• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Hulk?

Started by S., 05-06-2003, 16:46:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Spajdi, ovo te je bas pogodilo, a?

Inace, koliko taj Vlajcic uopste ima godina?
Pre 19 godina, kada je izasao Monolit 1, on je samoinicijativno napisao prikaz za Politiku. To je ostalo jedino pominjanje Monolita u okviru Politike.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

taurus-jor

Veoma je mator. Ako sedam banki nema ubijte me. Ali da mu je recenzija prazna - prazna je. Onoliko strachenog prostora da bi se tek poneshto (makar i bezvezno) kazalo, u poslednjem redu, jeste tragedija - pre svega za Vlajcicha. A to shto dobija 100 EU po recenziji...pa, Spajderu, idi zali se Politici.

Moguche je da su mu tekstovi ovakvi upravo zbog tih 100 EU i cinjenice da nosi reputaciju "kriticara sa imenom". Shta Vlajcich ima da se muci kad svaka njegova shlajmara ima priliku da bude objavljna za velike pare. Shta ima da se muci, kad che koliko sutra, na osnovu "renomea" (shta god to znacilo), da ga posalju na kanski ili neki drugi festival. To je nekim ljudima san snova. Dostignu ga, uhlebe se i - "tema o kojoj pishem, shta to ono beshe?"

Otkad znam za sebe, ime ovog stripa se "pogreshno" izgovara kao HULK. Nesrechni Vlajcich je ocigledno i u osamdesetim godinama (kada je Hulk izlazio u malom Marvelu i Stripoteci) bio metuzalem, tj. nije se mnogo druzio sa klincima.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Lurd

Quote from: "Spider Jerusalem"Da.
Ali.

100 EU.

Po tekstu.

Znači, strašno.
My trees...They have withered and died just like me.

Boban

Quote from: "taurus-jor"Shta ima da se muci, kad che koliko sutra, na osnovu "renomea" (shta god to znacilo), da ga posalju na kanski ili neki drugi festival. To je nekim ljudima san snova. Dostignu ga, uhlebe se i - "tema o kojoj pishem, shta to ono beshe?"

xex... pa zar to nije i Spajderov san?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Spider Jerusalem

Naravno.

Ali je moje da pljujem dok mi se ne ostvari, a na drugima - koji ce za mene tada biti nistavni luzeri - da me pljuju kad mi bude pucala patka za njih i njihovo misljenje.  :)

Kao sto bi Vlajcicu, prirodno, pucala za moje  :lol:

DylanDog

Eto, pogledah i ja Hulka...uglavnom se slazem sa taurus-jorom, previse ima nepotrebnog umetnicarenja, dosadno je i razvuceno, svi su u tripu da govore neke neverovatno kvalitetne replike, iako je scenario tek nesto bolji od Spajdermena, Jennifer Connelly je tu da bi imali krupne planove njenog prelepog lica, ali joj je gluma uzasna, muzika je takodje katastrofalna, dominiraju neki orijentalni ritmovi koji potpuno ne odgovaraju senzibilitetu filma, ali ono sto je najgore, ponavljam najgore u vezi Hulka je Nik Nolte. Ovaj inace zanimljivi glumac ponudio je najotrcaniju varijaciju na lik ludog naucnika, sa hobo izgledom coveka koji spava pod mostovima i dikcijom loseg sekspirovskog glumca...Sve u svemu, Spidermen i X-Men su remek delo u odnosu na ovo Ang Lee-jevo vidjenje Marvelovog superheroja...A sto se Vlajcica tice, nije u redu pljuvati coveka od preko sezdeset godina zbog toga sto nije u trendu sa pop-kulturom danasnjice...Vlajcic ima delo iza sebe, mozda vise nije tako svez kao nekada, ali i dalje zna da napise dobru kritiku, secam se na primer njegovog prikaza filma Vanila Skaj koji je bio zanimljiv. Uostalom, on kada pise ima u vidu jako siroku ciljnu publiku, pa je i normalno to da zagrizeni fanovi sa ovog foruma nece saznati nista epohalno novo u njegovim tekstovima, isto kao sto Hulk fanovi u Americi nece doziveti prosvetljenje citajuci prikaz filma u New York Times-u.
The greatest trick the devil has ever pulled was convincing the world he didn't exist...

crippled_avenger

Mislim da je Dylan Dog pogodio pravu definiciju za Vlaju. Jer, ko bi od edgy ekipe mogao da pise za `Politiku`? Niko, jer se `Politika` obraca najsirem auditorijumu. Vlajin problem je u tome sto on vise nema energije da ispostuje ni kritike za najsiri auditorijum. Ali, matori kuckin sin ima staminu na festivalima. Zamisli da si u Kanu (ne mogu da zamislim ni da sam u Kninu a kamoli u Kanu), recimo ja da sam u Kanu. Ja bih po ceo dan hangovao na Trominom standu, pio i jeo, pa jos pio, isao po zurkama, gledao TV, jurio Van Dammeov autogram, slikao se Nindza Kornjacama, itd. Ne bih pogledao nijedan film iz zvanicnog programa. Vlaja ima tu samodisciplinu. I njega reba da nasledi neki mladi mainstream lik. A takvih realno ima. I ja to postujem. Tu vrstu objektivnog pisanja punog postovanja i tolerancije. Ja to ne umem. Moje postovanje suvise kosta. I nisam tolerantan. A mogu tek da zamislim Spidera. On je mad dog. Uostalom, u novinama koje zele atraktivne tekstove ima dovoljno prostora za edgy ekipu. Za ortake Indijance koji nisu navikli na fensi...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam