• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Sendmena dva

Started by DušMan, 01-07-2008, 18:43:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DušMan

Upravo sam dobio dojavu da je Beli Put danas izdao cak dva Sendmena. Nekom logikom bi sutra trebalo da izadju bar tri stripa.

Zadrav razum mi predlaze da su izasli brojevi 1 i 2.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

mastara

Quote from: "DušMan"Upravo sam dobio dojavu da je Beli Put danas izdao cak dva Sendmena. Nekom logikom bi sutra trebalo da izadju bar tri stripa.

Zadrav razum mi predlaze da su izasli brojevi 1 i 2.

Iz tvojih usta u bozije usi. Sendmen bi trebalo da bude jedna od okosnica izdavanja grafickih romana Belog Puta.

Duh_koji_hoda

...vau... koje mudre reci...

Man Of Steel

nego sta! :lol:
Mozda se bre prevare pa spice i nesto kasvetno od superherojskog asortimana DC-a! :shock:
When ever you need hard center i will be there

Duh_koji_hoda

@ Dusman...

... uh, brate... los ti izvor... ti Sendmeni treba tek za par dana da se pojave u striparnicama....

Duh_koji_hoda

Quote from: "Man Of Steel"nego sta! :lol:
Mozda se bre prevare pa spice i nesto kasvetno od superherojskog asortimana DC-a! :shock:

...kao recimo sta????

Man Of Steel

Quote from: "Duh_koji_hoda"
Quote from: "Man Of Steel"nego sta! :lol:

...kao recimo sta????
Npr... lepo su krenuli sa betmenom, pa sto ne bi izbacili jos koji naslov od njega?
Povratak mracnog viteza je bio zaista sjajan, ali izasao je poodavno... Trebamo novu robu! :lol:
When ever you need hard center i will be there

Boban

Dušman ovih dana počinje da radi neki posao sa stripom, ali ne za Beli Put, tako da njegove izjave ovog tipa ne treba uopšte uzimati za ozbiljno; dapače, počinjem da sumnjam koja je prava priroda njegovog iznenadnog angažovanja.
U dva navrata je odbio ponudu posla za Beli Put i zaista je pitanje šta stoji iza svega toga, čiji je on plaćenik i koje su mu zadnje namere.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

DušMan

Sasvim smisleno razmišljanje.
Donekle je i logično da fanovi krenu sami u izdavačke pothvate, revoltirani slabim tempom objavljivanja 'mejnstrimovskih' izdavača.  8)

mac

Pitanje za Bobana: Zasto toliko traje objavljivanje icega, zar nije dosao papir iz Kine? Drugo pitanje: sta se bolje prodaje, americki ili francuski stripovi Belog Puta?

Boban

Bolje se prodaju američki, verovatno zbog cene.
U zemlji Srbiji i dalje cena igra glavnu ulogu.
O kašnjenju ne mogu da pričam, potpuno su neke bizarne stvari u pitanju i bolje je ne smarati se oko toga. Bitno je da se ni od čega nije odustalo, da nema promena u izdavačkim planovima, jedino ta patnja sa rokovima, ali i to će biti rešeno u nekom trenutku.

Duh_koji_hoda

... ah... pa ne bih se slozio da je bas samo zbog cene...  ubacio bih kvalitet kao presudniji faktor... tj. hocu reci da su americki stripovi koje BP izdaje kvalitetniji od francuskih... E sad ako neko hoce da se svadja... tu sam  xuss

Boban

Stripovi BP-a se prodaju ravnomerno sve vreme. malo više na početku, a onda se ustaljenim ritmom gura nadalje. zato se i dešava da su najprodavaniji oni iz prve serije.
Recimo Metabaroni idu bržim mesečnim ritmom nego prvih pet grafičkih novela; jesu zasad u zbiru slabije prodavati ali se i prodaju 4-5 puta kraće vreme. Može lako da se desi da metabaroni zapravo na kraju ispadnu najprodavaniji strip, ne računajući Hogara naravno.

Nightflier

A sto se ne bi uradio neki Hogar 2? Koliko bi za to bila skupa prava?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Boban

ma radimo ga već...

Alexdelarge

Bobane, ima li kakijeh vesti o K. Maltezeu ?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Boban

Sve u šest knjiga, veliki format, tvrdokoričeno, kolor, svi prateći tekstovi... biće kad bude.

Alex

Kad će ti Sendmeni? :!:
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Boban

Koji Sendmeni?

jeremiah

Quote from: "Boban"Koji Sendmeni?
Ah ...  xhang
:: orange is faster color ::

mac

Quote from: "jeremiah"
Quote from: "Boban"Koji Sendmeni?
Ah ...  xhang
Upravo tako  :x

kraken

Tacno, ko se vise i seca da je neko u prethodnim godinama objavljivao sendmene kod nas...

jeremiah

Quote from: "kraken"Tacno, ko se vise i seca da je neko u prethodnim godinama objavljivao sendmene kod nas...
Pre neki dan u Alan Fordu videh novu količinu onih piratskih, neko to ponovo štampa ?

DušMan

Pre će biti da je to ratosiranje preostalih primeraka, koji dan pred premijeru legalnog izdanja.

Alex

Quote from: "DušMan"Pre će biti da je to ratosiranje preostalih primeraka, koji dan pred premijeru legalnog izdanja.

Pa Dušmane, kad već širiš te vesti iz pouzdanih izvora - KAD?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Boban

Koliko ja vidim, ove godine će biti četiri Sendmena... dva za koji dan, jedan za Sajam i jedan za Novu Godinu.

Alex

Quote from: "Boban"Koliko ja vidim, ove godine će biti četiri Sendmena... dva za koji dan, jedan za Sajam i jedan za Novu Godinu.

Budi bar jednom direktan i jasan - jel to tvoja ironija, kojom hoćeš da kažeš  da će se ova dva koje je DušMan najavio za koji dan pojaviti tek za sajam i novu godinu ili će ih biti stvarno 4?

Duh_koji_hoda

Quote from: "Boban"Koliko ja vidim, ove godine će biti četiri Sendmena... dva za koji dan, jedan za Sajam i jedan za Novu Godinu.

... oke... verovatno necu dobiti odgovor... ali eto da pokusam... otpriliko okvirno... koliko cemo jos cekati da se zavrsi Sin Siti... jbte... pa ostale jos samo 3 knjige...

Boban

Nema nikakve ironije kod mene, a Dušmana je ostavila devojka pa trabunja nesuvislosti već neko vreme.

Boban

Sin City... kako tri, valjda 4.

Duh_koji_hoda

Quote from: "Boban"Sin City... kako tri, valjda 4.

ah.. jbga.,.. greska u kucanju... otprilike... jel bi moglo to da se zavrsi do jula sledece godine...?

Boban

može i za mesec dana, sve je prevedeno, ali zašto bi?
Nije valjda da ti kada otvoriš kutiju kolača odmah pojedeš sve.

Duh_koji_hoda

Quote from: "Boban"može i za mesec dana, sve je prevedeno, ali zašto bi?
Nije valjda da ti kada otvoriš kutiju kolača odmah pojedeš sve.

... o, da... jos ako imaju mnogo cokolade... gotovo za par minuta... heh...

mac

Ja sam na suvom i bez slatkog nekih pola godine. Voleo bih da ne zaboravim taj ukus...

DušMan

Quote from: "Boban"Nema nikakve ironije kod mene, a Dušmana je ostavila devojka pa trabunja nesuvislosti već neko vreme.
:D  :D  :D
Hajde da se ovo ne pretvori u još jedan topic o meni (ima ih dovoljno!).
S tim u glavi: zašto kad dvoje ljudi prekinu vezu svi misle da je devojka šutnula momka?  :lol:

mac

Jel to u skladu s "ne jos jedan topik o tebi"?

Duh_koji_hoda

Quote from: "DušMan"
Quote from: "Boban"Nema nikakve ironije kod mene, a Dušmana je ostavila devojka pa trabunja nesuvislosti već neko vreme.
:D  :D  :D
Hajde da se ovo ne pretvori u još jedan topic o meni (ima ih dovoljno!).
S tim u glavi: zašto kad dvoje ljudi prekinu vezu svi misle da je devojka šutnula momka?  :lol:

:?  :?  :?

DušMan

Quote from: "Alex"Pa Dušmane, kad već širiš te vesti iz pouzdanih izvora - KAD?
Znaš kako se sve odigralo? Na dan postavljanja topika ja sam spavao par popodnevnih sati. Kako na prozorima nemam ni zavese, ni roletne, ni venecijanere, sunce je pičilo pravo na moju usnulu glavu. Onda me je probudio telefon i doušnik mi je onako bunovnom rekao podatak koji sam izneo u prvom postu. Na časeći časa, srušim se ja na pod (komp je na podu) i pokrenem novu temu, na radost svih posetilaca foruma.

Boban, ljubomoran na to što živim sam, je verovatno pobesneo kad je video da su informacije izletele iz kuće i zaustavio distribuciju dva broja Sendmena. Za očekivati je da će ih pustiti kroz koju nedelju, čisto da bi se stekao utisak da ja obmanjujem narod.  8)

I to vam je cela priča, dragi moji...

DušMan

Quote from: "mac"Jel to u skladu s "ne jos jedan topik o tebi"?
Quote from: "DušMan"S tim u glavi: :lol:

DušMan

Nov 8: Sandman Live, Hosted by Neil Gaiman!

New York Times best-selling author Neil Gaiman and the CBLDF unite for an evening of THE SANDMAN storytelling!

Veteran voice actor Tom Wayland and others, will read from some of the most politically charged excerpts of THE SANDMAN written by New York Times best-selling author Neil Gaiman, in honor of the 20th Anniversary of THE SANDMAN.

Presented by the CBLDF and Vertigo, Neil Gaiman will be on hand to host this dramatic reading which will be held at the Helen Mills Theater in New York City on Saturday, November 8 at 7:30 pm. Tickets are available for a $50 donation to the CBLDF. Only 100 tickets are available to this special reading event. Reserve your tickets now!

THE SANDMAN is a series that is often hailed as one of the finest achievements in graphic storytelling and which Norman Mailer famously praised as, "a comic strip for intellectuals." This very special evening will bring two of the series most beloved stories to life with a multimedia presentation that marries comics and live theater.

About the stories being performed:

Three Septembers & A January, originally published in THE SANDMAN #31 / Trade #6

The story of Joshua Abraham Norton the first, last and only Emperor of the United States of America that incorporates an explanation for his strange career centering on a challenge between Morpheus and Despair.

The Golden Boy, originally published in THE SANDMAN #51-56 / Trade #8

A revival of a 1970s DC character named Prez, it's the story of the US's first teenage president that considers how we view our leaders—while they're in office . . . and once they're gone.

Boban

zakk

fotka je odličnih dimenzija :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

jeremiah

Ne baš tim tempom, ali sudeći po Lutkinoj kući možda si ipak vidovit  :shock:

DušMan

Vidi se nečija seda dlaka na slici.

sivka

Dok sam stigla iz Belog Puta, Boban je već postovao....  :roll:  
Odlično izgleda... mislim Sendmen -Lutkina kuća...
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

JAH WOBBLE

I koliko sad treba da cekam na peti deo?!

JAH WOBBLE

Konkretno, da li ce ritam izlazenja biti barem 2 godisnje?

Boban

Novi mesec je oko nas... vreme magle, vreme za novi Sendmen.
A do tada evo malo starih prikaza sa neta:
http://www.popboks.com/tekst.php?ID=6888

jeremiah

Quote from: "Boban"Novi mesec je oko nas... vreme magle, vreme za novi Sendmen.

Bravo  :!:

BurnYak

Novi mesec je oko nas... vreme magle, vreme za novi Sendmen.

Super,super!!! :)