• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Vecheras Sheshelj...

Started by Son of Man, 01-07-2008, 14:50:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Za Šešelja nikada nisam imao simpatija, to se valjda zna, ali ako iko ima pravo da se žali na loš tretman od strane suda, to je on. Pet godina u pritvoru - u koji je otišao sam - pre nego što je suđenje i počelo? Bizarno. Još četiri godine da se izrekne presuda? Ludilo.

Sad, to što je oslobođen svih optužbi - meni se čini da je to donekle i simptom toga da tužilaštvo u Hagu stvarno nije znalo šta radi kada je protiv njega podizalo optužnicu i da je velikim delom to bilo, kako se ovde vazda i tvrdilo, političko suđenje. Pritom, deo optužnice koji se ticao ne samo podstrekivanja već mobilizacije i koordiniranja naoružanih ljudi koji su išli tamo gde su išli mi se činio manje kontroverznim i lakšim za dokazivanje. Al na kraju ništa. Neobično.

Ali svakako odlična prilika da okačim ovaj GENIJALNI klip sa suđenja:

http://youtu.be/vlsVCix_UmY

Truman

Ne bih ovo nazvao genijalnim, taj njegov humor meni deluje otužno, a narod se na to loži i priča "kakav kralj ovaj Šeki". Eh, živote...gde ja živim.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Meho Krljic

Dobro, ja sam poznati prostak, ali sećam se da sam se valjao od smeha slušajući opis međuetničkog sukoba koji je uključivao napad na srpsku kafanu uz korišćenje konja i strelca koji je namerno ubio konja a ne jahača. Kolko god te stvari u stvari ne bile smešne.  :oops:

Truman

Ma nisam mislio na tebe nego na ove što volje šešelja, a takve srećem svugde. U gradskom prevozu sam slušao dve klinke od 15-17 godina kako pričaju ono gore što sam naveo...

Meho Krljic

Ma, normalno, čovek je otišao sam u instituciju koju svi ovde smatraju političkom a ne pravnom, zajebavao sve živo i još na kraju izašao bez osude. Kako da prost narod ne oseti simpatiju?

Truman

Ako se ne varam otišao je jer je ovde postojala neka pretnja da će biti likvidiran...ne sećam se tačno o čemu je reč. No da, to je realnost. Da narod nije prost ne bismo ni imali 90-e itd...da sad ne davim.

Ghoul

Quote from: Meho Krljic on 31-03-2016, 13:25:55
Ma, normalno, čovek je otišao sam u instituciju koju svi ovde smatraju političkom a ne pravnom, zajebavao sve živo i još na kraju izašao bez osude. Kako da prost narod ne oseti simpatiju?

evo, i ja sam prost, i još ovako bunovan ne mogu da se rasanim i prosvestim da se ovo stvarno desilo!!!
:D

nadam se da će da ih sad odere od para za odštetu, jer ovo što je ležao u njiovoj apsani ne bi smelo tek tako da se pomete pod tepih...
https://ljudska_splacina.com/

Anomander Rejk

Quote from: Truman on 31-03-2016, 12:34:55
Slabo mu saznanje. Oslobođen je svih optužbi! I posle kažu da je Hag nepravedan...

Sad me zanima da li može da ih tuži pošto je ako se ne varam proveo tamo 10 godina...
Ma ne kenjaj Trumane, naravno da je antisrpski. Kao da to menja oslobađajuća presuda jednom klovnu poput Šešelja?
Šta je sa Olujom?250 000 proteranih, 1000 ubijenih, desetine hiljada spaljenih domova, i svi odgovorni oslobođeni, i to jedan nakon prvostepene presude od 25 godina?Tragovi Oluje i dan danas su vidljivi na tim prostorima, golim okom. Jednostavno se zažmirilo na progon i ubijanje ljudi. I nemamo dalje šta više pričati o tom sudu.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Meho Krljic

Quote from: Ghoul on 31-03-2016, 13:49:53

nadam se da će da ih sad odere od para za odštetu, jer ovo što je ležao u njiovoj apsani ne bi smelo tek tako da se pomete pod tepih...

Do sada to nije bila praksa. Evo detaljnije:

http://beyondthehague.com/2013/11/18/a-proposal-to-compensate-the-acquitted-and-promote-reconciliation-in-the-balkans/

Ghoul

KAKVO SRANJE!
PA OVO NEMA 'S' OD SUDA!

Lukić, koji je pred Tribunalom zastupao Momčila Perišića i Veselina Šljivančanina i bio član srpskog pravnog tima pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu u sporu Hrvatske i Srbije po uzajamnim tužbama za genocid, rekao je agenciji Beta da po pravilima UN ne postoji mogućnost da iko snosi naknadu štete za propuste organa UN.

"Svi koji su do sada oslobođeni pred Haškim tribunalom, a koji su želeli da ostvare svoja prava pred holandskim sudom ili nekim drugim, nisu uspeli. On može da podnese tužbu kao i svako, ali pravila su takva da do sada niko nije dobio odštetu", rekao je Lukić

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=03&dd=31&nav_category=12&nav_id=1114302

Anomander Rejk

Drugim rečima, mogu da ti krše prava kako hoće, i da zato ama baš ništa ne odgovaraju.

Truman

No, oslobađajuća presuda ga nije sprečila da lupeta:

- Ako reakcije iz Zagreba i Sarajeva budu bezobraznije nego što je to podnošljivo, moraće da se plaše moje reakcije. Prošli put kad su krenuli đonom protiv mene, 2014. godine, promenio sam im celu kadrovsku strukturu. Oterao sam Josipovića, pa Milanovića, a na vlast sam doveo moju dragu Klindicu. Sad čekam da me Kolindica pozove u zvaničnu posetu - rekao je Šešelj.

izvor: http://www.blic.rs/vesti/politika/seselj-mozda-sam-mogao-bar-malo-da-dobijem-da-ne-bi-besneli-protivnici-srba/g2fyk6l

The circus must go on...

Ghoul

Quote from: Truman on 31-03-2016, 14:17:45
The circus must go on...

pa kad ga ovi KLOVNOVI podstiču, kako da, smrtan, odoli?

pogle pajace:

"Presuda je sramotna. To je poraz Haškog suda i tužilaštva. Danas sam u Vukovaru u kom je učinio zlo i nije pokazao kajanje. Palio je hrvatske i zastave Evropske unije. Nadam se da će i Srbija reagovati jer je put prema Evropskoj uniji pravi put i nadam se da će se susedi ponašati na pravi način", rekao je Orešković.

palio zastave?
i za to hag da ga osudi?
učinio zlo?
koje? gde su dokazi?
lupetanje najstrašnije, glupava demagogija...
prema tome, i treba šeki da ih zeza. može mu se. :D

Truman

Pa Šešelj prosipa demagogiju već 25 godina. U tekstu koji sam linkovao čovek se i dalje zalaže za Veliku Srbiju. Sorry, nemam razumevanja za ratne huškače iz 90-ih koji su podstakli prave ubice...

varvarin

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=03&dd=31&nav_category=78&nav_id=1114319

Moskva - Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin čestitao je lideru Srpske radikalne stranke oslobađajuću presudu u Haškom tribunalu.

xcheers

DeHickok

Quote from: Meho Krljic on 31-03-2016, 13:16:29
Dobro, ja sam poznati prostak, ali sećam se da sam se valjao od smeha slušajući opis međuetničkog sukoba koji je uključivao napad na srpsku kafanu uz korišćenje konja i strelca koji je namerno ubio konja a ne jahača. Kolko god te stvari u stvari ne bile smešne.  :oops:

Mora da je tako urnebesno smesno kada i napr. Gotovina prepricava neke svoje ratne dozivljaje u kojima je imao vise milosti za konje a ne za ljude... naravo, sve zavisi od perspektive. Meni eto Seselj nikada nije bio smesan...
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Meho Krljic

Ma jasno je da je potpuno sramotno što se ja tome smejem, nemam opravdanje za sebe.

Truman

Quote from: DeHickok on 31-03-2016, 14:48:24

Mora da je tako urnebesno smesno kada i napr. Gotovina prepricava neke svoje ratne dozivljaje u kojima je imao vise milosti za konje a ne za ljude... naravo, sve zavisi od perspektive. Meni eto Seselj nikada nije bio smesan...

Konačno glas razuma!

ALEKSIJE D.

Toma i Vučko sad časte. Ako Šeki nije kriv, nije ni Vojvoda Toma ni posilni, kurir Aca.

Son of Man

Nema zbora, sad sam skroz siguran, sinu cu dati ime Sheshko. :|

http://youtu.be/kGoOo_zT5Sk

Dybuk

Hahah da, ponekad citiram naslov te pesme, #ironicno :lol:

Aco Popara Zver

Србија би радије доживотну Караџићу него да осуде њено политичко руководство, тако да је било донекле очекивано.

Шеки видим трампује, то јест, Трамп шешељи!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Father Jape

Ovo je šest meseci staro, ali nema veze

! No longer available
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Anomander Rejk

Quote from: DeHickok on 31-03-2016, 14:48:24

Ma on nije smešan, čovek je ludak, i nikada ništa pozitivno nije uradio ni za Srbiju ni Srbe, niti će.
Ali je taj sud morao pojesti govna koja je i sam izasrao. Kada su onako sramno na pritisak Amera oborili prvostepenu presudu Gotovini, zažmirili na progon 250 000 ljudi, onda nisu mogli ovoga da osude za progon iz dva sela u Vojvodini. Ili da ne pominjem slučaj Haradinaj, gde se čovek optužen za ratne zločine pušta da se bavi politikom i učestvuje u izbornoj kampanji. A sad se sud, ponavljam, zapleo i okliznuo u vlastita govna. A Šešelju su dunuli u jedra u sred izborne kampanje, sad garant ulazi u skupštinu.
Tačno ću početi verovati u Vulinove teorije zavere...

Aco Popara Zver

ах, коме није смијешно што се првог дана суђења по англосаксонском праву Шешељ позвао на преседан у случају Оскара Вајлда тај не зна шта је хумор

džin tonik

Quote from: Anomander Rejk on 31-03-2016, 13:53:06
Šta je sa Olujom?250 000 proteranih, 1000 ubijenih, desetine hiljada spaljenih domova, i svi odgovorni oslobođeni, i to jedan nakon prvostepene presude od 25 godina? Tragovi Oluje i dan danas su vidljivi na tim prostorima, golim okom.

ali, ali, zasto bi bilo tko bio osudjen sto srbi isli ratovati pa izgubili? mislim, alo.
izgubis rat, pobjegnes, poklonis se boljem i dobro, nikom nista.

Truman

Quote from: ALEKSIJE D. on 31-03-2016, 14:59:35
Toma i Vučko sad časte. Ako Šeki nije kriv, nije ni Vojvoda Toma ni posilni, kurir Aca.

Ma ne bi oni sigurno završili u Hagu jer se taj sud čini mi se uskoro zatvara. Mislim da njima nije prijatno što je Šešelj oslobođen jer će SRS verovatno preći cenzus i posle će on da pravi cirkus u Skupštini.

Ghoul

Quote from: Truman on 31-03-2016, 23:13:29
SRS verovatno preći cenzus i posle će on da pravi cirkus u Skupštini.

koja si ti naivčina...

tako su pričali da će praviti cirkus i kad im dođe iz haga u srbiju - pa evo, otkad je ovde, i koji je cirkus pravio vučku?
gostovao na farmi, palio neke krpe, malo zajebavao tomu, i to je sve.

Truman

Pa na to i mislim kad kažem cirkus. A Vučku to ne odgovara jer će mu oteti koji procenat glasova i pitanje je da li će se sve vreme kontrolisati da ga ne pljuje. Bolje uopšte nemati Šešelja kao faktora jer je budaletina na kvadrat i nikad ne znaš šta će da ti napravi ( u stvari, znaš da je u domenu primitivnog, ali ne koliku će štetu da izazove ).

Truman

Anomander Rejk

A ti odnosi su kao super bili bez njega...
Haj, ne pravimo se ludi, nove hrvatske vlasti su otvoreno proustaške.

Truman

Pa ni ne kažem da su bili dobri. Samo nam ovakvo đubre ne treba. Sad će da bude "ima kod nas ustaša, ali vidiš one srbe, oni zato imaju šešelja". Mene samo zanima kad će više ta šovinistička govna da pocrkaju da ih ne gledamo. Nažalost još jedno 15-20 godina treba da pričekamo.

Petronije

Danas oko 15h kad sam se vraćao sa posla...

Arm the Homeless

Anomander Rejk

Ghoul

Šešelj: Vučića ću postaviti za šefa diplomatije

Autor I. M.
Izvor Južne vesti | VRANJE

Vojislav Šešelj pred Vranjancima; foto: I. M.

"Pošto Vučić priča da ga svi vole, ja ću nakon izbora da ga postavim za ministra inostranih poslova u radikalskoj vladi da putuje, razgovara sa svima koji ga vole i da nešto dobro učini i za Srbiju", poručio je lider radikala Vojislav Šešelj na mitingu u Vranju.

Šešelj je na mitingu, kome je prisustvovalo više stotina pristalica radikala, najviše govorio o oslobađajućoj haškoj presudi uz komentar da se zbog nje "Vučić ispametio i unervozio".
On nije želeo da me isporuči Tribunalu, ali je hteo da me osude, sedam, osam, deset godina, da mi se u svakom trenutku može reći da sam ratni zločinac. On sada misli da je sve to organizovano da bi se on oborio sa vlasti. Vučiću, sve se vrti oko mene, a ti si ovde privremeno, ti si samo statista - poručio je Šešelj.
Okupljenim Vranjancima su se, između ostalih, obratili i potpredsednik stranke Zoran Krasić, general Božidar Delić, predsednik Okružnog odbora SRS Goran Čvorović.

Najveće ovacije doživeo je penzionisani vranjski profesor ruskog jezika Dragoljub Veličković Rode koji je nedavno iz redova naprednjaka prešao u SRS.

Inače, miting je sa obližnjih stepenica posmatralo stotinak ljudi, bez stranačkih obeležja, koji nisu želeli da se pridruže okupljenima ispred bine. Kako su rekli novinarima, politika ih ne zanima, već su došli samo da pozdrave Šešelja "jer ga smatraju pobednikom".

http://www.juznevesti.com/Politika/Seselj-Vucica-cu-postaviti-za-ministra-spoljnih-poslova.sr.html

Ghoul

kakav kesić, kakav somborac, državni poso i ostala boranija - OVO JE KOMIČAR!

! No longer available

Aco Popara Zver

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.