• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Konkurs za dramu

Started by crippled_avenger, 03-09-2008, 11:43:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Konkurs ,,Sterijinog pozorja" za dramu
Autor: T. Nj. | 03.09.2008. - 06:00
,,Sterijino pozorje" raspisalo je konkurs za originalni domaći dramski tekst.

Tim povodom, Miki Radonjić, izvršni direktor ,,Sterijinog pozorja", za ,,Blic" kaže:
- Domaći dramski tekst, i njegova afirmacija je izvorna, načelna stvar na kojoj je utemeljen ovaj festival, a koja, kao najvažniji segment, ostaje i u njegovoj proširenoj koncepciji. Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije. Razmatraće se originalni dramski tekstovi izvorno napisani na srpskom ili prevedeni na srpski jezik. Žiri, shodno propozicijama, uzima u obzir neobjavljene, neizvođene i nenagrađene dramske tekstove.
Dodeljuje se jedna nagrada koja podrazumeva ,,Sterijinu značku", sertifikat i novčani deo u iznosu od 400.000 dinara, o kojoj odlučuje žiri, u sastavu Zoran Đerić, direktor Pozorišta mladih u Novom Sadu, Anja Suša, reditelj, direktor Malog pozorišta ,,Duško Radović" i Aleksandra Glovacki, dramaturg.
,,Sterijino pozorje" preuzima prava na objavljivanje (na srpskom i engleskom) nagrađenog teksta. Konkurs je anoniman, a traje do 15 oktobra. Tekstove u štampanoj formi (četiri primerka) treba slati pod šifrom, a u posebnoj koverti rešenje šifre na adresu: ,,Sterijino pozorje" (za konkurs), Zmaj Jovina 22/I, 21000 Novi Sad.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam