakom slucaju ti javim kakv je roman kada ga procitam ;)

Nightflier

Nov SF u 2009.
Ostao sam dužan da se pozabavim sf romanima u ovoj godini. Pa da počnemo:

Walter Jon Williams ima stand-alone roman, a pod naslovom This Is Not a Game. Vilijams je pisac na čije romane uvek posebno obraćam pažnju, ponajviše stoga što je član spisateljske grupe Critical Maas, debeo i bradat. Ova poslednja dva elementa ključna su za nastanak dobrog pisca sffa. Horor pišu žgoljavi. Vilijams se, inače, oprobao u kiberpanku, spejs-operi, alternativnoj istoriji i koječemu sličnom, a po stilu je blizak Makdonaldu i Sterlingu.

The Immortality Factor bz Ben Bova. Stari autor sa kojim smo se družili u POLARISU. Ja ga nisam nešto preterano voleo, ali ima poklonika u Srbiji.

WWW: Wake Roberta Sojera. Mada je Kanađanin, ne volem ga, ali ljubitelji sfa tvrdog kova kuju ga u zvezde, so...

Peter F. Hamilton ima novi roman u ciklusu Void, pod naslovom The Temporal Void.

Novi Company roman Kejdž Bejker, The Empress of Mars, nastavlja njenu alternativnu istoriju.

House of Suns Alistera Rejnoldsa stigao mi je pre neki dan. Tvrdi sf po uzoru na sedamdesete godine trebalo bi da bude jako dobro primljen kod naših čitalaca.
First 666

Nightflier

Vidim da je Laguna objavila novu knjigu u Goranovom prevodu, ali ne zna se je li reč o vesternu, krimiću ili fantastici. Možda bi Goran mogao da kaže nešto više o tome...
First 666

Eriops

Inace, od 27. februara do 7. marta, u Novom Sadu, u Spensu,
trajace veliki prolecni sajam knjiga. Planiraju ucesce oko 70 izdavaca. Ulaz je kao i ranije, besplatan. Videcemo kako ce biti.
Nadam se da ce biti vise domace fantastike nego ranije, i da cu uspeti pronaci neka izdanja kojih nema u knjizarama.
Nadam se i ucescu Paladina ?

Bio sam skoro na sajtu Lagune, i ne vidjoh nista specijalno novo . Osim sto su poskupili cene knjiga. A kvalitet rada je i dalje verovatno isti. Ja mislim da je proslo skoro godinu dana od objavljivanja Prestola od zmajokosti, Teda Wiliamsa, a nastavka jos uvek nema. Od osmog nastavka Roberta DZordana ni traga ni glasa. Pretpostavljam da ce se nastaviti sa praksom delenja iole vece knjige, u dva dela. Kad Martin izda svoj dugoocekivani nastavak, ako to bude kakva knjizurina od 900 strana, ima da je podele u tri dela  :x . Priznajem im uspeh sa Martinom, DZordanom i jos nekim autorima, recimo Marijom Semjonovom, ali u nekim stvarima me jako nerviraju.

Goran Skrobonja

Quote from: "nightflier"Vidim da je Laguna objavila novu knjigu u Goranovom prevodu, ali ne zna se je li reč o vesternu, krimiću ili fantastici. Možda bi Goran mogao da kaže nešto više o tome...

Pogledaj: http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=6026
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Morgana

Izašlo!

www.laguna.co.yu/index.php?m=naslov&id=989
Ljudskoj gluposti nikada kraja

Mica Milovanovic

Evo malo srpskog uticaja na svetsku SF scenu:

QuoteTHE CARYATIDS
2009
Review © 2008 by Thomas M. Wagner.

After close to a five year gap, cyberpunk godfather Bruce Sterling emerges from his cryotube with another near-future fiction offering. It's an ecodisaster satire, if you can imagine such a thing, with a ruthless and jaundiced sense of humor that burns like acid rain. Reminiscent of the work of Ballard in his heyday, as well as such classic exercises in trenchant social surrealism as John Brunner's The Jagged Orbit, The Caryatids is one of those books that doesn't so much tickle your funnybone as take a dentist's drill to it. Which means half of you are likely to love it while the other half will find it impossibly off-putting. I'm guessing Bruce wouldn't have it any other way.

In Greek architecture, caryatids are statues of women that serve as columns holding up buildings. Sterling's caryatids are, likewise, a group of women whose heads are burdened with the weight of propping up not a collapsing building, but a collapsing world. The Mihajlovic sisters are the four surviving clones of an illegal biopiracy lab, their "mother" a war criminal. Now, in 2065, they're spread around the globe, but far from apart. Vera, the altruist, works among the toxin miners restoring the Mediterranean island of Mljet to some semblance of its natural state. She's on the side of the Acquis, one of the two ideological superpowers that run (so to speak) most of the shattered post-national Earth.

The other one is the Dispensation, which isn't interested in anything that can't be commodified and monetized and which, not surprisingly, is based in Los Angeles. It's not exactly a satirical stretch to lampoon the shallowness and mendacity of Hollywood culture. But Sterling manages to mine some laughs out of a world that revels in its own superficiality and need to stage-manage literally everything, including the looming end of the world. Vera's sister Radmila is one of LA's most powerful celebrities, married into the Montgomery-Montalban clan, whose name alone Sterling must have truly enjoyed creating. In the world of the Montgomery-Montalbans — the Family, as they call themselves — everything comes down to performance. While the Acquis strive to restore Mljet through hard labor, Vera's brother-in-law John Montgomery turns up one day with a set of glasses that just project a fully restored island over the ruins of the old, and a plan to market the place as a tourist destination.

Sonja is the third sister, working deep in the Gobi Desert. Contrarian as ever, China is one of the very last remaining nation-states around, and its focus is on the development of Mars. If the Earth is falling apart, then why not just move? Sonja has her hands full keeping terrorists away from the experimental Martian biosphere project in the desert, and it's here she'll learn something about herself and her sisters, and the extent of the cloning projects that created her. The fourth sister, Biserka, is the one Sterling does not use as a viewpoint character, because she's virtually mad, and defined not by her own points of view but by how her sisters and others respond to her.

Sterling's caryatids personify the bickering, often petty natures of people at large, particularly our tendency to indulge in the worst of our pettiness precisely when we need to pull together to solve a problem. Sterling's a writer who's always been fascinated by the way people make factions. Today, environmental concerns have led to precisely this sort of divisiveness, with global warming deniers on one side, off-the-grid doomsayers on the other, and the vast fence-sitting middle who have figured out how to turn the word "green" into a hip marketing slogan. The Mihajlovic sisters are ultimately faced with the same moment of truth that we'll be confronted by: do we set our squabbles aside and do what we must to survive as a species, or do we just keep slouching towards armageddon? In Sterling's novel, there's no time left. Massive solar storms are shredding the skies and much of the world has been reduced to dust. But we have a little more time. Will we use it well and wisely? It's an effective message primarily because Sterling is no message-monger. He lets his stories and characters do the talking, and when the result is a book like this one — the prickly, funny, mordant and inspired work of a writer whose edge is still fine more than 25 years into his career — it's worth your time to listen. As cautionary tales go, The Caryatids isn't so much a wake-up call as a whoopee cushion.
Mica

mac

Milošević: idealističko oportunistički nacionalista i ludak. Blizu je. Trebalo bi da širimo ovo jevanđelje.

Da nije možda Brus došao na ideju videvši spomenik na Avali?

Nightflier

I Širli ima novi roman, koji je počeo zajedno sa Gibsonom. Inače, viđao sam najave za "Karijatide", ali nisam se nešto posebno zanimao. Izgleda da je trebalo. Svaka čast, Mićo. Meni bi to potpuno promaklo.
First 666

Nightflier

Objavljen je novi roman Kim Harison, koja je po svemu sudeći nasledila Lorel Hamilton. Zove se White Witch, Black Curse.
First 666

Nightflier

IPS objavio jako zanimljiv naslov: "Zlikovci - Petparačke priče". Reč je o zbirci koju je priredio Oto Pencler, sa predgovorom Harlana Elisona.
First 666

Nightflier

Elen Datlou se i dalje bavi uredničkim poslom. Njena najnovija antologija nosi naslov "Po".

QuoteOne of the field's most respected editors celebrates the 200th anniversary of Edgar Allan Poe's birth with an original anthology of 19 dark fantasy, horror, and suspense stories inspired by Poe and written by an impressive roster of authors including Kim Newman, Melanie Tem, Pat Cadigan, and Lucius Shepard. ''There are no cheap knock-offs or ersatz sequels among these 19 fine stories.''
First 666

Ghoul

Quote from: "nightflier"Elen Datlou se i dalje bavi uredničkim poslom. Njena najnovija antologija nosi naslov "Po".

QuoteOne of the field's most respected editors celebrates the 200th anniversary of Edgar Allan Poe's birth with an original anthology of 19 dark fantasy, horror, and suspense stories inspired by Poe and written by an impressive roster of authors including Kim Newman, Melanie Tem, Pat Cadigan, and Lucius Shepard. ''There are no cheap knock-offs or ersatz sequels among these 19 fine stories.''

javi ako ti ovo padne u šake, baš bi me zanimalo kakvo je ZAISTA.
https://ljudska_splacina.com/

Nightflier

Pomislio sam na tebe kad sam video vest. Knjiga je tek objavljena, tako da ne znam kada ću je nabaviti.
First 666

Nightflier

Pročitao sam White Witch, Black Curse, i moram reći da sam razočaran, baš kao sa Bone Crossed Patriše Brigz. U žanru urbane fantastike očigledno vlada neka suša ideja, mada sve više pisaca sf-a i klasične epske fantastike prelazi u ovaj podžanr, u potrazi za komercijalnim uspehom. Međutim, čak i izuzetno nadareni pisci, kao što je Denijel Abraham iz kreativne grupe Critical Maas, u poslednje vreme grcaju pod teretom klišea.
First 666

Nightflier

The Necromancer by Kevin Dun

Salem, Massachusetts, 1692: The witch-hunts begin. Neighbors are turning on one another. A smallpox epidemic has broken out. People are dying. One man is responsible, a warlock of great power-The Necromancer-and he has just seduced one of Salem's purest women into a perdition that will haunt her the rest of her life. Using actual historical events as the backdrop for the fictional story of Reverend Ambrose Blayne and Susanna Harrington, it is a novel of passion, horror, love, and the cruelty which man is capable of. It is a deeply disturbing, often graphic depiction of those brutal and uncertain times. The novel, while primarily set in Salem, sprawls across Europe from witches being burned at the stake in Scotland to spiritual awakenings in the Roman Amphitheater and depraved Witches' Sabbats in the Harz Mountains of Germany. The series of events culminates in the warlock's summoning of a Lovecraftian demon which threatens to unknit the fabric of the world and an ending that will chill the reader's blood.

First 666

Nightflier

Javlja mi se da će High Duke uskoro dobiti ponudu da uradi jedan prevod za Alnari. Naime, Trudi Kanavan je objavila prikvel svoje jako popularne trilogije "Crni čarobnjak", krajnje originalnog naslova - The Magician's Apprentice.

QuoteSet hundreds of years before the events of The Magicians' Guild, THE MAGICIAN'S APPRENTICE is the new novel set in the world of Trudi Canavan's Black Magician Trilogy.

In the remote village of Mandryn, Tessia serves as assistant to her father, the village Healer. Her mother would rather she found a husband. But her life is about to take a very unexpected turn.

When the advances of a visiting Sachakan mage get violent, Tessia unconsciously taps unknown reserves of magic to defend herself. Lord Dakon, the local magician, takes Tessia under his wing as an apprentice.

The long hours of study and self-discipline also offer more opportunities than she had ever hoped for, and an exciting new world opens up to her. There are fine clothes and servants - and, to Tessia's delight - regular trips to the great city of Imardin.

But along with the excitement and privilege, Tessia is about to discover that her magical gifts bring with them a great deal of responsibility. For great danger looms on the horizon for Tessia and her world.
First 666

Nightflier

Sreo sam skoro jednog prijatelja, koji me je pitao kada će Laguna da objavi narednog Džordana, i da li ima izgleda da sa time malo ubrzaju. Sav razočaran mojim odgovorom da više ne radim za tog izdavača, pitao me je šta bi mogao da pročita, a da liči na Džordana. Odgovor se svodi na dve spisateljice, koje su nezasluženo neprimećene od strane naših fanova: Mišel Vest i Kejt Eliot. Obe imaju nove knjige, pa stoga imam opravdanje da o njima divanim na ovoj temi.

Elem, Vestova je Kanađanka koju sam već spominjao. Piše pod tri imena, baveći se različitim podžanrovima. Počela je sa klasičnom Džordanovskom megafantazijom, serijalom The Sun Sword, a trenutno je jako popularan njen serijal Chronicles of Elantra, u kojem je spojila paranormalnu romantiku, romantičnu fantaziju i klasičnu epsku fantastiku. Serijal The Sun Sword broji šest knjiga, a sada je dobio i spin-ov serijal, koji počinje naslovom The Hidden City. Relativno skoro objavljenim. Vestova ima još dva serijala, ali o njima drugi put.

Kejt Eliot je takođe počela devedesetih. Njen megaserijal broji sedam naslova, pod zajedničkim nazivom The Crown of Stars. Po stilu pripovedanja možda više podseća na Robin Hob, mesto na Džordana, ali ni Vestova se nije pretrgla od oponašanja pokojnog nam Roberta, pa stoga nema veze. Zapravo, obe pišu prilično bolje od Džordana. Pre dve-tri godine otpočela je novi serijal, i to romanom Spirit Gate, koji je nedavno dobio nastavak - Shadow Gate. Ova dva serijala nisu povezana, inače.
First 666

Perin

Imam Sun Sword na racunaru, ali necu da ga citam jer ne mogu nigde da nadjem ostale delove. I ja sam isto cuo da ako volis Dzordana da ce i Vestova da ti se svidi. Al' sad scejedno nemam vremena za citanje, tako da ni od toga nista. Baj d vej, procitao sam Poslednju Zelju od Sepkovskog, svidela mi se bas.

Perin

E da. Koga zanima, 2 ddeo Kingkiller Chronicles-a nece izaci u aprilu. Rotfus je izgleda postao kao Martin, ali nadajmo se da nece toliko odugovlaciti sa drugom knjigom. Enivej, koga zanima sta sam pisac kaze o tome, moze to da procita na njegovom blogu:

http://www.patrickrothfuss.com/blog/blog.html

Nightflier

Nakon prilično neuspešne prethodne knjige iz svog sveta o mračnim draguljima, Tangled Webs, En Bišop ima nov naslov u serijalu - The Shadow Queen.

First 666

Perin

Znam to, bila je premijera knjige pre neki dan. Zvali su me da prisustvujem preko fejsa, posto sam fan Black Jewelsa :D

Nego, imam jedno pitanje za tebe nightflieru: Imas li mozda informaciju o tome da li Mono i Manjana ima u planu da izdaje jos knjiga od Son Rasela? Recimo sikvel duologiju za River into Darkness pod nazivom Rise of Moontide & Magic?

Nightflier

Nemam. Nisam ni u kakvom kontaktu sa njima. Znam im jednu lektroku i to je to.
First 666

Nightflier

Suvudu.com, the online portal for SF and fantasy from Random House, has announced their Free Book Library, offering readers free PDF downloads of the first books in assorted series.

The first five books on offer are Assassin's Apprentice by Robin Hobb, Her Majesty's Dragon by Naomi Novik; Blood Engines by T.A. Pratt; Red Mars by Kim Stanley Robinson; and Settling Accounts: Return Invasion by Harry Turtledove. They plan to add additional books on an ongoing basis. To download, visit www.suvudu.com/freelibrary .
First 666

Perin

Koga zanima, Jim Butcher, tvorac serijala o Hariju Drezdenu, daje prvih par poglavlja svoje poslednje knjige o gorepomenutom liku na svome sajtu...evo linka:

http://www.jim-butcher.com/books/dresden/11/fullpreview.php

Nightflier

Izašla je nova knjiga Dejvida Vebera Storm from the Shadows. Imao sam prilike da je čitam znatno ranije, kao ARC. Moram priznati da me nije opčinila koliko romani koji prate Onor Harington, mada povezuje nekoliko sporednih naslova iz "Honorversa". Svejedno, za ljubitelje militeri spejs opera, odavno nije bilo ničeg boljeg. Naravno, još čekamo najavljeni nastavak sage o Majlsu Vorkosiganu, ali Veber ispunjava neke od najvažnijih uslova da bude miljenik srpskog čitalaštva, za razliku od Bižolove - to jest, debeo je i bradat. Zanimljivo mi je, inače, da je Veber pisac koji je redovno u vrhu Njujork tajmsove liste bestselera (Storm from the Shadows je debitovao na 12. mestu), ali nikada nije ni prismrdeo nekoj nagradi. Svejedno, reč je o piscu kojeg jako volim i koji je beskrajno zabavan.
First 666

Perin

Ovaj...ima li neka izdavacka kuca u planu mozda da objavi poslednje hronike Tomasa Kovenanta? Cini mi se da Moc Knjige odavno ne postoji, pa da li ce neok preuzeti ovaj serijal, da dovrsi...?

zakk

Te knjige su OGROMNE... a ciljna publika je mala - ipak je to treći ciklus. Voleo bih da se to desi, ali sumnjam.

A i da se ne lažemo, nije to loše, al nije ni blizu vrha Donaldsonove ponude. Pre ćemo videti The Gap (uh bre, pa ja sam to počeo da čitam i zaboravio na njega... damn). A ja bih još više voleo prvo njegove priče pa onda serijal Brew. To je odlično...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Perin

Ne mogu da sudim, posto sam od njega citao samo Hronike T.K....cini mi se da je on vise orentisan na SF, a ja SF i ne volim toliko. Sem toga, meni su Hronike jedan od najboljih serijala fantastike...pored toga, prevod je odlican. Bas sam ih uzeo citati po 2 put nakon 2 godine, i opet sam se odusevio. Cak mi je druga trilogija bolja od prve.

Nightflier

Donaldsona je preuzeo Stilos, kao i Tolkina. Pitaću šta nameravaju da rade s tim kada Srđanu uradim prevod.
First 666

scallop

Quote from: "nightflier"Donaldsona je preuzeo Stilos, kao i Tolkina. Pitaću šta nameravaju da rade s tim kada Srđanu uradim prevod.

Ko drži Michael Pollan-a?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

Zar je on objavljivan kod nas?
Mica

Perin

Bash sam se pre neki dan setio, negde pre nekih 10-11 godina, procitao sam knjigu "Crni Gusar" od italijanskog pisca Emilija Salgarija. Secam se da mi je bila predobra knjiga u to vreme, sa piratima, ljubavnom pricom...cini mi se da je bio i nastavak "Kraljica Kariba." Zeleo bih da to ponovo procitam, pa me zanima da nema neka izdavacka kuca mozda u planu da to izda?

Nightflier

Quote from: "Perin"Bash sam se pre neki dan setio, negde pre nekih 10-11 godina, procitao sam knjigu "Crni Gusar" od italijanskog pisca Emilija Salgarija. Secam se da mi je bila predobra knjiga u to vreme, sa piratima, ljubavnom pricom...cini mi se da je bio i nastavak "Kraljica Kariba." Zeleo bih da to ponovo procitam, pa me zanima da nema neka izdavacka kuca mozda u planu da to izda?

Ti nisi normalan! Samo ako to neko ne objavi. Tih knjiga ima kao pleve po antikvarnicama.
First 666

Perin

Oi, Oi, keep your hair on :?: Ovde kod mene nema antikvarnica, a ni u biblioteci se ne moze naci. Nisam znao da ih ima kupiti bilo gde, znam da je neki hrvatski izdavac izdao '99-te godine. Enivej, u svakom slucaju hvala, kad budem dolazio u BG na sajam kupicu.  :wink:

EKSTREMISTA

Imam Crnog gusara i Kraljicu Kariba u Radovom izdanju iz ja mislim osamdeset i neke(to su one čuvene naslovnice sa fotografijama kolaža umesto ilustracija).
Kupila mi keva u kompletu sa još nekoliko Vernovih knjiga za rođendan.Dosta sam očekivao od tih romana jer sam znao da je Salgari tvorac Sandokana,kultne ličnosti dečurlije iz SFRJ kao i to da ga zovu italijanski Žil vern.
Medjutim,ovi romani koje sam pročitao u osmom osnovne mi nisu ostavili bogzna kakav utisak.Koliko me sećanje služi-prosto nabrajanje bitaka,bez nekih posebnih zapleta ili karakterizacije likova,sve pisano prilično jednostavnim i siromašnim stilom.Čak sam Kraljicu jedva dovršio.
Zbog tog utiska nisam se kasnije ponovo vraćao ovim knjigama al svejedno ne bih se od njih rastajao da ne razbijam komplet koji lepo izgleda u vitrini.
Enivej,možda i grešim,zanima me da čujem i još nečije mišljenje ako je još neko imao kasnije prilike da objektivno vrednuje ovo popularno dečije štivo.

Salgari's work was imitated in one form or another by many others who came after him. Italian adventure literature is a continuation of Salgari's work. Many late 19th century writers like Luigi Motta and Emilio Fancelli penned further Sandokan adventures imitating Salgari's style: fast-paced, filled with great battles, blood, violence and punctuated with humour.

The style soon spread to movies and television. One example is iconic Spaghetti Western director Sergio Leone, whose outlaw heroes were inspired by Salgari's piratical adventurers. There have been over 50 cinematographic adaptations of Salgari's novels, and many more inspired by his work (corsair stories, jungle adventure stories, and swashbuckling B movies like Morgan, the Pirate, starring Steve Reeves).

Fellini loved Salgari's books. Mascagni had over 50 Salgari titles in his library. Umberto Eco read Salgari's works as a child, as did many Latin American writers (Gabriel Garcia Marquez, Isabel Allende, Carlos Fuentes, Jorge Luis Borges and Pablo Neruda, to name but a few). Che Guevara read 62 of his books. Guevara's biographer Paco Ignacio Taibo II remarked that his anti-imperialism could be seen to be "Salgarian in origin".

http://en.wikipedia.org/wiki/Emilio_Salgari
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Perin

Ja znam da sam procitao knjigu par puta, al' sam tada imao mozda 10-11 godina i takva vrsta gusarskih prica sa dozom romantike su me privlacila. Secam se da se prica vrti oko nekog plemica koji je postao gusar da bi se osvetio nekom tipu pod imenom Van Guld. Pa u tu pricicu upada neka zena, koja je na brodu naseg junaka a on ne zna da je ona kci njegovog smrtnog neprijatelja...uglavnom, znam da je bio klise, ali mi je bila omiljena knjiga u to vreme i voleo bih da je imam na polici. Ono cega se bas secam jeste neko putesestvije kroz neku dzunlgu i opsivanje nekih biljaka iz prasume, znam da sam te delove gutao :D Kupice mi kolegica iz Hrvatske njihovo izdanje pa ce poslati. Kad se prisetim svega, javljam utiske.

Nightflier

Nova knjiga Kejt Denijels, Magic Strikes, odigrava se u svetu u kojem se magija vratila na velika vrata, skupa sa svim karakondžulama koje žive u magijskom svetu - što je poslednjih godina jako popularna tema u urbanoj fantastici. Treći naslov u serijalu obeležen je vidnim napretkom u pisanju u odnosu na prethodnike, tako je moguće da ćemo konačno dobiti zadovoljavajućeg pisca ovog podžanra. Dobro, Sa izuzetkom Bučera. Kome se Hari dopada, dopašće mu se i ovo. Ako ništa drugo, Denijelsova je, posle Hamiltonke, osmislila najmaštovitiji svet urbane fantastike i paranormalne romantike koji sam ja čitao u poslednje vreme. Doduše, videćemo da li će Robin Makinli da napiše nastavak Sunshine-a, koji sam ne tako davno hvalio...
First 666

Perin

Nova knjiga Jima Butchera, jednog od najpopularnijih pisaca urban fentezija, je upravo pustena u prodaju. Radi se o novom romanu u serijalu o Hariju Drezdenu, pod nazivom "Turn Coat." Ja cu je verovatno veceras ili sutra procitati, cim ugrabim vremena od posla, pa cu javit' utiske.

Nightflier

Uz jedno veliko izvinjenje zbog toga što me nema po forumima i na blogu, iskoristio bih ovaj trenutak pristupa internetu da spomenem kako je drugi nastavak romana o Beki Kuper u prodaji. Naravno, reč je o romanu Tamore Pirs, jedne od najboljih pisaca za decu i omladinu u SAD, još od osamdesetih. Ako ovaj svojevrsni prikvel romana smeštenih u kraljevinu Tortal bude pratio smernice prethodnih, verovatno će imati četiri knjige. Iskrena preporuka.
First 666

Boban

Osvrnuvši se na istoriju tvojih nevolja sa internetom u ovom veku, slobodan sam da zaključim da tu zapravo postoji neki problem u tebi i da tvoja negativna energija razara elektrokonekciju sa svetom.
Navoručenije: ne puštajte ovog čoveka da koristi internet na vašem računaru.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Nightflier

Mnjmph! Bojim se da je u ovom slučaju kriv stanar koji je nešto zajebao dok je živeo u mom sadašnjem stanu, pa sada naprasno nema "tehničkih mogućnosti" da se uvede adsl, a nijedan kablovski provajder nije sa kablovima stigao do te tačke u Zemunu.
First 666

Hobit

U kom Zemuna stanuješ?
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Nightflier

Preko puta Zemunskog parka.
First 666

Boban

Nisam siguran da ti je pametno da Hobitu odaješ svoju lokaciju.
Još uvek ne znamo šta je tačno njegov naum na ovom svetu.

Hobit

Quote from: "nightflier"Preko puta Zemunskog parka.

Hm, "preko puta Zemunskog parka" može da bude, prema bolnici, prema Vrtlarskoj, prema vartogascima ili prema Meku. Na nekim od tih "lokacija" ima kablovskog interneta....

@  Boban

Naravno, Bobane, moje namere su strašne. Planiram da izvečeri u potaji pokoljem tupom sabljom sve učesnike foruma, i, zakopam ih u Zemunskom parku, a gde drugde?!
Pri tom, inspirisaću Ghoula da napiše novi horor roman, predlažem naslov "Preklani namrtvo".

Pošto živimo blizu, možda ću da poštedim nightflitera, možda popijemo kafu u nekom kafiću u Gospodskoj, ima tamo i par dobrih knjižara... to su ona mesta, Bobane, koja tebe ne interesuju, priča se ovde po forumu, a i šire, po gradu, da ti i tako ništa ne čitaš
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Boban

a, ti si od tih, hobite, što love muškiće po forumima za "druženje"?
Sad postaje sve mnogo jasnije...