• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zašto ću glasati za...

Started by Tex Murphy, 29-04-2008, 12:50:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Джон Рейнольдс

Quote from: "Antonius"
Quote from: "Alexdelarge"@John Reynolds

Ovo sto si pejstovao: Kako da znamo da je to Samardzicev tekst ?
Upravo. To ni meni nije jasno.

Fenomenalno.

Kad sam kačio ono što sam okačio gore, razmišljao sam o tome kakve će reakcije po(u)st (ne bih da kažem "post" u ovo doba godine, da ne budem etiketiran kao klerofašista) izazvati. Jedna od varijanti je bila - kako da verujemo da ovo gore nisi sam odštampao i uslikao, ali sam tu misao brzo odbacio u veri, nadi, zabludi, whatever, da tako glupo pitanje niko neće postaviti, te sam ubacio jednu udicu u nadi da će se koji drugosrbijanac zakačiti na nju, pa da se natežemo letnji dan do podne. Ali avaj.

Da vas pitam nešto. Ima dole nešto što piše - ,,Pogledi",13.11.1992.str. 8-11

Ne samo to, postoji i sken. U stvari, mislim da je uslikano fotoaparatom. Nevažno, baš kao što je nevažno da li je Nebojša moj poznanik ili nije. Za vašu informaciju, poznanik mi je i Čedomir i sa njim sam se početkom devedesetih mnogo više družio nego sa Nebojšom. Toliko o tome. Sa Stormfronta ne znam nikog, hvala na pitanju. Lažem. Možda jednog čoveka od koga sam rezao neku muziku. I to, naravno, nema nikakve veze.

Nego, da se vratim na pitanje. Da li vi, kad i ako čitate neke knjige koje imaju reference, fusnote, bibliografiju i ostale dodatke egzotičnih naziva... Da li vi, ukoliko se ne složite sa iznesenim, pišete autoru sumnjajući u POSTOJANJE onoga sa čime se ne slažete. Ja sam lepo preneo - časopis Pogledi, broj taj i taj, strana ta i ta i ŠTA BISTE VIŠE? Nađite časopis pa kopajte.

Pazi 'vamo - mogu da okačim sken celog teksta, sa Samardžićevim imenom. Ali neću zato što su vaše reakcije LIČNO UVREDLJIVE, to jest - implicirate da lažem. Hajde sad da čujem koja je to sila koja bi me terala da kačim opskurne nacističke tekstove i pripisujem ih Samardžiću? Molio bih za smislen i razuman odgovor, ako je moguće. Istina je ovo - Samardžić je samo jednu ekstremnu ideologiju zamenio drugom, ali mu je rečnik ostao isti.

Taj arogantan kvazielitistički stav, to možda može da prođe u kružoku istomišljenika, gde se letnji dan do podne može lupati po ramenima, vojvodariti i serdariti. Nažalost, moguće je i u okruženjima koje je ćutke prihvatilo verbalni i medijski teror samozvanih intelektualaca koji su takav epitet sebi pripisali zbog povremenog zaokruživanja imena eks-ljotićevaca ispred liste LDP-a i neke slične pojave. Ali ovo nije takvo okruženje. Truth hurts.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Alexdelarge

QuoteDa vas pitam nešto. Ima dole nešto što piše - ,,Pogledi",13.11.1992.str. 8-11
QuoteNađite časopis pa kopajte.

Pa zar ti mislis da je neko toliko dokon ?

AKO TI SMETA NEDOSLEDNOST i PREVRTLJIVOST SAMARDZICA, ZASTO ONDA OSTAVLJAS MOGUCNOST DA GLASAS ZA SRS ILI DSS/NS? KAKO TO DA TI NJIHOVA NEDOSLEDNOST i PREVRTLJIVOST  NE SMETAJU?

Pravis  li razliku izmedju Samardzicevog pisanija kao istoricara u casopisu koji se izmedju ostalog bavio i istorijom i koji nikada nije bio na vlasti niti na visokom polozaju  u partiji sve do LDP-a i ni na koji nacin nije urnisao ovu zemlju  od Vucica, Seselja ili Nikolica koji imaju veliki udeo u odgovornosti  za sranja koja su snasla ovu zemlju?

Je l' za tebe istu odgovornost imaju Biljana Srbljanovic  koja je  1992.godine imala 22 godine i njeni napisi u Pogledima i recimo Vucic kao ministar informisanja 98'-99' ?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

BladeRunner

Quote1. Prvi si krenuo sa nepristojnostima.
Netačno. Provjeriti čitanjem. Da citiram neću, jer svaki moj post okačiš kao zastavu na početku, a da uopšte ne pročitaš šta piše u njemu.

Quote2.Hoces da ucestvujes u diskusiji u kojoj je POENTA da kazes za koga si, a ti to odbijas jer hoces da budes NEUTRALAN sto svakako NISI i jos pri tom da drugima delis lekcije.Uzimas ucesce u diskusijama koje se ticu Srbije (izbori, Kosovo & ostalo); pratis situaciju i imas stav.
Aleksa, ja kad hoću da učestvujem u diskusiji ja i učestvujem, bez da tražim ičiju dozvolu. Ne daj bože da si ti administrator ovog (ili bilo kog drugog) foruma, mislim da bi 90% postova koje bi pustio u promet imalo devet riječi ('Slažem se sa tobom Alexdelarge, najmudriji od svih mudrih.'). To prvo. Drugo, odakle ti to da sam ja politički neutralan? Naravno da NISAM. Ko je tvrdio ovu neistinu, da ga odma izvučemo za uši? Citat molim. Treće, nisi pročitao, u mom prvom postu, dio namijenjen samo tebi o tome kako pioniri i proleteri obično traže legitimaciju na početku rasprave kako bi vidjeli da li je sagovornik vrijedan njihovog smora. Kako bi isprovocirali taj odgovor, svako ko im ne primiriše na prvi korak je Šešelj, SPC fanatik ili Kurir (sva tri pojma impliciraju ambis zaostalosti u umu naprednih, te su time antipod koji trojstvo LDP, Žene u Crnom i B92 imaju u umu druge strane). Provjeriti čitanjem ko je počeo da proziva druge na ovom topiku i da im lijepi šešeljevske etikete (hint: to si bio ti). Jbt, pa i meni si rekao da zastupam Dr. Vojislava. Na osnovu čega? Šta sam to napisao što ti je šešeljevski? Od tebe tražim citat, a ne esej.

Quote3. Vecina ljudi koji kazu POLITIKA ME NE ZANIMA su obicni LAZOVI koji imaju svoje politicko opredeljenje, ali nece da ga javno ispolje , jer mogu nekome da se zamere, ili to moze stetiti njihovim interesima.
Mene politika zanima, zato se valjda i kucam sa tobom. A ovo 'sopstveni interesi' mi zvuči kao 'strani plaćenik i domaći izdajnik'. Na stranu što je ova rečenica pala sa Marsa i nema veze sa ovom raspravom.

Quote4.Na licne uvrede i diskvalifikacije ti ovog puta necu odgovarati jer me ne poznajes.Sve su to gomile besmislica , izmisljotina i predrasuda. Tvoj argument je argument ad hominem. Vredjanje sagovornika kad nema sta da se kaze.
Ne poznaješ ni ti mene, ali sam opet u tvojoj glavi nekako postao advokat Doktora Vojislava. Ti i dalje ne shvataš u čemu je problem: meni smeta tvoj EKSTREMIZAM i ETIKETIRANJE, koji su očiti i na koje ti ukazujem u postovima. Takođe, imaš jednu užasno ružnu osobinu koja mi ide na pankreas da, kad ti neko direktno odgovori na proizvoljnost, ti se bez blama nadovežeš na odgovor i nastavljaš raspravu kao da tvoj prošli argument nije pobijen. Upravo sam pročitao svoj prošli post napisan pomalo u afektu i jako sam zadovoljan istim. Moglo je to malo ljepše, priznajem, stil škripi tu i tamo, psovka (koju sam ti vratio) je ipak pretjerana ali - to je to. Svako poštovanje se zaslužuje - meni nije dovoljno da kažeš da si za LDP, SRS, DSS... DS, pa da mi budeš OK, ili da mi postaneš smrad. Nemam taj instikt sektaškog prepoznavanje, 'on je od naših' feeling i slično. Ali, Alexadelarge, najbrži način da mi neko dođe do prvog mjesta šit liste je da namirišem elitizam. Mrzim elitizam i uzajamno tapšanje po ramenu do bola, tu psihologiju koja bez samokritičnosti uzdiže sebe iznad drugih, i koja iskreno vjeruje da njoj treba nešto da se objasni, da ona treba u nešto da se ubijedi, da svijet njoj nešto duguje... Možda privatno ovu osobinu ne pokazuješ, ali ona preliva u tvojim postovima. Žao mi je, ali tako je.

P.S.
QuoteDa vas pitam nešto. Ima dole nešto što piše - ,,Pogledi",13.11.1992.str. 8-11
QuoteQuote:
Nađite časopis pa kopajte.
Pa zar ti mislis da je neko toliko dokon ?

Kad shvatiš šta nije u redu sa ovim tvojim odgovorom, bićeš čovek Sine moj.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Alexdelarge

QuoteNetačno. Provjeriti čitanjem. Da citiram neću, jer svaki moj post okačiš kao zastavu na početku, a da uopšte ne pročitaš šta piše u njemu.

U prvom  si postu na ovu temu mene i Antoniusa nazvao  djecarcima. Sto bih ja tebe prvi vredjao ,kad ti pre toga nisi ni ucestvovao u diskusiji? Tema je otvorena 29.4, tvoj prvi post je 2.5.

QuoteAleksa, ja kad hoću da učestvujem u diskusiji ja i učestvujem, bez da tražim ičiju dozvolu. Ne daj bože da si ti administrator ovog (ili bilo kog drugog) foruma, mislim da bi 90% postova koje bi pustio u promet imalo devet riječi ('Slažem se sa tobom Alexdelarge, najmudriji od svih mudrih.'). To prvo. Drugo, odakle ti to da sam ja politički neutralan? Naravno da NISAM. Ko je tvrdio ovu neistinu, da ga odma izvučemo za uši? Citat molim. Treće, nisi pročitao, u mom prvom postu, dio namijenjen samo tebi o tome kako pioniri i proleteri obično traže legitimaciju na početku rasprave kako bi vidjeli da li je sagovornik vrijedan njihovog smora. Kako bi isprovocirali taj odgovor, svako ko im ne primiriše na prvi korak je Šešelj, SPC fanatik ili Kurir (sva tri pojma impliciraju ambis zaostalosti u umu naprednih, te su time antipod koji trojstvo LDP, Žene u Crnom i B92 imaju u umu druge strane). Provjeriti čitanjem ko je počeo da proziva druge na ovom topiku i da im lijepi šešeljevske etikete (hint: to si bio ti). Jbt, pa i meni si rekao da zastupam Dr. Vojislava. Na osnovu čega? Šta sam to napisao što ti je šešeljevski? Od tebe tražim citat, a ne esej.

Ti ocigledno ne shvatas sustinu teme kad i u svom trecem postu ne odgovaras na postavljeno pitanje.HARVESTER JE TRAZIO DA SE LJUDI EKSPLICITNO IZJASNE. Nije trazio da mu se uvija sa odgovorom niti da naslucujemo.Nekorektno je to sto neces da se izjasnis a hoces da ucestvuje u razgovoru.Ovo oko Dr.Vojislava je bila namerna i svesna provokacija, da bi se izjasnio.

Molim da moje sledece reci udju u zapisnik: JEBE SE MENI I ZA SAMARDZICA I ZA LDP I ZA DEMOKRATE.

QuoteKad shvatiš šta nije u redu sa ovim tvojim odgovorom, bićeš čovek Sine moj.

Kao pravnik moram ti reci sledece TERET DOKAZIVANJA JE UVEK NA ONOME KOJI NESTO TVRDI.Zasto bih ja obezbedjivao dokaze, za ono sto tvrdi John Reynolds? Nemam nameru da prekopavam po arhivi Pogleda i da trazim tekstove iz 1992.godine. Uostalom ja sam onim Samardzicevim citatom na drugoj stranici ovog topika dao Dzoniju za pravo.Samo ne znam sta je time dokazao.

Dakle, i dalje cekamo tvoj odgovor na Harvijevo pitanje. Slobodno odgovori, ne boli nista,majke mi.

P.S.
I sto se tice Filozofije palanke si u krivu.Skoro sam nesto citirao iz te knjige; ali ti izgleda odavno skrolujes moje postove.

Alexdelarge

I da razjasnimo, za mene su radikali najvece stetocine na srpskoj politickoj sceni. Samo ne znam o kakvom etiketiranju govoris. Ghoul se sam izjasnio da je glasao za Nikolica i da postoji sansa da  na ovim izborima glasa za SRS, takvu mogucnost je najvio i Dzoni , a i Harvi ih podrzava.Nema tu nikakvog etiketiranja ja samo podsecam ko je Crveni Vojvoda.

Kad kazem Dr.Vojislav ne mislim na Seselja nego na Kostunicu.Dakle na sadasnjeg  premijera,koji za predsednika Srbije misli da je Juda, a za Djindjica da je bio mafijas. Zato me ne bi zacudilo ako bi jednog dana u novinama procitao:
Neko mora da je oklevetao Dr.K. jer premda nista nije ucinio,jednog je jutra bio uhapsen.

Pozz,

Out and Over

Kler_Vojant

Najveći tajkun u Srbiji je koalicija Tadić, Čanak, G17 plus jer oni se usuđuju da prodaju ni manje ni više nego Kosovo NATO-u.
Branislav Ristivojević, funkcioner DSS, Tanjug, 28.04.08.

Svima mora biti jasno da Tadićev jadni potpis na Solaninom sporazumu ne obavezuje Srbiju.
Andreja Mladenović, portparol DSS, Tanjug, 29.04.08.

Potpisivanje SSP je isto što i potpisivanje pakta sa silama Osovine u Drugom svetskom ratu.
Dragan Todorović, funkcioner SRS, Večernje novosti, prvomajski broj

Znači, kraj diskusije po tom pitanju.

Antonius

Quote from: "Kler_Vojant"Najveći tajkun u Srbiji je koalicija Tadić, Čanak, G17 plus jer oni se usuđuju da prodaju ni manje ni više nego Kosovo NATO-u.
Branislav Ristivojević, funkcioner DSS, Tanjug, 28.04.08.

Svima mora biti jasno da Tadićev jadni potpis na Solaninom sporazumu ne obavezuje Srbiju.
Andreja Mladenović, portparol DSS, Tanjug, 29.04.08.

Potpisivanje SSP je isto što i potpisivanje pakta sa silama Osovine u Drugom svetskom ratu.
Dragan Todorović, funkcioner SRS, Večernje novosti, prvomajski broj

Znači, kraj diskusije po tom pitanju.
Slažem se. Trk 11.-og pa da daš glas srpskoj radikalnoj stranci.

Kler_Vojant

Upravo. Prozreo si me. Čestitam.

BladeRunner

Alexadelarge
QuoteU prvom si postu na ovu temu mene i Antoniusa nazvao djecarcima. Sto bih ja tebe prvi vredjao ,kad ti pre toga nisi ni ucestvovao u diskusiji? Tema je otvorena 29.4, tvoj prvi post je 2.5.

Tebi je dječarac nepristojnost? Ja se duboko izvinjavam, mislio sam na ono tvoje 'poserem ti se ja na ovo ili ono', a takve riječi si prvi počeo sam da upotrebljavaš. Kaži svojoj majci dječarac, pa onda dodaj 'poserem ti se ja u ovakav ručak', i ona će ti već reći šta je nepristojno, a šta nije.

QuoteTi ocigledno ne shvatas sustinu teme kad i u svom trecem postu ne odgovaras na postavljeno pitanje.HARVESTER JE TRAZIO DA SE LJUDI EKSPLICITNO IZJASNE. Nije trazio da mu se uvija sa odgovorom niti da naslucujemo.Nekorektno je to sto neces da se izjasnis a hoces da ucestvuje u razgovoru.Ovo oko Dr.Vojislava je bila namerna i svesna provokacija, da bi se izjasnio.

Stvarno? Znači danas, kad kažeš provokacija, misliš izmišljotina? Svi kukaju nešto oko crnogorskog jezika, a pogledaj u šta se srpski pretvorio. Inače smo nakon četiri posta došli do onoga da potpišeš nešto moje: ja svo vrijeme tvrdim da ti funkcionišeš isključivo navijački, kao jeftin i ograničen provokator, koji svijet dijeli na istomišljenike i one druge, zaostale. Nema argumenata, nema rasprave: ili si prosvećen, ili si debil.

QuoteMolim da moje sledece reci udju u zapisnik: JEBE SE MENI I ZA SAMARDZICA I ZA LDP I ZA DEMOKRATE.

Palo sa Marsa. Svaki post ti ima bar jednu ovakvu rečenicu gdje se braniš od napada koji ne postoje. Kome je ovo upućeno? Ko ti je šta rekao? Sa kim sad polemišeš? Da li si ti svjestan da nikome ne bi smetao da si predsjednik LDP-a, što je podjednako legitimno kao da si predsjednik, ne znam, SPS-a? Mene ovdje ne nervira što si ti LDP (ne vjerujem u ovo DS, sorry) - mene nervira bogomdanost da prosvetiš ljude oko sebe svojim bolno naivnim političkim navijanjem. Ovo sam napisao usputno, jer nemam pojma šta si htio da kažeš. Nego, kontam da je u mislima ovo najlakše svesti na raspravu:'Ja sam LDP. Zato me mrze.', a suština je svjetlosnim godinama daleko i glasi:'Ja sam ekstreman i imam misiju na zemlji da prosvetim istinom (pa ako treba i batinom) manje pametne. Oprosti im Bože jer ne znaju šta čine.'

QuoteKao pravnik moram ti reci sledece TERET DOKAZIVANJA JE UVEK NA ONOME KOJI NESTO TVRDI.

A ja ti kao nepravnik moram reći da si ti čovjek koji me proglasio advokatom Dr. Vojislava Šešelja (a poslije ispade da je u pitanju Koštunica) i ostao živ. Ah da, ono je bila provokacija, odnosno izmišljotina, ne važi se. Bože, ima li te.

QuoteDakle, i dalje cekamo tvoj odgovor na Harvijevo pitanje. Slobodno odgovori, ne boli nista,majke mi.

Ja nemam pravo glasa u Srbiji. Da li ti je, u paranoji zavjere, palo na pamet da je to jedini razlog zašto se nisam izjasnio? Samo za tebe: da mogu da glasam u Srbiji ne bi glasao za LDP, SPS i SRS. Za ove prve ne bi glasao jer im je članstvo ponekad (da ne kažem prečesto) kao ti, što će reći netolerantno, fašisoidno i proleterski naivno (izvinjavam se ljudima koji ih podržavaju, a koji nisu ovakvi). Za ove druge i treće ne bih glasao zbog pamćenja koje kod mene seže dvadesetak godina unazad, and it wasn't pretty. Da su stranke izašle samostalno, najvjerovatnije bi glasao za DS, ali kada pogledam užasne koalicione partnere stranaka... nemam pojma, vjerovatno opet DS, mada bi možda bilo drugačije da živim u Srbiji (nemam baš uvid u to ko se najviše nakrao u poslednjih 8 godina). Koštunica mi nije toliko gadljiv kao tebi, ali kad vidim Velju Ilića pored njega teško da bi ga zaokružio. Dodao bih da nemam nikakav problem da shvatim kako neko trenutno ima poriv da glasa za radikale (a sutra, ako ga radikali iznerviraju krađama, možda za Čanka), ali kladim se da ti nemaš pojma o čemu ja pričam. Uzgred, jesi li se ikad zapitao koliko je moralno ako vladaš samo na strahu da će onaj drugi koji dođe biti gori od tebe?

QuoteI da razjasnimo, za mene su radikali najvece stetocine na srpskoj politickoj sceni. Samo ne znam o kakvom etiketiranju govoris.

Govorim, prije svega, o etiketiranju mene od strane prosvećenog tebe. Neko bi ti odćutao, ali meni ne pada na pamet da održavam tvoju iluziju politički prosvećene veličine. Nisam ničiji advokat, ali iščitaj svoje (i Antoniusove) postove i vidi ko ti je stormfront, ko ti je Kurir i da ne nabrajam dalje.

Za kraj bi dodao da mi je zanimljivo tvoje novo tumačenje Kafkinog Procesa. Ti, u stvari, želiš da kažeš da je Jozef K. zaslužio zatvor? Da si mu ti advokat, javlja mi se da bi Jozefa ona dva lika ugušila jastukom još na prvoj stranici, ili bi se sam ubio. Ajd sad, širi dalje.

P.S. Ovo dječarac mi je palo na pamet preko Lepe Brene: 'Dečko mi je školarac, pa mu šaljem džeparac'. Pošto je pjesma vesela, prevesela, odma me asocirala na naprednost i radost, a od školarca do dječarca trebalo je samo par slova.

Antonius

Ralf Dahrendorf je, iskusno, rekao da je uspostavljanje demokratije proces koji zahteva bar 60 godina.

Biću slobodan da protumačim, surovo, da tačno toliko treba da nestanu sa tla zemlje (umru :) ) svi koji su podržavali vladu i sve njene odluke i poteze Slobodana Miloševića i SRS-a.

Mora proći to vreme. Neminovno. Mora biti veći procenat od 7% ljudi koji završavaju fakultete. Mora biti više obrazovanih.

Alex

Postoje ljudi (intelektualci, ne nužno) koji potpuno slobodno i autonomno misle, neopterećeni nikakvim ideologijama i potrebom da se uklope u neku, a naročito ne stranačkim programima i propagandama njihovih čelnika - vođeni sopstvenim znanjem, iskustvom i, pre svega, zdravorazumskom logikom.

Postoje i ljudi kao Alexdelarge koji to jednostavno nisu u stanju da shvate. Oni imaju potrebu da svako mišljenje/stav smeste u neku poznatu im fioku sa etiketom i jedino tako mogu da funkcionišu, komuniciraju, polemišu.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Kler_Vojant

Ovaj, ne. Društvo je tako struktuirano da jedan kompromis sledi za drugim, i završavaš kao politička životinja. Tako vam je to posle strukturalizma.
:lol:

David

Quote from: "John Reynolds"
Radikali su, hteli vi to ili ne, sada legitimna politička opcija i to je nešto što je krajnje vreme da tzv. drugosrbijanci shvate. Na kraju krajeva, najveću političku netolerantnost upravo vidim iz njihovih redova i to - a ovo je veoma važno - u ogromnom broju.

Hau jes nou, nema - radikali male mace, tigrici tako reci, a 'drugosrbijanci' su, zapravo, ona(j) The Real Beast...

Nadezda, hvala (uporediti boldovani dio citiranog Reynoldsovog posta, i boldovani dio iz Nadezdine price, izgleda tipskog 'argumenta' 'prvosrbijanaca'/?/ kada govore o 'fasistoidnosti' onih koji takvi u proslom vremenu nisu bili, a ne da takvi mogu da budu danas - kratko pamcenje, demencija, sta li??):

Quote from: "Nadezda Milenkovic"

To nije posledica osam godina vladavine dosmanlija, kako to govore radikali, nego posledica pet godina vladavine DSS-a. A ne dovode radikali sebe na vlast, ne dovodi radikale ni DSS na vlast. Tadić i DS dovode radikale na vlast. Jedino se od njih očekivalo da nas ovih godina podsete na to da su radikali bili na vlasti i kakvi su bili i da se suprotstave DSS-u, jer sad imaš da DSS govori isto što i radikali, a DS tu nešto tercira - mi se u svemu slažemo, razlika je u stilu. Pazi koliko je to nenormalno. Kao kada bi psihijatar rekao - ja se od svojih pacijenata razlikujem po stilu, imam beli mantil, a oni nemaju. Oni su morali da kažu - ne, razlika je u sadržini. Nažalost, ispada da razlika i nije u sadržini, nego zaista samo u stilu. DSS uz gusle peva "ko da mi uzme iz moje duše Kosovo", a DS peva to isto uz električne gitare, ali svejedno, pesma je ista. Posledica toga su radikali, koji se vrlo komotno vraćaju na vlast, jer ovih godina niko ništa ružno nije rekao za njih. Čak je stalno bila priča prvo DSS-a, a onda i demokrata - ako su oni demokratski izabrani, oni su sigurno demokratska vlast.Sada se Đilas i Vučić bore u Beogradu i imaju isti procenat podrške i logično je da imaju, zašto ne bi. Zašto ljudi na kraju ne bi glasali za radikale.

http://pescanik.net/content/view/340/70/

**

U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Alexdelarge

@BladeRunner

1.Da si pazljivo citao moje postove na ovom sajtu video bi da Dr.Vojislav UVEK koristim za Kostunicu, zbog cega me je i Scallop onomad ukorio.

2. Da si pazljivo pogledao ko je otvorio ovu temu video bi da je u pitanju Harvester koji takodje nema pravo glasa u Srbiji. Sve sto se od potencijalnog ucesnika ove teme zahtevalo, to je da se izjasni za koju politicku stranku je u Srbiji, a ne da se ovoliko natezemo.Predlazem :PROCITAJ OPET HARVIJEV POST I RECI STA OD TOGA NISI RAZUMEO.

3. Ti uobrazavas da si neko ko je protiv ekstremizma, etiketiranja itsl,, jer da jesi,reagovao bi jos na Ghoulov post u kome je za Srbljanovicevu rekao da je neuroticna, sklona samoubistvu itd. Nisi reagovao zato sto se slazes sa tim, a nije ni probitacno da se zameras Ghoulu i da mu protivrecis,ipak je on ovde starosedelac,a i Ghoul ima jedan cudan obicaj, a to je da secira NAZIVO, pa bi ti to da izbegnes.

4.Da  si pazljivo pratio moje postove na forumu ,video bi da sam na predsednickim izborima glasao za Tadica; takodje bi procitao da dugi niz godina  nisam ni izlazio na glasanje.  Da sam clan/simpatizer LDP-a ja bih to i rekao.Ali necu da kazem, kad nisam. Zar mislis da je to neka sramota ili jeres?

Alexdelarge

Quote from: "Alex"Postoje ljudi (intelektualci, ne nužno) koji potpuno slobodno i autonomno misle, neopterećeni nikakvim ideologijama i potrebom da se uklope u neku, a naročito ne stranačkim programima i propagandama njihovih čelnika - vođeni sopstvenim znanjem, iskustvom i, pre svega, zdravorazumskom logikom.

Postoje i ljudi kao Alexdelarge koji to jednostavno nisu u stanju da shvate. Oni imaju potrebu da svako mišljenje/stav smeste u neku poznatu im fioku sa etiketom i jedino tako mogu da funkcionišu, komuniciraju, polemišu.

Ja sam uvek subjektivan i totalno lican; cak ni  ne znam sta znaci biti objektivan. Problem nastaje kad neko svoje palamudjenje zeli da predstavi za nepristrasno, objektivno , slobodno i istinito. Ne volim licemere koji se izdaju za Objektivne Posmatrace ,koji se brinu za sudbinu nacije i drzave i koji su zagledani u vecnost.

P.S.
Ako neko bude dopunjavao Birsov Djavolov recnik vidim da ce pod Alexdelarge stajati: podlac koji nam stoji na putu.

ajd uzdrvlje slobodni mislioci

BladeRunner

Alexdelarge
Quoteajd uzdrvlje slobodni mislioci

Uzdrvlje i tebi, fašisoidni hipi-liberalisto.

P.S.
QuoteTi uobrazavas da si neko ko je protiv ekstremizma, etiketiranja itsl,, jer da jesi,reagovao bi jos na Ghoulov post u kome je za Srbljanovicevu rekao da je neuroticna, sklona samoubistvu itd. Nisi reagovao zato sto se slazes sa tim, a nije ni probitacno da se zameras Ghoulu i da mu protivrecis,ipak je on ovde starosedelac,a i Ghoul ima jedan cudan obicaj, a to je da secira NAZIVO, pa bi ti to da izbegnes.

Prajsles. Ne ulazim u konfrontaciju sa Ghoulom iz straha. Da nisi stvaran, trebalo bi te izmisliti.

Alexdelarge

QuotePrajsles. Ne ulazim u konfrontaciju sa Ghoulom iz straha. Da nisi stvaran, trebalo bi te izmisliti.

Opet ad hominem...ali moja konstatacija  nereagovanja oko Srbljanoviceve i dalje stoji.Citav ovaj topik ides u OT. Probaj jednom da odgovoris na postavljena pitanja ; mozda umes nesto suvislo da kazes.Ti se u stvari bojis  da na bilo sta konkretno odgovoris.Sve pricas nacelno, uopsteno.

slavkod

Pošto se prvo traži da se izjasnimo o političkim stavovima na osnovu kojih će se doneti odluka o glasanju evo ga.
Ja sam za parlamentarnu,demokratsku Kraljevinu Srbiju sa dinastijom Karadjordjevića.Pošto je Srbija opet država treba ,po mom shvatanju,da iskoristi svoja državna iskustva i ozbiljno izmeri iskustva republikanskog uredjenja sa kojim baš i nije imala mnogo sreće.Uzor bi trebalo da budu takve male države kao što su,na primer Holandija ili Norveška.
Kako se na političkoj pijaci ne nudi ova roba,vrlo sam skeptičan oko davanja svoga glasa bilo kome.Prošlih godina se moglo opravdati glasanje po principu glasam za jedne da drugi ne bi dobili većinu,ali ni to nije ništa dobro donelo.
Kao čovek koji veruje u demokratski parlamentarizam cenim svoj glas i ne dajem ga olako.

Antonius

Quote from: "Alex"Postoje ljudi (intelektualci, ne nužno) koji potpuno slobodno i autonomno misle, neopterećeni nikakvim ideologijama i potrebom da se uklope u neku, a naročito ne stranačkim programima i propagandama njihovih čelnika - vođeni sopstvenim znanjem, iskustvom i, pre svega, zdravorazumskom logikom.

Da, i onda umesto argumenata i racia preovlađuje "lična kreativnost" i "umetnička sloboda". Stručni termini (i oni manje "stručni") se koriste kao MANTRA. (Primer: Reći da je LDP ekstremna desnica je potpuno bizarno i oslikava elementarno nepoznavanje materije osobe koja to izrekne).

Takođe, tumačenje političkih događaja i diplomatije "zdravom logikom" je u najvećem broju - nestručno, nezasnovano i sl. Politika je disciplina. Sa vrlo definisanim "alatima" i vrednostima.

Najveći problem je što mnogima izmiče jednostavnost trenutne političke situacije i mogućih scenaria. Da pokušam pojasniti:

1. Odabir SRS, SPS (koalicija): izolacija, ne-Evropa, pad vred. dinara, zatvaranje fondova ka Srbiji. Potvrđeno u praksi.

2. Odabir demokratskih stranaka: put ka Evropi, viši standard, bolje obrazovanje, otvoreni fondovi, bez carina, bez viza, pravna država. Naravno, ne odmah i ne bez borbe svakoga od nas (bar onoga dela koji želi da živi bolje).

Postoje oni koji uživaju privilegije zatvorene ekonomije. 99% građana Srbije ne uživa iste.

Morao sam biti linearan... Hteo sam objasniti bit.

:!:

Ghoul

kao što ovaj topik više no blatantno pokazuje (ni prvi ni poslednji takav!) – politika je jedna prljava rabota koja u sebe ume da uvuče i najbolje umove (OK, možda ne baš NAJBOLJE, ali one vrlo dobre, njih da).
zato se ja trudim da se u tom kalu ne valjam previše, i da oko njega na vrhovima prstiju obilazim – koliko to mogu, a da opet, s druge strane, ne zabadam glavu u pesak i nemam baš nikakvog pojma šta se oko mene dešava.
to je zajeban ekvilibrijum i ne tvrdim da uspevam da ga s uspehom izvodim.
metafore na stranu, šta to konkretno znači?
pa, to da TV i medije ne pratim pomno, već na osnovu slučajnih uzoraka stvaram impresije koje su dovoljne za moju privatnu orijentaciju, ali – strogo gledano- nisu za neku javnu raspravu.
to je dodatni razlog što takve izbegavam: ne samo zbog kala koji pre ili kasnije obavezno poleti (vidi gore), nego i zbog elementarne svesti da nisam u stanju da na zadovoljavajući način argumentujem svoje impresije. dakle, ne mogu da posegnem u svoju arhivu Pogleda, NINova, Velikih Srbija i dr. glasila kako bih se pozivao na izjave, intervjue, citate. niti pamtim kada je baš i u kojoj emisiji određena osoba kazala nešto što sam čuo dok sam večerao.
pošto svoje nedopadanje prema, npr, LDP-u ne mogu da opravdam isto tako zadovoljavajuće kao, npr, svoje nedopadanje prema nekom lošem filmu ili knjizi, trudim se da i ne pokušavam da delujem ozbiljno kada iznosim svoje IMPRESIJE o takvim stvarima.

u to da je LDP jedna proto-nazi stranka sa zastrašujućim vođama i članstvom – nemam nikakve sumnje. moj psycho-scan u profilima čede, bilje i vesne pešić otkriva ama baš isti zlokobno-psihopatski neuravnoteženi fašistoidni sklop kao u, npr, a. vučiću.
gadi mi se njihova izdajnička retorika vezano za Kosovo, bespogovorno ulizništvo prema Evropi slikanoj u najružičastijim optimističkim tonovima, praznoslovlje kojim apeluju na 'urbane, obrazovane, mlade...' koje bi, u suštini, da kupe sa nešto malo tričarija (besplatni pasoši, putovanje u Evropu, itd.), svođenje politike sa državnih i nacionalnih interesa na obezbeđivanje toga da fancy 'urbana' ekipa može da putuje na koncerte svojih omiljenih grupica u okruženju, ili još bolje, da ih ima u svom Beograd-je-svetu –a jebeš kosovo, jebeš hag, jebeš nato, bombardovanje, i sve ostalo – jer, sami smo krivi'.
prc.

ali, odoh daleko.

ono što sam zapravo hteo da kažem jeste da bih voleo da imam za protivnika nekog poput blejd ranera (ovog, sa foruma), jer dostojnih neprijatelja je tako malo na ovome svetu.
avaj, pošto se ja slažem negde oko 93,7% sa svime što je ovde rekao, ne vidim poentu da se kačimo oko preostalog sitnog pasulja.

ali ono što me i zabavlja i rastužuje jeste što danima i nedeljama niko nema šta da kaže o novom emitoru, o novom znaku sagite, pa čak ni o omiljenim stvarima iz STARIH brojeva ZS, što se malo ko više osvrće na knjige i filmove nedavno čitane/gledane – ali zato svi imaju politička mišljenja i spremni su na krv i nož da se ostrve na neistomišljenike povodom toga.

pri tom me zabavlja i to što je moje glasanje za tomu nikolića (samo u I krugu precedničkih izbora) ostalo neshvaćeno, i što sam zato svrstan u šešeljevce.

(btw, slučajno pre nedelju dan videh deo snimka sa suđenja šešelju: jeeeebote kakva je travestija taj hag postao since the last time I checked, to je jezivo nešto! pa ono više nema niti najmanji tračak PRIVIDA ozbiljnosti i prava – ono je cirkus.
a onda dođu ove prozapadne snage da mi pevaju kako je hag naša obaveza, kako nema ništa bez haga, kako naši generali treba da idu TAMO, ONIMA (!) da dokazuju svoju nevinost...!)
https://ljudska_splacina.com/

Kler_Vojant

Quote from: "Ghoul"
a jebeš kosovo, jebeš hag, jebeš nato, bombardovanje, i sve ostalo...
Da.

marlowe

Jebesh pogresne stvari.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Alexdelarge

Quoteali ono što me i zabavlja i rastužuje jeste što danima i nedeljama niko nema šta da kaže o novom emitoru, o novom znaku sagite, pa čak ni o omiljenim stvarima iz STARIH brojeva ZS, što se malo ko više osvrće na knjige i filmove nedavno čitane/gledane – ali zato svi imaju politička mišljenja i spremni su na krv i nož da se ostrve na neistomišljenike povodom toga.

Jos jednu sedmicu, i cao nema vise

P.S.
U nekom od prethodnih postova napravio sam gresku, napisao sam ajd uzdrvlje,  a treba ajd uzdrAvlje, pa da ne bi poprimilo pogresnu konotaciju ja se izvinjavam.Mea culpa.

angel011

Quote from: "marlowe"Jebesh pogresne stvari.

Jebati stvari je onanija.
We're all mad here.

drf

I glasati.

Voleo bih da odziv bude pišičan, da im izađu samo najzavraćeniji. Ništa se ne bi postiglo, sem slanja poruke.
A poruka je "Govnava motka dolazi".

PTY

Quote from: "angel011"
Quote from: "marlowe"Jebesh pogresne stvari.

Jebati stvari je onanija.

Stvarno?
Eh, što ti je progres... a nekad je onanija značila samo prosipanje semena na pogrešno mesto i u nenamenske svrhe... pih, siroti Onan, sad se u grobu prevrće zbog razbucane reputacije...  :lol: )

angel011

I sad je to isto, al' računam da se i prosipanje semena po stvarima može podvesti pod to. :lol:
We're all mad here.

...

Voleo bih da mogu da dam nesto drugo a ne glas svim kretenima zbog kojih sam kuferasio. A jos da dodam da mi je cela porodica gutala suzavac 5. oktobra. Da je Djindjic ostao ziv mozda bi se nesto desilo ali ovako...WE HATE EVERYONE, sto rekose type o negative.
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Nightflier

Quote from: "Alexdelarge"

Molim da moje sledece reci udju u zapisnik: JEBE SE MENI I ZA SAMARDZICA I ZA LDP I ZA DEMOKRATE.

Pa zasta ti se ne jebe? Govori o idejama, a ne o ljudima, pa ce svima biti jasno. I, inace, dr. je skracenica za "drug" ili "drugi".
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

džin tonik

bas citam u vecernjem o predizbornoj kampanji kod vas. ne mogu se iscuditi slikama (od kojih 2 prilazem), ma jel vi stvarno ovako izgledate ili je to neka fotomontaza omrazenog neprijatelja?

Ghoul

da, MI zaista tako izgledamo.

ovaj klempavi sa šekijem na kapi, to ti je son of man.

na drugoj slici, extremista je skroz levo, s brkovima; ja sam ovaj što maše zastavom, a onaj iza mene što maše ručicama je john raynolds.

šta ćeš, takvi smo!  :oops:

džin tonik

uh. bas ispadoh glup tim nepotrebnim pitanjima. dobro, nisam lose mislio, samo hocu reci da bi trebali uzimati malo vise nekih vitamina. ne valja jesti iz dana u dan samo prasetinu, janjetinu i grah, treba malo i povrca, ali to nije tema.

Джон Рейнольдс

Zosko, živiš li ti u okviru realnih zapadnih srpskih granica na liniji Karlovac - Karlobag - Ogulin - Virovitica? Zbog kiše ovih dana poliram tenk pa mi pade na pamet da bi trebalo, u slučaju da si na srpskoj teritoriji, javiš gde živiš da ti slučajno ne izgrebem spoljnu izolaciju. Simpatičan si mi i ne bih želeo da imaš neku štetu zbog povratka na zapadne granice. Ti, naravno, znaš da si samo pokatoličeni Srbin, zar ne?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Usul

:x  :x
Kako vas samo ne mrzi....
God created Arrakis to train the faithful.

Ghoul

baš zato što nas mrzi! za inat!  8)  :evil:  :twisted:

Kastor

Quote from: "Ghoul"baš zato što nas mrzi! za inat!  8)  :evil:  :twisted:

xrofl
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Kler_Vojant

Antonius

Quote from: "zosko"uh. bas ispadoh glup tim nepotrebnim pitanjima. dobro, nisam lose mislio, samo hocu reci da bi trebali uzimati malo vise nekih vitamina. ne valja jesti iz dana u dan samo prasetinu, janjetinu i grah, treba malo i povrca, ali to nije tema.
Ako nije tema, zašto si postovao?

P.S. Bobane, ako nije problem, obriši tih par postova...

džin tonik

Quote from: "Antonius"Ako nije tema, zašto si postovao?

...
da bih vidio nesto normalno u ovom jadnom topicu kad navratim opet.

džin tonik

Quote from: "John Reynolds"Zosko, živiš li ti u okviru realnih zapadnih srpskih granica na liniji Karlovac - Karlobag - Ogulin - Virovitica? Zbog kiše ovih dana poliram tenk pa mi pade na pamet da bi trebalo, u slučaju da si na srpskoj teritoriji, javiš gde živiš da ti slučajno ne izgrebem spoljnu izolaciju. Simpatičan si mi i ne bih želeo da imaš neku štetu zbog povratka na zapadne granice. Ti, naravno, znaš da si samo pokatoličeni Srbin, zar ne?
ja sam ti srbin iz solidarnosti. a granica je bec, pogledaj samo te navijace, slike govore vise od mojih skromnih spisateljskih mogucnosti. zapadna bec, istocna irak. :)

Alexdelarge

Quote from: "Antonius"
Quote from: "zosko"uh. bas ispadoh glup tim nepotrebnim pitanjima. dobro, nisam lose mislio, samo hocu reci da bi trebali uzimati malo vise nekih vitamina. ne valja jesti iz dana u dan samo prasetinu, janjetinu i grah, treba malo i povrca, ali to nije tema.
Ako nije tema, zašto si postovao?

P.S. Bobane, ako nije problem, obriši tih par postova...

Pa i pre Zoska su se pominjali krezubi nazadni smradovi i citaoci Kurira.Ako ovi ljudi sa fotografija uopste vladaju plemenitom vestinom citanja, verovatno su se te aluzije odnosile na njih. Sto ne znaci da ako su neugledni i namrgodjeni, nemaju osecanja, ponos, dostojanstvo i da treba neko da ih gazi. Nepobitna je cinjenica da za SRS glasaju radnici, socijalno ugrozeni, gubitnici tranzicije (naravno, ne svi glasaci). Ali je takodje, nepobitna cinjenica da sapun, pasta za zube, dezodorans, gace i carape i nisu tako skupi, narocito ako se kupuju na pijaci, buvljaku ili kod Kineza. Ne moze se sve pravdati nedostatkom novca; mora se malo vise racuna povesti  o higijeni.

Джон Рейнольдс

Alexdelarge, ti stvarno postaješ nepodnošljiv. Pogledaj Der Ewige Jude, 'leba ti. Tamo imaš gomilu iznesenih dokaza o izvesnim štrokavcima (hint: nisu Srbi, jedno slično "vašljivo pleme"), mada se u filmu, nažalost, ne vidi i (konačno) rešenje koje je primenjeno za te koji nisu hteli da se kupaju. Hint: Ciklon B.

Evo, dječarac Antonijus lepo gore reče da treba sačekati 60 godina da izumre generacija Miloševićevih glasača. Upravo ono što ovde i pričam. Ukombinujmo tu klinički hladno izrečenu "nepobitnu činjenicu" (*) + LDP-ovsku ideju da nema čekanja, da treba ići prečicama i birati brža rešenja + priču o čišćenju Srbije i prljanjem ruku pri tome (Čedomir) + alatka koja bi pri tome trebalo da bude korišćena - gvozdena metla (Čedomir i još nekolicina), a koju je patentirao ustaša Viktor Gutić + priča o "Srbiji u EU, sa ili bez Srba" (Protić) + priča o "genetskoj deponiji" (Beba Popović, beše li?) te i nije neka štata ovih gore štrokavaca. Der Ewige Jude prikazivaše i neke druge štrokavce dok ih neki drugi lepi pametni i progresivni ne potrpaše u gasne komore. Samo, postoji jedan keč u svemu tome. Moraćete, dječarci, to da sprovedete u delo a ovaj ovde krezubi Srbov Svrbiša, konzerva i satrap neće krenuti baš tako lako.

(*) Zanimljivo, jedan od srpskih neonacističkih fanzina se zvao (ili se zove?) "Činjenice".

#Τζούτσε

Alexdelarge

Quote from: "John Reynolds"

Evo, dječarac Antonijus lepo gore reče da treba sačekati 60 godina da izumre generacija Miloševićevih glasača. Upravo ono što ovde i pričam. Ukombinujmo tu klinički hladno izrečenu "nepobitnu činjenicu" (*) + LDP-ovsku ideju da nema čekanja, da treba ići prečicama i birati brža rešenja + priču o čišćenju Srbije i prljanjem ruku pri tome (Čedomir) + alatka koja bi pri tome trebalo da bude korišćena - gvozdena metla (Čedomir i još nekolicina), a koju je patentirao ustaša Viktor Gutić + priča o "Srbiji u EU, sa ili bez Srba" (Protić) + priča o "genetskoj deponiji" (Beba Popović, beše li?) te i nije neka štata ovih gore štrokavaca. Der Ewige Jude prikazivaše i neke druge štrokavce dok ih neki drugi lepi pametni i progresivni ne potrpaše u gasne komore. Samo, postoji jedan keč u svemu tome. Moraćete, dječarci, to da sprovedete u delo a ovaj ovde krezubi Srbov Svrbiša, konzerva i satrap neće krenuti baš tako lako.

(*) Zanimljivo, jedan od srpskih neonacističkih fanzina se zvao (ili se zove?) "Činjenice".

Auuu bre...ode ti predaleko u svojim razmisljanjima. Moj gornji post je bio dobronameran, a svo moje upinjanje na ovu temu je posledica  toga sto je meni STALO DO OVE DRZAVE; da nije, bio bih ravnodusan.Mislim da mozemo mnogo bolje, ali da je potrebno da prestanemo da se ljutimo na druge i da u njima trazimo krivicu za sopstvene neuspehe.

Pojma nemam za neonacisticke fanzine, niti me ta tematika interesuje; mogu da konstatujem da se razumes u tu problematiku.

Kler_Vojant

Quote from: "John Reynolds"Alexdelarge, ti stvarno postaješ nepodnošljiv. Pogledaj Der Ewige Jude, 'leba ti. Tamo imaš gomilu iznesenih dokaza o izvesnim štrokavcima (hint: nisu Srbi, jedno slično "vašljivo pleme"), mada se u filmu, nažalost, ne vidi i (konačno) rešenje koje je primenjeno za te koji nisu hteli da se kupaju. Hint: Ciklon B.

/bot on
Nazivanje sposobnih nacistima je tipično. I jadno. I katastrofalno neutemeljeno. Ideolozi i učesnici rata u bosni možda mogu upasti u tu kategoriju, više na
http://www.domovina.net/tribunal/page_006.php
Ako neko mrzi ldp, neka to lepo prizna. Ne bijemo, za razliku od pojedinih tamo. Patetična argumentacija koja je zasnovana na nekim praznim pričama pisanim jebemliga kada i u kom kontekstu, ništa ne znači upoređena sa beskrajnim nizom brojeva nove srbije.
/bot of
Pravilno razumevanje ne znači i pravilno delanje.
Ukratko, ...niz random uvreda i poređenje sa tijanićem..., a to je jedna debela morončina, pa ti vidi.
:?:

džin tonik

Quote from: "John Reynolds"...
đone, u povjerenju, kakav nikolić, kakav tomić, kakav šešelj... srbiji treba samo serđo leone.

Antonius

Quote from: "John Reynolds"...Moraćete, dječarci, to da sprovedete u delo a ovaj ovde krezubi Srbov Svrbiša, konzerva i satrap neće krenuti baš tako lako...
On i ne treba. Gubitnici tranzicije i "evropeizacije"  (uvek i u svim društvima koja su prošla tranziciju) je upravo 90% biračkog tela SRS-a. Neobrazovani, stari i penzioneri. Ta kategorija i inače nema šta ponuditi bilo kom društvu koje ide Napred. Inače, u "onih 60 godina" spadaju i glasači SRS-a.

BladeRunner

A ja mislio mi se pozdravili kao rođena braća... Izvinjavam se za pauzu, juče slavio neki nazadni običaj, pa se nije imalo vremena za kuckanje ovih dana. Idemo dalje, kad se već prozivam i nakon što se pozdravim uzdrvlje (lapsus? ne vjerujem):

@Alexadelarge
Quote1.Da si pazljivo citao moje postove na ovom sajtu video bi da Dr.Vojislav UVEK koristim za Kostunicu, zbog cega me je i Scallop onomad ukorio.
Zamjena teza - ti si mi prišljapio ulogu nečijeg advokata kad ti se nije dopalo ono što pišem (a što se, uzgred, nije dotaklo nijedne političke teme, već ličnog ekstremizma i nevaspitanja). Naravno, uključio sam taj citat u odgovor gore kako ne bi kasnije promijenio originalan post. Prosto, čim ti se nešto ne svidi, taj ti je advokat nečega, nekoga, glasnogovornik... NIKAKVE VEZE NEMA da li je to Koštunica, Šešelj, Čedomir ili neki drugi Vojislav. Ovu taktiku primjenjuješ i na drugima, ali oni su pametniji od mene pa te ignorišu, ili ti odgovore jednom i zaborave.

Quote2. Da si pazljivo pogledao ko je otvorio ovu temu video bi da je u pitanju Harvester koji takodje nema pravo glasa u Srbiji. Sve sto se od potencijalnog ucesnika ove teme zahtevalo, to je da se izjasni za koju politicku stranku je u Srbiji, a ne da se ovoliko natezemo.Predlazem :PROCITAJ OPET HARVIJEV POST I RECI STA OD TOGA NISI RAZUMEO.
Sve sam razumeo, ali ipak sam odabrao da kritikujem ekstremizam u postovima ljudi koji misle da su tolerantni, a svjetlosnim godinama su daleko od toga. Prosto mi je to bilo zanimljivije, a odgovor na pitanje si svakako dobio. Inače sam bio riješio da ti ga ne dam kako bi svoju poentu o potrebi legitimizacije stava da bi se normalno razgovaralo podvukao na tvom primjeru, ali pošto si suptilan kao nokat od nosoroga lakše mi je bilo da ti odgovorim i riješim se bijede.

Quote3. Ti uobrazavas da si neko ko je protiv ekstremizma, etiketiranja itsl,, jer da jesi,reagovao bi jos na Ghoulov post u kome je za Srbljanovicevu rekao da je neuroticna, sklona samoubistvu itd. Nisi reagovao zato sto se slazes sa tim, a nije ni probitacno da se zameras Ghoulu i da mu protivrecis,ipak je on ovde starosedelac,a i Ghoul ima jedan cudan obicaj, a to je da secira NAZIVO, pa bi ti to da izbegnes.
Mišljenje osobe X (strah me da mu napišem ime) oko BS za koju ćeš možda glasati zato što (citiram tebe) 'Ima najlepse oci od svih kandidata'(kraj citata) je upravo to - mišljenje osobe X o BS. Šta da radim, ne titra mi po živcima nečije mišljenje o BS, Tadiću ili Tomi Nikoliću kakvo god da je, koliko mi titra prišljapavanje etiketa drugima (Kurir, Stormfront, ovo, ono). Ovo prvo je političko mišljenje podložno normalnom dijalogu, a ovo drugo je nekultura i ekstremnost koje nijedno društvo ne smije da toleriše. Čitao sam Orvela kad je trebalo (ne mislim na '1984', već prije na 'Homage to Catalonia'), tako da znam da prepoznam ove sitnice čak i kada su zamotane u oblandu napredne demokratije. U svemu ovome najzabavnija je potreba da se tebi neko pravda. Probudi se, čovječe, pa makar i u kuli stražara.

Quote4.Da si pazljivo pratio moje postove na forumu ,video bi da sam na predsednickim izborima glasao za Tadica; takodje bi procitao da dugi niz godina nisam ni izlazio na glasanje. Da sam clan/simpatizer LDP-a ja bih to i rekao.Ali necu da kazem, kad nisam. Zar mislis da je to neka sramota ili jeres?
Ovdje je najmanje bitno koga ti podržavaš, već kako.

QuoteJa sam uvek subjektivan i totalno lican; cak ni ne znam sta znaci biti objektivan. Problem nastaje kad neko svoje palamudjenje zeli da predstavi za nepristrasno, objektivno , slobodno i istinito. Ne volim licemere koji se izdaju za Objektivne Posmatrace ,koji se brinu za sudbinu nacije i drzave i koji su zagledani u vecnost.
Karma police - arrest this man, he talks in maths, he buzzes like a fridge...

QuoteOpet ad hominem...ali moja konstatacija nereagovanja oko Srbljanoviceve i dalje stoji.Citav ovaj topik ides u OT. Probaj jednom da odgovoris na postavljena pitanja ; mozda umes nesto suvislo da kazes.Ti se u stvari bojis da na bilo sta konkretno odgovris.Sve pricas nacelno, uopsteno.
Pa napisao sam da si fašis(t)oidni hipiliberalista, a ovo nisu prazne riječi - ja to stvarno mislim, bejbe. Dodao sam još i da si ekstremista i bolno netolerantan. Rekao sam ti za koga bi glasao i da sve bude duhovitije, izgleda da bi glasali za istu stranku, osim ako te u međuvremenu neko ne hipnotiše sa postera. Na primjeru sam ti pokazao šta je flow u tvojoj logici. Evo ti gore i za onu koja ima najlepše oči, ne može konkretnije. Šta još hoćeš? Da ti kažem da si u pravu i odćutim svaki tvoj poslednji komentar gdje ćeš, usputno, napisati da sam glup? Ne pada mi na pamet. Da ponovim: ako ti ja prećutim, ti ćeš stvarno pomisliti da si normalan. Imaš dječiju potrebu da tvoja bude zadnja. Ja nisam dovoljno pametan da te pustim. Primirje ili ćeraćemo se još? Izbor je samo tvoj ali NA SVAKO SPOMINJANJE MENE direktno ili indirektno, ću da ti napišem post. Ovo ti je ujedno i odgovor na temu gdje si citirao 'Kvaku 22', a kako se meni ne prekucava čitava 'Filozofija palanke' koja te opisuje jezivo doslovno, pretpostavi da sam ti poklonio jedan primjerak. Vozdra, tebra, napredno ovo ono.

@Antonius
QuoteGubitnici tranzicije i "evropeizacije" (uvek i u svim društvima koja su prošla tranziciju) je upravo 90% biračkog tela SRS-a. Neobrazovani, stari i penzioneri. Ta kategorija i inače nema šta ponuditi bilo kom društvu koje ide Napred. Inače, u "onih 60 godina" spadaju i glasači SRS-a.
Neobrazovani, stari i penzioneri. Zanimljivo i potpuno netačno. Ovo zapažanje demantuju rezultati poslednjih predsjedničkih izbora u Srbiji. Svi koji su kao mantru ponavljali očekivanje da visoka izlaznost obavezno ide na ruku demokratskim strankama, bili su neprijatno iznenađeni rezultatima tih izbora. Među neodlučnih 20-30% pokazalo se da je polarizacija maltene kao i među onima koji redovno izlaze, odnosno da se glasovi ne preliju jednoj strani, već ravnomjerno podijele na dvije. Druga jeziva naivnost je mit o obrazovanju. Kao, kad bi ti ljudi završili fakultete, oni nikada ne bi glasali za SRS ili SPS. Logika je ovdje sledeća: Ja sam pametan i obrazovan. Ja nikada ne bi glasao za SRS i SPS. Zaključak: Niko, ko je pametan i obrazovan, nikada ne bi glasao za SPS ili SRS. To je isto kao sledeće: Ja volim ajvar. Ja nikada ne bi glasao za SRS i SPS. Niko, ko voli ajvar, nikada ne bi glasao za SPS i SRS. Na istom tragu je i očekivanje da bi obrazovanje širokih slojeva i izumiranje starije generacije dovelo do gašenja SRS-a. Ja inače, u duhu urbanosti i elitizma, predlažem da se u kategoriji koju čine penzioneri, stari i neobrazovani jedna trećina pobije, jedna trećina protjera, a jedna trećina učlani u nešto napredno. Ako tada ne dobiju izbore u prvom krugu, e onda stvarno nek sve ide dođavola. Da je ovaj razgovor išao nekim normalnim tokom (kao što nije) bilo bi zanimljivo analizirati Evropu generalno, u kojoj konzervativne stranke bilježe veliki rast u poslednjih par godina i uzimaju vlast u zemljama u kojima je nikada ranije nisu imale. Ne govorim tu o Balkanu (HDZ u Hrvatskoj, DPS u Crnoj Gori - obije stranke reformisane, ali obije bila na vlasti tokom devedesetih, baš kao i SRS), nego o Francuskoj, Engleskoj, Danskoj... Radikali nisu anomalija, već trend. Analiza zašto je to tako nije baš prikladna okruženju u kome se smatra da je sve to posljedica neobrazovanja, starosti ili bezubosti. Neki drugi put, sa nekim drugim ljudima, nesklonim ekstremizmu i etiketiranju (Alexadelarge) i uopštavanju koje je činjenično netačno, ali dooobro zvuči (Antonius). Hvala na pažnji.

P.S. Ghoul je napisao post koji mogu da potpišem i zbog koga sam bio u iskušenju da ovo fino pošaljem u Recycle Bin i ne smaram se više ovdje. Nažalost, kako reče radnica u kafiteriji u 'Trećem kamenu od Sunca', ima nešto u vezi pionira that rocks my world in a bad way...

Rile

А јел' то пасуљ постао воће?
Туга...
Уосталом, баш ме брига - од свог поврћа најволем крметину.

Alexdelarge

Zar je u Kotoru toliko dosadno? Ili si resio sve zadatke iz Veneove zbirke, pa ne znas sta ces sa sobom i hoces da se tvrdoglavimo, letnji dan do podne? Radi nesto. Uskoro ce letnja sezona, pa pre nego sto okacis tablu sa  ZIMMER FREI, moraces  malo i da se potrudis, ako hoces da ti turisti budu zadovoljni.A, ako me pitas, turizam je  totalitarna ideologija. Dolazak turista u neko mesto ,je k'o iskrcavanje na Normandiju. Ali o ovome nekom drugom prilikom.

Posle ovog uvoda koji treba da te uljuljka i otupi ostricu tvoje percepcije, evo par odgovora na tvoje konstatacije.

QuotePa napisao sam da si fašis(t)oidni hipiliberalista, a ovo nisu prazne riječi - ja to stvarno mislim, bejbe. Dodao sam još i da si ekstremista i bolno netolerantan.

Hvala lepo. Evo, nocas necu moci oka da sklopim zbog ovog.

QuoteSve sam razumeo, ali ipak sam odabrao da kritikujem ekstremizam u postovima ljudi koji misle da su tolerantni, a svjetlosnim godinama su daleko od toga.

Niko ti ne brani da otvoris temu o netoleranciji, ekstremizmu, etiketiranju, a ne da ides u OT. Mozes da otvoris temu i o hulji Alexdelarge-u (Sto ne volim kad govorim o samom sebi  u trecem licu.To je izraz paklene gordosti. U stvari lazem.To godi mojoj sujeti).

Kad vec govoris o ekstremizmu i netoleranciji voleo bih da prokomentarises sledece dve izjave. Jedna je od Ghoula, a druga od John Reynoldsa. Napominjem da je sva ova zbrka nastala, kad sam rekao da cu mozda glasati za BS.

Prvo Ghoul
Quoteta žena je bre debelo neurotična, histerična, neuravnotežena a –među nama- i suicidalna, dakle, potpuno disbalansirana, nekontrolisana, i ne bih joj dao ni 2 šugave ovce da mi pričuva (verovatno bi se samoubila njihovom runskom vunom!) a kamo li da vodi grad, ili uopšte da se bavi POLITIKOM koja traži mnooogo uravnoteženije glave nego što je njena.

John Reynolds
QuoteDrugosrbijanci, a ovde mislim na one u Srbiji, uspeli su da postignu nešto zaista izuzetno, a to je da u dnu dna koje se zove "srpska politička scena" postanu daleko najveći ološ. Gore neko, Džindžer valjda, spomenu sve te bivše "pajkićevce" koji nam sada prodaju "evropske vrednosti", ne shvatajući da bi u bilo kojoj uređenoj evropskoj državi sami bili zabranjeni kao ekstremna oranizacija i bili na margini koju zaslužuju.

Da li te je  citanje Orvela kad je trebalo, ucinilo pronicljivim da prepoznas ovde neke sitnice?

QuoteImaš dječiju potrebu da tvoja bude zadnja
Ko nema? Taj je bez sujete.A sujeta je drugo ime za coveka.

ajd uzdrAvlje