• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Narkomanija i umetnost

Started by tragac, 25-09-2008, 14:43:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Podrzavam li koriscenje teskih droga u cilju postizanja inspiracije za stvaranje umetnickih dela?

da
8 (27.6%)
ne
13 (44.8%)
boli me uvo
8 (27.6%)

Total Members Voted: 29

Voting closed: 25-10-2008, 14:43:39

Franz Xaver von Baader

Quote from: "lou benny"
hahahah aramis naglić sa vilicom kao talični tom hahahaha

pa odvalio bih ga od batina a i, u ovom stanju svesti u kom kapiram život kao vrednost, i protiv bilo koga ko bi me napao bih se borio do kraja za život, kidao bih mu aortu zubima i tako...

da, zaista, ovako kako sam zastupao stanovište to izgleda kao da se zalažem za ostvarenje hipotetičkog stanja pre "društvenog ugovora", ali nemam tu nameru... naprotiv, čitava hipertrofija subverzivnog kapaciteta narkomana je pokušaj da se vidi koji su metodi borbe protiv "sistema" na raspolaganju jer se o tome toliko priča (imam prijatelje levičare koji stalno lome glavu oko toga pa je i mene uhvatilo iako mi realno malo šta smeta u društvenim uređenjima, može se reći da sam konzervativan...)

prosto, meni izgleda da nijedan metod koji je iole "racionalan" i koji teži nekoj "pozitivnoj" svrsi nema izgleda na bilo kakav drastičan reformišući ili revolucionarni uticaj u datom sistemu. u tom smislu, možda sam i sam spreman da kažem da je nažalost narkomanija jedini način da se sistem podriva, jer volim život kakav je a narkotike nikad nisam koristio. ali, i pored tog "nažalost" ipak smatram da sam dužan da prepoznam nešto što zahteva prepoznavanje.

da, da, okej si ti
recimo, zanimljiv si primjer sustava: inherentni antagonizam unutar zaokruženog totaliteta prevladavaš tako da ga vežeš na neku fantazmatsku točku i onda na toj fantazmi inzisitiraš (kako bi nesmetano kontrolirao vlastitiu libidnu ekonomiju, valjda)
hoću reći, jasno ti je kako stvari stoje, kako se igraju veliki, i onda se upuštaš u svjesnu grešku (tako u slučaju magica /jasno je da je jordan najbolji svih vremena/, tako u slučaju narkomana /jasno je da oni nisu nikakva prijetnja sustavu/) i kakti inzistiraš na toj iznimci [kako ne bi morao zaista biti angažiran u pravoj revolucionarnoj borbi, tipa skraćenje radnog vremena ---------- tako pseudootporom protiv sustava možeš čiste savjesti sudjelovati u konzumiranju proizvoda istoga toga sustava i upumpavati mu svježu krv, primjerice: obožavati magica do te mjere da mu računaš p.e.r-ove po sezonama, kupovati NBA almanahe i dres ;-)

ps - bez zajebancije, sviđa mi se kako razmišljaš, tu smo negdje, mogli bi se 'naći'. te fantazme ti ne zamjeram hehe
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

lou benny

e stari, fakat je i tvoja brija guba!

xcheers
put duha sa sekirom je zaobilazni put

Franz Xaver von Baader

Quote from: "Meho Krljic"
Prvo ne razumem kako me je Pingvin ovako pogrešno shvatio

zapravo si ti pogrešno shvatio
ja sam te potvrdio što se tiče shvaćanja subverzije, dok ti jedino zamjeram ovo oko 'moskrijevog nihilizma'

nadalje sam pisao uopćeno, oponirajući subverzivnosti narkomana

naime, ja smatram da je to iluzija (narkomani nemaju nikakav potencijal u tom smislu)

štoviše, držim da je droga opijum za narod

Quotenije sloboda unutar zajednice nego sloboda izvan svega. Dakle, ne-praktična, ne-primenjiva sloboda, sloboda da se izađe iz procesa razmene i ekonomije time što se vrednost proglašava ništavnom a ništa se proglašava za vrhunsku vrednost.

razumio sam te i prvi put o čemu pričaš (kao i albeda tamo), ali to je ispraznost nad ispraznošću i pusta tlapnja
ti možeš zamišljati u fantaziji da se bude 'izvan svega' (makar je to gotovo nemislivo ili tek možeš imati neku zbrkanu predodžbu), dok u zbilji uvijek jesi 'u nečemu' i raspodijeljen na tebe i svijet

kada ti pišeš o 'dopadanju' i 'respektu' za ubijanje iz obijesti, ja te moram upozoriti da bulazniš. čak ti ni ne vjerujem.

benny se tamo malo zanio, ali njemu je dobro poznato čemu vodi takav obrazac ponašanja (u pretpostavci kad bi mogao zaživjeti, postati opći)

valjda je i tebi jasno, kada pišeš 'ne-praktična ne-primenjiva sloboda'
dakle, meni nije jasno zašto ti se dopada nešto što ne može biti? i to 'biti' u ontološkom smislu.
to više nije pitanje u psihološkom smislu, "život mi je izgubio smisao, pa mi više ništa ne vrijedi", već na metafizičkom planu. dakle, trebala bi neka radikalna promjena u Velikom-Poretku-Stvari da bi tvoj dopadljivi nihilizam uopće došao kao predmet. uvijek i u svim vremenima se znalo da : sve želi biti. od najobičnijeg kamena do uobičajene budale.

dakle,
kada kažeš "za njega više ništa nema nikakvu vrijednost i izašao je iz procesa razmjene vrijednosti", ja to vidim kao 'teško filozofsko' pitanje "može li Bog stvoriti takav kamen koji ne može podići" - jedno i drugo se rješava negacijom nebuloznog antecendensa iliti same pretpostavke su već skroz neumne
tj, 'on' uopće nema takvu slobodu da može ne htjeti uopće, ti si mu je samo prišio u maštanju

tragac

Quote from: "Milosh"
Quote from: "tragac"Uzgred, jedan profesor francuskog jezika rece mi da samo tupadzije koriste izraz "imbecilno", pravilno je embecilno.

Poruči mu da je imbecil.

:lol:

Govoris francuski?

tragac

Quote from: "Son of Man"Svako ko ne izvali sta oce ovaj Tito i nastavi da se prepucava sa njim smatracu ili za ljubitelja praznih prepucavanja samo radi prepucavanja iz dosade ili za potpunog kretena, trece nema...mada mozda i ima, al posto nije bitno sht ja smatram nastavite...

Ja bi ga samo stavio na IGNORE i kraj priche... :wink:

Jel?? Pa, stavi me na IGNORE, ti si i tako dovoljan sam sebi, kao hermafrodit, mozes da trcis oko bandere i da sam sebe pokusas da kresnes u dupe...al, budi brz

Meho Krljic

Pa, hm, Pingvinu, ja to vidim ovako (unapred se izvinjavam na ponavljanju): pobeda u borbi protiv sistema koji je zasnovan na ekonomiji razmene ekvivalentnih vrednosti se ostvaruje nuđenjem u razmenu vrednosti koja nema ekvivalent u sistemu. A to je u ovom slučaju ništavilo/ smrt. Pobeda nije 'praktična' odnosno 'primenjiva' jer ne vodi nikakvoj post-festum refleksiji individue (ili bivstvujućeg, ako već moramo da ulazimo u hajdegerovsko-levinasovski ontološki rečnik sa kojim sam mnogo tanak), ali je opipljiva, to jest objektivna, to jest zahteva posmatrača da bi se sasvim spoznala.

Posmatrač vidi poraz sistema (čak i njegovu privremenu ili simboličku smrt) u tome što ne uspeva da uzvrati na smrt koju Moskri nudi za razmenu, jer nema čime. A sam Moskri (bivstvujuće koje to prestaje da bude činom svoje smrti) svoju pobedu može da spozna samo kada bi nekako preživeo svoju smrt. Pošto je to nemoguće, on je onda samo naslućuje, nesvesno, intuitivno, nediskurzivno je prepoznaje u obrisima kroz svoje nihilističke gestove uništenja ili samouništenja (vrednosti). To je taj telesni element o kome priča Lubeni. Dakle, ne intelektualni, ne spoznajni nego proživljeni a bez refleksije koja bi obezbedila intelektualni užitak u makar ideji pobede.

Dakle, ja vidim izlaženje iz sistema razmene kao legitimnu 'pobedu' nad sistemom ali zaista samo na metafizičkom planu. Ona nema i ne može imati praktičnu, upotrebnu odnosno reformatorsku (ili prosvetiteljsku) vrednost, ona, uzeta kao primer može da vodi samo novim smrtima, ne promeni sistema, ali i kao takva ona za mene ima dostojanstvo jer je zasnovana na ništenju čitavog sistema vrednosti oko koga je izgrađeno ljudsko društvo pa zato kao takva vodi toj nekoj afirmaciji individualnosti koju pominje Lubeni ili manifestaciji volje ili nečemu...

Naravno da u praktičnom smislu ne želim da uopšte razmišljam o ljudima koji bi ubijali ili uništavali nasumično jer bi to delovalo negativno na vrednosti koje su meni drage. Ali na metafizičkom planu za mene je ovo smela, poštovanja vredna ideja.

lou benny

Quote from: "PingvinPatuljak"
dakle,
kada kažeš "za njega više ništa nema nikakvu vrijednost i izašao je iz procesa razmjene vrijednosti", ja to vidim kao 'teško filozofsko' pitanje "može li Bog stvoriti takav kamen koji ne može podići" - jedno i drugo se rješava negacijom nebuloznog antecendensa iliti same pretpostavke su već skroz neumne
tj, 'on' uopće nema takvu slobodu da može ne htjeti uopće, ti si mu je samo prišio u maštanju

nije meho pričao o negaciji volje nego o volji za ništa (koje, opet, mora biti "nešto" ako ga tvrdimo :?:) ja se slažem sa pingvinom i to sam napisao gore u odgovoru na mehov post da mogu samo metaforično-patetično da shvatim to da je "moskriju bilo draže ništa nego nešto", ali moja poenta je bila da mu je bilo svejedno i da se pustio, "podigao sidra" i bio prilično apsolutan, od-rešen od većine odnosa. (sad da li "apsolutnost" podleže stepenovanju ili je bolje reći "bio je manje uvezan u razne odnose" nije ni bitno)

a kad se priča o "volji za ništa"...

Quote from: "PingvinPatuljak"uvijek i u svim vremenima se znalo da : sve želi biti. od najobičnijeg kamena do uobičajene budale.

ovo je tačno, ali za evropsku misao. koliko znam - a malo znam - istočnjačka misao i etika sa svim pričama o nirvanama i sranjima teži upravo ne-biću ili, što je umeo da kaže presmešni prof dr mirko zurovac (verovatno je nekoga citirao), "za istočnjaka je biće samo mrlja na pozadini nebića/egzistencija zapadnjaka je poput žilavog mediteranskog žbuna koga ni najjače bure ne mogu pomjeriti s mjesta dok je egzistencija istočnjaka poput trešnjevog cvijeta koga i najslabiji proletnji lahor može oduvati"  :evil:

Ghoul

Quote from: "tragac"Uzgred, jedan profesor francuskog jezika rece mi da samo tupadzije koriste izraz "imbecilno", pravilno je embecilno.

evo, da ti kaže jedan profesor engleskog jezika:
samo tupadžije koriste izraz "embecilno", pravilno je - imbecilno.
you know who/what you are.
https://ljudska_splacina.com/

mick_rider

Zbog velike skribomanije terate me da pomalo offtopikujem. :)
@Meho Krljic: Dakle, smatras da LSD ne izaziva zavisnost. OK. Poslusaj onda ovu pricu. Kada su davne 1967-e godine Iggy Pop i originalni basista grupe The Stooges, Dave Alexander prvi put probali LSD, reakcije su bile sledece. Obojica su naravno bili fascinirani dejstvom supstance, s tom razlikom sto je Dave tvrdio da bi takvo stanje trebalo da bude permanento, dok je Iggy rekao, cekaj malo covece, mislim da ipak ne bi trebalo da bude ovako stalno. Dakle, problem je u stavu koji imas prema nekoj supstanci a ne u samoj supstanci. Ona moze, ali i ne mora da prouzrokuje zavisnost. Dave je odavno pokojni, dok je Iggy, uz povremene boravke po ludarama ipak ziv, vitalan i da kazemo zdrav. Ova epizoda podstice na sumnju da li LSD zaista prosiruje svest, pa cak i na ponovno preispitivanje samog pojma svesti.

lou benny

ja sam čuo nešto o razlici psihičke i fizičke zavisnosti ali ne bih sad baš smeo da se razmećem nekim znanjem... :S

Event Horizon

Brate slatki, pa vi već daleko trošite treću stranu korespondencije, a da meni još uvek nije jasno o čemu vi pričate... a i negde ste malo zakovrnuli ,,glede" teme, ali dobro, barem se držite narkomanije kao pijan plota. Mada, mislim da mi je jasna jedna strana priče – furate se na pisanje, pa se silno raspišete kad god počnete da pišete, i onda tu rima rimu sustiže.

Nije mi jasna ta subverzivnost, možda je do mene i moje neobrazovanosti. Niko mi nije objasnio o kakvoj se subverzivnosti radi? Na koji način je narkoman subverzivan? Kako on mene subverzuje time što se drogira? Šta je posledica te subverzije? Kako ja kao objekt subverzije treba da se osećam ili ponašam? Da li ovo sve što pričate vi pričate ,,kao", tj u teoriji, tj ,,šta bi bilo kad bi bilo" ili ste stvarno čuli ili poznavali nekog ko se profesionalno drogira, tj drogira se da bi bio neznamtinija umétnik?

Evo ja da vam kažem da pričate gluposti, tj u teoriji možda pričate predivne stvari, ali u praksi to u najboljem slučaju izgleda ovako: zato što pobegoh od kuće da se nikad ne vratim sa 16, život mi je samo upropašćen, ne i uništen. Ne od droge droge, nego od one koja je srpskim običajnim pravom ne samo dozvoljena, nego i poželjna za svakog muškarca pristalog za ženidbu. Ali to su dva brata po materi, droga i alkohol. I mogu vam reći da tu nema ,,u" od umetnosti. ,,Jes", reći ćete vi, ,,ali demostriraš pristrasnost", i ja vam kažem ,,jea!! U pravu ste!!", ali, jes, teoretičari moji, vama manjka pogled od spolja. Valjda je sledeći korak eksperimentisanje, a? Pa rezultati? A greška u sistemu zvana ljucka priroda, tj ljucki fizik i psihik, koji se od droge degradiraju? I onda pošto se i svest i telo menjaju, početna ideja umétnik nestaje? Ili je to samo razmišljanje jednog neukog zatucanog iskompleksiranog reprezenta sistema? M?

I ko vam je uopšte taj Mokri? Pardon, Moskri? Slučajno napisah Mokri prvi put, pa odlučih da tako ostavim, dobra je fora, a, kao toliko ništa ne znam.
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

angel011

Quote from: "Son of Man"Svako ko ne izvali sta oce ovaj Tito i nastavi da se prepucava sa njim smatracu ili za ljubitelja praznih prepucavanja samo radi prepucavanja iz dosade ili za potpunog kretena, trece nema...mada mozda i ima, al posto nije bitno sht ja smatram nastavite...

Ja bi ga samo stavio na IGNORE i kraj priche... :wink:

Nema ovde IGNORE :cry:
We're all mad here.

lou benny

Quote from: "Event Horizon"Ne od droge droge, nego od one koja je srpskim običajnim pravom ne samo dozvoljena, nego i poželjna za svakog muškarca pristalog za ženidbu. Ali to su dva brata po materi, droga i alkohol.

ortak, a gde su među tim gudrama pička i pare?

Franz Xaver von Baader

meho,
ja sasvim razgovijetno i jasno razumijem što ti pričaš, kako ti to shvaćaš, zašto, gdje i kako, i povrh, implikacije, kao i u čemu se krije greška - i svejedno mislim da je cijela stvar potpuno besmislena, lišena istog, to je paradoks dotjeran do apsurda (i kao takav nije više seks u krčmi na raskrižju svjetova)

cjelokupna ta moskrijada je jedan kolosalni sofizam koji se svodi na tvrdnju: ništa je različito od nešto
i sada na toj distinkciji (koju nitko nikad ni ne spori) barata pojmovima skroz upitno i gradi neku čudnovatu ideologiju (vidi genealogiju pojma 'pobjeda')

ako prihvatimo taj diskurs, onda nije ni potrebno "postati od-riješeni narkoman, raz-sopstven i prigrliti smrt", jer to je obično gubljenje vremena. to nije naj-taktika protiv sustava. tada je svrsishodnije uopće ne biti! jer, ako nisi - onda si pobijedio sustav. dakle, može se reći: onaj tko ne postoji, pobijedio je sustav. dovoljno je ne postojati.
time sam moskrijadu, tu smjelu ideju vrijednu poštovanja, sveo na pravi izraz (u stilu istinske filozofije čekića)

sada, kada stvari ovako stoje, gdje si još turio dostojanstvo te maskarade da ga istjeram na čistac

ps - potpuno nešto drugačije; možda je baš indikativno to tvoje pri-stajanje, simpatiziranje nekakve negacije volje za životom. ovo ti kao prosijava kroz postove (stalno se negirajući tipa: ja se baš ne razumijem najbolje, nisam baš toliko obrazovan i sl ; bez obzira na samoironiju itd). upravo ta sprega volje sa intelektom tvori ono pravo: recimo, najzajebanije tipove  (ha, tko drugi nego Pingvin) i manje zajebane (lubenica lou benny: iako je lubenica uveo ovu farsu sa narko-nihilizmom, njegovi postovi su srčaniji te udaljeniji od te apsurdnosti

pps - sve u svemu, solidna rasprava

raindelay

Takodje delimicno off topic:
@mick_rider: Dave Alexander nije umro od LSD-a kakve ovo ima veze sa celom pricom ? Uostalom pogledaj Greateful Dead, svi bili na LSD-u 100 godina svi mrtvi, niko od OD-a.
A sad mala muzicka preporuka. Totalno The Stooges album sa naslovima pesama kao sto su: LSD, A.C.I.D...
Recenzija:
Acid Eater - Virulent Fuzz Punk A.C.I.D. [Time Bomb 2007]

"Imagine the heaviest, most fuzzed out garage rock you've ever heard, now take that and run it through a handful of distortion pedals, a bank of Acid Mothers worthy FX, blast it through a wall of busted old Vox amps, wrap the whole thing in feedback and reverb, and suddenly you're in some alien alternate future where the world is populated exclusively by Japanese noiserock beatniks, who are constantly blasting fuzzed out walls of overblown sixties sounds from their low flying spacecraft...

Imagine if Merzbow remixed your favorite Fuzztones record, or the Stooges released records on PSF and were augmented by some insane drug addled organist with WAY too many amps.

LINK:
http://sharebee.com/faea9dfa
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Son of Man

Quote from: "angel011"Nema ovde IGNORE :cry:
kako kod mene ima - dodushe manuleni IGNORE , samo preskochish zadati post i kraj priche :wink:
OVER I GEJMOVER  :)

lou benny

Quote from: "PingvinPatuljak"meho,
potpuno nešto drugačije; možda je baš indikativno to tvoje pri-stajanje, simpatiziranje nekakve negacije volje za životom. ovo ti kao prosijava kroz postove (stalno se negirajući tipa: ja se baš ne razumijem najbolje, nisam baš toliko obrazovan i sl ; bez obzira na samoironiju itd). upravo ta sprega volje sa intelektom tvori ono pravo: recimo, najzajebanije tipove  (ha, tko drugi nego Pingvin) i manje zajebane (lubenica lou benny: iako je lubenica uveo ovu farsu sa narko-nihilizmom, njegovi postovi su srčaniji te udaljeniji od te apsurdnosti

dakle, da rezimiramo - evo pingvin je poređao

1. pingvin

2. lou benny (nadam se da zaostajem manje za pingvinom nego čavić za felpsom)

3. meho (meho, žao mi je - čini mi se da je prelomilo ono "draže mu je ništa nego nešto")

:SSS

i tragaču nagrada za životno delo zbog pokretanja ovog "takmičenja" :SSS

Franz Xaver von Baader

Quote from: "lou benny"ovo je tačno, ali za evropsku misao. koliko znam - a malo znam - istočnjačka misao i etika sa svim pričama o nirvanama i sranjima teži upravo ne-biću ili, što je umeo da kaže presmešni prof dr mirko zurovac (verovatno je nekoga citirao), "za istočnjaka je biće samo mrlja na pozadini nebića/egzistencija zapadnjaka je poput žilavog mediteranskog žbuna koga ni najjače bure ne mogu pomjeriti s mjesta dok je egzistencija istočnjaka poput trešnjevog cvijeta koga i najslabiji proletnji lahor može oduvati"  :evil:

ni ja ne znam istok, a istok me ni ne zanima
jedino mi je ta misao poznata kroz schopenhauerovu filozofiju, koju paradoksalno, naj-volim i on mi je najsmiješniji, što znači: još uvijek broj jedan
kako je on bio 'iz vremena ljubitelja sustava', te kada bi njegovu filozofiju promatrali kao jedan veliki silogizam, onda je jasno da ga je vodio prema rezultatu negiranja volje za život
ali,
i samome njemu je jasna apsurdnost takvog stava, što on jasno priznaje na kraju kapitalnoga svijeta kao volje i predodžbe
ionako on smatra da samo rijetki i izuzetni mogu postići to stanje: negiranje volje za život (a ti rijetki i izuzetni su baš toliko rijetki da ih jedino spominjemo u mitovima)

to ti je nešto tipa kada je russell rekao o anselmovog ontološkom dokazu da je lakše osjećati da postoji greška nego reći točno u čemu se sastoji

sviđa mi se što kaže prof dr za zapadnjake
istočnjaci su ionako tamo negdje izvan mog svijeta

lou benny

Quote from: "PingvinPatuljak"
sviđa mi se što kaže prof dr za zapadnjake

"prof dr" je inače dugo bio istaknuta intelektualna podrška srpske družine tnt - centralne otadžbinske uprave - i verovatno najneomiljeniji dekan u (kako tvrde) 170godišnjoj istoriji beogradskog filozofskog fakulteta.

Franz Xaver von Baader

Quote from: "lou benny"

dakle, da rezimiramo

krasan rezime (hehe)

angel011

Quote from: "Son of Man"
Quote from: "angel011"Nema ovde IGNORE :cry:
kako kod mene ima - dodushe manuleni IGNORE , samo preskochish zadati post i kraj priche :wink:
OVER I GEJMOVER  :)

To da, to i ja koristim. :lol:

Samo, kad su neki u pitanju, prst zaboli od skrolovanja... :lol:
We're all mad here.

Meho Krljic

Znaš kako se kaže: nisam poslednji nego treći!!!

A dostojanstvo je upravo u volji za smrt, naravno. Volji za ništa. U grljenju paradoksa. Ja sam infantilan, mene to uvek i svuda kupuje.

I trenutno slušam novi Kraljevski Apartman, čitajući Morisonovog Betmena, što dosta govori o meni. I podržavam Šopenhauera u tvrdnji da je Moskri redak i izuzetan i jedan od malobrojnih i dragocenih primera savremenog mita.

Nego ovo za LSD zavisnost. Mi možemo da pričamo o svojim mišljenjima, ali kako onaj citat koji sam naveo na prvoj strani kaže: ne postoje medicinski i psihološki definisani simptomi zavisnosti od LSD-a. Takođe, a to nisam gore napisao, LSD nema registrovan prag letalnosti, tačnije, od njega ne može da se overi.

Meho Krljic

(Uzgred, i bez istinske želje da produžujem raspravu: ne mislim da je 'ništa je drugačije nego nešto' pančlajn ove priče. Pančlajn je da je nešto definisano kao vrednije od ničega u socijalnim, ideološkim, političkim, verskim i ekonomskim sistemima a da ima onih koji preokreću stvar i vrenduju ništa više nego nešto. Ako ćemo da potpuno banalizujemo stvar - ovo je hipertrofirano metafizičko pišanje uz vetar, ali kako već rekoh, infantilcima poput mene to prija.)

Meho Krljic

Uzgred, hvala za Acid Eater. To je, ako se dobro sećam još jedan od projekata Makotoa Kawabate za koga UVEK imam vremena.

raindelay

Japanci na esidu- STANDARDNO. :evil:

Nije, ovo je projekat Yamazaki "Maso" Takushija poznatijeg po noise projektu Masonna, mada AMT cesto nastupaju sa njim. Japanski ludji Igi Pop.
kao ACID EATER:
http://hk.youtube.com/watch?v=gouag-XIw9Q

Franz Xaver von Baader

meho,
film za tebe je: Der siebente Kontinent od Hanekea
to bi ti trebao biti broj 1 na top-listi rijetkih i izuzetnih filmova koji podržavaju suvremeni mit

Meho Krljic

Quote from: "raindelay"Japanci na esidu- STANDARDNO. :evil:

Nije, ovo je projekat Yamazaki "Maso" Takushija poznatijeg po noise projektu Masonna, mada AMT cesto nastupaju sa njim. Japanski ludji Igi Pop.
kao ACID EATER:
http://hk.youtube.com/watch?v=gouag-XIw9Q

Ah dammit. Pa naravno, Maso Yamazaki, čovek koga obožavam do imbecilnosti (a nikako embecilnosti) (i u svakom trenutku na iPodu imam bar neki album Masonne i drugih njegovih projekata). Čak znam da Christine 23 Onna, njegov space rock projekat ima album Acid Eater.... Al jebiga, star sam, izhlapeo, ne može mi se oprostiti ali me se može razumeti...

Inače ovaj album je odličan, bogamu. Maso je genije.

Pingvinu, hvala za preporuku. Pogledaću ga unutar narednih deset godina.

raindelay

Meho Krljic

Nego, sad sam se setio koji termin mi je primereniji za ono što Lubeni zove subverzijom. Za mene je to zapravo transgresija. Nema taj reformatorski prizvuk, a čak i etimološki (prestupanje) sugeriše iskorak izvan granice od iznutra ka spolja za razliku od subverzije koja radi odozdo ali ostaje unutar sistema...

Er.. ignorišite ovo... :oops:

Inače, Maso Yamazaki se sad malo više posvetio spejs roku i esid roku jer se toliko ispovređivao radeći Masonna koncerte da mora jedno vreme da odmara... ili bar tako tvrde...

---

rasprava se logično, mada neopravdano, svela na tri droge: heroin, lsd i filozofiranje.

i zato moram da pitam pod koju kategoriju bi se svodilo rokanje kokainom ili amfetaminima?

subverzija, transgresija, volja za nešto, grljenje ničeg.. ili nešto treće? to jest, četvrto.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

angel011

We're all mad here.

Event Horizon

Quote from: "lou benny"ortak, a gde su među tim gudrama pička i pare?

prokletstvo, a znadoh da cu nesta zaboraviti.
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

Milosh

Quote from: "Event Horizon"

Ne sekiraj se, ima tu logike... svako se radi onime što mu je pri ruci, a čega nema kao i da nije tu...

:evil:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

zakk

Quote from: "Zika Kisobranac"rasprava se logično, mada neopravdano, svela na tri droge: heroin, lsd i filozofiranje.

i zato moram da pitam pod koju kategoriju bi se svodilo rokanje kokainom ili amfetaminima?

subverzija, transgresija, volja za nešto, grljenje ničeg.. ili nešto treće? to jest, četvrto.
Evo, da prenesemo na lokalnu scenu...
Brega je svojevremeno pričao da je korisito droge, ali da nije narkoman. Naime, uzimao je heroin dok su Dugmići bili u Londonu na nekom snimanju kako bi 20 sati dnevno bio radno sposoban, je su naravno došli u sudio bez prethodno smišljenih pesama. Za sledeći album su ipak otišli na onu farmu da jašu konje i cepaju drva  :evil:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

lilit

Quote from: "Zika Kisobranac"rasprava se logično, mada neopravdano, svela na tri droge: heroin, lsd i filozofiranje.

Boldovano - najverovatnije. S tim sto bih ja to malo drugacije nazvala. Al moguce da takvo zakljucivanje ima veze sa stanjem u kom se nalazim [imam slicne probleme :cry: pa saosecam i sa drugima]. Hormoni su cudo. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Son of Man

Quote from: "Event Horizon"

Ja moram, ali moram josh jednom da ponovim PREZOVIH 4. jednostvnih koraka u stizanju do samospoznaje, znachi :

1. Alkohol
2. Kriminal
3. Kurve
4. Droga

Ali kada to radite da biste dostigli taj nivo samospoanzaje pokusahajte da kada budete krenuli da uchite napamaet ovu jednostavnu mantru, jednostavnija je i svih ovih indijskih, mantri, budistichkih, hrishcanskih, muslimanskih, jevrejskih, itd. pokushate da to radie sa razumevanjem i tako to...OK ?

Znachi, kada nabrajate (ovde se ne koristi brojanica) stavite desnu ruku stisnutu u pesnicu pored svog desnog obraza i lagano kada osetiote da ste smireni krenite :

Prvi prst - kaziprst dignite i zgovorite : Alkohol

Sledeci prst je srednji, ali ne spushtajte kaziprst nego ga ostvite znachi kao da neshto nabrajare samo shto niste krenuli od npr. palca nego od kaziprsia, i kada dignete srednji prst recite jasno i glasno (nema razloga za stid) : Kriminal

Treci prst isto tako - domali : Kurve

I 4. poslednji mali prst, mali ali samim tim i ne najnebitniji nego bash njegova ta velichina oznachava kolko to moz da izgleda sitno a kolko je zapravo bitno, i veliko : DROGA !!!

Naravno pazite da kada bdete dizali prste da budu usprvni, u vertialnom polozaju ka gore..eto...tako radite nekolko puta dnevno, uvek kad se setite, shto vishe to bolje i verujte mi na rech, znachi ima da dostigete tu samospoznaju...vremenom...naravno ne odma, godine su u pitanju treninga, jer ko i svaka mantara treba da se postigne cilj da to ne radite automtski, mehanichki bez razumevanja nego da zaista kada radite to da se fokusiarte na svaki prst, da ga vizualizujete iako ga ne gledate da osetite kako se lagano podize i tachno u pravom momentu kada osertite da treba da se kaze, kazete ALKOHOL npr. ali da ujedno kada kazete to npr. ALKOHOL da ga i imate u umu, da zamislite neku flashi jbga, loze, lupam, rakije neke domace, znachi ona bela flasha skroz e sad pice moz da bude zuto ili belo, ali mora zestina, znachi neka vrsta rakije, e sad dal je grchka rakija tj. cipuro, daj je ruska votka, meksichka tekila ili domace ove razne rakije to nije bitno bitno je da imate to tu u glavu. Tek kad dosegnete taj nivo, posle par godina, nekima dodushe treba i manje, vi cete doziveti jednu vrstu samospoznaje...

Peace...izvinjavam se na greshka (gistro) ali kada pisem u transu toj ekstazi posle mantranja shvatam koko je taj pravopis zapravo, tj. taj kucopis, nebitan u celoj ovoj prichi jer ko je gledo nasheg H.D.Grace gurua PREZA kako to radi, kako nam je objasnio i preneo znachi  ono shto je ON nauchio od svog duhovog uchitelja a ovaj od svoga i sve tako sa kolena na koleno unazad jedno 17.000 godina unazad ide to uchenichko nasledje, ta "sampradaja" do izvornog onog NEBOGA-BOGA, koji je bio sklon tim porocima josh tada, jer misle neki ljudi kao to kurve, kao ta droga to nije staro vishe od soma godina maksimum npr. al nije tako, verujte mi mnogo je starije, sveta pisanija tako govore a i nash guru His Divine Grace Prez. Znachi ko je gledo PREZA kako to radi na kompu ili uzivo mogo je da vidi da H.D.G. PREZ ima te tako da ih nazovemo prste cevape, i on i da oce on nema shanse da otkuca nista na tastaturi jer kako on zabode slovo tako odjednom zabode jos minimum barem 2 pored koja nije hteo ako ne i vise, i onda dechko bacio komp i reko a u qrac jbesh kucopis, dodushe on se malo drugojachije izrazio reko je naime "QRCOPIS" jer je bio u afektu. ali mi, njegovi uchenici (tzv. gurukulci, prezovijanci) smo shvatili poentu, znachi molim vas, ispratite ta chetiri elementra, znachi nije AIR, TREES, WATER i  ANIMALS (nije A.T.W.A.) ko shto bineko sad pomislio pogreshno,  nego brate : ALKOHOL, KRIMAL, KURVE I DROGA...naravno PREZ je to ubacio u neku da je tako nazovemo "pesmicu za mlade", uostalom ko i svaki iskusni guru podmetnuo je to mladima da se oni prvo prime na taj rad, pa tek kasnje ako ko shvati da prihvati...i znachi ko oce da vidi i LIVE kako to PREZ radi evo te pesme, tog "Spota" a zapravo skrivene poruke - OK ?  :)

Gledajte kako prastari majstor to radi sa razumevanjem, znachi samo za takvu osobu se moze reci da je samospoznata :

http://www.youtube.com/watch?v=efEnzZwkDw8

P.S. Da se ne bi sad udubljivali u ceo ovaj spot obratite paznju samo od 2:50 do 2:53, znachi u te 4 sekunde stala je cela bit ovog nasheg postojanja, 4 sekunde, 4 elementa, 4 strane sveta, 4 lokvanja oko panja, 4 koraka ka samospoznaji...
SHVATI, PRIHVATI budi samospoznat il' MOJNE. peace... :wink:

tragac

Quote from: "Ghoul"

Ti si profesor engleskog jezika, a rec "vuce" iz francuskog... ipak, ti si pametan, znas sve, sta tu ima neki profesori francuskog da ti sole pamet.
Uzgred, ni ja to do nedavno nisam znao, a mator sam, ipak, poslusah coveka koji koji se time bavi. Ima preko 70 godina, duuuuugo radi taj posao.
Nije dobro to da mislis da si najpametniji, da sve znas. To me podseca na doba Josipa Broze, tada su "svi mogli sve", "drugovi i drugarice, sta tu ima neki intelektualci da nam se prave pametni, ima lepo da napravimo radnicke univerzitete, mali kurs od 15 dana i...budes hirurg", ko ga jebe, nauce te na brzinu i sve znas kako i gde da seces...

tragac

Quote from: "lou benny"ja sam čuo nešto o razlici psihičke i fizičke zavisnosti ali ne bih sad baš smeo da se razmećem nekim znanjem... :S

Lysergic acid diethylamide (LSD) stvara jaku psihicku zavisnost, ne tako brzu kao kokain, ali JAKU, posle malo duze upotrebe

Meho Krljic

Oh jebemu...

QuoteLSD is not an addictive drug and does not produce drug-seeking behavior. However, it can produce tolerance, which makes users take the drug repeatedly.

Odavde: http://www.addictiontreatmentcenter.com/lsdaddiction.htm

QuoteMost users of LSD voluntarily decrease or stop its use over time. LSD is not considered an addictive drug since it does not produce compulsive drug-seeking behavior as do cocaine, amphetamine, heroin, alcohol, and nicotine. However, like many of the addictive drugs, LSD produces tolerance, so some users who take the drug repeatedly must take progressively higher doses to achieve the state of intoxication that they had previously achieved.

Odavde: http://www.addiction-help-line.com/lsd_addiction.html

Dakle, da, postoji 'psihička zavisnost' ali ona postji i kod cigareta, fudbala, videoigara i knjiga.

tragac

Quote from: "Meho Krljic"Oh jebemu...

QuoteLSD is not an addictive drug and does not produce drug-seeking behavior. However, it can produce tolerance, which makes users take the drug repeatedly.

Odavde: http://www.addictiontreatmentcenter.com/lsdaddiction.htm

QuoteMost users of LSD voluntarily decrease or stop its use over time. LSD is not considered an addictive drug since it does not produce compulsive drug-seeking behavior as do cocaine, amphetamine, heroin, alcohol, and nicotine. However, like many of the addictive drugs, LSD produces tolerance, so some users who take the drug repeatedly must take progressively higher doses to achieve the state of intoxication that they had previously achieved.

Odavde: http://www.addiction-help-line.com/lsd_addiction.html

Dakle, da, postoji 'psihička zavisnost' ali ona postji i kod cigareta, fudbala, videoigara i knjiga.

Da, Meho, slazem se,ali....postoji i kod kocke, alkohola, interneta, viagre, motorcikala i sportskih automobila....
I tako mozemo da sirimo pricu u nedogled. Ipak, kada sam postavio ovu temu, zelja mi je bila da razgovaramo o upotrebi narkotika dakle, "lakih" i teskih droga.

http://video.google.com/videosearch?hl=en&q=LSD&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=video_result_group&resnum=10&ct=title#

Mica Milovanovic

QuoteTi si profesor engleskog jezika, a rec "vuce" iz francuskog... ipak, ti si pametan, znas sve, sta tu ima neki profesori francuskog da ti sole pamet.
Uzgred, ni ja to do nedavno nisam znao, a mator sam, ipak, poslusah coveka koji koji se time bavi. Ima preko 70 godina, duuuuugo radi taj posao.

Reci svom starom profesoru da su francuzi preuzeli latinsku reč: imbecillus i pretvorili je u svoje imbécile, a što ne umeju da pročitaju. Iako je u mnoge jezike ova reč došla preko francuskog, oni koji drže do sebe koriste latinski koren i pravilno nazivaju one koji ne znaju latinski: imbecili...

A uzgred, pošto si stara garda, valjda ti je poznata prva teorema Artura Klarka:

"When a distinguished but elderly scientist states that something is possible, he is almost certainly right. When he states that something is impossible, he is very probably wrong."
Mica

tragac

Quote from: "Mica Milovanovic"
QuoteTi si profesor engleskog jezika, a rec "vuce" iz francuskog... ipak, ti si pametan, znas sve, sta tu ima neki profesori francuskog da ti sole pamet.

Reci svom starom profesoru da su francuzi preuzeli latinsku reč: imbecillus i pretvorili je u svoje imbécile, a što ne umeju da pročitaju. Iako je u mnoge jezike ova reč došla preko francuskog, oni koji drže do sebe koriste latinski koren i pravilno nazivaju one koji ne znaju latinski: imbecili...

A uzgred, pošto si stara garda, valjda ti je poznata prva teorema Artura Klarka:

"When a distinguished but elderly scientist states that something is possible, he is almost certainly right. When he states that something is impossible, he is very probably wrong."

Mico, znam da je koren recu u latinskom, stari profa verovatno spada u one koji "ne drze do sebe". Ipak, hvala na ovom pojasnjenju.
Ova "teorema" Artura Klarka mi nije poznata, kao ni njegov opus, a zbog toga sto uopste nisam fan naucne fantastike
:)

Ghoul

Quote from: "tragac"

Ti si profesor engleskog jezika, a rec "vuce" iz francuskog... ipak, ti si pametan, znas sve, sta tu ima neki profesori francuskog da ti sole pamet.
Nije dobro to da mislis da si najpametniji, da sve znas. bla bla bla

dakle, ti si ne samo embesil, nego i imbesajl, a strogo gledano, zapravo si imbecilus ekstraordinarius terminus - jer samo imbesajl može da nekoga tako bandoglavo proziva za neznanje dok istovremeno on sam lupeta embesilnosti.
to što u tvom priučenom ali očito nedoučenom umu način izgovora u jeziku porekla obavezuje srpski jezik kako će se ta tuđica u njemu izgovarati i pisati zaista je imbecilismus maksimus nad kojim je izlišno dalje zadržavati se.

znači, ja ne sumnjam da ti je taj profesor rekao da se U FRANCUSKOM ta reč izgovara 'embesil', ali samo pravi imbesajl je mogao da to shvati kao obavezu da tako izgovara i u SRPSKOM!

De mi mur?

Jelen Pivo Lajv festival ovogodisnji, mesto na kom je pametan covek mogo da vidi sta znaci pravilna upotreba heroina.
Primer 1: El Org izvode "ja sam tezak kao konj", doduse poprilicno traljavo, ali kad se covek seti studijske verzije pomisli "uuu jeee, kako je taj heroin do jaja!". Kada isti bend na istom nastupu izvodi i stvari iz novijeg opusa onda je prvo sto slusalac pomisli "aauu, sta droga napravi od onakvog benda!"
Primer 2: Isti koncert, isti dan, Igi Pop ostavlja srce na terenu, uprkos godinama i zahvaljujuci (pravilnoj) upotrebi horsa ... usudjujem se da kazem, za dobrobit covecanstva. Posetilac pomisli "puu jeee, vidi ovog kako skace, ko na baterije, a pre dva sata Svaba sa svojih 30 kila umal' nije umro na bini!"
Primer 3: Sve isto, samo posle Orgazma a pre Studziza sviraju Dinosaur Jr. Podatak o eventualnog upotrebi teskih droga potpuno irelevantan, a potencijalan efekat istih na stvaralastvo benda. Zapita se covek " paa, jel su ovi ovako njanjavi zato sto su drogirani, il strejtuju pa su otisli u penis!"

Franz Xaver von Baader

ha, na kraju krajeva, ovo oko embecila i imbecila mi je priuštilo grohotan smijeh
kada stvari tako stoje, čini se da bi trebalo ukazati na napetosti između forme i sadržaja: tema je postavljena polubezveze (forma je embecilna), ali je zaživjela punim plućima (sadržaj nije imbecilan)

prepoznavši ovaj antagonizam diljem net-rasprava, u stanju sam formulirati neke zakonitosti postavljanja topica
a da nisam ovakav nihilist (ne onaj mehovskog tipa), mogao bih doprinjeti forumu sa nove 2 rasprave

kako bi se povijest tih rasprava mogla dovesti u vezu sa ovim izričitim topicom, tko još može tvrditi da je tragač embecil ili imbecil? to je krajnje ograničeno gledište, što je već davno prepoznao hegel: istina je cjelina.

lou benny

auuu kako je uporan ovaj tragač, koja je to volja koja se onako bespogovorno mehanički hvata za nešto ma koliko bilo nebitno i trza ko pit... nekad pomislim da je u pitanju bot.  oko-oko

tragac

Quote from: "tragac"

Nije dobro to da mislis da si najpametniji, da sve znas. bla bla bla

dakle, ti si ne samo embesil, nego i imbesajl, a strogo gledano, zapravo si imbecilus ekstraordinarius terminus - jer samo imbesajl može da nekoga tako bandoglavo proziva za neznanje dok istovremeno on sam lupeta embesilnosti.
to što u tvom priučenom ali očito nedoučenom umu način izgovora u jeziku porekla obavezuje srpski jezik kako će se ta tuđica u njemu izgovarati i pisati zaista je imbecilismus maksimus nad kojim je izlišno dalje zadržavati se.

znači, ja ne sumnjam da ti je taj profesor rekao da se U FRANCUSKOM ta reč izgovara 'embesil', ali samo pravi imbesajl je mogao da to shvati kao obavezu da tako izgovara i u SRPSKOM!

Ghoul, cini mi se da postajes nervozan... :)
Vidis, kada sagovornika uhvati "zivka", kao tebe sada, onda on pokazuje svoje pravo lice, postaje ono sto jeste, ono sto je "ispod", kada se malo "zagrebe". Nekulturan, prost, sklon vredjanju, omalovazavanju... Jednom recju - zeljov! Da pojasnim, to mi je objasnio jedan prodavac krompira na pijaci (nekada treba razgovarati i sa njima, pogotovo kada kupujes krompir), zeljov je nesto izmedju kulova i strndzova. Vidi, dakle, strndzov je, recimo, sitniji "imbecil", kulov je, na neki nacin kompletni "imbecil", a zeljov - to je, eto, nesto izmedju. Vidis, sada si naucio nov izraz u srpskom jeziku. Izvorni.
Opusti se, nemoj se nervirati, ko zna sta jos mozes da naucis ovde.
Ima nekoliko forumasa, ovde prisutnih, koji su pokazali TO lice.

Procitaj Micin odgovor...to se tako radi. Malo "bockavo", ali u granicama korektnog. I sa takvima se moze razgovarati.

Pri tom, moram da te podsetim na to da sam od "starog profesora" cuo da se pravilno kaze "embecil". Dakle, naglasavam, ne govorim francuski, ne mogu da sudim o tome sta je ispravno, ali, sklon sam da poverujem nekome ko mi objasni nesto za sta je ucio skolu, i sto mu je posao.
Nije sramota pitati kada nesto ne znas, sramota je kada ne znas ni sta treba da pitas, onda si u problemu.
Jos veci problem je kada pokusavaju da me ubede da je jedino njihov stav ispravan, pri tom, uopste nisu kompetentni, nisu "u oblasti" o kojoj se govori. Recimo, profesor engleskog pokusava da te nauci francuski isl.

Ipak, udaljismo se od teme, pri tom, ne rece sta mislis o alkoholizmu medju umetnicima...

Ghoul

Quote from: "lou benny"auuu kako je uporan ovaj tragač, koja je to volja koja se onako bespogovorno mehanički hvata za nešto ma koliko bilo nebitno i trza ko pit... nekad pomislim da je u pitanju bot.  oko-oko

tačno tako!

tragač ispadne IMBECIL u društvu, ali umesto da porumeni, da se izvini onima koje je iz svoje priučene vizure bezveze isprozivao i izvređao, umesto da TRAŽI rupu dovoljno dovoljno duboku u koju bi se sakrio na neko vreme posle ovolike blamaže, taj imbecil sa đonom umesto obraza i pertlom umesto mozga – nastavlja da vređa i proziva onoga ko je ogolio njegovo neznanje i lupetanje.

e, TO je bezobrazluk!
TO je imbecil!
:roll:  :x  :cry:

lou benny

Quote from: "tragac"Pri tom, moram da te podsetim na to da sam od "starog profesora" cuo da se pravilno kaze "embecil". Dakle, naglasavam, ne govorim francuski, ne mogu da sudim o tome sta je ispravno, ali, sklon sam da poverujem nekome ko mi objasni nesto za sta je ucio skolu, i sto mu je posao.

zar ti "embecil" ne zvuči kao naziv nekog leka (embecin - prim. aut.)? mislim, glupo je, zar ne?

shvati ovo što ti je ghoul lepo objasnio da je reč latinskog porekla i da je normalno da se u srpskom izgovara "imbecil" pošto nije pozajmljena iz francuskog. isto kao što je "filozofija" ušla u srpski kao fonetski prevod iz nemačkog a ne iz grčkog pa imaš u poslednjih 15ak godina masu onih koji se upinju da u srpski kao glavni termin za datu oblast ljudskog duha proguraju grčko "filosofija". to je debilno po mom mišljenju jer, ako se određena jezička praksa ustalila, zašto je menjati bez preke potrebe? te stvari mi idu na nježnik...

---

ako je filosofija, onda je i krisa, tesa...
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?