• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Prijeti li Srbiji bujanje neuroza zbog EURA 2008?

Started by Franz Xaver von Baader, 22-06-2008, 23:51:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Franz Xaver von Baader

Živeći u svijetu, svjedočimo izuzetnim fenomenima: čak ne treba ni nadnaravno da bi život bio čudo. Dovoljan je običan nogomet. Trenutno "nas" drma nogometno ludilo. "Nas", to smo, htjeli-ne htjeli, svi. Svi koji smo dio ovoga svijeta (na Tibetu i u džunglama Amazonije, moguće je da vrijedi neki drugi svijet).

Hrvatska je dio ovoga svijeta. Srbija također.
U Hrvatskoj vlada nogometno ludilo kolosalnih razmjera. To je ludilo hegemoniziralo stvarnost. [Ovdje nas ne zanima kritika nogometnog ludila i kako do njega dolazi (npr. zašto su ljudi usisani u nogometno ludilo, je li to superkompenzacija itd), već ga uzimamo kao činjenicu svijeta kojega smo dio.]
Ta činjenica kazuje da promatramo ogromna energetska pražnjenja. Naravno, frojdovsko ime za tu energiju je libido. U nogometno ludilo, ljudi su stavili ogromne libidinalne uloge. Gotovo da svjedočimo savršenom supstratu za kojtus. U nekom smislu, nogometno ludilo i jest više od seksa jer se odvija na razini društva: to je društvena higijena, izbacivanje otpadnih produkata društvenog života koje naša simbolička stvarnost neminovno proizvodi.
Hrvati su uložili epohalni ulog u libidinalni dobitak nogometnog ludila (čak bih se usudio reći nesrazmjeran i prije svega bi tu trebalo tražiti uzroke poraza od Turske; precjenjivanje vlastite količine libida). Nakon toga slijedi triježnjenje od fantazme, ili popularnije klasični udarac mokrom krpom. Dakako, to je uobičajen tijek stvari, mogli bismo reći: zdrav. Dakle, nogometno ludilo se pokazuje kao dobar faktor u očuvanju zdravlja nacije.

No, problematična je situacija u Srbiji. Srbi nisu na EURU 2008, a dio su ovoga svijeta. Također su izloženi bombardiranju nogometnim ludilom, kroz medije, ali i same društvene odnose (te i metafizički zbog nogometnih ludila susjeda, posebno Hrvata s kojima ih vežu odnosi 's onu stranu logosa').
I što čini tipični srpski građanin? Zbog prevelikog pritiska, pritiska koji on ne može podnijeti da bi ignorirao nogometno ludilo, on je također interpeliran, ali na negativan način. Dok su npr. Hrvati uvučeni pozitivno, sa direktnim libidinalnim ulozima, doživljavaju 'ono pravo', Srbi moraju pribjegavati poricanju: svu energiju moraju trošiti na poricanje "ma bolji smo od pola ekipa koje su na EURU" i tako indirektnim putem hraniti libido. Na taj zaobilazni način, Srbi sudjeluju u libidinalnom dobitku nogometnog ludila, a to, kao što svatko osjeća – nije 'ono pravo', TO nije TO. Ipak, bolji je ma kakav dobitak nego nikakav i ako bude sreće ili se iznađe neki način zadovoljštine, možda se Srbija izvuče sa nahranjenim libidom.
Iako, gledajući danima ekstatično nogometno ludilo u Hrvatskoj, čini mi se da je ovo potraživanje libida biblijskih razmjera, te da će Srbi platiti danak porastom neuroza u skorijem vremenu.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Alexdelarge

Sto se mene tice, sve lopte ovog sveta mogu da se izbuse.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Franz Xaver von Baader

Quote from: "Alexdelarge"Sto se mene tice, sve lopte ovog sveta mogu da se izbuse.

ma to je okej, mislim, pa koga uopće zanima nogomet, mene sigurno ne, ali ovdje se radi o fenomenu nogometnog ludila, kojeg, vjerujem, možeš izravno promatrati na netu, TV-u, gradu, okolini, društvu...

time nogomet postaje 'više od nogometa samog', postaje srž, život koji pulsira, ono nešto

i ljudi ulažu ogromnu energiju za zadovoljenje, to se odvija van tvog zdravorazumskog rezoniranja (uostalom, kao što su sve 'prave stvari' iracionalne) pa je sasvim svejedno što si ti utvaraš (zanima li te nogomet ili ne)... u tom smislu, tvoja rezigniranost je lažna, pa sve i da je ti prepoznaješ kao ispravnu i platit ćeš je nekom smetnjom u duševnom životu... ili izravno u seksualnoj nemoći

Son of Man

O chemu ti to, more bre FAK bre D FUDBAL , ne zanima me niti nogomet niti fudbal niti bilo koji sport. Mene bogme nishta ne drma jer sam pogledo samo jednu utakmicu ukupno na ovom EURU a i nju preko qrca...i mozda ali samo mozda pogledam finale. A to shto si ti dosho sad poshto ste doziveli onu apokalsipsu ovde da provocirash da bi se uteshio ili shta vec veruj mi na pogreshan si forum doshao. :wink:

Franz Xaver von Baader

ma ljudi,
da parafraziram onog nekog tipa: koga ne zanima nogomet(no ludilo), taj nije razumio o čemu se tu radi.

ja ti pokušavam približiti samu srž Života, proniknuti u unutrašnje zakonitosti ljudskog djelovanja, iščitavati značenje simbola, otkriti što se krije u tamnim naslagama čovječje nutrine i duše, kako ljudi generiraju uređene obrasce koje onda zovemo !smisao!, a ti mi pričaš da te ne zanima nogomet!

e pa vidi: ni mene ne zanima nogomet!

ali nogomet kao sredstvo vanvremenskog, praiskonskog izričaja onog ljudskog, ljudskog života uopće - e to me već zanima

dakle, nije stvar u nogometu; nogomet kao nogomet, nogomet-po-sebi je debilana, besmisao, gomila nesklada: neki ljudi koji trče po travi i napucavaju loptu; ali tu onda dolazi oživotvorenje, ulaganje životne energije, punjenje libidom i čitava stvar dobiva smisao, a sve u službi zadovoljenja, ispunjenja
no, da bi lakše razumio ovo s 'nogometnim ludilom', sjeti se Matrixa; Žižek je tamo izvrsno primjetio vrhunsku zagonetku: nije pitanje zašto Matrix treba libido, već obratno, zašto libido treba Matrix
e pa, nogomet tu promatraj kao svojevrstan Matrix: libido je proždrljiv, zahtjeva biti nahranjen, a mi ljudi ga ne znamo izravno namiriti, već trebamo simbole, držimo distancu, a jedno takvo vrlo upotrebljivo sredstvo je - nogomet

mac

Jel to sad ispalo da je svako ludilo posledica neutaženog libida?

Franz Xaver von Baader

Quote from: "mac"Jel to sad ispalo da je svako ludilo posledica neutaženog libida?

zapravo, gledajući kroz frojdovske naočale, ne svako ludilo, već svako djelovanje, svako proizvođenje smisla bilo čega je "posljedica neutaženog libida"

[ali, nitko i ništa na svijetu ne jamči da Freud ima pravo... pa dođu ljudi i kažu da ih ne zanima nogomet]

Ghoul

JA BIH PRE REKO DA JE SVAKI LIBIDO POSLEDICA NEUTAŽENOG LUDILA!
https://ljudska_splacina.com/

Tex Murphy

Quotema to je okej, mislim, pa koga uopće zanima nogomet

Samo prave muškarce!  :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: "Harvester"

i one koji osećaju jaku potrebu da se kao takvi deklarišu!

bravo, harv! tako govore pravi pedofili! :!:

angel011

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Harvester"

i one koji osećaju jaku potrebu da se kao takvi deklarišu!

:|  :lol:
We're all mad here.

Son of Man

Brte Patuljak aj sad sve to al na srpskom, ja nisam izuchavo fakultete pa zaista ne razumem shta si htio rec :oops:  :)

Franz Xaver von Baader

(koji crni fakulteti, ja ovo raspravljam sa pajtašima na baušteli. uzmemo gablec i usput pretresamo teme u žiži - a trenutno je aktualno nogometno ludilo i mi mu pristupamo fenomenološki)

ajde, radi živosti teme da sažmem na prijemčljiviji način:

ljudi postoje i ljudi žive. to je jasno. i još povrh toga što žive, ljudi (ili nešto u njima ili izvan njih ih tjera) teže da budu zadovoljeni... i sad bla, bla itd, da skratimo, vrhunska, Das Ugoda je seks: zato dečki imaju pimpače a cure žabicu. Kad se spoje pimpač i žabica = to je to, nema dalje, to ljude pokreće. I sad kobni obrat: taj žuđeni seksualni čin je ili nedostupan za većinu ili prekratak (traje minutu) itd, te su stvoreni nadomjesci (stručno: sublimacija). Neki smatraju da je svaka ljudska djelatnost sublimacija, a za potrebe teme izvrsna sublimacija je - nogomet! I zaista, nama na gradilištu, na pauzi, čini se tako: ne možemo se načuditi histeriji nogometnog ludila koje je zahvatilo Hrvatsku. Smatramo da pod pritiskom kasnokapitalističkog društvenog života, ljudi ne mogu podnijeti tj. 'samo živjeti', već sve štetne produkte moraju izbaciti. Nagomilani libido, nezadovoljen klasičnim seksualnim činom (za većinu nedostupnim) ispražnjavaju putem nogometnog ludila. To je ukratko to.

Dakle, Hrvatska koliko-toliko održava psihičku higijenu, jer su građani praznili enormne količine te energije. U današnjem svijetu, ovo je 'normalan' tijek stvari, dok u nekakvom pomišljenom idealnom svijetu, ovo bi bila perverzija. Idealno gledano, Hrvati su pervertiti.

E sad, u Srbiji je problematična situacija jer ne sudjeluju na EURU, ali mediji okupiraju duševni život građana. Time i Srbi sudjeluju u nogometnom ludilu, premda ne na 'onaj pravi način'. Srbi uglavnom poriču ("bolji smo od pola ekipa... samo da smo se plasirali") jer je zahtjev okoline prevelik da bi se ignoriralo nogometno ludilo. Stručno: prejak je imperativ Super-Ega. Neki, poput tebe možda pribjegavaju potiskivanju - takvi su prvi na udaru neuroza, kako to pokazuje iskustvo iz psihopatologije. To ti je nešto kao kad žena pod pritiskom konvencija glumi brižnu suprugu, pa dobije tikove (ili histerične napade). Znači, preneseno na nacionalnu razinu, moji dečki zidari su došli na ideju da će u Srbiji uskoro porasti broj neurotičara.

Što kažeš na to?

marlowe

Quote from: "PingvinPatuljak"Što kažeš na to?

Srbi luduju za tenisom i trenutno su okupirani Vimbldonom. Nemas pojma kakva je ovde popala za tenisom. Konkretno, ja ne mogu da nadjem slobodan termin da igram, a broj teniskih centara i terena u gradu je za nekoliko stotina procenata povecan poslednjih godina.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Usul

To je veoma pozitivan trend. Smrt fudbalu...
God created Arrakis to train the faithful.

Franz Xaver von Baader

budimo ozbiljni...

u trojstvu seks-nogomet-tenis, tenis se prema nogometu odnosi jednako kao nogomet prema seksu; tj, ako je nogomet nadomjestak seksu, tenis je nadomjestak nadomjesku, što će reći nogometu
tenis je dakle samo kilava verzija nogometa, depotencirani nogomet, nogomet-bez-nogometnog, najkraće: pribježište u nemilosti

to je sasvim jasno, i tenis nikada ne angažira libido onom silinom kojom mi je društvo dosađivalo ovih dana (recimo, osvajanje Davis Cupa libidinalno kaska za nekom običnom prijateljskom utakmicom = u čemu je stvar?)

s druge strane, to tvoje oslanjanje na tenis se sasvim uklapa u postavljenu teoriju o poricanju: Srbi kao narod neurotičara. Trenutno "popala za tenisom", a kroz šest mjeseci poplava prisilnih karaktera: nemoj se začuditi što triput provjeravaš jesu li vrata zaključana i čemu gomilaš kolekciju stripova.

... sve je to nekako povijesno uvjetovano, a utakmica Hrvatska-Turska je ključ koji odgonetava kolektivne psihoze. Znači Srbi neurotičari (pod Turcima), Hrvati u stoljetnom ratu (sa Turcima) pokazuju simptome ludila veličine i dan danas (Nikola Šubić Zrinski sa šačicom ljudi sjuri se na Turke; danas 'vatrenooo ludilo kad krene' itd), dok Bošnjacima ostaje kraljica: klasična dementia praecox (uočljivo nakon utakmice Hrv-Tur, neredi u Mostaru, Bošnjaci slave, halucinatorno se poistovjećuju sa Turcima, potpuni rasap identiteta itd)

zna li netko još koju nogometnu?

Son of Man

Sve stoji shto si napiso jedino ovo da mi tvrdimo "bolji smo od pola ekipa... samo da smo se plasirali" to nikako jer svako ce ti reci da smo mi najgori od sviju i da zaista nismo zasluzili da igramo. Jbga ne znash to jer ne zivish u Srbiji, da si ovde chuo bi koje je mishljenje o nashoj reprezentaciji, pa chak i na onim ekstremnim navijachkim forumima se pljuje po repki nemilosrdno. A da nas je uvatilo ludilo jeste bogme, al kako koga, mene iskreno to ne dotiche zaista jer sam kazem ti gledo samo tu vashu tekmu protiv Turaka, ne krecem se medju narodom koji prati EURO tako da me ni oni ne smaraju. Pojma nemam jbga. A ni tenis ne jbm. Mada u seksu sam priznajem najgori. Al naviklo se...e sad kako ja to kanalishem ja zaista pojma nemam , verovatno imam chir ili neki tumor, rak il tako neki rad, chim ne divljam nesto posebno.

marlowe

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Son of Man

Eh sad jbga, dal sam ja genijalan ili nisam to ce istorija pokazati posle moje skore smrti... :!:

Ghoul

patuljče, cenim to što si svoj nick uzeo iz lovecraftovog romana AT THE MOUNTAINS OF MADNESS, a ludilo ti je i u potpisu pa to ne može biti slučajno.
ipak, tvoje tumačenje fudbala i tenisa je –mada ne sasvim lišeno izvesne lucidnosti- u suštini pogrešno, i obojeno subjektivnošću, tj tvojom nacionalnom pripadnošću koja (nesvesno?) boji tvoje stavove.
kao neko ko manje-više fućka na te stvari, pokušaću da ti pomognem da stekneš objektivniju sliku:

koren tvog nerazumevanja dihotomije tenis- fudbal je u sledećem: ti ne shvataš da je tenis jedan u suštini 'ženski' sport.
govorim metaforički; hoću reći – tenis je sport koji 'pravi muškarci' NE gledaju sa okupljenim društvom uz pivo i urlanje, koji ne dopušta primitivno neandertalsko plemensko 'učestvovanje' u vidu hordi 'navijača' sa bakljama, transparentima, pirotehnikom, prebijanjima suparničkih navijača i sl.
to je jedan fin, čist, beo, miran, opušten, lagan, pregledan, jasan sport – lepršav kao haljinica ane ivanović.

e, sad – ti ne shvataš da masovna popularnost tenisa kod srba (starih kao i kod dece i omladine) zapravo znači da su srbi na globalnom planu uspeli da dođu u dodir sa svojom ženskom stranom, tj 'animom'. ti kao zadrti frojdovac verovatno prezireš junga, ali razmisli malo, i shvatićeš da sam u pravu.
moja poenta je – da je srpsko okretanje tenisu (animi) i prihvatanje svoje ženske strane daleko ZDRAVIJI pristup od hrvatskog insistiranja na mačo-neandertal-testosteron-fudbalu; upravo ta nelagodna tenzija održavanja mačo ideala predstavlja SIGURNIJI PUT U NEUROZU; dok je prihvaćena srpska anima nešto beskrajno zdravije, i vodi uravnoteženosti i okrepljenju koje hrvatsko opstajanje na unitarnim monoteističkim i mono-polnim pozicijama zapravo još više ogoljava kao bolesno, retrogardno i u-neurozu-vodeće.

fudbal je –zajedno sa islamom i hrišćanstvom- relikt monoteističke prošlosti karakteristične za mračni srednji vek, zaključno sa XXim; ali u XXI veku srbi se, kao što se može videti, okreću Novom Dobu harmoničnog dualiteta i zdrave uravnoteženosti – oličenih u tenisu.

iz tog razloga, javlja mi se da hrvatskoj preti neuroza, a srbiji - ozdravljenje!

Father Jape

Jel' to znaci da cemo pre u EU od lijepih nasih(tm)?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Ghoul

kakve veze ima EU, ovde se govori o metafizici i psihologiji, o neurozama i zdravlju, o polovima i polaritetima, a ne o dnevnoj politici!

Albedo 0

Quotetenis je sport koji 'pravi muškarci' NE gledaju sa okupljenim društvom uz pivo i urlanje, koji ne dopušta primitivno neandertalsko plemensko 'učestvovanje' u vidu hordi 'navijača' sa bakljama, transparentima, pirotehnikom, prebijanjima suparničkih navijača i sl.

ovo nije tacno, mogu se vidjeti gomile neandertalaca koji navijaju na isti nacin, cak se i pucalo kad je Ana osvojila Rolan Garos...

osim toga, sve teniserke su muskobanjaste, cak teze maskulinizaciji, stoga ne vidim taj ''zenski princip'' u tenisu...

Sa druge strane, fudbal pokusava da postane intelektualizovan, dok tenis prosto snobovski smatra da to jeste, sto mu se obija o glavu i od prije sestara Vilijams...

mac

Glup čovek ne može uspešno da igra tenis, ali fudbal može. Samo mu kaži da lopta može da prođe, ali suparnik ne, i sve će mu biti jasno. Ergo, tenis je intelektualan sport.

Kad Ana i Marija igraju, meni je od njih jako teško da pratim loptu. Ergo, tenis ne igraju samo muškobanjaste igračice. Ali mislim da lepota igračica nema mnogo veze sa Ghoulovim filozofskim ženskim principom. Možda je bolje da on to objasni :)

Što se tiče neandertalaca što pucaju, u pitanju je pobeda. Budala bi verovatno pucanjem proslavljala i pobedu na evroviziji.

Albedo 0

ja ne govorim o ljepoti teniserki, ja govorim da teniserke teze fizickom napretku, dakle maskulinizaciji, tu nema nikakvog zenskog principa, jer u sportu kao takvom nema zenskog principa. Pa ima teopreticara, mislim da se jedan zove Moris, kaze cak da sport ima korijene u lovu, dakle sport je muska bezopasnija verzija lova

glup covjek itekako moze da igra tenis, ne znam po cemu se to zakljucuje da teniseri imaju mozak, svako ko moze tri sata da lupa loptu a priori nema pola mozga

i sto se tice neandertalaca, to opet ide u prilog tezi da tenis ne mijenja neandertalskog navijaca

dakle niti je intelektualniji niti je zasnovan na zenskom principu, posto , kao i svaki sport, funkcionise na hit and run fori, i zahtijeva musku fizicku spremu, i kao i svaki sport , proliva znoj, a znoj i intelekt ne idu zajedno, i trazi pobjedu , to jest poraz druge strane, a to veze nema sa zenskim principom, pobjeda nije zenski princip

Franz Xaver von Baader

e pa - bravo ljudi!
mislim, ajde dobro da je tema malo živnula, da je napokon prepoznat istinski filozofičan topic (inače čemu ovaj pdf?)

ovako na brzinu, vidim da prilično griješite, pojmovi intelekt, sport, muško, žensko, uzeti su površno, pa i pogrešno tumačeni

makar, draže mi je bilo kakvo tumačenje, nego nikakvo, pa ovim putem pozdravljam ghoulovu zabludu o "ženskoj strani"... mislim, pitanje je postoji li uopće 'žena' (u weinengerovskom čitanju žene kao najobičnijeg simptoma muškarca, ta 'žena' je samo histerična maštarija istinskog subjekta muškarca), a dovodim u pitanje i ovaj ghoulov klasični V. Komenski tretman tematike

ipak ću se truditi da odgovorim i pojasnim neka mutna mjesta (za koja vjerojatno većina smatra kako ih ne razumije i zaista - niti ne razumiju), iako mi je polemika upala usred opusa magnum, moje stare opsesije da opišem svijet u njegovoj sveukupnosti (znači, Teorija Svega) i koji je epski pokušaj otpočeo ovih dana (u javnom prostoru hrvatskog net-portala)... [čak bi taj pokušaj bio primjereno štivo za ghoula, jer mu je radno ime: Teorija o Samovom sinu]

Albedo 0

ne kapiram je li ovo bilo ''pojašnjenje'' ili nas pripremaš za svoje ''pojašnjenje'' koje će doći kasnije, a koje u međuvremenu trebamo željno iščekivati?

mac

Vajnenger nije imao pojma. Ubio se kad je video koliko se zeznuo.

Albedo 0

s tim što se ja ne bih složio da je vajninger tvrdio da je žena ''simptom muškarca'', budući da mu je čitava metodologija zasnovana na tvrdnji da su žena i muškarac ono što bi mogli nazvati  - simptomi čovjeka, i uvijek se pojavljuju zajedno u istoj osobi, ali u različitim odnosima, to jest ja sam ljudsko biće sa nekim procentom muškarca i nekim procentom žene u sebi.... u svakom muškarcu ima nečeg ženskog i obrnuto

Franz Xaver von Baader

nije 'ono' pojašnjenje, nego mini-oda Vama, nekolicini vrle gospode otvorena i spekulativna uma, koji se ne libe pohrvati sa zagonetkama svijeta... pa sve i da pri tome otkrijete sve svoje mane i logičke manjkavosti, angažman je za svaku pohvalu! Hegel se slaže, rekavši: nije li strah od zablude i sam zabluda. U to ime, nastavljamo sa ovom zanimljivom, ali nadasve teškom i zahtjevnom temom...

Prvo, ovo sa intelektom i sportom je slabo. Mislim, ovako kako je mišljeno. Intelekt tu nema veze ni sa čim, osim ako ne tražimo analogije: recimo, kad je već spomenut ženski karakter tenisa, onda se tu može utrpati um (koji je također ženskoga roda). Onda u toj muško-ženskoj priči, kao što je tenis sluga nogometu, um je sluga volji. To je razradio Schopenhauer (u jednoj, uostalom, briljantnoj knjizi - top 5 remek-djela svih vremena). Freud se slaže, jedino što se njegova 'volja' zove libido.
Ali, to sad, kažem, nije ni bitno, jer su ta pitanja deklarativne percepcije (glup ili pametan itd), pitanja druge ili treće klase. To dolazi nakon! Meni ni nisu toliko zanimljiva, jer više nisu prava ontološka pitanja - to više nije metafizika (nego cimanja, to se riješava arbitrarno, dogovorom i sl)

Zanimljivija je ova opaska o lovu. Nemam pojma o tim teorijama (cjenjenog Morisa preko Albeda). Stoga odmah pretpostavljam da su pogrešne (ne pogrešne u svojoj biti, nego u tumačenju: govore dobro iz pogrešnog pristupa). Lov dakako stoji u bliskoj vezi sa seksom... ispoljavanje agresivnosti itd, a i Freud je tu nešto prtljao sa libidom i nagonom smrti. Ne znam je li to do kraja riješio (čak mislim da ne), a i ja priznajem da to još ne razumijevam potpuno razgovijetno. Pa idem dalje.

Ne znam jel bih prije riješio 'mutna mjesta' ili ženske subjekte...

idemo na ženske
odmah supsumiram sport pod diskurs. Recimo, Albedo je u pravu kada tvrdi da je sport muško (klasično dolaženje do istine iz pogrešnog uvida). Tu sad ulazi weinengerovska negacija žene: ona uopće ne postoji po sebi, nego je postvarenje fantazije muškog. Da pojasnim - ženu se smatra ženom utoliko koliko je podložna muškarcu, ako mu pere, kuha, čisti itd. Standard. Neke ove tzv. moderne furke, kakti uspješne samosvjesne žene ni ne doživljavamo kao žene. Pa mislim, to je bar jasno. (stoga, pitanje je ima li na forumu ikoja žena, a općenito ih je teško naći i na netu) E pa u tom održavanju stvarnosti (a stvarnost je Muško, muškocentričan svijet), žene potpomažu hineći da sudjeluju u sportu. Dakako da je PRAVI sport samo onaj koji upražnjavaju muškarci: samo muške sportove narod prati intenzivnije, samo su tu libidinalna pražnjenja. Žene, koje zapravo ne postoje, hine, glume, poriču same sebe ulazeći u trenažni proces i sport: time samo održavaju muški svijet, ugođavaju muškim fantazijama. Ženski sport je vrhunski oblik njihove inferiornosti i sužanjstva...
Već ovime sam potvrdio koliko je Albedo u pravu i koliko je ghoul u krivu sa nekakvom ženskom stranom sporta.

Ali sada ću ga oboriti na novi način. Naime, čak ni to sve, to dosadašnje muško-žensko razmatranje nije pitano pitanja. Sam destilat teme je: ljudski život uopće, njegovo metafizičko načelo libida i njegovo funkcioniranje u simboličkoj stvarnosti, tj. svijetu kojemu pridajemo smisao. Tu ulazi nogomet, ludilo (nogometno) i opasnost od neuroza u Srbiji...

idem sad popiti vode, pojesti ribice u ulju... a i osjećam da me kontroliraju... prate svaki moj pokret. Otkada sam obznanio Teoriju o Samovom sinu, čujem radare oko moje zgrade, zujnaje satelita. Ja sam na njihovoj meti. Oni mi neće oprostiti. A tu je i moj šef...

neka, sada ću o 'mutnim mjestima', Matrixu i Fatheru Japi. EU jest dio teme!

Ghoul

dragi PingvinPatuljake:

koristiš se praznim frazama kao sipa mastilom i vrludaš iz diskusije na način nedostojan Muškarca i predstavnika Zakona: ne uviđaš li i sam da se koristiš upravo ŽENSKIM diskursom da bi zamaglio nesupstancijalnost sopstvenih misli? i nije li upravo TO najveći dokaz koliko je na klimavim nožicama tvoje čitanje frojda i inih? zašto se ne poslužiš ničeovskom zaratustrinskom bistrinom i jasnoćom umesto ovih nakaradnih fora i fazona za zasenjivanje prostote i polusveta koji ovde svrati između 2 utakmice?

which part of my argument did you not understand?
POSTOJE muški i manje muški sportovi; oni u kojima se muškost u svom esencijalnom testosteronskom obliku ispoljava skoro bez ostatka (ragbi, bejzbol, boks, fudbal, rvanje, hokej na ledu itd.) i oni u kojima je ona toliko zatuljena da postaje sekundarna ili tercijarna – i to su sportovi koje sam, iz razloga ekonomije, nazvao 'ženskim' – a neki homofob bi ih možda nazvao i 'peđerskim' (tenis, stoni tenis, badminton, umetničko klizanje...).
mislim da je ta distinkcija vrlo jasna i očigledna svakome sa trocifrenim IQ-om, a možda čak i većini onih sa 2cifrenim, i tu zaista nema potrebe za tvojim kvazifilozofijadama.

u kontextu te podele, koja je jasna i nesumnjiva, srpsko okretanje 'ženskom' sportu, tj tenisu – znak je ZDRAVLJA, prihvatanje anime, i upravo direktna ODMAK OD NEUROZE!
s druge, pak, strane, ti insistiraš na 'mačo' sportovima i negaciji ženskog  - koje, avaj, nije nikakva fantazma niti "postvarenje fantazije muškog" već autentični i autohtoni princip koji nije samo IZVAN nas, kao nekakva postvarena fantazija, nego i –avaj!- UNUTAR nas, i ne da se banalizovati na te karikaturalne fore i fazone kojima ti u očaju i neznanju pribegavaš ("podložna muškarcu, ako mu pere, kuha, čisti, puši...").

zapravo, tvoje negiranje ženskog načela je tvoja kardinalna pogreška, i dobro je da je neko prizvao sirotog vajningera, jer ti činiš istu pogrešku koja je NJEGA prerano odvela u grob kada se suočio sa REALITETOM onoga što je želeo (kao i ti) da podvede pod puku fantazmu i projekciju; TVOJE negiranje ženskog i uporno insistiranje na snazi Očevog Zakona i Falusa krajnje je bolesno, i predstavlja siguran put u NEUROZU (koja je bila počewtni okidač ovog topika) – a možda i samoubistvo. jer, kolikogod to mac prsotodušno iskazao, zapravo je u suštini u pravu rekavši za vajningera: "Ubio se kad je video koliko se zeznuo." ili, malo ozbiljnije, ubio se kada je shvatio da Zakoni Logosa i Falusa, muškocentrični i ženskonegirajući, NISU i NE MOGU biti samodovoljna baza za ustanovljenje zdravog i konzistentnog života – i kada mu se razbila čitava ta složena FANTAZMA o ženskom kao sekundarnom on se, metaforički govoreći, sapleo o svoj falus i glavačke potonuo u vaginu, tj grob.

zato, PingvinPatuljake, pazi se: to su OPASNE FREKVENCIJE s kojima se igraš!

Albedo 0

PingvinPatuljak, patiš od ogromne redundanse, pa probaj da to ispraviš, molim te

Quotekad je već spomenut ženski karakter tenisa, onda se tu može utrpati um (koji je također ženskoga roda)

razum, a ne um, je ženskog roda.
Mada je nevažno za sada, možda kasnije bude važno.

QuoteZanimljivija je ova opaska o lovu.

poenta je u nišanjenju i gađanju, a to svi sportovi imaju. SVi moraju da nišane.
prvo imaš bacanje koplja, kamena i slični oblici primitivnog lova iz čega izrasta atletika.
kasniji lov je timski, kada čitavo pleme juri npr vepra
Naravno, tu je i rat...

Quoteidemo na ženske
odmah supsumiram sport pod diskurs. Recimo, Albedo je u pravu kada tvrdi da je sport muško (klasično dolaženje do istine iz pogrešnog uvida). Tu sad ulazi weinengerovska negacija žene: ona uopće ne postoji po sebi, nego je postvarenje fantazije muškog. Da pojasnim - ženu se smatra ženom utoliko koliko je podložna muškarcu, ako mu pere, kuha, čisti itd. Standard. Neke ove tzv. moderne furke, kakti uspješne samosvjesne žene ni ne doživljavamo kao žene. Pa mislim, to je bar jasno. (stoga, pitanje je ima li na forumu ikoja žena, a općenito ih je teško naći i na netu) E pa u tom održavanju stvarnosti (a stvarnost je Muško, muškocentričan svijet), žene potpomažu hineći da sudjeluju u sportu. Dakako da je PRAVI sport samo onaj koji upražnjavaju muškarci: samo muške sportove narod prati intenzivnije, samo su tu libidinalna pražnjenja. Žene, koje zapravo ne postoje, hine, glume, poriču same sebe ulazeći u trenažni proces i sport: time samo održavaju muški svijet, ugođavaju muškim fantazijama. Ženski sport je vrhunski oblik njihove inferiornosti i sužanjstva...
Već ovime sam potvrdio koliko je Albedo u pravu i koliko je ghoul u krivu sa nekakvom ženskom stranom sporta.

ja sam rekao da sam vajningerov kategorijalni aparat, dakle prva poglavlja knjige Pol i karakter, koje si vjerovatno preskočio jer su ti bili dosadni, upravo govore protiv te teze da je žena ''postvarenje fantazije muškog''.
Druga metodološka greška je što vajningerovu ženu miješaš sa realnom osobom ženskog pola, koja uvijek ima muški dio, najjasnije vidljiv u sportu, kao što i muškarac ima ženski dio, najjasnije vidljiv u umjetnosti.
Muško i žensko kod Vajningera nije muški i ženski pol, to su četiri različita pojma.
Sve u svemu, ne izgleda mi kao da si uopšte čitao vajningera

Quoteidem sad popiti vode, pojesti ribice u ulju... a i osjećam da me kontroliraju... prate svaki moj pokret. Otkada sam obznanio Teoriju o Samovom sinu, čujem radare oko moje zgrade, zujnaje satelita. Ja sam na njihovoj meti. Oni mi neće oprostiti. A tu je i moj šef...

neka, sada ću o 'mutnim mjestima', Matrixu i Fatheru Japi. EU jest dio teme!

ti nisi baš sam sa sobom, a?
Kad će to obaranje?
------------------------------

Quotekoristiš se praznim frazama kao sipa mastilom i vrludaš iz diskusije na način nedostojan Muškarca i predstavnika Zakona: ne uviđaš li i sam da se koristiš upravo ŽENSKIM diskursom da bi zamaglio nesupstancijalnost sopstvenih misli?

Ghoul, mnogo si bolje objasnio Pingvinovu ''strategiju'', odličan quote

Quote'ženskim' – a neki homofob bi ih možda nazvao i 'peđerskim' (tenis, stoni tenis, badminton, umetničko klizanje...).

ali to postaje sport onda kad postane takmičenje. Takmičenje nije ženski princip. Sport kao takav odbija ženski princip.

Uz to , stvarno ne znam kakvu to neurozu stvara fudbal?

Sport je ogledalo društva, nije društvo ogledalo sporta.

Franz Xaver von Baader

jako dobro
(da su se malo probudili tromi čeoni režnjevi)

dakle, vidim da vam još nije najbistrije o čemu se tu radi; okej, priznajem da mi je misao zahtjevna, kao što i priznajem da poznajem sve klasične (i uopće moguće) taktike u polemiziranju: recimo, ova ghoulova za jeftiniju publiku - laganim ironiziranjem priznati da nemaš pojma o čemu protivnik priča hineći mu nesuvislost. legitimno, no - ne i dovoljno za Patuljka

ponavljam, objasnit ću na lakši način dok ne uhvatite supstancijalnost

@albedo
prvo, kud ti se žuri? (jedino ako želiš biti usklađen s topicom: priča se o neurozi, pa...)

dalje,
kakvi su ti to bijedni pokušaji ispravljanja mojih baratanja pop-fenomenima? (schopenhauer, weinenger itd). hvataš se za njih kao da su oni srž, dok su zapravo samo sredstvo, strpano u teoriju. nije uopće važno što ti misliš da su oni rekli i što oni jesu rekli, već se radi o tome da se prvo postavi teorija, a nakon toga se sve kockice poslože i svi ti tipovi pronađu svoje mjesto u jednoj takvoj, nadasve valjanoj, teoriji. Jer, kada teorija ne bi bila valjana, onda ovi ni ne bi pasali u nju. Kužiš tu retroaktivnu logiku prepoznavanja istine?

[osim toga, ionako griješiš - um je žensko, razum muško: razum daje, um prima itd ali to, kažem, nije ni bitno; usredotoči se na tematsko teme, objasnit ću, jer sada vidim da uopće ne razumijevaš o čemu je riječ i u kakvom odnosu stoje libido, neuroza i nogomet; dobro, možda sam ja zbrzao, pretpostavljajući da znaš Žižekovo pitanje o Matrixu kao i da ti je poznat Matrix - zato ću sljedeće o tome, a to će odmah pomoći ghoulu da pohvata srž i osmisli bolje trikove (jer ovako igra stereotipnu slabu net-ulogu onoga koji stvari promatra iz pozicije Boga, tj. onoga koji sve zna]

bit će tu pravih poslastica, za svakoga ponešto, nemojte se gurati za karte jer će svakome biti isporučeno na njegovu adresu

izdvajam: analni karakter tenisa, libido-nogomet-neuroza (ponovljeno, director's cut), mothmani, nesvjesno, kako sve to podupire Teoriju o Samovom sinu, Father Jape prolazi kroz fantazmu

Ghoul

Quote from: "PingvinPatuljak"legitimno, no - ne i dovoljno za Patuljka

ovo su definitivno momenti zbog kojih volim ZS i samo ZS!  :D

Albedo 0

Quote from: "PingvinPatuljak"
@albedo
prvo, kud ti se žuri? (jedino ako želiš biti usklađen s topicom: priča se o neurozi, pa...)

neuroza je zapadna bolest, ne brinem ja za to

Quotedalje,
kakvi su ti to bijedni pokušaji ispravljanja mojih baratanja pop-fenomenima? (schopenhauer, weinenger itd). hvataš se za njih kao da su oni srž, dok su zapravo samo sredstvo, strpano u teoriju.

ako ti je šopenhauer sredstvo, onda ti srž ni nemaš. Prosto, zna se ko koristi šopenhauera ili filozofiju uopšte kao sredstvo, a esencijalista sigurno nije

Quoteprvo postavi teorija, a nakon toga se sve kockice poslože i svi ti tipovi pronađu svoje mjesto u jednoj takvoj, nadasve valjanoj, teoriji. Jer, kada teorija ne bi bila valjana, onda ovi ni ne bi pasali u nju. Kužiš tu retroaktivnu logiku prepoznavanja istine?

misliš totalitarnu logiku?

Quote[osim toga, ionako griješiš - um je žensko, razum muško: razum daje, um prima

um prima... šta?

Quotetd ali to, kažem, nije ni bitno; usredotoči se na tematsko teme, objasnit ću, jer sada vidim da uopće ne razumijevaš o čemu je riječ i u kakvom odnosu stoje libido, neuroza i nogomet; dobro, možda sam ja zbrzao, pretpostavljajući da znaš Žižekovo pitanje o Matrixu kao i da ti je poznat Matrix - zato ću sljedeće o tome, a to će odmah pomoći ghoulu da pohvata srž i osmisli bolje trikove (jer ovako igra stereotipnu slabu net-ulogu onoga koji stvari promatra iz pozicije Boga, tj. onoga koji sve zna]

ne snalaziš se ti baš najbolje u svemu ovome....

dakle srž je Žižek?  xrofl
ma mora da je tako, šopenhauer je sredstvo, a Žižek je srž.

Quoteizdvajam: analni karakter tenisa, libido-nogomet-neuroza (ponovljeno, director's cut), mothmani, nesvjesno, kako sve to podupire Teoriju o Samovom sinu, Father Jape prolazi kroz fantazmu

zaboravio si samo jedno: sopstveni hrišćanski karakter

Kler_Vojant

Lako je izigravati boga, kada je napolju par milijuna stepeni.
Ljudima se prividjaju sranja i na normalnoj temperaturi.
Ja ne bih to nazvao redukcionizmom. Ja bih poceo od napada na hladnije krajeve. 3ww, sada :evil:

mac

Osnovna greška "filozofista" je što polaze od pretpostavke da je logika nadskup postojećeg sveta, a u stvari je model ljudskog misaonog procesa. Ja sam mislio da od Vitgenštajna na ovamo više nema potrebe da se majemo duhovima logike, ali evo svako malo se nađe neko s kim sad moraš da se preganjaš do sudnjeg dana bez nade da ćemo doći do zajedničkog zaključka.

Otprilike kao kad se raspravljaš s kreacionistom.

Franz Xaver von Baader

dakle ovako

doima se kao da je isplivala sumnja u rečeno (tretirani problem od strane autora teme)
nakon prospavane noći, to mi je jasnije: savršeno se uklapa u problem. Da pojasnim na školskom primjeru: kada se pacijenta suoči sa njegovim najdubljim strahovima, kada on osjeti da Oko (metafora za liječnika, op. a. za Albeda koji uopće ne cijeni ovu ingenioznu filozofsku prozu) prodire i promatra njegove najvažnije tajne, on iz te situacije ima dva izlaza (jer osjeća opasnost od rastakanja vlastite supstance): ublažiti traumatsko okrečući se sprdnji, humoru (ghoul) ili poricati da se dotaklo bitno (albedo). naravno, uobičajena i prva metoda je pronalaženje hvatišta, okretanje od strašnog (nogomet - neuroza) ka slamci spasa (tenis).
U tom smislu, diskutanti upravo sudjeluju u prijenosu. Kasnije ćemo pokušati još proći kroz fantazmu (na primjeru Fathera Jape)

...

bit - supstanca - suvislost

za ozbiljno zahvaćanje problema, upućujem diskutante da pročitaju uvodni post
kao i ovo:

Quoteljudi postoje i ljudi žive. to je jasno. i još povrh toga što žive, ljudi (ili nešto u njima ili izvan njih ih tjera) teže da budu zadovoljeni... i sad bla, bla itd, da skratimo, vrhunska, Das Ugoda je seks: zato dečki imaju pimpače a cure žabicu. Kad se spoje pimpač i žabica = to je to, nema dalje, to ljude pokreće. I sad kobni obrat: taj žuđeni seksualni čin je ili nedostupan za većinu ili prekratak (traje minutu) itd, te su stvoreni nadomjesci (stručno: sublimacija). Neki smatraju da je svaka ljudska djelatnost sublimacija, a za potrebe teme izvrsna sublimacija je - nogomet! I zaista, nama na gradilištu, na pauzi, čini se tako: ne možemo se načuditi histeriji nogometnog ludila koje je zahvatilo Hrvatsku. Smatramo da pod pritiskom kasnokapitalističkog društvenog života, ljudi ne mogu podnijeti tj. 'samo živjeti', već sve štetne produkte moraju izbaciti. Nagomilani libido, nezadovoljen klasičnim seksualnim činom (za većinu nedostupnim) ispražnjavaju putem nogometnog ludila. To je ukratko to.

Dakle, Hrvatska koliko-toliko održava psihičku higijenu, jer su građani praznili enormne količine te energije. U današnjem svijetu, ovo je 'normalan' tijek stvari, dok u nekakvom pomišljenom idealnom svijetu, ovo bi bila perverzija. Idealno gledano, Hrvati su pervertiti.

E sad, u Srbiji je problematična situacija jer ne sudjeluju na EURU, ali mediji okupiraju duševni život građana. Time i Srbi sudjeluju u nogometnom ludilu, premda ne na 'onaj pravi način'. Srbi uglavnom poriču ("bolji smo od pola ekipa... samo da smo se plasirali") jer je zahtjev okoline prevelik da bi se ignoriralo nogometno ludilo. Stručno: prejak je imperativ Super-Ega. Neki, poput tebe možda pribjegavaju potiskivanju - takvi su prvi na udaru neuroza, kako to pokazuje iskustvo iz psihopatologije. To ti je nešto kao kad žena pod pritiskom konvencija glumi brižnu suprugu, pa dobije tikove (ili histerične napade). Znači, preneseno na nacionalnu razinu, moji dečki zidari su došli na ideju da će u Srbiji uskoro porasti broj neurotičara.

jesmo?
idem sada sa druge strane (na zahtjev nevjernog Tome Albeda)

radi bolje preglednosti, idem na novi post
što i činim upravo sada

Franz Xaver von Baader

znači, Freud je, kada mu se pacijent potužio, pretpostavio da su njegove tegobe (neurotične duševne smetnje) uzrokovane poremećajem libida, ili najjednostavnije, njegovim slabašnim seksualnim životom. Malo je pacijenta rešetao pitanjima i onda mu je samo preostalo da potvrdi svoju početnu pretpostavku. Što je uvijek i učinio. Prozaično, ako je pacijent imao smetnju prisilnog okretanja vratom i gestikuliranja obrvama, Freud mu je na kraju saopćio da mu je majka debela te da je on sada zbog toga kilav u seksualnom pogledu (obično je kriv umišljeni strah iz ranog djetinjstva itd). Ta seks-falinga okupira biće pacijenta, libido ga lomi i on završava sa neurozom: gestikulira obrvama i slično.

Pouka: libido mora biti nahranjen (na ovaj ili onaj način)

A sada nešto sasvim drugačije - veliki skok na nogomet

Deset dana sam, dan za danom, bombardiran divovskim, abnormalnim nogometnim ludilom. Od TV-a do tipa koji mi se derao u uho u bircu, dok sam s frendom raspravljao o filmovima (super mi temi!). To je bio školski primjer libida in concreto. Nogometno ludilo je zamjena za seksualno zadovoljenje. Sijevaju munje energije. Samo što se to događa na kolektivnoj razini te time postaje zapravo pozitivan fenomen. Postaje zdravo.

I tu dolazimo do tipične greške diskutanata u raspravi: kada oni prepoznaju 'ono najbolje' kao 'ono najgore'. Razumljiva greška, obzirom koliko je Hegelova dijalektika teška. Fenomenologija duha je jedna zahtjevna knjiga (a osim toga dosadna). Svejedno, ne može se ne priznati da je hegelovska dijalektika puna vrhunskih trikova i da je to vrhunac logičkih opsjena (Schopenhauer je očito bio vrlo ozbiljan gospodin pa nije tolerirao Hegelu ovakve jezične šale; a s druge strane, nešto najsmješnije što sam ikada vidio i čitao, znači jače od Pythona, je - Schopenhauer; on je kralj, ja mu se klanjam, priređuje mi salve smijeha).
Dakle 'ono najbolje' : primitivno neandertalsko plemensko 'učestvovanje' u vidu hordi 'navijača' sa bakljama, transparentima, pirotehnikom, prebijanjima suparničkih navijača i sl. ... gomile neandertalaca koji navijaju na isti nacin, cak se i pucalo kad je ... Što se tiče neandertalaca što pucaju , prepoznato kao 'ono najgore'

Na ovom mjestu ja pitam vas: a što je uopće sport bez toga? Ne gubi li tada svaki smisao, postaje sterilan? Kako bi onda sport hranio libido i bi li uopće bio mas-popularan?

Nonsens!

Zato u hegelovskoj negaciji negacije, vraćamo tome libidinalnom pražnjenju njegovu prvotnu (i kraljevsku) ulogu i samo izokrećemo 'najgore' u 'najbolje' (klasičan spekulativni identitet kao u slučaju penisa itd)

...

jebemu, toliko ima toga da nikako ne uspijevam doći do Matrixa... bit će

držim da je sada barem mrvicu problem jasniji
nije stvar je li to sve točno, ispravno (pa to je, ljudi moji, suludo tražiti, sada, 250 godina nakon Kanta koji nam je podario istinu o svijetu: ne radi se o tome da opišemo istinsku stvarnost -to ionako nije moguće- , već joj mi propisujemo funkcioniranje - mi baratamo samo sa fenomenalnim svijetom)
tako, na stranu to jesam li u pravu (premda jesam), uočite (ghoule!) koherentnost i jasnoću iza tamnih zastora ispraznog filozofiranja

...

no, da se vratimo tenisu
i sada mi se ovdje (bez srama) kaže da Srbiju liječi tenis! I nekakve žensko-muške polovice u ljudima. Ha ha! Apsurd! Gore sam pojasnio da tenisu fali l i b i d a, a osim toga, muško-ženske polovice su pitanje druge klase. To su problemi identiteta, koji dolaze nakon ovih važnih seks-pitanja. Pustimo sad to...

Znači,
tenis uopće ne sudjeluje u libidinalnom dobitku, nema divljanja, urlanja, strepnje, zebnje, dizanja kite, napinjanja; tenis ima tipični analani karakter: bolje zadržati u sebi, čuvati, stiskati, meškoljiti se. I to bi liječilo Srbiju? Ne budimo smiješni. Nego baš to poricanje i oslanjanje na tenis vodi drito u epohalnu neurozu. To je izbjegavanje suočavanja sa traumatskim, koje će odmah biti odbačeno kao lažno čim Srbija počne igrati kvalifikacije u nogometu. Jedini je problem što će do tada već biti puno prisilnih karaktera diljem Srbije...

ajde mala stanka

Albedo 0

Quoteporicati da se dotaklo bitno (albedo)

a psihoanaliza je ono bitno?  :?:

Quotejebemu, toliko ima toga da nikako ne uspijevam doći do Matrixa

a to li je...

Son of Man

Ja vas al' nishta ne razumem, eh gde mi je bila pamet kad me keva gonila da idem na fakultet a meni bila draza zajebancija...sad priznajem da se kajem, jer 90% ovih izraza ne razumem a i ove shto razumem kontam da sam ih pogreshno skapiro... :(

Albedo 0

Quotekontam da sam ih pogreshno skapiro...

pa ti si srećnik, čovječe, nemoj uopšte da si tužan

jer ovaj nabacuje šta mu padne na pamet i povezuje Frojda i Hegela :roll:

zvuči moćno, može da te natjera da češće masturbiraš, al' pameti nema...

Usul

Quote from: "Albedo 0"
jer ovaj nabacuje šta mu padne na pamet i povezuje Frojda i Hegela :roll:

Pustite momka. Ja se secam i da je Milja Vujanovic povezivala komuniste i egipatski kult Izide. To je po meni mnogo kreativnije povezivanje nego Kant+Hegel.

Albedo 0

Milja je objašnjavala kako statua ispred Ujedinjenih nacija u Ženevi predstavlja isprepletane zmije (pa dakle i zlo, Đavola, i slično), tumačila broš Medlin Olbrajt, tražila broj 666 svugde gde ga je od datih brojeva bilo mogućno sračunati, proricala propast Sjedinjenih država, itd.

Ova Milja?

:evil:

Franz Xaver von Baader

Quote from: "Son of Man"Ja vas al' nishta ne razumem, eh gde mi je bila pamet kad me keva gonila da idem na fakultet a meni bila draza zajebancija...sad priznajem da se kajem, jer 90% ovih izraza ne razumem a i ove shto razumem kontam da sam ih pogreshno skapiro... :(

ma ja ti opet kažem, fakulteti su tak-tak
jedina im je korisnost da ti društvo dadne (ako si sretne ruke) da obavljaš neki posao koji ti pak omogućava više slobodnog vremena
na fakultetu ne naučiš ništa bitno (tipa ovakve teme o nogometnom ludilu i prijetnji neuroze Srbiji)

štoviše, što si više pod paskom struktura (fakultet) to više postaješ de-oduhovljen (primjer Albeda, koji se polako pretvara u mog antipoda, birokratskog legaliste; zamišljam ga kao tipa koji bi me uhitio (... nakon što bi me ghoul oklevetao)

sve što ovdje čuješ i vidiš je reprezent najviše razine znanja (one kada barataš znanjem na nov način) a to znanje dolazi iz same Kičme Naroda, sa ulice, radničkog okružja, suterena, jeba i pičke... lošija razina znanja je znanje Albeda, to je tipični primjer učenog štreberskog znanja i ne znam zašto bi ti za takvim nečim žudio

uglavnom, moj ti savjet: umjesto da si tupiš oštricu sa fakultetom, idi radi zgibove i jebi. odmah će ti biti većina rečenog ovdje jasnija, i shvatit ćeš slabost albedove pozicije

...

no, evo stvarno, drugi puta slijedi Matrix i zašto smatram da će se uskoro u Srbiji pojaviti mothmani

Albedo 0

Son of man, i ja ti preporučujem samo da jebeš, ali nemoj poslije da dođeš da se ispovjedaš kod našeg slušaoca ispitivača, gospodara seksualne istine.... naći će ti da si jeb'o sisatu plavušu jer te mama nije dojila kad si bio mali... Nemoj da dozvoliš da psihijatrizuje tvoja zadovoljstva, nego samo jebi i ne pričaj ništa gospodaru.

Usul

Son of Man

Fala na dobronamernim savetima da jebem pa ce mi se sve samo kasti, samo josh da nadjem koga da jebem... :!:

Ghoul

ne, meni su zaista zabavne ove patuljkove igrarije i spajanje ne samo nespojivog nego i davno vremenom pregaženog – koje je NJEMU novo i neobično kao pre-teen dečkiću koji je netom otkrio čari samozadovoljavanja pa sad koristi svaku priliku da sebi pruži UŽITAK sa svojom novom igračkom.

u svakom slučaju, njegov pokušaj spoja fuzbala i filozofije je odavno već prepoznat i uspešno exploatisan kod Monty Pythona; ovo podsećanje činim samo da se zna ko je bio prvi – Pythoni, a ne Patuljak, koji se čak i u ovom pokušaju humora (moj teren!) pokazuje kao beznadežno derivativan.

jer, Pythoni su odavno na fudbalski teren smestili njegove heroje (minus frojd i slični nadrilekari)

Franz Xaver von Baader

strašna postava Njemačke, makar bih ja u napad postavio Marxa i Engelsa; oni bi vršili konstantan revolucionarni pritisak

da, nedopustiva je prva postava bez ova dva top-igrača

van Wittgenstein i Jaspers

Njemačkoj bi jedino mogla (donekle) parirati druga postava Njemačke: sa Fichteom, Spenglerom, Marcuseom, Feuerbachom, Bauerom, Benjaminom, Mendelssohnom, Habermasom itd

ali, sve nas ovo udaljava od Matrixa!!! ja sam jednostavno dužan iznijeti na svjetlo dana tu stvar sa Matrixom

i to ću svakako učiniti