• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Animatrix

Started by Relja, 31-05-2003, 02:50:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Relja

Animatrix, vise kratkih animiranih filmova koji bi trebalo da uvedu gledaoce u svet "Matrixa", pre desavanja prvog dela i kasnije. Nisam stigao da odgledam sve filmove, ali prvi koji sam video "Poslednji Ozirisov let" uradjen je tehnicki fenomenalano, na trenutke se ne moze biti siguran da li je animacija ili glume "zivi" glumci. Izgleda da su ostali uradjeni u "klasicnoj" tehnici, ali za sada, posle dva odgledana dosta obecavaju  :)

DušMan

4 epizode mogu besplatno da se skinu sa neta. Nazalost, "poslednji Ozirisov let" nije jedan od njih.  :cry: Sve 4 epizode su klasicni crtaci, koji malo vuku na mangu.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Ghoul

Čitajte recenziju svih 9 komada u POLARISU br.2

(ako ste suviše nestrpljivi, samo ukratko - ONO JEBE KEVU :lol:  :lol:  :lol: ! Animacija je odlična, a i priče su uglavnom na nivou. Obavezno gradivo!)
https://ljudska_splacina.com/

SANdMAN

nek se neko slucajno ne obeshrabri posto su najjaci crtaci NA KRAJU. 'A Detective Story', hardboiled detektivska vinjeta u matrix svetu, sa Trinity kao femme fatale. 'Matriculated', prica o uspesnom zavodjenju jednog robota na 'tamnu', ljudsku stranu. 'World Record', zestoka minijatura kao pricao u coveku koji snagom sopstvene volje probija matrix. 'Kid's Story' - eh, a sto ovakav kingovski interlude nisu ubacili u 'reloaded'?  :cry:

klinac se inace pojavljuje u reloaded...

ace

svi su dobri (a ja imam sve  8) ) na svoj nacin i predstavljaju pravo osvezenje i sa art i sa knjizevne strane. kao da citate jedno super izdanje solarisa sa kratkim pricama gde je svaka prica druga ideja i drugi art pristup. crtez (osim prvog koji je fantasticni 3d) je izvrstan u svim svojim artistickim prilacima svakog pojedinacno animiranog dela. uzmite razliku izmedju price o decaku iz skole i pricu o detektivu itd... sve stilove mozete naci u razlicitim vrhunskim stripovima (meni je palo na pamet da su crtane u stvari radili tvorci vrhunskih stripova). ideje su one paradigme koju ste imali priliku procitati toliko puta u nekoj kratkoj prici. npr prica o robotu koji ostaje da ceka na obali. govorim o tom simptomaticnom twistu. jako sam zadovoljan izdanjem. jos nisam pogledao reloaded (imam ga na hd) dvd rip na tri cd-a jako kvalitetan snimak ali se bojim da cu se razocarati. ideje iz animatriksa sasvim sigurno mogu da podstaknu (ako to vec nije tako) izradu fantastuike u jednom matrix kontekstu koji dovoljno velika skoljka za mnoge pristupe.
kao ljubitelj svemirskih romana (milslim stvarne naucne fantastike moze to biti kao i nikadija ali sa dosta naucnih i umetnickih elemenata)  i ideja u sf delima moram da priznam da osecam jednu tugu zbog nedostatka takvih dela i da osecam da je nesto u svetu za razliku od prethodnog veka debelo pogresno u tom smislu, u stvari u smislu celo sf-a. kao da je sf bio dete nekog rata koje je prestankom tog rata izgubilo svaku i svaciju podrsku van sf-a i da egzistira sa svim svojim divnim idejama i mastama egzistira na marginama jednog surovog sveta trzisne ekonomije jer po prirodi (ideja koja ga je izmislila) nije komercijalan vec kreativan, naucnicki, imaginaran (sa svim predispozicijama da se sve to desilo desava se desice se).