• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

N E K R O N O M I K O N

Started by Boban, 08-10-2008, 17:04:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Nije. Kišnica se nekako probila pored oluka pa ispod gornjeg sprata metar od zida i tačno do knjige... kap... kap.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Quote from: "Ghoul"jel sutra dan D?

Sutra je dan N. :wink:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

DušMan

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Alexdelarge

Quote from: "DušMan"N kao nikad!  :idea:

Prokleta zloco. :evil:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nightflier

Quote from: "Boban"Ovo postaje groteskno.
Pazi ovaj slučaj: kancelarija mi se nalazi na drugom spratu zgrade koja ima četiri sprata, pa ipak je danas počela da prokišnjava i to samo na jednom mestu, kaplje s plafona, tačno na maketu Nekronomikona.
Možda sutra zaista bude smak sveta.

Vidim ja da se igramo sa stvarima koje bi valjalo ostaviti na miru. Zaglavicemo kolektivno u Hagu, optuzeni za izazivanje i podstrekivanje smaka sveta. (Naravno, Hag ce preziveti.)
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Goran Skrobonja

Quote from: "nightflier"Vidim ja da se igramo sa stvarima koje bi valjalo ostaviti na miru. Zaglavicemo kolektivno u Hagu, optuzeni za izazivanje i podstrekivanje smaka sveta. (Naravno, Hag ce preziveti.)

Slutim li ja to tvoju priču za antologiju o Apokalipsi?
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Nightflier

Jednu od. Samo jos da nekako izmislim dvadesetosmocasovni dan, pa da to i napisem.
First 666

Goran Skrobonja

Quote from: "nightflier"Jednu od. Samo jos da nekako izmislim dvadesetosmocasovni dan, pa da to i napisem.

A naslov priče biće "28 sati kasnije"?
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Boban

Malopre sam pričao sa osobom koja je držala u rukama Nekronomikon.
To je dakle to, završeni primerci su stigli u Srbiju, u roku od 24 sata CEO tiraž će biti u Beogradu, u našem magacinu.
A sutra uveče, od 19 do 21 sat sedim u kafani Sunce i oni najnestrpljiviji mogu tamo da dođu do svog primerka.
Biće ga odmah i u Alanu Fordu, još sutra popodne.

SuperGoof

Znaci li to, Bobane, da ce i njega biti na nasem sajmu? Kazi, pa da se spremam...
We ain't getting any younger, you know!

Ghoul

Quote from: "Boban"Malopre sam pričao sa osobom koja je držala u rukama Nekronomikon.

jebote, ala ovaj boban podgreva urbane legende.

neko je nešto čuo.

neko kaže da je video.

neko je pričao sa osobom koja je navodno videla.

sutra će, kao, biti.

ima indicija da neko tvrdi da je tiraž 'u srbiji'.

itd.
https://ljudska_splacina.com/

Boban

gule, možeš samo da mi zavidiš na prodornosti...
Elem, bizarna stvar je sledeće: kamion sa Nekronomikonom kreće u 8.00 iz Subotice, a ja idem u Suboticu na neko odobrenje korice i treba da budem tamo u 11.00, dakle, u nekom trenutku ja ću se mimoići na putu sa tim kamionom... pomislio sam kako bi bilo bizarno sudariti se sa njim.

Sve u svemu, Nekronomikon je od sutra u prodaji, Alan Ford kao prvo mesto, uveče u Suncu, a za ostalo ćemo videti. Svakako stiže na sajam u Nišu i na punktove gde se prodaju knjige Belog Puta.

Alexdelarge

Quote from: "Boban"

Sve u svemu, Nekronomikon je od sutra u prodaji, Alan Ford kao prvo mesto, uveče u Suncu, a za ostalo ćemo videti. Svakako stiže na sajam u Nišu i na punktove gde se prodaju knjige Belog Puta.

Ajd ako mozes sutra potvrdi da li je knjiga stigla u AF, da ne moram da dolazim u Sunce.

Ghoul

Quote from: "Boban"kamion sa Nekronomikonom kreće u 8.00 iz Subotice, a ja idem u Suboticu na neko odobrenje korice i treba da budem tamo u 11.00, dakle, u nekom trenutku ja ću se mimoići na putu sa tim kamionom... pomislio sam kako bi bilo bizarno sudariti se sa njim.

već vidim vest u novinama:

KONTROVERZNI IZDAVAČ STRADAO U BIZARNOJ NESREĆI

28.11.
Jutros oko 09.30 h kontroverzni izdavač i pisac palp romana, Boban Knežević, ostao bez glave u neobičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je kamion iz suprotnog pravca na ravnom delu puta i po jasnoj vidljivosti iz neobjašnjenih razloga skrenuo u suprotnu traku. Niko drugi u ovoj nesreći nije povređen. Vozač je u delirijumu i stalno ponavlja: "Zvezde su tamo gde treba. Zvezde su tamo gde treba..." Policija je u kamionu pronašla na hiljade satanističkih knjiga punih mračnih simbola i nerazumljivih bajalica. Istraga je u toku.

mafija_x

Kolko ce kostati to ZLO? :evil:
izgubili smo se u sirini ideje

Milosh

Quote from: "Ghoul"KONTROVERZNI IZDAVAČ STRADAO U BIZARNOJ NESREĆI

28.11.
Jutros oko 09.30 h kontroverzni izdavač i pisac palp romana, Boban Knežević, ostao bez glave u neobičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je kamion iz suprotnog pravca na ravnom delu puta i po jasnoj vidljivosti iz neobjašnjenih razloga skrenuo u suprotnu traku. Niko drugi u ovoj nesreći nije povređen. Vozač je u delirijumu i stalno ponavlja: "Zvezde su tamo gde treba. Zvezde su tamo gde treba..." Policija je u kamionu pronašla na hiljade satanističkih knjiga punih mračnih simbola i nerazumljivih bajalica. Istraga je u toku.

30.12.
Večeras oko 22.00 h u svom stanu u Niškoj Banji uhapšen je izvesni D.O. u vezi sa bizarnom nesrećom od pre dva dana u kojoj je glavu (doslovno) izgubio pisac i izdavač Boban Knežević. Nema još uvek nikakvog zvaničnog saopštenja u vezi razloga privođenja D.O., ali kako nezvanično saznajemo (iz tajnih ali dobro obaveštenih izvora) u njegovom stanu je pronađena obimna biblioteka satanističke literature. Pronađene su i brojne fotografije Bobana Kneževića, kao i izvesni predmeti koji su mu pripadali, a koji su kako se sumnja korišćeni u crnomagijskim ritualima. Takođe saznajemo da je D.O. pošto je priveden izjavio: Ovo je tek početak! i dalje nije davao više nikakvih izjava. Istraga je i dalje u toku.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Boban

30.12
Neobjašnjive smrti po gradu.
Nekoliko desetina ljudi nije se probudilo u subotu ujutru. Ispostavilo se da su svi u petak uveče išli na nepoznatu lokaciju u gradu odakle su doneli knjigu nazvanu Nekronomikon. Policija istražuje da li je u pitanju magijski ritual ili obično trovanje prehrambenim proizvodima kojima su bili iskušavani tokom preuzimanja literature.

Ghoul

SENZACIJA: SATANISTIČKI RITUALI U NEO-FOLK KAFANI 'SUNCE'!

Na desetine telećih glava pronađeno u magacinu, zajedno sa drugim iznutricama. Šef Sale tvrdi da su namenjene pripremanju specijaliteta, ali ne ume da objasni prisustvo desetina sumnjivih gostiju u crnim kaputima, kao ni desetine okultnih knjiga u svojim prostorijama. Kontroverzni izdavač subverzivne literature B. K. zadržan radi ispitivanja.

Tex Murphy

1.1.2009.

Nikom nije bilo do slavlja i obilježavanja nove, 2009. godine. Čak ni činjenica da je tim povodom na Trgu Krajine u Banjaluci nastupala grupa EKV u originalnom sastavu, prvi put nakon smrti svih članova pomenute postave. Talas neobjašnjivog nasilja koji je, kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora koji su previše pussy da bi dozvolili da objavimo njihov identitet, krenuo iz Beograda, krajem prošle godine zahvatio je i Republiku Srpsku. Eksperti iz oblasti crnomagijskog satanizma, među kojima je prvi uvaženi dipl. ekonomista Zubo Slijepčević, smatraju da činjenica da do prije nekoliko dana mirni i povučeni građani počinju da kolju svoje komšije i siluju njihove pse, mačke i zlatne ribice možda ima veze sa izvjesnom knjigom pod nazivom NEKRONOMIKON. Pomenuta knjiga pojavila se krajem prošle godine u prodaji i za kratko vrijeme dostigla tiraž od fantastičnih trideset miliona primjeraka, što će reći da je svaki Srbin u prosjeku kupio oko tri primjerka. Svi koji su čitali knjigu ili su na mjestu umrli jezivom smrću ili se pretvorili u gore pomenute poremećene ludake. Zbog toga je teško reći šta zapravo piše u toj demonskoj knjižurini, ali Zubo Slijepčević smatra da se radi o receptima za najcrnje i najodvratnije recepte, toliko grozne da je nemoguće da ih je smislilo ljudsko biće, te se smatra da potiču od samog Đavola. Radi se naime o makrobiotičkim receptima.
Policija Republike Srpske u saradnji sa Interpolom, SIPA-om, Vojskom Federacije BiH i dječijim horom Vrapčići pokušava da dođe na dno stvari. I tamo su našli Vladu RS.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

harv, imaš 1 komad nekronomikona od mene.

ali zašto ste se svi poveli za milošem i njegovim datumom pomerenim mesec dana od pojave knjige i početka bizarnih događaja?

Tex Murphy

Pa ja sam prebacio svoj članak na početak nove godine da bih dočarao apokaliptičnost. Naime, nova godina počinje jezivim krvavim događajima, a kako se po jutru dan poznaje, ostatak će biti isti takav. Eto.
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: "Ghoul"harv, imaš 1 komad nekronomikona od mene.

Jel besplatno?
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Harvester"
Quote from: "Ghoul"harv, imaš 1 komad nekronomikona od mene.

Jel besplatno?

srbi smo, dogovorićemo se!

lilit

Quote from: "Harvester"1.1.2009.

Nikom nije bilo do slavlja i obilježavanja nove, 2009. godine. Čak ni činjenica da je tim povodom na Trgu Krajine u Banjaluci nastupala grupa EKV u originalnom sastavu, prvi put nakon smrti svih članova pomenute postave. Talas neobjašnjivog nasilja koji je, kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora koji su previše pussy da bi dozvolili da objavimo njihov identitet, krenuo iz Beograda, krajem prošle godine zahvatio je i Republiku Srpsku. Eksperti iz oblasti crnomagijskog satanizma, među kojima je prvi uvaženi dipl. ekonomista Zubo Slijepčević, smatraju da činjenica da do prije nekoliko dana mirni i povučeni građani počinju da kolju svoje komšije i siluju njihove pse, mačke i zlatne ribice možda ima veze sa izvjesnom knjigom pod nazivom NEKRONOMIKON. Pomenuta knjiga pojavila se krajem prošle godine u prodaji i za kratko vrijeme dostigla tiraž od fantastičnih trideset miliona primjeraka, što će reći da je svaki Srbin u prosjeku kupio oko tri primjerka. Svi koji su čitali knjigu ili su na mjestu umrli jezivom smrću ili se pretvorili u gore pomenute poremećene ludake. Zbog toga je teško reći šta zapravo piše u toj demonskoj knjižurini, ali Zubo Slijepčević smatra da se radi o receptima za najcrnje i najodvratnije recepte, toliko grozne da je nemoguće da ih je smislilo ljudsko biće, te se smatra da potiču od samog Đavola. Radi se naime o makrobiotičkim receptima.
Policija Republike Srpske u saradnji sa Interpolom, SIPA-om, Vojskom Federacije BiH i dječijim horom Vrapčići pokušava da dođe na dno stvari. I tamo su našli Vladu RS.
Naravno, svih 86 clanova Vlade su nadjeni, sa najmanje pet primeraka Nekronomikona, mrtvi u svom skrovistu. Policija Federacije BiH, ciji pripadnici su, naravno, zivi jer je naucno dokazano da Bosnjaci ne citaju knjige [ref: Institut za proucavanje bosanskih fenomena iz Kaknja], pokusava da odgonetne da li je propast Republike Srpske vezana za kontroverznog izdavaca Bahrudina Kapetanovica, poznatijeg pod imenom Boban Knezevic ili se radi o prirodnom fenomenu.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Nightflier

Quote from: "Boban"30.12
Neobjašnjive smrti po gradu.
Nekoliko desetina ljudi nije se probudilo u subotu ujutru. Ispostavilo se da su svi u petak uveče išli na nepoznatu lokaciju u gradu odakle su doneli knjigu nazvanu Nekronomikon. Policija istražuje da li je u pitanju magijski ritual ili obično trovanje prehrambenim proizvodima kojima su bili iskušavani tokom preuzimanja literature.

Quoteali zašto ste se svi poveli za milošem i njegovim datumom pomerenim mesec dana od pojave knjige i početka bizarnih događaja?

Zato sto mi je tada rodjendan.
First 666

mafija_x

Quote from: "mafija_x"Kolko ce kostati to ZLO? :evil:
izgubili smo se u sirini ideje

scallop

Boban je najobičnija - fufa! Dva dana drži knjigu u mraku, samo da ne bi bilo u sredu, kao što sam ja kazao. :x  :x  :x
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Milosh

Quote from: "Ghoul"ali zašto ste se svi poveli za milošem i njegovim datumom pomerenim mesec dana od pojave knjige i početka bizarnih događaja?

Heh, typo, htedoh da stavim 11, ali nije ni bitno, mesec dana tu i tamo, glavno je da Cthulhu dolazi do Nove godine, otkazujte sve planove za doček...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Boban

Još bolje, obećajte svašta za narednu godinu.

Elem, čovek koji je držao Nekronomikon u rukama i listao ga, kaže: "Knjiga je mračna. Crna je crna kao smrt."
Ja čekam da vidim kako knjiga izgleda pa da definitivno odredim cenu.

Milosh

:idea:

Eto ideje za promociju: da se po gradu lepe plakati po uzoru na nekakve zidne novine preko kojih bi se plasirale vesti u vezi sa nastupajućom Apokalipsom koju je najavio izlazak Nekronomikona...

Boban

Ja ne bih mnogo izazivao.
1988. godine u decembru štampali smo Tamni vilajet 1 i najavili bombardovanje u Beogradu, a na koricama je bila fiktivna naslovna strana Politike od 19. decembra 1989. godine; dva dana pre toga Politika je koštala 30000 dinara a na taj dan 1 dinar kao što je i pisalo u našem zaglavlju; bio je to prvi dan posle mera koje je uveo Ante Marković. To je bio dan početka kraja.

Ana

Sve u svemu, Nekronomikon je od sutra u prodaji,

Zašto to tek sada saznajem  :x Trebalo je da uzmem slobodan dan i da ne izlazim iz kuće  :cry:

Ana

Ovo će vam od sutra biti neophodno:

Ghoul

malopre me zvao boban da sa mnom podeli vest iz štamparije: upravo su mu javili da je pukla – slomila se!- mašina koja radi tvrde korice.
naravno, to im se nikad ranije nije desilo.
naravno, ja ne verujem dok ne vidim fotku sjebane mašine i korica nekronomikona na njoj.
:roll:

lilit

Bog te mazo, hajpujemo skoro ko Vukasin i Natalija.  :lol:  :lol:  :lol:

scallop

Quote from: "lilit_depp"Bog te mazo, hajpujemo skoro ko Vukasin i Natalija.  :lol:  :lol:  :lol:

Ako je Boban bio u pravu, od silne dreke o Necronomiconu neće biti ništa. U svakom slučaju, na našem forumu čita desetak ljudi, od toga, bar jedan ne čita - horor. :evil:

Oni koji se deklarišu kao kupci, samo se deklarišu. Biće Necronomikona k'o pleve.

Boban

Sve opcije su u igri... neka količina će stići sutra, valjda, ako se nešto ne desi uz put; ja planiram da budem tamo gde sam rekao da ću biti, nadam se, ali ni to više nisam siguran da će se ostvariti, valjda...

scallop

Quote from: "Boban"Sve opcije su u igri... neka količina će stići sutra, valjda, ako se nešto ne desi uz put; ja planiram da budem tamo gde sam rekao da ću biti, nadam se, ali ni to više nisam siguran da će se ostvariti, valjda...

Doći ću da vidim i to čudo! Da nađem "mesto pod Suncem". Pitam se 'oće li se i Ghoul na'vatati? Zamisli, ja stignem pre njega i uzmem "pretposlednji" primerak!

lilit

Quote from: "scallop"
Quote from: "Boban"Sve opcije su u igri... neka količina će stići sutra, valjda, ako se nešto ne desi uz put; ja planiram da budem tamo gde sam rekao da ću biti, nadam se, ali ni to više nisam siguran da će se ostvariti, valjda...

Doći ću da vidim i to čudo! Da nađem "mesto pod Suncem". Pitam se 'oće li se i Ghoul na'vatati? Zamisli, ja stignem pre njega i uzmem "pretposlednji" primerak!
Ma za Gula nije Nekronomikon nego mu ponesi, molim te, neki dobar recept s piletinom.  :evil:

Nightflier

Ja cu danas uzeti svoj primerak u BP, ali svejedno mislim da svratim na tu satanisticku bahanaliju. Gde mu, bese, dodje ta kafana "Sunce"?
First 666

scallop

Quote from: "nightflier"Ja cu danas uzeti svoj primerak u BP, ali svejedno mislim da svratim na tu satanisticku bahanaliju. Gde mu, bese, dodje ta kafana "Sunce"?

Tačno nasuprot kafane "Pomračenje Meseca".

Bab Jaga

Quote from: "scallop"Ako je Boban bio u pravu, od silne dreke o Necronomiconu neće biti ništa. U svakom slučaju, na našem forumu čita desetak ljudi, od toga, bar jedan ne čita - horor. :evil:

Oni koji se deklarišu kao kupci, samo se deklarišu. Biće Necronomikona k'o pleve.

Pa nemoj tako, kupili bi da mogu. Recimo, cijeli riječki ogranak našeg Reda. Samo da Boban uspostavi distribuciju u Istru...
Ghoul fhtagn!

Boban

Nekronomikon putuje ka Beogradu.
Mali deo tiraža, dovoljan za današnje potrebe.
Drugi deo stiže sutra, ostatak u ponedeljak.
U ovom trenutku kamion prolazi pored Novog Sada.
To je ona tamna zlokobna senka koju Novosađani mogu da vide prema istoku.
Nemaju razloga za paniku, vozilo će samo okrznuti obod njihovog grada i nastaviti za Beograd gde mu se sprema doček u 11.00.
Slobodno svratite u obližnju crkvu i zapalite sveću za pomen mrtvima da to i ostanu.

Nightflier

Slobodno svratite u obližnju crkvu i zapalite sveću za pomen mrtvima da to i ostanu.

A sto da ostanu? Zar ti nisam prevodio za ZS onu australijsku pricu kad mrtvaci vaskrsnu da procaskaju sa familijom?
First 666

Boban

Nekronomikon je stigao u Beograd.
Idem da ga preuzmem.
Nadam se da ćemo se još kuckati ovde...

Alexdelarge

Obuci skafander, ipak je to onostrani artefakt.

Nightflier

U jedan se vidjam sa Mehom, pa posle toga pravac BP da cekam Nekronomikon. Ne pamtim kad sam bio ovako hajpovan zbog neke knjige - a cak i ne volim horor nesto posebno.
First 666

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

scallop

Quote from: "lilit_depp"Ma za Gula nije Nekronomikon nego mu ponesi, molim te, neki dobar recept s piletinom.  :evil:

Prvo da budem siguran da je Necronomicon među nama.