• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Huligani ili navijachi : samo fotke, klipovi i vesti !!!

Started by Son of Man, 19-09-2008, 16:26:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

smrklja

Son of Man

Son of Man

Son of Man

Evo teksta Branislava Lecica, i sama  ta cinjenica da je on jedini reagovo svojom glavom od 1000 tih javnih licnosti, tj. glumaca, muzicara, pisaca i svih ostalih sa te javne scene, dovoljno govori kolko su ljudi zatucani i kolko veruju tim medijima ko nezdravi, sutra da se objavi da su ti zli navijaci u nekom selu silovali staricu i ako bi se to ponovilo dovoljno puta na svim dnevnicima i u novinama to bi postalo istina, meni je to ista al bukvalno preslikana situacija ko iz 90-ih samo sto je tada bio taj jedan dnevnik a danas ih ima 30-ak i svi isto pricaju, ko da rade samo kopi/pejst. Jako, jako jadno i sto je najgore providno al dzaba "sta baba vidi u dnevniku to joj je i milo, a to joj se posle i snilo". Zaista sramota da je jedino Lecic reagovo, no dobro, ko ga se seca iz '91 kada je vodio protest na Terazijama, posle brutalnog premlacivanja demonstranata od strane sluga rezima Slobodana Milosevica 9. marta zna da je bio ispravan lik. Jasno se secam tih desavanja, i njegove narandzasta jakne...al sta da se radi kad su ljudi sve to pozaboravljali (Srbi narod najsenilniji), zaboravili su kako ih je ISTA TA POLICIJA tukla i 90-ih, i muchila po 29. novembru posle svakih demonstracija, a danas je kao OK, sad su to satro regularni korektni policajci, fini jedni porodicni ljudi koji samo malo tako ponekad bijuckaju ljude okolo tim malesnim pendrecicima i pucaju tim gumenim metkicima, suzavcice i sok bombice takodje koriste, a vole i cokulicama da sutnu coveka u stomak pa kad taj covek umre onda nikom nista, jer su to radili u ime vlasti, al' to je sve nebitno jer stite zakone ove predivne pravne drzave, i naravno ti ljudi samo rade svoj posao. Ma zakunite se da je to tako...al' eto barem Lecic nije zaboravio, ako vec niko drugi ne sme da se oglasi u strahu od policije, ispostovo je ako ne navijace onda ISTINU sigurno, i za to mu zaista svaka cast. Evo linka ka tekstu :

http://www.pokretmojasrbija.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10&Itemid=1

Son of Man

Đorić: U srpskom fudbalu nema mafije!
Utorak, 30. septembar 2008.

"Kad se sad nisam šlogirao nikad neću!", čuvena je rečenica iz filma "Maratonci trče počasni krug". Mogla bi da se primeni i kao reakcija na najnoviju izjavu Milovana Đorića, čuvenog "Bata Đore".

Đorić je, naime, za beogradski "Sport" izjavio da u srpskom fudbalu "trenutno nema mafije". A onda je rekao i ovo: "Mafija je u svim delovima društva. Sigurno je ima i u sportu, negde više, negde manje. U fudbalu je u ovom trenuku nema".

Sadašnji direktor Trenerske škole Fudbalskog saveza Srbije (FSS) tvrdi da se politika ne meša u fudbal u poslednje vreme. "Kada sam ja bio igrač Zvezda je bila policijski, a Partizan vojni klub. Bar se tako pričalo. Država je tada davala, politika se mešala u sport, ali samo za dobrobit sporta. Kada neko pomaže, dobro je i neka se ne meša, ali ako se meša i to ne pomaže to onda ne valja".

Upitan koliki je uticaj tajkuna u fudbalu, Đorić kaže da su to "za sada nevidljivi ljudi".

"Najgore je što niko nije spreman da preuzme odgovornost za bilo šta što se dešava: za nerede, za navijače, za sve što se u jednom klubu radi. Nema ko da kaže da preuzima odgovornost. Da li sme neko da kaže da finansira klub, pa da posle odgovara za sve što se u njemu desi", kaže Đorić.

---

ako su radikali drugačiji nego devedesetih, što ne bi i policija bila drugačija?

:lol:
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Son of Man

taj rad  :lol:

Днепр - Металлург Запорожье  :?

Son of Man

Quote from: "Kler_Vojant"Sto murkani zveraju, haha.
haha, tek sam sad izvalio kad si reko, znachi izvali ih ladno, gledaju i nije im jasno shta tu sad koji qrac , o chemu se radi i to  :shock:  :cry:  :lol:

Son of Man

Evo mog teksta sa jednog kao dojaja urbanog foruma, da ga ne imenujemo sad...

--------------------------------------------

Evo ja cu vam reci kao neko ko je bio aktivni pripadnik tog navijachkog pokreta, subkulture, nazovite ga kako god - nije bitno, znaci cak prihvatam i rec "Huligani", jer rec navijac kod nas ima bukvalno znachenje pa ljudi misle da kada kazes navijach da to znaci da si simpatizer nekog kluba, da sedis kuci i kao gledas TV i onda vices ura kad padne gol ili slichno, i komentarises tekmu i lepe poteze na tom travnatom terenu ili kao ides na utakmicu jednom ili 2 puta godishnje (samo kad su derbiji)i grickas semenke ili ko u SAD oni shto jedu virshle i kokice...e bash zato bi ja voleo da se to razgranichi i zato mi "ekstremni- navijachi" radije koristimo rec ULTRAS, jer huligan je rec koja je potekla od Engleza i u pocetku nije bila vezana za stadione, a ultras je italijanska rec i oznacava tacno ovaj fazon o kome mi "navijaci" ovih dana pricamo, i ne samo ovih dana ali poslednjih mesec dana aktivnije jer traje ova hajka a mi pristup shtampanim i elektonskim medijima tipa TV i radio nemamo pa moramo samo preko interneta ili putem graita i javno na itakmicama, i neko moz sad da mi da kaze da to nije hajka, neko moz da kaze da mi to samo tripujemo da nismo tolko bitni u celoj prici ali chinjenice ne govore tako jer ako se policija bavi prepravljanjem grafita po gradu, znachi sta nam to govori, dokle je to doslo, o cemu se tu radi ?
Evo dacu vam samo jedan primer u nizu, znachi ima ih mnogo ali ovaj je najekstremniji jer iscimati se za nesto ovako to znaci da nekom stvarno nije dobro :

Kod Ade :

Posle samo 10 sati :

E sad bi definiso otprilike sta znaci ta rec "ultras" da vidite razliku znaci da kada cujete da neko kaze nesto tipa "to i nisu pravi navijaci" ja kazem da mi zaista nisamo "pravi navijaci"  nego ultrasi a vi nas mozete nazivati kako god vam volja, znachi moze huligani, olosh i slichno...i zaista je svejedno ako dolazi od nekog ko im taj zadrt stav po tom pitanju.

Sta je ULTRAS ?

Ultras je osoba koja ide na sve utakmice svog kluba, naravno na tribinu gde stoje samo ultrasi a ne zalazi tamo npr. na zapad ili istok medju obicne simpatizere, znaci ja kad pomislim na ovog obicnog regularnog navijacha koji dodje samo na derbi (sve ostale utakmice su prazne da se ne lazemo) ja pre mislim za njega da je on simpatizer, jer jednostavno dolazi samo kad je spektakl, a recite mi dal bi derbi bio tolko zanimljiv da nema ekipe sa juga, i na severa ?

Mozda donekle fudbalski i u tom rivalskom delu DA ali meni licno bi to bilo ko neki smor najveci jer zna sta je derbi znaci najveci spektakl bas zbog tih "huligana" sa severa i juga...po meni ugodjaj nije potpun ako nema koreografija, frenetichnog navijanja, zastava, barjaka, dimova, baklji i svega shto ide uz taj fazon, pogledajte samo jednu Grchku ili Italiju, pa prosudite na shta liche njihovi derbiji, jos je ludja atmosfera nego kod nas i josh veci rivalitet izmedju npr. Rome i Lacija u Rimu, Olimpijakosa, Panatenaikosa i AEK-a u Atini i  Paoka, Arisa i Iraklisa u Tesalonikiju...

Znachi kad kazem DERBI ja posmislim na takav jedan spektakl a ne sad na ono shto se deshava u Engleskoj jer ja zaista nisam neki ljubitelj tog fudbala, ja kad sam bio maleni dechkic u prvoj polovini 80-ih  mene cale vodio tako na derbije normalno na istok, i dok je on gledo utakmicu meni je uvek bilo mnogo zanimljivie da pratim deshavanja na jugu i na severu, jer shta se desava ? Dal je interesantnije gledati neke likove koji jurcaju za loptom po nekoj livadi ili one bakljade i zastave i koreografije i sve shto se desava na jugu i na severu ? Kada pricamo o sportu, meni je uvek taj fudbal bio totalno na poslednjem mestu, znachi kosarka uvek DA, zanimliv sport moz se gleda ali fudbal nikako, nikad ga nisam voleo, cak ne pratim ni na TV-u kad se igra kao taj neki kao dobar fudbal po Engleskoj i Shpaniji jer jednostavno nije mi zanimljivo...jbga kad nije...neko voli da slusha EKV a neko vishe voli Disciplinu - zar ne ?

Al to je samo moj stav, i ja sam u velikoj manjini, ja na te stadione dok sam isao isao sam pre svega zbog dobrog provoda zbog drzuenja i zeanja , znaci neko ode na planinu da se skija il gde vec voli a mi odemo na utkamicu protiv Rudara iz Pljevalja i to traje 3 dana jer do tog selo-grada, nema direktan voz, niti bilo kakav prevoz, nego mora da se preseda 3 puta, tako smo mi barem ishli, i onda to ko ne moz da shvati njemu nije jasno zasto bi se neko maltretiro po tako nekim vukojebinama kada taj nash fudbal zaista nije ni za nista...ai svako ko je bio na tako nekoj slichnoj akciji zna kako izgledaju ta zezanja, znaci mi ne lomimo, i ne maltretiramo obican svet, znaci ova prica da se ljud i plashe navijcaha kad ih vide to je zaista predsrasuda jer ljudi vide neku masu od npr. 30-ak do 100 ljudi koji pevaju te pesme i ako se krecu prema njiima ljudi misle da ce ovi da ih maltretiraju, ili bilo shta a ja od kad kad idem ativno na te utakmice znachi nije se desilo niti jednom da smo se sukobili ili maltretrali bilo koga ko nije iz iste priche kao i mi...

E tu sad stizemo do onoga shta znachi ta rec ultras, malo sam jbga skreno sa teme :

Znachi idemo na bukavlno svaku tekmu, domacu i gostovanja ma gde bila, znaci ako klub igra u Pljevljima idemo u Pljevlja, u Golubaovac takodje, u Jagnjilovo kod Mladenovca isto, a isto tako ako se ide i preko ko uspe da dobije vizu taj ide, znachi ako se igra u Kazahstanu ili u Amstrdamu ide se, nije bitno kolko se putuje jer bash na tim putovanjima se desavaju one prave stvari koje ljudi ne vide, ljudi vide preko medija samo ono na stadionu i oko stadiona ako je neka frka, ali ne znaju kakav je osecaj putovati u pizdu lepu materinu negde boguizanogu i ono, znati da je to ni iz kojeg drugog povoda nego iz chiste onog dobre zajebancije, druzenja i chega sve ne...naravo cilj svega je navijachaka akcija na samom stadionu ali veci deo se odviija van sradiona i meni je lichno taj deo mnogo zanimljiviji jer srecesh svakave ljude, proputujes svuda, upoznajes ono neke krajeve koje nikad ne bi vieo u zivotu da nisi isho na ta gostovanja...i to je taj rad...znachi t moze da se dozivi samo na gostovanjima jer ti sigurno iz Beograda necesh ici tek tako npr. u Bachki Jarak ili Pljevlja ili neki grad u Rusiji, ili vec tamo nekom Kazahstanu...ti cesh da ides na atraktivne lokacije tipa Pariz,a ne ce ti passti ni u ludilu na pamet da ides u neki tamo gad ko zna gde...zar ne ?

Znachi druzenje je na prvom mestu meni barem je uvek to bilo PRVO I OSNOVNO, jer i dan danas kad vise ne idem na stadione ja sam ostao u najboljim odnosima  sa tim drugarima sa kojima sam proziveo i lepe i jako, jako ruzne trenutke (vecinom od strane policije) jer choveka upoznash tek kada ga vidis na delu, znachi lako je biti mangup ili OK , i veseo lik, zajebant, shaljivdzija ako vas ima hiljadu ili 300 pa idete pa vam realno niko nista ne moze (osim policije i vojske) a drugo su ta mala gostovanja kad ides sa 30-ak ljudi i upadash u zeshce zajebane sitaucije gde dolazish u grad tipa npr. Nish ili Novi Sad u kom te cheka ekipa od domacih 300-500 navijaca + policija + zajebane ekipe iz raznih krajeva grada koji te ne vole shto si iz Beograda ili bilo shta slichno, isto vazi i obrnuto za Nislije ili Novosadjane kada dodju u Beograd na utakmicu, zanchi nisu dobrodosli, pokusace da ih senapadne na ovaj ili onaj nachin ...znaci tek tad se vidi ko je kakav i tada shvatis ko ce da ostane uz tebe i da ti pomogne ako si na zemlji ako te lome a ko pobgne prvi i osravi te na cedilu...znaci to sad nema veze sa nasiljem kao nasiljem, pre ima veze sa tim konekcijama koje mi tokom godina intezivnog druzenja po tim tekmama i i putovanjima uspotavljamo izmedju nas samih i onda za nekog tacno znas da nece nikad da te ostavi u nevolji, da ce ako treba njih 30 zajedno sa tobom da popije zestoke batine svi zajedno od 300 domacih ultrasa a ne da pola pobegne jer onda znas ko ti je tu ortak i drugar a ko folirant...i onda se pravi ta diferencijacija, znachi ovaj ide samo da bi drzo koeografiju i na takve ne moz da racunas, i takvi u manjim grupama brzo otpadnu, jenoastvno shvate da nisu iz te priche i batale to...u vecim vec i mogu da se provuku nekako, tipa medju Ciganima, Grobarima, u Firmi i slichno, znachi ti tamo moz da ides i kad si u grupi od 300 ljudi zaista moz' da se provuces, da malo izblefiras , ali kad si u tako maloj grupici od nekad chak i po 5 ljudi toga NEMA, znachi i toga je bilo, mi smo smo bili u stanju da ako ja reshim da idem i taj dan tipa nedelja ustanem u 6 ujutru i krenem na shtajgu da bi uvatili voz u 7 a na stajgi se pojavi samo 5 ljudi ja sam u fazonu idemo, znachi ne zanimaju me ovi shto nisu doshli, ko je doso tu je i ide se, i desvalo se da odemo tako po nas 5-10-15 pa nas posle juri celo selo sa kamnjem i koz an josh chim da nas "ubije" znachi to ne moz se opise recima, tj. moze ali nije sad tema i onako sam se raspisao i previse...

De sam stao ?
da bre, znachi idemo na sva gostovanja...bez razlike, nosimo zastave, i sukobljavamo se ALI  iskljuchivo sa pripadnicima suparnichkih grupa iz tih drugih krajeva grada ili iz drugih gradova i sela znachi samo sa ekipom koja je u istom fazonu ko i mi, znachi naravno da necu napasti oca sa sinom koji nosi shal, znachi to po nashim standarima nije navijach (to je dete bre  :lol:)  a i takve prijave shto sam chuo da ljudi izjavljuju kako se plashe da vode decu na utakmice jer ako dete ima shal ili dres da ce onda ovi huligani da prebiju i oca i dete, i starce, zene i sve ostale naravno, znachi sve ove obichne gradjane - to je jednostvno pricha koja se plasira putem medija da bi se pridobilo javno mnjenje na stanu policije i drzave i tonema veze sa mozgom...ali opet kazem nije da toga nije bilo, bilo je pojedinchih slucahajeva jer svuda ko shto rekoh ranije ima budala i sadista, nijedna grupacja nije imuna na kretene, svuda ih ima u svi slojevima drustva pa tako logichno i medju navijachima ali NISU u vecini nego bash naprotiv u velikoj su manjini...
...a videli ste i onaj chuveni sluchaj iz Tesalonikija kada se  igrala urtakmica Aris-Zvezda pa su Paokovi navijaci napadali tako Zvezdine simpatizere, pa izmedju ostalih i i onog oca sa sinom jer u Grchkoj je jos mnogo , mnogo ekstremnija sitacija nego kod nas, jedina razlika je shto Grci imaju iskustva sa tim vec 40-ak godina zbog te vojne hunte i sranja pa znaju kako da povrede nekog a da ga ne ubiju, uostalom tad su izbodeni par Zvezdinih simpatizera jer Paokovi navijaci nisu mogli nikako da dopru do uLTRASA jer su ovi bili pod ogromnom pratnjom polcije, i znachi oni kad bodu oni bodu da povrede choveka, a nasa stoka znaci kad bode ne zna gde udara pa se tako deshavaju ubistva, a i znaci taj kreten koi je pucao pishtoljem i NS-u to je prelilo chasu kod nas...a npr. u Grchkoj tih ubistva medju navijachima nema iako su sukobi mnogo zeshci nego kod nas pa se koriste i molotovjevi kokteli, zatim da ne prichamo o grckim anarhistima koji usko povezani sa navijachkim grupama i koji podmecu bombe ispred banaka i stranih konzulata, napadju policisjke stanice koktelima i shta sve ne ,uglavnom protiv svega globalistichkog ili vec shta oni procene da im se ne svidja iz raznih razloga...znachi to nasilje koje se tamo deshava ne moz nikao da se poredi sa stanjem u Srbiji a Grchka je ipak u EU regularno...kako to bre ?

Ali da ne bio pogresno shvacen napisacu da ja nikada nisam nosio noz niti bilo sta i da to smatram za jako loshe, znaci ti ako nosish noz sa sobom to znaci da imas ozbiljan problem, je ako dodje do frke pa ubodes nekog tako, vrlo lako moz da se desi da taj ostane invalid ili da ga chak i ubijes, znachi mi Srbi sa tim zaista ne znamo da baratomo, naravno ne opravdavam ni Grke iako oni tacno znaju gde da bocnu, znaci to povrsinski ubodi u predelu esktremiteta cisto da se protivniku pokaze da nije ni malo dobrodosao...da mu se pokaze da ga se ne smtra za coveka nego za nesto nize, da se ponizi do krajnjih granica ko u pravom ratu, ali ja to zaista ne mogu da shvatim jer ja nikad nikog ne bi mogo da ubodem nozem, tuche su vec duga stvar jer kad te neko napadne logichna reakcija instiktivna je da se branis ili da bezish, posto opcija bezanje ide samo u slucaju kada vidis da si sam a da je njih mnogo, mnogo vise onda zanchi ostajes tu i bijes se pa makar dobio i zestoke batine, znachi nije poenta uvek biti pobednik jer to je zaista nemoguce i to koji tvrde da su opaki i jaki meni sunoni smeshni, i kao nepobedivi, obo, ono, kak bre nepobedivi kad u vecini slucajeva vise ti dobijas udaraca nego sto ih zadajesh, e sad ko to nije doziveo moze da kaze za mene da nisam normalan i ja ga totalno razumem, ali ko je samo jednom osetio kako izgleda kad te prebije njih 5-10-15 i da to nije nista strasno ako te biju samo rukama i nogama on moz da skonta o cemu pricam...a ja dok sam bio klinac mislio sam u to je nesto najgore sto moz da ti se desi, ali kad sam jednom dobio batine i vido posle toga da to i nije strasno nesto preterano znachi jeste imas te masnice i podlive i sranja ali si psihichki mnogo jachi jer si prevaziho taj prvobitni nerealni strah. I svaki sledeci put si sve jachi i jachi i mozda ne fizchki jachi ali psihichki DA, i ne moras ti da znas da se bijes, jbga vecina nas ne trenira te boralicke sportove i meni je to npr. bash besmileno shto rade npr. Poljaci ili Rusi (ne sve grupe naravno), sa tim fer tuchama po livadama, daleko od ochju javnosti, kada dodje njih 30 kikboksera protiv 30 i onda se pobiju "na ruke" shto bi se reklo, da bi kao dokazali jedni drugima koja je ekipa jacha, i onda tu jedino shto je po meni OK je da nema stradalih ekstremno, znachi samo masnice i eventano po koji slomljen nos...ali kod nas u Srbiji nije taj rad, jer nas "srpski ultra fazon" je mnogo blizi Grchkom nego Poljskom ali opet daleko od Grchkog jer Grci nisu normalni, znachi tamo je to pravi ulichni rat, isto vazi i za delove Italije...znachi kotristi se sve shto se moze naci u sukobu, palice, letve, oni "teleskopi", kamenice, baklje, i koja sve ne sranja...i to je taj street fazon...naravno kad uleti policija ulta-navijaci obicno prekidaju medjusobne sukobe i krecu svi zajedno na policiju, i to je posebno u Grchkoj brutalno , ja sad kad bi vam pokazao neke fotke kako izgleda sukob Grka sa policijom vi bi rekli pa ovi nashi su male bebe, znachi tamo policija i navijachi imaju jako silicnu opremu, tamo navijachi kada idu u skob sa polcijom korsite i shitove ukradene od policije i kacige za motore, i molotovljeve koktele , i one kuvane motke od dva metra i onda jedino shto policiji preostaje su gumeni meci, vodeni topovi, shok bombe i suzavac, ali tamo je to ukorenjeno, znachi ta mrznja prema policiji posebno u Atini i Tesalonkiju se nauci od malih nogu, znaci ti mrzis tu policiju jer znas sta su radii za vreme vojne hunte i kolko je nevinih stradalo od istog tog tipa ljudi kao sto su ti danasnji policajci, jer ne ide svako u policajce, zna se ko ide, onaj koga su maltretrali u shkoli pa ima kompleske, ili vec koje probleme iz ranog detinstva pa bi i on malo da bije ali posto ne moze to u realnom zivotu onda ode pa se pridruzi policiji i onda moze da bije ljude, da ih gazi cokalama da se izviljava kako god mu volja a da ne bude kaznjen za to (evo ubili choveka i dobili samo 6 meseci suspenzije) , upravo kao na ovom brutalnom snimku iz Novog Sada, znachi slobodno pogledajte i zapitajte se koja je prava uloga policije...

Dal  je posao policije da smiruje situaciju ili da chisto premlacuje ljude ?
Kolko sam ja upoznat sa zakonom policijski posao bi trebao da bude da oni hapse i privode ili vec koje radnje da rade a ne ko na ovom snimku iz Novog Sada, pogleadjte,  ne traje puno a sve je jasno shta se tu desava i koji su porivi choveka koji je u uniformi sa penrekom, i njih 5-orica gaze cokulama jednog lika na zemlji i ne staju, i ne samo jednog lika nego svakog koga su uhavtili da je prolazio tom ulicom, znachi on tu ne mogu da znaju ko je kriv a ko nije, i znachi umesto da odma' hapse i smiruju sitaciju oni rade ovo :

http://www.youtube.com/watch?v=6meNbnS9j-A

Iz kojih pobuda to rade na taj nachin a ne ko na zapadu gde je cilj prvenstveno hapsenje , privodjenje osumnjichenih za bilo kakvo krivichno delo - zakljuchite sami...OK ?

Son of Man

Grobari  : Proivka za najvecu Cigansku grupu BELGRADE BOYS chiji chlanovi  vecinom nisu iz Beograda  :?  :lol:  :

Cigani :

Son of Man

Son of Man

TB (plavi) vs Unija (beli) fer na livadi

Koja je ovo parodija sunce ti jbm, pa ovako mogu i ja da se bijem, jbte zaista sve zivo od preko shto je uzeto, svaki fazon u Srbiji pojedinci sjebashe, i bolje sto nece vise biti ovakvih tuca jer se bezveze sramoti navijachki pokret, sad su se tukli da prodaju novine i kraj. Falqrcu pa Ciganima, Grobarima i Forsima ovo ne pada na pamet jbli ih Rusi, Chesi i Poljaci , seljachine bre....tek sad shvatam zasto niko ovo do sad nije radio niti ce, drzimo se mi bolje naseg street fazon, cigla, shtanla, baklja i idemo lagano. Znachi izvalite ekipu Zemunaca, nije da sad kao ja gotivim Uniju jer to je olosh kakvog nema, al brate ovi doveli lepo se vidi na pochetku kakve face u prvi red a ja sam bio na jednoj Zemunovoj tekmi, na jednom gostovanju na Vozdovcu i takve face ja nisam vido, znachi nemoguce da su juche postali navijachi a imaju po 30 godina i jache....a snimite BU kako su sjebani kad su videli da to nema veze sa navijachima i da ce popiju barine u najavi, samo se snuzdili i bojazljivo krenuli napred da ga prime ahahah  :mrgreen: , ko ovce pred klanje uzas, uzas, i na ovo oni prodaju NIN i Srpski Navijach auuu sunce ti jbm, na fotkama josh to izgledalo i dojaja kao, a vidji sad shta je to zapravo bilo, i kolko to traje zapravo, pa ja bi izdrzo duze ovakav nikakv jbesh mi sve, sramota bre - toliko o "hrabrim" navijachima manjih grupa i "FER" tuchama na ruke ! :x

http://www.youtube.com/watch?v=2_BiYPn-QFU

morbius

Od navijačkih tuča bi trebalo napraviti poseban sport.

Znači, kad igraju dva tima, nakon utakmice izlaze njihovi navijači na šorku koja traje recimo 20 minuta. Navijačke grupe se prvo naklone jedna drugoj, kao u karateu, a onda udri, ne žali. U toku tih 20 minuta ljudska prava na terenu su suspendovana, ako dobiješ unutrašnje krvarenje od batina, iskrvari, ko te šiša. Nakon 20 minuta šou se završava, hitna pomoć odvozi mrtve i ranjene, a pobednik bi mogao da se odlučuje SMS glasanjem. Naravno, sve se prenosi na televiziji, a prava od TV prenosa bi mogla da idu u budžet i naravno delom u humanitarne svrhe. Nema kolateralne štete i uništavanja imovine, niko ko nije hteo da se bije neće biti povređen, policija sedi dokona, a ko je učestvovao to radi na sopstvenu odgovornost.
Why me?

Shozo Hirono

Insajder:Ekskluzivni snimak nasilja
2. decembar 2009. | 19:54 | Izvor: B92

Beograd -- U prvoj epizodi novog serijala "Insajdera", između ostalog, biće prikazan i ekskluzivni snimak napada grupe navijača Zvezde na restoran "Brodarac" u Beogradu.

Prema istraživanju "Insajdera" poslednjih godina podneto je na desetine krivičnih prijava za teška krivična dela za koja su osumnjičeni pojedinci iz navijačkih grupa. Najveći broj ovih prijava uopšte nije procesuiran. U prvoj emisiji, u četvrtak u 22 sata, videćete ekskluzivni snimak sigurnosnih kamera restorana "Brodarac" u Beogradu.

Na tom snimku vidi se kako jedan od vođa navijača Crvene Zvezde Velibor Dunjić predvodi grupu koja puca i baca kamenice u pravcu ovog lokala, jer obezbeđenje nije htelo da ih pusti unutra.

Dunjić je u avgustu 2007, oko pola pet ujutro došao sa Denisom Mekićem i Markom Ljubičićem do ovog kluba na Starom sajmištu.

Mekić i Ljubičić su uzeli cigle sa obližnjeg parkinga i počeli da ih bacaju na vrata restorana.

Ispred vrata restorana pojavljuje se Dunjić držeći u ruci revolver i drškom revolvera udara u vrata.

Potom ispaljuje jedan hitac u vrata i dva u kameru, pa jedan u vazduh i jedan u vozilo koje je parkirano pored.

Prijava za ovo krivično delo prosleđena je Četvrtom tužilaštvu koje je stavilo zahtev za sprovođenje istrage.

Pored toga što video snimak postoji, istraga traje već dve godine.

Insajder je na programu u četvrtak u 22 sata.

Джон Рейнольдс

Tipično U-najntitu mućenje vode. Kakve veze napad na obezbeđenje i restoran ima sa činjenicom da su u pitanju Zvezdini navijači? Događaju li se slični incidenti koje izazivaju oni koji nisu navijači?

Ako ima petlje, neka Brankica napravi seriju Insajdera o narko-mafiji i protekciji u vezi sa njom, ko od dilera ide u zatvor a ko nikad ne bude uhapšen i ko su roditelji narkomana koji svakodnevno terorišu čitave kvartove i ne samo da ne bivaju uhapšeni nego ni policija ne izlazi na uviđaj.

Đubrad.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Son of Man

U svakom slucaju bice zanimljivo veceras za gledati.

Eriops

Kako ste preskocili veliki grcki derbi, Olimpijakos-Panatinaikos ?  :)
Golman gostiju, vise puta je pogodjen iz vazdusne puske! Utakmica je kasnila oko sat vremena, jer domaci navijaci nisu hteli da puste autobus sa gostima, a sukobili su se i sa policijom.
Citao sam pazljivo, i nije mi namera da moralizujem, nemam Sonov osecaj protiv policije( barem civilne, s vojnom sam imao ruzna iskustva  :mrgreen:), kao sto ni on verovatno ne razume zasto imam alergiju na sahovnicu. Nije mi jasna jedna stvar u vezi fajta, skupi se recimo desetak likova i uhvate dvojicu - trojicu protivnickih navijaca, izvale ih od batina i onda ono junacenje, kao mi smo kraljevi, carevi itd.
Cekaj brate, ako si faca, pobij se sa istim brojem, jedan na jedan sto bi rekli u filmu, e to ne volim kod navijaca, kad tako coporativno krenu na nekog..

Shozo Hirono

sam si reko.

zašto čopor poistovećuješ sa pojednicem?

zašto životinju stavljaš u istu ravan sa čovekom?

gomila razmišlja kolektivnim mozgom.

Eriops

Shozo Hirono

ništa različiti nego onomad kada se završila projekcija filma the onion field.

sutra ću da nađem dobrog advokata i krenuti da pljačkam banke.

dok me sud bude procesuirao, a to naravno ako me uhvate, nađu, uhapse, zadrže u pritvoru, podignu optužnicu, usvoje žalbu, proces vrate na ponovno razmatranje prvom opštinskom sudu, već ću biti na maršalskim ostrvima. :evil:

ju-hu! :D

Son of Man

A poruka za Brankicu i sudove...
da mogu samo qrac dam na popuse  :| :lol:

stakmen

Brankica je vec okacila na yu tub  dokumentarac  ,komentari dole su najveci pank rok
Insajder: (Ne)moć države 1.deo - 03.12.2009.

Eriops

Jos jedno senzacionalno otkrice Brankice, epicentar sveg zla su- navijaci!
Sve je strpala u taj kos : mitinge, demonstracije, kriminal, ratnu masineriju, antihaski lobi itd. Istrazivacko novinarstvo u svom najboljem izdanju  :).
Kaze, ove grupe su sredom, subotom i nedeljom postale maltene gospodari drustva!
Jesu gomila i jesu uglavnom copori, ali gde oni vladaju drustvom. Pa ja ne verujem da su ti navijaci smeli a reci pravoj mafiji, recimo pokojnom Arkanu dok je bio ziv.
Ova od ulicnih klipana maltene napravi Koza Nostru  :x.

Джон Рейнольдс

Ova emisija i njena idiotska autorka će za popularizaciju i omasovljenje tzv "navijačkog pokreta" odraditi bolji posao nego ID i Football Factory zajedno.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Son of Man

Taj rad, notorajeti rad uvek bolje prolazi u Srbiji. Sto si zajebaniji, opasniji to te vise cene.

Nego Tihi mi dade slagvort, ovo oko Arkana, jbte secam se kako su Cigani na Obilicu pevali Ceci "baci sisu da se igramo" pa ih je Kozelj posle tekme sve postrojio, naravno ne sve nego vodje i vidjenije face, a tu je bio i ovaj Marko Ultra Boys koji je i tad bio medju glavnima, ovaj lik sa Senjaka sto je pomenut u emisiji. Naravno pali su vaspitni shamari i to je bilo to, vise im nije palo na pamet da talasaju, naravno cim je Kozelj ubijen jedva su docekali da ko misevi isplivaju iz rupe i da se qrce, a dok je Kozelj bio ziv nisu smeli "A" da kazu.

A sto se tice tog kriminala , kolko vidim vecina tih vodja se bavi prodajom narkotika, pa stoga mi je malo cudno da Brankica tu izdavaja par nekih dilera umesto da se okomi na celu narko-mafiju. Mislim, sta to znaci ? Ako se navijaci pohapse da nece biti gudre na ulici ? Pa jbte oni bi to dilovali i da nisu vodje navijackih grupa. Uostalom kolko ima dilera koji nemaju al nikakve veze sa navijacima. Mnoooogo vise...

Джон Рейнольдс

Quote from: Son of Man on 05-12-2009, 10:54:16
Taj rad, notorajeti rad uvek bolje prolazi u Srbiji. Sto si zajebaniji, opasniji to te vise cene.

Ako se sećaš, još poodavno sam napisao moje mišljenje kako su i zašto Grobari postali najozloglašenija grupa i sa najviše ubistava za sobom. Mediji rade svoje.

Mada, ako pogledaš, čak i u vreme kad je Arkan bio jak kao zemlja, tj. kad je preuzeo Obilić, na jugu se pevalo "I da mi ponude da je jebem za džabe" i to u dve strofe, što je bio šamar kako CZ, tako i Obiliću. U to vreme sam još uvek ponekad išao na utakmice i beše to tako. Mada, ne znam da li je to baš smelo tako van JNA.

#Τζούτσε

Alexdelarge

Quote from: Son of Man on 05-12-2009, 10:54:16

A sto se tice tog kriminala , kolko vidim vecina tih vodja se bavi prodajom narkotika, pa stoga mi je malo cudno da Brankica tu izdavaja par nekih dilera umesto da se okomi na celu narko-mafiju. Mislim, sta to znaci ? Ako se navijaci pohapse da nece biti gudre na ulici ? Pa jbte oni bi to dilovali i da nisu vodje navijackih grupa. Uostalom kolko ima dilera koji nemaju al nikakve veze sa navijacima. Mnoooogo vise...

pa emisija se bavi "navijacima" , a ne narko mafijom. cilj je valjda da se pokaze sprega navijaca sa raznim oblicima kriminala i povezanost sa upravama klubova.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Eriops

Cudi me da je zaboravila vezu Sinoda SPC i navijaca. Nije vise ni Brankica sto je bila.

Alexdelarge

Quote from: Eriops on 05-12-2009, 17:31:12
Cudi me da je zaboravila vezu Sinoda SPC i navijaca. Nije vise ni Brankica sto je bila.

ene de, nemojmo preterivati. ni djavo nije uvek tako crn. hocu reci, ne treba crkvu kriviti bas za sve. mada, koliko sam razumeo, ovo je prvi deo iz serijala o huliganima. sacekajmo. budimo strpljivi.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Son of Man

Pa jbga, te vodje su u velikoj vecini po difoltu "zestoki" momci, jer ne bi se probili na mesto vodja na tako velikim tribinama da nisu skloni svemu i svacemu. A to zasto ne robijaju, pa nase sudstvo je takvo da "dobar" advokat moze ti sredi sve, znaci ne radi se o navijacima, nego o imanju para za jake advokate koji u nedogled smaraju sudjenja, do zastarevanja, a takvih ima, samo to kosta, dakle evo i ja sad da napravim neko sranje i da nabacim takvog advokata i ja bi mogo da se izvucem, a nisam vodja navijaca npr.

Uostalom i sam sam imao iskustva sa mitom u sudstvu, znaci moz napravis jako zajebano delo i da platis advokata da sredi sudiju i da dobijes uslovnu kaznu. Sto teze delo veca cifra ali jbga, bolje to nego robija, naravno samo ako imas para, pa jbte dobro je poznato da kod nas u Srbiji robija samo i iskljucivo sirotinja. Gde si vido punishu da robija osim za hardkor-najteza dela tipa ubistvo i sl. ?

Eriops

Autorke insajdera dobile policijsku zastitu.
Ima istine u ovome sto Son zbori. Moji drugari su pre par godina slavili neki rodjendan, zakupili lokal, platili pice, hranu sve, i usred zabave upadne im neka lokalna " ekipa ". Iako je zurka zatvorenog tipa, aj da ne izazivaju guzvu, puste ih unutra, daju im pice besplatno itd. Ovi medjutim pocnu praviti sranja, lupati i razbijati, i oni ih izbace napolje. Posle pola sata ovi se vrate s pojacanjem, sve zivo polupaju, jednom momku su slomili ruku, drugom razbili zube, povredili devojku.. medjutim od sudjenja nista, ni dana zatvora, niti su ista placali. Ispostavilo se da su svi sinovi ili rodjaci " guzonja " i da su vec pravili milion sranja za koja nisu odgovarali.
U Srbiji pravde nema  :o.

Eriops

Gde si Sone ? Zakuvalo se, a tebe nigde  :).
Novi insajder sutra, na Fejsbuku padaju teske reci, danas se oglasila i Bojana Maljevic, presreli je neki klinci i izvredjali sto nosi kisobran b92, i pitali jel Brankicina drugarica.
" Rat " izmedju Brankice, b92 kruga i navijaca se zahuktava.

Джон Рейнольдс

Kažem ja da Insajder treba da se bavi narko-mafijom.

#Τζούτσε

Son of Man

Vec me prozivali na blogu neki pravoverni, iz fazona kao sad ces lepo da obrises ovo sto si napisao, i kao ocu svoju 9-ogodisnju cerku da vodim na kosarku, a ne mogu od huligana  :evil:

ladno ljudi tripuju da je blog javno dobro :|

Lepo su im rekli Grobari :
A poruka za Brankicu i sudove
da mogu samo qrac da nam popuse
Vaistinu  xrofl

Eriops

Veceras je bio insajder, pricalo se o Arkanu, Urosu Misicu, Delijama..
Veceras je u Pioniru pao i Efes Pilsen, kosem postignutim tri sekunde pre kraja!  :)
Atmosfera je bila paklena, a bilo je stihova upucenih Brankici i ekipi, nesto poput onog sto je Son citirao.
Jedan komentar pobede, mi je zapao za oko, u kakvoj je radosti covek :
Ljudi, ovo je bolje i od seksa sa bliznakinjama!  :)

JasonBezArgonauta

Quote from: Eriops on 11-12-2009, 00:58:49
Jedan komentar pobede, mi je zapao za oko, u kakvoj je radosti covek :
Ljudi, ovo je bolje i od seksa sa bliznakinjama!  :)

Rodila mama debila.
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

JasonBezArgonauta

Naravno ovo prethodno važi samo ako su bliznakinje kvalitetne.
I jednojajčane.
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

Le Samourai

Siguran sam da je autor komentara, iskusivshi obe stvari, empirijski doshao do zakljuchka da je ipak bolji filing kada Partizan dobije Efes.

JasonBezArgonauta

Quote from: Le Samourai on 11-12-2009, 01:40:11
Siguran sam da je autor komentara, iskusivshi obe stvari, empirijski doshao do zakljuchka da je ipak bolji filing kada Partizan dobije Efes.
:?
U tom slučaju, povlačim sve što sam rekao.  xrofl

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

JasonBezArgonauta

Eriops

Kakvi komentari na b92 o jucerasnjem navijanju, i pominjanju Brankice.. treba kazu kazniti klub bar pet utakmica bez publike! Treba ih izbaciti iz Evrope! Treba ukinuti Zvezdu i Partizan! Kakva je to ostrascenost, nisu normalni. Okrenuce protiv sebe i ljude koji nisu neki navijaci. Pa cela sportska javnost u Evropi zna, po stranim sajtovima pisu o paklenoj atmosferi, i da Partizan ima najbolje navijace u kosarci na celom kontinentu. Ovi bi sad da isprazne dvoranu, neverovatno  :). Kazu jel vazniji Dule, Danilovic, jedna pobeda, od zakona, prava, pravde ! Kao da se Dule i igraci pitaju ko ce sta skandirati.

JasonBezArgonauta

Sunac li vam vaš, navukoste i mene na taj vaš autsajder. Moro sam da vidim šta tu ima zanimljivije od bliznakinja, i ne nađoh. Ni blizu.
Mada bilo je zabavno i poučno, evo npr, ako neko pokuša ubistvo sa bakljom, dobija 10 godina, dok, sa druge strane, za uspešno izvođenje istog
sleduju jedva tri godinice.
Meni ovo govori da se kod nas konačno počinje ceniti uspeh, timski rad i tako to. To su neke pozitivne tendencije, treba kažnjavati neuspeh.
Ova emisijica je samo mali korak za Brankicu, ali ogroman skok za naše sudstvo.
Ima tu još koje čega, al ajd neko drugi.

stakmen

ta druga epizoda je bedna,intervjui sa birokratijom umesto peglanja i divljanja,ova epizoda je 2  minus  ocena,prosla je  zanimljiva bila,socijala ...

Eriops

Seks sa bliznakinjama je sigurno mnogo bolji  :D. Mene je bas razocarala ova druga emisija. Deset minuta nam je Brankica objasnjavala da je Arkan bio vodja navijaca, da je ratovao i radio za DB. Kakve senzacionalne vesti, ja mislim da to niko u zemlji nije znao  :). Ostatak emisije prica o Urosu Misicu, i nesto kasnije o Delijama.
Tresla se gora, rodio se mis.

Son of Man

Nemoj tako, Ljankica je bitan faktor, pretili joj preko fejsbuka klinci od 17 dina  xnerd

Felikitas

Није да браним навијаче, али оно што је направила ТА бранкица је јадно, како је она све то лепо склопила, како је лепо умешала ствари који немају везе са њима.
Баш ме занима, која је прича иза свега тога, за шта је то маска ...шта се то десило па нам маскирају очи са овим, одлични су.

Укључи мозак, искључи тв :)))

Джон Рейнольдс

Nisam gledao drugu emisiju, niti ću. Zanima me samo (@ Tihi , recimo) - Da li je Brankica istakla zasluge Delija u petooktobarskom preuzimanju vlasti? Tih dana smo slušali sve u superlativima.

#Τζούτσε