• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Miladin Kovačević,američki neprijatelj broj 1

Started by EKSTREMISTA, 20-08-2008, 17:57:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DušMan

Ma mora biti.
Gde si video Turčina hrišćanina?  :)
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

akhnaton

Quote from: "DušMan"Ma mora biti.
Gde si video Turčina hrišćanina?  :)

Auuu!!! A   on se predstavlja ko ришћанин Свпске provinijencije! :idea:
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

DušMan

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

angel011

Pa, ne znamo koliko se zaista drži te svoje religije. Ataturk je umro od ciroze jetre, koju sigurno nije zaradio izbegavanjem alkohola. :D
We're all mad here.

ayin

Ne mora uvek da bude uzrok alkohol. Mozda je komplikacija zutice (tip A - prljave ruke, iliti, pojeo covek zarazeno govno, ili B, C...dakle, krvnim putem, opalio nesto bez kondoma isl) ili raznih drugih bolestina

mafija_x

Quote from: "Hobit"
Quote from: "angel011"
Quote from: "Albedo 0"taj ''svet'' je pobio više ljudi nego što bi Miladin Kovačević u 100 reinkarnacija.

to je pitanje sposobnosti tog svijeta da uopšte percipira bilo šta, a o čemu vi drobite to boga pitaj....

Kakve veze ima sposobnost "sveta" da nešto percipira sa time koliko su ljudi pobili?

???????
Angel, procitaj jos jednom ono sto si napisala (pitala)!

Evo ga jos jedan grammar bot.
izgubili smo se u sirini ideje

angel011

@ayin: za Ataturka se zna da je pio ono njihovo piće koje liči na mastiku.
We're all mad here.

Meho Krljic

Ataturk je pio, pušio, jeo masno i voleo sve što vole mladi. Nije bio neki vrh musliman, ali da jeste, Turci bi i dalje pisali arapskim pismom i ne bi imali sekularnu demokratsku državu. Tako da...

Albedo 0

Quote from: "morbius"

Da ti ja objasnim nešto o američkoj percepciji Ustava:

Kada su se ovde Grci po ko zna koji put u dvadesetom veku podžapali sa Turcima oko nekog ostrva (više ne znam kojeg, ima ih milion), tadašnja američka administracija je skočila da ih razvađa i zatražila od Grčke da se odrekne prava na to ostrvo čiji pravni status nije bio najjasniji. Grčka Vlada im je odgovorila da po Ustavu države oni nemaju pravo da ustupe ni jedan deo teritorije, na šta im je Džimi Karter ladno odgovorio: "Jebe mi se za vaš ustav", upravo tim rečima. Mislim da ti je sada jasno koliko Amere zabole reproduktivni organ što ustav Srbije ne dopušta ekstradiciju.

a ja opet rekoh - mene zabole kurac za američku percepciju, a tek me briga za Grke koji su do prije 30 godina imali vojnu huntu.

Samo što ti ne znaš čitavu priču o Kipru, Grci su izašli iz NATOa zbog toga i vratili se poslije 6 godina tek kad je taj problem riješen(zamisli da se od sada do 2014. boriš za Kosovo i zajebeš integracije... zamišljaš a već si se usr'o) , nisu oni naši moroni koji i dalje idu u EU. Dakle, vratili se u NATO 1980. i ušli u EU 1981. godine, jer su pokazali MUDA, znaš ono što je Srbiji otpalo usput, AlexdeLarge i ostala bagra...

QuoteŠto ipak i dalje ne znači da Miladin Kovačavić kao nedokazano govedo ne treba da dobije malo motkom, kako se već sa stokom i radi. Maksimalno što se može iščupati je da mu se sudi ovde i na to bi trebalo ići, makar da zemlja sačuva malo ponosa, ako ga još uopšte ima.

ne znam zašto misliš da sam ja protiv takvog suđenja...

akhnaton

Srbija nikad nije imala muda. Jer da ih je imala nebi bila ženskog roda. (ako je uopšte) :evil:

akhnaton

Quote from: "DušMan"E bre... Mnogo si ti naivan.

Nisam naivan. A možda i jesam. Spajalica ili Clippy se ovde predstavlja kao neutralni branitelj свпског prava na државу. Zajebani su ti likovi sa FPN-a i Pravnog.  8)

Albedo 0

pa ako tako misliš onda jesi naivan.  Srpska nacija ima dva izbora - sopstvenu državu i njeno jačanje ili samoubistvo. Pošto ne postoji nikakva druga organizacija(osim države) koja može da štiti jednu naciju. Ako ima, ja za nju nisam čuo.

nema tu ničeg neutralnog. Ili si sklon samoubistvu ili nisi.

Nije srpska nacija ni prva ni posljednja koja će nestati, ne znam zašto neko misli da je to tako jebeno nemoguće kad istorija dokazuje upravo jebeno suprotno.

scallop

Quote from: "Albedo 0"Nije srpska nacija ni prva ni posljednja koja će nestati, ne znam zašto neko misli da je to tako jebeno nemoguće kad istorija dokazuje upravo jebeno suprotno.

Nemam ja ništa protiv tebe, ni protiv tvog stava u odnosu na percepciju, mada mi nije jasno da li je taj nedavni navod trebalo da bude uvredljiv ili si jezički "pozirao".

Voleo bi da mi navedeš neke od tih nacija koje su nestale. Nemoj mi navoditi nacije koje su nestale pre nego što su nastale. Naprimer, najpre konstatujemo da neka nacija postoji, a onda da više ne postoji. Ti se pozivaš na istoriju. Važi? 8)
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Pa evo Srbi su nestali. Pleme Srba uopšte nisu bili Sloveni, nego su se umešali među narod negde severoistočno od Dunava. Ceo narod je onda prozvan Srbima (verovatno samo da bi se razlikovao od Hrvata). Zatim su Srbi nestali po drugi put kad su pobegli pred Hunima, ili Tatarima, ili ko je već bio osvajač tada. Onda su nestali po treći put kad su primili hrišćanstvo. A zatim i po četvrti put kad su došli Turci i pogaravili nam kose. Malo je falilo da nestanu i po peti put u dva balkanska rata, dva svetska rata, i projektu nekad znanom kao Jugoslavija. Kad bi neki od onih Srba nomada s početka video u budućnost rekao bi: "Nas jednom neće biti"!

scallop

Quote from: "mac"Pa evo Srbi su nestali. Pleme Srba uopšte nisu bili Sloveni, nego su se umešali među narod negde severoistočno od Dunava. Ceo narod je onda prozvan Srbima (verovatno samo da bi se razlikovao od Hrvata). Zatim su Srbi nestali po drugi put kad su pobegli pred Hunima, ili Tatarima, ili ko je već bio osvajač tada. Onda su nestali po treći put kad su primili hrišćanstvo. A zatim i po četvrti put kad su došli Turci i pogaravili nam kose. Malo je falilo da nestanu i po peti put u dva balkanska rata, dva svetska rata, i projektu nekad znanom kao Jugoslavija. Kad bi neki od onih Srba nomada s početka video u budućnost rekao bi: "Nas jednom neće biti"!

Nema veze što ne čitaš, onda nije važno ni šta odgovaraš. Ima tu ipak nešto: po tebi su Srbi nastali isto onoliko puta koliko su i nestali. Hej, pa mi možemo više od pet puta!

Opet, ako tako gledamo, prvi Grci su bili - Pelazgi, drugi su bili Minojci i Mikenci, onda su u 7 veku BC. sa severa stigli Jonci, Dorci i Ahajci, da bi bili treći Grci, onda su i oni nestali u prvih pet vekova posle Hrista i Romeji ih zamenili Jermenima i Seldžucima (izvor Frances Cont), da smanje koncentraciju Slovena, peti Grci su oni isti crnpurasti kakvim su i nas napravili Turci...

Oćemo li još neku, ili ćemo БЛЛЛЛ? :wink:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

Turci su izvorno mongolsko pleme, i naravno da nisu oni nama promijenili rasu, već mi njima. Osim ako ne znaš nekog Turčina koji izgleda kao Mongol.

Koje nacije su nestale? Prvo, sami ti Seldžuci, pojeli ih Otomani. Drugo, Tračani. Treće Iliri. Četvrto, Hazari. Skiti. Izvorni Makedonci. A svi iz ovog regiona.

morbius

Quote from: "Albedo 0"
Samo što ti ne znaš čitavu priču o Kipru, Grci su izašli iz NATOa zbog toga i vratili se poslije 6 godina tek kad je taj problem riješen(zamisli da se od sada do 2014. boriš za Kosovo i zajebeš integracije... zamišljaš a već si se usr'o) , nisu oni naši moroni koji i dalje idu u EU. Dakle, vratili se u NATO 1980. i ušli u EU 1981. godine, jer su pokazali MUDA, znaš ono što je Srbiji otpalo usput, AlexdeLarge i ostala bagra...

Taj koji ti je to ispričao pojma nema. Prvo, razlaz sa NATO-om se dogodio zato što je Amerika podržavala vojnu huntu koja je vladala ovde, kada je hunta pala nova vlada je raskinula sve saveze i političke ugovore sa amerikom. Šest godina kasnije su se pomirili zbog zajedničkih interesa.

Ništa oni nisu postigli u vezi Kipra izlaskom iz NATO-a, trećina Kipra ti je i dan-danas pod turskom okupacijom.
Why me?

scallop

Quote from: "Albedo 0"Turci su izvorno mongolsko pleme, i naravno da nisu oni nama promijenili rasu, već mi njima. Osim ako ne znaš nekog Turčina koji izgleda kao Mongol.

Koje nacije su nestale? Prvo, sami ti Seldžuci, pojeli ih Otomani. Drugo, Tračani. Treće Iliri. Četvrto, Hazari. Skiti. Izvorni Makedonci. A svi iz ovog regiona.

Sad mi je jasno - ti pojma nemaš šta je narod. Opet se zaglavljujemo između fizike i alhemije. Samo si sad na onoj drugoj strani. Znanje je krajnje aproksimativna supstanca i niko ne bi menjao svoju glavu za tuđu. Između nulte refleksije i apsolutne apsorpcije razlika je nula. Tako ti možeš da budeš i Albedo 0, ali i Nigredo 100. Ja mogu da budem i Srbin, ako mi je to "gospodska volja", ali i bilo šta drugo, ako se tako opredelim. Moji unuci u SAD su procentualno više Srbi nego ja, ali znaju samo desetak srpskih reči. I oni drugi baba i deda koji su i Škoti i Irci i Šveđani i Mađari i Slovaci i Nemci, neće dozvoliti da moji unuci budu manje Srbi nego što jesu. Suština ljudi je da pamte i da se podsećaju, a oni koji se trude da zaborave rade uzaludan posao.

mac

Quote from: "scallop"Suština ljudi je da pamte i da se podsećaju, a oni koji se trude da zaborave rade uzaludan posao.

Ja ne moram da se trudim, zaboravljanje mi je urođeno :(

Moram samo da dodam nešto. Mene ne brine toliko ako će specijalno Srbi da nestanu sa Kosova, a recimo Albanci da ih zamene na istom prostoru. Prirodno je da agresivni potiskuju pasivne. Eto, mi smo probali da radimo to isto, nešto nam nije išlo, i bolje je da batalimo takvu rabotu. (To ne znači da dopuštamo proizvoljno cepanje teritorije). Ono što je meni važno je da budem čestit čovek, i da utičem pozitivno prvo na svoje, a onda i na okolinu. Hrišćani/muslimani, Srbi/Albanci, to je sve manje bitno.

U skladu s tim je i moj pokušaj relativizovanja fenomena "nacija u nestajanju". Ako je nešto i nestane onda će ga zameniti nešto drugo (po mogućstvu čudesnije, kao Adamsov univerzum).

Albedo 0

Quote from: "scallop"
Quote from: "Albedo 0"Turci su izvorno mongolsko pleme, i naravno da nisu oni nama promijenili rasu, već mi njima. Osim ako ne znaš nekog Turčina koji izgleda kao Mongol.

Sad mi je jasno - ti pojma nemaš šta je narod. Opet se zaglavljujemo između fizike i alhemije. Samo si sad na onoj drugoj strani. Znanje je krajnje aproksimativna supstanca i niko ne bi menjao svoju glavu za tuđu. Između nulte refleksije i apsolutne apsorpcije razlika je nula. Tako ti možeš da budeš i Albedo 0, ali i Nigredo 100. Ja mogu da budem i Srbin, ako mi je to "gospodska volja", ali i bilo šta drugo, ako se tako opredelim. Moji unuci u SAD su procentualno više Srbi nego ja, ali znaju samo desetak srpskih reči. I oni drugi baba i deda koji su i Škoti i Irci i Šveđani i Mađari i Slovaci i Nemci, neće dozvoliti da moji unuci budu manje Srbi nego što jesu. Suština ljudi je da pamte i da se podsećaju, a oni koji se trude da zaborave rade uzaludan posao.

da, narod je u stvari samo skupina ljudi koja je trenutno fiksirana u vremenu i prostoru, izmišljenim socijalnim identitetima i opijatima tipa religije, nacije i sličnog? Pa naravno, zato ti možeš da se ''opredjeljuješ''. Ta definicija ti omogućuje da budeš i marsovac.

Neke druge definicije ti navlače jednu platnenu košulju.

Quote from: "mac"Moram samo da dodam nešto. Mene ne brine toliko ako će specijalno Srbi da nestanu sa Kosova, a recimo Albanci da ih zamene na istom prostoru. Prirodno je da agresivni potiskuju pasivne. Eto, mi smo probali da radimo to isto, nešto nam nije išlo, i bolje je da batalimo takvu rabotu. (To ne znači da dopuštamo proizvoljno cepanje teritorije). Ono što je meni važno je da budem čestit čovek, i da utičem pozitivno prvo na svoje, a onda i na okolinu. Hrišćani/muslimani, Srbi/Albanci, to je sve manje bitno.

U skladu s tim je i moj pokušaj relativizovanja fenomena "nacija u nestajanju". Ako je nešto i nestane onda će ga zameniti nešto drugo (po mogućstvu čudesnije, kao Adamsov univerzum).

naravno, bezumnih hiljadu tona telećeg mesa bez mozga uvijek ostaje, samo nosi drugo ime. Samo nacije su u glavama, ne u telećem mesu. Takođe jedno čudo univerzuma.

mac

Ako je nešto u glavi ne znači da je automatski dobro...

Nacija je tek još jedna od formi udruživanja zarad ostvarivanja ideala i ciljeva pojedinaca. Nacija sama po sebi nije ideal (tj. ne bi trebalo da bude). Jedino što naciju razlikuje od ostalih formi udruživanja je pravo na stolicu u UN i formalno pravo na oružano organizovanje.

Ne znam samo što je sve to bitno u ovoj temi. Jedino ako je tema sada "kako docrniti naciju na jeftinu foru", pa nam treba definicija nacije da znamo o čemu govorimo.

Albedo 0

Quote from: "mac"Nacija je tek još jedna od formi udruživanja zarad ostvarivanja ideala i ciljeva pojedinaca.

a nacija definiše te ideale i te ciljeve, ne definiše ih valjda pojedinac. Taj pojedinac ne bi znao ni pertlu da veže, ne bi znao ni šta je pertla bez spoljnog svijeta, svijeta ljudi oko sebe, koji uvijek pričaju konkretnim nacionalnim jezikom i ispomažu se međusobno.

Zašto neko želi u EU? Pa zato što mu je to neko rekao, nije njemu samom, iz dubina njegove duše, palo na pamet.

Ja ne docrnjujem naciju. To mogu samo oni koji tvrde da nacija postoji radi pojedinaca. Postoji, ali radi kakvih pojedinaca. Ne baš svakakvih. Ne radi narkomana. Ne radi onih koji neće da brane sopstvenu državu. Ne radi neradnika i probisvjeta. Postoji zarad nekog pojedinca kojeg je definisala kao poželjnog.

scallop

Sad mi je krivo što sam na onakav bezuman način pokušao da pokažem koliko je blesavo da u okviru jednog tupavog topika razmahujemo jedan po drugom ne bismo li se dotukli kao i oni o kojima smo započeli.

Ako ništa, pazario sam košulju i spreman sam da je bratski podelim ili da je nosimo na smene. Kakogod.

Ili da otvorimo poseban topik, pa da proverimo šta je to što nas povezuje s okruženjem i kako se određuje mesto gde to okruženje prestaje.

Na ovom topiku je - dosta.

mac

Quote from: "Albedo 0"(Nacija) postoji zarad nekog pojedinca kojeg je definisala kao poželjnog.
Grešiš sinko, mislim, SILNO grešiš. Ako je to i istina, onda moramo to pod hitno da menjamo. Samo da pitam, a koje je tvoje "konačno rešenje" za narkomane, devijantne, umobolne, invalide, penzionere, i ostale štetne i beskorisne grupe?

BTW, nisam mislio da si ti taj koji docrnjuje naciju, nego Miladin Kovačević, koji je ovde tema. Srbi su manje više satanizovani u svetu, ako Holivudu treba negativac nacionalista koji nije Arapin, uzeće Srbina. Jako je važna slika koju projektujemo. Moramo da se potrudimo da stranci pomisle, "vidi ove Srbe, nisu oni ni tako loši kao što mi pričaju". U takvoj situaciji svaki Miladin sa svojim ponašanjem unazađuje sav trud koji drugi Srbi ulažu. Ako si pravi nacionalista trebalo bi da ti je mrsko to što je Miladin uradio.

lilit

Quote from: "mac"... ako Holivudu treba negativac nacionalista koji nije Arapin, uzeće Srbina.
Ovo znaci da nisi gledao Taken.  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ghoul

Quote from: "lilit_depp"
Quote from: "mac"... ako Holivudu treba negativac nacionalista koji nije Arapin, uzeće Srbina.
Ovo znaci da nisi gledao Taken.  :lol:

to nije holivud, to je lik 'luk' beson ognjenković, srbin!
https://ljudska_splacina.com/

scallop

Quote from: "lilit_depp"Ovo znaci da nisi gledao Taken.  :lol:

Taken znači da su američki scenaristi generalno neobavešteni, pa im se potkrade pogrešno ime (koje mi prepoznajemo). Oni "obavešteni" i "stimulisani" ne prave takve greške. U SAD postoje apsolutno neobavešteni (oni se raduju kad upoznaju nekog iz potpuno nepoznate zemlje), neobavešteni (oni imaju opštu sliku o Srbima i kod njih se masovnim medijima ona "bliže definiše"), pogrešno obavešteni (oni znaju da su Srbi bad guys i da treba svuda i na svakom mestu da na...drljaju). Dobro obavešteni predstavljaju minornu grupu, ako isključimo naše višegeneracijske emigrante, i čini mi se da sve poznajem. Nadam se da ima još Srba koji redovno odlaze u SAD i ispunjavaju svoju obavezu.

Prema tome, Mac je u pravu.

Albedo 0

Quote from: "mac"
Quote from: "Albedo 0"(Nacija) postoji zarad nekog pojedinca kojeg je definisala kao poželjnog.
Grešiš sinko, mislim, SILNO grešiš. Ako je to i istina, onda moramo to pod hitno da menjamo. Samo da pitam, a koje je tvoje "konačno rešenje" za narkomane, devijantne, umobolne, invalide, penzionere, i ostale štetne i beskorisne grupe?

BTW, nisam mislio da si ti taj koji docrnjuje naciju, nego Miladin Kovačević, koji je ovde tema. Srbi su manje više satanizovani u svetu, ako Holivudu treba negativac nacionalista koji nije Arapin, uzeće Srbina. Jako je važna slika koju projektujemo. Moramo da se potrudimo da stranci pomisle, "vidi ove Srbe, nisu oni ni tako loši kao što mi pričaju". U takvoj situaciji svaki Miladin sa svojim ponašanjem unazađuje sav trud koji drugi Srbi ulažu. Ako si pravi nacionalista trebalo bi da ti je mrsko to što je Miladin uradio.

izvini, kako je Miladinov gest mogao unazaditi Srbe, a krijumčarenje holandskog pedofila od strane njihovih diplomata ne? Mislim, ajde da ne izigravamo balerine koje ne smiju da naprave grešku, ispade Holanđani mogu da JEBU DJECU, da taj PEDOFIL u isto vrijeme i na isti način pobjegne iz SADa kao i Miladin, a Miladin je VEĆI PROBLEM?

Neću da igram tu igru mac, ako ćeš ti da je igraš - samo napred, nećeš se ljeba najest.

Predrasude se ne čitaju kao spontana američka percepcija ludih Srba, već kao percepcija NAMETNUTA od strane američkih državnih organa, koja je U SKLADU sa državnom politikom prema Srbiji. Ta državna politika će od svega i svačega napraviti negativnu interpretaciju, pa BBC je, kad su u februaru ljudi protestovali protiv nezavisnosti Kosmeta, kao sliku protesta stavio mađarske demonstrante u BUdimpešti, koji su palili automobile i rušili sve pred sobom, da je Vlada Mađarske izvela tenkove na ulice i gađala demonstrante odenim topovima...ovi na BBCju govore ''look at Belgrade''! Jebe mi se bre za debile.

Nego pročitaj Franza Fanona - Prezreni na svijetu, ili samo Žan Pol Sartra, predgovor toj knjizi, da ti bude jasnije sa kim imaš posla. Ali mani me tvojih vetrenjača kako američka percepcija Srba zavisi od ponašanja tih Srba, jer to nema veze sa POLITIČKIM mozgom. Arabljani sijeku ruke kriminalcima, ali ih američki predsjednici smatraju demokratskom državom. Mi ovdje trebamo da se raspadnemo, da budemo jedina nacija gdje vojvođanski Srbi hoće sopstvenog predsjednika, pa ni to nije demokratija. Sve je INTERES, i bolje bi bilo da se mrdneš sa kvazimoralističkih pozicija i počneš da posmatraš taj interes.

Ja nemam nikakva ''konačna rješenja'' kako mi podvaljuješ, samo ako se zna da je neko narkoman, neće mu država doći i reći ''kako mogu da ti pomognem da nastaviš da se drogiraš, kradeš pare od roditelja ili ne daj bože opljačkaš ili ubiješ nekog drugog za novi gram kokaina? Mislim, država ti je nausluzi, samo reci koji ti porok treba.''

Umobolni trebaju da ispunjavaju neku funkciju, da  prže pomfrit u Mac-u, da rade nešto za šta su sposobni, nemojmo sad da se sprdamo da bi ja kao pobio te socijalne grupe. Invalid može da bude i predsjednik Srbije što se mene tiče, ako zna da radi svoj posao. Sve te grupe imaju svoju funkciju ili DISfunkciju koja je kažnjiva zakonom. I tako i treba da se radi.

Ono što ja svakome predlažem je sljedeća knjiga
Naomi Klein- The Shock Doctrine
http://rapidshare.com/files/151459826/The_Shock_Doctrine_pdf_0805079831.rar
-------------

što se tiče Grčke
On the 14 August 1974 Greek forces withdrew from the integrated military structure of NATO in protest at the Turkish occupation of northern Cyprus.

http://en.wikipedia.org/wiki/Greece

Vratila se kad je riješeno pitanje Kipra.

mac

Obojica se slažemo je da je percepcija sveta bitna, da interesi moćnih (na žalost) nadvladavaju interese većine, i da postoji velika nepravda u svetu. Zapravo, mislim da se svi na forumu slažu s tim. Jedino što je tvoj odgovor na to nekakav pokušaj da ignorišeš svet. "Kako oni mogu, a mi ne možemo?", tako deca razmišljaju, a odrasli kuju planove i sprovode odluke. I prave kompromise, ako mora. I ne przniče se mnogo pred jedinom svetskom supersilom.

morbius

Quote from: "Albedo 0"što se tiče Grčke
On the 14 August 1974 Greek forces withdrew from the integrated military structure of NATO in protest at the Turkish occupation of northern Cyprus.

http://en.wikipedia.org/wiki/Greece

Vratila se kad je riješeno pitanje Kipra.

Vidim da ne znaš šta se izdešavalo ovde.

Hunta na čelu sa Papadopulosom je pokrenula demonstracije na Kipru sa ciljem vojne intervencije i pripajanja Kipra Grčkoj, ali se to nije dopalo Turcima koji su brže reagovali i okupirali oko trećine ostrva gde je živela muslimanska većina. Papadopulosova diktatura je pala uskoro nakon toga i prijateljske veze sa USA su raskinute. Naravno, kada su videli da se Turska približava NATO-u i EU morali su i Grci da popuste i pomire se sa zapadom, otprilike ko što i mi sad moramo nekako da se pomirimo sa zapadom koji nas uporno kara u bulju.

A pitanje Kipra nikad nije rešeno, severni deo ostrva je i dan danas pod turskom okupacijom, kao i onda.
Why me?

Albedo 0

morbius, vidim kako se Turska približava EU. Uslov je - Kipar

akhnaton

Quote from: "Albedo 0"pa ako tako misliš onda jesi naivan.  Srpska nacija ima dva izbora - sopstvenu državu i njeno jačanje ili samoubistvo. Pošto ne postoji nikakva druga organizacija(osim države) koja može da štiti jednu naciju. Ako ima, ja za nju nisam čuo.

nema tu ničeg neutralnog. Ili si sklon samoubistvu ili nisi.

Nije srpska nacija ni prva ni posljednja koja će nestati, ne znam zašto neko misli da je to tako jebeno nemoguće kad istorija dokazuje upravo jebeno suprotno.

Ne sporim pravo srba na državu. Ali mi država ovakva kakva je sad, ili kakvu bi napravili vadikali smeta. :evil:

morbius

Quote from: "Albedo 0"morbius, vidim kako se Turska približava EU. Uslov je - Kipar

Ma zažmurela bi EU i na problem Kipra, nije problem u tome. Kada si zadnji put video da je EU izdala neko saopštenje gde se osuđuje okupacija Kipra ili čak da se naziva "okupacijom"? Ta tema je potpuno zgurana pod tepih, svi se prave kao da i ne postoji, čak ni Kiparski Grci ne dižu galamu oko toga jer su takve instrukcije dobili od EU.

Problem turskog prijema u EU zapravo leži u nespremnosti turske da potpuno otvori svoju privredu i uskladi zakonodavstvo sa EU normama. Oni su još neki svet za sebe, ni tamo ni ovamo, a to ih mnogo košta iako oni misle da zapravo profitiraju od sedenja na dve stolice.
Why me?

akhnaton

Quote from: "morbius"
Quote from: "Albedo 0"morbius, vidim kako se Turska približava EU. Uslov je - Kipar

Ma zažmurela bi EU i na problem Kipra, nije problem u tome. Kada si zadnji put video da je EU izdala neko saopštenje gde se osuđuje okupacija Kipra ili čak da se naziva "okupacijom"? Ta tema je potpuno zgurana pod tepih, svi se prave kao da i ne postoji, čak ni Kiparski Grci ne dižu galamu oko toga jer su takve instrukcije dobili od EU.

Problem turskog prijema u EU zapravo leži u nespremnosti turske da potpuno otvori svoju privredu i uskladi zakonodavstvo sa EU normama. Oni su još neki svet za sebe, ni tamo ni ovamo, a to ih mnogo košta iako oni misle da zapravo profitiraju od sedenja na dve stolice.
Tačno tako. Ili hoćeš ili nećeš. Ne može kao ovde u Srbiji, volem strani novac, luksuz i tome slično, a kad treba da se radi onda .... Ne može zapadni standardi u luksuzu i kvazi orijentalno ortodoksiranje. 8)

raindelay

QuoteNe sporim pravo srba na državu. Ali mi država ovakva kakva je sad, ili kakvu bi napravili vadikali smeta

A zasto ne odes iz Srbije ako ti je toliko lose ?
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Albedo 0

što je najgore, DS čitavo vrijeme i ne pravi državu već je razgrađuje.

morbius, nije ti to ništa tačno, Turska ne može da uđe u EU kad ne priznaje postojanje jedne članice EU - Kipra.

Tex Murphy

Turska ne može da uđe u EU dok ne prizna izvjesni masakr nad Jermenima koji nikad neće priznati. Međutim, veliko je pitanje kog đavola Turcima uopšte treba EU.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alexdelarge

Turska ne moze da udje u EU zbog civilizacijskih razlika; satrapima je mesto u Aziji, a ne u Evropi. :twisted:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

scallop

Turska je najstarija evropska država! :o

zakk

Quote from: "scallop"Turska je najstarija evropska država! :o
U smislu: od trenutno postojećih država, najduže je izdržala da ne propadne?  :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Son of Man

Da ne bi bezveze otvaro novu temu posto je danas 17. novembar a ovde se tolko pominje vojna hunta u Grckoj a tu je i Morbius koji zivi dole kolko sam skonto a i svi ostali se mnogo bolje razumete u tu istoriju od mene voleo bih da cujem neka misljenja sa strane povodom tih desavanja od 14-17 novembra 1973. ako ih uopste ima.

Znachi evo nekog mog teksta shto sam jedva na kukavno preveo sa wikipedije pa ako neko ima nesto da me ispravi ili da doda evo prilike jer zaista trazio sam po NET-u bilo kakav dokumentarac na ovu temu ali nisam nasao (doduse u Grckoj sam chito neku noviju istoriju Grcke na engleskom i bas sam jurio upravo ovu temu, al ko ce se sad toga setiti jbga). Znachi evo uktratko a naslov bi mogo da bude onaj klasican DOGODILO SE NA DANASHNJI DAN :

Danas se obelezava tacno 35 godina (u Grckoj se i zvanicno obelezava) od brutalne reakcije vojne hunte na ulicama Atine, kada su tenkom srusili kapiju Politehnickog univerziteta i tako u krvi ugusili pobunu koja je trajala od 14. novembra do ranih jutarnjih chasova 17. novembra 1973.

Uzroci za ovu pobunu/ustanak se mogu traziti mnogo ranije kada je grcki student geologije Kostas Georgakis izvrsio samoubistvo u Italijanskom gradu Djenova u znak protesta protiv hunte. Sve to i jos mnogo toga je dovelo do 21. februara 1973. kada su studenti prava stupili u shtrajk i zabarakadirali se unutar zgrade Pravnog Fakulteta u samom centru Atine, zahtevajuci ukidanje zakona koji je nasilno nametnut da bi se popisala imena sve "subverzivne omladine" koja tu buni narod i posten radan svet, a u znak solidarnosti sa njihovih 88 kolega koji su po tom zakonu popisani od strane rezima. Policiji je naredjeno da intervenishe, upala je na fakultet i mnogi studenti su tada podvrgnuti policijskoj brutalnosti, znachi prevedeno na srpski ubiveni su od batina shto su se uopste i drznuli da talasaju. E sad, kad tome pridodamo nagomilan nezadovojstvo i obicnog naroda a ne samo studenata, bilo je jasno da ce to pre ili kasnije puci.

I naravno puklo je 14. novembra '73 na Atinskom Politehnickom univezitetu da bi se sve prenelo i na ulice gde je narod masovno izasao protiv Hunte koja je tu svashta radila tokom tih godina. U ta dva dana masovne pobune vojnici/policija hunte su ubili 24 civila na ulicama Atine jer su ljudi uzeli oruzje i ushli u otvoreni oruzani sukob sa policijom po nekim predgradjima, naravno do dan danas se ova brojka od 24 civila dovodi u pitanje jer Hunta je nastavila da vlada jos nesto manje od godinu dana tako da je moglo da dodje do prikrivanja dokaza.

Posle ta dva dana brutalnih sukoba Hunta na celu sa Papadopulosom je upala u zeshcu paranoju da se sukobi na proshire po chitavoj zemlji tako da se sve okoncalo u ranim jutarnjim chasovima 17. novembra, a posto je sediste pobune bilo na Politehnickom univerzitetu gde su se studenti zabarakadirali i postavili svoju ilegalnu radio stanicu sa koje su pozivali ljude na otpor rezimu/hunti, jedan tenk uz podrsku vojnika je poslat da porushi kapiju univerziteta i iako su se studenti popeli na kapiju i stajali svuda oko nje da je zastite, tenk je ipak krenuo i porusio je a za njim su upali i mnogobrojni vojnici koji su prekinuvsi prenos te studentske radio stanice okoncali pobunu.

morbius

Quote from: "Albedo 0"
morbius, nije ti to ništa tačno, Turska ne može da uđe u EU kad ne priznaje postojanje jedne članice EU - Kipra.

Ma jes, kako da ne... EU je prilično zagrejana da uključi i Tursku, podmitili bi oni već nečim Kipar da ne uloži veto na prijem Turske. Ali recimo EU insistira na slobodnoj trgovini između članica i tera Tursku da prestane bojkot kiparske robe, tu očito neće biti kompromisa.

Nakon podele ostrva grčki deo je uspeo da dobije međunarodno priznanje, dok je turski ostala da priznaje samo Turska. I jedni i drugi bi sad hteli ponovno ujedinjenje, ali pod uslovima koji njima više odgovaraju.
Why me?

morbius

Quote from: "Son of Man"
Danas se obelezava tacno 35 godina (u Grckoj se i zvanicno obelezava) od brutalne reakcije vojne hunte na ulicama Atine, kada su tenkom srusili kapiju Politehnickog univerziteta i tako u krvi ugusili pobunu koja je trajala od 14. novembra do ranih jutarnjih chasova 17. novembra 1973.

Svake godine se održava procesija koja ide od zgrade Univerziteta do američke ambasade i to se potrefilo baš u vreme kada sam se danas vraćao s posla. Tri metro stanice su bile zatvorene, morao sam da idem na Sintagmu umesto da siđem ranije. I kad ja tamo, a saobraćaj zaustavljen, ne idu busevi, a kiša lije ko iz kabla, nikud ne mogu da mrdnem, stojim i mrznem se. Eto, tako sam ja proslavio ustanak na Politehnio ove godine.
Why me?

Albedo 0

QuoteNakon podele ostrva grčki deo je uspeo da dobije međunarodno priznanje, dok je turski ostala da priznaje samo Turska.

Kakav dio? Čitav Kipar ima međunarodno priznanje, niko osim Turske ne priznaje otcijepljeni dio Kipra.

Odnos prema kiparskoj robi je takođe odnos prema priznanju te države.

akhnaton

Quote from: "raindelay"
QuoteNe sporim pravo srba na državu. Ali mi država ovakva kakva je sad, ili kakvu bi napravili vadikali smeta

A zasto ne odes iz Srbije ako ti je toliko lose ?

Nije toliko loše da bih otišao, ali da imam "kude" ja bih otišao odmah. Drugo , možda to ne izgleda tako ali ja sam ipak patriota. Jedino mi se ne sviđa to što smo mi u generalu nesposobni da napravimo državu koja se neće uvlačiti u dupe medvedima iz "мајчице россије".   :(

scallop

Quote from: "akhnaton"Nije toliko loše da bih otišao, ali da imam "kude" ja bih otišao odmah. Drugo , možda to ne izgleda tako ali ja sam ipak patriota. Jedino mi se ne sviđa to što smo mi u generalu nesposobni da napravimo državu koja se neće uvlačiti u dupe medvedima iz "мајчице россије".   :(

Ја сам опчињен са прве две реченице! У обе си успео да кажеш и да и не, а да не трепнеш. То, осим тебе, користе и сви "легитимни" политичари. Чар је у дивној свези али, која то чини могућим.

Последња реченица је експлицитна, јер нема - али.

Ево како ја то замишљам, а добар цртач би могао да нацрта: Стоје сибирски сури медвед и гризли медвед, дупе уз дупе. Између, на "танком канапу" виси Србија, па како који медвед крене напред, Србија улети у неко од дупета.

Неспособни смо ми да направимо ни државу која се неће увлачити у дупе гризли медведу. :cry:

akhnaton

Quote from: "scallop"
Quote from: "akhnaton"Nije toliko loše da bih otišao, ali da imam "kude" ja bih otišao odmah. Drugo , možda to ne izgleda tako ali ja sam ipak patriota. Jedino mi se ne sviđa to što smo mi u generalu nesposobni da napravimo državu koja se neće uvlačiti u dupe medvedima iz "мајчице россије".   :(

Ја сам опчињен са прве две реченице! У обе си успео да кажеш и да и не, а да не трепнеш. То, осим тебе, користе и сви "легитимни" политичари. Чар је у дивној свези али, која то чини могућим.

Последња реченица је експлицитна, јер нема - али.

Ево како ја то замишљам, а добар цртач би могао да нацрта: Стоје сибирски сури медвед и гризли медвед, дупе уз дупе. Између, на "танком канапу" виси Србија, па како који медвед крене напред, Србија улети у неко од дупета.

Неспособни смо ми да направимо ни државу која се неће увлачити у дупе гризли медведу. :cry:

Malo sam se zaneo, ali šta ćeš.   :cry:

ginger toxiqo 2 gafotas

Milion dolara porodici prebijenog američkog studenta
Građani plaćaju Kovačevićevo nedelo

Građani Srbije platiće svojim novcem moguće odustajanje od tužbe američke porodice Štajnhauer i time osloboditi optužbi Miladina Kovačevića, koga američko pravosuđe tereti za nanošenje teških telesnih povreda njegovom kolegi studentu Brajanu Štajnhaueru. Isplatu od milion dolara Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak prošle nedelje, potvrđeno je ,,Blicu" u Vladi Srbije. Kako dodaje naš izvor, na preporuku Ministarstva spoljnih poslova ova odluka je proglašena državnom tajnom.

Prema odluci Vlade, 900.000 dolara je odšteta Štajnhaueru, a sto hiljada dolara je kaucija za Kovačevića, koji je po nanošenju povreda drugom studentu, SAD napustio uz pomoć ljudi iz konzulata Srbije. Međutim, pošto je informacija procurila u javnost, prvo nezvanično objašnjenje je bilo da je to novac koji se uplaćuje ,,američkoj administraciji". Prema tim navodima, milion dolara je trošak koji je do sada imala američka administracija pokretanjem postupka. Ataše za štampu američke ambasade u Beogradu Rajan Heris kaže: ,,Za sve detalje u vezi sa razgovorima srpske vlade i porodice, obratite se srpskoj vladi".
- SAD će nastaviti da traže rešenje tog slučaja kako bi pravda bila zadovoljena - dodaje Heris.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Son of Man

Ej bre, zamisli dobijes prliku da odes dzaba u Ameriku da se zajebavas, pa plate za tebe sto soma, pa jos milionche. Svaka mu chast.  :lol:

akhnaton

Quote from: "Son of Man"Ej bre, zamisli dobijes prliku da odes dzaba u Ameriku da se zajebavas, pa plate za tebe sto soma, pa jos milionche. Svaka mu chast.  :lol:

Pa kad smo mi quratz od države. :cry: