• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Magicni Vetar

Started by masni, 08-08-2008, 22:43:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

masni

Ned Elis, odnosno Magični Vetar, kako je prozvan od strane Sijuksa, tajanstvena je ličnost koja suočavajući se sa mnogim iskušenjima, i krećući se iz avanture u avanturu, ima samo jedan cilj: da otkrije svoj identitet. Od toga sve počinje: nakon eksplozije voza u čijoj se pratnji nalazio, Magični Vetar gubi i najmanje pamćenje na svoju prošlost, na to ko je i šta je, odakle dolazi i kuda ide. Saznaje samo da se nekada zvao Ned Elis... Priča o njemu smeštena je u XIX vek, i odvija se u oblasti tzv. Granice, na zapadu Sjedinjenih Američkih Država. To je priča koja nas vodi kroz svet protkan duhovnim i mitskim nasleđem Indijanaca, burnim vremenima klasičnog vesterna, mračnim i nemirnim ambijentom misterije i horora..

Alex

Upravo sam nabavio br 2 od Sfere. Prethodni broj, koji je crtao Goran Parlov bio je sasvim dobar, a i ovaj deluje obećavajuće.

Izgleda da ovaj serijal prednjači kvalitetom kod Bonelija i da nadilazi posustalog Dilan Doga.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Man Of Steel

Quote from: "Alex"Upravo sam nabavio br 2 od Sfere. Prethodni broj, koji je crtao Goran Parlov bio je sasvim dobar, a i ovaj deluje obećavajuće.

Izgleda da ovaj serijal prednjači kvalitetom kod Bonelija i da nadilazi posustalog Dilan Doga.
Dilan Dog je već dao svoj maximum i svakako prevazišao svoj zenit...
Proći če kao i Mr.NO.
Ništa ne traje doveka, a ovakve stvari ponajmanje...
When ever you need hard center i will be there

Fidel

Osim indijanske mitologije scenarista Manfredi se inspirisao i manje poznatim dogadjajima iz americke istorije(koncentracioni logori za vreme gradjanskog rata) i delima Natanijela Hotorna(epizode Kameno lice,Skeleti) i jos nekih americkih pisaca...
Meni je posebno simpatican lik njegovog prijatelja novinara pijanca koji po liku podseca na Edgara Alana Poa...
Sasvim realno da je to sad najbolji Bonelijev serijal,mislim da je u Italiji izdato vec oko 100epizoda dok je kod nas objavljeno tek 17...

Savajat Erp

Одличан је,али би морао да има бар 120 страна, у пар епизода крај је превише збрзан...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

masni

ja sam se totalno NAVUKAO na strip Magicni Vetar.

Nekidan sam video da imaju traike Future 2 stripa Magicnog za 150 din , kupio sam dve epizode.
tako da sada imam oba od sfere i 3 od Systema SC.
Imam Kandze , Dugi Noz, Lady Charity.
Ako neko vidi druge nastaveke na trafici bio bih mu zahvalan da ih kupi i posalje a ja cu mu postnetom poslati novce.
Obisao sam sve trafike kod nas u Backoj Topoli, i u Subotici po centru. imaju samo ove 3 epizode na prodaju , kaze prodavacica da ce mozda opet dobijati komplete.
Ko malo dete sam postao jedva cekam da izadje novi ili da kupm stari.
U Knjizari Plato imaju HC varijantu od system-a ali su skupe 572 din.
ili ako neko ima iz BGd a ide po stripotekama , bio bih mu zahvalan da mi javi koje su cene tamo Magicnog

Fidel

Bilo je u knjizari Omen kod Obilicevog venca prvih 7 brojeva u mekom povezu po 100 i neki dinar,ne znam da li ima sad,ja sam odavno nabavio tih prvih 7 brojeva i odlicni su...Moram da se pohvalim da sam dva broja u tvrdom povezu(9,10) kupio na ulici od nekog dekice za 300dinara,imao je samo ta dva broja a ocigledno ga nije smatrao vrednim pa me nije odrao kako inace znaju ti preprodavci starih stripova...
Kako Sfera distribuira taj strip posto ga na trafici nisam video,je li samo po knjizarama?

Savajat Erp

А тако ти пишеш дипломски,сунчић ти лебави?! :evil:

neman

Omen je zatvoren, tako da tamo vise nema nista nazalost :(
Ali moze da se nadje u Darkwoodu i po aukcijama domacim i hrvatskim.

masni

nasao sam komplet 7 brojeva za 8 evra
Na trafikam ali je tiraz %00 komada pa ga je tesko nabaviti kod nas u topolu dolaze 3 i ja jedan kupujem 2 se ne prodaju
 :x

Fidel

Kod nas i ne stize,to sam siguran...

masni

tiraz je 500 komada...
ako ti treba posalji mi pare pa ti ja kupim ovde i posaljem
ali tada ce te strip vec previse kostati :(

Fidel

Hvala na ljubaznoj ponudi ali probacu da ga nadjem u Darkwoodu,to mi je jednostavnije,ionako treba da skoknem do Bg ovih dana...ako bas ne uspem dogovoricemo se za sledeci broj...

masni

mislim da imas ova dva broja na kolekcionar.com oko 1,9 evra+ ptt
Ali nisam siguran

gargamel

nabavio sam dvojku u Subotici u trafici preko puta Elektrovojvodine ali je to bio jedini primerak. dobra oprema i dobar papir, zadovoljan sam, kad procitam nadam se da cu ostati zadovoljan...
Kako se vesla po drvenom moru?

Savajat Erp

Двојка беше Канџе?Бићеш задовољан,предпостављам...

Fidel

Vajate,on je verovatno mislio na Sferinu dvojku tj broj posle Velike vizije,po originalu to je 18...Velika vizija je bila solidna,nadam se da je i taj novi dobar,nemoj da mi prepricavas,samo reci da li valja truda da ga nabavimo... :wink:

masni

meni je Kolekcionar za 9+ odlican strip zaista...

Zna li neko telefonski broj darkwud strip shopa?

Meho Krljic

011/ 2622-867
063/ 772-72-53

Imaš sajt ovde: http://www.stripklub-darkwood.com/

Savajat Erp

Quote from: "Fidel"Vajate,on je verovatno mislio na Sferinu dvojku tj broj posle Velike vizije,po originalu to je 18...Velika vizija je bila solidna,nadam se da je i taj novi dobar,nemoj da mi prepricavas,samo reci da li valja truda da ga nabavimo... :wink:
Грешиш,овај,грешиш силно сине...та двојка би по оргиналу требала да биде 17...

Fidel

Quote from: Savajat Erp
Quote from: "Fidel"
Грешиш,овај,грешиш силно сине...та двојка би по оргиналу требала да биде 17...
Da,moja greska... 8)

gargamel

je, je, Sferina dvojka u originalu broj 17 Il Collezionista
Kako se vesla po drvenom moru?

Alex

Bogami, epizoda je vrlo dobra.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

masni

zna li netko kada tacno magicni IZlazi posto ne mogu da docekam

masni

NI danas nije izasao novi sferin MV  :x

Savajat Erp

Надам се да нису већ прсли... :cry:

Ghoul

jebote bog,
MAGIČNI VETAR!

VESELI ČETVRTAK!

itd.

PA DAL STE BRE VI STRIPADŽIJE NORMALNI?
(retoričko pitanje)
:shock:  :P  :?  :evil:  :x
:D  :D  :D

PS: od magičnog vetra, ostalo - TRT? :idea:
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Ja 'Veseli Četvrtak' u svojoj glavi uvek izgovaram na engleskom, pa mi je malo lakše: Gay Thursday definitivno ima neke zabavnije konotacije.

'Magični Vetar', pak, moram da pretvorim u 'Magični Vepar' i onda je to MNOGO bolje.

DušMan

A kako onda izgovaraš, recimo, Beli Put? Put do Belog? Beli lajn?
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Meho Krljic

Ima više varijanti. Bela Put je jedna od njih i u toj fantaziji Boban je lider jedne užasno ekstremne nacionalističko-rasističke nevladine organizacije.

Takođe, Beli i Krut je zabavna varijacija.

Ghoul

Quote from: "DušMan"A kako onda izgovaraš, recimo, Beli Put? Put do Belog? Beli lajn?

idi leči se! :P  :x  :cry:

DušMan

'ajde, 'ajde... Nisam ja kriv što sve vidim kroz prizmu narkomanije. Kriva je droga. I Meho.

DušMan

Evo, Gulov šamar me je malkice vratio u realnost.
Poučen primerom starijih, odlučio sam da batalim drogu: http://www.popboks.com/vest.php?ID=8121

zakk

QuoteU razgovoru za Quietus.com Ulrich je izjavio da je konzumirao kokain na društvenoj bazi.
Šta to znači?!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

+
kad se ode na taj quietus.com, dobije se:
QuoteSorry to announce that we decided to close this website and to sell this domain name displayed.
If you are interested in buying this domain name, please contact us by via e-mail.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

DušMan

Eto, laže Popboks.
Znači, za džabe sam ostavio drogu...

raindelay

A jel ostalo nesto u steku? Da se lakse zaboravi ova fudbalska katastrofa. Vracam cim se vratis pravim vrednostima a ne "zdravlje i lepota" Popboksu.
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

DušMan

Ih... Pa, sudeći po tvom nicku, ti si muzičar, a zna da se da ako neko ima drogu - imaju je muzičari. Treba ja tebi da tražim!!!

Inače, ostalo je nešto malo u šteku, pa ono... javi se... gistro i tako to...

DušMan

Quote from: "zakk"
QuoteU razgovoru za Quietus.com Ulrich je izjavio da je konzumirao kokain na društvenoj bazi.
Šta to znači?!
Pa valjda da je šmrkao samo u društvu.  :idea:

raindelay

Nisam muzicar. Previse se ti druzis sa Urosem pa su ti svi muzicari.
:D

evo ...javljam se...al nemoj nikome da kazes

DušMan

Znači nemaš veze sa bendom Rain Delay???
Šta si ti, neki čudak koji je uzeo taj nick samo da bi privlačio ribe koje se lože na njih???

Ma kakvi... Uroš i ja se maltene uopšte ne družimo... Baš me je danas ispalio.  :cry:

raindelay

"Šta si ti, neki čudak koji je uzeo taj nick samo da bi privlačio ribe koje se lože na njih??? "

Ma jok bre, trebalo je Braindelay, al proguta se slovo.

A ovo za ribe...ono kao... ako znas neke...da iskoristim.

Vraticu ti, cim se im se i ti vratis.  :!:

DušMan

Eh, dobri čoveče... da znam neke ribe ne bih ja visio na ovom prokletom forumu po ceo dan.  :x
Niti bih sad gledao Crnu Guju na b92.

raindelay

Vadi onda iz tog steka pa da zajedno zapevamo:" ...zla sudbina stalno mi se ruga, nemam drage, kamol bracnog druga..."
A Meho ima sve: zenu, macke, bend , kolumne, posao...

OJ ZIVOTE :x  :x  :x

DušMan

Quote from: "raindelay"A Meho ima sve: zenu, macke, bend , kolumne, posao...
... visinu, brkove, bariton, poznavanje borilačkih veština, sve moguće gejming konzole, hiljade knjiga i stripova, kuće, stanove, deviznu štednju, bezgraničnu dobrotu...

raindelay

Jednom recju: SUPERHEROJ

DušMan

Moram samo da primetim kako je ovaj topic konačno postao zanimljiv, nakon čitave prve strane promašene teme.

raindelay

Gresis, mada si napravom putu:droga-ima, Meho-ima, fali jos sex i ko je gay otesmo od Harvija "best topic ever".    :!:

DušMan

Quote from: "zakk"+
kad se ode na taj quietus.com, dobije se:
QuoteSorry to announce that we decided to close this website and to sell this domain name displayed.
If you are interested in buying this domain name, please contact us by via e-mail.
http://www.thequietus.com/
Biće da je i www neophodno.

Ghoul

Quote from: "DušMan"Moram samo da primetim kako je ovaj topic konačno postao zanimljiv, nakon čitave prve strane promašene teme.

nije da se hvalim, ali obično tako bude nakon mojih intervencija. 8)