• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Amerika na ivici propasti?

Started by Ghoul, 16-09-2008, 02:12:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

scallop

Za Scordiska i Maca:

Sačekajte da se Aksentije vrati sa puta, a akhnaton živne.

Za Pizzobattoa:

Ako ne mogu da budu Dambo propalice bi da budu bar Rambo i stignu u novine. Džihad bi da se domogne hurija. Znam da će se insuficijencija adrenalina zdušno braniti da umetnost oponaša stvarnost, ali ja bih voleo neku statistiku koliko umetnost oponašaju zločinci. Imam snažan dojam da je umetnost generator zločinačkih ideja.

Mada bih i ja mogao da se pravim blesav, ali mi ne uspeva. :?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Ja bih samo da saznam u čemu je problem, ali ni meni ne uspeva.

Scordisk

aa, vala, ne bih ja krivio mehu i maca za njih dvojicu, već nešto drugo, al ajde

scallop

Mora da sam ja glup jer ne mogu da objasnim vama pametnima.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Ja do sad nisam video ni pokušaj objašnjavanja. Da sačekam da se T2 vrati, pa će on da mi objasni? WTF?

scallop

Ne razumem šta ne razumeš. :lol:

mac

Quote from: scallop on 06-11-2017, 11:05:52
Recimo da ste Uroš i ti izazvali reakciju koja nikome na ZS nije bila potrebna.

Evo ovo. Kakav sam ja to problem napravio?

scallop

Ma, nisi. To sam ja izmislio.

Krsta Klatić Klaja

Al i džihadisti su hajdžekovali avione jer su vidjeli na tv!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

scallop

Ma, pre neko veče sam na TV (različitim) uzastopno gledao kako će da ubiju Predsednika, da ubiju Predsednika i da ubiju Predsednika... Svi originalni do bola. Mož' da biraš verziju. U minulih par godina bar još deset komada sličnih. Pa, kako ne ubiti Predsednika?

mac

In the meantime, novi skandal u Ameriki. Nova knjiga Done Brazil (Donna Brazile) otkriva da je Klintonka zaista kontrolisala Demokratski nacionalni komitet (DNC) pre nego što je postala kandidat Demokratske stranke u izboru za predsednika. Ne bi Sanders dobio kandidaturu ni da se to nije desilo, falilo mu je mnogo glasova, ali razlika bi bila manja, ljudi bi videli da "treći put" ima vrlo solidnu potporu u društvu.

Father Jape

Ovo bi trebalo pre na Sitnice jezikoslovne, ali lepo se nadovezuje na Mehov post :lol:

http://languagelog.ldc.upenn.edu/nll/?p=35334
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

akhnaton

Amerika je već odavno prešla liniju propasti i kreće se ka istoj. Sve dok debilizam Social Justice, Virtue signalinga i medijska, akademska i ekonomske elite na vlasti, ovako će i biti. Ekonomski su uništeni od strane korporacija koje su proizvodnju odneli u zemlje bogu iza nogu jer je jeftinije, cene nekretnina oterali u nebo, a većinu kljukaju plastičnim đubretom i to doslovce kljukaju, dok im istovremeno nude ideal lepote prosečnog sunećenog debila u vidu dupeta na platformama, na koji je nasađen pačiji kljun, tetovirane obrve i frizura azijatkinje sa sve sisama crnkinje (za neupućene to su sisterke Kardašijan), gedžete i outfit koji ima prave deca po fabrikama u Pakiju, Sajgonu i Čajni, obrazovanje preko stripova i filmova kojim ih programiraju,  jezik im uništavaju "socijalne mreže" i nigga glish, a svaka normalnost se tretira kao neprijateljski čin. Ograničeni u svemu, ventil traže u piću i lako dostupnim drogama, a kako im je oružje dostupno, jer "libertardi" za sada nisu uspeli da promene ustav i kao u evropi ograniče oružje samo na državnu represiju ostavljajući ostalima da se poklone ili da ih ubiju bradati degeni ispranih mozgova, desi se da poneko prsne napravi masovni zločin. Koji da zlo bude veće, "libertardi" proglase terorizmom zarad jebene političke korektnosti.

Melting pot je na ivici eksplozije jer su libertardi dodali previše "začina" i podgrejali vatru.

Quote from: scallop on 06-11-2017, 11:58:39
Za Scordiska i Maca:

Sačekajte da se Aksentije vrati sa puta, a akhnaton živne.

Za Pizzobattoa:

Ako ne mogu da budu Dambo propalice bi da budu bar Rambo i stignu u novine. Džihad bi da se domogne hurija. Znam da će se insuficijencija adrenalina zdušno braniti da umetnost oponaša stvarnost, ali ja bih voleo neku statistiku koliko umetnost oponašaju zločinci. Imam snažan dojam da je umetnost generator zločinačkih ideja.

Mada bih i ja mogao da se pravim blesav, ali mi ne uspeva. :?

Umetnost imitira život, ali je i obratno. Uostalom, zar ne beše Džon Vilkis But glumac, i to ne baš uspešan? Zar ne reče ovako sa tiranima kada je onomad upucao Linkolna?
O onom što je bio "marksista-lenjinista", ali ne i komunista, kome su prišljamčili da je upucao predsednika, i policajsca, sve u istom danu, pa ga sutradan upucao vlasnik striptiz bara da se i ne govori. Mada, posmatrajući današnju histeriju "seksualno" uznemiravanih žena, muškaraca i trećepolaca kojom tresu Holivud, danas im ne bi trebao ni "patsy" niti bilo šta da izvrše impičment, a onaj nesrećnik što će mu za koji dan biti 54 godine od smrti ne bi u Beloj kući proveo ni dva dana, već bi ga raspomamljene feminaci i mediji zajedno sa njima razapeli za primer, kongresu bi ostalo samo da kaže "amin" i da donese ukaz o impičmentu, papa bi ga ekskomunicirao, porodica popljuvala jer je bio netolerantan i nasrtljiv prema ženama, a i zamerio se pripadnicima "rainbow" internacionale"....
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Meho Krljic

U.S. Made Secret Deal With ISIS to Let Thousands of Fighters Flee Raqqa to Battle Assad in Syria, Former Ally Says 

Mislim, to smo ionako svi nagađali, al evo šta kaže taj Kurd. Naravno, biće tu sigurno optuživanja da on radi za Ruse i da je ovo fejk njuz.

akhnaton

Quote from: Meho Krljic on 09-12-2017, 05:48:56
U.S. Made Secret Deal With ISIS to Let Thousands of Fighters Flee Raqqa to Battle Assad in Syria, Former Ally Says 

Mislim, to smo ionako svi nagađali, al evo šta kaže taj Kurd. Naravno, biće tu sigurno optuživanja da on radi za Ruse i da je ovo fejk njuz.

Mož da bidne fake, al ne mora da znači. Samo je primer "neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj", što obično uključuje sađenje tikava sa đavolom. Ovog puta doslovno. Inače ni Rusija nije iskrena u svojoj borbi jer mora da vodi računa o 10% svog stanovništva, a to je preko 15 miliona potencijalnih bombaša samoubica čitaoca uputstva za teror.

Father Jape

https://www.economist.com/blogs/democracyinamerica/2017/12/capital-question?cid1=cust/ddnew/email/n/n/20171218n/owned/n/n/ddnew/n/n/n/ne/Daily_Dispatch/email&etear=dailydispatch

Americans appear to be less averse to inequality than citizens of other rich countries. Lars Osberg and Insa Bechert of Dalhousie University found that the most inequality-averse 10% of Americans resemble the inequality-averse in other countries, favouring an earnings ratio between CEOs and unskilled labourers of about two to one. From there the gap widens: the most inequality-tolerant Americans see the ideal ratio as 50 to one; compared with 24 to one amongst the most inequality-tolerant in Britain. In Sweden the figure is five to one.

Why the difference? One reason may be that Americans don't realise how unequal incomes are. In common with the inhabitants of other wealthy countries, most Americans believe there is too much inequality. But they underestimate just how much of it there is. The average American puts the current ratio of CEO to unskilled worker pay at thirty-to-one; their preference is for about seven-to-one. But the actual CEO-unskilled wage ratio in America is 354 to one.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Krsta Klatić Klaja

Izgezkli, mada jel moguće tries godina isto mnjenje a sve gora nejednakost, stupid Americans.

Čomski piso o istoj temi 1980neke. Ameri su čudo
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Аксентије Новаковић

T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

scallop

Jao, jao, jao! Svima će teško da padne.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

mac

Hmm, ako je Jerusalim srce Izraela da li je onda i Kosovo srce Srbije?

akhnaton

Quote from: mac on 21-12-2017, 11:43:30

Zavisi. Jerusalem,ili kako su ga tačnije zvali YRSLM je bio grad Jevuseja ili YBSAA koga je osvojio Elhanan, ili Elkanan, poznatiji kao David ubica Golijata i tvorac objedinjenog kraljevstva Izraelita. Inače u tom istom gradu je boravio i Melkisedek, koji je bio vrhovni sveštenik Adona Elohima u doba Avrama ili Abrahama, tačnije Abu Rahmana. Od Davidovog osvajanja grad postaje prestonica i san Jevreja, tj Izraelaca. Srce Izraela jeste Cion, ili Zion ili Sion, gora na kojoj je sagrađen Jerusalim/Jerusalem.  Kao što je svoju najveću slavu Srbija stekla kada su joj prestonice bile u oblasti koja se zove Kosovo. Naravno, Amerikanci to jest vlast SAD nikada neće priznati grešku koju su učinili prema Srbiji, ali isto tako ni Srbija nikada neće sebi priznati da joj se sve ovo dešava jer ide u korist svoje štete gurajući se kao večiti sputnjik. Čitav proces pomaganja otimačima izgubljenog Kosova, započet je kao pomoć jednoj tačno definsanoj konfesionalnoj grupi, a koja inače predstavlja većinu u domicilnoj državi onih koji se vode i kao većina na Kosovu. Ta konfesionalna grupa je identična Palestinskoj. 

Meho Krljic

UN votes 128-9 to condemn US Embassy move to Jerusalem even after Haley's warning

Čak smo im i mi zabli nož u leđa. Hrvati, mudro, uzdržani. Bosanci uzdržani. Makedonci se nisu ni izjasnili. Al mi i Crnogorci iskoristili priliku da šutnemo džina dok je na zemlji  :lol:

Аксентије Новаковић

Quote from: akhnaton on 21-12-2017, 22:58:53

Zavisi. Jerusalem,ili kako su ga tačnije zvali YRSLM je bio grad Jevuseja ili YBSAA koga je osvojio Elhanan, ili Elkanan, poznatiji kao David ubica Golijata i tvorac objedinjenog kraljevstva Izraelita. Inače u tom istom gradu je boravio i Melkisedek, koji je bio vrhovni sveštenik Adona Elohima u doba Avrama ili Abrahama, tačnije Abu Rahmana. Od Davidovog osvajanja grad postaje prestonica i san Jevreja, tj Izraelaca. Srce Izraela jeste Cion, ili Zion ili Sion, gora na kojoj je sagrađen Jerusalim/Jerusalem.  Kao što je svoju najveću slavu Srbija stekla kada su joj prestonice bile u oblasti koja se zove Kosovo. Naravno, Amerikanci to jest vlast SAD nikada neće priznati grešku koju su učinili prema Srbiji, ali isto tako ni Srbija nikada neće sebi priznati da joj se sve ovo dešava jer ide u korist svoje štete gurajući se kao večiti sputnjik. Čitav proces pomaganja otimačima izgubljenog Kosova, započet je kao pomoć jednoj tačno definsanoj konfesionalnoj grupi, a koja inače predstavlja većinu u domicilnoj državi onih koji se vode i kao većina na Kosovu. Ta konfesionalna grupa je identična Palestinskoj.

Нема никаквих опипљивих доказа за Јарусалим, све су то јеврејске рекла казала фантазије.
Баљезгање о томе да је Јерусалим наше Косово је лансирао наркоман Вук Драшковић.
Слава Србије је непролазна, па била јој престоница Скадар, Призрен, Крушевац, Деспотовац, Смедерево или ратни Крагујевац.
Проблеми у Србији настају тек са Београдом као престоницом.

Ако гледамо скорију историју - отимачина Косова није започела као помагање једној конфесионалној групи, већ као помагање једној криминалној групи наркодилера.
А то што имаш неподељене симпатије према онима који вуку све потезе против човечанства, то је нека друга ствар, која наводи на помисао да славиш хануку.

Quote from: Meho Krljic on 22-12-2017, 06:21:05
UN votes 128-9 to condemn US Embassy move to Jerusalem even after Haley's warning

Čak smo im i mi zabli nož u leđa. Hrvati, mudro, uzdržani. Bosanci uzdržani. Makedonci se nisu ni izjasnili. Al mi i Crnogorci iskoristili priliku da šutnemo džina dok je na zemlji  :lol:

Чуј забили нож у леђа америки?
Кад смо ми то па били са њима у лизању, па смо иих сада као издали и забили им нож у леђа?
Ми гледамо наш интерес, а наш интерес и амерички интерес нису у истој равни.
Они су наши непријатељи, а овим шаљемо и јасну поруку лажној џудајској држави Израел, која је такође наш непријатељ.

akhnaton

Quote from: Аксентије Новаковић on 22-12-2017, 11:52:17
Quote from: akhnaton on 21-12-2017, 22:58:53

Нема никаквих опипљивих доказа за Јарусалим, све су то јеврејске рекла казала фантазије.
Баљезгање о томе да је Јерусалим наше Косово је лансирао наркоман Вук Драшковић.
Слава Србије је непролазна, па била јој престоница Скадар, Призрен, Крушевац, Деспотовац, Смедерево или ратни Крагујевац.
Проблеми у Србији настају тек са Београдом као престоницом.

Ако гледамо скорију историју - отимачина Косова није започела као помагање једној конфесионалној групи, већ као помагање једној криминалној групи наркодилера.
А то што имаш неподељене симпатије према онима који вуку све потезе против човечанства, то је нека друга ствар, која наводи на помисао да славиш хануку.

Quote from: Meho Krljic on 22-12-2017, 06:21:05

Они су наши непријатељи, а овим шаљемо и јасну поруку лажној џудајској држави Израел, која је такође наш непријатељ.

Slažem se samo sa time da problemi onoga što sebe želi da nazove Srbijom nastaju od kako su proglasili Singidunum svojom prestonicom.
Što se tiče šasua plemena IšRaEl-a, ne mrzim ih, i ne smatram ih neprijateljima sveta. i da, ne slavim Hanuku. Ali isto tako ne slavim ni 20 april. A još manje ramazane i bajrame.
Jednostavno, svaki potez koji je prst u oko miljenicima SJW, Feminaci, Progresivista i ostalih podržavam. Što se tiče ovog poslednjeg, a što sam podvukao crvenim, tvoji neprijatelji pamte JudenFrei, pamte Brozovo lizanje guzica arapima, pamte školovanje i obuku Hamasa,  pa ipak ne priznaju otimanje srpske teritorije.

Аксентије Новаковић

Вук Драшковић: ПРВИ САМ признао Јерусалим!

http://www.vidovdan.org/2017/12/08/vuk-draskovic-prvi-sam-priznao-jerusalim/

akhnaton

Quote from: Аксентије Новаковић on 22-12-2017, 12:42:34

Mora da je popio roze pilule..

Аксентије Новаковић

Quote from: akhnaton on 22-12-2017, 12:47:01

Нашмркани наркоман.

akhnaton

Quote from: Аксентије Новаковић on 22-12-2017, 12:48:58
Quote from: akhnaton on 22-12-2017, 12:47:01

Нашмркани наркоман.

I pilule su u pitanju, ne samo šmrkanje...

Аксентије Новаковић

Quote from: akhnaton on 22-12-2017, 12:41:02
A još manje ramazane i bajrame.

Пази ово, једном браћа, увек браћа, а то је испитивањима доказао и Кљосов.

Neočekivana veza: Arheolozi pronašli kovanice iz ranog islamskog doba s ugraviranom menorom

Arheolozi su nedavno otkrili kako se poznati oblik židovskog svijećnjaka – menore – nalazi ugraviran na kovanicama koje su pripadale ranoj islamskoj kulturi prije 1300 godina.

Kovanice datiraju iz perioda dinastije Umayyad, između 7. i 8. stoljeća, a pronađene su na više arheoloških nalazišta u Izraelu te su izložene javnosti.

,,Židovski simbol kojeg su muslimani koristili, je menora [zlatni sedmerostruki svijećnjak iz Hrama], koji se pojavio na nekoliko kovanica i drugim rijetkim islamskim artefaktima," objasnio je Assaf Avraham, arheolog sa Sveučilišta Bar-Ilan.

,,Kovanice s menorom nose arapski natpis na jednoj strani: 'Nema boga osim Allaha', dok se menora pojavljuje u središtu kovanice. S druge strane nalazi se natpis: 'Muhamed je glasnik Boga."

http://tribun.hr/neocekivana-veza-arheolozi-pronasli-kovanice-iz-ranog-islamskog-doba-s-ugraviranom-menorom/

https://www.youtube.com/watch?v=Q5bnlmimzQU

Quote from: akhnaton on 22-12-2017, 12:41:02Što se tiče ovog poslednjeg, a što sam podvukao crvenim, tvoji neprijatelji pamte JudenFrei, pamte Brozovo lizanje guzica arapima, pamte školovanje i obuku Hamasa

Памте они и преко 300 протеривања из европских земаља, па се зато данас свете Европи.

Quote from: akhnaton on 22-12-2017, 12:41:02pa ipak ne priznaju otimanje srpske teritorije.

Зато што им није у интересу да то тренутно ураде, јер имају проблем са Јарусалимом.

Ugly MF

Evo neceg pozitivng!
Nije zajebancija, tip zivi u BG!
Extra!
http://www.youtube.com/watch?v=BPdmUVDylX0

scallop

Ameri mi lepo objasniše:

Demokratija je kad šef države i vlada ne znaju ništa o akcijama tajnih službi. Kad znaju onda je režim totalitaran.

Gledao sam i njihov sjajan film u kome je sve znao pukovnik koga niko nije znao, ali ne mogu da se setim naslova.

Ugly MF

Neka mi neko nadje jednu jedinu rec koja ovde nije istinita,
placam pivo, cim se preselim u Bejograd!
Zajecarsko, ladno!

http://www.youtube.com/watch?v=WECjvFrXQwI

Ugly MF

Meho Krljic

SiBiEs, ozbiljan sajt. Ali, za razliku od raznih teksaških separatista ovi ne žele da se odcijepe od SAD, samo da ne budu deo Kalifornije kakva je sada.

Ugly MF

Cherry picking, just like all liberal snowflakes :D

scallop

Sve neki Torlaci. Sjebali staklaru, pardon obalu, pukotina St. Andreas će ionako da se odvali. Piće vino, a ne pivo. Divota jedna. Bauk separatizma luta Zemljom. Sve pare idu u Los Aranđelovac...

scallop

Pazi sad, Meho Smiljaniću. Mogao bih na ovom primeru da ti objasnim, ali pitanje je da li imaš živaca. U poslednjih trideset i više godina može da se prepozna format, model, pa i ključ čitanja neoliberalizma. Zato u njemu i vidim bauka koji kruži našim svetom. Doduše, moglo bi se postaviti i pitanje imam li ja živaca.

Meho Krljic

Ja svakako imam živaca da ti ispišeš objašnjenje  :lol: Tako da, samo napred.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 17-01-2018, 10:46:08
Ja svakako imam živaca da ti ispišeš objašnjenje  :lol: Tako da, samo napred.

Ne sviđa mi se. Daj malo podsticajnije.

Meho Krljic

Skalope, neka znanje i stavovi iz tebe pokuljaju kao čuveni gejzir u Jeloustonskom nacionalnom parku "Stari verni"!!!!!!

https://youtu.be/4mZY7uxb7Gc

Ugly MF

akhnaton

Quote from: Ugly MF on 17-01-2018, 11:05:43
podsticaj

">

">

Manastirka? Uff... ala bi legla, kao podsticaj....

Ugly MF

Ma to ja i komsija sacekivali smecare, izbacili kante, okrepili se s' ljudima, pa ovekovecili nasu zdravicu :)
Da je Amer'ka 'vakva, ne bi propala!

scallop

Sad je bolje. :!:

POGLEDI IZ IZANĐALOG UMA

Tokom šezdesetih godina prošlog veka dva događaja kojima sam prisustvovao nisu u meni ostavila ništa osim maglovitog sećanja da bi mi danas delovali kao ključni. Vremenom sam naučio da se promene lagano privlače, ali da u svakoj koja će ostaviti dugoročne posledice postoji prelomna tačka (tipping point).

Negde početkom te decenije bio sam u grupi koja je posetila pivaru u Gracu. Pivara kao i svaka druga, ali sam zapamtio da je gazda za svoje radnike uredio neku vrstu rekreativnog prostora, park sa bazenom, suncobranima i dobro snabdevenom kantinom. Tada sam samo pomislio da je lepo biti radnik u Gracu. Preskočiću Tržišnu reformu u SFRJ koja je označila da se mora ući u nadmetanje ako se želi napredovanje. 1968. godine bio sam mrtav umoran od rada u fabrici UTVA u Pančevu da bih registrovao studentske demonstracije u Beogradu. O svemu me je obavestio kum iz Lučana, koji je došao u Beograd da uzme učešće.

Pivara u Gracu označila je da svet ide u pravcu jake socijalne države. Takozvana participacija gde je udeo u firmi postao važan stimulans, obavezao je radničku klasu na veće zalaganje. Postala je subjekat umesto objekta. Oluja koja je uključila mlade pokazala je da će se uvek tražiti više. Crveni Rudi Dučke je protresao svet, ali je istovremeno generisao ideju da su masovna okupljanja dobro sredstvo i za manipulaciju. Jaka socijalna država je dovela do stagflacije, a Rudi Dučke do "narandžastih revolucija". Nikada u događanjima ništa nije sasvim loše, ali ništa ni sasvim dobro. Otada koristim izreku da "dobar sir uvek ima rupe".

Objava pojma stagflacije, u poslednjim godinama šezdesetih, najavila je početak sukoba između dve ekonomske škole kapitalizma. Racionalnija se zadovoljavala finansiranjem mira u socijalnoj državi iz inflacije, radikalnija se izjasnila za burnija privredna događanja. Tačka je stavljena izbornim pobedama Margaret Tačer i Ronalda Regana, opredeljenih za drugo učenje. Na pozornici se pojavio neoliberalizam.

Jel' naporno?

akhnaton

Quote from: scallop on 17-01-2018, 11:36:12
Sad je bolje. :!:

POGLEDI IZ IZANĐALOG UMA

Tokom šezdesetih godina prošlog veka dva događaja kojima sam prisustvovao nisu u meni ostavila ništa osim maglovitog sećanja da bi mi danas delovali kao ključni. Vremenom sam naučio da se promene lagano privlače, ali da u svakoj koja će ostaviti dugoročne posledice postoji prelomna tačka (tipping point).

Negde početkom te decenije bio sam u grupi koja je posetila pivaru u Gracu. Pivara kao i svaka druga, ali sam zapamtio da je gazda za svoje radnike uredio neku vrstu rekreativnog prostora, park sa bazenom, suncobranima i dobro snabdevenom kantinom. Tada sam samo pomislio da je lepo biti radnik u Gracu. Preskočiću Tržišnu reformu u SFRJ koja je označila da se mora ući u nadmetanje ako se želi napredovanje. 1968. godine bio sam mrtav umoran od rada u fabrici UTVA u Pančevu da bih registrovao studentske demonstracije u Beogradu. O svemu me je obavestio kum iz Lučana, koji je došao u Beograd da uzme učešće.

Pivara u Gracu označila je da svet ide u pravcu jake socijalne države. Takozvana participacija gde je udeo u firmi postao važan stimulans, obavezao je radničku klasu na veće zalaganje. Postala je subjekat umesto objekta. Oluja koja je uključila mlade pokazala je da će se uvek tražiti više. Crveni Rudi Dučke je protresao svet, ali je istovremeno generisao ideju da su masovna okupljanja dobro sredstvo i za manipulaciju. Jaka socijalna država je dovela do stagflacije, a Rudi Dučke do "narandžastih revolucija". Nikada u događanjima ništa nije sasvim loše, ali ništa ni sasvim dobro. Otada koristim izreku da "dobar sir uvek ima rupe".

Objava pojma stagflacije, u poslednjim godinama šezdesetih, najavila je početak sukoba između dve ekonomske škole kapitalizma. Racionalnija se zadovoljavala finansiranjem mira u socijalnoj državi iz inflacije, radikalnija se izjasnila za burnija privredna događanja. Tačka je stavljena izbornim pobedama Margaret Tačer i Ronalda Regana, opredeljenih za drugo učenje. Na pozornici se pojavio neoliberalizam.

Jel' naporno?

Ma kakvi, samo nastavite...