• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

NAVALI NARODE: VAŠAR KNJIGA 2008.

Started by Ghoul, 21-10-2008, 01:45:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alexdelarge

Quote from: "Ghoul"niti sam video stand gde se kompletni BIRS prodaje,

Na standu LOGOSA. Dakle, ne Algoritam i ne Logos art.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Son of Man

Dobio sam svoju STUDIJU STRAVE i toa e toa.
Shveca i keva kupile jos neko brdo knjiga al ja to ne znam ni sta je, znam da je keva kupila neku od one Gorice i dobila neku saksiju sa cvecem pride. :lol:

---

na sajmu nisam imao mnogo vremena da kupim knjige, samo sam uzeo zbirku priča "Predator" Vladimira Arsenijevića (Samizdat) i novog Albaharija, "Brat" (Stubovi kulture).

a onda me Ghoul odveo u knjižaru Utopija u Vojvode Milenka, i tamo sam potrošio sve pare.  :lol:

žak derida - "uliks gramofon"
fernando pesoa - "luka na pučini"
fernando pesoa - "večiti kalendar"
fernando pesoa - "always astonished (selected prose)"
"citat vinaver" (priredio gojko tešić)
kontrapunkt reloaded (časopis)

sve zajedno, ode mi 2000 dinara. žao mi što nisam imao 3200 dindži da u Utopiji kupim Brehtove dnevnike na engleskom, ogromna knjiga s velikim brojem fotografija iz Brehtovog života... fenomenalno.

sad ću da odem do sajma ne bih li kupio nešto antikvarno. vidićemo ima li šta.
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Kunac

Quotesve zajedno, ode mi 2000 dinara
Za te pare si mogao da uzmeš jedne Nove kadrove i da ti ostane za hambruger. :wink:
"zombi je mali žuti cvet"

Event Horizon

uh-huh, mislila sam da sam jedina koja jos nije procitala ministarstvo senki, te ga juce kupih, i procitah do jutros. da parafraziram harva: "u pitanju je najbolja knjiga na svetu". juce je bila odvratna guzva, cini mi se veca nego prosle godine. i uopste mi nije jasno zasto i otkude ta guzva. od ulova imam samo jos himera ili borg, katil i uloga moje porodici u sveckoj revoluciji, sto je prvo trebalo da bude za upoklon, al odlucih da ga zadrzim za sebe. ustvari kupih i neki udzbenik kulturologija, koliko se secam to je sjajan (mada konfuzan) dajdzest svega i svacega. i cak dobih i poklon, nekoliko knjiga koje je zavod za udzbenike izdao, medju kojima su istorija japana (to je neko soprostenjem sranje zato sto je prakticno kao neki bilten koji ima 220 strana od kojih je pola na japanskom; mislim, zgodno je to mozda za neko pocetno upoznavanje pa koga zanima nek trazi dalje, kao) i erik erikson identitet i zivotni ciklus (to je cini mi se jedan "kul" lik sa zanimljivim teorijama). a inace cu se uclaniti u biblioteku, i to jednu u kraju, i ni brige me nije.
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

Sule

[urlhttp://www.polovneknjige.net/
Izvinite ali zbog objektivnih razloga nismo mogli da vas nerviramo na sajmu.[/url]

Ghoul

GHOUL'S SAYAM LOOT 2008:

pre svega, knjige koje sam uzeo jer mi, na različite načine i u različitoj meri, trebaju za građu za PROKLETIJE (aka MAGNA MATER):

kod pešića i njegovih bizgov-sinova uzeh 2 knjige, PRVA EVROPA i BOGUMILI.
iako su njihova izdanja krajnje naučno sumnjiva (to put it mildly), meni su potrebna za FIKCIJU, i strogo gledano i ne zanima da li je i koliko je i šta je od ovoga 'stvarno' (ako takvo što postoji) – za moje potrebe ovo će biti fine odskočne daske za neke moje fantazije.
platio 2 x 400 din.

još malo više od toga daće mi knjiga neprejebivo divnog naslova: THE CULT OF THE BLACK VIRGIN.
kad sam je pokazao mehu, on je smesta reko 'ma daj, pa svi dobro znamo da među crnkinjama nema devica', ali ga ja spremno dočekah: 'pa da, baš zato je ova jedna, kao mega-izuzetak, zaslužila svoj KULT obožavalaca!'
butt seriously, ovo je vrlo potentna knjižica o mračnim ženskim kultovima, katarima, bogumilima, templarima, kibelama i sl. pizdarijama (o kojima je nedavno na svom blogu piso r. stenli, a ja linkovo, a niko ne reagovo).
800 din

najzad, ARHEOLOGIJA KOSOVA I METOHIJE (zbornik radova) – najdirektnije vezana za PROKLETIJE – ima simpatično i zanimljivo zvučećih radova, a sve je na maznom papiru s mjestimičnim kolorom i vrlo korisnom faktografijom za moje potrebe.
naravno, autori su s pravom ozlojeđeni oko sadašnjeg statusa srpske baštine na kosovu (a bogme i statusom zaostalih srba) što im se počesto omakne u textovima. kao čovek i kao srbin ja ih razumem, ali kao akademac to ne mogu da oprostim niti prećutim; neozbiljnost se ogleda i u formalnoj ravni: neki radovi imaju sažetak na početku, a neki ne; bibliografije nisu standardizovane nego je svaki autor pisao po svom omiljenom sistemu, itd.
ipak, za 500 din, ovo će poslužiti svrsi.

METAMORFOZE VAMPIRA nisam kupio no dobio na poklon od autorke i drage obožavateljke, marije šarović: izdanje instituta za knjiž (crveno, isto kao srpska n. fantastika i rađanje žanra, npr.) – svojevremeno sam joj davao neke savete i ovo ono, i sad je njen magistarski najzad objavljen kao knjiga od više no respektabilnih 300ak stranica.
podnslov dovoljno govori:
'komparativna analiza motivskog kompleksa vampira u delima r. metison, b. pekića, b. vijana i s. lukjanjenka'
na ovlašno prelistavanje rekao bih da text uopšte nije ovoliko suvoparan kao podnaslov, i da je to sve prilično bistro i pitko.
javiću detalje kad pročitam, a to će svakako biti relativno brzo.

kad sam kod poklona, dobih i reviewer's copies tardisovog jakšića i ljube za u GRADINU, te OMAJE 2 & 3 od urednika milančeta.
jakšića ću čim prije da pogledam, tim pre što mi skalop već preti mentalnim terorom ako se oglušim o njegove tvrdnje da je ovo najbolji srpski sf u poslednjih 20 godina.
OMAJE su more of the same, ko je video 1. broj, to je to i nadalje; ako vam je to bilo cool, ovo će da bude još coolje. ima, npr, u jednom od njih text by d. tzitzwara o hororu u srpskoj književnosti koji je... eh, kad bih sad reko šta mislim, svi bi kazali 'eto ga, gazi konkurenciju, da ispadne da samo on poznaje taj horor, jebo ga horor da ga jebo'!
zato neću ništa reći, sem da se boban navodi kao 1 od značajnijih pisaca horora, zajedno sa srđanom krstićem iz čijeg se MEFISTA I ZLATOKOSE navodi jedan nezamislivo gratuitous odlomak (ne u smislu opscenosti sadržaja nego uncalled-for dužine i beslovesnosti).
ako o hororu nemate ama baš ni najmanje blage veze, onda će vam ovaj cicvara-text reći par novih stvari, i nekoliko netačnih. ipak, dissovanje ABNa u njemu je vrlo zabavno.

da se vratim kupovnim knjigama:
kod zorana stojanovića kupih dve: prastaru DADU (500 d.) oko koje odavno obigravam, i najnovijeg siorana (pokoj mu duši, anđeli šnjim!) – PAD U VREME (300 d), kojoj je već naslov dovoljno genijalan da nisam ni hteo da proveravam sadržaj. uostalom, sioran je to, on je uvek svuda isti, homogen, ko voli nek izvoli.

kupih, najzad, i majrinkovu VALPURGIJSKU NOĆ: ispade da je mudro što sam čekao sajamski popust: sa knjižarskih 700 sad i ovde je uzeh za 400!
takođe za siću uzeh remasterovanu i apdejtovanu i dopunjenu verziju U POTRAZI ZA DRAKULOM, čiju staru varijantu odavno imam (jedna od prvih knjiga koje sam sebi u životu kupio!), ali valja to imati u ispoliranom i dopunjenom obliku.
za 380 din.

kupio sam i 10 knjiga iz edicije wordsworth's horror classic, bagatela od 300 din po knjizi, a lepo upakovano i baš fin izbor!
evo ih na slici:

najzad, kupih sebi THE LOST HISTORY OF AZTEC & MAYA – knjižurdu u punom koloru sa mega-slikama koju sam svojevremeno jo zapazio u niškom IPSu, al ne kupih jer tad sam išao negde, a dok sam se nakanio opet, neko kupio: sad uzeh, za smiješnih 812 din.
to je ujedno jedina stvar koju sam kupio u MAMUTU, mamu li im mamu mamutsku s onim nehumanim cenama  - sreća te nisu imali ništa spektakularno dobro a presoljeno pa da ih mrzim zato, ali zaista mi se smuči kad videh da HELLRAISER graphic novels, koje sam ja u USA plaćao 10ak $, oni prodaju za 2.500 (preko 40$)!!!

naravno, mnogo više para i mnogo boljih i ređih knjiga beše u knjižari UTOPIA, ali o tome na drugom topiku.
:!:
https://ljudska_splacina.com/