• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Amerika na ivici propasti?

Started by Ghoul, 16-09-2008, 02:12:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 16-10-2025, 18:08:54Ma niko ne negira, svi smo svesni da je totalitarni komunizam počinio mnogo neoprostivih zločina protiv čovečnosti. Ali ne na isti način kao nacisti...

naravno da su komunisti imali i logore smrti istovjetne nacistickima poput ausvica ili beogradskih za zzidove. razlika je prosto u tome sto je nacizam postenija stvar, blizi prirodi, vrlo krut, ali statican, dok je komunizam ljigav, bizantski, pa se i razotkriven prodaje kao "manje zlo". uvijek se i dalje mrda, iz koje god pozicije, pokusava se oporaviti i nanovo metastazirati.

u nacizmu je sve jasno i priroda ti odredi zlu sudbinu, rodis li se kao "pripadnik inferiorni" u kojem god pogledu ili ne, dok u komunizmu banda uvijek pokusava angazirati idiote koji onda masakriraju narod po potrebama bande, sve po uvjetima i smjernicama koje banda u hodu moze vrlo prakticno mijenjati.

danas ce te zaludjeni idioti po nalogu komunisticke bande na vrhu ubiti jer ne volis staljina, sutra jer volis staljina, prekosutra jer ne volis, pa ce te jucer ubiti jer si peder, pa danas ce te ubiti jer nisi peder, pa jer ne volis tita, pa jer volis, pa jer ga ne volis, pa jer imas nesto za ukrasti, pa jer nemas nista za ukrasti, pa jer ne podrzavas islamiste, pa ce te ubiti i iz zajebancije...

mac

A Noć dugih noževa? Šta je tu bilo pošteno?

džin tonik

to nema veze sa perspektivom iz koje bodujemo objektivni teret tih bandi na covjecanstvo. navodis interne razmirice.

Truba

Povijest pisu pobjednici
Nazalost to su bili komunisti

Kad sam bio mali cuo sam da su palili knjige i sokirao se
Ja mislio palili djecje romane ono transgender sund i smece
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

Quote from: Truman on 16-10-2025, 19:45:02Osnovna razlika između nacista i komunista je što su svi nacisti bili loši dok je među komunistima bilo puno dobrih. Otuda su nacisti ubijali po rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi a komunisti po ideološkoj.

Pobijena krscanska braca od zidokomunista se ne slazu
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

mac

Quote from: Truba on 16-10-2025, 20:28:04Ja mislio palili djecje romane ono transgender sund i smece

Palili svu sve što su deklarisali kao ne-Nemačko. uključujući i

• Na Zapadu ništa novo od Remarka
  • Zbogom oružje od Hemingveja
  • sve od Sigmunda Frojda (jer je Jevrej), sve od Karla Marksa (komi), sve od Bertolda Brehta
  • sve od svih Jevreja

https://encyclopedia.ushmm.org/content/en/article/book-burning

Ko ne uči istoriju osuđen je da je ponavlja...

Truba

Ma nema...ima jos sta kvalitetno?
Prodo komolet hemingveja i sigmunda

Imal sta kvalitetnije

džin tonik

eto jos jedan krasni primjer. gdje god se zagrebe, uvijek isto.

nacisti su "nepodobne" knjige posteno spalili, dok su komunisti navodno spalili, a u stvarnosti pokrali i prodali. bilo cijele kontejnere u juznu ameriku, bilo njemackim salonskim komunistima lopovima za preprodaju (sjetite se joske fisera i nekih strucnjaka za biblioteke iz srbije), bilo remitendu zabavnih izdanja iz slobodne dalmacije pokrali i pretocili u temelj privatnog izdavastva...

Petronije

Komunisti izlaze iz frižidera, ima ih na svakom ćošku, dok nacistu danas ne možeš naći ni baterijskom lampom, istrebljeni, praktično ne postoje. Još jedan dokaz koliko je komunizam opasniji od nacizma.
Arm the Homeless

Petronije

Da ne pomisli neko da sam ozbiljan, imao sam više komunista u familiji. Članovi partije, aktivni, bukvalno me boli kurac za komunizam, i ne samo mene već celu moju generaciju braće i sestara, apsolutno niko nije ni blizu nečega što bi se moglo nazvati komunistom.

Dok se za ove nacističke potomke to teško može reći, tradicija se ne prekida tako lako, što se kaže spremni za mobilizaciju u pola noći, a u međuvremenu aktivno učestvuju u održavanju i širenju ideologije.
Arm the Homeless

džin tonik

opet ti na p. :cry:

sto bi rekao drug meho za bubnjanje: zar jos nije poznato da smo mi svi potomci nekih koji bi se mogli nazvati komunistima?

ali, postoji bitna razlika: dok su moji ubijali naciste i dok su tvoji (clanovi partije, aktivni) krali, pa se moji kao posteni ljudi kad shvatili da prevareni, zlorabljeni i da su doveli lopovsku, zlocinacku bandu na vlast okrenuli od bande, tvoji su joj se nastavili uvlaciti u dupe dok god imali koristi, cega si i ti krajnji rezultat.

Petronije

Da su moji krali ja bih sad uživao negde u Njemačkoj sa Njemačkim pasošem, ne bih se ovde patio sa nacistima.
Arm the Homeless

džin tonik

da. u njemacku su obicno odlazili ljudi puni para... a pravi komunisti ostali nesebicno na braniku trajne revolucije, cije pretesko breme si i ti naslijedio. :lol:

Petronije

Pa stvarno ne znam ko ovde propagira nacističku ideologiju već decenijama, ti ili ja.

I kakva je to teorija da je komunizam opasniji jer je preživeo kad upravo nacista ima ko pacova, izviru iz svakog kanalizacionog otvora i šire svoj smrad.
Arm the Homeless

Truman

Quote from: Petronije on 16-10-2025, 22:11:55Da ne pomisli neko da sam ozbiljan, imao sam više komunista u familiji. Članovi partije, aktivni, bukvalno me boli kurac za komunizam, i ne samo mene već celu moju generaciju braće i sestara, apsolutno niko nije ni blizu nečega što bi se moglo nazvati komunistom.

Dok se za ove nacističke potomke to teško može reći, tradicija se ne prekida tako lako, što se kaže spremni za mobilizaciju u pola noći, a u međuvremenu aktivno učestvuju u održavanju i širenju ideologije.

Ovo je dobro zapažanje, što je zlo jače teđe ga je iskoreniti. Možda zato što kad je neko sklon zlu u njega se ušanče te ideje, a komunizam u teoriji ne zagovara zlo pa je lakše i odreći ga se.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Meho Krljic

Ja ne bih voleo da ispadne da neko ovde umanjuje poznate i dokumentovane zločine protiv čovečnosti koje su počinili komunistički režimi. To pogotovo meni nije cilj. Znamo da su Sovjeti (da se ograničimo na njih jer je od njih počelo a već smo pomenuli da su npr. Crveni Kmeri radili i još gore stvari) ubijali masovno, da su streljali i žene i decu, da su imali logore, da su izgladnjivali stotine hiljada ljudi do smrti. Dakle, veoma je važno da ne ispadne da se u ovoj raspravi tvrdi da su komunisti bezgrešni i da nikada nisu počinili nikakav zločin.

Ali nisu u logorima pravili abažure od ljudske kože i pepeljare od ljudskih skeletalnih ostataka. Nisu istrebljivali po nacionalnoj osnovi, sistematski i uz teorijsku podlogu o nižoj rasi i tome da kada ubijate Jevreje gasom u logoru, ne ubijate ljude. Ili, ako jesu, sporadično, ovo nije bila doktrina čitavog društva.

Naravno da je ubijenima to potpuno akademska razlika. Ali od akademskog pitanja je i počela rasprava: zašto se ne uči u školi o tome koliko su hrišćana boljševici ubili. Ovo je, mislim, glavni razlog.

I u Jugoslaviji mislim da možemo da napravimo jasnu razliku između nacističkih i komunističkih sledbenika. I ovo govorim kao neko kome je deda bio oficir kraljevske vojske Jugoslavije, kome su obe porodice pod komunistima izgubile dosta imovine, dakle kao neko ko nema neki specijalan razlog da voli Tita i komuniste (sem indoktrinacije kojoj sam bio izložen prvih dvadeset godina života): komunisti su bez sumnje počinili mnogo zločina, pobili mnogo ljudi tokom i posle rata, kroz preke sudove i uz opravdanje da su to bil kolaboracionisti.

Ali nisu imali Jasenovac. Ta razlika je dovoljna i dovoljno intuitivno shvatljiva.

Petronije

Uzalud pišeš bilo šta, nakon ovog ide plansko zatrpavanje nacističkim glupostima. I to ne u jednom postu, već 4-5 komada zaredom, da neko ni slučajno ne pročita ono što je neko pre njega napisao. Tolika potrošnja energije i vremena u propagiranju zla na forumu od 15 ljudi, meni je to nepojmljivo, ali zato je nacizam to što jeste, i zato je i opstao toliko, kao i svaka ideologija koja se zasniva na slepom fanatizmu ispranih mozgova.
Arm the Homeless

džin tonik

vec sam se pitao kad ce mit o jasenovcu, reko, brinete me. :|

realno bi srpska sekta i kriminalna, lazljiva diplomacija trebali pojacati propagandu, podvaliti bar 20% vise fotografija zrtava jugokomunistickih i srbonacistickih logora pod jasenovacke zrtve, a moze i novih, novih pouzdanih svedoka. revizionizam je opako u navali! a i sarajevo ozbiljno prijeti da bi moglo preuzeti stafetu u odrzavanju mita, sto si beograd ne moze dozvoliti...

Truba

previše antifašistični za narod koji je iznjedrio vukovar srebrenicu keraterm omarsku skabrnju koricanjske stijene visegratske buktinje te neznane civile kalinovika sokoca han pijeska rogatice foce i inih mjesta gdje su god srbi bili vecina

cca 40 000-50 000 civila pobijeno

Truba

Quote from: Petronije on 16-10-2025, 22:57:31Pa stvarno ne znam ko ovde propagira nacističku ideologiju već decenijama, ti ili ja.

I kakva je to teorija da je komunizam opasniji jer je preživeo kad upravo nacista ima ko pacova, izviru iz svakog kanalizacionog otvora i šire svoj smrad.

ovaj put nas necete zajebati
ne govorim tebi nego generalno
ljevicarske ublehe su prepoznate i sve je vise ljudi koji otkrivaju ko su stvarni neprijatelji danas

Truba

Gemini nabroj mi 5 vodja oktobarske revolucije

Evo pet vodećih osoba Oktobarske revolucije, uz naznaku njihove nacionalne pripadnosti, mada je u to vrijeme sve to bilo unutar Ruskog Carstva, odnosno kasnije Sovjetskog Saveza:

Vladimir Iljič Lenjin (Uljanov)

Nacija: Rus

Nema sumnje, on je bio glavni ideolog i pokretačka snaga.

Lav Trocki (Bronštejn)

Nacija: Ukrajinski Židov (rođen na teritoriju današnje Ukrajine, u to vrijeme Rusko Carstvo)

Bio je ključna osoba u organizaciji Crvene armije i samog ustanka. Vrlo energičan i sposoban govornik.

Josif Visarionovič Džugašvili (Staljin)

Nacija: Gruzijac

U vrijeme Revolucije bio je zadužen za pitanja nacionalnosti, a kasnije se nametnuo kao Lenjinov nasljednik.

Jakov Sverdlov

Nacija: Ruski Židov (rođen u Nižnjem Novgorodu, Rusija)

Imao je važnu ulogu u rukovodstvu, bio je predsjednik Centralnog izvršnog komiteta, što je bila najviša formalna funkcija u novoj državi.

Grigorij Zinovjev (Radomislski)

Nacija: Ruski Židov

Iako je s Lavom Kamenjevom u početku bio protiv oružanog ustanka, bio je istaknuti boljševik i predsjednik Izvršnog komiteta Kominterne.

kako gemini krije da je LENJIN ZIDOV

dodatno pitanje je li 100% rus?

Majka: Marija Aleksandrovna Uljanova (rođena Blank) je također imala miješano porijeklo. Njen otac, Lenjinov djed, bio je Židov iz Ukrajine (tada Ruskog Carstva) koji je prešao na kršćanstvo (pravoslavlje) i stekao obrazovanje. Njena majka, odnosno Lenjinova baka, imala je njemačko i vjerojatno i švedsko porijeklo.

židovske ubice milijuna kršćana u 10-ak zemalja nikada nisu dobili svoje zasluzeno mjesto u povijesnim udzbenicima osnovne skole ali je zato hemingvej dobio....zbog svoje romantične prikaze rusenja mosta u ŠGR-u 1936-1939 pokvarivši ljudima prikaz istinskog mehaniziranog rata produljivsi rat zbog dolaska stranih dragovoljaca i ko zna koliko lije umrlo zbog njegovih skrabotina a on se na vrijeme ispalio

mac

Quote from: Truba on 17-10-2025, 11:58:43ljevicarske ublehe su prepoznate i sve je vise ljudi koji otkrivaju ko su stvarni neprijatelji danas

Pa ako ti ljudi kojih je sve više pozdravljaju jedni druge visoko uzdignutom rukom, pretpostavljam da će uslediti još jedan civilizacijski izazov i humanitarni kolaps. A sve samo zato što su ljudi zaboravni i ne prate na časovima istorije.

Truba

simpatizerima sistema koji kriju nacije svojih sonivača ne treba uputiti pozdrav: Zanimljivo je da su ovi podaci o židovskom i ostalom porijeklu dulje vrijeme bili skrivani u Sovjetskom Savezu.

o hići se sve zna ali o komunističkim vođama muljaže

pa vidimo kakav život danas vode sntifa njihovi simpatizeri
ne zna im se ni rod ni spol ni broj a ne šta drugo...pirsing

mac

Imam utisak da mi treba ChatGPT da mi prevede šta si sad napisao. Ali ono što je očigledno je da pričaš napamet i praviš ne samo argument od slame, nego i nepriatelje od slame. Ne bi me iznenadilo da je svaka reč koju si napisao netačna.

Truba

reko ti je gore čovjek

kod nacista je sve bilo transparentno nekih 12 godina u 1 zemlji koja se na silu proširila na 15-ak možda više nebitno fakticki na jednom kontinentu...palili knjige i ubijali ljude

komunisti ubijaju netransparentno na 5 kontinenata i u 30-ak zemalja ukupno skoro 110 godina...zabranjivali knjige i ubijaju ljude

zaključak da bolje razumiješ objasnio sam geminiju da se raspravljam s tobom pa da fino to objasni

Nacisti su ciljali prvenstveno na rasu (Židove) i ideologiju (marksiste/pacifiste), čineći to javno i ritualno.

Komunisti su ciljali na ideološke neprijatelje i disidente, provodeći to tiho, birokratski, kroz sustavne popise i kontrolu pristupa, s ciljem stvaranja jedinstvene "partijske" misli.

Oba režima, iako su bili ideološki neprijatelji, pokazala su kako totalitarizam ne može tolerirati slobodnu misao

Truba

Mogu Vam navesti 10 najpoznatijih autora i njihovih djela koja su završila na lomači, a čija su imena i danas svjetski poznata:

Erich Maria Remarque

Najpoznatije djelo: Na Zapadu ništa novo (Im Westen nichts Neues) – Spaljeno zbog antiratne i antimilitarističke poruke.

Thomas Mann

Poznata djela: Čarobni brijeg (Der Zauberberg) – Iako etnički Nijemac, bio je kritičar nacizma, a bio je i oženjen Židovkom.

Sigmund Freud

Najpoznatije djelo: Tumačenje snova (Die Traumdeutung) – Spaljen jer je bio Židov, a njegove teorije psihoanalize smatrane su opasnima i perverznima.

Karl Marx

Najpoznatije djelo: Kapital (Das Kapital) – Spaljen kao ideološki neprijatelj, zbog promicanja socijalizma i komunizma.

Franz Kafka

Poznato djelo: Proces (Der Process) – Njegova djela su, iako je bio njemački pisac, spaljena jer je bio Židov.

Albert Einstein

Knjige o teorijskoj fizici – Iako znanstvenik, spaljen jer je bio Židov. Njegova znanost smatrana je "židovskom fizikom" i suprotstavljena "njemačkoj fizici".

Jack London

Poznato djelo: Zov divljine (The Call of the Wild) – Njegova djela, iako Amerikanac, spaljena su zbog socijalističkih ideja koje su se kosile s nacizmom.

Bertolt Brecht

Poznata djela: Opera za tri groša (Die Dreigroschenoper) – Spaljen zbog marksističkih pogleda i otvorenog ljevičarskog angažmana.

Heinrich Heine

Poznata djela: Almansor – Iako je živio u 19. stoljeću, njegove knjige su spaljene jer je bio Židov. Njegov čuveni citat: "Tamo gdje spaljuju knjige, na kraju će spaljivati i ljude" često se spominje u vezi s ovim događajima.

Kurt Tucholsky

Poznate satire i pacifistički eseji – Bio je oštar kritičar militarizma i njemačkog društva, te je bio Židov.

manje je poznato da je prije dolaska hitlera na vlast u njemackoj bilo na tisuće samoubojstava godisnje od 1918 do 1933. ukupno skoro 250 000 tisuća...
i sam sam pomisljao na samoubijstvo kad sam citao remarkove knjige
onda se covjek zapita...rodjen i učen u školi o ratu prije mene, preživio rat, mučio se u poraću...taman zaradio neku paru kupio remarkov komplet i da opet čitam o ratu??? samo budala i mazohista to moze
stavio na oglas neće niko

mac

Opet brkaš uzroke, posledice, i veze s vezama. Ubijali se, ali ne zbog Remarka, nego zbog hiperinflacije i opšte krize, koji su velikim delom bili posledica reparacionih troškova iz Prvog svetskog rata. Dakle ne Remark, nego Vilhelm II i kamarila.

Truba

pa to su općepoznate stvari za razliku od godina nereda u CCCP od 1917. do 1941.
Hlodomor kao genocid sa milijunima ubijenih glađu smo upoznali tek 2022. kad je unuk lenjinovog kuhara napao ukrajinu

mac

Znači opšte je poznato da nisu Remarkove knjige uticale na samoubistva u Vajmarskoj repoublici, nego ga samo ti spominješ ovde i sada u nadi da nekom prodaš njegov komplet?

Truba

ma dobro to je onako digresija
duh vremena...koji se promijenio ulaskom u neoštećen pariz

da parafraziram srbe kad ukažeš na zločine nad civilima devedesetih

ma svi su činili zločine i ko nas bre zavadi

Meho Krljic

Quote from: Truba on 17-10-2025, 13:13:43i sam sam pomisljao na samoubijstvo kad sam citao remarkove knjige

A mi se nadamo da si dobio medicinsku pomoć i terapiju jer je to znak narušenog mentalnog zdravlja. Ali nije argument da je nacizam dobar, zaboga.

A ako si za gladomor čuo tek 2022 godine moraš da proširiš malo spektar izvora na kojima se napajaš znanjem, nisu nacistički forumi baš dovoljan izvor informacija. Evo ovde, recimo imaš svedočenja snimana između 1983. i 2019. godine, dostupna od 2019 onlajn svakome koga zanima i to je bukvalno nasumičono izabran izvor među stotinama:

https://archives.lib.umn.edu/repositories/6/resources/9184

džin tonik

ajd meho, nemoj cjepidlaciti. pa nije komi potomak oficira kraljevske vojske "jugoslavije", pa da su ga "jugokomunisti" uputili u neobiljezenu masovnu grobnicu na skolovanje u oksford; kao neke. :evil:

ali vratimo se temi: koliko skretnicarenja samo da bi se potisnula vijest da je tramp primirio duhove u gazi...
dvije godine kricanja i krestanja za spas islamisticke baze, pa sad vijest nikako ne odgovara kad bi se zaslugu moralo pripisati pogresnoj politickoj opciji, a ne crvenofasistickoj.

Meho Krljic

Brt, jese zajebavaš? A što su ovi pobili 70.000 ljudi, uglavnom civila, to ništa. Sad je mir i sve je super! I niko neće da odgovara za to. Nije, naravno, Tramp kriv za TO, ali da se ne pravimo da je sada sve okej jer je on zaustavio rat i da je to STVARNO bio rat a ne jednostrani genocidni napor koji su SAD pod zločincem Bajdenom (a onda malimdelom i pod Trampom) podržavale.

Truman

Ne verujem ni u kakav mir na bliskom istoku. Sutra mogu opet da zapucaju. Trump nije ništa posebno zaslužan za primirje, reč je o dinamici događaja. Umorili se malo od rata, pa će posle opet. xyxy

Truba

Kako cu znat za gladomor kad sam se registrirao na ovaj forum 2002 kao komunjara...to mi je bio nik
Mislio da su to ljudi svetci borci za slobodu i srecu svih ljudi
A zapravo samo se metode ubijanja neistomisljenika razlikuju od nacista fasista i ostalih
Ista govna troglava azdaja

Meho Krljic

'No Kings' protests full coverage: Anti-Trump marches fill streets in NYC, Washington, D.C., Chicago and San Diego

QuoteMillions of people took to the streets Saturday in "No Kings" marches opposing President Trump, with demonstrations unfolding in more than 2,500 cities across all 50 states and several European capitals.

Meho Krljic

Odgovor administracije na ove proteste, na zvaničnom tviter nalogu Bele kuće uz tekst "We're built different. Have a good night everyone."

Truman

Ovi ne kriju da su autoritarci.  xrofl

mac

Odavno. Kada je Tramp dobio izbore po drugi put izjavio je na nekom skupu svojih glasača da neće više ni morati da glasaju.

Truman

Da, on bi da bude predsednik i treći put.

Tex Murphy

Ово АИ троловање је апсолутно генијално!  nas-rofl  nas-rofl  nas-rofl
Има и овај феноменални бисер од прије неколико недеља

https://www.youtube.com/watch?v=WONMJdfgGxI
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

U Njujorku danasa glasuju za gradonačelnika i, evo kako prominentan republikanski senator iz Teksasa reguje na to što je jedan od kandidata - i to onaj kome predviđaju pobedu - socijalista i musliman:

Tex Murphy

У вези са овим морамо да додамо контекст - наиме, Тед Круз је циониста (што је ПОТПУНО супротно хришћанству, којем наводно припада) и примио је скоро 2 милиона долара од АИПАЦ-а, али је поред тога и ретардирана дебилчина. Самим тим, не представља све републиканске сенаторе, већ свега неких 99.9% њих.
Genetski četnik

Meho Krljic

Zahvaljujem, kolega. Mislim da bi bilo dovoljno da smo rekli samo da je iz Teksasa. Napomenuo sam da je republikanac jer to sa slike nije jasno pošto je drugi kandidat demokrata, pa eto.

Tex Murphy

Иначе, потпуно је урнебесно како се ово "Karl Marx quoting" аутоматски подразумијева као нешто што би требало да дисквалификује човјека из цивилизованог друштва  :D Ако бих морао да се кладим, уложио бих паре и у то да Тел Авив Тед не зна шта је заправо "џихад".
Genetski četnik

Onaj stari Sendmen

Evo kako istu vest prenosi provučićevski B92:

Komunistički LUDAK je "RAZVALIO" TRAMPA

QuoteDemokrata Zohran Mamdani, koji je sebe opisao kao "najgoru noćnu moru predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa" pobedio je na izborima za gradonačelnika Njujorka.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

džin tonik

islamisti izgurali lijevi centar u njujorku? oh, zgodno. kakvo je to blesavo ime sa h?