• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Srpsko-Ruske investicije

Started by Boban, 12-05-2008, 12:19:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Zaista bismo živeli u najboljem od svih svetova kada bi me neko plaćao da širim empatiju, racionalnost, dobru nameru.

džin tonik

naravno, to nece nitko platiti. placen si da od ljudi pravis budale. ali nisi ni ti od jucer; normu ispunis na relativno slabo posjecenom forumu, manjeg dometa, tek da imas sta za izvjestaj kad raportiras ljudima poput mene, dok si realno ostao vjeran vucicu...

Meho Krljic

Volim da mislim da su ljudi bili budale i pre susreta sa mnom, a da sam ih ja samo ohrabrio da to pokažu kako bi započeli dug proces opamećivanja  :lol:

Petronije

Stvarno si magnet za ludake, to smo već utvrdili odavno.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

džin tonik

odlicno, vas dvojica ste se sad pronasli i moze vam se pozeliti, sta vec, blabla. kontemplirajte, razmislite zasto je svijet tako grozan i zasto vase plemenite ciljeve nitko normalan "ne razumije", vas dvojicu tako pametnih po visini, shirini i duzini, takve gromade intelekta, pravicnosti i postenja, sve sa pedigreom, bla.

džin tonik

ako vas dvojica niste jos zapoceli medjusobni proces opamecivanja, mogao bih vam pomoci. naravno, uz bibliju, koja precizno opisuje vas poremecaj! :lol:
a i blagdan je, to se boduje, cinim dobro djelo. iako sa zenama nikad ne znas, ali to je neka druga prica, bah.
uglavnom, biblija za slucaj vas dvojice kaze:

djeci grjesnika propada bastina njihova i potomcima njihovim ostaje sramota.
oca bezbozna proklinju djeca njegova; jer su poradi njega prezrena.
jao vama, bezboznici, koji ostaviste zakon boga svevisnjega!
kad se radjate, radjate se za prokletstvo, i kad umirete, ostavljate prokletstvo kao bastinu svoju.

tesko da ce ici opamecivanje vas dvojice, ali vrijedi vama dvojici pokusati, malo se potrudite. tko zna, znate, postoje i cuda...

Truba

Ja mislim da biste trebali krace postove pisati

Rusi su usli u Kursk
Za sada
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

Ukrajinske snage reda i dalje napreduju po ruskoj oblasti kurska

djecu od 19 godina koja puši marihuanu šalju na front samo da bi se ovi predali ukrajincima

ruska je armija druga armija u rusiji po snazi
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truman

Quote from: Truba on 16-08-2024, 16:44:32
Ukrajinske snage reda i dalje napreduju po ruskoj oblasti kurska

djecu od 19 godina koja puši marihuanu šalju na front samo da bi se ovi predali ukrajincima

ruska je armija druga armija u rusiji po snazi

Lepo je to čuti. Ulepšaće mi dan za recimo 5%.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Truba

Stefančuk o zabrani ruske crkve:
Nacrt zakona br. 8371 predviđa trenutnu zabranu Ruske pravoslavne crkve u Ukrajini. Istodobno, ukrajinske vjerske organizacije za koje se sumnja da surađuju s ruskom crkvom imat će 9 mjeseci da prekinu veze s Moskvom, izjavio je predsjednik Vrhovne rade Ukrajine Ruslan Stefančuk. "Ruska crkva u Ukrajini bit će zabranjena. To je jasna odredba, koja je predviđena trećim člankom ovog zakona. Provest će se istraga protiv ukrajinskih vjerskih organizacija za koje se sumnja da surađuju s ruskom crkvom. Stručnjaci koji se bave tim pitanjima će reći postoji li veza. Ako se otkriju takvi znakovi, tada će se donijeti odluka o prestanku djelovanja takvih organizacija. Međutim, na ovu se odluku može uložiti žalba sudu", rekao je Stefančuk.

Meho Krljic

Da su se Crnogorci ovog setili na vreme...  :lol: :lol: :lol:

Truba

Znaci...ne zele ukopavati borce ukrajine na ukrajinskom teritoriju
Hahahah pa to ni kod nas nije bilo
Odaju polozaje...propagiraju depru i predaju
Ukidaj bato

Meho Krljic

Oh, kakva kretenska situacija:

,,Vreme" saznaje: Rusima zabranjeno da rade za Volt u Srbiji

Naravno da je protivzakonito da ikome zabranjuješ da radi jer je ove ili one nacionalnosti, ali kapiram da pošto niko od ovih ljudi ne radi zaVolt nego su tehnički slobodni preduzetnici, onda ne mogu ni da ih zaštite kako bi bili zaštićeni radnici. Eto ti gig ekonomija...

mac

Možda zbog špijuniranja. I to sad našoj vladi ne smeta toliko, kad je i pola vladajuće partije u istom kolu, ali možda je raznim stranim organizacijama neugodno da im u prostorije ulaze špijuni sa picama.

Meho Krljic

Što, jelte, i dalje treba da bude nekako provučeno kroz institucije sistema, ali naravno da smo to ovde prezreli...

mac

Ne može kroz institucije, pa mi smo dobri s Rusima...

džin tonik

Marijan Gubina: 'Najveći horor je što su moji roditelji gledali mučenja i silovanja vlastite djece'

Quote(...)

"Generacijski se ljudi odgajaju u mržnji. Ako hranite lošeg psa u sebi, on preraste u opasnu zvijer. Mi Hrvati smo odgajani u duhu vjere i hranjeni smo pozitivom svaki dan i zbog toga smo ono što jesmo. To je ključna razlika.

Ono što mene zabrinjava je da mi imamo prevelik broj ljudi koji mrze sve što počinje sa slovom H. Do nedavno smo imali kampove za obuku srpske djece iz Hrvatske koja idu u te kampove u Vojvodinu, a koje je financirala Federacija Rusija, i prolaze obuku korištenja hladnog i vatrenog oružja", dodaje Gubina.

U koncentracijskom logor u Srbiji, Gubina je završio s ocem, majkom i dvije sestre. Najstarija sestra je silovana.

"U logoru smo proveli 260 dana. Najstarija sestra je tada imala 20 godina i bila tamo 18 mjeseci. Prošla je i masovna grupna silovanja. Vodili su je kao stoku od štaba do štaba u okupiranom dijelu Hrvatske i po Srbiji. Kada je bila u visokom stupnju trudnoće, vezali su je za vrata i trenirali bacanje noževa. Najveći horor je što su moji roditelji gledali mučenja i silovanja vlastite djece", prisjeća se Gubina.

(...)

Truba

nije tajna da povremeno idem u crkvu
znaci smoriše s molitvama za mir...medjureligijskim dijalogom ekumenizmom oprostom i ljubavi prema bliznjemu i migrantima

lako je meni oprostiti s 0 žrtava u obitelji u posljednjih 3 4 velika i mala rata
to su aprstaktne stvari
ali kad se suocite s ovim gore ispovijestima... mislim da je smrt jedini spas kako za roditelje tako i za žrtve
dok ubice i koljači paradiraju po srbiji drže seminare dijele moralne lekcije javljaju se uzivo u tv emisije

mac

Pričaš o paradiranju koje se dešavalo u prošlosti, ili o nekom paradiranju koje se dešava danas? Ko danas paradira? Nisam u toku

Truba

pa pola ih vise i nije zivo ko ce paradirati 30 godina poslije
većina je u penziji

Truba

U Zecovima su tokom jula 1992. godine pripadnici Vojske Rs, policije i Kriznog štaba ubili više od 150 Bošnjaka. Još se traga za 30 ubijenih.

Svi koji su danas pred Sudom BiH prvostepeno osuđeni na ukupno 59 godina zatvora za ratne zločine počinjene u prijedorskom selu Zecovi u julu 1992. trenutno se ne nalaze u BiH, što ujedno znači i da su nedostupni bh. pravosuđu.

ne vjerujem da žive u podrumu

bio sam u užicama nedaleko od prav. crkve piše
živio mladić

niko da obriše

ALEKSIJE D.

ti mu želiš smrt? a hrišćanska praštanja?

Meho Krljic

Da stavim na stranu da je vest sa Naroda, jelte hr,  i da je primereno podbadačka, opisana iskustva iz logora u Srbiji su toliko užasno da se naravno nadam da će jednom, nekada, JEDNA vlast u ovoj zemlji da se javno postidi toga i duradi nešto ne samo da se šteta nekako kompenzuje (ako je to to uopšte moguće) već i da se prevenira da iko ikada ponovo pomisli da tako nešt može i treba da se uradi....

Truba

Paradirali su seselj i sljivancanin
Bezimene da ne spominjem
Ko god je bio u artiljeriji 1992 je ratni zlocinac
Osim prasinara

Truba

dobar komentar
Koji "lelek" zabrinute ekipe, koja inače navija za Rusiju, dakle navijaju za državu koji je glavni plan pobiti što više Ukrajinaca i uništiti Ukrajinu kao koncept naroda, države, kulture, nacije, i jezika , i sada ista ekipa koja navija za ove gore, "zabrinuta" jer Ukrajinci troše zapadno oružje da pobiju što više osvajača koji ih žele istrebiti.. kao "Rusi će uzvratiti". haha.

Truman

Quote from: Truba on 21-11-2024, 12:12:18
dobar komentar
Koji "lelek" zabrinute ekipe, koja inače navija za Rusiju, dakle navijaju za državu koji je glavni plan pobiti što više Ukrajinaca i uništiti Ukrajinu kao koncept naroda, države, kulture, nacije, i jezika , i sada ista ekipa koja navija za ove gore, "zabrinuta" jer Ukrajinci troše zapadno oružje da pobiju što više osvajača koji ih žele istrebiti.. kao "Rusi će uzvratiti". haha.

Dobar komentar i time sasvim nejasno kako neko može biti na strani Ukrajine o podržavati Narandžastog.

Truba

pa da vidimo kako republikanci vode rat...tojest ukidaju ga
do sada je sve sranje napravljeno dok su demokrate bile na straži
libija sirija ukrajina gaza libanon mijanmar te jos gomila sukoba

Truman

A šta je radio George W. Bush? Kakvo crno ukidanje rata, ne ide to kako mali perica zamišlja. I da ne zaboravimo da Biden tokom svog mandata nije započeo niti jedan rat.

Truba

ode ti predaleko dovoljno je zadnjih 2-3 predsjednika gledati
jer su isti ratovi

mogli bismo i o vremenu kad su republikanci bili za slobodu robovima a demokrate za robove

Truman

Quote from: Truba on 21-11-2024, 14:58:20
ode ti predaleko dovoljno je zadnjih 2-3 predsjednika gledati
jer su isti ratovi

mogli bismo i o vremenu kad su republikanci bili za slobodu robovima a demokrate za robove

Nije predaleko, 21. vek je u pitanju. I da ponovim, Joseph Joe Biden nije započeo niti jedan rat tokom svog mandata.

Truba

al je dopustio da mu komadaju saveznike
i ne drži saveznike pod uzdom roka gazu 40 000 ljudi ubijeno

Truman

Quote from: Truba on 21-11-2024, 15:46:07
al je dopustio da mu komadaju saveznike
i ne drži saveznike pod uzdom roka gazu 40 000 ljudi ubijeno

Trump bi bio bolji...

tomat

Quote from: Truman on 21-11-2024, 14:53:24
A šta je radio George W. Bush? Kakvo crno ukidanje rata, ne ide to kako mali perica zamišlja. I da ne zaboravimo da Biden tokom svog mandata nije započeo niti jedan rat.

Al je tapšao po ramenu Izrael dok satire palestince
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Evo i neka statistika dece koju je Izrael pobio do sada, čisto da bude jasno koliki su krvnici Bajden i njegova administracija, jer naravnod a Bibi (protiv koga je danas podignuta međunarodna optužnica u Hagu) ne bi ovo radio bez njihovog dopuštenja

https://balkans.aljazeera.net/interactives/longform/2024/11/20/od-a-do-z-djeca-koju-je-izrael-ubio-u-gazi

džin tonik

uzas, krajnje je vrijeme da svijet progleda i otrgne se od srpsko-ruskih investicija. zlo.

Truba

/putinovo-iznenadno-obracanje-naciji-otkrio-koje-je-oruzje-koristeno-u-napadu-na-dnjepar

https://www.avaz.ba/vijesti/globus/941073/putinovo-iznenadno-obracanje-naciji-otkrio-koje-je-oruzje-koristeno-u-napadu-na-dnjepar

Vako je martic javno govorio o raketiranju zagreba
Znamo kako je sve zavrsilo

Truman

Quote from: tomat on 21-11-2024, 17:55:43
Quote from: Truman on 21-11-2024, 14:53:24

Al je tapšao po ramenu Izrael dok satire palestince

Pa tapšaće i "mirotvorac" Trump.

Truba

jednom se negiraju aktualni grijesi
a drugom se imputirao minoriti report i buduci za sada nepostojeci grijesi

Meho Krljic

Revealed: Leaked document shows how Russia plans to take over Belarus

QuoteA leaked internal strategy document from Vladimir Putin's executive office and obtained by Yahoo News lays out a detailed plan on how Russia plans to take full control over neighboring Belarus in the next decade under the pretext of a merger between the two countries. The document outlines in granular detail a creeping annexation by political, economic and military means of an independent but illiberal European nation by Russia, which is an active state of war in its bid to conquer Ukraine through overwhelming force.

According to the document, issued in fall 2021, the end goal is the formation of a so-called Union State of Russia and Belarus by no later than 2030. Everything involved in the merger of the two countries has been considered, including the "harmonization" of Belarusian laws with those of the Russian Federation; a "coordinated foreign and defense policy" and "trade and economic cooperation ... on the basis of the priority" of Russian interests; and "ensuring the predominant influence of the Russian Federation in the socio-political, trade-economic, scientific-educational and cultural-information spheres."

Mislim, ovim tempom ni Tomislav Nikolić neće doživetii da Srbija postane ruska gubernija, a kamoli Vladimir Putin...

džin tonik

Ništa od ruskog LMS-901 Bajkala?

QuoteLMS-901 Baikal se suočava sa velikim problemima i razvoj ruskog naslednika An-2 mogao bi biti prekinut.

U avgustu i septembru 2024. godine pojavile su se dve loše vesti za LMS-901 Baikal: jednomotorni ruski turboelisni avion, namenjen kao naslednik Antonova An-2, kasni oko dve godine i takođe da će biti znatno skuplji za kupce zbog nedostatka elektronike, sankcija na uvoz veš mašina.

Meho Krljic

BTW, zavukli smo ga Rusima s leđa, doduše pri glasanju za neobavezjuću rezoluciju skupštine UN. Vulinu je jasno da je u pitanju izdaja a Vučić se izvinio što je ovo prošlo (za promenu) bez njegovog mešanja i odma se izmetnulo u, jelte, nešto u šta nije trebalo:

Vulin o glasanju u UN: Ne verujem u grešku, ali verujem u izdaju, Marko Đurić da preuzme odgovornost

Sad kad smo izdali Ruse, dal' će uopšte Tramp da nam oprosti što smo šurovali sa USAID-om?

Truman

Odlično što smo glasali za evropsku rezoluciju. A kako smo glasali za američku rezoluciju? Bile su dve, mediji drugu nisu spominjali. Znam da su neki glasali i za jednu i za drugu.

dark horse

Marko Đurič udario na Vučića i Putina!!!

Ima u njemu otporaške krvi još!!  :lol:
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Quote from: Truman on 25-02-2025, 12:38:32
Odlično što smo glasali za evropsku rezoluciju. A kako smo glasali za američku rezoluciju? Bile su dve, mediji drugu nisu spominjali. Znam da su neki glasali i za jednu i za drugu.

Američka je rezoluacija Saveta bezbednosti, mi tu nemamo, jelte, glas. Ali Slovence smo, izgleda, delegirali, a i oni su izdali pa bili uzdržani. :lol:

dark horse

Vučić rekao sa smo za Američku glasali kako je trebalo, tj. bili uzdržani.  :x
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Tex Murphy

Ја мислим да питаш било кога из власти у било којој од ових банана државица насталих распадом Југославије која је тачно спољна политика његове земље, не би умио да каже.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

mac

Politika je "preživeti još malo". Takođe i "do not provoke the Borg!"