• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ako vam je dobro, onda nista

Started by Alexdelarge, 11-04-2008, 22:52:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Pa, valjda jasno piše da su ga mlatili "desničari". Ili ja ne znam da čitam. Ma, Pančić je lovac na publicitet, a ne značajna ličnost.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Dobro, to jeste. Ali ne mora čovek biti levičar ako ima loše mišljenje o, ponavljam, "ekstremnim desničarskim organizacijama". Naprotiv, može sebe smatrati poštenim desničarem kome ovakve budale prave lošu reputaciju preko proksija, što je relativno čest slučaj. Mada naravno verujem da bi sebe Teofil video pre kao centristu bližeg levici, ali to nije nešto što se bez ostatka čak ni implicitno može zaključiti iz ovog teksta.

No, nebitno, da ne trošimo prste na nijansice...

Mark

Činjenica da se radi o 90. i 91. godištu je zaista poražavajuća. Jadna, jadna ta deca ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Mark

OK sada kada je stvar već rešena, da kažem i ovo - jedna od zanimljivosti u vezi Pancica je i to da su njega AKO SE NE VARAM   ekstremni Hrvati 1991. proterali iz njegovog stana u Zagrebu i on je gde ce-sta ce dosao u Beograd, u Srbiju. Danas taj čovek ima samo reči hvale za Hrvatsku, dok Srbiju prezire... Nist kao malo ironije!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Meho Krljic

On bi verovatno rekao da i u Srbiji prezire samo ekstremiste itd. ali mi mu ne bismo verovali  :lol:

lilit

Ma ta dvojica su sigurno Zukorlicevi obozavaoci. 
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Zapravo, čovek ne voli da ga biju. Ni ja ne volim. Samo nemam kome da se požalim.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

postoji izreka među vozačima

pazi da ne zgaziš penzionera, po zakonu ćeš odgovarati za njega kao za čovjeka

e tako vam dođe i ovo sa Pančićem.

Mme Chauchat

Quote from: Lomljavina on 29-07-2010, 23:24:10
   Ok, ali MILICIJA je zaisa bio termin, koji je nastao greškom. Od latinske reči MILITARE što označava oružane snage, ali one spremne da deluju ka spolja. Dakle vojska.
    U engleskom jeziku MILITARY je armija.

Tek kasnije jedna po jedna slovenska republika počela je da ispravlja grešku i da shvata da sopstvenu reč treba napraviti od termina POLICE a ne od termina MILITARY te zaboravismo na MILICIJU, a dobismo POLICIJU.
    Prvo su policiju uveli Hvati, pa Bosanci, pa Crnogorci. Tek na kraju mi.

Okej. Ovo treba ispraviti. Jer je budalaština.
Ni reč "milicija" niti reč "policija" u srpskom/hrvatskom/crnskom/gorskom ne potiču iz engleskog, niti su iz njega preuzete. Nego je milicija latinska (militia) a policija grčka (pa opet preko latinskog, i do nas, kladim se, preko nemačkog). Od '45 mi smo imali miliciju. Zato što je milicija narodna oružana sila. Policija je državna oružana snaga. Razlika je izuzetno bitna na ideološkom nivou. Milicija je bila naša narodna milicija a ne nenarodna policija ili, daleko bilo, žandarmerija, svi znamo da su žandari pre rata hapsili komuniste. *sarkazam* Pomak sa milicije na policiju je pomak sa socijalizma na kapitalizam.
A i u engleskom jeziku imaš reč militia, koja označava upravo ovakve, narodne oružane snage. Military je pridev, majku mu. Nekad poimeničeni, ali pridev.

*kraj digresije*

Savajat Erp

Quote from: Jevtropijevićka on 03-08-2010, 23:43:05

A i u engleskom jeziku imaš reč militia, koja označava upravo ovakve, narodne oružane snage.

Јесам ли вам каз`о?! Много сам паметан, понекад сам себе изненадим! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

scallop

Quote from: Jevtropijevićka on 03-08-2010, 23:43:05

Okej. Ovo treba ispraviti. Jer je budalaština.

Nemoj da se nerviraš. Mi smo naučili da s tim živimo. :(

Mme Chauchat

Erp: jeste, lepo si im reko. Samo ja od nerviranja nisam čitala ovo kasnije.
Scallop: Ma, ja ovakve stvari uglavnom ignorišem. Računam, ili neko troluje, pa ga i treba ignorisati, ili nema pojma a misli da ima, pa ništa neće pomoći.
Ali nekad se baš ne mere izdržati.

SIMERIJANAC

Snimak napada na Teofila Pančića

http://www.mondo.rs/motion/play.php?vid=3336

Pronašli ovu dvojicu klinaca na osnovu DNK?
Jebote, pa da ne živimo u Orvelovoj državi ovakvu budalaštinu niko s pola mozga ne bi objavio. Jedva čekam da čujem dal će tužilaštvu to da bude glavni dokaz na osnovu koga će da terete klince na suđenju,jer će i daktilografkinje da se upišaju od smeha.
Još gluplje je što su postavili snimak koji dokazuje da je priča o prebijanju najobičnija laž. Nema štangli,nema kapuljača,klinci utrčali za Teom,par puta ga naboli i krenuli da beže, a Teo je bio toliko izmasakriran i krvav da je čak potrčao za njima ali mu na žalost kilogrami nisu dozvolili da ih stigne. Na osnovu snimka je sve  izvesnije da nije bilo ni urgentnog ni ušivanja pa ni lakih telesnih povreda(kao što rekoh gore-da jeste sve to bismo videli u koloru na posteru u specijalnim dodacima Šlica i Nevremena i na početku svakog TV dnevnika).
Ali naravno,sve to je nebitno kada su klinci  unapred osuđeni(u svim medijima:-Uhapšeni napadači na Teofila Pančića) i  proglašeni za najveće državne neprijatelje čije su slike u udarnim vestima svih informativnih emisija kao da su (nemojmo se zajebavati)uhapšeni  vodeći narko bosovi u zemlji. Naravno,objavljena su i njihova puna imena i prezimena jer da biste u Srbiji bili zaštićeni inicijalima morate biti osumnjičeni narko diler,masovni ubica ili pedofil čak iako ste punoletni.
Drugosrbijanska žgadija i bagra iz ZUNSA već traži postavljanje lomače i otkrivanje pravih inspiratora dok na U92 čitaoci pozivaju pokojnog Patrijarha na odgovornost,predlažu osnivanje fonda kojim bi forumaši finansirali postavljanje bilborda po gradu sa slikama ovih klinaca,traži se objavljivanje slika i imena roditelja i zaplena njihove imovine,da se deca smeste u istu ćeliju sa Urošem Mišićem.i ostale uobičajene gadosti koje samo njihovi bolesni mozgovi mogu da smisle.
Ako uz sve to imamo u vidu da naše marionete napad na Tea kvalifikuju kao napad na instituciju EU ili bar portparola-a NATO,plašim se da zbog navodnog šaketanja Pančića klinci mogu da popiju optužbu za pokušaj ubistva i terorizam.
Naravno,pitanje je koje klince su panduri u zemunskoj raciji uopšte uhapsili i predstavili nam ih kao izvršioce(Zemunci su pričali da su kupili klince po školskim dvorištima i sa malog fudbala), i šta su oni pod šamarima priznali (kladim se da je sledeće priznanje pripadnosti Obrazu i 1389) i kako je moguće da tako efikasna policija godinama ne može da reši ubistvo nijednog od troje poznatih novinara,da otkrije ubicu Ranka Panića,da za dve nedelje pronađe nestalog dečaka u jednom srpskom selu,da identifikuje sopstvene pripadnike koje pred kamerama batinaju i muče devojke i mladiće u kafiću,da godinama ne mogu da pronađu ubicu devojčice koja je kolima pregažena na trotoaru,da uhapse  makar jednog velikog dilera...?

To su u Srbiji zabranjena pitanja pa se zato oni i ne trude da smišljaju odgovore.
Ali u zemlji gde se antiustavno delovanje pojedinih parlamantarnih partija i novinara kojima pripada i Teo,ne kažnjava već sponzoriše iz državnih fondova, a hapsi se i po ubrzanom postupku u zatvor šalje srpski mladić iz 1389 zato što je raširio srpsku zastavu u centru Beograda,to se valjda podrazumeva.

Savajat Erp

па ово батинање не траје ни 5 секунди...и јел се мени чини или клинци истрчавају са његовом торбом, па им испада при томе? ужаси медијског препумпавања...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Loni

Naravno da batinjanje traje duže od 5 sekundi.
Reč je o ubrzanom snimku.

Naime kamerica instalirane iznad zlatara, prodavnica itd. rade tako što sažimaju vreme da bi sve moglo da se snimi.
Tako kamera snima 24 časa, ali ceo snimak emituje se za oko 4,45 časova.

Razlog je praktičan.
Ukoliko se ne dešava pljačka snimke niko i ne gleda. Ukoliko se desi određeni minuti mogu se usporiti.

Inače sumnajm da su nađeni u okviru DNK.
Garant je to patka za lakoverne da bi spasli drukare, koje su ih odali.
Mislite da se klinci nekom nisu pohvalili?

Inače LEVICA i DESNICA su termini, koji imaju posebno značenje kad je u pitanju ekonomski koncpet i posebno kad je u pitanju odnos prema društvo.

U EKONOMIJI:
- Levičar - onaj, koji je za socijalizam
- Desničar - onaj, koji je za neoliberalizam
ekstremni levičar - komunista ili anarhista
ekstremni desničar - feudalista

U ODNOSU PREMA DRUŠTVU

Levičar = Onaj, koji se zalaže za individualizam (Svako ko ne ugrožava druge ima pravo na identitet i egzistenciju)
Desničar = Onaj ko se zalaže za kolektivizam. Smatra da ljudska prava ne smeju biti iznat interesa celog kolektiva (narod, verska grupa) i da su interesi cele grupe važniji.

Ekstremni levičar u podledu društva = onaj, ko bi recimo potpuno izjewndačio prava gejeva, žena i muškaraca, onaj ko bi žestoko hapsio sve rasiste, homofobe, klerikalce

ekstremni desničar u pogledu društva = Onaj ko bi proterao Rome i druge narode,kažnjavao gejeve, pripadnike malih verskih grupa, ateiste...

TEOFIL PANČIĆ u pogledu ljudskih prava jeste levičar, ali u pogledu ekonomije ne znam da li je socijalista ili neoliberal. Mislim da je opredeljen za neki pragmatičnu sredinu kao i većina drugosrbijanaca.
- Čeda Jovanović je više neoliberal kao i Dinkić, dok su Žarko Korać, Nenad Čanak i Tadić više socijalisti. Međutim sve je to samo par stopa levo ili desno od centra na skali.
U pogledu ekonomije niko nije ekstreman.

scallop

Trajalo je koliko čovek prođe pola autobusa.

Kod Lomljavine ne zna levica šta radi desnica.

---

lomljavina je tip kog bi ldp trebalo da preventivno izbaci iz redova simpatizera.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Son of Man

Quote from: SIMERIJANAC on 04-08-2010, 00:37:22
Pronašli ovu dvojicu klinaca na osnovu DNK?

Koja je ovo parodija, sunce ti, ladno im je murija prodala suplju pricu kako sa metalne shipke moze da se skine DNK i klinci pali na foru. Alo bre, pa to nema sanse, jer svako ko je imalo upucen zna da je DNK jako, ali jako tesko navatati, i obicno se skida sa pljuvacke (kad krvi i sperme nema), a nesto nisam bas siguran da su ovi bas upljuvali shipku. 

Inace, na snimku se lepo vidi da su klinci izasli iz busa sa Pancicevom torbom koju su odma bacili, tako da sad ja zaista nisam siguran sta se tamo izdesavalo, pa tako teorija o otimacini (razbojnistvu) izgleda mnogo realnije, mada ne zna se sta im je gore, da im sude za razbojnistvo ili za napad na sluzbeno lice. Ali vidim da su se klinci vec odlucili da robijaju za napad na sluzbeno lice, ipak to bolje zvuci nego razbojnistvo kada se zna ko je bio meta, u svakom slucaju dobice rispekt za to u Cezaru i po zatvorima posle, pa ih sa te strane razumem.

Isto mi je zanimljivo kako je Pancic odma izleteo za njima iz basa, da nije javna licnost verovatno bi ih pojurio, a i oni su mi mnogo naivni, napadaju coveka od 2 metra i 200 kila jednom metalnom shipkom, i aj sad, dal je to realno ?

U svakom slucaju, odrace ih od robije, i to skroz bespotrebno...

---

bilo bi super da teofil sad ispadne car, da se sretne s njima i javno im oprosti, da kaže: klinci ste, napali ste me bezveze, ništa strašno, ja razumem vaš bes ali ajte da neslaganja raspravimo razgovorom, nije mi u interesu da robijate, ova hajka je preterana. i da se zauzme za umerenu kaznu.

scallop

To bi bila najbolja kazna: da ga slušaju dva sata.

Alexdelarge

pravda za milosa! pravda za danila!
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Eriops

Al od tog ništa. Sad će da se napravi trag do omiljene osovine zla, Obraz-SPC-Koštunica-navijači, a ne bi me čudilo da Lomljavina za napad okrivi i Vladimira Putina lično..  :)

varvarin

Inače, TV B92 juče ponavlja da su uhapšeni napadači koji su TEŠKO POVREDILI Teofila P.
Jel mi se učinilo, ili je on posle prebijanja otišao na letovanje?

Son of Man

Quote from: Zika Kisobranac on 04-08-2010, 15:16:12
bilo bi super da teofil sad ispadne car, da se sretne s njima i javno im oprosti, da kaže: klinci ste, napali ste me bezveze, ništa strašno, ja razumem vaš bes ali ajte da neslaganja raspravimo razgovorom, nije mi u interesu da robijate, ova hajka je preterana. i da se zauzme za umerenu kaznu.

Uh, pa Teofilu je ovo leglo samo tako, i ne samo njemu nego svim novinarima jer ako je vodja Grobara dobio 16 meseci za ono skandiranje Brankici, zamislite tek kolko ce ove balavce da oderu, ajme meni. Inace, Teofila cenim ko novinara, volim da slusam njegove tirade po Pescaniku, al je sad bas ispo jajara...jer realno mogo je da navata te klince i da ih odvali od batina kolki je, i da se sve zavrsi na tome.

Vođi navijača godinu dana zatvora
04. 08. 2010.

Vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević osuđen je na godinu i četiri meseca zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke B92 Brankice Stanković.

On će biti na slobodi do pravosnažnosti presude.

Tužilaštvo je skandiranje "otrovna si kao zmija, proći ćes k'o Ćuruvija" ocenilo kao pretnju po sigurnost Brankice Stanković.

Podsetimo, prvobitno je optuženo 11 navijača, a sud je u međuvremenu odustao od krivičnog gonjenja šestorice navijača dok je ostao nedovršen proces protiv Radisavljevića, koji je izdvojen, jer je u vreme suđenja on bio u bekstvu.

On je uhapšen krajem maja i od tada je u pritvoru. Podsetimo, do incidenta je došlo u decembru prošle godine, nakon što je TV B92 počela da emituje emisiju Insajder, u kojoj je otkrivena veza između navijačkih grupa i kriminala.

@varvarine - na snimku se jasno vidi da je Teofil posle napada odma izasao iz busa skroz opusteno, dakle nisu ga ni malo povredili, uostalom kako ce klinac da povredi takvog jednog debelokosca od 2 metra, al naravno to ce da se nabudzi da je bilo teskih povreda u cilju optuznice jer novinarima je sad ovo sansa da daju primer svima koji imaju slicne ideje...

Plut

Znači, trebalo je da ga umlate namrtvo? Da li bi javnost tada bila zadovoljena?

Eriops

Sone, postoje ljudi u ovoj zemlji koji su ekstra zaštićeni. Nakašlji se pored Teofila ili Sonje Biserko, ode ti par meseci u ćuzu sigurno  :). A ljudi ubiju, pogaze nekog autom pa ne odleže šesnest meseci. Ej, šesnest meseci za skandiranje, koliko god ružno bilo ? U svemu tome je politika debelo umešala prste.

varvarin

Sine, znam.
Kažem samo da oni sa B92 ne prestaju da ponavljaju reč TEŠKO.
Sto puta izgovorena , hmm, neistina, postane...

Džek

Epi, još je to "dobro"... probaj skandirati na sftim sajtu, pa ćeš dobiti doživotno...  xrofl
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Plut

A šta se vi palite na b92? Pa oni su davnih dana popucali.

Mark

Naravno da napadace treba kazniti sto strozije, valja prevaspitati i njih dvojicu i sve one kojima ovakve ideje padaju na pamet. Ja bi im dao da robijaju, da rade nesto rukama, da stvaraju nesto korisno. Problem je u tome sto se radi o mladim punoletnim osobama pa ne verujem da ce sluziti neku duzu kaznu, pa bi bilo super kada bi postojao drustveno korisni rad za ovakve slucajeve... Pa da im se da da rade u JKP ili gde vec treba neko (molim da se ne uvrede radnici u JKP-u!) bez mozga a pun mladalacke energije...
E NES NI TI U BECEJ!

Eriops

Ma daleko od tog da čoveka ne treba zaštiti, bez obzira što se meni ili kome drugom ne sviđa šta piše, nema niko pravo da ga napada i fizički ugrožava. Ali mi se čini da je slučaj debelo prenaduvan, i medijski iskorišten.

pokojni Steva

Svakom jednom koji ovde tera sprdačinu sa napadom na Teofila (čovek jeste teži oblik krmenadle,al počesto i u pravu biva) poželeo bi živopisnu vožnju GSBom (il je bila Lasta?!), makar to i običan pokušaj pljačke bio,te potom da u zdravlju i veselju trčkara peščanim žalima morskih obala,odvolje mu koje turističke destinacije to bilo.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

---

ovo je sad ozbiljno pitanje... da li biste primili dva vruća šamara u GSP-u zarad 15 dana letovanja na hrvatskom primorju?

SIMERIJANAC

Quote from: Eriops on 04-08-2010, 15:49:04
a ne bi me čudilo da Lomljavina za napad okrivi i Vladimira Putina lično..  :)

Ili bar ruskog ambasadora. :)

SIMERIJANAC

Quote from: Zika Kisobranac on 04-08-2010, 16:35:53
ovo je sad ozbiljno pitanje... da li biste primili dva vruća šamara u GSP-u zarad 15 dana letovanja na hrvatskom primorju?
Ma jebiga, Teo je još pre napada  rezervisao karte za Hrvatsku,ovako bi bila dobra fora da mu je lekar prepisao obaveznu terapiju lečenja rana junačkih i oporavak na hrvatskom otočju i to o državnom trošku. 

Alexdelarge

Quote from: Zika Kisobranac on 04-08-2010, 16:35:53

a ako letujes u zadru i tamo ces dobiti dva vruca samara. :mrgreen:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

lilit

Quote from: Zika Kisobranac on 04-08-2010, 15:16:12

Hm, sad, posle citanja ovog teksta, nesto ne verujem da ce se to desiti:
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=944088

A  u drugom tekstu u danasnjem Vremenu pise da su ova dvojica, navodno, clanovi one anti-antifasisticke grupice koja je lepila one tupave poternice po gradu (topik o beogradskim anarhistima).
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

---

znaš kako, ja mislim da bi mnogo produktivnije po budućnost mladih ljudi, za koju se kao zalažemo, i za društvo bez ovoga što teofil priča da mu smeta i civilizovano društvo slobode i nenasilja kakvo pančić voli da vidi, tj. za smanjenje novih omladinaca koji će da klepaju novinare poganog jezika, bila prava stvar da teofil ispadne car ovako kako sam ja  zamislio u svojoj preblagoj mašti. nema tog mladog koji raste u sivoj masi i na stranputici je anti-antifašiste, obrazovca ili poštene desne inteligencije, nema velim toga koji neće za inat sad da se prikloni opciji štangle.

kad se stvara takva hajka, svaki voli sebe da vidi kao odmetnika. jer to je cool kad si tako besan, nezavisan i ugrožen od sistema.

SIMERIJANAC

Cvijanović objasnio:

КЛИНЦИ КОЈИ СУ ТУКЛИ ПАНЧИЋА И ,,ОТПОР" 

четвртак, 05 август 2010 09:43 
Истог дана кад је металном шипком у градском аутобусу напао Теофила Панчића, један од двојице ухапшених клинаца записао је на свом Фејсбук-профилу: ,,Ако је освета грех, ми у паклу горећемо". Не бих сад мерио мисаону дубину реченице 19-годишњег Данила Жуже, али не бих је ни отписао као интернетску бесмислицу једног обичног насилника. 

Са Фејсбук профила отвара нам се фоторобот Жуже и његовог другара Милоша Младеновића (18): они се сматрају припадницима десничарских организација; пале се на српство и отаџбину; не воле Роме и педере; булазне о раси; воле да попију; свет деле на навијаче и пичкице и бирају ове прве; свој животни избор разумеју као питање између теретане и дроге, где кажу да слабо тело не пружа отпор; не пале се на скупа одела и лепше им је у треши... 

И још: Жужа и Младеновић  немају криминални досије и кажу да су Панчића напали зато што их је нервирао својим јавним политичким ставовима. О чему нам сведоче њихова годишта? Када су њих двојица рођени, у Србији је почињао пакао; када су видели како убијају НАТО бомбе, већ су ишли у школу; када су почели да разумевају свет, видели су невиђену транзициону пљачку; када су почели да схватају политички језик, разумели су да на сцени нема никога ко би заступао њихове интересе, и да су сви ту само да би њих двојицу издали и продали као јефтину радну снагу. 

Када човек у тим годинама то схвати, мора да осети и ону тескобу која га раздире када се нађе између крајњих тачака – ропског пристајања на непоштене услове у којима не може да победи и насиља као језика радикалног непристајања на то. Када су се определили за ово друго, између њих и друштвене маргине није стајало ништа. Када су схватили где су, насиље је, ма колико неприхватљиво, постало једини језик за испољавање њиховог става. И то је генерација клинаца која је израсла у капитулантским двехиљадитим, то нема везе са насилним 90-им, деценијом која се овде пословично проглашава кривом за све.

КАРАЏИЋЕВ ПОУЧАК

Шта кажете, десничари, насилници - идеалан предложак за нову друштвену хистерију? А да има ко је и за то плаћен, указао се ноторни Марко Караџић, државни секретар у Министарству за људска права, и објаснио како би он то решио. Дакле, нема дилеме за Караџића - човека који се пре неки месец јавио као жртва десничара који су му опљачкали стан, па је заћутао кад су ухапшени људи који су, осим његовог, одували још гомилу станова. Дакле, осим што пљачкају станове, десничарске организације су, по Караџићу, легло мржње и највећи проблем овог друштва. Даље каже да је то још један доказ да би те организације требало забранити, што, наравно, неће бити довољно, него би и њихове припаднике требало оштро кажњавати и видети ко су им налогодавци и финансијери (сумња се на опозицију). Просвећени Караџић каже да треба образовати децу да не чине насиље, и то тако што ћемо, каже, ставити у уџбенике Слобину слику и испод ње написати да је то злочинац који је запалио све за шта смо уопште чули да је икада горело. 

Лично бих том луцидном денацификаторском ставу додао још само две ствари које Караџић није стигао: свакако би требало на сваког пребијеног припадника ове марионетске елите хапсити и стрељати сто припадника деснице, насумично одабраних, и, кад већ истичемо важност образовања, држим како би било упутно одвајати српску децу од мајки већ у породилишту и образовати их без рђавог родитељског утицаја, где ће лакше разумети кога се има сматрати злочинцем, а кога херојем. Истина, то се некада звало данак у крви, али данас то није исто, данас би томе био адекватнији назив стварање повољних услова за формирање и раст, што би се у пољопривреди звало прскање.

Хајде сада да видимо шта је овој двојици клинаца могло да смета код Панчића. Нешто не верујем да су куповали ,,Време" и читали његове колумне. Пре ће бити да је ту радило Панчићево појављивање на телевизијама и плашим се да ће бити како су чак и они разумели да данашњи српски меинстрим, и политички и медијски, сопствени народ све упадљивије гледа очима његових непријатеља и да, кад год Србија има неки спор са странцима, увек непогрешиво бране став странаца. 

Е сад, зашто су клинци међу толикима који исповедају сличне ставове тукли Панчића, зашто нису тукли Караџића или, рецимо, Бориса Тадића? Панчића су погодном метом учинила три разлога. Први, човек, рекао бих, пише из уверења, што га прилично одваја од већег дела те елите, који углавном ради из сопственог конформизма. Зато је и сугестивнији и јуродивији од већине из тог меинстрима и самим тим више нервира оне којима се не допада. Друго, као нетипичан представник врсте и човек који не ради само за кинту, Панчић је могао бити мање свестан опасности, па је самим тим био изложенији као један од ретких из те феле који се може срести у градском превозу. И, треће, Панчића ће тешко физички заменити с неким, што га такође чини рањивим. Зато сам прилично сигуран да је Панчић због своје доступности, наравно незаслужено, добио батине у име свих попут њега. Или су то биле батине суштински намењене неком другом, рецимо Борису Тадићу, јер сам убеђен да чак и ови клинци знају да им је Борис више крив што им младост пролази овако него голоруки Теофил.

Када сам ту тезу изнео свом пријатељу наклоњеном Теофиловом погледу на свет, он ми је одговорио: ,,Али мораш да признаш да батине и претње добијају само људи ове политичке опције". Потпуно тачно, али зашто? Зашто би, на пример, неко тукао Светлану Васовић, ако се сложимо да је она из друге опције, кад просто можеш да је елегантно отпустиш и не даш јој да пише. Зашто би тукао толике новинаре који не мисле као Теофил кад можеш да их растераш, да им угасиш новине, поделиш отказе, да их оставиш без егзистенције. И кад им све то заиста и радиш. Елем, овом врстом насиља наши медији се углавном не баве јер га сами проводе, али се баве насиљем очајника, које је суштински реактивно.

ОКУПАЦИОНА ЕЛИТА

Конверзијом Томе Николића, пројектованом маргинализацијом Коштунице, неподношљивим терором у медијима и затварањем целог друштвеног и културног простора за све што себе доживљава десно од центра оставило је на маргини један веома широк слој грађана. Зашто је то урађено? Зато што је то слој који поставља питање да ли је ово што се догађа велико национално понижење Србије, њена привредна колонизација и ментално преумљење. Зато што странци, за чији рачун се све то ради, схватају да са тог простора десно од центра долази свако противљење таквој Србији какву замишљају Панчић, Караџић и екипа. Странци, који су потпуно овладали политичком, медијском и друштвеном сценом и који суштински нису заинтересовани за грађане Србије, неће се бавити трицама попут те како је тај чврсто затворени лонац прошиштао на Панчићевој глави. А и када се то деси, они имају решење: убаце 50 центи у Марка Караџића или кога већ и тај каже како је језик насиља неприхватљив и како се све оно што је десно од центра има сматрати друштвено искљученим. Па сад, ко неће тако, нема посла, нема политичког организовања, нема животног простора. Тада наравно, следи тај позив на конверзију који се зове схватањем реланости и образовањем, а за оне који неће да се образују, има и суд и затвор.

Хајде да пристанемо начас да је Караџић у праву и да су, рецимо, Жужа и Младеновић сјајно образовани противници насиља. Рецимо и да им је то образовање дало одређену мекоћу у разумевању света и политике, да нису радикални десничари, него рецимо људи са десног центра, да су евроскептици, да се плаше да је Србија постала страна колонија и да је на рђавом путу. И да су уз то још вични перу. Где би њих двојица могли да испоље свој такав политички став, у којој српској партији, на којој телевизији би могли да говоре, у којим новинама да пишу? Нигде.

И зато, када су тукли Теофила, клинци су грешком нашли некога кога су идентификовали са влашћу, са једном заштићеном врстом, што овај није јер га не би нашли у јавном превозу. И то је мени крунски доказ како је Панчић добио батине уместо Бориса ил неког сличног. Али то је и крунски доказ да су Марко Караџић и сва та локална окупациона каста главни проблем Србије, а да су клинци који их јуре по улицама само последица, и то не бих рекао незаслужена.

Дакле овако, кад већ хоћете Тому да тако бедно образујете, ОК, имаћете Тому на својој страни, али ћете онај део клинаца који је некад Томи веровао имати и против себе и против Томе, и то љућих и радикалнијих него што је Тома икад био. Ако хоћете да маргинализујете Воју, свака част, успели сте, и већ знам људе који, захваљујући сатанизацији Војине странке, неће гласати за њега, али ће веровати како су једини пункт отпора страној окупацији навијачи. ОК, ухапсите и навијача који је певао подругљиву песму Бранкици Станковић, још једном примерку те окупационе медијске елите, и срамотно га осудите на 16 месеци, али гомили клинаца то ће само појачати уверење да је бити солидаран с њим демонстрација противљења једној окупационој класи. Осудите и клинце који су тукли Теофила на најстроже казне, и што их оштрије казните, други клинци ће боље знати где да нађу пунктове отпора овоме што их испуњава несрећом и понижењем.

Јер ово није рђава власт, ово је језовита кулминација једног система устројеног 2000. године. Када видим странце, који нам кидају земљу и који се дефинитивно не понашају као наши пријатељи, када их видим колико су дубоко ушли у контролу српске друштвене сцене, када у својим рукама држе и власт и опозицију, када истовремено производе и денацификаторе и нацисте, када под контролу стављају и меинстрим и алтернативу, када утичу на режимске новине и када покрећу опозиционе сајтове, тада се експлозија мора догодити, и тада та експлозија јесте само питање времена и неумитних друштвених законитости. И када тако бедно купите елиту, имаћете против себе маргину, дакле ову децу која су, колико год насилна и неконтролисана, шпиц једног отпора који ће расти у вери да, ако је освета грех, ни пакао му неће тешко пасти.

ЖЕЉКО ЦВИЈАНОВИЋ   
www.standard.rs

scallop

varvarin

Quote from: SIMERIJANAC on 05-08-2010, 15:15:31
Пре ће бити да је ту радило Панчићево појављивање на телевизијама и плашим се да ће бити како су чак и они разумели да данашњи српски меинстрим, и политички и медијски, сопствени народ све упадљивије гледа очима његових непријатеља и да, кад год Србија има неки спор са странцима, увек непогрешиво бране став странаца. 

Bravo!

---

mene jako umara to takmičenje desnice i levice u disciplinama ko je više alternativa, ko je više ugrožen, ko je veći marginalac, ko je mejnstrim a ko andergraund...

Mark

Quote from: SIMERIJANAC on 05-08-2010, 15:15:31... ОК, ухапсите и навијача који је певао подругљиву песму Бранкици Станковић, још једном примерку те окупационе медијске елите, и срамотно га осудите на 16 месеци, али гомили клинаца то ће само појачати уверење да је бити солидаран с њим демонстрација противљења једној окупационој класи. Осудите и клинце који су тукли Теофила на најстроже казне, и што их оштрије казните, други клинци ће боље знати где да нађу пунктове отпора овоме што их испуњава несрећом и понижењем. ...

Pa sad "klinci" ce se morati ili urazumiti i shvatiti da od pretnji, tuce i paljevine nema vajde ili ce to urazumljivanje morati da vrse institucije drustva (kad je vec jasno da to nece raditi porodica). Njihova nesreca i njihovo ponizenje je njihova stvar, onog momenta kada pocnu da prete, biju i pale mesto im je iza resetaka. Pa kome pre dosadi ...
E NES NI TI U BECEJ!

Meho Krljic

Istina. Istina je takođe da je ekskluzivno represivno delovanje uvek pogrešno. Zatvori nisu lek za ove boljke no samo privremeno uklanjaju simptome da ih ne vidimo.

---

zato bi tu teofil mogao da odigra, kad bi hteo. tako bi možda u očima tih klinaca ispo cool i možda bi slušali šta ima da kaže. ali jebi ga, to je teofil, on brzo pogubi nerve. najzanimljivije u današnjoj srpskoj desnici jeste ta njihova stalna mantra da su tolerantniji, mirniji, prisebniji i spremniji na razgovor sa neistomišljenicima od levičara, centraša i liberala. i što se mene tiče - često su u pravu. primetio sam da, između ostalog i zbog toga, radije čitam NSPM nego Peščanik, iako bi, kao, trebalo da se više slažem sa ovima iz Peščanika.

raja iz nvo, ldp i ostalog civilnog sektora nikako da ukači da je i toma nikolić silne glasove dobio na to što je vrlo često pribran. recimo, kad su ga pitali kako komentariše nešto oko čovića, ne sećam se više šta, on je rekao: "sedim u mom kragujevcu. sneg je tako lep."

Meho Krljic

Sve bi bilo lakše da Srbi generalno imaju duže fitilje, al onda ne bismo bili Srbi nego Norvežani. Ali tačno je, Toma i Vučić imaju taj neki potpuno genijalni budistički nastup u javnosti (mirotočivi!!!), vidi se da je tu uloženo dosta napora u samokontrolu i to svakako treba ceniti. S druge strane, Čeda J. voli da misli da je dreka isto što i odlučnost.

Mark

Quote from: Meho Krljic on 05-08-2010, 16:07:53
Zatvori nisu lek za ove boljke no samo privremeno uklanjaju simptome da ih ne vidimo.

Ono jeste, ali ukloniti nasilnike sa ulice  je dobar pocetak...
E NES NI TI U BECEJ!

Meho Krljic

Ne valja ako samo na njemu ostane. A mi smo majstori da počnemo i ostanemo na početku.

Son of Man

Ekstremisti "mirni" do kraja godine?

05. avgust 2010. 02:30

Ustavni sud Srbije doneće do kraja godine odluku o zahtevu državnog tužilaštva da se zabrane ekstremne desničarske organizacije Obraz i 1389, kao i 14 navijačkih grupa Crvene zvezde, Partizana i Rada, piše "Blic".

List navodi da su, prema nezvaničnim informacijama, simpatizeri ultradesničarskih organizacija Danilo Žuža i Miloš Mladenović, koji su osumnjičeni da su pretukli kolumnistu nedeljnika Vreme Teofila Pančića.

Bivši državni tužilac Slobodan Radovanović zvanično je u septembru zatražio od Ustavnog suda zabranu Obraza i 1389, navodeći kao razlog pozive na nasilje i mržnju, učestale napade na stranice, masovno hapšenje huligana na dan kada je u Beogradu trebalo da bude održana Parada ponosa.

Iz istih razloga Radovanović je 16. oktobra podneo zahtev za zabranu ekstremnih navijačkih grupa Crvene zvezde, Partizana i Rada.

"Sudije Ustavnog suda tražile su podatke od evropskih sudova koji su se bavili ovim pitanjima. Takođe je traženo mišljenje i relevantnih međunarodnih organizacija, kao što je FIFA. Kada ta mišljenja stignu, sudije će predložiti javnu raspravu i očekuje se da će odluka biti doneta do kraja godine", kažu za "Blic" u Ustavnom sudu.

(MONDO)

Meho Krljic

Ja imam radikalniji predlog: da se zabrane Zvezda i Partizan.

Mislim, kakve su to gluposti??? Organizacije se valjda zabranjuju zbog programa i organizacionog delovanja a ne onog što rade simpatizeri. Da ne pominjem neefikasnost. Danas zabraniš 1389., sutra imaš Kosovo - 1389. ili nešto slično.