• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Vecheras Sheshelj...

Started by Son of Man, 01-07-2008, 14:50:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Nije toliko blesav. Neko mora da plati skoro 12. godina.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

ne sjećam se da je Sloba nešto dobio za 6 godina?

Meho Krljic

Nema plaćanja, taj sud ne daje nikakve odštete nit kompenzacije. Valjda računaju da je to što si sačuvao čast i život dovoljna kompenzacija.

scallop

Naći će Šeki koga da tuži. Osnivača suda, pokrovitelja suda, američke dronove, Turingov test, bilo koga.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Videćemo koliko će da poživi  :(  Nije on mator toliko ali 12 godina u pritvoru, bez sunca i vazduha, bez kretanja nisu idealna podloga za preživljavanje raka...

džin tonik

Da. Njega, zdrava ishrana, uredan zivot, pa i dr. Dabic bioenergeticar. Ali rak ne pita.

ALEKSIJE D.

Oni ga ne oslobadjaju, samo puštaju da umre van njihovog zida i ne baca u trošak. Sve i da ga oslobode, od glavne optužbe, on je popio par kazni za nepoštovanje suda što mu dodje na vreme koje je proveo u pritvoru tj izdržavanju kazne. Sve uklopljeno. To naši sudovi rade: drže te u pritvoru 2-3 godine i rebnu kaznu taman da pokriju pritvor, mada bi regularno dobio uslov.

džin tonik

Jedno im se mora priznati: Ne umiru im od starosti, dobro, nemaju bas Hicu ili Tita na tretmanu, ali ne umiru od starosti.

ALEKSIJE D.

Da.
Kao Artuković, na primer.

džin tonik

Odlicna opaska, to mi promaklo. Sposobni su pohvatati grijesnike zdrave u bijegu, te ljudski pustati onemocale, ne obrnuto, u svakom smislu, kao neki.

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Da se podsetimo Šešeljevog smisla za humor pre nego što ga dočekamo sa hlebom i solju:

Джон Рейнольдс

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

scallop

Ghoul

voleo ja ovu vlast ili je mrzeo (a mrzim je iz dna duše!), i nazivali ovo 'lukavstvom' ili ne znam kako, ali odgovor koji su dali, u datom kontekstu, praktično je jedini moguć tj. smislen.

scallop

Ghoul

Quote from: scallop on 02-07-2014, 09:55:08
Approval of Ghoul.

moj apruval je apruvovao i potprecednik srs-a! :)

Potpredsednik SRS Zoran Krasić izjavio je da je ispravna odluka vlade da pruži garancije za privremeno puštanje na slobodu Šešelja, ako bude poštovao uslove.
"Ovo je jedina ispravna odluka Vlade Srbije", kazao je za agenciju Beta Krasić.

Albedo 0

Zbog trajnog oštećenja zdravlja, Šešelj je procenio da doživotna renta od 2.000 evra mesečno treba ukupno da iznosi 280.800 evra.

:evil: :evil: :evil:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=07&dd=02&nav_category=64&nav_id=871584

Ghoul

izgleda da nema ništa od šekija u srbiji, uskoro, pošto slepci iz haga insistiraju na 'kućnom pritvoru' i još nekim bezveznim ograničenjima koja ovaj sigurno neće prihvatiti... :(

Anomander Rejk

Pa i jedu govna. Em se dobrovoljno predao, em ga toliko godina drže bez presude, i sad su na njemu našli trenirati strogoću. A onog Haradinaja su puštali da se bavi i politikom.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Meho Krljic

Da, čak, učestvuje u predizbornoj kampanji. Ali, eto, pretpostavka nevinosti je za neke pretpostavljene nevinija.

Loni

Quote from: Ghoul on 04-07-2014, 16:28:27
izgleda da nema ništa od šekija u srbiji, uskoro, pošto slepci iz haga insistiraju na 'kućnom pritvoru' i još nekim bezveznim ograničenjima koja ovaj sigurno neće prihvatiti... :(

Da li na tome insistiraju oni iz Haga ili neko u Srbiji, pitanje je sad.
Postoje špekulacije da trenutne režimlije prihvataju Šešelja nazad isključivo ako se ovde ne bi bavio politikom, ne bi ušao u javni život.
Tako bi bili sigurni da su zaštićeni od njega i prozivki mu.
Lako se može ispostaviti da su oni su ti koji savetuju Hag na sledeći korak, a ne sam Tribunal.

Toliko njih oslobođeno (Plavšićka, Šljivančanin) pa se od njih ništa slično nije tražilo.
Šešelj ovde nekom gadno smeta.
Zapravo ne nekom, već velikoj većini.

Meho Krljic

Plavšićka & Šjivančanin su odslužili kazne. Šešelj nije ni osuđen a zatvoren je duže od njih. Nažalost, ICTY je na njemu bespogovorno potvrdio svoju farsičnost.

Anomander Rejk

Naše vlasti ne mogu ni na čemu da insistiraju, niti šta da traže, ko njih šljivi i za šta, pogotovo u međunarodnim okvirima?
Imamo zašta dovoljno da ih kritikujemo na unutrašnjem planu, nemojmo njima pripisivati haške svinjarije, tj.prati od odgovornosti one koji vode postupak kršeći i pravne i moralne norme, i to više niko ne spori, čak ni najtvrdokorniji nvovci tipa Kandićke i sl.
Taj tribunal i taj sud je izgubio čak i privid prava.
Neverovatno je šta se tamo radi, od ovoga sa Šešeljom, pa sa Haradinajem-čovek optužen za ratni zločin pušta se da učestvuje u predizbornoj kampanji?, izjave da su uništeni dokazi za Žutu kuću, pa ono sa Gotovinom (250 000 izbeglih, hiljadu i kusur ubijenih, desetine hiljada kuća spaljenih)-direktni vojni zapovednik na terenu nije odgovoran, čak ni po komandnoj odgovornosti? Svinjarije na kvadrat. Sad, čovek se dobrovoljno predao, 11 godina visi tamo bez presude, i sad na njemu tretiraju neku strogoću?
Najveća je greška što smo potpisali saradnju s tom skaradnom ,,institucijom''. Ionako bi nam uzeli šta su mislili i bez toga.Ništa time nismo dobili, osim sebi omču oko vrata, a drugi su se oprali preko Haga za svoje zločine. Poštenije bi bilo da su od početka sudili samo Srbima, da nisu ni izvodili Haradinaja, Gotovinu i ostale pred sud. Onda bi barem odmah bilo jasno o čemu je reč, a ne bi se glumio utisak pravednosti, i kako će svi krivi odgovarati. Pa naravno da neće osuditi svoje pulene, jer da postoji osuda za Gotovinu i Haradinaja, postavila bi se ružna pitanja i u američkoj javnosti-ko je zločince opremao, obučavao, ko je direktno na terenu pomagao njihove vojne operacije, i šta je rezultat istih.
Kadija te tuži, kadija ti sudi...a sebe kadija neće osuditi...

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Ghoul

USKORO - ŠEŠELJ?  xcheers :-|

Hag: Šešelj na privremenoj slobodi

IZVOR: B92

Hag -- Sudsko veće odobrilo je puštanje predsednika SRS Vojislava Šešelja iz Haškog tribunala, objavio je Haški tribunal.

Informaciju o puštanju Šešelja za B92 je potvrdila i portparolka Haškog tribunala Magdalena Spalinska.

Tim lekara koji je ustanovio da su se kod Šešelja pojavile metastaze raka na jetri zahtevao je puštanje lidera SRS na privremenu slobodu, kako bi mu bilo omogućeno adekvatno lečenje.

Identičan zahtev je predat i ranije ove godine, kada je Vlada Srbije dala garancije za Šešeljevo privremeno puštanje na slobodu, ali je on to odbio.

Kako je ranije objavljeno, uslovi Šešeljevog privremenog puštanja na slobodu bi podrazumevali kućni pritvor, policijsku pratnju prilikom kretnja iz medicinskih razloga, zabranu komunikacije sa žrtvama u vezi sa njegovim slučajem, zabranu javnog razmatranja njegovog slučanja, a pominjala se i zabrana učešća u "političkom životu", kao i oduzimanje pasoša.

U toku prethodnih dana vođeni su pregovori oko njegovog puštanja na slobodu, a Haški tribunal je juče zatražio da se vlade Holandije i Srbije izjasne u tom slučaju.
Potom je Haški tribunal objavio pismo predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa tim sudom Rasima Ljajića u kojem on poručuje da je Srbija spremna da pruži garancije za privremeno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja, pod uslovom da se optuženi obaveže da će poštovati sve uslove koje odredi nadležno sudsko veće Tribunala.

Ljajić je uputio pismo sudskom veću Haškog tribunala povodom odluke koju je to veće juče donelo u predmetu protiv optuženog lidera SRS Vojislava Šešelja, a kojom se od Vlade Srbije traže garancije za njegovo privremeno puštanje na slobodu.

"Vlada Srbije zabrinuta je zbog novog razvoja događaja u pogledu zdravstvenog stanja optuženog, i u tom smislu je spremna da pruži garancije za njegovo privremeno puštanje na slobodu... pod uslovom da se optuženi, u pravno obavezujućoj formi, izjasni da će poštovati sve uslove koje odredi nadležno sudsko veće Tribunala, kao i da prihvata garancije Vlade Srbije imajući u vidu da ih je do sada odbijao", navodi se u Ljajićevom pismu.

U tekstu pisma se još navodi da stav Vlade Srbije u pogledu eventualnog puštanja na slobodu optuženog Vojislava Šešelja ostaje isti kao i prilikom prethodne odluke sudskog veća Haškog tribunala kojom su od Vlade tražene garancije, o čemu je Vlada obavestila Tribunal 1. jula ove godine.

U pismu se podseća da je Vlada Srbije davala garancije za sve državljane Srbije optužene pred Haškim tribunalom koji su se zahtevom obratili i tražili da Srbija garantuje da će ispuniti sve uslove koji budu bili određeni u odlukama sudskih veća Tribunala.

"U dosadašnjoj praksi Vlada Srbije je uspešno sprovela sve naloge o privremenom puštanju na slobodu državljana Srbije optuženih pred Haškim tribunalom", zaključuje se u pismu.

Krasić: SRS čeka prevod odluke i kontakt sa Šešeljem
Srpska radikalna stranka večeras nije mogla da komentariše odluku sudskog veća Haškog tribunala da Vojislav Šešelj bude privremeno pušten na slobodu, jer čeka da dobije zvaničan predlog i da im se iz Sheveningena javi njihov lider.

Funkcioner SRS Zoran Krasić izjavio je Tanjugu da rukovodstvo stranke očekuje da će Šešelj u Hagu uskoro dobiti prevod na srpski te odluke i da će potom kontaktirati sa rukovodstvom radikala.

On je naveo i da SRS čeka da dobije zvaničan predlog odluke Hašskog tribunala sa francuskog jezika i dodao da, po dosadašnjim iskustvima, osim onog što se objavljuje postoji i aneks koji nije dostupan javnosti.

"Dok se ne čujemo sa Šešeljem i ne dobijemo predlog odluke, ne možemo da komentarišemo stav Haškog suda", rekao je Krasić i dodao da će se tokom večeri radikali oglasiti tim povodom zvaničnim saopštenjem.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=11&dd=06&nav_category=64&nav_id=920928

Anomander Rejk

Vučiću i Tomi se tresu gaće. :) Šteta što nije zdraviji, da razbuca tu bandu bivših drugara i kumova...

Ghoul

svi bismo to voleli, ali s jednom i po nogom u grobu pitanje je šta on SADA može da uradi sem da nešto malo laje... dok ima snage i za to...

Джон Рейнольдс

Мислим да је Воја готов и да га инквизиција пушта да им не би умро тамо кад су већ завршили посао с њим. Наравно, ко јебе гажење права, доживотни притвор и остала лудила, морони ће наставити по своме, а Воја ће ускоро бити old news. Ова гамад на власти мораће да падне без њега, мада би било забавно видети га у пуној снази како дрма Пицоустог и Гробара.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

sve zavisi kakvo je stvarno stanje, Šešeljevu dijagnozu je imao i Tuđman pa je u međuvremenu rasturio SFRJ, odradio Bljesak i Oluju, osvojio 3. mjesto sa Hrvatskom na svjetskom fudbalskom prvenstvu... Sve u svemu, 10-15 godina živio u prošlom vijeku sa tadašnjom medicinom.

da ne pričamo da radikali mogu da sprovedu SF scenario prema kojem će svi simpatizeri moći da mu doniraju jetru

Anomander Rejk

Zaista, ovoliko dupeuvlakača nije bilo ni u Slobinoj vladi. Naopako ako se i bolesnog čoveka plaše:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=11&dd=07&nav_category=11&nav_id=921058

Meho Krljic

Nemanja Šarović je najavio miting za idući vikend na kome će se Šešelj obratiti građanima. Bar tako javlja Politika.

Tex Murphy

Quote from: Anomander Rejk on 07-11-2014, 14:47:14
Zaista, ovoliko dupeuvlakača nije bilo ni u Slobinoj vladi. Naopako ako se i bolesnog čoveka plaše:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=11&dd=07&nav_category=11&nav_id=921058

Хахаха, каква полтрончина, не могу да вјерујем! :-)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Ту су и неизбјежни ботови:

Ovim je premijer Aleksandar Vučić pokazao svoju veličinu, i da štiti svakog građanina Republike Srbije. Kao državljanin Srbije, svako ima pravo na lečenje i da bude čuvan. Sve pohvale za našeg premijera, tako rade pravi državnici, koji vole svoju zemlju i svoj narod.

Nasu zemlju ne moze destabilazovati ni Sesalj ni advkoti sa Miskovicem na celu.nasa zemlja po prvi put ima vladu koja sigurnim i pravim potezima vodi Srbiju.Sesaljov povratak u zemlju ne moze nista promeniti na politickoj sceni Srbije.Jer idealista kao sto je Sesalj Srbiju bi mogla vratiti dvadeset godina u nazad,a to nikome od nas neide u prilog.

А ово је исто занимљиво:

Posle početne euforije Radikala i trolova vrlo brzo će svima postati jasno da Šešelj svojom radikalnom retorikom ne može ništa da uradi ns političkoj sceni Srbije sem da možda otkine koji glas DSS-u, DS-u i Dverima.
(kaličanin, 7. novembar 2014 12:01)
# Link komentara
Preporučujem (+13)
Ne preporučujem (-96)

Нешто касније, исти коментар:

Posle početne euforije Radikala i trolova vrlo brzo će svima postati jasno da Šešelj svojom radikalnom retorikom ne može ništa da uradi na političkoj sceni Srbije sem da možda otkine koji glas DSS-u, DS-u i Dverima.
(erak, 7. novembar 2014 12:52)
# Link komentara
Preporučujem (+166)
Ne preporučujem (-71)

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Agota

Vulin, koliko je popizdeo! Ja sam u soku!

Prevelika su ocekivanja, a ne znamo pravo stanje stvari. Stvara se cudna atmosfera, a pitanje je koliko on ima snage. Treba pustiti njega da povuce taj prvi potez.
Odma ga izvoditi na miting...pa cekaj sine....borba s rakom je - borba s rakom.

Mada, on nece otici bez frke, on ce nesto pokusat, sigurno.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Джон Рейнольдс

Бедан текст.

#Τζούτσε

Son of Man

Sa suzom u očima skontavam da sam baš ja pokreno ovaj topik pre 6 godina ladno, i malo je reći da sam ponosan da smo i ovo konačno doživeli, a nisam verovo zaista. :cry:
A sad jedna samo za ŠEŠKA. xcheers

SADA VRAĆAM SE U KRAJ POTPUNO SAM, KO MI NA PUT STANE...

http://youtu.be/_B2ztOrq0Bs

Son of Man

Krasić i ja danas čekamo, a vi kako oćete... :|

Agota

Cool. :-|
Sinak, na rever da metnes bedz Srbija čeka Šešelja! Ceo fazon...
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

SIMERIJANAC

Аааа,јеботе ,најлегендарнија фотка на форуму!!     

DeHickok

Svaka cast Vucicu, za samo par meseci je svojim predanim radom... uspeo da me natera da se radujem povratku Seselja :)
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Джон Рейнольдс

Синџо, одрећи ће те се они твоји анархисти!

(нешто ми говори да већ јесу, ал нема везе) :)

#Τζούτσε

Son of Man

Čuj odreći, pa oni su se mene odrekli još davne '98 dobri moj Rejnoldse.  xrotaeye

Nego bre, šta god neko mislio o Šešelju, dakle možemo ga pljuvati, možemo prozivati, možemo ismevati i rugati mu se, ali jednu stvar mu ipak hteli ne hteli moramo priznati...KURČIO SE VALA SKROZ DO KRAJA!
xjap

Ghoul

javljaju ljudi na netu:
Danas sam na Kalemegdanu video nekoliko grupa od po tri muskarca starosti do 30 godina, kako patroliraju i traze mesta gde su zalepljeni plakati gde se ljudi pozivaju da docekaju Seselja, i iste cepali. Barem su toliko bili kulturni da su plakate bacali u kante.

Meho Krljic

Tvit zbog koga je Karleuša danas bombardovana pretnjama i takotim neprijatnostima i uvredama:

Mračan humor, čak neukusan, ali u neku ruku i na mestu...

mac

Nije humor. Što manje bude zaluđivao narod biće bolje po narod.

Albedo 0

otišao Šešelj, par dana kasnije ubili Zorana

vratio se Šešelj, par dana kasnije upucali Beka