• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Amerika na ivici propasti?

Started by Ghoul, 16-09-2008, 02:12:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Barbarin

Ja ozbiljno govorim a vi kako oćete. Lepo sam reko da neću da počinjem da pročitate sami, ne morate celu knjigu nego samo beleške na kraju.

Jel ste se vakcinisali protiv svinjskog gripa?
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

mac

Ne. Svake se godine vakcinišem na redovne trenutno aktuelne sorte, i kada je došlo vreme pitao sam lekara treba li i protiv svinje, i lekar je rekao da ne treba, i to je bilo to.

Dacko

Moje dete je vakcinisano po propisu, naravno, ali ipak me je zabrinula priča komšije defektologa, koji radi u školi za gluvu decu, i nije vakcinisao svoju decu ni od čega tvrdeći da su te bolesti odavno iskorenjene a da je većina one gluve ili zaostale dece koju podučava obolela upravo posle vakcinacije. Ne kažem da je u pravu, ali ne mogu reći ni da je lud ili tako nešto, pošto je inače sasvim simpatičan tip i nije ovo ni pričao da bi ikog drugog ubedio da ne vakciniše decu, nego je slučajno iskrslo u razgovoru. Juče sam pak srela druga iz gimanzije, radi kao doktor, ali decu leči isključivo homeopatijom, tvrdeći da će im antibiotici i ostalo naneti više štete nego koristi. Ni njega ne podržavam, jer se ne razumem ni u medicinu i moje dete leči pedijatar, a ne ja, samo kažem da pristalica teorija zavere (ako su teorije zavere) ima i među ljudima od kojih se to ne očekuje.

Father Jape

Quote from: Dacko on 06-04-2012, 15:38:58
radi kao doktor, ali decu leči isključivo homeopatijom

Dakle ne radi kao doktor.  :mrgreen:

Da citiram Tima Minčina: You know what they call alternative medicine that's been proved to work? Medicine.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Dacko

Radi kao doktor u hitnoj pomoći, a svoje dvoje dece leči homeopatijom, tj. ne lično on, nego ih vodi nekome ko se samo time bavi. Izvinjavam se što sam bila neprecizna, mislila sam da taj drug nije ni bitan za priču sem kao ilustracija da i među ljudima koji su diplomirali medicinu ima sumnjala u savremena medicinska dostignuća.

Meho Krljic

Ma, dobro, niko ovde ne tvrdi da su vakcine od zlata i da su bezopasne i da ih treba servirati uz užinu djeci u obdaništu svakog prepodneva. Valjda je jasno da je vakcina sistemsko rešenje za sistemski problem koje i samo donosi (manje) probleme. Ali, najgrublje rečeno, jedno gluvo dete na hiljadu je prihvatljiva statistika u odnosu na recimo pedesetoro mrtvih na hiljadu kada ne bismo imali vakcinu. Ja sam bio među poslednjim generacijama (ako ne i poslednja) koja je primila vakcinu protiv velikih boginja i bio sam onaj proverbijani jedan od hiljadu (što i jeste neka statistika za VV vakcinu) koji ima tako jaku reakciju da može d'umre. Nisam umro (al sam se trudio) a da jesam sigurno moja majka ne bi bila srećna. Ali zahvaljujući vakcinisanju, ta je bolest iskorenjena i vakcinisanje od nje je prestalo par godina kasnije. Dakle, da, rizici od vakcina svakako postoje, ali da ih nema, rizici od bolesti bi bili daleko veći. Mislio sam da je to jasno.

Ono što je meni bizaran detalj u Barbarinovoj priči je tvrdnja da je pre početka vakcinisanja u Evropi smrtnost od velikih boginja bila izuzetno mala a da je posle sa vakcinacijom skočila, kada svi dostupni izvori tvrde potpuno suprotno.

lilit

kad ovako pričaš, skoro bismo ti i poverovali!!! ali mora da postoji neka zavera s tim vakcinama, ipak!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Ma ja ne tvrdim da je nema, nego ako je ima verovatno nije ovako mikimausovski prosta kako Barbarin tvrdi.

scallop

Evo i nje! De si da pomogneš? Razumno je da slušamo doktore, ja ih imam na gomile naokolo. Ali, kad gledam kako oni gledaju na lečenje, onda me malo fata stra'.

Dacko, ja sam imao ženu u trudnoći za vreme velikih boginja kod nas. Trebalo se suočiti sa tim i sa gamaglobulinom kao jedinom pomoći. Sve je razumljivo kad se nekom drugom događa. Posebno ako su ti isti doktori prepadnuti od terapije koju propisuju.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

ako je ima, onda jeste pre mikimausovska nego kompleksna.
btw,  na kom nivou bi radila? mislim, zar ne bi bilo  lakse pristupiti skrljavanju covecanstva na nekom drugom nivou? pa čak i kad ideš ciljano?

scallope,
ne mogu bez sagite, to je valjda očigledno. lepo jutro, toplo, pijem kafu i palamudim na sabahu. :)
a i ovde se slažem s tobom. ja sam za balans...slobodna volja za vakcinisanje protov neletalnih bolesti, zatvor za nevakinisanje dece protiv recimo tetanusa. :lol:

btw, svinjski grip, tj. h1n1 je komponenta "normalne" vakcine protiv gripa ove godine.

scallop

Quote from: lilit_depp on 06-04-2012, 16:22:52

scallope,
ne mogu bez sagite, to je valjda očigledno. lepo jutro, toplo, pijem kafu i palamudim na sabahu. :)
a i ovde se slažem s tobom. ja sam za balans...slobodna volja za vakcinisanje protov neletalnih bolesti, zatvor za nevakinisanje dece protiv recimo tetanusa. :lol:

Eh, da si mobilna pa da odeš u Tulsu, da dimiš slaninu sa Jelenom. Našla slaninu, našla neki vojvođanski recept i, eno, pućka kraj barbekjua.  :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

Eh, ja bih rado, al vreme je prekratko. Iako, sledeće godine ima odličan kongres u Ostinu, to je bliže Tulsi. :)

angel011

@scallop: za vreme velikih boginja kod nas je i Svetlana Bojković bila trudna, majka mi je pričala kako su njih dve svuda išle u potragu za gamaglobulinom (majka je tu bila da joj pravi društvo, kao nekadašnja školska drugarica  :lol: ), i da je baš bilo teško da se nađe.
We're all mad here.

scallop

Jebiga, Tulsi je blizu samo Sapalpa. :-x

Meho Krljic

Quote from: lilit_depp on 06-04-2012, 16:22:52
ako je ima, onda jeste pre mikimausovska nego kompleksna.
btw,  na kom nivou bi radila? mislim, zar ne bi bilo  lakse pristupiti skrljavanju covecanstva na nekom drugom nivou? pa čak i kad ideš ciljano?

Kao nemaštovit čovek ja pre mislim da bi zavera bila namerna da ostvari profit nego da istrebi crnce, pse, Srbe i Židove.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 06-04-2012, 16:53:24

Kao nemaštovit čovek ja pre mislim da bi zavera bila namerna da ostvari profit nego da istrebi crnce, pse, Srbe i Židove.

Ko je rekao nešto drugo? I istrebljivanje je u funkciji nekog profita, samo istrebljeni ne saznaju kojeg. Ni Hitler nije mrzeo Jevreje, ali je voleo njihove pare.

mac

lilit

sta god da je hitler hteo, skrljao je nemacku na duze staze. eh, da nije bilo WWII...gde bi sad bila nemacka. jos cu poceti da verujem u teorije zavere: svetska kriza kreirana samo da bi usa preuzela nemacke ljudske i ostale resurse. :lol:

scallop

Barbarin

Pa izvinte a gde je nemačka sad, ja nešto ne vidim da je u krizi, šta joj fali osim Marke.

Sve ovo oko vakcine i jeste dublje, a ne samo da se potamani neki broj ljudi, jel da bi primio tu vakcinu moraš da je platiš, jel, pa onda još drugi troškovi oko oporavka, pa ako umreš, sarana i ostalo. Ovi koji to rade ne rade to tako da bi se obogatili preko noći, oni već imaju dovoljno para, nego eto zato što im se može.

A SVK je nastala u istom tom periodu, kada su u Francuskoj počele da se štampaju papirni novci i kad su oni zamenili zlato i srebro u trgovini, sve lepo piše u knjizi, koja je potrkrepljena da 350 izvora, neki od tih izvora nikad nisu ni štampani, znači kao rukopisi, doktorske disertacije itd. A kakve veze ima šta su ljudi završili i čime se bave. Bay the way pokušavaju i da pokrenu neka istraživanja u sadašnjosti ali bivaju sprečeni.

I spočetka knjige

Napomena autora

"Koliko god delovali čudno, mesta, ličnosti i događaji o kojima govori ova knjiga NISU plod mašte, već potiču iz originalnih izvora. Molimo dobronamernog čitaoca da pogleda napomene na kraju romana i priloženu bibliografiju svaki put kad posumlja u verodostojnost onoga što čita. Tamo će pronaći dokumentovane dokaze. Najviše nas zabavlja kada u arhivima iskopamo hirove istorije koji bi, da nisu istiniti, delovalo neverovatno."

http://www.attomelani.net/wp-content/fiera_francoforte/video_full.wmv
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

angel011

Pa, sad, neki bi te i za Protokole Sionskih mudraca uveravali da tu treba verovati u svaku reč i da je to sve verodostojno i potkrepljeno brojnim izvorima.

Jesi li proverio te njihove navodne izvore?
We're all mad here.

Barbarin

Pa kad bih imao para i vremena da prekopavam bečke i rimske biblioteke i pored toga znao latinski, italijanski i nemački, i sva pisma i varijante tih jezika možda bi i išao i proveravao.
Jeremy Clarkson:

Stipan

Čekaj malo, zar još uvek postoji neka osoba koja naivno veruje da "Protokoli Sionskih mudraca" nisu verodostojni?!

Loni

Quote from: Barbarin on 06-04-2012, 20:15:21
Pa izvinte a gde je nemačka sad, ja nešto ne vidim da je u krizi, šta joj fali osim Marke.

Ne samo da nije u krizi već tri godine za redom beleži rast ionako jake ekonomije.
Samo u prvom kvartalu ove godine ima rast od 2,3 % u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

Odlične rezultate imaju i Austrija i Švedska.
Kriza - uzdanica mnogih zagovorenika komunizma, definitivno prolazi. Bar na severu.

džin tonik

Quote from: scallop on 06-04-2012, 16:57:24
Quote from: Meho Krljic on 06-04-2012, 16:53:24

Ko je rekao nešto drugo? I istrebljivanje je u funkciji nekog profita, samo istrebljeni ne saznaju kojeg. Ni Hitler nije mrzeo Jevreje židova, ali je voleo njihove njegove pare.

hitler se prevrce u grobu.

angel011

Quote from: Barbarin on 06-04-2012, 20:42:00
Pa kad bih imao para i vremena da prekopavam bečke i rimske biblioteke i pored toga znao latinski, italijanski i nemački, i sva pisma i varijante tih jezika možda bi i išao i proveravao.

Nezgodno, večito ti neki opskurni dokumenti koje ne možeš da proveriš. Pogledala sam malo knjigu na Laguni, liči mi na Da Vinčijev kod.

Nego, da li bi možda želeo da kupiš Ajfelov toranj? Cijena sitnica.  :mrgreen:
We're all mad here.

džin tonik

Quote from: Barbarin on 06-04-2012, 15:28:05
Ja ozbiljno govorim a vi kako oćete. Lepo sam reko da neću da počinjem da pročitate sami, ne morate celu knjigu nego samo beleške na kraju.
...

neki austrijanac recenzent napisase kako je odustao od citanja nakon pedesetak stranica. veli nije izdrzao kad je narator u 18. stoljecu nabrojio devet austrijskih pokrajina, cak i onu koja se desila 1921.
sve to nakon sto je procitao uvod koji hvali temeljito istrazivanje i povijestnu ispravnost.
ali sto ocekivati od talijanskog bracnog para u samoizganstvu. vrhunski muljatori.

Barbarin

Da Vinčijev kod je smešan, digla se oko njega neka halabuka, a ono što je Braun napisao Eko je to pre njega odavno uradio pa se nikakva pomama nije izbila.
Ove tri knjige su nešto sasvim drugo i jedva čekam sledeće dve  :lol:

A onaj ko propagira krizu, taj najviše i zarađuje  xwink2

Smešniji si od mene kuga
Jeremy Clarkson:

džin tonik

smjesniji, mozda, ali gluplji tesko pa i nemoguce.

Meho Krljic

Quote from: Barbarin on 06-04-2012, 20:15:21

Sve ovo oko vakcine i jeste dublje, a ne samo da se potamani neki broj ljudi, jel da bi primio tu vakcinu moraš da je platiš, jel, pa onda još drugi troškovi oko oporavka, pa ako umreš, sarana i ostalo. Ovi koji to rade ne rade to tako da bi se obogatili preko noći, oni već imaju dovoljno para, nego eto zato što im se može.

A SVK je nastala u istom tom periodu, kada su u Francuskoj počele da se štampaju papirni novci i kad su oni zamenili zlato i srebro u trgovini, sve lepo piše u knjizi, koja je potrkrepljena da 350 izvora, neki od tih izvora nikad nisu ni štampani, znači kao rukopisi, doktorske disertacije itd. A kakve veze ima šta su ljudi završili i čime se bave. Bay the way pokušavaju i da pokrenu neka istraživanja u sadašnjosti ali bivaju sprečeni.

I spočetka knjige

Napomena autora

"Koliko god delovali čudno, mesta, ličnosti i događaji o kojima govori ova knjiga NISU plod mašte, već potiču iz originalnih izvora. Molimo dobronamernog čitaoca da pogleda napomene na kraju romana i priloženu bibliografiju svaki put kad posumlja u verodostojnost onoga što čita. Tamo će pronaći dokumentovane dokaze. Najviše nas zabavlja kada u arhivima iskopamo hirove istorije koji bi, da nisu istiniti, delovalo neverovatno."

http://www.attomelani.net/wp-content/fiera_francoforte/video_full.wmv

Joj, Barbarine... Znam da je nisko da spočitavam pravopisne greške nekome ko piše na forumu (kad ih već i ja obilato pravim) ali teško je ozbiljno shvatiti sve ovo kad pišeš "jel da bi primio tu vakcinu moraš da je platiš", "posumlja" itd. a  rad si da podučiš druge ezoteričnom znanju skrivanom tri veka od javnosti u neobjavljenim doktorskim disertacijama, koje su otkrila dva pisca petparačke proze, a mračna zavera protiv čovečanstva se da objasniti motivom "eto zato što im se može".

I, dobro, Skalop je pomenuo Hitlera, kraj rasprave.

scallop

Ti si prvi pomenuo progon Jevreja. Da, i Roma i kerova.

Meho Krljic

Pa valjda je shvaćeno da je to bila šala i aluzija na lažno objašnjenje na hrvatskom izdanju drugog albuma Nirvane da nije za pse, Srbe i Židove?

scallop

I ja sam, odmah na početku, jasno napisao da je u pitanju spekulativna literatura, a ti si nastavio ozbiljno, pa na kraju optužio Barbarina za nepismenost. A on učestvuje na topiku o čitanju, a ti ne učestvuješ. Mogao bi jednom, za promenu, da ne teraš kera da lipše.

Meho Krljic

Pa i sebe sam optužio za nepismenost. A on se, reklo bi se, ozbiljno drži ove knjige kao validnog (pseudo)naučnog rada pa su moji komentari odmereni po tome.

I zaboga, kako da ja učestvujem na topiku o čitanju kada ne čitam?

Melkor

Quote from: Meho Krljic on 06-04-2012, 23:44:08

I zaboga, kako da ja učestvujem na topiku o čitanju kada ne čitam?

Pa neces da nas ponizis osvajanjem 4 uzastopna grand slema :)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

lilit

vi ste potpun oftopik oftopika!

kako god, nemački vozovi su mllion puta bolji od američkih.

scallop

Pa i sebe sam optužio za nepismenost.

To ti je vrlo izvitopereno poimanje tolerancije.

Melkor

Koloseci vaseg nerazumevanja svakim danom postaju sve nerazumljiviji.

@ lilit - vozovi ili metro?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Barbarin

Nisam nikog pokušao da ubedjujem, samo sam naveo šta sam pročitao i šta mi je zanimljivo i moguće. Knjiga jeste pisana kao beletristika, ali ja nigde nisam govorio o njemu nego o dodatku na kraju iz koga je i nastao roman.

Roman je izašao pre 6 godina, ko oće nek traži kritiku koju Kuga spominje dosad je bilo vremena da je neko napiše, ja trenutno nemam vremena sutra putujem na mesto bez interneta, a kad se vratim za 8 dana potražiću i sam. :lol:
Jeremy Clarkson:

Meho Krljic

Quote from: scallop on 06-04-2012, 23:53:01
Pa i sebe sam optužio za nepismenost.

To ti je vrlo izvitopereno poimanje tolerancije.

Nisam se bavio toliko tolerancijom koliko uvazavanjem. Ali sam i rekao sta mislim da ne valja. Ako sam bio uvredljiv, drzak i napadan, iskoristio bih priliku da se izvinim.

lilit

Quote from: Melkor on 07-04-2012, 00:00:11
Koloseci vaseg nerazumevanja svakim danom postaju sve nerazumljiviji.

@ lilit - vozovi ili metro?

kad kažem nemački, mislim austrijski. :)

i metro, i busevi, i vozovi i avioni. sad sam u amtraku, voz je kao onaj beograd-bar.
nije lose, daleko od toga da pljujem, i nije da sam iznenadjena ili se iscudjavam vec prosto - utisak.

scallop

Lillit, vozovi (šinska vozila) u SAD su drugorazredno prevozno sredstvo. Zato tako i izgledaju. Autobusi su trećerazredno, ali radije njih koriste, jer imaju točkove sa gumama.  :mrgreen: 

Meho, meni se ne treba izvinjavati. Jedino, kad bismo svakom na ovom forumu u ime "istine" razbijali uverenje, malo bi preteklo.

Meho Krljic

Pa, izvinjavam se potencijalno povređenoj stranci, valjda je to jasno!!!!!!!!!!!!!!

džin tonik

ma nema potrebe, vec sam navikao da ljudi pisu "srbi" i "židovi" velikim slovom. skoro ni ne primjecujem vise.

lilit

Quote from: scallop on 07-04-2012, 00:51:38
Lillit, vozovi (šinska vozila) u SAD su drugorazredno prevozno sredstvo. Zato tako i izgledaju. Autobusi su trećerazredno, ali radije njih koriste, jer imaju točkove sa gumama.  :mrgreen: 

Meho, meni se ne treba izvinjavati. Jedino, kad bismo svakom na ovom forumu u ime "istine" razbijali uverenje, malo bi preteklo.

ma jasno, ali je u sukobu s mojim levicarskim nazorima. jos bitnije, da bi stigao do filadelfije, moras preci menhetn kolima a to je sumanuto gubljenje vremena. :mrgreen:

naravno da je mehmet nepismen, on i imena dana u nedelji pise velikim slovom!!!!! sramota!

scallop

Vidiš, sve će uraditi protiv levičara! Pa, onda reci da nema zavere. Nama desničarima koji vozimo je lako. Na sever do Port Jervisa, pa preplivamo Delaware do Milforda. To je šifra: na zgodnim mestima uvek postoji neki Milford, kao čaj u kesicama. Posle, niz autokartu je lako do Filadelfije.

Tex Murphy

Quote from: kralj Kuga on 07-04-2012, 10:22:21
ma nema potrebe, vec sam navikao da ljudi pisu "srbi" i "židovi" velikim slovom. skoro ni ne primjecujem vise.

:!: :!: :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

džin tonik

Quote from: lilit_depp on 07-04-2012, 10:48:42
... naravno da je mehmet nepismen, on i imena dana u nedelji pise velikim slovom!!!!! sramota!

dane je stvorio alah! ostalo spomenuto vrag.

Meho Krljic

Zosko je u formi.  :lol: :lol:

Evo u to ime:

Dzukele Amerika

Stipan

E, bubnjar u Džukelama na ovom CD-u je bio moj brat Vlado.
Nema veze sa propasti Amerike, ali me podseti.