• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Emitor 463: FUTUROSLAVIJA

Started by zakk, 08-04-2008, 01:52:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

kupio sam zbornik istaknutog demonologa Ajdačića.

neodoljivo mi je zabavno da se njegova demonologija i horor expertiza narodu prodaju kao nekakva slovenska NAUČNA fantastika, a on kao pre svega proučavalac SFa! pa taj čovek, ako pogledate bibliografiju nj. dela, najviše vremena i truda u životu je posvetio proučavanju slovenskih DEMONA!

drago mi je videti da zstef ipak uprkos deklarativnom protivljenju hororu na delu zapravo podržava demonologe a ne 'tvrde' naučnike!
https://ljudska_splacina.com/

Nightflier

Koliko je meni poznato, najpoznatiji srpski demonolog je Ljubinko Radenkovic. Hocemo li, onda, i njega da vidimo u Emitoru? (Ne da bih imao nesto protiv. Dapace, bilo bi mi drago.)
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Ghoul

zapravo, ja tek sada podozrevam da boban i zstef ovoliko huče i buče kao anti-horora samo da bi sprečili da se vlasi poput tebe dosete da ispod žita oni zapravo sve vreme rade ukorist horora!

kad je blabla bla u pitanju, onda su im usta puna 'meta-žanra', 'bezvrednog pokreta'.
ali kad su DELA u pitanju, onda se objavljuju klasici horora, mračnjaštva, demonologije, okultizma, i sl.  :evil:
https://ljudska_splacina.com/

PTY

Quote from: "Ghoul"...ali kad su DELA u pitanju, onda se objavljuju klasici horora, mračnjaštva, demonologije, okultizma, i sl.  :evil:

Šta, to kao pa nije jedno te isto???  :mrgreen:

kapiram da se nazire cunami po pitanju odvajanja horora (dakle, poznatog, priznatog i skroz legitimnog žanra fantastike) od koejkakvih infantilnih seksualno devijantih frustracija izvesnog ne-fantastičnog, pop-kulturnog fenomena kojem tek treba smisliti adekvatan naziv, a da isti ne bude vulgaran i potcenjivački ujedno.

dakle, nebrigaj, politička korektnost je na delu.

zstefanovic

е, не замерите што се нисам овде укључио раније. Биће и то.

Мале вести:

- Први примерак Футурославије преко Књижара.ком је плаћен и наручен, чујем малопре. :)

- У Беополису распродато, кажу ми у овом моменту један дански академик и италијанска професорка.

- Доштампавање овог месеца, плус латинична верзија.
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Usul

Quote from: "zstefanovic"
- Први примерак Футурославије преко Књижара.ком је плаћен и наручен, чујем малопре. :)

Ne mogu da verujem da sam prvi...
God created Arrakis to train the faithful.

angel011

God created Knjizara.com to test the faithful.  :)
We're all mad here.

zstefanovic

Quote from: "Usul"

Ne mogu da verujem da sam prvi...

Усуле, не знам колико си свестан, али си овим гестом ушао у скоро тродеценијску повест Лазара Комарчића и положио си испит за верујућег, као што ти је Анђео рекао.

Риспект.

Usul

Усуле, не знам колико си свестан, али си овим гестом ушао у скоро тродеценијску повест Лазара Комарчића и положио си испит за верујућег, као што ти је Анђео рекао.

Риспект.

Je'l mogu onda da racunam na zacinsko pivo kad budem svracao u Beograd?
God created Arrakis to train the faithful.

zstefanovic

Quote from: "Usul"Je'l mogu onda da racunam na zacinsko pivo kad budem svracao u Beograd?

Мало је са једним зачином :) Можеш.