• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

RPG

Started by Nyarlathotep, 29-10-2002, 01:22:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nyarlathotep

Igrate li ljudi nesto od RPG igara?
Ajde da krenemo ....
D&D
Warhammer
MEPR
RoleMaster
Vampire:TheMasquerade
Werewolf:TheApocalipse
Changeling:TheDreaming
Kult
Cyber Punk
Shadow Run
The Call Of Chtulhu

sta se kome kako cini?
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Melkor

Igrao Warhammer dosta dugo, ali i dosta davno...

Sad sam poceo neki Exalted al ubi me na mestu i prospi moj pepeo u WC ako znam koj je sistem u pitanju. A i razbijamo se od igranja - otprilike jednom u mesec dana.

Da li se to meni cini ili se ljudi sada manje igraju nego pre nekoliko godina?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Boban

Verovatno od igranja nemaju vremena da vise po diskusijama...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Melkor

Valjda obrnuto... :?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Nyarlathotep

E, igrao sam i ja Warhammer i to dosta dugo, bas kao klinac. Jednostavan sistem, zanimljiv .... Danas ga je nazalost pojeo Warhammer battle system.
Melkore, bio si u "Zmaju"?
Klub je mrtav. bar sto se tice RPG-ova ... klinci igraju Magic The Gathering (Tragic The Losering) i ostale kartaroske zanimacije.
U prolece ove godine odrzan je super Call of Chulthu turnir .... skupilo se par starijih ekipica i fino smo se zezali.
Ako cujem za neke nove turnire prvo cu da  obavestim ljude na ovom forumu.
Pozdravi ...

Melkor

Zmaj bese u Koce Kapetana ili na Krstu?

Nyarlathotep

"Neprijatelju crni", izvini na kasnom odogovu ...
Klub jeste u Koce Kapetana ... standardno radno vrene, cetvrtak i subota od 18 h.
Mada u tom klubu nema ama bas nista. U poslednjih par godina sa nekom ekipicom pokusavam da izakcijam sredstva za pravi FRP klub, ali sada sam siguran da od toga nema nista.
Ma ... super su igre ali je mnogo bolje posvetiti se citanju i izstrazivanju fantastince i ostale knjizevnosti.
Mada mi utroba truli zbog cinjenice da sam ovog leta u Parizu u jednoj prodavnici ostavio prilicnu novcanu svotu a sada nemam vremena da igram te gluposti na koje sam tako slatko potrosio novac.
Igrace se, igrace ...
E, inace kakav je taj Exalted?
Koja je prica?
Cini mi se da je i to izdao White Wolf, ili gresim?

Melkor

Quote from: "Nyarlathotep"".
Ma ... super su igre ali je mnogo bolje posvetiti se citanju i izstrazivanju fantastince i ostale knjizevnosti.

Sta kazes za neku zlatnu sredinu? Doduse ako pitas moju kevu neces znati za sta se vise krsti: "opet citas onu tvoju fantastiku, u tim godinama igras igrice?! etc."

Mislim da je Wolf al moracu da proverim. Nije lose samo me nervira sto se sve igra samo desetkama. Sto se price tice odlucio sam da nemam pojma i da, eto, samo igram i slusam GM-a ( za promenu ) Gust je mnogo veci, definitivno, nego kad znas sve pa se non-stop svadjas.

A svratio sam ja 2-3 puta u Zmaj i malo-malo prodjem i vidim onu silnu decu  8) tja, sta ces?

btw - mora da te znam a mrzi me da se raspitujem preko pm.

Nyarlathotep

Smaraju te D10?
Onda je to svakako izdao "White Wolf".
Sigurno.
Inace igao si nesto iz njihovog "World Of Darkness" serijala, milsim na Vampire, Werewolf, Wraith, Changeling, Hunter, Mages .....
kul su to FRP-ovi.
Barem Vampire i Changeling ...
Ja u klub redovno ne dolazim vec neke 3 ili 4 godine. Mada kao pratim sta se desava, znas, godisnje skupstine i tako to.
Nekog tamo decembra prosle godine u klubu smo odrzali tematsko vece posveceno Horror industriji (knjizevnost, kinematografija) i horor RPG-ovima.
Bilo je  kul ... Cira, Jasna i ja ... ako ti ta imena nesto znace.

Melkor

Slušao sam Ćiru kako priča o hororu u frpu, mislim istu stvar koju je kasnije pričao i u Lazi. To je 1 of 3 da sam ulazio.

Ne, i nisam igrao ništa od toga. Na žalost. Možda sam to samo ja :?  ali stvarno mi je teško da nadjem ljude za bilo šta. Mislim ne možemo već mesec dana da se nadjemo 2 moja ortaka i ja za preferans, a o skupljanju neke ekipe i ne razmišljam :(

Nyarlathotep

E, inace Cira je moj mnogo dobar drug ... bio sam i ja u "Lazi" kada je pricao o Horror FRP-u (donosio sam mu neke knjige).  Vec nego duze vreme igramo KUL, jebeno najbolji i najbolesniji FRP koji sam ikada igrao. Ma totalno bizarno, pogotovo kada ti je Cira GM. Lud covek. Igrali smo "live act" par puta i prilicno je dobro ispalo.
Cira je u nekim cimanjima zadnjih mesec, dva pa trenutno ne igamo, ali cemo svakako nastaviti.
Inace ja sam Dusan .... i mozda smo se sreli nekom prilikom ....

Ozymandias

Klub, moram priznati vise ic ne valja, mada nije bilo pravog rolanja ni kada sam prvi put otisao tamo (tada su u modi bile bitke). Sto se exalteda tice prica je sasvim OK, pogotovo ako volis kineski fentezi sa ukusom pre-tolkinovskog fantasy-a. Svi igraci su baje koje je sunce=bog uzdiglo na stupanj polu bozanskih bica i svi se biju kao da su izasli iz New Dragon Gate Inn-a ili zmaja i tigra. Sve "rase" su povezane sa WoD tj. iz tzv. Age of Sorrow ce nastati WoD osim ako se igraci ne budu pitali :evil:
Kult jos nisam igrao jer nikako da nabavim knjigu (citaj nemam love) ali sam cuo da je zaista fenomenalna (najbolji horor, mada mislim da to prevashodno zavisi od GM i ekipe).
Inace danas mi je ortak koji radi ilustracije za RPG knjige pokazao neki novi sistem, meni nepoznate firme cije sam ime zaboravio, po imenu The Seventh Seal gde svi igraci igraju pripadnike armije arhandjela podeljenih u cetiri divizije (mikael, gabriel, rafael i uriel) uoci sudnjeg dana.
I jos samo jedna informacija za ovaj predugacki post: WW izdaje novu igru: Demon: the Fallen :twisted:
Da drugi nisu glupi, ja bih bio

Nyarlathotep

Znam za Demon:The Fallen ... kapiram da ce biti O.K. frp, mada ne verujem da ce da prevazidje Vampire ili Changeling.
E, recimo malo ljudi kod nas igra Changeling i javnost uopste nije upoznata sa ovim sistemom. To je po meni jedini pravi Dark Fantasy RPG ikada izdat. Mada WW je prestao sa izdavanjem dodatnih knjiga za ovaj sistem, cak mislim da su skroz odustali od ove igre.
Ali setimo se kako i Kult nije izdavan od '96. god kada je izdata druga edicija (skrnava, cenzurisana) i kako je sve do sredine prosle godine Kult savrseno opstajao na netu. Francuska izdavacka kuca "Seventh Circle Publishing" je kako sam vec rekao objavila trecu ediciju KULT-a sredinom prosle godine a zvanicna verzija na engleskom je je trebala deinitivno da izadje jos u januaru tekuce. Preturio sam sve radnje sa RPG igrama u Parizu i naravno, niko nista o tome nije cuo. Eto, desavaju se takve stvari i po Evropi, ne samo kod nas.Inace i da imas para sigurno neces naci Kult, mozda, ali bas mozda u nekoj FRP antikvarnici u inostranstvu. Malo je toga ostalo. A, ja svakako da imam kopiju i to bas prve edicije sa svim njenim "pravim carima". Imam jos par dodatnih knjiga za prvu ediciju, a znam neke koji imaju jos po knjizicu, dve. Priznajem da sam potkupljivi smrtnik, videcemo ...
Salim se.
Sto se tice "Zmaja", to je bio super klub pre jedno 6 do 7 godina. Super je bila ekipa i sto je najvaznije igrao se FRP. Do duse najvise ADND III Ed., ali ipak FRP.

Ozymandias

Da, potpuno se slazem za Changeling, mada ni Mage nije da nema svojih potencijala, pogotovo za ljubitelje Hellblazera, Invisibles ili Books of Magick. Ipak nekako mi zvuci suplje citava prica da je nauka samo magija ciji su se principi ustolicili u ljudskom verovanju. To je bolje reseno u Arcanumu.
P.S. Ima li Kulta u Svedskoj?

Melkor

Da, ali ni Arcanum se nije proslavio, a toliko mi se dopao :(

Nyarlathotep

Inace Kult i jeste Svedski sistem, ali koliko sam ja trenutno upucen bice izdata samo jos glavna varijanta na eng. u dve knjige (jedna kao za GMa, a jedna za igrace) a pomenuta verzija na franc. je vec izasla prosle godine. Svedski, nisam siruran.

Ozymandias

Bedak, na oba odgovora. Nisam znao da je Arcanum is****o i meni se svideo :(

Ozymandias

Da, znam da je Kult svedski (i ja sam slusao Ciru u Lazi :o ). Cak je moguce i da je zabranjen u Svedskoj jer su oni gubavi protestanti te mu Kult dodje kao zesca jeres :twisted:

Melkor

Upita me sinoc Sandman igra li se stogod, a da bas i nije cist fantasy, pa rek'o' da i ja vas priupitam.

Stvarno. igrali li se nesto? - Drogan

Nyarlathotep

igra se Changeling a Kult tek treba ponovo da se igra.
Trenutno sam u nekim poslovima oko priredjivanja neke knjige za izdavanje a i januarski rok se blizi, pa sledi frka ...
A moram da zavrsim i da napokon predam clanak o istoriji FR-a za Znak Sagite ...
A cimam se i oko seminarskog, za koji tek trebam da se cimam.
Mozemo nesto da iskombinujemo ...

Melkor

U principu nema razloga za neku preveliku zurbu. Kapiram da su svi prezauzeti negde do februara.  

Ali ko zna... samo da ima dovoljno zainteresovanih. Mogli bi ko t-j da uvedemo glasanje-anketu :roll:

Corwin

Trenutno se u klubu smaraju sa organizovanjem turnira za trecu ediciju D&D.Pa ako oce neko da igra ....

Bio sam na proslom (druga edicija D&D) i bilo je ok (vrlo glupo bodovanje:)

Na ostale nestigoh :(

Ako nekome fali da popuni ekipu racunajte i mene :)))

Igrao : D&D (drugu i trecu),Mascarade,Cyber punk (i trenutno ga picimo ali vrlo retko :((

Poz

Nyarlathotep

a sta bi sa Vampire: The Dark Ages?
Rekose mi Cira i Vladica da trebaju da vode na turniru ...

D&D III ed.  proklet bio Mixajlo! ... salim se, naravno.

Nyarlathotep

Kada je D&D turir?

Corwin

Trebao je biti u proslu subotu,cini mi se.
Ali izgleda da su odustali.Rece mi jedan od organizatora da je to luda kuca (mislim na klub:))) Tako da ce verovatno biti (ako uopste) posle nove iliti posle februarskog roka :))

Corwin

Da li neko igra mud-ove i znate  li sta je to?
Takodje ko igra sta i sta mislite koji je najbolji?
Evo prilazem adresu jedinog domaceg mud-a,pristupa se sa
telnet alfa.mas.bg.ac.yu 5000
Probajte,neki kaze da je i bolje od igrica (igra se u real time,moguce je skupiti druzinu,tuci se izmedju sebe i druzine sa druzinama,....)
Javite vreme pa mozemo da se nadjemo i nemoramo da igramo nego samo da pricamo (nesto kao irc :)).

Poz

Nyarlathotep

Melkore, Spideru, saljite mi telefone na PM, ako hocete da se organizujemo za KULT.
Neka mi neko posalje i Markov telefon, da ga ne jurim po faksu.
Cujemo se.

Beware, because the time is near.

Melkor

No, Nyar, razmenismo telefone i mailove, mart odmice, sta se desava?

SANdMAN

cuvajte te telefone, zatrebace jednog dana. ako nikom vasoj deci...  :wink: