• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dreamcatcher je ipak dobar film

Started by FilipKDick, 05-06-2003, 02:31:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

FilipKDick

8)  Jutros sam imao privilegiju da pogledam Dreamcatcher...

FILM je DOBAR!

Mracan je i strasan.

DOBRE STVARI U FILMU:
- Telepatija i ESP ...
- Besomucno tamanjenje vanzemaljaca
- Morgan Freeman kao BAD GUY
- Stvar sa mentalnim warehousom
- Radjen je po Kingovom romanu
- Mr. Grej

LOSE STVARI U FILMU:
- Suvise podseca na THING
- Suvise podseca na IT
- Glavni glumci izgledaju suvise pederasto
- scene iz Detinjstva nisu dovoljno zastupljene

-----------------------------------------------------------------------
SVE U SVEMU JEDAN 4+ za Dreamcatcher

Spider Jerusalem

Dobar kurac.

Quote- scene iz Detinjstva nisu dovoljno zastupljene

Mislim da je scena iz detinjstva trebalo da zavrsi ispod montaznog stola, ali se tu neko gadno zajebao misleci da ce mu to dati dobrodoslu aromu ITa. Inace, stvar sa retardiranim klincem je kingova zelja da se fura na pomodni trip kontakta sa humanoscu kroz imbecilnost (rain man sindom), sto svemu daje posvemasnju dozu sizofrenije - kad se kontraplanira sa ostalim scenama iz filma (citaj: sluzave gimle koje iskacu iz redneck anusa; military conspiracy prema kojoj one iz eks-fajlsa izgledaju kao da su iskocile iz 'tri dana kondora'; briljantna pocetna scena sa petotoncem na psihijatrijskom kaucu koja kao da obecava da cemo gledati neku gross-out verziju Se7ena).

Quote- Stvar sa mentalnim warehousom

Osim sto je bestidan rip-off Imaginarne biblioteke iz Sandmana, nedopustivo je kretenski uklopljena u size koji dzampuje izmedju balavljenja malenog akromegalika iz trapavih fleshbekova, davljenja ljigavih crva u snegu, bahatih male-bonding izdrkavanja iz proslosti i sadasnjosti, i opet, amaterskog military sizea gde...

Quote- Morgan Freeman kao BAD GUY

... deluje kao sopstveni lookalike imitator koji parodira - opet - sopstvenu ulogu iz Outbreaka, samo je neko zaboravio da ubaci humor i naznacenji spoofy elemente.

Quote- Besomucno tamanjenje vanzemaljaca

... je element koji dreamcatchera krunise oreolom prijatnog trasha, jer tako neobuzdani gore nismo videli jos od dana kada su amaterski horor-freak kreteni jos uvek mislili da je Fulchijev 'zombie' zapravo 'zora mrtvaca 2'. Ali, nazalost, ako u mikser marke EI Nis ubacite raznolike sastojke poput emotivno turbulentne retard-drame kao sto je 'rain main', thing-momente u gastro-vaskularnom kljucu, military gone berserk u x-file, die hard, the siege, hot shots 2 (dodaj po nahodjenju), i sve to date leriju kazdanu (topla generacijska drama 'big chill', anemicni retro-vestern 'silverado', i ustajala altmanovska epopeja 'grand canyon') da dobrano promucka, jedino sto mozete da dobijete je aromaticni brown shake govana kingove brkate zene posle jubilarne rostiljade u bengoru.
king je postao spielbergovski kompilator losih sopstvenih i nekih dobrih tudjih motiva (kad kod spilberga dinosaurus pojede crnca, imate instantnu smesu amistada i jurassic parka, a kad ajkula pojede jevrejina, imate jaws i shindler's list: all together now!), ne bi me zacudilo da u sledecem kingovom filmu/romanu devojcica koja boluje od ESP-a susretne demonskog klovna u skolskom dvoristu, pa da joj onda pomaze matori bestseler pisac koga je luda citateljka overavala maljem po gleznjevima, a tu je i ocvali crni policajac koji ce da pogine bas u momentu kad je trebalo da razresi misteriju.

Dok su spilberg i king tu, americke domacice obucene u zavese ne treba da brigaju cime ce se razonoditi dok vade trnje iz picke.

SANdMAN

Quote from: "FilipKDick"- Glavni glumci izgledaju suvise pederasto

bojim se da cemo pederka tek gledati jos vecim bljuvotinama... ladies and gentlemen, THOMAS JANE!  :x

Ivan Bevc

pre vredjanja doticnog gospodina pogledajte niskobudzetno remek delo Thursday 8)
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

SANdMAN

ko vredja? ma dobar je Thomas Jane, siguran sam da ce slim built plavusan uneti u Punisherov lik nove karakterne dimenzije koje nismo mogli ni da naslutimo u stripu...  :evil:

doduse, ako se Michael Douglas prihvati da glumi u trecem delu Romancing the Stone u 2005-oj nas ocekuju jos nezamisliviji uzasi nego sa punisherom 2004. tipujem da ce doctor Jonesov jungle boogie ipak biti ubedljiviji bar za dva staracka okretaja tocka invalidskih kolica...

SANdMAN

skoro zaboravih (eh, kad bih stvarno mogao) na Keanu >John Constantine< Reevesa i Patricka >Spider Jerusalem< Stewarta!   :x  :cry:

Bene Affleche, bice ti oprosteno... :(

eric cartman

Znam Znam
Ukusi su razliciti .
Necu da duzim nego veoma smjelo izjavljujem da je Dreamcatcher ubijedljivo najgori film radjen po nekom od djela SK.
Ja ih posjedujem sve u mojoj filmoteki i stvarno ne mogu da nadjem jedan koji bi eventualno mogao biti tako los.Nema ga.Svaka , ama bas svaka epizoda The X files je i zanimljivija i bolja od pomenutog filma.
Toliko o Dreamcatcher-u.
Pozdrav
Screw you guys I'm goin' home

taurus-jor

Zar ima neshto gore od Djece Kukuruza od mila do nedraga? :x  :x  :x
Zar ima neshto gore od Maximum Overdrivea? :x  :x
Zar ima neshto gore od TV serija Storm Of The Century :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x , The Shining,  :x  :x  :x Dead Zone :x  :x  :x  :x  :x  i Langoliers  :x  :x  :x (dokaz da ni by the book ekranizacija ne garantuje podnosljiv rezultat).

Dodjavola, Jack, moram to pogledati. Je l' stvarno toliko losh? Mislim, Spajder kad pljuje je vintage Spajder, ali tvoj post je... ehm... zaista inspirativan.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

taurus-jor

Quote from: "SANdMAN"doduse, ako se Michael Douglas prihvati da glumi u trecem delu Romancing the Stone u 2005-oj nas ocekuju jos nezamisliviji uzasi nego sa punisherom 2004. tipujem da ce doctor Jonesov jungle boogie ipak biti ubedljiviji bar za dva staracka okretaja tocka invalidskih kolica...

K vragu  :evil: Zvuci kao Rolling Stonesi na svetskoj turneji, 2020 godine.
AAAAAAAAAAARGHHHHHHHHHHHHH!
AREU AREU!
...

eric cartman

Quote from: "taurus-jor"Zar ima neshto gore od Djece Kukuruza od mila do nedraga? :x  :x  :x
Zar ima neshto gore od Maximum Overdrivea? :x  :x
Zar ima neshto gore od TV serija Storm Of The Century :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x , The Shining,  :x  :x  :x Dead Zone :x  :x  :x  :x  :x  i Langoliers  :x  :x  :x (dokaz da ni by the book ekranizacija ne garantuje podnosljiv rezultat).

Dodjavola, Jack, moram to pogledati. Je l' stvarno toliko losh? Mislim, Spajder kad pljuje je vintage Spajder, ali tvoj post je... ehm... zaista inspirativan.

Da , da gori cak i od Langoliers :)
Screw you guys I'm goin' home

taurus-jor

:o
Onda... beš'te noge, usraću vas... :x :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x
...a možda i postanem serijski ubica.  :roll: