• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Konkurs za fantastičnu priču za ZABAVNIK

Started by zakk, 02-10-2008, 23:51:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

Proširena verzija:
Dogovoreno je da Društvo ljubitelja fantastike ,,Lazar Komarčić" uređuje ,,Zabavnikovu" rubriku ,,Fantastična priča". O nekim detaljima još treba da se priča, ali sigurno je sledeće:

Tražimo!
  • priče fantastike (Svih vrsta! Mada mi najvolemo SF!)
  • nevelike dužine (max 5 šlajfni tj, ~9.000 karaktera) i
  • pogodnog sadržaja (ciljajte na široku publiku — sa minimalnom količinom scena nasilja, dnevne politike, itd — imajte na umu da je ovo za ,,Zabavnik").
  • To što vam je neka priča već negde objavljena ne mora da bude problem, ali obavezno napomenite.
  • Ako vam nijedna priča još nije objavljena obavezno napomenite jer će konkurs za ,,prvu SF priču" biti obuhvaćen ovom akcijom (čitajte: ,,bonus poeni").
  • Priče šaljite u .rtf ili .doc formatu na mail lazarkomarcic@yahoo.com sa naznakom ,,za Zabavnik"
Više detalja — čim ih bude.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

tragac

Interesantno! Ova tema je izčezavajuća! Čas je ima - čas je nema. A kada nestane, nestaju naravno i svi postovi...

Kao "Dan mrmota", jebote...

Ghoul

Quote from: "zakk"Proširena verzija:
Dogovoreno je da Društvo ljubitelja fantastike ,,Lazar Komarčić" uređuje ,,Zabavnikovu" rubriku ,,Fantastična priča". O nekim detaljima još treba da se priča, ali sigurno je sledeće:

GASI SE POLITIKIN ZABAVNIK

Taman što je Društvo ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić" raspisalo konkurs "Moja prva SF priča" koji će realizovati sa Politikinim Zabavnikom, iz ove velike novinske kuće stižu glasine da će PZ biti ukinut. Glasine se dodatno dobile na osnovu kada je prošlog petka PZ objavljen na samo četiri strane, kao podlistak Politike.

Ove glasine ne objašnjavaju mnogo zbog čega bi do toga došlo, ali se, takođe, navodi i da će urednik Politikinog Zabavnika Zeferino Grasi otići u penziju. Izgleda da je trenutno osnovni problem u reorganizaciji same kuće Politika, izboru novih urednika, ponovnom pokretanju televizije i radija od januara, tako da je moguće da će se "nešto" i dogoditi sa Politikinim Zabavnikom. Ipak, njegovo ukidanje zvuči malo preterano.

ovo javio nevidljiv, pod 'glasine': ne mogu da verujuem, a opet... budući da sve ide po zlu u ovoj ukletoj zemlji, čak i OVAKO nešto apokaliptičko ne bi me iznenadilo (iako zabavnik već decenijama ne pratim)!  :cry:
https://ljudska_splacina.com/

DušMan

Neki ilustratori kukaju kako im Zabavnik već 6 meseci ne isplaćuje honorare...
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Ghoul

oćeš reći da je gašenje zabavnika plod osvete (kletve?) nezadovoljnih ilustratora? :shock:
https://ljudska_splacina.com/

Boban

Srbija ima rok do kraja godine da obavi kompletnu privatizaciju svih preduzeća.
PZ je trenutno u vlasništvu države i ide na prodaju; ne zna se da li odvojeno ili celokupna Politika sa zgradama, štamparijama i ostalo zajedno.
Sudbina zavisi od toga ko će ga kupiti.
Ako se prodaje sve zajedno, pa to bude onaj Jevrejin koji hoće da sruši zgradu politike i napravi stospratnicu to je jedno. njega sigurno neće zanimati nikakav PZ.
Ako se bude prodavalo odvojeno, opet zavisi ko će kupiti, ali logično bi bilo da ga kupi neko ko će ga nastaviti osim ako to bude npr. Nacionalna geografija junior koja bi ga odmah ugasila.
Sve u svemu, ima dosta neizvesnosti, mada je najrealnija opcija da se privatizacija ne odradi u roku.

Inače, ta priča o Zabavniku na 4 strane je besmislena i netačna; PZ trenutno radi bolje nego ikad u ovom veku... ali svejedno može mu se desiti da bude ugašen.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Savajat Erp

Ја сам мислио да ПЗ врло слабо шљака задњих година, ал` ако ти тако кажеш верујем ти...ја га такође не купујем годинама, али била би велика штета угасити га, доста ствари сам као клинац сазнао из њега... :cry:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Boban

NG-junior je pokušala da parira zabavniku i razna "Znanja..." elem, taj koncept koji nude savremeni dečji časopisi u svetu: mnogo fotografija i malo kratkog histeričnog teksta gde se sve svodi na informacije će možda jednog dana da zaživi i ovde kao standard, ali Zabavnik uspešno odoleva, nudi obimne, zanimljive tekstove i mnogo više ga čitaju stariji nego deca.

zakk

Quote from: "nevidljivi"Glasine se dodatno dobile na osnovu kada je prošlog petka PZ objavljen na samo četiri strane, kao podlistak Politike.
Malopre i ja to pročitah i ništa mi nije jasno šta Nevidljivi javlja...

PZ od 3.10.2008. je išao na uobičajenih 68 strana!
http://www.politikin-zabavnik.rs/2008/2956/

Možda je u Politici bio neki podlistak, ali je Zabavnik išao redovno...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

angel011

Nevidljivi ume da se zeza u glasinama. Možda je to u pitanju.
We're all mad here.

tragac

Quote from: "DušMan"Neki ilustratori kukaju kako im Zabavnik već 6 meseci ne isplaćuje honorare...

Naravno!

Kada "prave" ONAKVE naslovne strane, pa Ghoul i ABN, moraju zestoko da reaguju...

Morgana

Pu,pu, da ga ne ureknem, izem ti petak bez Zabavnika! Ako misle to da gase onda je stvarno došao kraj! Po nekom internom ispitivanju, unutar kruga prijatelja, većina barabar sa decom čita(kod mene je opšti rat,ko će pre i nemoj da ga neko negde ćerdoše), jer smatraju da je edukativan, pristojan i uopšte, familijaran.
Ljudskoj gluposti nikada kraja

Nightflier

Citava kuca "Politika" je u gadnim problemima - ali ne zbog nedostatka tekstova i raznoraznog sadrzaja dobrog kvaliteta, vec pre svega zbog glupe poslovne politike i izivljavanja drzave sa dnevnim listom.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Boban

Savajat Erp

Са конкурсом или са Забавником? Ено за весели ПЗ жив и здрав...бар за сад...

Boban

Savajat Erp

Што се мене тиче...нема! Ето признао сам! :cry: