• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zašto ću glasati za...

Started by Tex Murphy, 29-04-2008, 12:50:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

pošto već 2 puta tražiš od drugih da te brane od mog napisa o BS (Biki Srbić, ali takođe poznata skraćenica za Bull Shit), a nikako da neko odreaguje, moram ja da pitam: zašto te uopšte moj sud o BS toliko pogodio? još će da ispadne da sam ja pokrenuo ovo drvlje, kamenje i izmetine između tebe i B. Runnera!

moj više-puta-citirani sud o BS zasnovan je isključivo na mom posmatranju i psycho-scanu: dakle, na gledanju ukupnog zbira ne većeg od 90 minuta njenih nastupa tokom godina, raznim povodima, a naročito njenih skorašnjih, uključujući slučajno viđeni deo njenog suočavanja sa protiv-kandidatom iz radikalne stranke (čije ime niti pamtim niti me zanima: ja ZAISTA ne pratim politiku tako pomno da bih u mozgu držao ime svake politikantske šuše i prišipetlje).
na osnovu tih uvida sasvim sam sklon da poverujem i priči čoveka iz pozorišne fele (samo pod najstrožim mukama otkriću koji je to tačno prijatelj ace radivojevića s kojim sam sedeo i slušao njihovo ogovaranje raznih kolega sa FDU i šire i dalje, u filmskom i pozorišnom svetu srbije) koja se sasvim slaže sa mojim utiskom: naime, da je BS psihički neuravnotežena osoba sklona depresijama, napadima paranoje, nesigurnosti, sucidalnih tendencija i sl. koje povremeno leči bilo potpunim razmeštanjem nameštaja u svom stanu, bilo menjajući stan, tj seleći se svako malo u neki novi.

znači, priznajem: moj gornji sud zasnovan je na mom privatnom utisku & impresiji + na izveštaju iz druge ruke (ali od čoveka koji bi mogao znati takvo što), a ne na metrima i kilogramima literature i kasetama BS-inih nastupa.
ali ja se nisam ni pretvarao da je nešto više od toga.
JA njoj ne bih dao te šugave ovce da mi ih čuva.
neko drugi je sasvim slobodan da prema svom nahođenju i impresijama njoj poveri koju god odgovornu funkciju poželi.
https://ljudska_splacina.com/

Alexdelarge

Quote from: "Ghoul"pošto već 2 puta tražiš od drugih da te brane od mog napisa o BS (Biki Srbić, ali takođe poznata skraćenica za Bull Shit), a nikako da neko odreaguje, moram ja da pitam: zašto te uopšte moj sud o BS toliko pogodio? još će da ispadne da sam ja pokrenuo ovo drvlje, kamenje i izmetine između tebe i B. Runnera!

moj više-puta-citirani sud o BS zasnovan je isključivo na mom posmatranju i psycho-scanu: dakle, na gledanju ukupnog zbira ne većeg od 90 minuta njenih nastupa tokom godina, raznim povodima, a naročito njenih skorašnjih, uključujući slučajno viđeni deo njenog suočavanja sa protiv-kandidatom iz radikalne stranke (čije ime niti pamtim niti me zanima: ja ZAISTA ne pratim politiku tako pomno da bih u mozgu držao ime svake politikantske šuše i prišipetlje).
na osnovu tih uvida sasvim sam sklon da poverujem i priči čoveka iz pozorišne fele (samo pod najstrožim mukama otkriću koji je to tačno prijatelj ace radivojevića s kojim sam sedeo i slušao njihovo ogovaranje raznih kolega sa FDU i šire i dalje, u filmskom i pozorišnom svetu srbije) koja se sasvim slaže sa mojim utiskom: naime, da je BS psihički neuravnotežena osoba sklona depresijama, napadima paranoje, nesigurnosti, sucidalnih tendencija i sl. koje povremeno leči bilo potpunim razmeštanjem nameštaja u svom stanu, bilo menjajući stan, tj seleći se svako malo u neki novi.

znači, priznajem: moj gornji sud zasnovan je na mom privatnom utisku & impresiji + na izveštaju iz druge ruke (ali od čoveka koji bi mogao znati takvo što), a ne na metrima i kilogramima literature i kasetama BS-inih nastupa.
ali ja se nisam ni pretvarao da je nešto više od toga.
JA njoj ne bih dao te šugave ovce da mi ih čuva.
neko drugi je sasvim slobodan da prema svom nahođenju i impresijama njoj poveri koju god odgovornu funkciju poželi.

Ne razumemo se. Imas ti pravo da mislis sta god hoces i da glasas za koga ti se prohte. Poenta je u  SELEKTIVNOJ toleranciji BladeRunnera.Tvoja izjava  o BS je po definiciji netolerancija.Ali meni to ne smeta.Volim kad su ljudi iskreni i kazu sta misle, cak i kad se ja 100% ne slazem sa tim.

Moje je misljenje da je BS dobar kandidat za gradonacelnika.Stekla je neko ime i ugled u svetu   zahvaljujuci svom talentu. Drugo, ona nije politicar i to mi se svidja.Trece, ne bih nista imao protiv ni da Djilas postane gradonacelnik.

Dakle, na republickom nivou glasam za DS ,na lokalu jos nisam odlucio,trenutno BS ima prednost u odnosu na Djilasa.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

BladeRunner

Alexadelarge
QuoteZar je u Kotoru toliko dosadno? Ili si resio sve zadatke iz Veneove zbirke, pa ne znas sta ces sa sobom i hoces da se tvrdoglavimo, letnji dan do podne? Radi nesto. Uskoro ce letnja sezona, pa pre nego sto okacis tablu sa ZIMMER FREI, moraces malo i da se potrudis, ako hoces da ti turisti budu zadovoljni.A, ako me pitas, turizam je totalitarna ideologija. Dolazak turista u neko mesto ,je k'o iskrcavanje na Normandiju. Ali o ovome nekom drugom prilikom.
Pa radim, čovječe. Prosvećujem te u LDP stilu. To je moja misija. A tvoju analizu jedva čekam. Javlja mi se da će biti bazirana na očima ministra turizma ili tako nešto.

QuoteNapominjem da je sva ova zbrka nastala, kad sam rekao da cu mozda glasati za BS.
Ne. Ova zbrka je nastala kad si uzeo da prozivaš mene da sam advokat doktora Vojislava, jer si se prepoznao direktno u mom postu o uopštavanju. Nakon toga, temu si pokušao da pretvoriš u nazadnost, pa u neizjašnjavanje, pa je sad odjednom tema postala OT što ja zamjeram tebi ekstremizam, a nisam zamjerio mišljenje Ghoula i Rejnoldsa o BS... Po treći put (u tri uzastopna posta, što je valjda rekord) - to NISU iste stvari. Kad si napisao da BS 'ima najlepše oči' da li sam reagovao? Ne. Zašto? Pa šta ja tu imam da dodam, to je neko tvoje mišljenje o njoj, veoma politički zrelo (glasaćeš za BS zato što ima lepe oči, a imaš 30 i kusur godina... prećutaću šta mislim o tome), ali - tvoja stvar. Kada je Ghoul napisao da je dotična psihotična, da li sam reagovao? Ne. Zašto? Isto kao gore. Validno mišljenje, doduše nije toliko duboka analiza kao tvoja o kestenjanstim očima, ali eto. Ali, kad prozivaš UČESNIKE U DISKUSIJI da su advokati doktora Vojislava, da su kurir, stormfront... štagod, te tražiš neke dokaze, pa isleđuješ, pa onda vrijeđaš, pa psovke, pa evo dođosmo nekako i do Zimmer Frei (nekako sam tačno znao da ćeš koristiti njemački)... I svo ovo vrijeme ja sam napisao pet postova koji su varijacija prvog, a ti deset u kojima etiketiraš. Ne mislim da je moje reagovanje OT - mislim da je potpuno u duhu teme i da je veoma potrebno ovom forumu, jer na slične stvari sam reagovao i ranije u postovima naci ekstrema. Već sam ti davno rekao da ne pravim razliku između tebe i njih, ali si zaboravio izgleda. I na kraju, ja se POZDRVIM, a ti me u postu ispod (i na drugoj strani) pomeneš, te pokreneš još neku usputno demokratsku temu o 'Kvaki 22', da se Vlasi ne dosjete... ne može, tebra, ne dam iz principa.

Nastavi temu o BS, Tadiću, Nikoliću... o onome o čemu tema jeste i I am out of here, kao što nisam ni učestvovao na početku. Ali, nastavi temu u stilu kako neobrazovani, stari i krezubi glasaju za jednu stranku, te kako su svi koji ne misle kao ti stormfront i kurir, i biću tu, do krajnjeg smora ljudi koji ovo čitaju (mada je pametan narod davno prestao). Iskustvo ti je palanačko, Alexadelarge, pa da si rođen u Central Parku. To je sve što imam da ti kažem (ali nastaviću sve dok me makar i usputno spomeneš, jer obećo' sam deci kako već kaže onaj stari vic).
All those moments will be lost in time like tears in rain.

ginger toxiqo 2 gafotas

...zanimljivo je da najgrlatiji u ovom disputu ne znaju ili prenebregavaju činjenično stanje - na ovim izborima nemoguće je neposredno glasati za gradonačelnika, gradonačelnika će odlučiti kasnije sastavljena većina u gradskoj skupštini, tako da, na oglednom  primeru prestonice, recimo, nije moguće zaokružiti ime Biljane Srbljanović, Aleksandra Vučića, Dragana Đilasa, Aleksandra Popovića ili Žarka Obradovića, nebitno, ma koliko bila jaka žudnja da se to učini...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

džin tonik

Quote from: "Rile"
Quote from: "zosko"uh. bas ispadoh glup tim nepotrebnim pitanjima. dobro, nisam lose mislio, samo hocu reci da bi trebali uzimati malo vise nekih vitamina. ne valja jesti iz dana u dan samo prasetinu, janjetinu i grah, treba malo i povrca, ali to nije tema.

А јел' то пасуљ постао воће?
Туга...
Уосталом, баш ме брига - од свог поврћа најволем крметину.
prvo slovkam pola sata da konvertiram i sad jos da pola sata trazim smisao? ma nema sanse. :)
pa grah je valjda gotovo jelo (sa svime sto ide u taj šljop), evo primjer takozvanog "graha prdova":

janjetina = pecena, ne ona sto bleji po livadi i smrdi
prasetina, isto
edit: recimo slicno umjesto isto. za legaliste.

Kler_Vojant

Quote from: "Ghoul"
šugave ovce

/frojd on
Ahahahahahaha.

Джон Рейнольдс

Quote from: "zosko"
Quote from: "John Reynolds"...
đone, u povjerenju, kakav nikolić, kakav tomić, kakav šešelj... srbiji treba samo serđo leone.

E, moj Zosko... Ja sam baš i hteo da se natežemo o krupnim kadrovima počivšeg Leonea i zapadnim srpskim granicama (grešiš u vezi sa istočnim, pošto znamo da je ona negde oko Tokija - Srbija do Tokija, zaboravio si), ali šta da radim kad su ovi kripto-naci LDP-ovce parti-puperi kakvih nema. I nisu samo takvi na netu, još su gori uživo, ali je verbalno prcanje uživo stoga još i slađe.

Pošto ne verujem da ova tema može da krene zabavnijim i samim tim vremena korisnijim smerom, hajde na vreme da ukopamo šančeve, pa da te pitam nešto što me kopka. Umeš li ti da čitaš ćirilicu? Хоћу рећи, будем ли користио привилегију човека који подједнако брзо куца на оба српска писма, да ли ћеш имати проблема са дешифровањем српских хијероглифа како из назва Бобан (непримерено, ц ц ц ц...) или морам да ти шаљем неки знакосагитовски розета стоун не би ли ме (нас?) разумео?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Rile

Quote from: "John Reynolds"
Quote from: "zosko"
Quote from: "John Reynolds"...
đone, u povjerenju, kakav nikolić, kakav tomić, kakav šešelj... srbiji treba samo serđo leone.

Pošto ne verujem da ova tema može da krene zabavnijim i samim tim vremena korisnijim smerom, hajde na vreme da ukopamo šančeve, pa da te pitam nešto što me kopka. Umeš li ti da čitaš ćirilicu? Хоћу рећи, будем ли користио привилегију човека који подједнако брзо куца на оба српска писма, да ли ћеш имати проблема са дешифровањем српских хијероглифа како из назва Бобан (непримерено, ц ц ц ц...) или морам да ти шаљем неки знакосагитовски розета стоун не би ли ме (нас?) разумео?

Ma nije u pitanju pismo koje se koristi, kod te pojave je problem  neke druge vrste, nisam siguran da li je prirodno tupav ili se samo folira - da je u stvari problem u maloj cifri onoga sto oznacavaju sa IQ

Tex Murphy

Nizak IQ? Kod zoska? Nothing could be my father from the truth. Iako je pokatoličeni Srbin, to je vrlo inteligentan i duhovit čoek. Nažalost, svoje sposobnosti stavlja na stranu snaga Zla, nejmli hrvatske države.

QuoteУосталом, баш ме брига - од свог поврћа најволем крметину.

Ova ti je zlatna! Podsjeća me na omiljenu poslovicu moje mame - nema tice do prasice.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: "Harvester"Nizak IQ? Kod zoska? Nothing could be my father from the truth. Iako je pokatoličeni Srbin, to je vrlo inteligentan i duhovit čoek. Nažalost, svoje sposobnosti stavlja na stranu snaga Zla, nejmli hrvatske države.

kolko ja znam, žoško radi za švabe a ne za hrvate, što je samo dokaz njegovog IQ-a pošto je mudro procenio da je bolje raditi za Gazdu direktno nego preko njegovih čauša i konjušara.

uostalom, jedan žoško je kupio više primeraka NAŽIVO nego cela BIH & REP. SRPSKA – pa nek neko onda kaže da je to glup čoek i da ne zna šta je šta!
8)

džin tonik

birajmo zoska! zosko za precednika! za boga! :evil:
ps. kampanja, za sta se zalazem: uvodjenje 2 kaste, faraoni I, II i III reda (m), konkubine I i VI reda (w).

Truba

pih bre
lako gulu kupit za 3 evra  :roll:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

Quote from: "Truba"pih bre
lako gulu kupit za 3 evra  :roll:
a ti bi izgleda u konkubine??? :P

angel011

Ne, on tvrdi da ti je gul konkubina.  :evil:
We're all mad here.

Rile

Quote from: "Ghoul"

uostalom, jedan žoško je kupio više primeraka NAŽIVO nego cela BIH & REP. SRPSKA – pa nek neko onda kaže da je to glup čoek i da ne zna šta je šta!
8)

Да сам злобан (као што нисам), рек'о  бих да се овим потврђује оно што сам раније набацио,

ипак се само зезамо, или некога другарски зајебавамо
:)  :)  :)

Tex Murphy

Quoteuostalom, jedan žoško je kupio više primeraka NAŽIVO nego cela BIH & REP. SRPSK

Hm, pitam se za koga je drugi  :evil:
Genetski četnik

Truba

da citiram Gulu  8)  SVA TRI PRIMJERKA?

:twisted:  :?
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

džin tonik

Quote from: "Harvester"
Quoteuostalom, jedan žoško je kupio više primeraka NAŽIVO nego cela BIH & REP. SRPSK

Hm, pitam se za koga je drugi  :evil:
porazavajuca cinjenica. znam od jednog iz teslica da se u tom bivsem gradu vise ne cita, ali zar nije postojala i neka banja lukka? ima'l tamo sta?

Tex Murphy

Banjaluka? Don't make me laugh.
Genetski četnik

Ghoul

zstef, šta kažu tvoji dobroobavešteni izvori: ko će pobediti - Ljupke Prozapadne Snage ili Zli Retrogardni Nacionalisti?

Boban

Nažalost DS i LDP ne mogu da se dovuku do 50% ni pomoću magije, pa su sve kombinacije u igri.
Nadam se samo da će SPS ostati ispod 5%, mada to onda znači verovatno da će Radikali Koštunica u zbiru biti jako blizu 50%.
U svakom slučaju, za desetak sati ćemo biti pametniji.
Realno, najgore bi bilo stanje pat pozicije i nemogućnosti formiranja vlade što je najrealnija pozicija.
Sećate li se koliko su se DS i DSS natezali oko vlade dok su bili prirodni saveznici, zamislite kako bi sada natezanje palo... Ne želim tome da prisustvujem.
Zaustavite Zemlju, hoću da siđem.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Cornelius

Oj, Srbi!!! Jeste l glasali?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

zstefanovic

Quote from: "Ghoul"zstef, šta kažu tvoji dobroobavešteni izvori: ko će pobediti - Ljupke Prozapadne Snage ili Zli Retrogardni Nacionalisti?

Случајно сам ово видео.

Не пратим, јер сам у потпуно десетој ствари (закључујем сабрана дела Владе Лазовића).

Само могу да цитирам у име Ноама Чомског и Мајкла Мура: доле трули крволочни либерализам и власт злих банкара ;)
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Cornelius

Quote from: "zstefanovic"доле трули крволочни либерализам и власт злих банкара ;)

Sta nam onda ostaje? Rakija i prasetina domace proizvodnje?
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Ghoul

Quote from: "Cornelius"Oj, Srbi!!! Jeste l glasali?

ja se još dvoumim: dal da uopšte idem, i za koga da glasam... :oops:

zstefanovic

Quote from: "Boban"Zaustavite Zemlju, hoću da siđem.

E, Бобане, све је у реду. Силе добра ће победити. И срећна ти 63. годишњица победе над фашизмом (са малим закашњењем).

И да се подсетимо победника Песме Евровизије 9. маја 1945:
http://ca.youtube.com/watch?v=nabYYdQkS58&feature=related

(обрада од пре три дана)

marlowe

Moja prognoza: procenti se uglavnom vec znaju - rezultat formiranje vlade DS sa DSS ili njihovom podrskom, sa manjinskim listama ako bude potrebno, eventualno uz podrsku SPS.
Vojislav Kostunica se povlaci iz politike i DSS preuzimaju drugi ljudi. Formiranje vlade u roku od mesec-mesec i po dana.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

zstefanovic

Иначе победничку песму Евровизије 1945. пева Варвара, па се можете учланити и у њен фан клуб  http://www.varvara-fanclub.ru

("А Србљин вук јест'...")

Ето, па реците да вас не опуштам и не разгаљујем кад сте нервозни...

džin tonik

Quote from: "marlowe"Moja prognoza: procenti se uglavnom vec znaju - rezultat formiranje vlade DS sa DSS ili njihovom podrskom, sa manjinskim listama ako bude potrebno, eventualno uz podrsku SPS.
Vojislav Kostunica se povlaci iz politike i DSS preuzimaju drugi ljudi. Formiranje vlade u roku od mesec-mesec i po dana.
sto bi znacilo kako je za toboznje demokratske snage odvajanje kosova pozitivna cinjenica. a da se odvoji vojvodina, demonkrati bi dobili apsolutnu vecinu u startu? :)

Alexdelarge

Quote from: "marlowe"
Vojislav Kostunica se povlaci iz politike i DSS preuzimaju drugi ljudi.

Kostunica  se svojevoljno povlaci iz politike? To ni u najsmelijim snovima ne moze da se dogodi. Ako bude u mogucnosti, ucenice on i radikale da mu daju premijersko mesto.

zstefanovic

Quote from: "Ghoul"zstef, šta kažu tvoji dobroobavešteni izvori: ko će pobediti - Ljupke Prozapadne Snage ili Zli Retrogardni Nacionalisti?

Кад боље размислим, мислим да би Варварина постизборна коалиција требало да има између 60% и 70% места у парламенту, све друго би била чиста изборна превара.

(Опет, неко да би то спречио може изазвати изборну кризу, али то је онда другачија игра.)

Дилеме:

Да ли ће ЛДП прећи цензус?

Да ли ће ДС да страда због Чанка и Динкића?

Goran Skrobonja

Podržimo evropsku Srbiju, i to uspravno!
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Alexdelarge

Pridrzi je adekvatniji izraz. :wink:

zstefanovic

Quote from: "Goran Skrobonja"

Апсолутно се слажем!!! Али ону деголовску антинато Европу, не ову Саркозијеву.

(Ово је покварено од мене, јер и не идем на гласање  :D  .)

Cornelius

Quote from: "zstefanovic"

Апсолутно се слажем!!! Али ону деголовску антинато Европу, не ову Саркозијеву.

Nemoj da zaboraviš da je Sakozija pre godinu dana izabrao francuski narod, isto kao što će srpski narod izabrati svog vodju, koji će, kako okreneš, nalikovati na Sarkozija. Degolovski političari pripadaju prošlim vremenima i danas oni nikada ne bi prošli kod naroda. Glasači vole gazde koji su polusvet (Sarkozi, Berluskoni...), a razočarenje dolazi kasnije. Tako će biti i sa Srbima. Dotle, evo ti analiza šta je uradio Sarko za ovih 365 dana: http://www.balkanmagazin.net/kolumna/portreti/kako_se_pomracio_nicolas_sarkozy_francuski_predsedniksunce.xhtml

Boban

Srpski narod je izabrao: Radikali i Koštunica idu u istoriju... DS neprikosnoveni pobednik.

Alexdelarge

Pobeda!Pobeda!
Siri Dalje

Kler_Vojant

Mrkonjic ministar za kapitalne. Ajaoj.
edit> Ipak ne.

zstefanovic

Где то гледате? Је ли ово: "На основу обрађених 49.6%процента узорка..."?

(И није то ДС, то је коалиција неколико странака...)

Boban

Možeš još nekoliko sati da se nadaš u čudo.
DS+LDP u Beogradu 51%.

Kler_Vojant

Kako je zlurad  :evil:
Ipak, odlicno je ovo, jerbo ce emotivne pijavice, ako zele da prezive, morati da se menjaju.

zstefanovic

Quote from: "Boban"Možeš još nekoliko sati da se nadaš u čudo.

Ма јок, нисам укључио ТВ цео дан. Читам Владу Лазовића и повремено одем на Интернет... То сте ви у психози.

Quote from: "Boban"DS+LDP u Beogradu 51%.

Борис да се поклони и захвали Русима на ордену. ;) Дакле, тај део је под контролом.

Али рећи ћу ти ја шта је права драма, а да и не гледам резултате:

Колико ми анализа и богато искуство кажу, ЛДП је који промил испод цензуса. Од тога зависи скоро све у парламенту (13 мандата!), па ће сад бити натезања, креативног књиговодства и флуктуирајућих поништених листића. Стара  прича из Црне Горе. Неколико хиљада рачунарских цифри ће одлучити свашта. Прати ЦЕСИД и гледај драму...

Него реци ти нама, свиђа ли ти се Каћуша?

zstefanovic

Или сам халуцинирао или се на ЦЕСИД-овом сајту 5,2 промила за ЛДП променило у 5,3 без мењања броја гласова?  :shock:

Вероватно су исправили грешку, али да је истина била би добра фора у складу са њиховом претходном репутацијом...  :lol:

zstefanovic

Дигитрон ми показује да није исправљана грешка, већ је кренула креативност у интерпретацијама.

Ерго, био сам у праву да је ЛДП на ивици цензуса, и да ће ноћас неколико хиљада гласова одлучити где иде њихових 13 мандата. Занимљиво...

Ево шта кажу странке (извор Б52):

QuoteDS na 37 odsto: ZES 38,6% - SRS 29,3%

Prema prvum preliminarnim rezultatima iz izbornog štaba Demokratske stranke na osnovu prebrojanih 37 odsto izbornih listića za parlament Srbije, lista Za evropsku Srbiju je osvojila 38,6, odnosno 108 mandata.

Srpska radikalna stranka je osvojila 29,3 odsto ili 82 mesta u parlamentu, Demokaratska stranka Srbije 11,2 odsto ili 31 mandat, Socijalistička stranka Srbije 7,8 odsto ili 21 mandat i Liberalno-demokratska partija oko pet odsto glasova.

SRS: 103 mandata za ZES

Šef Izbornog štaba Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavio je večeras da je prema podacima te stranke Lista "Za evropsku Srbiju -Boris Tadić" osvojila 37 odsto ili 103 mandata.

Todorović je novinarima u sedištu SRS istakao da su radikali osvojili 28,8 odsto glasova ili 80 mandata.

Koalicija DSS-NS je, kako je naveo, osvojila 14,4 odsto ili 40 mandata, socijalisti 9,3 odsto ili 26 mandata, a da LDP ne prelazi cenzus.

Todorović je kazao da prema procenama SRS, izlaznost je bila 62,58 odsto birača.

DSS: Za ZES 38,3 odsto

Koalicija DSS-NS je na osnovu obrađenih 55 odsto uzorka procenila da je izlaznost bila 61 odsto.

Po ovim podacima Koalicija Za evropsku Srbiju osvojila je 38,3 odsto, LDP 5,2, DSS 11,8, SRS 29,1 odsto i SPS 7.9 odsto.

Portparol DSS Andreja Mladenović je rekao da je rano govoriti o broju mandata u budućem parlamentu.

Antonius

@zstefanovic: Prekini da iznosiš te konspirativne gluposti i pljuckaš sa "visine" for the sake of forums. Jednostavno, prekini. :)

Alexdelarge, pobeda. :) Uskoro ovde neće biti demagogije, lupetanja i selektivnog zaboravljanja istorije.

Žao mi je što LDP nije uzeo više glasova. :)

David

U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

zstefanovic

Quote from: "Antonius"@zstefanovic: Prekini da iznosiš te konspirativne gluposti i pljuckaš sa "visine" for the sake of forums. Jednostavno, prekini. :)

Па не знам колико дигитрон схваташ као конспирацију.

Али реци ми твоју опозиционо-демократску каријеру, па ћу видети да ли да вас, нежне душе, поштедим реалности.

Quote from: "Antonius"Alexdelarge, pobeda. :) Uskoro ovde neće biti demagogije, lupetanja i selektivnog zaboravljanja istorije.

Да није мало рано да се проглашава победа? :D

Па победа је онога ко формира владу. Узми абакус и поиграј се варијантама.

Quote from: "Antonius"Žao mi je što LDP nije uzeo više glasova. :)

Уф, онда ће те баш болети ако не прођу цензус, и 13 мандата оде некоме...

zstefanovic

Абакус ми је кева... ЦЕСИД вратио ЛДП на 5,2.

А још 15% узорка остало да се обради. Драма, кажем ја.

Antonius

Bobane, znam da vBulletin forumi imaju "Add to ignore list" opciju. Možeš li to nekako ovde inkorporirati?

vBulletin košta 85$ godišnje... Spreman sam da doniram toliko (a možda mi još neko pomogne... :) ) pa da napravimo vBulletin forum
sa naprednijim opcijama. :) Samo da ne čitam zstefove i ostale gluposti...

zstefanovic

Quote from: "Antonius"Bobane, znam da vBulletin forumi imaju "Add to ignore list" opciju. Možeš li to nekako ovde inkorporirati?

:) Па ти си се мени први обратио.

Прихвати спортски сваки исход, важно је учествовати.

Едит:

Добра фора. Све је у рукама Гљивице Пачића  :shock:

Геополитичка судбина Југоисточне Европе  :D