• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Prijeti li Srbiji bujanje neuroza zbog EURA 2008?

Started by Franz Xaver von Baader, 22-06-2008, 23:51:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Franz Xaver von Baader

(eh da, ghoule, u kojoj epizodi je taj skeč? inače, kad sam gore spomenuo pajtonovce, baš se sjetih toga skeča, tako da su ovo upravo prikladni metafizički fenomeni - kao što i priliči topicu)
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Ghoul

eh, moj pingvine!
kad bi samo načas izronio iz tog sipinog mastila i provirio u čistu izvorsku vodu u kojoj ja obitavam, elementarna logika bi ti rekla da je ovo skeč iz SPECIJALNE NEMAČKE EPIZODE (tj rađene za nemačku TV).
moguće je da je rabljen i u regularnom serijalu, ali ne sećam se da li je, i gde.
https://ljudska_splacina.com/

mac

Franz Xaver von Baader

idemo dalje

što povezuje nogomet i libido?
tu sada dolazi u pomoć Matrix. Svi smo gledali Matrix: poznato nam je da se Neo budi iz tzv. iluzije i tada se otkriva istinska istina - ljudi služe kao nekakve baterije, kao izvor sa kojega se Matrica napaja, siše energiju; Matrica crpi libido (za neke potrebe, dalje nas ne zanima). Ovdje slijedi čudesni obrat. Slavno Žižekovo pitanje. Možda ste ga čuli, ali očito prešli preko toga samo površno. Dakle, (Žižek pita): nije stvar zašto Matrica treba libido, već zašto libido treba Matricu?

Promotrimo to pobliže. (ponekad se previše olako prelazi preko pravih pitanja, a ovo je jedno od tih)
O čemu se tu radi? Jedino što libido 'želi' je biti zadovoljen. Ako je libido nekakvo metafizičko početno počelo (ljudskog života), sve se svodi da ga se namiri. I zaista, uglavnom svi teže nekom ispunjenju, što zovu želja, nastojanje bla bla bla. Ali, i tu je caka, te se 'želje' ispunjuju kroz nekakve scenarije. Ne neposredno, trenutno, u taj mah. Libido to ne može! Počelo svega u mrtvoj ulici! Nego, ljudi kakti proizvode nekakve simbole (društvenu mrežu odnosa) te preko njih hrane libido. Kažimo jednostavno, da se spoje pimpač i žabica, potrebne su određene tvorbe, maštarije, simbolička mreža: moraš si izmaštatu okruglu guzicu, velike sise itd. To je vrhunski trik! Teško je općiti sa bilo čime, npr. kokoši, smežuranom ženskom, drvetom (to mogu samo Čisti Falusi, tipa Tex) pa iako je to, na ontološkoj razini, svejedno (ili SVE JEDNO), ista supstanca. Tek kada si isfantaziraš neku pojebulju, stupaš u odnos.
Matrica je upravo to: mreža odnosa među ljudima koju libido treba.
Nogomet je podmatrica: jedan od simbola u službi libida.

Simbola može biti bezbroj: to je ono što Hegel naziva loša beskonačnost. Tenis je jedna takva loša beskonačnost. Ali o tome sam već ranije. Libido igra najfantastičnije poteze, optičke varke, opsjene, iluzije, da bi makar minimalno crpio. Zato postoje loši simboli, tipa tenis. Kada se zemlji dogodi deficit libidinalnog zadovoljenja, situacija postaje eksplozivna, čudne stvari se zbivaju. Srbija je u toj situaciji (ljudi viđaju NLO-e, uklete muzeje u Jagodini, Miroslava Ilića ujede nepoznata riba, ljudi postaju članovi Američke akademije protiv starenja, pomama za proročanstvima, tarotom, horoskopom, astro, Doba Vodenjaka, leptirice, vampiri...). Nužno je posezanje za lošom beskonačnosti, tj. lažno okretanje tenisu kako bi se spriječio potpuni kolaps i rasap stvarnosti. Zbog toga smatram da će iz Srbije, u sljedećih nekoliko mjeseci, stići vijesti o mothmanu.

mothman

Franz Xaver von Baader

Father Jape prolazi kroz fantazmu uživo na netu

QuoteJel' to znaci da cemo pre u EU od lijepih nasih

ja uvijek volim lijepo popričati sa vrlom gospodom
prije toga ih korektno citiram (vidi mrvicu iznad)

Za početak, ovdje imamo školski primjer opsesivca (i time čiste suprotnosti Abedu, koji pak je tipični histerik... ali zaboravimo to)
Father Jape je kao onaj poslovični prpator, koji uvijek odlaže spoj sa ženskom; potajno mašta, ali nikako da nazove, da zakaže sastanak, svaki put se nešto ispriječi, drugi put će biti bolje i sl...
Ovdje on živi u obmani da je život negdje drugdje, primjerice u EU. Ono, u Srbiji je katastrofa (prijeti bujanje neuroza zbog EURA 2008), male plaće, korupcija, kriminal, mladež je posrnula... u EU je život u punom smislu riječi, tulipani, standard, kultura.
To je klasični scenarij opsesije: svoju fantazmu projicirati u ono nedohvatljivo (te time upitnog postojanja).

Međutim, (ponovo hegelovska dijalektika na djelu), u određenom smislu je Father Jape u pravu, iako skroz-na-skroz temeljito fulava (život je gdje god se okreneš i nalaziš, to je sve okej): kao da intuitivno sluti ovaj, sada-već-paradigmatski, ozloglašeni slučaj tenisa u Srbiji - epidemija neuroza, poplave tarota, nepoznatih riba koje ujedaju, širenje tarabića, pojave mothmana...

Srbija polako prerasta u opsceno mjesto, perverznu lynchovsku sobu iz Plavog Baršuna, prijeteći Twin Peaks, stalkerijansku zonu. Na takvim se mjestima Zlo objektivizira i otjelešuje u vidu Samovog sina (slučaj Davida Berkowitza i New Yorka sedamdesetih; za izvrsnu analizu ovog fenomena pogledati moju Teoriju o Samovom sinu i bezvezan film Spike Leea, Ljeto kada je ubijao Sam). Hoće li Srbiju ovoga ljeta terorizirati Samov sin? Father Jape očito sluti da hoće.

Vratimo se godinu unatrag. Na HTV-u postoji emisija Nedjeljom u dva (recimo, prema Aristotelu, to bi bila najbolja emisija budući se u trijadi Latinica-Nedjeljom u dva-Najslabija karika nalazi u sredini; za razradu te teme vidi moj esej Pingvini Srbi 2 - neke paralele između Hitlera i Njaslabije karike). Onda je u Nu2 gostovao Žižek. Žižek je ustvrdio da je Balkan nesvjesno Evrope. Ovaj se sud pokazuje kao sasvim ispravan, potvrđen u praksi onime što sam već naveo: neuroze, nepoznate ribe koje ujedaju, tarot itd. U Srbiji se direktno stvaraju najdublji unutarnji košmari, noćne more se materijaliziraju, postvaruju se strahovi iz ljudske duše. To je znano pod nazivom Id-Mašina, a koristi se često u filmovima (Kingov Ono, Freddy Krueger, Stalker itd). Tip koji parazitira na eksploataciji te srpske anomalije je Emir Kusturica. On otuđenim zapadnjacima prezentira 'privlačnu' stranu balkanskog nesvjesnog, sirovi seks sa šamarima, cigane, trubače, svinjetinu, krv, smrad, naboj, sise.

Uglavnom, situacija je takva (a dodatni uteg na vagu je stavio EURO 2008) da prijeti urušavanjem cijele simboličke mreže, dosadašnjih vrijednosti civilizacije i to Father Jape intuitivno osjeća.
Možda je rješenje jednostavno da se prepusti toj, pomalo zlokobnoj, posvemašnjoj razbludnosti, pa da vidimo što će se dogoditi. Tko zna zašto je to dobro. Možda je to odgovor na neljudski proždirući kapitalizam i gubljenje tla pod nogama u otuđenome svijetu...

Ghoul

e, sad ga, vala - prećera!

pre svega, služiš se falsifikatima ili barem krajnje sumnjivim prisećanjima:

Quote from: "PingvinPatuljak"Onda je u Nu2 gostovao Žižek. Žižek je ustvrdio da je Balkan nesvjesno Evrope. Ovaj se sud pokazuje kao sasvim ispravan, potvrđen u praksi onime što sam već naveo: neuroze, nepoznate ribe koje ujedaju, tarot itd. U Srbiji se direktno stvaraju najdublji unutarnji košmari, noćne more se materijaliziraju, postvaruju se strahovi iz ljudske duše. To je znano pod nazivom Id-Mašina

žižek je u više navrata NEGIRAO taj stereotip za koji se ti ovde tako spremno zalećeš, npr. ovde:

"Počeo je od konstatacije da je Srbija imala najveći demokratski potencijal među bivšim jugoslovenskim republikama, podsetivši da je jednu od svojih prvih knjiga (Znak, označitelj, pismo) objavio sedamdesetih u Beogradu, a ne u tada, kako kaže, ,,represivnoj Sloveniji". Ovu tezu treba razumeti i kao otklon u odnosu na česte rasističke stereotipe o Srbiji i uopšte, o Balkanu, kao ,,idu Evrope", gde se krava istorija ciklično ponavlja, bez stvarnog društvenog progresa."
(ceo text citiran na ovom istom forumu, ovde: http://znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=5785 )

KAO DRUGO: sve i da načas prihvatimo da je zaista kazao to što ti tvrdiš - ti tvrdiš da je on to kazao o BALKANU, a ne o SRBIJI.

e, sad: ako je ceo balkan (pa tako i hrvatska) ta tvoja 'id-mašina' - onda se tvoja libido-mašina u vidu fudbala pokazuje krajnje NEEFIKASNOM!

mislim da sam ovde razotkrio nekoliko nepodopština kojima se koristiš: prvo si plagirao pajtone, a sad iskrivljuješ žižeka za svoje sumanute ciljeve.

šta bi kant rekao na to? zar je to lepo?
https://ljudska_splacina.com/

Albedo 0

QuoteŽižek pita): nije stvar zašto Matrica treba libido, već zašto libido treba Matricu?

Žižek pita gdje je treća pilula, znaš ovo između histerika i opsesivca....

Quotečudne stvari se zbivaju. Srbija je u toj situaciji , pomama za proročanstvima, tarotom, horoskopom, astro, Doba Vodenjaka, leptirice, vampiri...)

Jadna ona Indija, propade načisto....

a šta fali vampirima? dobri ljudi.... bolji nego bankari

QuoteSrbija polako prerasta u opsceno mjesto, perverznu lynchovsku sobu iz Plavog Baršuna, prijeteći Twin Peaks, stalkerijansku zonu.

a šta to soba iz Blue velveta ima zajedničko sa Zonom? Tarkovski mora da se prevrće u grobu....

QuoteUglavnom, situacija je takva (a dodatni uteg na vagu je stavio EURO 2008) da prijeti urušavanjem cijele simboličke mreže, dosadašnjih vrijednosti civilizacije i to Father Jape intuitivno osjeća.

mogu li ja da iznesem jedno intuitivno osjećanje?
Prvo, redukcijom, redukcijom i još jednom redukcijom.... dobijaš patuljka, gospodara seksualne istine....
Ti nikad nisi bio na slavi i onako srpski se naždr'o?
I jesi li ikad čuo pjesmu Zdravka Čolića ''Biće propast svijeta''?

Ti majstore uopšte ne znaš šta je srpska ''simbolička mreža''. Vrijednosti koje civilizacije će se urušiti? Nešto si ti tu pomiješao... mi nismo katolici... mi smo vampiri.

imamo par ovakvih, jedan koji obitava na Ostrogu čak se šeta po malo s vremena na vrijeme, uvijek mu pohabane čarape...

Rekoh, treća pilula ti fali.... Muharem Bazdulj maybe....

Son of Man

Jel ovo sa OGRISH.COM foruma ili skrinshot iz TRACES OF DEATH ?  :?   :evil:

Albedo 0

k'o da jeste  :evil:

rekoše mi da je car Lazar, to jest njegove mošti....

Franz Xaver von Baader

hehe

ljudi,
iako se to iz teksta možda ne može iščitati, ja gajim određenu naklonost prema ovim našim 'nesvjesnim' krajevima: tu pulsira Život, a nepoznate ribe ujedaju

druga je stvar što postoji prostituirano balkansko (Srbija) i lažno ne-balkansko (Hrvatska)

a ionako, sve sam ovo sanjao... premda lucidno
Kant? Kant mi laska... svi me oni vole... luđaci su me oduvijek voljeli

Albedo 0

Quote from: "PingvinPatuljak"hehe

ljudi,
iako se to iz teksta možda ne može iščitati, ja gajim određenu naklonost prema ovim našim 'nesvjesnim' krajevima: tu pulsira Život, a nepoznate ribe ujedaju

druga je stvar što postoji prostituirano balkansko (Srbija) i lažno ne-balkansko (Hrvatska)

a ionako, sve sam ovo sanjao... premda lucidno
Kant? Kant mi laska... svi me oni vole... luđaci su me oduvijek voljeli

džaba tebi kad si zaglibio u pishoanalizu...

moraćeš malo da se obrazuješ, da ne bi bio nesvjestan onog balkanskog...

http://www.amazon.com/Inventing-Ruritania-Imperialism-Vesna-Goldsworthy/dp/0300073127

Franz Xaver von Baader

ja zapravo prezirem psihoanalizu... mislim da je to presudno što sam ovako poletna duha

Albedo 0

pa brate, toliko si je prigrlio da sam pomislio da će se iz toga izroditi ljubav... a sad mi kažeš da si peder.

Ali ipak ćeš morat' pročitat' knjigu, da me ne smaraš više sa tim šta je balkansko, a šta ne.

Pozdrav od vampira

Franz Xaver von Baader

uh, ja ti prezirem i pedere... i općenito moderne identitete

više sam za staromodni patrijarhat

Albedo 0

pričao sam o tvom odnosu prema psihoanalizi....

pa gdje si ti više pedera vidio do u staromodnom patrijarhatu?

Ja koliko znam niko se više nije trpao u smeđa posla nego antički Grci, ultrapatrijarhalni inače.

Kad bi sve lijepo uredili u svojim kućama, otišli bi na agoru da upražnjavaju demokratiju...

Alexdelarge

Quote from: "Albedo 0"k'o da jeste  :evil:

Otkud znas da nije neka protuva koja se motala oko manastira, pa kad je odapeo, crnomantijasi ga preparirali  i  inaugurisali u relikviju?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Albedo 0

Možda mi i nismo bombardovani, možda su crkva, RTS i Aleksandar Tijanić sve slagali.

Son of Man

Quote from: "Alexdelarge"
Quote from: "Albedo 0"k'o da jeste  :evil:

Otkud znas da nije neka protuva koja se motala oko manastira, pa kad je odapeo, crnomantijasi ga preparirali  i  inaugurisali u relikviju?
A Jel moze neko da baci info dal ima opcija po tim manastirima da se celivaju te moshti ?  :!:

Albedo 0

teško da to možeš na netu saznati, popovi bi trebali znati.... ili ti barem mogu pitati one koji znaju...

Franz Xaver von Baader

uvijek imajte na umu dostojantstven tretman rijetko-dobrog topica, te ne pričajte previše o sporednim stvarima

... u protivnom ću vam morati rečeno dijaloga strpati u postavljenu teoriju libido-nogomet-neuroze

Albedo 0

Quote from: "PingvinPatuljak"uvijek imajte na umu dostojantstven tretman rijetko-dobrog topica, te ne pričajte previše o sporednim stvarima

... u protivnom ću vam morati rečeno dijaloga strpati u postavljenu teoriju libido-nogomet-neuroze

u kojoj fudbal ne igra nikakvu ulogu, naravno....

Franz Xaver von Baader

Alexdelarge

@PingvinPatuljak

Imas dve nove cinjenice: Nole i Ana ispali u ranoj fazi na Vimbldonu + Gej parada u Zagrebu. Daj malo tvojih mudrolija i o tome.

Albedo 0

Quote from: "PingvinPatuljak"misliš da ja to ne znam...

mislim

Franz Xaver von Baader

zanimljivi podaci
vjerojatno se uklapaju u teoriju, samo trebam vidjeti na koji način

a već sam par dana zapostavio Teoriju o Samovom sinu podržanu analizom Azrine pjesme Kao jučer

da ne govorim kako sam sveo čitanje Zagora na minimum (nedopustivo! zbog ovoga čovjek može izgubiti oštricu) te gledanje westerna i filmova o Kozacima (čeka me Dauriya; potražujem Taras Buljbu)

pribroji tome da se spremam u top-tjelesnu formu, želim isklesano kovačko tijelo i trčanje po zagorskim bregima, jednostavno mi manjka vremena... ali bit će, dok sam živ - ima nade

Alexdelarge

hehe...e, jesi ti neki opasan dzindov...ako budes dolazio u BG, imas, jedno nesto, na moj racun da popijes.

Albedo 0

Alexdelarge

Quote from: "Albedo 0"ne znam da li pije vatrenu vodu....

Nadam se da ne koristi stapove koji grme.

Franz Xaver von Baader

važi
znam ja svratiti da obiđem par dobrih prijatelja... sada više rjeđe nego češće. no jednom

Franz Xaver von Baader

ma kakva vatrena voda
živim isposnički
jedino jebem, ajd to priznajem

Albedo 0

Franz Xaver von Baader

pazi, imaš 2 vrste indijanaca: oni koji vole vatrenu vodu i oni koji proganjaju ove koji vole vatrenu vodu

ja ne pripadam ni jednoj od te 2 skupine, nego sa distance promatram taj ideološki obrazac, apstrahiram ono bitno, fiksiram to pojmovima i pretačem u teoriju

inače sam muški bjelac, heteroseksualac, katolik

Albedo 0

Quoteinače sam muški bjelac, heteroseksualac, katolik

zezaš? Ja mislio da si crven.

Franz Xaver von Baader

crven sam utoliko što cijenim marxovu socijalnu osjetljivost

inače, u westernima kao da uvijek navijam za indijance, premda ti moram priznati da sam nedavno uočio jednu neobičnu okolnost: prešutno se standardno pretpostavlja da su dobri westerni oni sa indijancima. ali ne! dobri westerni su uglavnom (ili isključivo) oni koji se događaju među bljedolikima! među rančerima, stočarima ili njihovim predradnicima, kopačima zlata. pogledaj Jubal, Firecreek, Hanging Tree... predobri filmovi. ova iluzija o dobrim-indijanskim-westernima nastaje zbog tromosti, prenošenja ideje iz djetinjstva kada ti indijanci izgledaju egzotično

Albedo 0

ko priča o vesternima? Ja pričam o pravim indijancima

Son of Man

vidim ja da se ovde cepa spid po njonjari... :lol:

Rakeeya

Quote from: "PingvinPatuljak"
Quote from: "Alexdelarge"Sto se mene tice, sve lopte ovog sveta mogu da se izbuse.

ma to je okej, mislim, pa koga uopće zanima nogomet, mene sigurno ne, ali ovdje se radi o fenomenu nogometnog ludila, kojeg, vjerujem, možeš izravno promatrati na netu, TV-u, gradu, okolini, društvu...

time nogomet postaje 'više od nogometa samog', postaje srž, život koji pulsira, ono nešto

i ljudi ulažu ogromnu energiju za zadovoljenje, to se odvija van tvog zdravorazumskog rezoniranja (uostalom, kao što su sve 'prave stvari' iracionalne) pa je sasvim svejedno što si ti utvaraš (zanima li te nogomet ili ne)... u tom smislu, tvoja rezigniranost je lažna, pa sve i da je ti prepoznaješ kao ispravnu i platit ćeš je nekom smetnjom u duševnom životu... ili izravno u seksualnoj nemoći

Tako je. Ko se više danas penje po planinama i tumara po bespućima planetarne zbiljnosti... Diže li ko, ili prevrće, možda balvane po šumi? Ima li onih koji obaraju ruke, ili možda onih koji bacaju kamena s ramena? Sve neki mlohavi pimpeki.  oko-oko

prof.Zorn

nisam pregledao cijelu temu, pa ću, budući da zasad gledam finale prvenstva, samo ukratko natuknuti, a kasnije eksplicirati očemu se radi.

svakako bih pri samom ulasku spomenuo kako sam više nego kvalificiran raspravljati o ovome, dapeče, puno kvalificiraniji od svih vas ovdje (izuzev eventualno uvodničara), jer sam po struci psihijatar, a osim rada na klinikama u njemačkoj, italiji i sad-u, objavio sam 65 znanstvenih članaka, autor sam brojnih istraživanja i 4 knjige na temu kolektivne neuroze.

o čemu se radi? naime, osim inherentnog genetskog nedostatka neuroinhibitora cg-304 (naziv je stručan, jer su istraživanja na hormonu tek u srednjoj fazi), sami žitelji srbije uvelike su determinirani jednostavnom činjenicom da nešto kao "srbin" zapravo ne postoji. ono postoji tek u jezičnoj ravni, dakle tek kao signifikator, i to jedan koji se nadovezuje na prvi signifikator nedostatka.

"srbin" je zapravo metoforička oznaka za sve one konotacije koje se uvijek pridodaju navodno pravim srbima: snaga, nepokolebljivost, junaštvo...

time je "srbin" zapravo ekvivalent lacanovskom Imenu-Oca, koje služi kao Zakon dovršavanja simboličke jezične kastracije djeteta, pri čemu se stvara spol.

kod srpkinja tako nešto ne postoji, one su jednostavno žiteljke srbije, ali kod tzv. srba je ta priča puno detaljnija, o čemu ću pisati nakon finala.

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Albedo 0

i tebi profesore isto predlažem Ruritaniju, neće da ti škodi...

Franz Xaver von Baader

o Bože!

ja sam jednostavno ponosan da je ova moja skromna (a usuđujem se reći tako bogata) tema privukla ovakve vrle mislioce, valjda najizvrsnije što net nudi
štoviše, napokon netko na istoj frekvenciji (nulta konstelacija Zodijaka)

profesore Zorn, vidim da ste upućeni u lakanovsku terminologiju, kojom tretirate problem kako Gospodar-Označitelj konstituira 'srpstvo'

(s druge strane, ako je Lacan Vaša temeljna fantazma, previše oslanjanja za moj ukus, kritički ću Vam pokazati mjesta na kojima griješite)

unaprijed se radujem raščlambi 'jezične kastracije djeteta', premda priznajem da ne vidim za sada u kakvom je to odnosu sa trijadom libido-nogomet-neuroze

ja ću pak dovršiti definiciju Srbije kao Zone (perverznog, opskurnog mjesta gdje se postvaruju košmari)
to ću pobliže objasniti na slučaju Miroslava Ilića u spisu: Rane koje ne zacijeljuju

veselim se suvisloj polemici

Rakeeya

prof.Zorn

rekao sam da bi se moglo nazvati ga takvim, budući da nisam u stanju baratati terminima koje trenutno koristimo pri psihofarmatskom testiranju na žiteljima srbije (stvar je autorskih prava, na koja u sljedećih 6 godina puno vlasništvo ima berkley). osobno smatram da je kompletna struktura psihoanalitike najobičnija djetinjarija, zapravo sam ju samo odlučio iskoristiti da bih kontrolnim sub... sudionicima Tribine eksplicirao neke pojmove.

grubo gledano, ono što tzv. srbina konstruira kao takvog jest upravo metajezični "srbin". antropološki gledano, to je isti pol rituala inicijacije koje prolaze pripadnici plemena. tzv. srbi su danas ništa više nego blago prošireno pleme, u kojemu i dalje funkcioniraju svi mehanizmi punokrvnog plemena. u ovom slučaju to se jednostavno dokazuje time što im je "kosmopolitska" nastrojenost brzo prešla na čoporativni udar na Vašu motridbu, vrlo valjanu, usuđujem se reći.

"srbin" predstavlja ono što jedan dječak na potezu virovitica-karlobag-senj nikad ne će i ne može dostići. u "srbinu" je sadržano sve što krasi idealnog (imaginarno-simboličkog) pripadnika idealnog (imaginarno-simboličkog) srpskog plemena. "srbin" u sebi utjelovljuje snagu popraćenu osjećajnošću (već se iz nemogućnosti prevladavanja dualizma snažan-emotivan vidi civilizacijsko-ontološka zaostalost Regije za civilizacijom), hrabrost popraćenu pažljivošću, itd, da ne nabrajam do u beskonačno.

podrazumijeva se da zbog geološko-patopsiholoških karakteristika odgojnog procesa niti jedan dječak ne može utjeloviti sve odlike "srbina", no, ono mu se i dalje nameće, kroz medije, udžbenike, javne panele... zapravo, tek kad se suoči s imaginarnom projekcijom "srbina", dječak uviđa svoju nedostatnost, koju tada standarno pokušava nadoknaditi kroz cijeli spektar drugih djelatnosti.

kad je moguće, izaziva se rat (od ranih srpskih plemenskih vođa, preko gavrila principa do slobodana miloševića), kad nije, rat se prenosi na domenu sporta. i sad, nogometna reprezentacija srbije nikako ne može postići zapažen uspjeh, nikad, tako da i sama nadoknada nadoknade svakog tzv. srbina ostavlja u novom nedostatku. ne uspijeva se dotaći čak ni "zamjenskog-srbina", zbog čega pati nacionalni libido, osniva se skupština na kosovu, itd.

nadalje ću se osvrnuti na mit o hrabrosti kao temeljni mit srpske nacije.

Rakeeya

:mrgreen:
No, kod Srba i dalje ne prolaze gej parade, dok su Hrvati i Srbo-Hrvati ipak nešto popustljiviji. Srbin na liniji Virovitica - Karlobag - Senj barem bi spasio veći dio tog naroda od ove pošasti.  :lol: Kao što su svojevremeno spašavali one sjeverno i zapadno od te linije od Turkova.  :wink:

prof.Zorn

Quote from: "Rakeeya":mrgreen:
No, kod Srba i dalje ne prolaze gej parade, dok su Hrvati i Srbo-Hrvati ipak nešto popustljiviji. Srbin na liniji Virovitica - Karlobag - Senj barem bi spasio veći dio tog naroda od ove pošasti.  :lol: Kao što su svojevremeno spašavali one sjeverno i zapadno od te linije od Turkova.  :wink:

suzdržavanje od ispoljavanja snažnog grupnog nasilja kod manifestacija koje ne odgovaraju većini i jest određeni znak civilizacijskog napretka. tako da su hrvati u tom smislu puno dalje otišli od svojih vukopasjih susjeda.

Rakeeya

Quote from: "prof.Zorn"
Quote from: "Rakeeya":mrgreen:

suzdržavanje od ispoljavanja snažnog grupnog nasilja kod manifestacija koje ne odgovaraju većini i jest određeni znak civilizacijskog napretka. tako da su hrvati u tom smislu puno dalje otišli od svojih vukopasjih susjeda.

Pa dobro, činjenica je da je ova civilizacijska poprilično sotonska, tako da je svaka hvala u tom smislu autogol. Naravno, pod uvjetom da sugovornik inklinira ka pozitivnim vrijednostima koje su samo iluzija. Pasja i vučja sudbina poštena je u odnosu na ljudsko djelovanje, koje je počesto protiv Božje volje. Pogledaj samo onog Mobutua. To je jedan najobičniji arijevski skot.  :lol:

prof.Zorn

mislim da brkaš vuka i psa s vukopsom.
vukopas je sasvim druga stvar, otac su mu ivan čehok i v. wolf, a on je istodobno otac v. wolfa.

ni ja nisam razjasnio paradoks.

na ostalo ne mogu odgovoriti, jer nema smisla.

Rakeeya

Quote from: "prof.Zorn"mislim da brkaš vuka i psa s vukopsom.
vukopas je sasvim druga stvar, otac su mu ivan čehok i v. Wolf, a on je istodobno otac v. wolfa.

ni ja nisam razjasnio paradoks.

na ostalo ne mogu odgovoriti, jer nema smisla.

Čehok? To je onaj s bradom? Što izgleda kao Srbin iz hrvatskog medijskog folklora (npr. "Vrijeme za")? v Wolf? Je li to ona lezbejka?

Franz Xaver von Baader

sviđa mi se eksplikacija profa Zorna. nazirem kako se uklapa kastracija djeteta.

i dok se Zorn uhvatio sa imaginarnim (ova gotovo da je temeljna srpska fantazma), ja ću nastaviti sa realnim (nepoznate ribe, rane koje ne zacjeljuju...)

Rakeeya

Mislim da se bavimo "problematikom" čija je svrha besmislena. Srbi i Hrvati nisu konstante. Prije i poslije, kao i pored i iznad njih, nalaze se neke superiorne sile i njihove vanjske odrednice koje bismo bolje mogli uklopiti u ovu zbrku oko fudbala. To je pitanje rase! Ko je navijao za Turkove neka digne ruku!  :|