• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Koja je vaša omiljena pjesma BIJELOGA DUGMETA?

Started by Ghoul, 24-06-2003, 19:26:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alex

Quote from: Gwydion on 09-09-2009, 00:21:38
Svoju elaboraciju tog izbeljenog sam rekao na tom topiku, uključujući i opaske na prvi deo karijeresa braćom. Prosečno kvalitetan mejnstrim. Ništa spektakularno kako bi ti i tebi slični želeli da prikažu. Isto važi i za Bregovića. S tom razlikom da on nema čak ni taj prosečni kivalitet koji je imao onaj izbeljeni. Doduše poslovno je sposobniji, Jackson nije uspeo da opstane zbog svoje prosečnosti. Bregović je sa druge strane vrhunski šibicar tako da ume da prevari mnoge. BTW, stojim pri tome da dobar deo ljudi ovde nije ništa drugo do teški mediokritet, što se najbolje pokazalo baš na temi o Jacksonu.

Ja mislim da si ti u svakom smislu ispod proseka, a nemaš ni sluha. Tvrdoglav si i ne razumeš se ni u muziku, ni politiku, možda ni u jednu oblast.
I ja sam rekao što sam imao, a za dalji nastavak polemike - samo sa nekim pametnijim. Ako su zainteresovani, a ne verujem jer su ove podgrejane teme prežvakane po 100 puta interesantne samo Vilji.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

vilja

Quote from: Alex on 09-09-2009, 01:13:51

Ja mislim da si ti u svakom smislu ispod proseka, a nemaš ni sluha. Tvrdoglav si i ne razumeš se ni u muziku, ni politiku, možda ni u jednu oblast.
I ja sam rekao što sam imao, a za dalji nastavak polemike - samo sa nekim pametnijim. Ako su zainteresovani, a ne verujem jer su ove podgrejane teme prežvakane po 100 puta interesantne samo Vilji.

Pa ja ovde imam samo 4 posta a ti mnogo više. Što postuješ ako ti nije interesatno? :roll:

Gwydion

Quote from: Alex on 09-09-2009, 01:13:51
Quote from: Gwydion on 09-09-2009, 00:21:38
Svoju elaboraciju tog izbeljenog sam rekao na tom topiku, uključujući i opaske na prvi deo karijeresa braćom. Prosečno kvalitetan mejnstrim. Ništa spektakularno kako bi ti i tebi slični želeli da prikažu. Isto važi i za Bregovića. S tom razlikom da on nema čak ni taj prosečni kivalitet koji je imao onaj izbeljeni. Doduše poslovno je sposobniji, Jackson nije uspeo da opstane zbog svoje prosečnosti. Bregović je sa druge strane vrhunski šibicar tako da ume da prevari mnoge. BTW, stojim pri tome da dobar deo ljudi ovde nije ništa drugo do teški mediokritet, što se najbolje pokazalo baš na temi o Jacksonu.

Apsolutno je nebitno šta ti misliš. Kompletno ste se izblamirali u političkoj diskusiji, a naročito onim da je za  nezakonito rušenje Ustava opravdanje bilo to što jhe Mesić bio predsednik, jer  Mesiić tada nije bio ni najmanje bitan, HDZ nije bila pobedila u Hrvatskoj, a sam Mesić je postao predsednik tek koju godinu kasnije. Ti se i dalje bavi aranžmanima,  ali onda lepo možeš da pričaš o Grand produkciji, Tonči Huljiću, DJ Krmku koji ima odlučnu produkciju za to što radi, o Thompsonu koji je uradio spektakularan koncert u Splitu i o sličnim ruralnim pojavama tako bliskih tvom senzibilitetu, a bojim se i estetskom ugodjaju još nekih foliranata ovde.Ili da ti to sročim drugačije . em si šaban, em si tupan. MoDa da se preseliš u Beograd i malo se oplemeniš? :P

Alex

Pa da, Majkl je nosio bele čarape, to "Beograđani" ne praštaju.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Gwydion

Quote from: Alex on 09-09-2009, 02:32:24
Pa da, Majkl je nosio bele čarape, to "Beograđani" ne praštaju.

Nosio bele čarape i živeo za fajt. I tako meni neko iz one druge Srbije, našao da mi pametuje o muzici i politici... užasi mračnog doba...

RedSonja

Quote from: David on 25-06-2003, 21:33:01
Ne slusam ih, ali bila bi to ona (ne znam joj ime):
'Kada ostaris/doci cu u krombi-kaputu i...'...
Sa kontrabasom, tako nekako...

to je jako lepa pesma i ja je volim, ali dosta bolje su one pokradene iz sedamdesetih sa bebekom
ove ću noći naći bluz recimo, ili bluz za moju bivšu dragu to su pesmečine

---

Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

-_-

Quote from: Melkor on 27-01-2004, 01:13:58
Quote from: Black Mamba
da vidimo .....mmmmm .......Pozurite Konji Moji ..valjda se tako zvase .....secam se da me onaj instrumental izludjivao 8)
potpisano

Quote from: Harvester on 12-02-2004, 03:17:34
Quote from: Black Mamba
da vidimo .....mmmmm .......Pozurite Konji Moji ..valjda se tako zvase .....secam se da me onaj instrumental izludjivao 8)
Bullseye! Fenomenalna pjesma, nažalost jedna od rijetkih gdje su Dugmići odletjeli u progresivni rok. Kad ono Brega malo solira, pa krene onaj hor "A a aaaa...", sve mi jeza prolazi kičmom  :)

Nema spora, pesma je savrsena!
Evo je - sa perfektno uradjenim spotom:

Bijelo Dugme ♥ Pozurite konji moji

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"