• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Okupljanja LK preko leta

Started by zakk, 07-07-2008, 02:39:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Quote from: "scallop"On je sad - pater familias! Drugi, bolji čovek. Bez brige, doći će i na Ghoula red.

Hihi, čini mi se da je ovo već drugi put u posljednjih nekoliko dana da se tako nešto pominje!  :D
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

taurus-jor

Sve sam stariji, pa je i red bio da se kolicina piva posle koje postajem veseo povecha sa jedne na jednu i po flashu.
Sto se vina tice, o Ghoule, ona me obaraju teze, mada sam pre dve godine u jednom gotsko-vinskom podrumu Jeruzalem's Lota okusio neka koja udaraju u glavu posle jedne casice. Doduse i ja sam eksirao, pa sam efekte osetio posle dva-tri minuta. Eh, kako se potom ljuljala ona suma na putu do Ljutomera.  xrotaeye
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

angel011

Mene je u Egiptu jednom umalo oborilo nekoliko gutljaja lokalnog vina.
We're all mad here.

scallop

Quote from: "angel011"Mene je u Egiptu jednom umalo oborilo nekoliko gutljaja lokalnog vina.

Ovo je bolje od Bobanovog romana "Crni cvet". U romanu je Marko Kraljević pio rujno vino i krkao debeloga mesa prasećega u turskoj krčmi, a ti si našla da se ušljemaš vinom u Egiptu. Očekujem da neko pojede biftek u Indiji. :shock:  :shock:  :shock:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

angel011

Da li je "šljemanje" prava reč kad se radi o bukvalno dva-tri gutljaja?

Uzgred, vino mi se i nije nešto dopalo, lokalno pivo im je bolje.

Videću ima li u Turskoj rujnoga vina i prasećeg pečenja. U Egiptu je bilo vina, ali ne i svinjetine.
We're all mad here.

scallop

Quote from: "angel011"Da li je "šljemanje" prava reč kad se radi o bukvalno dva-tri gutljaja?

Ti si jedno mnogo ozbiljno čeljade. Uslovno rečeno, ako te piće "umalo nije oborilo s nogu", može se smatrati da si se teturala, a to je uvek posledica "šljemanja". Poanta, kaj bu rekel Izitpajn nije bila u tome već: Muslimanska zemlja nije pravo mesto za vino, a nije bila ni Otomanska imperija u vreme Kraljevića Marka, te time sva događanja u tim uslovima imaju otklon od realnosti (da ne kažem - novum) te su SF po karakteru. Je li sad dovoljno ozbiljno da bi se shvatilo da je neozbiljno? :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

angel011

Ma, jasno mi je bilo da je neozbiljno, jasna mi je bila i poenta, nego nisam bila sigurna oko upotrebe reči "šljemanje", pa sam pitala starijeg i iskusnijeg.  :lol:
We're all mad here.

Izitpajn

Quote from: "Scallop"kaj bu rekel Izitpajn
Ne "bu" nego "bi", a ni to ne bi jerbo Izitpâjn ni kajkavec. Osim kad recitira "Petricu Kerempuha". Onda je bolji od Pervana.

scallop

Quote from: "Izitpajn"
Quote from: "Scallop"kaj bu rekel Izitpajn
Ne "bu" nego "bi", a ni to ne bi jerbo Izitpâjn ni kajkavec. Osim kad recitira "Petricu Kerempuha". Onda je bolji od Pervana.

Verujem da ti bi, ali neki bi bu. Izvini što mi manjka aksan sirkonfleks na a.

Nego, jesmo li mi razjasnili priču oko poenti u romanima? I kako se tumba fakcija u fikciju, e da bi čitaoci to progutali s belim lukom? Ovde je stalni problem što pisci, eh, pisci, nisu spremni ili sposobni da izvrše dobru pripremu za dobro delo. Koliko se sećam, mada bi Ghoul rekao da se mom sećanju slabo može verovati, ni kod vas nikad nije bilo bolje. A kako nam Bolonjska deklaracija napreduje - ni neće.

Izitpajn

Za poantu se ne slažem. Ostale rečenice nisam shvatio. Nijednu. Jebiga, oglupavio sam, možda previše kalcija u vodi koju pijem. Ali žena kaže da ćemo odsad filtrirat pa će valjda bit bolje.

Ghoul

Quote from: "Izitpajn"Za poantu se ne slažem. Ostale rečenice nisam shvatio. Nijednu. Jebiga, oglupavio sam, možda previše kalcija u vodi koju pijem. Ali žena kaže da ćemo odsad filtrirat pa će valjda bit bolje.

potpuno te razumem.
radmilo je, pored slabog sećanja, poznat i po svom opskurantizmu.
ni ja nisam baš sve pohvatao u tome što je reko, a nisam siguran ni da ima bogzna šta za shvatanje.
https://ljudska_splacina.com/

scallop

Za dve generacije ćete šarati prstima po pesku. :cry:

Mica Milovanovic

Ne dirajte moje krugove...
Mica

Ghoul

Quote from: "Mica Milovanovic"Ne dirajte moje krugove...

ha ha ha!
ako si mu reko! :!:

Mica Milovanovic

Ghoule, nemaštoviti pokušaji unošenja zle krvi u penzionerske redove neće ti uspeti...
Mica

scallop

Pametnom čoveku je i komarac muzika, a onaj drugi ne čuje ni simfonijski orkestar. :evil:

Budući da je ovaj forum pao na najniže grane od kad postoji i umesto kulturom se bavi nekulturom (čak je i vlasnik ovog sajta postavio topik koji sadrži prostački izraz, te molim da sam sebi banuje topik) pozivam one koji su u stanju da normalno raspravljaju da se vrate na odeljak naučne fantastike.

Za početak, otvaram raspravu na temu: poenta i SF roman. Posebno pozivam Izitpajna, ako je voljan, a spreman sam i da Ghoulu objasnim da je on nosilac opskurne (mračne) literature na ovom forumu.

Ghoul

Quote from: "Mica Milovanovic"Ghoule, nemaštoviti pokušaji unošenja zle krvi u penzionerske redove neće ti uspeti...

ma taman posla, imate vi decenije ove i one krvi za sobom, šta ja, odjučedošavši, uopšte tu mogu da učinim, sve i kad bih hteo (a neću, niti imam razloga da svađam 2 svoja fana međusobno!)
šta više, drago mi je da se i predsednik mog fan-kluba slaže sa mnom da ovaj forum nikad prazniji i bespotrebniji nije bio no u poslednjih mesec dana.
:cry:

lilit

Quote from: "scallop"
Budući da je ovaj forum pao na najniže grane od kad postoji i umesto kulturom se bavi nekulturom (čak je i vlasnik ovog sajta postavio topik koji sadrži prostački izraz, te molim da sam sebi banuje topik) pozivam one koji su u stanju da normalno raspravljaju da se vrate na odeljak naučne fantastike.
Istine radi, Gul se do poslednje kapi, tudje, krvi borio za cistotu ZS foruma, a kad je shvatio da je pobedjen i ne zeleci da bude u manjini, slasno se pridruzio svakomalo_nadirucim hordama, transformisuci se lagano iz pitomog u divljeg Ghoula. :mrgreen: :lol:
http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=3997
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.