• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Voda koju pijemo - Mićo reaguj!

Started by Boban, 28-05-2008, 12:34:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Boban

Jedan moj poznanik koji živi u centru grada, poslao mi je sledeće pismo i fotografiju:

Ovo je jedno upozorenje. Naime juce mi je zazvonio telefon i jedna zena koja se uredno predstavila ponujdila mi je besplatnu analizu vode u mom stanu, vodu iz cesme, flase, kupovne vode. Danas je dosla i evo sta se pokazalo. Ukljucila je dve potpuno ciste elektrode u po dve case i nakon samo par sekundi voda se napunila ovim sadrzajem - rdja, naftne mrlje, krec, deterdzenti, i teski metali. Na prvoj fotki levo je pod br. 1 je voda koja nije popkazala nista, osim sto se malo zazutela. Dok su se sve case vrlo brzo ugrejale, ta je ostala hladna. Zena prodaje uredjaj koji preciscava vodu na bazi nekakve osmoze. Da li neko zna i ima iskustva o cemu se radi. Pozdrav. Vise ne smem da pijem vodu. Jedna cas je casa prolom vode koju sam juce kupiop i drzao u frizideru. Dole levo su case posle sat i po vremena kada se sve sleglo na dnu, a desno su odmah nakon opita, kada je sve plivalo i na povrsini i u dubini.

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Antonius

Nažalost, tako je. Odavno kupujem flaše od 5.75l mineralne negazirane vode. 100 dinara dnevno. Nije strašno kada se uporedi sa ovim fotografijama koje sam imao prilike da vidim i ranije...

scallop

Bre, ovde se zapatilo svasta. Svi znaju sve. Brate Antonije, pa Boban je zvao Micu! On je strucnjak za vodu! Mi ostali smo strucnjaci da zinemo, blenemo i mlatimo praznu slamu. :x
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

Bobane,
Ljudi koji prodaju uređaje za prečišćavanje vode za piće imaju interes da stvari pokažu gorim nego što to jesu. Pitanje je od čega su te "čiste" elektrode i da li određena količina metala nije upravo potekla od njih... Radmilo ti verovatno može o tome više reći nego ja...
Voda u gradskom vodovodu je, uglavnom, dobrog kvaliteta što znači da zadovoljava standarde vode za piće. Ona se redovno proverava od strane Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja.
Da li je to idealna voda za ljudsko zdravlje - verovatno nije. Verovatno bi bilo bolje da svi živimo u planini i pijemo vodu sa izvora.
Međutim, jednako nepoverenje, ako ne i veće, imam prema flaširanim vodama, jer je veliko pitanje gde su i koliko dugo stajale i da li je i njihov sastav onakav kakav piše na etiketi...
Filtri i drugi uređaji koji se prodaju verovatno mogu doprineti boljem kvalitetu vode. Ali tu takođe treba biti veoma oprezan, jer se samo izuzetno čestim menjanjem filtarske ispune - što je prilično skupo - može obezbediti da taj uređaj od prečistača ne postane zagađivač vode. Takođe, prilikom određenih procesa prečišćavanja iz vode se uklanjaju i materije koje su neophodne čovekovom organizmu, tako da i tu treba biti oprezan...
Možda je najbolje rešenje da se svi preselimo u Beč i da pijemo vodu sa planinskih izvora 150 kilometara udaljenih...
Mica

Tex Murphy

Ja koristim jedan od aforementioned filtera, koji bi trebalo da otklanja većinu anomalija. Koliko pomaže što se zdravlja tiče to ne znam, ali je vidljivo da je ukus tako filtrirane vode mnogo prijatniji. Filteri bi trebalo da se mijenjaju svaki mjesec, ali to vjerovatno zavisi od frekvencije korišćenja vode.

Uostalom, nema razloga za brigu. Ako već voda ne valja, možemo da žderemo narandže u neograničenim količinama.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

varvarin

Što, bolan, narandže?
Što ne piješ pivu?

Antonius

Quote from: "scallop"Bre, ovde se zapatilo svasta. Svi znaju sve. Brate Antonije, pa Boban je zvao Micu! On je strucnjak za vodu! Mi ostali smo strucnjaci da zinemo, blenemo i mlatimo praznu slamu. :x
Hahahaha. You just made my day.  :!:

Mico, nemoj da zezaš krizu. Pa nije valjda da flaširana mineralna voda ne prolazi provere tog istog Zavoda?

Cornelius

Brate Bobane, ako smem da se izrazim a da me brat Scallop ne sljisne, zasto ti zoves te vracare, kada postoji narodni nacin preciscavanja vode? Popijes casu vode, a onda popijes casicu rakije. Rakija u organizmu procisti vodu, te ti iskoristis bistricu, a oni teski metali i ostalo djubre bude vezano i izbaceno pri pisanju. Ovaj princip je i prakticniji, a da ne pricam koliko je prirodniji i prirodjeniji nasem narodu.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Tex Murphy

Quote from: "varvarin"Što, bolan, narandže?
Što ne piješ pivu?

Hm, jes' da je vrlo subjektivno, ali mislim da pivo smrdi i da je groznog ukusa.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Harvester"
Quote from: "varvarin"Što, bolan, narandže?
Što ne piješ pivu?

Hm, jes' da je vrlo subjektivno, ali mislim da pivo smrdi i da je groznog ukusa.

harv, dođavola, da li možda imaš mlađu i lepšu sestru koja razmišlja isto kao ti? neudatu?  :idea:
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Zar bi se oženio nekim ko voli Signs???
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Harvester"Zar bi se oženio nekim ko voli Signs???

hm, pa, ako dobro kuva, mogao bih da joj mnogo toga oprostim!

Ana

Ja sam dobila sličnu fotku, i propratni tekst, s tim što je navodno testiran i uzorak AquaVive:

QuoteDanas su nam testirali kvalitet vode za picje...
Dosao covek, prvo izmerio tvrdocju cesmovace 454 i aqua vive koja se tu slucajno zadesila 348 od max 50...
Zatim je elektrolizom doslo do ovoga:

U prvoj casi je voda iz cesme.
U drugoj Aqua viva.
U trecoj kontrolni uzorak koji je dobijen preko posebne aparature.

Onaj gornji sloj su razni hemijski otrovi i slicno - deterdzenti, teski metali, rdja, azbestna vlakna...
Voda je plava zbog hlora. Mi smo jedni od retkih u evropi koji hlorisu a ne fluorisu vodu. Hlor je otrov btw.
Ono crno sto tako zabavno lebdi u casi su mrtve (biloski neskodljive) fekalije, jelte govna...

Litar "kupovne" flasirane vode je oko 30 din.
1000 litara vode iz cesme je takodje 30 dinara.

I pored fekalija, voda iz cesme je bakterijski ispravna za picje, nije ustajala.

Naravucenije...
Voda iz cesme je jeftinija i bolja. Ali ne dovoljno dobra.
Dobre vode - NEMA.

Jedino ako pljunete nekih 800 evra za neku skalameriju onda dobijete vodu kao u trecoj casi (ono zuto su minerali i metali).

Povecan unos hlora pospesuje rak dojke zbog veze sa masnim tkivima.
Teski metali iz vode, rdja iz cevi i slicno taloze se u organizmu i zajedno sa mastima zakrcuju krvne sudove.
Oboljenje bubrega, pored oboljenja krvnih sudova je jedno od vodecih u Srbiji, narocito u Vojvodini.

I onda metnes prs' na celo i razmislis sta li mi sve dodajvola pijemo, jedemo i unosimo u sebe svaki dan.. sta mi sve disemo i cime se trujemo???
Da li euopste mogucje "zdravo" ziveti???
Ili smo vecito osudjeni da krepavamo i razboljevamo se od raznih sr*** kojima nas tovare tokom godina, jer je tako profitablinije???

Ne smem ni da pomislim sta sve ima u mesu koje mi jedemo, sta sve te zivotinje jedu... I sta ima u biljkama , genetski modifikovanoj hrani koju jedemo a ni ne znamo da je jedemo... i pesticidi i vestacka djubriva koja se bacaju na biljke.

P.S.

U Koka Koli i ostalim picjima je 99% bas ta ista voda iz cesme.... kao i u pivu.... i bilo gde.. you cannot hide ...

Boban

pa dobro, to je onda naša stvarnost... i u vazduhu ima ko zna čega; ne živimo na planinama, ne živimo u predindustrijsko doba, ne živimo u kontrolisanim kupolama; živimo na Zemlji, sada i ovde i ovako i neka se evolucija pobrine za ostalo...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Mica Milovanovic

Naravno da se kontroliše voda koja napušta fabrike flaširane vode. Veliko je, međutim, pitanje da li trgovci na adekvatan način drže tu vodu u magacinima, itd.

Svakom ko iole zna hemiju poznato je da je hlor nužno zlo u vodi za piće. Ali bez hlora u vodi imali bismo hidrične epidemije na svakom koraku...

Ja nisam za fluorisanje vode. Fluor je samo u uskim granicama koristan. Prekomerno unošenje fluora je veoma štetno, a fluor se može unositi i na druge načine - najbolje preko paste za zube. Nije tačno da sve zemlje fluorišu vodu. To je jedno vreme bila moda, koja se sve više napušta.

Ljudi, opustite se. Mnogo je veća šansa da vas na ulici neko zgazi nego da u Beogradu umrete zbog loše vode...

Ako ste baš od onih paranoičnih, mislim da je mnogo bolje rešenje od kupovine uređaja (za koje ne znate kako rade, koji često mogu da budu leglo moguće zaraze ako se pravilno ne koriste, i sl.) prokuvati vodu iz česme, napraviti nekakav jako blagi čaj, ohladiti ga i piti umesto vode...
Mica

Ghoul

baš mi je drago što je expert mića raspršio ove debilne paranoje.

zaista ne treba verovati baš svakom neidentifikovanom mejlu koji vam uniđe u inbox! naročito ako implicira nužnost kupovine nekog aparata koji će vam izlečiti i ono za šta dotad niste ni znali da bolujete.

to je bre isto ko oni foliranti što prodaju usisivače po kućama, od vrata do vrata, pa vam 'demonstriraju' efikasnost tako što vam nakon 'usisavanja' izruče na pod punu vreću dotad-nevidljivih govana koja su, kao fol, upravo izvukli iz vašeg tepiha.

'da, gospođo: sva ova govna bila su sve vreme u vašem tepihu, a vi to niste ni znali. gazili ste po njima, udisali ih, jeli ih, VAŠA DECA SU SE IGRALA U NJIMA, a vi ste bezuspešno usisavali inferiornim usisivačima, ne znajući da JEDINO NAŠ pruža potpunu zaštitiu i čistoću!'

'jao, baš vam hvala, život ste mi spasili, ko zna koliko bih još živela u neznanju i nezdravlju među ovim govnima!'

'ma nema problema, gospođo, mi smo tu da vam pomognemo. cijena: prava sitnica!...'

tako i sa tim bezveznim filterima.
:roll:  :cry:

Mica Milovanovic

Ja ne bih išao tako daleko da brigu za kvalitet vode za piće nazivam paranojom...

Postoje određeni gradovi i krajevi u našoj zemlji koji i danas nemaju vodu koja odgovara standardima kvalitata vode za piće, a ljudi piju tu vodu jer nema druge. Ljudi se moraju informisati da znaju šta piju i da li je u njhovom slučaju voda dobra.

Takođe se mora unaprediti opšte stanje higijene u zemlji. Godine koje su za nama kao da su izbrisale i ono malo brige za sredinu u kojoj živimo. Pogledajte na šta danas liče prilazni putevi Beogradu. Ja svaki dan idem na posao kružnim putem od Bubanj-potoka do Avalskog puta. To više nije put nego smelište. Ljudi usred dana se parkiraju i istovaruju šut, đubre, bacaju crkotine. Pogledajte na šta liči prilaz Kvantašu iz pravca Novog Beograda...

U prošlosti, na selu, bilo je nezamislivo da se đubre baca pored vodotoka, jer su ljudi znali da kasnije ta voda dolazi do njihovih bunara. Danas, u 21. veku, svako baca đubre gde stigne, a niko to ne kažnjava...  

Ako se nešto ne učini u tom pogledu, neće biti dobro...
Mica

Ghoul

Quote from: "Mica Milovanovic"Ja ne bih išao tako daleko da brigu za kvalitet vode za piće nazivam paranojom...

ma dobro, nisam ja reko da je situacija superiška i da je sve fine & dandy s vodom, ali ove zastrašujuće fotke i nužnost filtera itd mi zvuče kao zaista preterana preterivanja.

ja, inače, živim u provinciji gde se pije čista voda (niška je navodno na 2. mestu u zemlji po kvalitetu, znaš li ti mićo šta o tome?), ali svestan sam da nije svuda baš sjajno.

nikad neću da zaboravim kad sam prvi put otišao u zrenjanin da primim nagradu ULAZNICE.
uđem u svoju sobu u hotelu, uđem u kupatilo, vidim preko wc šolje traka na kojoj piše 'dezinfikovano', podignem poklopac – a unutra – nešto što izgleda kao pišaća!
pu, mamu vam vašu ogavnu, kakav je ovo hotel, šta je ovo, bem ti rupu, sad ću zovem recepciju, gde me ovo smestiše – mislim se ja, ali prethodno uzmem da u lavabou operem ruke: kad ono, a iz česme izlazi ista ona pišaća. ŽUTA!
hm...
pustim vodu u tuš kabini – isto.

tek tu shvatim koliko sam privilegovan što u nišu mogu slatko da pijem vodu direktno iz česme.
kakve flaše, kakve plastike, kakvi bakrači!

(kad sam kod plastike: mićo, da li zaista i kako i koliko ta plastika od flaša izaziva kancer kod onih koji piju sokove i vodu iz nje? kako to funkcioniše?)

Cornelius

Quote from: "Mica Milovanovic"
Ako ste baš od onih paranoičnih, mislim da je mnogo bolje rešenje od kupovine uređaja (za koje ne znate kako rade, koji često mogu da budu leglo moguće zaraze ako se pravilno ne koriste, i sl.) kupiti votku (Stoličnaja ili Absolut), ohladiti je i piti umesto vode...

Mićo, malo ti je čudan savet, ali voda je voda, makar bila i mala.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

drf

Meni ono izgleda kao anodni mulj - postledica elektrolize. Nikakva elektroliza nece uciniti organske stvari vidljivim, a bogami ni hemije. Produkti elektrolize su, obicno, gas, nanos metala i anodni mulj.

drf

Ima tu još jedna zajebancija: ako se dobro sećam, ne može se vršiti elektroliza pijaće vode. Mora se dodati nešto, najčešće neka so. Pa i kuhinjska radi. Od soli i metala elektroda zavisi koji, gas, šta će biti presvučeno metalom (niklovanje, pobakrivanje) i kakav je sastav anodnog mulja.

Mica Milovanovic

Niška voda je gemišt vode iz planinskih izvora iz pravca Ljuberađe (Krupac, Studena, Ljuberađa, itd.) koji su veoma dobrog kvaliteta i vode koja se dobija sa postrojenja "Medijana" (voda Nišave se prethodno tretira, ubacuje u infiltracione basene kod Medijane, vadi bunarima i ponovo tretira na postojenju "Medijana"). Ja je pijem sa uživanjem kad dođem u Niš. Zaista je jedna od boljih...

To što kažeš za Zrenjanin je, u stvari, verovatno i najveći problem u Srbiji. Ali nije to samo Zrenjanin. Tu je i Kikinda i mnogi drugi gradovi u Bačkoj i Banatu. To su vode prirodno bogate organskom materijom, koja se konvencionalnim metodama prečišćavanja teško može odstraniti.

Što se tiče plastike, zaista ne znam da ti odgovorim...
Mica

Mica Milovanovic

QuoteMeni ono izgleda kao anodni mulj - postledica elektrolize.

Vidi, ja kao mali građevinac to volim da prepustim hemičarima da kažu. Vidiš kako scallop mudro ćuti i smeška se. Ili možda spava... :lol:
Mica

Mica Milovanovic

Quotekupiti votku (Stoličnaja ili Absolut)

Mislim da nepotrebno sužavaš izbor...
Mica

scallop

Mico, ti mudro nastavi samo o vodi, a ko trtlja o anodnom mulju ispevam mu pesmu.
Brate Drfe, moze elektroliza vode, moze i mene i tebe, samo mora potencijalna razlika da se uspostavi. Grom ka'te tresne nagaravi te ko i ovi ulicni eksperti.
Uzgred, cuvajte se i onih sto vas muntaju sa grinjama! Svi mi imamo svoje grinje! Mogli bismo da kazemo da imamo i svoje bakterije i viruse, ali one imaju nas. Mi smo samo pokretni hotel za sve to sto zivi i umire sa nama. Mi smo jedna trecina celija koje transportujemo na svojim nogama. Ostalo su horor organizmi! Oni piju nasu vodu. I pisacku. Dezinfikovano.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Alexdelarge

"Pola Srbije pije lošu vodu"

Beograd -- Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović kaže da polovina stanovništva Srbije povremeno pije vodu iz vodovoda koja nije sasvim ispravna.

"U Srbiji 50 odsto vode iz vodovoda nema sve adekvatne standarde za piće ili kuvanje", kazala je ona za RTS i ocenila da to može biti ozbiljan problem ako se hitno ne reaguje.

"Voda je dobra u svim većim i srednjim gradovima, kao i u drugim mestima gde nema upozorenja da građani ne koriste vodu za piće iz vodovoda", navela je Kalanovićeva.

U vodovode u Srbiji decenijama se nije ulagalo, oni su dotrajali i imaju slabe instalacije, pa se onda deo taloga i skupljenih materija u cevima povuče i pojavljuje se amonijak u vodi, objašnjava Kalanovićeva.

"U tim situacijama često se ne sme koristiti ni prokuvana voda za piće ili kuvanje, ali se građani o tome obaveštavaju i doprema im se voda za piće iz cisterni", kazla je ona.

Prema njenim rečima, Ministarstvo za NIP stiglo je do druge faze projekta o proširenju sekundarne mreže za snadbevanje vodom, uz podršku Nemačke razvojne banke.

Ona je dodala da će u naredne dve godine biti završne ceo taj projekat za osam gradova u Srbiji, kao i da je nedavno dogovoreno da se uključi još šest opština.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Alexdelarge

Neispravno 42 odsto gradskih vodovoda

Od 154, koliko ih je kontrolisano, 65 vodovoda nije ispunilo standarde

Niko se u Srbiji nije u poslednje vreme napatio zbog vode više nego Užičani, ali nisu oni jedini koji imaju razloga za zabrinutost zbog njenog kvaliteta. Od 154 gradska vodovoda kontrolisana tokom prošle godine, njih 65, odnosno 42 odsto, nije ka domovima građana bilo sposobno da prosledi ispravnu vodu. Iz čak 32 vodovoda je izlazila tečnost koja ne zadovoljava ni fizičko-hemijske ni mikrobiološke parametre.

Posmatrano po oblastima Srbije, u centralnom delu države standardima nije odgovaralo 29 od 112 vodovoda. U Vojvodini je, očekivano, ta srazmera još lošija – od 42 vodovoda, ispod nivoa je 36, od čega čak 26 i po mikrobiološkim i po fizičko-hemijskim parametrima, podaci su Instituta za javno zdravlje ,,Milan Jovanović Batut", iz izveštaja koji će uskoro biti objavljen.

Posledica toga je da su lani izbile tri epidemije u kojima je 112 osoba obolelo zbog loše česmovače. Nije to dramatičan broj, ne predstavlja više od 1,2 odsto svih epidemija u Srbiji 2013. godine, ali dugoročno bi bilans mogao biti pogubniji. Jer, u neispravnim uzorcima vode, mada preovlađuju zagađivači koji nisu opasni po zdravlje, ima i toksičnih i kancerogenih materija. U redovnim kontrolama se ni ne ispituju svi toksini i kancerogeni. Ali, to ne bi ni bilo moguće, objašnjava dr Dragana Jovanović, iz ,,Batuta".

– Toksičnih i kancerogenih materija ima mnogo, na hiljade. Ne postoji država koja može sve njih da prati. Kod nas se prate isti parametri kao i u Evropskoj uniji – kaže dr Jovanović.

Kod nas, kao ni u drugim zemljama, ne prate se ni podaci o bolestima nastalim zbog hemijske kontaminacije vode, napominje sagovornica ,,Politike". Za takve bolesti je veoma teško odrediti šta je za njih odgovorno, jer postoji više od jednog potencijalnog uzroka, od kojih se neki ne pojavljuju u vodi za piće. Takođe, često do bolesti dovodi sadejstvo nekoliko tih uzroka, njihova kumulacija tokom dužeg vremena.

U uzorcima koji nisu bili mikrobiološki ispravni, srećom, mahom su nalažene aerobne mezofilne bakterije koje su bezopasne, navodi se u izveštaju ,,Batuta". Ali, ima tu i koliformnih bakterija, poput ešerihije koli, koja je detektovana u 1,78 odsto neispravnih uzoraka. U onima koji nisu zadovoljili fizičko-hemijske standarde, preovlađuju zamućenost i obojenost, povišene koncentracije gvožđa, mangana, amonijaka, nitrata, nitrita i povećan utrošak kalijum-permanganata. Većina uzroka fizičko-hemijske neispravnosti utiču isključivo na miris i boju vode, ali neki od njih spadaju u toksine i kancerogene.

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Neispravno-42-odsto-gradskih-vodovoda.lt.html
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

scallop

Mica Milovanovic

Šta to tebe dotiče, ti si bubnjar, imaš viška....
Mica

Mica Milovanovic

Imbecilan članak, kao i većina članaka koji se tiču ove teme.
Mica

scallop

Quote from: Mica Milovanovic on 14-01-2018, 10:32:53
Imbecilan članak, kao i većina članaka koji se tiču ove teme.

Slažem se. I ne bi bio prvi grad sa problemom vode. Negde pre milijon godina, moj prijatelj dr Jasminko Karanjac je kao ekspert UN pozvan u Venecuelu, u grad Marakaibo, gde su svi bunari postali boćasti. Naime, zbog silne eksloatacije je voda iz zaliva prodrla u bunare.

ALEKSIJE D.

More, kad bata Karić napravi na Makišu Tesla grad, ima da pijemo luksuznu kanalizaciju.

Mica Milovanovic

Aleksije, mnogo gledaš televiziju i čitaš novine.  :)

Mica

ALEKSIJE D.

Ma, ja sam ti naivan. Sve što vidim - verujem da je istinito. Ali, ne brinem se mnogo. Postaću gluplji i jednog dana smatrati kako će ponići Beograd na vodi i da na Makišu ima da stave one filtere za vodu na svaku kanalizacionu cev, te izvorišta vode neće biti ugrožena.

Ana

Quote from: Mica Milovanovic on 28-05-2008, 15:29:35
Filtri i drugi uređaji koji se prodaju verovatno mogu doprineti boljem kvalitetu vode. Ali tu takođe treba biti veoma oprezan, jer se samo izuzetno čestim menjanjem filtarske ispune - što je prilično skupo - može obezbediti da taj uređaj od prečistača ne postane zagađivač vode. Takođe, prilikom određenih procesa prečišćavanja iz vode se uklanjaju i materije koje su neophodne čovekovom organizmu, tako da i tu treba biti oprezan...

Budući da je prošla tačno decenija od ovog zdravorazumskizvučećeg saveta, zanima me da li se pojavilo nešto, neki filteri, aparature što bi bilo za preporuku u smislu poboljšanja kvaliteta vode.

Mica Milovanovic

Probaću da anketiram ove moje koji se time bave, da ne bih ja nešto lupetao, pa ti javljam...
Što se mene tiče, ja i dalje pijem vodovodsku vodu u Beogradu...
Mica

Ana

Hvala  xremyb Pijemo i mi, nisam nešto posebno zabrinuta, ali bih prosto volela da taj segment poboljšam, ako ima razumnih načina  xremyb

Mica Milovanovic

Danas sam uspeo da pitam tehnologa u mojoj laboratoriji. Ona ne preporučuje ništa. Kaže da je bolje da pijemo vodu iz česme nego da uzimamo neproverene uređaje, kod kojih se ne zna kada menjati filtre i sl. Kaže, ako se baš plašite zamućenja iz cevi, pustite malo da otekne voda, pa onda pijte.
Mica

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Mica Milovanovic

Mica

lilit

ćutim, ćutim, svesna privilegije visokog ranga. :)
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Imam štošta na umu po tom pitanju, ali će Mića bolje.