• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Program LK za septembar

Started by zakk, 23-08-2008, 15:25:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

zakk

Почела сезона 2008/2009

Рад клуба у новој сезони почињемо 1. септембра представљањем романа Љубомира Дамњановића Ви што маштате о срећи у издању ,,Тардиса". Осмог нас чека Скупштина на којој ћемо бирати нову управу. Часопис ,,Омаја" нам долази у госте 15. септембра. Курс креативног писања који води Радмило Анђелковић нас чека сваког четвртог понедељка у месецу — овога пута је то 22. септембар. Последњи термин је посвећен разним инкарнацијама Бетмена, који 2009. пуни седамдесет година.

Програм за септембар 2008
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

scallop

Quote from: "zakk"овај пут

ovoga puta :x
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

zakk

e 'fala... ispravio...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Cornelius

Quote from: "zakk"e 'fala... ispravio...

Ne kaže se i ne piše se 'fala, nego "hvala".   :x
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

scallop

Quote from: "Cornelius"

Opet tvoja galska verzija gramatike! :cry: Budući da se radi o ortografskoj bikompresiji hv u f pravilno je - fala (bez apostrofa) :evil:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Cornelius

Quote from: "scallop"

Opet tvoja galska verzija gramatike! :cry: Budući da se radi o ortografskoj bikompresiji hv u f pravilno je - fala (bez apostrofa) :evil:

E, sad, ako bas hoces da budemo u okviru "Univerzalnog srpskog zakona o gramatici i pravopisu" od jula 2008. godine (str. 476, paragraf 24), izuzetak u ovoj bikompresiji jeste da se dodaje vektorska odrednica, te se onda pravilno pise i kaze "fala vi".
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

scallop

E, sad, ako bas hoces da budemo u okviru "Univerzalnog srpskog zakona o gramatici i pravopisu" od jula 2008. godine (str. 476, paragraf 24), izuzetak u ovoj bikompresiji jeste da se dodaje vektorska odrednica, te se onda pravilno pise i kaze "fala vi".

Nisi čitao sitna slova. U fusnoti (podnožna napomena po Al. Koraću) piše da pored vektorske egzistiraju i skalarna, a posebno i traktorska odrednica, koja vuče na "fala ve". Ako ne veruješ, pitaj Rubreda 0, ako nije u međuvremenu postao Nigredo 0. Ne pitaj Anđeliju koja je utvrdila da Albedo ima fakultet, ona se obično slaže.

Tex Murphy

QuoteNe pitaj Anđeliju koja je utvrdila da Albedo ima fakultet, ona obično slaže.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Cornelius

Nisi čitao sitna slova. U fusnoti (podnožna napomena po Al. Koraću) piše da pored vektorske egzistiraju i skalarna, a posebno i traktorska odrednica, koja vuče na "fala ve".

Posto ja tebi ne verujem, znajuci da kao i svi pisci, volis vazda da izmisljas, ja proverih podonznu notu. Imas pravo. Vektorska odrednica je na "ve" (sto je i logicno), te se kaze "fala ve".

Jednom da i ti budes u pravu. 8)

scallop

Quote from: "Cornelius"Posto ja tebi ne verujem, znajuci da kao i svi pisci, volis vazda da izmisljas, ja proverih podonznu notu. Imas pravo. Vektorska odrednica je na "ve" (sto je i logicno), te se kaze "fala ve".

Jednom da i ti budes u pravu. 8)

Fala ve.

Cornelius

Quote from: "scallop"Fala ve.

A votre service, cher ami.

Mica Milovanovic

Nije ni vama lako...  :(
Mica

lilit

Moram da primetim da Micina duhovitost, u poslednje vreme, cesto dolazi do izrazaja. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Mica Milovanovic

To je više očaj nego duhovitost...  :(
Mica

Cornelius

Non ! Rien de rien
Non ! Je ne regrette rien
C'est payé, balayé, oublié
Je me fous du passé !

Ghoul

Quote from: "lilit_depp"Moram da primetim da Micina duhovitost, u poslednje vreme, cesto dolazi do izrazaja. :lol:

pa naravno kad je učio od najboljih! ;)

https://ljudska_splacina.com/

scallop

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "lilit_depp"Moram da primetim da Micina duhovitost, u poslednje vreme, cesto dolazi do izrazaja. :lol:
pa naravno kad je učio od najboljih! ;)

Obrnuto: Ti sričeš Mikinu Promociju revolucije, a Mića nadzire.

Ghoul

Quote from: "scallop"Obrnuto: Ti sričeš Mikinu Promociju revolucije, a Mića nadzire.

baš naprotiv, pokazujem mu smešna mesta u knjizi, i učim ga kako i sam da ih proizvodi! :lol:

Mica Milovanovic

Mislim da moj izraz lica sve govori...

QuoteUmoran sam od zivota, umoran sam od kafana...
Mica

angel011

Stvarno deluješ smoreno.  :(
We're all mad here.

Cornelius

Ma, jok. Mica je samo gladan i gleda u onaj prazan tanjir, cekajuci da stigne teleca glava u skembetu.

lilit

Quote from: "Cornelius"Ma, jok. Mica je samo gladan i gleda u onaj prazan tanjir, cekajuci da stigne teleca glava u skembetu.

I razmislja: - Kad ce ovaj Gul prestati vise da me smaraaaaaaa? Mnogo sam fin i ne bih to bas direktno da mu kazem.  :evil:  :lol:

Mica Milovanovic

To je odbrambeni mehanizam protiv Ghoulovog oduševljenja jer je neposredno pre toga čuo da je Boban pustio u štampu Necronomicon...
Mica

lilit

Quote from: "Mica Milovanovic"To je odbrambeni mehanizam protiv Ghoulovog oduševljenja jer je neposredno pre toga čuo da je Boban pustio u štampu Necronomicon...
Au, to je informacija koju smo cekali na ovom topiku. :lol: Kad N. izlazi iz stampe? Mislim, kad knjigu mogu imati u rukama? Pre sajma ili posle?

Ghoul

Quote from: "lilit_depp"Kad N. izlazi iz stampe? Mislim, kad knjigu mogu imati u rukama? Pre sajma ili posle?

znajući bobana, verovatno POSLE!  :cry:

scallop

Quote from: "lilit_depp"Kad N. izlazi iz stampe? Mislim, kad knjigu mogu imati u rukama? Pre sajma ili posle?

znajući bobana, verovatno POSLE!  :cry:

Bez brige, biće umesto Sajma. :!:  :!:  :!:

sivka

Quote from: "Cornelius"Non ! Rien de rien
Non ! Je ne regrette rien
C'est payé, balayé, oublié
Je me fous du passé !

Edit Vrabac, beše_???  :lol:

iliti ptičica....
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

scallop

Da li oni koje nismo smenili imaju još šta da kažu o prvom okupljanju u septembru?
Da li je iko kontaktirao DOB? :x  :x  :x

DušMan

Zar je avgust već prošao???
Bože... ja se i dalje osećam kao da je april, u najboljem slučaju. Da ne pričamo o rupama u pamćenju.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

scallop

Quote from: "DušMan"Zar je avgust već prošao???
Bože... ja se i dalje osećam kao da je april, u najboljem slučaju. Da ne pričamo o rupama u pamćenju.

Bolje rupe u pamćenju nego rupe u gaćama. (Anghain)

DušMan

Gaće su soooo 20th Century!
Danas je in ne nositi donji veš.

zakk

Quote from: "scallop"Da li oni koje nismo smenili imaju još šta da kažu o prvom okupljanju u septembru?
U ponedeljak, prvog septembra, u 19č u Domu omladine...
sve isto ko i bar poslednje 4 godine.

Quote from: "scallop"Da li je iko kontaktirao DOB? :x  :x  :x
Da. Naravno. Što?

scallop

Quote from: "DušMan"Gaće su soooo 20th Century!
Danas je in ne nositi donji veš.

Ne nositi gaće nije in već - out!

zakk

Evo malo lošnjikavih vesti iz "Tardisa" :(
Neka mašina je krepala u štampariji, tako da Ljubin roman Vi što maštate o sreći još uvek nije gotov, i neće ni biti za ponedeljak veče. Zbog toga se promocija u LK odlaže za 15. septembar.

Boljih vesti: do tada možd bude još neka knjiga  :wink:
Vi što maštate o sreći je u štampariji.
Privode se kraju pripreme za:
  • "Uroboros", zbirka poezije Aleksandra Markovića
  • "Ministarstvo senki", zbirka priča Zorana Jakšića

scallop

Quote from: "zakk"Neka mašina je krepala u štampariji, tako da Ljubin roman Vi što maštate o sreći još uvek nije gotov, i neće ni biti za ponedeljak veče.

A, o čemu ćemo da maštamo? :x

DušMan

SKUPŠTINA DRUŠTVA LJUBITELJA FANASTIKE LK: PODMLAĐENA UPRAVA!    

Posle dva burna izdanja Skupštine Društva ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić" iz Beograda, pred njihovu letnju pauzu, kada su ostavke podneli skoro svi koji su imali funkcije u klubu, održana je nova na kojoj je osnovna stvar bila izabrati nove organe i vratiti klub u normalno funkcionisanje. U daleko opuštenijoj atmosferi to je i učinjeno, a osnovna odlika nove uprave je ta da je podmlađena.   
U Upravnom odboru LK su: Žarko Milićević (predsednik), Dušan Mladenovič (sekretar), Jovan Ristić, Filip Rogović i Dejan Mujanović.

Programski savet čine: Bojan Butković, Miljan Tanić i Dušan Filipin,

Nadzorni odbor: Goran Skrobonja, Radmilo Anđelković i Miodrag Milovanović.

Na mestu urednika Emitora ostao je Miloš Cvetković, kome će pomagati Rogović i Mujanović.

(Novi predsednik Žarko Milićević i član Upravog odbora Jovan Ristić)

Posle izbora prešlo se na razgovor o klupskom glasilu - Emitoru. U najskorije vreme će se pojaviti strip Emitor, koji će biti promovisati na predstojećem Salonu stripa, a redovne brojeve treba očekivati do kraja septembra i jedan HEmitor do kraja oktobra - taman za Noć veštica. Postoji dobra volja da se i zbirka priča o Flašu Gordonu pripremi do Salona stripa, ali sigurno je da će biti spremna za Beokon.

(Miloš je vredno škljocao svojim Canonom A720, tako da će izveštaj biti bogato foto-dokumentovan!    

Beokon je upravo bila treća tačka dnevnog reda. Pošto će Dom omladine uskoro početi sa radom - polovinom oktobra, nova konvencija bi se održala najverovatnije tokm decembra - godinu dana posle Beokona održanog u Studentskom gradu. Doduše, moguće je da će ovo biti mini-Beokon jer je teško postići da posle "propuštenog" leta sada ima dovoljno vremena da se spremi manifestacija koja bi trejala nedelju dana. Zato bi trebalo očekivati trodnevni program - otvaranje u petak plus vikend i to najverovatnije 12, 13. i 14. decembra.

Konačno, na samom kraju se razgovaralo o tribinskom programu za oktobar. Jedna od interesantnih stvari koja je predložena je "Trailer Night" - predstavljanje novih filmova putem trejlera, promena koja će svakako osvežiti program LK.

http://www.sfpogled.net/Vesti.html

DušMan

Holly Macaroni!

Ladno je skupština održana na 42. godišnjicu originalnog Star Treka!

http://www.wired.com/science/discoveries/news/2008/09/dayintech_0908

Milosh

Quote from: "DušMan"Ladno je skupština održana na 42. godišnjicu originalnog Star Treka!

zakon! ne možemo pobeći od gikovske sudbe klete...

:!:  :P  :lol:  :cry:

p.s. evo sad će i fotke...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Milosh

Milosh

a evo i najbolje fotke uslikane u postskupštinskom raspoloženju!

:D

SRX

"I medju njima se vodio ovakav razgovor."
K. Hamsun

tragac

Masovan skup, jebote! Ovo je kao sastanak opstinskog odbora Lige Socijaldemokrata Vojvodine u Bujanovcu! Sjajno! Ova ekipa je spremna za veeeelika dela, osecam to, negde u dubini...

DušMan

... To boldly go where no man has gone before!

tragac

Cornelius

Quote from: "Milosh"a evo i najbolje fotke uslikane u postskupštinskom raspoloženju!

:D

Bolje posle skupstine, nego za vreme skupstine.

Ghoul

Quote from: "Cornelius"Bolje posle skupstine, nego za vreme skupstine.

nisam siguran da je to ILI/ILI situacija, samo zato što nema slika iz ranije faze...

scallop

Quote from: "Cornelius"Bolje posle skupstine, nego za vreme skupstine.

nisam siguran da je to ILI/ILI situacija, samo zato što nema slika iz ranije faze...

Nedostajao si da zaviriš - unutra.

Rile

A da se malo vratimo na temu? Upravo sam dobio obaveštenje  (ali ne iz kluba ) da je u ponedeljak promocija LJubinog romana u DOB! Ako je tačno to će mi pomeriti planove i naterati da se pojavim

zakk

Tačno je, tačno je...