• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

11. Dani Julesa Vernea u Pazinu

Started by Bab Jaga, 16-06-2008, 22:23:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bab Jaga

Ghoul fhtagn!

zstefanovic

Е, Јаго, супер вам је ово занимљиво. Нарочито оно пећинарење и излети. (Она моја прича о Дагону, што ти нисам послао, делом се одиграва баш у тим пећинама.)

Штета што ове године не могу да дођем. Али, следеће, ко зна...
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Bab Jaga

Imamo mi još i Festival fantasične književnosti (ove godine u Motovunu), a u subotu je astrofest u Višnjanu i Tinjanu. Aj, dođi jednom!
Ghoul fhtagn!

zstefanovic

Quote from: "Bab Jaga"Imamo mi još i Festival fantasične književnosti (ove godine u Motovunu), a u subotu je astrofest u Višnjanu i Tinjanu. Aj, dođi jednom!

Хоћу, нарочито кад видим како се лепо забављате.
У Далмацији сам био скоро, али у Истри нисам 20 година.

Добра припрема је пола посла... Распитај се благовремено где су добри сиреви и мед, а и вино можда (мада сам ту само конзумент, не и стручњак).

Bab Jaga

Quote from: "zstefanovic"Добра припрема је пола посла... Распитај се благовремено где су добри сиреви и мед, а и вино можда (мада сам ту само конзумент, не и стручњак).

Ja da se raspitujem?  :lol:
Dobro, nisam baš ljubitelj meda, ali sir i vino - tog kod mene nikad ne fali, valjda će nešto biti i po tvom guštu.
Ghoul fhtagn!

Boban

zstef je folirant što se hrane tiče; ne može bre čovek koji ima četeres kila sve s krevetom da bude merodavan za hranu. mi trocifreni se pitamo.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Bab Jaga

Ne mora biti, i ja imam pedeset kila u punoj opremi, ali sam itekakav stručnjak za hranu. Bar moje poslovne partnere hvale na sva usta moj izbor lokacija za poslovne večere.
Ghoul fhtagn!

Boban

Ajde, Jago, obaspi me nekom konkretnom ponudom, da budem motivisan da pokupim troje ljudi iz LK i dođemo u nedelju u Pazin.

scallop

Quote from: "Boban"mi trocifreni se pitamo.

Ovim putem javno izjavljujem da Boban pojma nema o dobroj hrani. On jede dva jela u svom osebujnom gastronomskom zivotu: pasulj i sarmu.
Najbolja kulinarka koju poznajem nema ni 50 kg.

Od trocifrenih, mozda se ja pitam, ali ne bih bio siguran. :!:  :!:  :!:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

zstefanovic

Quote from: "Boban"zstef je folirant što se hrane tiče; ne može bre čovek koji ima četeres kila sve s krevetom da bude merodavan za hranu. mi trocifreni se pitamo.

Скоро 80 кила. И барем знам називе једно сто јела, а ти не знаш име барем једног јединог телета од оних крда што си појео (и што ће ти се као утваре скупљати око тебе и гледати те ноћу оним великим топлим очима).

Mica Milovanovic

Molimo biljojede da se ne mešaju. Uostalom, telad nisu problematična. Problem možda može nastati kad detetu ponudiš Bambija i Duška Dugouška
Mica

angel011

Biljojede će za zdravlje da priupita nešto ovakvo:

We're all mad here.

Bab Jaga

Quote from: "Boban"Ajde, Jago, obaspi me nekom konkretnom ponudom, da budem motivisan da pokupim troje ljudi iz LK i dođemo u nedelju u Pazin.

ovisi riba ili meso.

Standard riblji meni: predejelo od raznoraznih ligavoča (pedoči, lignjini, gambare etc), salata od hobotnice
druga promjena - riblja juha ili crni rižot
glavno jelo - brancin, orada ili list
iako ja obično naručim za sebe samo škampe ako su svježe...
Vino - istarska malvazija od Kozlevića, shardone od Pilata
(konoba "More", "Marina" ili "Meduza")

Meso:
predjelo istarski pršut i kozji ili ovčji sir + masline i drugi kiseliš
druga promjena - pljukanci s umakom od tartufa, njoki sa umakom od srnetine i fuže sa umakom od pulastra.
glavno jelo - janjetina ispod čripnje
Vino - merlot ili teran od Pršurića ili Matoševića
("Kažeta" ili "Idila")

salata po izboru
Ghoul fhtagn!

Ghoul

jao bre baba, ti baš umeš da obrlatiš čoveka!

imate li u avgustu il septembru neko horror dešavanje tamo u istri?
https://ljudska_splacina.com/

Boban

a vanrestoranska ponuda...

Bab Jaga

Quote from: "Ghoul"jao bre baba, ti baš umeš da obrlatiš čoveka!

imate li u avgustu il septembru neko horror dešavanje tamo u istri?

Imamo u augustu, 7. i 8. 08. 2008., petak i subota, Festival fantastične književnosti.
Mjesto održavanja: Motovun, većim dijelom, te Pazin manjim dijelom
Spavanje osigurano u krevetima u Motovunu, u bivšem staračkom domu, cca 30-40 ležajeva, ako bude zainteresiranih za spavanje u vrećama, onda će stati i više ljudi. Sobe su uglavnom višekrevetne, tako da ako netko želi veći luksuz, morat će se sam pobrinuti.

Najavu FFK-a i predpromociju "Priča o divovma" imat ćemo na Motovunskom filmskom festivalu, koji se inače događa od 28. srpnja do 1. kolovoza. MFF nam daje samo termin, ne daje nam smještaj i ostalo za eventualne sudionike.
Ghoul fhtagn!

PTY

Jago, trebalo bi bukirati jednu vreću za Đehvu i Gula; pride još i pljukance sa tartufama, par litara merloa i jednu lepu raspravu o hororu.   xrotaeye

Bab Jaga

Proslieđeno za vreće... Za hranu brinem ja.
Ghoul fhtagn!

Bab Jaga

I stigao je odgovor od Davora:
QuoteSuper! Nek mi se slobodno direktno jave ako im treba neka konkretnija informacija
Ghoul fhtagn!

Ghoul

Quote from: "Đehouva"Jago, trebalo bi bukirati jednu vreću za Đehvu i Gula;

jednu vreću, ili po jednu za oboje?

nego, bre, tajming je savršen, pošto ljutomer počinje odma posle vas, tj 09.08!
samo još kad bih mogo organizirat prevoz 2 dana ranije i doć prvo u hrvacku 07.08, a onda 09og produžit za sloveniju...! :!:

ajde, probaću da smislim nešto kad se vratim iz ovog novog sada! a rado bih došo!
još ako zakažemo veče dvoboja libe-đehove i ghoul-mene, imaćete program da prodajete ulaznice i organizujete klađenje!
https://ljudska_splacina.com/

Boban

Ja sam 2. i 3. avgusta u Kninu na nekoj paganskoj svetkovini... šta raditi četiri dana?

angel011

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Đehouva"Jago, trebalo bi bukirati jednu vreću za Đehvu i Gula;

jednu vreću, ili po jednu za oboje?

Bunio bi se da je samo jedna?  :twisted:
We're all mad here.

Izitpajn

Quote from: "Boban"Ja sam 2. i 3. avgusta u Kninu na nekoj paganskoj svetkovini... šta raditi četiri dana?

Možeš ostati na godišnjici oslobođenja Knina.

Boban

malo si pobrkao datume... mada razumem tvoju zajedljivost.

Izitpajn

Oprosti, mislio sam na ovo zadnje oslobođenje.

davors

Quote from: zstefanovic on 17-06-2008, 02:16:24
Е, Јаго, супер вам је ово занимљиво. Нарочито оно пећинарење и излети. (Она моја прича о Дагону, што ти нисам послао, делом се одиграва баш у тим пећинама.)

Ispričavam se na kasnom upadu, no događa se da sam ovdje jednom godišnje pa rješavam zaostatke... Ako sam dobro shvatio, jedna tvoja priča se događa u pećinama u Istri, odnosno u Pazinskoj jami? Ovo bi me jako zanimalo, može li neka konkretnija informacija?
Davor Sisovic
davor.sisovic@pu.htnet.hr
http://bookaleta.blog.hr
http://www.ice.hr/davors/

zakk

Moraćeš da ga kontaktiraš mejlom, mislim da više ne prati forum.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Boban